Bezoek ons ook op social media:

Nieuws

 

 

 

 

 

Winterstop 2018

De winterstop voor jeugdteams gaat in op maandag 17 december 2018.

Een aantal teams vervolgen ivm met beker- of inhaalwedstrijden nog wel de trainingen. Mocht dit het geval zijn zorgen de trainers en/of leiders voor de informatie.

Vanaf maandag 7 januari 2019 worden de trainingen weer opgestart mocht hiervan worden afgeweken zorgen de trainers en/of leiders voor de nodige informatie.

Iedereen alvast hele goede feestdagen en een sportief 2019 toegewenst.

TC

 

Wonderbaarlijke comeback Musselkanaal na 3-0 achterstand

Musselkanaal – Toen Willem van Loenen na 58 minuten de 0-3 op het scorebord bracht was er bij Musselkanaal niemand meer die nog een cent gaf voor de zwalkende ploeg. Vier minuten later was het zomaar ineens 2-3. Veertien minuten voor het einde stond het gelijk en drie minuten later strafte Musselkanaal weer gestuntel in de Weerdinge verdediging af en kwam het op een 4-3 voorsprong. Met een flinke dosis inzet werd de overwinning over de eindstreep getrokken en zo behaalde Musselkanaal de eerste punten dit seizoen in een thuiswedstrijd.

Tot veler verrassing werd de wedstrijd tussen Musselkanaal en Weerdinge op een prima bespeelbaar hoofdveld gespeeld. Ondanks de vele regen was het veld in goede conditie. Na twee nederlagen op rij was Musselkanaal weer gezakt naar de laatste plaats in de derde klasse C. Om voor de winterstop nog iets recht te zetten moet er eigenlijk twee keer worden gewonnen. Met Weerdinge en FC Ter Apel’96 nog als tegenstanders geen al te rooskleurig vooruitzicht.
Onder leiding van scheidsrechter Lubberts uit Hoogeveen was de thuisclub in de beginfase zeker niet de mindere dan Weerdinge. Na zeven minuten had de thuisclub misschien al een strafschop moeten hebben toen Rolf Kayser wilde inkoppen maar weggedrukt werd door een Weerdinge verdediger. Lubberts wuifde de protesten weg. Na twaalf minuten de eerste grote kans voor de gasten. Aron Brinks mocht op links alleen op Noah Sahetapy afgaan maar de keeper van Musselkanaal redde fraai. Musselkanaal zag nog een schot van Rolf Kayser net naast gaan maar was verder ook niet meer gevaarlijk in de eerste helft. Na 23 minuten kwamen de gasten op voorsprong. Ruben Manning ging in de opbouw in de fout en Brinks strafte dat genadeloos af, 0-1. Weerdinge was vanaf de voorsprong de betere ploeg maar tot echt grote kansen kwamen ze ook niet. Het gevaarlijkste waren ze nog uit een corner toen de lange Radovan Zivcic net naast kopte.

Trainer Woortman reageerde door in de tweede helft de JO-19 spelers Lennart Fehrmann en Dion Schomaker in te brengen. Veel beter werd het er voorlopig niet op. Na vier minuten mocht Brinks wederom alleen door gaan, volgens velen in buitenspelpositie, en niet veel later was het 0-2. Weerdinge bleef de betere ploeg en Brinks had de score kunnen uitbreiden maar schoot de bal net over. Het was slechts uitstel van executie want niet veel later stond het toch 0-3. Weerdinge sneed opnieuw door de Musselkanaal verdediging en tot overmaat van ramp gleed Jordie Teuben ook nog eens toen hij redding wilde brengen. Voor Willem van Loenen was het toen een makkie om 0-3 te scoren. Weerdinge op rozen en zelfs een verstokte Musselkanaal supporter kon het geploeter niet langer aanzien en toog richting huiswaarts. Hij was nog maar net vertrokken of Musselkanaal kreeg ineens de geest terug. Fehrmann werd neergelegd en Kayser schoot de toegekende vrije trap van 25 meter afstand van het doel van Sjoerd Wolters heel fraai via de onderkant lat raak. Twee minuten later ging de Weerdinge verdediging lelijk in de fout en Fehrmann kon alleen op Wolters afgaan. Via de binnenkant paal schoot hij fraai raak en was de spanning na 62 minuten helemaal terug, 2-3. Musselkanaal ging er opeens weer in geloven en de beleving was helemaal terug. Toch was het Weerdinge wat even later een enorme kans kreeg op de 2-4 maar Brinks moest zijn meerdere erkennen na een hele fraaie redding van Sahetapy. Na de 76 minuten kwam de gelijkmaker op het scorebord. Sven van Veen ging lelijk in de fout en Schomaker strafte het genadeloos af. Musselkanaal kreeg het gevoel dat er meer in zat en zowaar werd elf minuten voor het einde dit ook nog eens beloond. Wederom ging er een enorm gestuntel aan Weerdinge kant vooraf maar Fehrmann smaakte het genoegen om zijn tweede van de middag te laten aantekenen. Tot grote vreugde van alles wat Musselkanaal was stond zomaar de 4-3 op het scorebord. Bijna had Fehrmann nog een keer gescoord maar hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit zodat Wolters redding kon brengen. Weerdinge gooide alles naar voren en had nog een prima mogelijkheid op de gelijkmaker maar Niels Werkman zag zijn inzet ruim naast gaan. Mooi was te zien dat Musselkanaal volop passie en inzet toonde om de eerste punten in een thuiswedstrijd binnen te halen. Toen niet veel later Lubberts dan ook voor het eindsignaal floot slaakte heel Musselkanaal een zucht van verlichting. Waar niemand meer in geloofde na de 3-0 achterstand gebeurde toch. In twintig minuten tijd werd deze achterstand omgezet in een 4-3 voorsprong. Door deze overwinning is de aansluiting weer een klein beetje terug en met de wedstrijd tegen koploper FC Ter Apel’96 in het vooruitzicht is dit een mooie opsteker.

Trainingen overige senioren

Woensdagavond 5 december is er vanwege de Sinterklaas vieringen geen training voor de overige senioren. 12 december is wel weer training onder leiding van Jacob Bruinsma. Jacob laat tevens weten dat er 19 en 26 december ook geen training is. Volgens week woensdag 12 december is dus de laatste training van dit jaar voor de overige senioren. 

Uitslag kaartavond 30 november

Vrijdag 30 november stond weer een kaartavond op het programma. In totaal kwamen 34 personen naar het clubgebouw om hun kaartkunsten te etaleren.
Bij de klaverjassers was het opmerkelijk dat de jongste klaverjasser, Niek Tieben, met de 1e prijs naar huis ging en de oudste speler, Jan Meijer, met de 2e plaats aan de haal ging. Verder kan worden gezegd dat de vv Musselkanaal Henk Tieben een cursus "punten tellen en invoeren" gaat aanbieden. Ook op cursus gaan Jos Buurman en Jan de Vries omdat ze in de laatste ronde een diepterecord behaalden met 655 punten; nog nooit eerder vertoond!
Bij het jokeren liet Herman Rolfes zien dat hij niet voor niets een cursus had gevolgd en met duidelijke cijfers de 1e plaats binnenhaalde. In euforiestemming (of was de oorzaak toch berenburg) gaf Herman aan dat hij ook de volgende keer met de 1e plaats gaat afsluiten. Organisator van het jokeren, Abel Scholtens, stuurt derhalve een aantal spelers op cursus om dat te voorkomen!
Door op de link hieronder te klikken zie je de uitslagen.

