Musselkanaal incasseert in blessuretijd de gelijkmaker

Schoonebeek – In het programmablad van SVV ’04 stond het al: “De winst telt in de sport”. Daarom was het des te zuurder voor Musselkanaal dat het de thuisclub toch nog gelukte om in de blessuretijd de gelijkmaker te scoren. Hoewel bijna een ieder het er over eens was dat de 3-3 eindstand een terechte afspiegeling was van de wedstrijd. Maar toen Musselkanaal twee minuten voor het einde de 2-3 scoorde leek het op rozen te zitten. Maar helaas voor de gasten was het Martijn Scherpen die alsnog de gelijkmaker scoorde.

SVV’04 begon nogal gehavend aan de wedstrijd en liep na de 8-2 nederlaag tegen Dalfsen toch al niet over van zelfvertrouwen. In de beginfase kreeg het direct al weer een domper te verwerken toen een schotje van Rolf Kayser in de handen van Dennis Bos leek te verdwijnen maar tot afgrijzen van SVV’04 ging de keeper lelijk in de fout en stond Musselkanaal op een voorsprong. Musselkanaal was in de beginfase de wat betere ploeg maar vergat gewoon om direct de genade klap toe te dienen. SVV’04 kwam wat beter in het spel en kreeg ook een aantal kleine kansen maar Mark Heijnen en Ewoud Horstman kwamen net te kort. Na iets meer dan half uur mocht SVV’04 halverwege de helft van Musselkanaal een vrije trap nemen. De bal werd voor het doel geplaatst en de mee op gekomen Michel Kerkdijk schoot de bal keihard achter de kansloze Hendrik Melgers, 1-1. Niet veel later kwam de thuisclub bijna op voorsprong na een corner. Musselkanaal had geluk dat de kopbal van Horstman tegen de lat kwam. In blessuretijd kreeg Jordy Oost namens de gasten nog een kansje maar het schot van hem ging ruim over het doel. Erg best was het allemaal niet de eerste helft. Het leek net of beide ploegen met de rem ingedrukt speelden. Het ging allemaal voorzichtig en de angst om niet te verliezen overheerste.

De tweede helft maakte echter veel goed. Al na drie minuten was het raak voor SVV’04. Ferdinand van der Sluis veroorzaakte een penalty door Gerbrand Schoemakers neer te halen. Scheidsrechter Henk Mulder kon niet anders dan een strafschop geven. Mark Heijnen schoot onberispelijk raak, 2-1. Nog geen twee minuten later was het ook al weer gelijk. Tjeerd Sikkema mocht een vrije trap nemen en legde de bal panklaar op het hoofd van Gerwin Schmitz en deze kopte fraai raak 2-2. Oost kreeg een minuut later een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen maar keeper Bos zat net voldoende aan de bal om redding te brengen. Niet veel later kreeg Jessie Rotmensen een grote kans na aangeven van Heijne maar hij faalde. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en de wedstrijd bleef enorm spannend. Echt grote kansen kregen beide ploegen niet maar er gebeurde wel van alles zonder dat het over de schreef ging.
Drie minuten voor het einde leek de zege dan toch nog naar SVV’04 te gaan. Al of niet in buitenspelpositie mocht Rotmensen alleen op Melgers afgaan. Tot afgrijzen van SVV’04 maar tot opluchting van Musselkanaal schoot de jonge buitenspeler de bal naast. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Oost gaf de bal prima mee aan Kevin Oosting en diens voorzet werd op waarde geschat door Kayser, 2-3. Niet helemaal terecht misschien deze voorsprong voor de gasten maar daar maalde bij Musselkanaal niemand om. Misschien een gestolen overwinning maar de winst telt op zo’n moment! SVV’04 dacht daar anders over en rechtte nog een keer de rug. Met de moed der wanhoop probeerde het nog gelijk te maken en in de ruim bemeten blessuretijd gelukte het ook nog. Een voorzet vanaf de rechterkant werd voor het doel geplaatst. In een mêlee van spelers legde Heijne de bal keurig terug op Martijn Scherpen en de linksachter schoot de bal in de uiterste hoek binnen, 3-3. Scherpen bezorgde zijn ploeg wederom een belangrijk punt en voor Musselkanaal was het sneu dat ze de drie punten in blessuretijd misliepen.
De aansluiting met de ploegen net boven hun is er echter nog steeds en met nog zes wedstrijden te gaan beloofd het een heel spannend slot van de competitie in 3C te worden. Zondag om 14.00 uur komt koploper Dalfsen naar het sportpark aan de Parklaan te Musselkanaal.