TWEDO het gelukkigste in matig duel tegen Musselkanaal

 

Na de fraaie zege van vorige week tegen Sleen en het feit dat bij TWEDO een aantal spelers afwezig waren had Musselkanaal de hoop om bij winst op de gasten de aansluiting met de ploegen net boven hun te hervinden. Het was echter TWEDO dat in het begin het betere voetbal liet zien zonder tot echt grote kansen te komen. Musselkanaal had de pech dat Jordie Teuben al vrij vroeg met een enkelblessure het veld moest verlaten en bijna profiteerde TWEDO daarvan. Lijon Kroezen kreeg de bal goed aangespeeld en snelde alleen op keeper Noah Sapetapy af. De thuisclub keeper redde echter bekwaam en vanaf dat moment werd Musselkanaal ook wat beter. Tien minuten voor de pauze stuurde Robin Gerlach met een fraaie pass Rolf Kayser weg. Kayser schoot de bal ook goed in maar had de pech dat deze via de paal weer het veld in sprong. De ruststand leek met 0-0 aan te breken maar TWEDO ging nog een keer naar voren. Twee man stonden zeker buitenspel maar Sander Boer niet. Deze ging alleen door maar stuitte op Sahetapy. De terugspringende bal werd ingekopt door Lazaridis maar had daarbij duidelijk voordeel dat hij in buitenspel positie stond. Musselkanaal protesteerde hevig en scheidsrechter Ferry Hooge ging uitleg vragen bij zijn assistent. Volgens Hooge geen buitenspel en daarmee stond TWEDO op een 1-0 voorsprong.

Musselkanaal zocht na de pauze direct de aanval en na een paar minuten had Gerlach de gelijkmaker op zijn schoen. Buiten bereik van keeper Rick Manting ging de bal via de paal naast. Ook TWEDO kreeg kansen maar de kopbal van Boer ging net over. Musselkanaal bleef het proberen maar had het geluk niet aan hun zijde. Een vrije trap van Kayser ging net over en ook kopballen van invaller Lennart Fehrmann en Gerwin Schmitz gingen net naast. Keeper Sahetapy van Musselkanaal redde nog een keer fraai op een inzet van een TWEDO speler. Wat Musselkanaal ook probeerde een doelpunt zat er niet meer in. Martijn Zanting en zijn mede verdedigers hielden stand en boekten zodoende een zeer belangrijke 1-0 zege. Musselkanaal kon helaas geen voortzetting geven aan het goede spel tegen Sleen en staat nu weer onderaan in de 3e klasse C. Zondag wacht het uiterst belangrijke uitduel tegen Ruinen. Woensdagavond mag het eerst nog een keer bekeren tegen VEV’67 uit Leek.

 

Bekervoetbal VV Musselkanaal

Deze week worden er twee bekerwedstrijden gespeeld op het kunstgras van de VV Musselkanaal. Vanavond (27 nov) om 19.30 uur speelt Musselkanaal JO19-1 een tussenronde tegen Be Quick 1887 JO19-2. Scheidsrechter is Henk de Wit.
Morgenavond (28 nov) speelt Musselkanaal 1 tegen VEV'67 uit Leek. VEV'67 speelt in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. De wedstrijd zal om 20.00 beginnen en staat onder leiding van Martin Arends.
De teams die normaal trainen op het kunstgras op dinsdag- of woensdagavond graag trainen op het Wetraveld.

Overzicht Bekervoetbal:
Begin september begonnen 18 teams van Musselkanaal aan het bekertoernooi. Totaal werden 51 wedstrijden gespeeld, 23 duels werden gewonnen, 3 gelijkgespeeld en 25 wedstrijden gingen verloren. De teams van Musselkanaal scoorden 204 keer en kregen 228 doelpunten tegen (Musselkanaal 1 was het team wat het meeste scoorde, maar liefst 35 keer)
Vijf teams, 1e, 3e, VR1, JO19-1 en JO15-1 gingen door naar de volgende ronde.
De uitslagen daarvan waren:
Gruno 1 - Musselkanaal 1 2-6
Sweel 4 - Musselkanaal 3 1-4
Musselkanaal VR1 - Weiteveense Boys VR1 5-1
VKW JO19-1 - Musselkanaal JO19-1 1-5
WVV JO15-4 - Musselkanaal JO15-1 1-11

Alle vijf teams dus door naar de volgende ronde.
Musselkanaal JO19-1 speelt vanavond dus en het eerste morgenavond.
Musselkanaal JO15-1 speelt op 15 december om 11.15 uur uit tegen Klazienaveen JO15-2 en Musselkanaal 3 speelt op 16 december om 10.00 uur thuis tegen Zwartemeerse Boys 3. De volgende bekerronde van Musselkanaal VR1 is nog niet bekend.

JO13-1 werkt aan de conditie

Afgelopen donderdag 22-11 heeft de voltallige selectie van JO13-1 een bezoek gebracht aan de sportschool. Om 18.00u begon men aan een conditieprogramma voorbereid door de dames Jolien en Manouk van sportschool Fit en Zo.

De selectie (16 spelers + een overfanatieke trainer met een geest van een 18 jarige en een lichaam van een....) werd in tweeën gedeeld om iedereen lekker bezig te houden. Het ene gedeelte bestond uit een parcours met verschillende conditionele oefeningen en het andere bestond uit een bokszak training. Hier kreeg een ieder de kans om zich even Rico Verhoeven te voelen.

Al met al een geweldige avond, goed voor de teamspirit en veel zweetdruppels en veel lachende gezichten gezien. Om 19.30u ging iedereen moe maar voldaan weer huiswaarts.

Gr. Technische Staf JO13-1

AED Cursus op 1 februari

Zoals jullie misschien wel al weten heeft de VV Musselkanaal een AED apparaat ontvangen van een gulle gever. Hopelijk hoeven we het apparaat nooit te gebruiken. Mocht dat echter wel zo zijn dan moeten we wel weten hoe dit apparaat werkt.
Daarom organiseren we een curcus en wel op vrijdag 1 februari 2019. De cursus wordt gehouden in de kantine van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. De cursus wordt verzorgd door de heer Randal Pater van Stichting Groningen HartVeilig. Aanmelden kan bij Niels Teuben per mail: nielsteuben@hotmail.com
Bij de aanmelding graag je naam, geboortedatum en mail adres vermelden. Aanmelden kan tot en met 18 januari 2019. De kosten voor deze cursus zijn nihil. Ook hiervoor hebben we twee gulle gevers gevonden.

Het bestuur

Uitslag Grote Verloting 2018

Zaterdagmiddag 17 november heeft de trekking van de grote verloting 2018 plaatsgevonden. Onder het toeziend oog van een tweetal notarissen trokken Sverre en Jarne Niemeijer de winnende nummers. Dat allemaal onder leiding van Hoofd Verloting Bert ten Hoff. De VV Musselkanaal bedankt een ieder die zijn loten heeft verkocht en ook iedereen die loten heeft gekocht. Opvallend is wel dat er nog verscheidene leden zijn die hun lotengeld nog moeten afrekenen. Wij gaan er van uit dat dit allemaal nog deze week nog gedaan wordt zodat Frank Tieben dit weekend alles aan de penningmeester kan afdragen. De gewonnen prijzen kunnen vanaf zaterdag 24 november worden afgehaald in de kantine.

De winnende nummers:
01.  3794
02.  3217
03.  3460  
04.  2425
05.  4411
06.  3082
07.  2106
08.  2647
09.  4334
10.  3197
11.  0721
12.  2824
13.  1541

Musselkanaal eindelijk weer eens naar de volle winst

Sleen – Het bekersucces vorige week tegen Gruno heeft Musselkanaal waarschijnlijk goed gedaan. Tegen een pover acterend Sleen behaalde Musselkanaal een eenvoudige 4-0 overwinning. Pal voor de pauze kreeg Sleen een ideale gelegenheid om op gelijke hoogte komen. Maar aanvoerder Mark Dekker wist de toegekende strafschop niet te benutten. In de tweede helft werd het na elf minuten 0-2 en toen was de wedstrijd gespeeld. Dat het uiteindelijk bij 0-4 bleef daar mocht de thuisclub niet ontevreden over zijn.

Vooraf in de bestuurskamer bij Sleen was men er al niet gerust op dat de thuisclub een goed resultaat zou behalen in de wedstrijd tegen Musselkanaal. Bij de gasten ontbrak er alleen een speler wegens een schorsing maar bij de thuisclub ontbraken er maar liefst vijf spelers vanwege blessures. De JO19 spelers van Sleen konden deze gaten onvoldoende opvangen en Musselkanaal speelde zodoende een gemakkelijke wedstrijd. Vanaf het beginsignaal van de maar matig fluitende scheidsrechter Achttien uit Jubbega was Musselkanaal de wat betere ploeg. Al na drie minuten loste Rolf Kayser het eerste schot maar keeper Roy Schepers redde knap. Achttien minuten waren er gespeeld toen Musselkanaal de leiding nam. Rolf Kayser schoot van ongeveer twintig meter raak. Het schot werd nog ietsje geblokt en verdween daardoor via de handen van Schepers tegen de touwen, 0-1. Even later had Gerwin Schmitz de kans om de voorsprong uit te breiden maar zijn inzet ging maar net naast. Veel bijzonders gebeurde er niet meer in de eerste helft. Al in de blessuretijd mocht de thuisclub nog een vrije trap nemen. De bal werd weg gekopt door Jordie Teuben en Wouter Eiting stortte theatraal ter aarde, scheidsrechter Achttien zag er een strafschop in en Sleen kreeg een uitgelezen mogelijkheid om net voor de rust op gelijke hoogte te komen. Mark Dekker zou het klusje wel even klaren maar had buiten keeper Noah Sahetapy gerekend. De keihard ingeschoten strafschop werd prima gekeerd door de jonge Musselkanaal keeper.

In de tweede helft was Musselkanaal de veel betere ploeg. Het drukte Sleen geregeld naar achteren en na 56 minuten stond de 0-2 op het scorebord. Kayser werd op links hardhandig onderuit gewerkt door Dekker. Kayser nam zelf de vrije trap en bal zeilde zomaar in de verste hoek achter keeper Schepers. Musselkanaal kreeg diverse kansen maar Gerwin Schmitz schoot over, Kayser zag zijn inzet gestopt door Schepers en Robin Schmitz schoot hoog over. Een kwartier voor het einde stond invaller Lennart Fehrmann aan de basis van de 0-3. Vanaf rechts ging hij er met de bal vandoor en gaf deze keurig op de vrijstaande Kayser. Deze had geen moeite om zijn derde van de middag te scoren. Keeper Schepers raakte bij deze actie geblesseerd en moest vervangen worden door veldspeler Wouter Eiting. Na 80 minuten kwam de 0-4 eindstand op het bord. Kayser gaf vanaf links een prima voorzet en voor Gerwin Schmitz was het toen eenvoudig om de bal binnen te koppen. Musselkanaal geloofde het toen wel en Sleen had niet de kracht om nog iets terug te doen. Beide ploegen hebben nu zes punten en staan op de gedeelde laatste plaats in de derde klasse C. Musselkanaal tankte weer wat zelfvertrouwen door deze zege en mag aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen TWEDO proberen om de aansluiting te vinden met een drietal ploegen net boven hun.

Uitnodiging informatieavond voor ouders op dinsdag 20 november 1800-1900 uur

 

Komende dinsdag [20 november] van 18.00 uur tot 19.00 uur vindt er in de kantine een informatieavond voor de ouders plaats.

Met name voor de ouders van de JO8, JO9 en JO11 spelers is het interessant om wat meer informatie over de vereniging te krijgen en hoe eea daarbinnen is georganiseerd. Een aantal onderdelen die aanbod komen zijn bijvoorbeeld:

Mijn zoon/dochter gaat voetballen en nu?
Rol vereniging/ rol ouders
Technische Commissie
Rol trainer
Pupillenvoetbal

Daarnaast is er natuurlijk voldoende ruimte om vragen te stellen.
U bent van harte welkom en de koffie staat klaar.

TC

 

 

 

Berichtje van Bradley Braak

Afgelopen zondag was Bradley pupil van de week bij de wedstrijd Musselkanaal tegen CEC.
Om half een mochten we ons melden in de kantine daar kregen we allemaal iets te drinken daarna mocht ik mee de commissiekamer in, dat vond ik best spannend maar ook heel interessant.
Daarna gingen we naar de kleedkamer om ons om te kleden en kreeg ik een voetbal met alle handtekeningen erop daarna gingen we naar buiten en ging ik met een paar spelers overtrappen. Vervolgens  gingen we de kleedkamer weer in zodat de jongens zich konden voor bereiden op de wedstrijd. Toen het tijd was mocht ik de bal pakken en mee rennen het veld op,  iedereen gaf elkaar een hand en daarna mocht ik de toss doen.

 

Toen mocht ik nog bij de tegenstanders op het doel schieten en heb ik gescoord. Daarna mocht ik bij de wissels op het bankje zitten de wedstrijd kijken, in de pauze kreeg ik patatjes en daarna hebben we de wedstrijd verder afgekeken helaas verloren met 0-2.

Ik vond het een super leuke middag.
Heel erg bedankt!

Gezocht Trainer / Leider JO8-2

In verband met de toeloop van de jongste jeugd en de inschrijving van een JO8-2 team zijn we op zoek naar een enthousiaste trainer/leider die de spelers de eerste beginselen van het voetbal bij kan brengen.

Mocht je geinteresseerd zijn neem even contact op met Milan Orsel 06-10783598 of stuur een berichtje naar tc@vvmusselkanaal.nl

Inleveren lotenboekjes

Beste leden, ouders en supporters,

Er zijn reeds vele boekjes ingeleverd voor degene die dit nog moeten doen graag uiterlijk donderdag 15 november bij de kantine of leider inleveren.

De trekking van de grote verloting zal plaatsvinden op 18 november en de uitslag zal via de website en andere media kenbaar worden gemaakt.

Alvast dank

De lotencommissie

Algemene Ledenvergadering 23 november 2018

Agenda Algemene Ledenvergadering d.d. 23 november 2018

Aanvang 20.00 uur in de kantine

19.45 uur        Ontvangst

20.00 uur        Opening

20.05 uur        Mededelingen

20.10 uur        Ingekomen stukken

20.15 uur        Notulen vorige jaarvergadering d.d. 15-12 2017

20.30 uur        Jaarverslag secretaris

20.40 uur        Jaarverslag Technische Commissie

20.50 uur        Jaarverslag penningmeester 2017/2018 en vaststellen begroting 2018/2019

21.05 uur        Jaarverslag supportersvereniging

21.15 uur        Jaarverslag Activiteiten Commissie

21.25 uur        Verslag kascommissie & verkiezing kascommissie

21.30 uur        Pauze

21.45 uur        Vaststellen contributie

21.50 uur        Stand van zaken sponsorcommissie

22.00 uur        Bestuursverkiezing:

                        Aftredend :      Johan Zwiers

Het bestuur draagt de volgende personen voor als nieuw bestuurslid:
-   Geertruida Melgers
-   Bart Haan
Kandidaten voor een bestuursfunctie kunnen zich uiterlijk vijf dagen voor de jaarvergadering melden bij onze secretaris Johan Zwiers, Horsten 74, 9581 TE Musselkanaal. Er dient dan tevens een lijst met tien stemgerechtigde leden  en de naam van het nieuwe bestuurslid ingeleverd te worden.

22.15 uur        Rondvraag

22.30 uur        Sluiting

Gifbeker moet helemaal leeg voor Musselkanaal

Musselkanaal – Ook de vierde thuiswedstrijd werd een nederlaag voor Musselkanaal. Tegen het nog puntloze CEC trok het aan het kortste eind. Twee doelpunten in de blessuretijd van elke helft betekenden een 2-0 nederlaag. De zege kwam terecht bij de ploeg die daar het meeste recht op had. Een zeker ook niet groots spelend CEC was vooral in de eerste helft de betere ploeg. Op het moment dat Musselkanaal door een rode kaart van Maurice Meijer met tien man verder moest was het niet eens zoveel minder dan CEC. Maar Musselkanaal mist voorin iemand die er vijfentwintig goals inschopt. Door deze nederlaag is Musselkanaal nu de rode lantaarndrager in de derde klasse C.

De situatie vooraf was helder. Zowel Musselkanaal als CEC moesten winnen om wat aansluiting te vinden met de ploegen die net boven de degradatiestreep staan. Die missie slaagde voor de gasten dus wel terwijl Musselkanaal opnieuw teleurstelde door voor de zesde keer op rij te verliezen. In de openingsfase krijgen beide teams een prima mogelijkheid maar gescoord werd er niet. Na een kwartier leed Meijer balverlies maar gelukkig voor de thuisclub wist Mark van den Berg niet te profiteren. Halverwege weer een kans voor de gasten maar deze keer kopte Mike Grummel in de handen van Noah Sahetapy. Niet veel later kreeg de thuisclub een mogelijkheid maar het goede voorbereidende werk van Robin Gerlach werd niet op waarde geschat door Rolf Kayser. De slap ingeschoten bal werd een simpele prooi voor Gerben Springer. Veel spektakel leverde het voetbal niet op waarin CEC het wat betere voetbal liet zien. De ruststand leek op 0-0 te eindigen maar in blessuretijd mocht CEC nog een corner van rechts nemen. De bal ging bijna over iedereen heen maar Tom Rengers kon met halve omhaal de bal nog weer voor het doel brengen en het was uiteindelijk Sander de Groot die het laatste tikje gaf, 0-1.

Trainer Woortman reageerde in de rust door Aron Berends in het veld te brengen ten kostte van Robin Gerlach. Berends liet zich direct zien door er aan de rechterkant vandoor te gaan. De voorzet werd door CEC verdediger bijna in eigen doel geschoten maar de lat bracht redding. Vijf minuten na de pauze bijna de 0-2 toen een vrije trap  net gemist werd door Sander de Groot. Na een kwartier ging Maurice Meijer een duel aan met een Daniel Berends. Tot verbazing van bijna een ieder trok scheidsrechter Egbert Koning de rode kaart. “Wegens het in gevaar brengen van CEC speler”, verklaarde de arbiter na afloop! Musselkanaal moest nog een half uur verder met 10 man en dat beloofde weinig goeds. De thuisclub was niet eens zoveel minder dan CEC maar omdat het achterin één op één ging spelen kreeg CEC wel erg veel ruimte voorin maar doelman Sahetapy bleef een aantal keren fraai overeind als er weer een CEC aanvaller voor hem opdook.  Tomas Been leek in 80ste minuut dan de strijd te beslissen maar de Musselkanaal keeper bracht wederom fraai redding. Omdat het 0-1 bleef was het nog steeds spannend. Musselkanaal kreeg ook wat kleine kansen maar doelman Springer werd nauwelijks op de proef gesteld. Ver in blessuretijd viel dan toch de 0-2. Mark van den Berg was net wat sneller dan Sahetapy en hij kon de bal in het lege doel lopen. CEC pakte zodoende de eerste punten en Musselkanaal bleef opnieuw met lege handen. Door de nederlaag staat het nu op de laatste plaats en dat baart toch wel zorgen. Op 18 november speelt het de uitwedstrijd tegen Sleen.

Uitslag Kaartavond 26 oktober

Klaverjassen

 

Jokeren

Pos

Naam

Punten

 

pos

Naam

Punten

1

Henk Brul

5267

 

1

Minie Manning

48

2

Jan de Vries

5155

 

2

Abel Scholtens

50

 3

Anthon Koops

5148

 

2

Adri Meijer

50

4

Jan Norder

5082

 

4

Tineke Reining

51

5

Henk Tieben

5020

 

5

Anita Middelkamp

56

6

Albert Bucking

5019

 

6

Hilly Scholtens

65

7

Jeffrey Scholte Aalbes

4957

 

7

Herman Rolfes

68

8

Frits Sahetapy

4826

 

8

Be Manning

70

9

Herman Weinans

4813

 

9

Tineke  de Vries

79

10

Roelf van Boven

4769

 

9

Thea Nijboer

79

11

Sjors Krops

4742

 

11

Hilly Starken

81

12

Niek Tieben

4620

 

12

Marietje Schomaker

84

13

Broer Wijnholds

4482

 

13

Annie Weinans

89

14

Willem Schomaker

4320

 

14

Annie Rolfrs

94

15

Jan Anton Middelkamp

4271

 

15

Henk Weinans

104

16

Henk Teuben

4153

 

16

Anneke Tieben

122

17

Willem Cosse

3784

 

17

Jans Schomaker

138

 

Hierbij de uitslagen van een avondje kaarten bij de vv Musselkanaal op vrijdag 26 oktober 2018. Het was wederom een gezellige avond en natuurlijk  zijn er weer enkele opvallende zaken:
Klaverjassen: Henk Brul was ongenaakbaar. Volgens eigen zeggen speelt hij beter met een biertje dan zonder; hij kon wel eens gelijk hebben. Het begint er tevens op te lijken dat Henk Teuben en Willem Cosse een abonnement hebben op de laatste plaatsen.
Jokeren: Minie Manning eindigde bij het jokeren nipt op nummer 1. Opmerkelijk is de 2e plaats voor Abel Scholtens, normaal gesproken eindigt Abel  in de onderste regionen. De cursus Jokeren voor Anita Middelkamp en Herman Rolfes heeft zijn uitwerking niet gemist. Respectievelijk plek 5 en 7 was hun deel. De cursus Jokeren wordt nu aangeboden aan Anneke Tieben en Jans Schomaker maar er is wel twijfel of de cursus op hen wel de juiste uitwerking heeft.

Berichtje van Justin Poelman

Afgelopen zondag was ik (Justin Poelman) pupil van de week. Dat was voor mij de 1e keer en ik vond het super leuk!

 
Ik mocht mee de commissiekamer in voor de bespreking van de wedstrijd en mocht met het elftal de kleedkamer in omkleden.
Daarna ging ik met een aantal spelers een balletje trappen tot de wedstrijd begon.  
Toen ging ik met het elftal mee om iedereen van de tegenpartij succes te wensen en om de scheids- en grensrechters een hand te geven.
In de rust kreeg ik lekker een patatje en wat te drinken. Ik heb ook de hele wedstrijd bij de reservespelers gezeten om de wedstrijd te kijken.
 
Wat ik het leukste vond was dat ik op het doel mocht schieten bij de keeper van de te tegenpartij. En dat ik een voetbal kreeg met alle handtekeningen van de spelers van het eerste elftal. 
 
Helaas hebben we de wedstrijd verloren, maar het was een hele leuke middag voor mij! 
 
Bedankt vv Musslkanaal.

Musselkanaal zit in de hoek waar de klappen vallen

Opnieuw een fors verlies voor Musselkanaal, deze keer trok SVV’04 met 4-0 aan het langste eind. De start in de derde klasse C begon geweldig voor Musselkanaal door een zege op WKE’16 maar inmiddels is dit gevolgd door een vijftal nederlagen. Langzamerhand maakt men zich bij de Groenwitten alweer zorgen dat het opnieuw een seizoen gaat worden om handhaving in de derde klasse. Lichtpuntje in de wedstrijd tegen SVV’04 was de eerste helft. Musselkanaal was niet eens minder dan de thuisclub maar keek door een knullig doelpunt wel weer tegen een 1-0 achterstand aan. Toen het vrij snel in de tweede helft 2-0 werd was het geloof helemaal weg en met een 4-0 nederlaag mocht het niet eens ontevreden zijn.

Bij Musselkanaal ontbraken deze keer aanvoerder Gerwin Schmitz wegens een blessure en Robin Schmitz is na zijn rode kaart tegen Protos een drietal wedstrijden geschorst. Daar tegenover stond de terugkeer van Jordie Teuben. Musselkanaal hoopte stilletjes dat het “oktoberfest” SVV’04 parten zou spelen maar daar was weinig van te merken. Beide teams ontliepen elkaar niet veel in de eerste helft, het spel was van een matig gehalte en aangenaam vertoeven was het niet op sportpark de Kampen, mede door de koude wind die over het veld waaide. Beide ploegen kregen wat kansjes maar Musselkanaal kreeg na twintig minuten de grootste. Een prima actie van Robin Gerlach eindigde bij Rolf Kayser maar zijn schot werd uitstekend gekeerd door doelman Wiljo Wesseling. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant. Jessie Rotmensen ging er op links goed door en zijn voorzet kwam via de kluts voor de voeten van Harmen Stuiver en deze wist met deze kans wel raad,1-0. Niet veel later kreeg Rotmensen een prima kans maar gelukkig voor de gasten ging het schot over.  Verder gebeurde er weinig bijzonders meer in de eerste helft waarin Rick Piek nog een gele kaart kreeg van scheidsrechter Joop Brussen uit Coevorden.

Trainer Woortman reageerde in de pauze door Aron Berends in te brengen voor Nick Schoenmaker en Robin Gerlach voorin te posteren. Veel effect sorteerde dit niet, integendeel het was SVV’04 wat de kansen kreeg. Rotmensen schoot naast en Emiel Wever faalde alleen voor keeper Noah Sahetapy. Doelpuntenmaker Stuiver werd gewisseld ten faveure van Bart Moes. SVV’04 kreeg gemakkelijk een vrije trap mee en vanaf de kant snelde Moes naar voren. De vrije trap werd hoog in het strafschopgebied geplaatst en belandde uiteindelijk voor de voeten van Moes. Zijn eerste balcontact betekende ook de 2-0. Het geloof bij Musselkanaal verdween als sneeuw voor de zon en Rotmensen moest zijn meerdere erkennen in Sahetapy. Uit de corner die daar uit voort kwam mistte een ieder van Musselkanaal de bal. Zo niet Joost Thiele, hij kopte de 3-0 binnen. Vijf minuten later een corner van de andere kant. Iedereen bij de gasten keek apathisch toe hoe de volledig vrijstaande Thiele zomaar de 4-0 binnen kon koppen. Wedstrijd gespeeld, SVV’04 geloofde het wel bij deze voorsprong en Musselkanaal was niet meer bij machte om de bakens te verzetten. Zondag 4 november speelt Musselkanaal de volgende wedstrijd en wel tegen het onder aanstaande CEC uit Emmer Compascuum.

Dramatisch slecht Musselkanaal delft het onderspit tegen Protos

Musselkanaal – Het belang van de wedstrijd was duidelijk. Musselkanaal moest winnen om bij de onderste plaatsen weg te blijven en Protos had de punten bitterhard nodig om de aansluiting te vinden met de ploegen net boven hun. Musselkanaal legde de gasten geen strobreed in de weg. Het liep eenvoudig uit naar een 3-0 voorsprong. Musselkanaal kwam terug tot 2-3 en met nog achttien minuten te spelen leek er nog van alles mogelijk. Maar vanaf de aftrap scoorde Protos alweer de 2-4 en was de wedstrijd beslist. Een volkomen terechte overwinning voor de ploeg uit Steenwijksmoer en Musselkanaal zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen want het was alweer de vierde nederlaag op rij.

De thuisclub begon nog wel goed want in de eerste minuut was het al bijna raak. Gerwin Schmitz kreeg een bijna niet te missen kopkans maar de bal ging over het doel. Na zes minuten kwam Protos al op voorsprong hoewel er een duidelijke buitenspelgeval aan vooraf ging. Stef Smits kwam terug uit buitenspelpositie maar mocht doorgaan van de matig leidende arbiter Jeffrey Lubberts uit Hoogeveen. Matthijs Boeijing gaf Smits echter veel te veel ruimte en de voorzet werd binnengetikt door Michel Overweg. Veel bijzonders gebeurde er niet het eerste halfuur. Het voetbal was vooral van de thuisclub van een zeer matig gehalte. Lubberts zorgde voor opwinding door als enige te zien dat doelman Tim Bakker bij een uittrap net buiten het strafschopgebied kwam. Indirecte vrije trap voor Musselkanaal maar gelukkig voor Protos verprutste Musselkanaal deze kans. De thuisclub kreeg nog een prima mogelijkheid maar keeper Bakker redde uitstekend. Pal voor de rust kwam Protos op 0-2. Dom balverlies bracht de bal uiteindelijk in de voeten van Overweg. Deze speelde Jorn Wiekens simpel uit en ook doelman Strobos ging niet helemaal vrijuit. De gasten zaten op rozen met deze 2-0 voorsprong bij de rust.

Trainer Woortman reageerde in de pauze door Rolf Kayser en Aron Berends in te brengen. Het sorteerde ook direct effect. Na vijftig minuten een bijzonder fraai indraaiend schot van Nick Schoenmaker. De bal leek in de bovenhoek te verdwijnen maar de redding van Bakker was schitterend. Musselkanaal mocht een corner nemen maar Robin Gerlach deed dat zo slecht dat Protos er een kans door kreeg. Bram van der Veen speelde de bal diep op Roy Soppe en die schoot beheerst de 0-3 binnen. Wedstrijd gespeeld denk je dan en Protos kreeg zelfs nog de kans op 0-4 maar Mark van der Veen stuitte op Strobos. Robin Schmitz was inmiddels in het veld gekomen en die scoorde niet veel later de 1-3 na voorbereidend werk van Berends. Musselkanaal rook zijn kans en trok ten aanval zonder tot echt grote kansen te komen. Na 72 minuten mocht Musselkanaal opnieuw een corner nemen. In een mêlee van spelers voor het doel van Bakker was het uiteindelijk Wiekens die het beslissende tikje gaf,2-3. Iedereen van Musselkanaal ging er eens goed voor zitten en de gedachte leefde, gaat het dan toch nog lukken? Het was ijdele hoop, vanaf de aftrap ging het weer mis bij de thuisclub. Enorm geklungel strafte Michel Overweg af. Hij legde de bal keurig breed op Tim Meijerink die simpel de 2-4 binnen kon schieten. Bij Musselkanaal was alle hoop op een goed resultaat verdwenen. Protos scoorde zelfs nog de 2-5 door Overweg na een fraaie actie van Roy Soppe. Tot overmaat van ramp liep Robin Schmitz ook nog tegen een rode kaart aan. Hij was net te laat om de bal te spelen en raakte een speler van Protos. Tot verbazing van vriend en vijand trok Lubberts de rode kaart. Direct hierna klonk het eindsignaal en kon Protos de handen in de lucht steken en Musselkanaal met een enorme kater achterlatend. Opnieuw ontbrak de scherpte bij Musselkanaal. “Wat ik op de trainingen zie, zie ik niet terug in de wedstrijden en dat baart mij zorgen”, aldus een zichtbaar teleurgestelde trainer Woortman. Zondag wacht de uitwedstrijd in Schoonebeek tegen SVV’04.

Berichtje van pupil van de week, Romy Dekker

Vorige week zondag bij de wedstrijd Musselkanaal tegen EMMS was Romy Dekker pupil van de week.
"Ik vond het super leuk om pupil van de week te zijn. Ik mocht mee het veld op en de spelers waren allemaal erg aardig. In de rust kreeg ik patat met drinken en na de wedstrijd kreeg ik een bal met handtekeningen van alle spelers. Helaas hebben ze wel verloren, maar ik heb genoten".

Groet,
Romy

 

 

JO19 compleet in het nieuw door Admive

Dankzij sponsor Admive, met als eigenaar Marcel Rep, heeft het team JO-19 van de VV Musselkanaal een compleet nieuwe tenue ontvangen, zoals: wedstrijdkleding, trainingspakken, shirts en nieuwe tassen.

Langs deze weg willen de jongens van JO-19 en de VV Musselkanaal de sponsor heel hartelijk bedanken!

Marcel Rep: Vanuit mijn onderneming adviseer ik organisaties bij de optimalisering van hun bedrijfsprocessen. Deze adviezen implementeer ik door op interimbasis een managementfunctie in te vullen. Daarnaast word ik in gezet als crisismanager of projectmanager van complexe multidisciplinaire projecten.
Wat is de link met voetbal, tja eigenlijk helemaal niets………
Waarom ondersteun ik dan de JO-19 van VV Musselkanaal, dat is best simpel.
Mijn onderneming staat altijd vol in de dynamiek, daarmee is reclame in een sportieve(faire) omgeving waarin strijd competitie en resultaat prominent aanwezig is goed op zijn plaats.
Ik hoop dat dit team met hun nieuwe uitrusting een sportief seizoen zal hebben met natuurlijk het best mogelijk resultaat.

 

Musselkanaal logo van nieuwe verf voorzien

Dat we bij Musselkanaal wat vrijwilligers hebben die af en toe iets meer doen is algemeen bekend. Iemand die geregeld de verfkwast ter hand is Geert Sanders. Een paar weken geleden heeft Geert het logo van de VV Musselkanaal bij de ingang van het sportpark van nieuwe verf voorzien. Alles is weer geschilderd in de welbekende groene en witte kleuren en ziet er nu weer prachtig uit. Ook het "hokje" van de Supportersvereniging is opnieuw geverfd en binnenkort worden nog wat andere dingen van een nieuwe verflaag door Geert Sanders voorzien. Namens de voetbalvereniging Musselkanaal: Bedankt Geert.

Wederom forse nederlaag voor Musselkanaal

Musselkanaal - Dat het een moeilijke wedstrijd voor Musselkanaal zou worden hadden velen al verwacht, de thuisclub miste maar liefst vijf spelers wegens blessures, maar dat het zo’n kat en muis spelletje werd was nou ook weer niet verwacht. Eigenlijk was het na elf minuten al weer bekeken, EMMS leidde toen al met 2-0. Het werd nog even spannend door een treffer van de thuisclub maar toen het vijf minuten later 1-3 werd was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Met de uiteindelijke 1-5 nederlaag kwam Musselkanaal nog genadig weg.

De welbekende winkelweek van Musselkanaal staat meestal garant voor weinig punten bij de thuisclub. Dit jaar was dat ook weer zo, twee forse nederlagen dit jaar. Vorige week kansloos verlies tegen Dalen en nu een kansloos verlies tegen EMMS. Misschien had de winkelweek inderdaad invloed op het spel van Musselkanaal maar feit is ook dat Musselkanaal tegen twee teams speelde die een alleraardigst spelletje op de grasmat legden. Vanaf het begin waren de gasten uit Slagharen de bovenliggende partij. Na tien minuten was het raak. Glenn ter Wielen was een ware plaag voor de Musselkanaal verdediging en hij tikte beheerst de 0-1 achter doelman Noah Sahetapy. Nog geen minuut was het ook al 0-2. Namens de thuisclub ging Jeroen Ots in de fout en Yuri Hertsenberg wist met deze kans wel raad. Na een kwartier kwam Musselkanaal wat beter in  het spel en zowaar na 25 minuten kwam de aansluittreffer. Robin Gerlach speelde zich aan de rechterkant prima vrij en zijn voorzet werd binnengelopen door Nick Schoenmaker. Niet al te snel daarna stelde EMMS al weer orde op zaken. Matthijs Boeijing liet zich veel te gemakkelijk uit spelen door Glenn ter Wielen en deze schoot de bal fraai in de verste hoek, 1-3. Musselkanaal kreeg nog een goede  kans op de 2-3 maar de voorzet uit een vrije trap van Robin Gerlach werd door Gerwin Schmitz tegen de lat gewerkt. Niet veel later floot de prima leidende Daniël Dorgelo voor het rustsignaal.
De tweede helft was niet meer van een bijster hoog gehalte. Musselkanaal ontbeerde de klasse om terug te komen in de wedstrijd en EMMS geloofde het eigenlijk wel. Het spande zich niet bovenmatig meer in maar kreeg nog wel diverse kansen. De 1-4 kwam voort uit een corner van Musselkanaal. De bal werd door EMMS naar voren geplaatst en razendsnel werd Jord Anbergen instelling gebracht. Deze was veel sneller dan invaller-keeper Jaron Dam en Anbergen kon simpel intikken, 1-4. Gerwin Schmitz zag een kopbal net naast gaan maar verder kwam Musselkanaal ook niet. In de laatste minuut was het opnieuw Anbergen die scoorde en zodoende de eindstand op 1-5 bracht. Een uitslag waarmee de thuisclub eigenlijk nog best tevreden mee kon zijn. Als de gasten wat nauwkeuriger in de afronding waren geweest was een hogere uitslag zeker mogelijk geweest.
De Musselkanaal supporters werden vandaag flink teleurgesteld. Het leek eigenlijk nergens op. De inzet die er bijvoorbeeld tegen WKE wel was ontbrak vandaag volledig. Het hing als los zand aan elkaar. Musselkanaal speelde eigenlijk in een 
4-2-4 opstelling doordat Gerlach en Oosting als een soort vleugelspeler acteerden. Het middenveld met Potze en Meijer kwam daardoor vaak handen en voeten te kort en werd dikwijls overlopen door het middenveld van EMMS. Het is voor de thuisclub te hopen dat de geblesseerde spelers snel terug zijn want de komende weken moet Musselkanaal tegen ploegen die ook in de onderste helft van de stand staan. Zondag aanstaande komt Protos naar de Parklaan te Musselkanaal.

Een fraaie zondagochtend

Zondagochtend 7 oktober 2018, een fraaie zondagmorgen die me naar het Wetraveld van de VV Musselkanaal bracht. Om 10.00 uur trapten daar Musselkanaal 5 tegen CEC 3 af onder leiding van scheidsrechter Jan Haandrikman. Met mij hadden 22 andere toeschouwers de weg naar dit veld gevonden. Musselkanaal 5 had na twee wedstrijden vier punten verzameld en stond zowaar op een 2e plaats. Eerste verrassing was dat good-old Henk Teuben niet speelde. "Er konden maar zestien spelers op het wedstrijdformulier. Ik had even gekeken naar de tegenstanders en er waren veel jonge spelers bij. Het lijken wel A-junioren, hoewel ik die rechtsback er waarschijnlijk wel had uitgelopen", aldus Henk. Het duurde niet al te lang tot CEC aan de leiding kwam. Gegrabbel van keeper Harry Mensen betekende de 0-1. Niet veel later ook al de 0-2. Toch kwam het vijfde weer terug door een treffer van Tim Klok, 1-2.(zie foto) Nog geen minuut later ook alweer de 1-3. CEC was inderdaad de wat jongere ploeg en daarom kwamen ze ook op een 5-1 voorsprong. Toch maakte Erik Lesterhuis ook weer een goal en hij bracht de stand op 2-5 wat ook de ruststand betekende. Dat er vijf wissels waren kwam goed uit omdat Jesper Klok wegens een blessure er uit moest. Alfa was zijn vervanger. Leider Lars Becker gaf hem de nodige tactische aanwijzigingen. "Where do you play, you play forward, wo spielst du, du musst spielen im mittelfeld", daarna sprak Lars nog een andere taal wat zelfs ik niet kon verstaan en ik denk Alfa ook niet maar hij balde lekker mee. In de pauze gingen er drie spelers uit die naar Emmen-Fortuna Sittard gingen. Ja zo zijn de leiders snel door de wissels heen. In de tweede helft moest ook nog eens Harry Wiekens de strijd laten voor wat het was wegens een blessure. Direct na de pauze scoorde invaller Ronnie Mensen de 3-5. Zoveel doelpunten brengt de mens in de war. De leiders waren er heilig van overtuigd (het was ook zondag) dat het 4-5 was!!!. CEC scoorde weer en toen was het 3-6 of 4-6. Het vijfde bleef het proberen en CEC moest zowaar even de botte bijl hanteren. Scheidsrechter Haandrikman moest iemand van CEC geel geven na een charge op Peter Miegielsen. Tien minuten voor het einde scoorden de gasten de laatste goal,
3-7. Ook leiders Harold en Lars waren tot de conclusie gekomen dat het inderdaad 
3-7 stond. Niet veel later floot Jan voor het einde. De hoge verwachtingen zijn iets getemperd want het vijfde staat nu op een zesde plaats. Met zulks mooi weer en zulks leuk voetbal en wat geouwehoer is het niet verkeerd om op de zondagmorgen eens bij het vijfde te kijken. Heren bedankt.

T. Oeschouwer

Uitslag kaartavond 28 september

Kaartavond:

Afgelopen vrijdag, 28 september, werd er weer begonnen met de maandelijkse kaartavonden in de kantine van de vv Musselkanaal. Opnieuw werd er met veel plezier en inzet gejokerd en geklaverjast.
De dames waren bij het jokeren zeer succesvol en gingen er met de meeste prijzen vandoor. Er wordt trouwens over nagedacht om Herman Rolfes en Annita Middelkamp een cursus jokeren aan te bieden maar men twijfelt of dat zal helpen. Het lijkt wel alsof punten vergaren voor beide tot doel is verheven.
Hieronder de ranglijst jokeren:

 1. A. Rolfes              59 punten
 2. A. Meijer            62 punten
 3. A. Tieben            69 punten
 4. T. de Vries          71 punten
 5. K. Nieboer          74 punten
 6. T. Reining            81 punten
 7. H. weinans         84 punten
 8. A. Scholtens      91 punten
 9. B. Manning        92 punten
 10. H. Starken          92 punten
 11. M. Manning       93 punten
 12. H. Scholtens      107 punten
 13. T. Nieboer          123 punten
 14. A. Middelkamp 126 punten
 15. H. Rolfes             141 punten

Bij het klaverjassen was het opmerkelijk dat Willem Cosse de laatste plaats eindelijk heeft verlaten en een zeer verdienstelijk tweede plaats behaalde. Het hoogst haalbare want de voorzitter, Henk Tieben, was niet te kloppen, afgelopen vrijdag.
Zie de ranglijst hieronder:

1

 Henk Tieben sr

5532

Willem Cosse

5401

3

 Wybren Jongstra

5391

4

 Sjors Krops

5267

5

 Anton Koops

5173

6

 Henk Teuben

5102

7

 Bert Elling

5055

Jeffrey ScholteAalbers

5019

9

 Willem Schomaker

4878

10

 Jan Norder

4806

11 

Henk Brul

4467

12 

Frits Sahetapy

4437

13

 Jan Anton Middelkamp

4360

14 

Roelf van Boven

4337

15 

Jan de Vries

3950

16

 Jos Tieks

3751

17 

Bertus Kuiper

3615

18

 Henk Tieben jr

3527

Een beter milieu begint bij jezelf!

Binnen de vv Musselkanaal zijn we ons bewust van het milieu en de mogelijkheden die er zijn om hier een steentje aan bij te dragen.

De afgelopen tijd zijn meerdere opties besproken en in samenwerking met SUEZ, waar 3e elftal speler Dennis van Klinken werkzaam is, is gekeken naar de mogelijkheden t.a.v. afvalscheiding.

Dit heeft na overleg met Dennis erin geresulteerd dat de komende periode nieuwe afvalbakken in de kantine staan. Belangrijk hierbij is dat vanaf nu het afval wordt gescheiden.  Zo zal er een aparte afvalbak zijn voor de papieren koffiebekers, plastic, GFT en restafval.

Wist je bijvoorbeeld dat de huidige “kartonnen” koffiebekers niet bij het oud papier mogen? De nieuwe koffiebekers mogen wel bij het oud papier. Door de koffiebekers te scheiden van het restafval kunnen deze als oud papier worden ingeleverd en gerecycled worden. De hoeveelheid afval die de vereniging hiermee jaarlijks afvoert zal daardoor drastisch verminderen. Dit gezien het feit dat koffiebekers een groot aandeel in beslag nemen van het afval dat wij jaarlijks verzamelen.

Wij als bestuur willen dan ook een oproep doen aan iedereen om bij te dragen aan het verduurzamen van de vereniging en je afval te scheiden door deze in de kantine in de juiste afvalbak te doen. Het scheiden van afval is immers maar een kleine moeite, maar dient uiteraard dan ook door iedereen gedaan te worden!

Mocht je vragen hebben over dit project of heb je wellicht tips? Neem dan gerust contact op met de bestuursleden Niels Teuben of Paul Kuiper.

 

 

 

 

Kansloze missie voor Musselkanaal in en tegen Dalen

Dalen – Dat Dalen uit een moeilijke middag zou worden voor Musselkanaal daar was bijna een ieder het wel over eens. Maar dat Musselkanaal er in de eerste helft totaal niet aan te pas kwam en zo volkomen overklast werd door de thuisclub daar had het nu ook weer niet op gerekend. Gelukkig voor Musselkanaal bleef de teller op vier staan. De tweede helft scoorde Musselkanaal vanaf de aftrap de 4-1. Ondanks voldoende kansen voor beide teams bleef deze stand op het scorebord.

Al vanaf de aftrap liep Musselkanaal achter de feiten aan. Het was de thuisclub dat direct druk uitoefende op de gasten. Binnen twee minuten was het al raak voor Dalen. Het was uiteindelijk Peter Harkes die in balbezit kwam en met een harde schuiver doelman Noah Sahatapy kansloos liet. Dalen bleef de veel sterkere ploeg maar met soms wat geluk bleef Musselkanaal op een 1-0 achterstand staan. Na 25 minuten verdubbelde de thuisclub de score. De gasten verdediging werd keurig uitgespeeld en het gevaar leek verdwenen toen de bal vanaf links voor het doel langs ging. Jelle Nikkels stond echter nog op rechts vrij en hij schoof de bal perfect tegen de touwen, 2-0. Musselkanaal was het even helemaal kwijt en drie minuten later stond het al 3-0. Ruben Manning verloor een kopduel tegen Tijmen Venhorst en Matthijs Boeijing moest het op snelheid afleggen tegen Nikkels. Deze scoorde zijn tweede goal van de middag. Na 33 minuten was het Nick Schuiling die met een fraaie steekpass Peter Harkes wegstuurde. Harkes scoorde niet veel later ook zijn tweede goal, 4-0. Een debacle leek zich af te tekenen voor Musselkanaal maar gelukkig liet Dalen de touwtjes wat vieren. Pal voor de pauze kreeg Musselkanaal zowaar wat kansjes  maar Robin Gerlach en Rolf Kayser wisten keeper Rick Braam niet te verontrusten. Gerlach liep nog een gele kaart op wegens een forse overtreding op Jesper Kroesen.

Na de pauze had Musselkanaal de posities wat anders neergezet en het had direct succes vanaf de aftrap. Op rechts snelde Gerlach er langs en zijn schot verdween in de rechter benedenhoek bij keeper Braam, 4-1. In de tegenaanval was het verschil alweer bijna vier treffers maar keeper Sahetapy redde bekwaam. Rolf Kayser had de achterstand kunnen verkleinen maar zijn schot ging net over. Na een kwartier in de tweede helft mocht Dalen een vrije trap nemen. Venhorst pegelde van 25 meter de bal tegen de lat. Musselkanaal bleef het proberen maar veel gevaar leverde dat niet op. Het was de thuisclub wat de betere kansen kreeg maar tot twee maal toe faalde invaller Wim Steege oog in oog met Sahetapy. Ruben Sinnema kreeg nog geel van arbiter Louwes na een charge op Gerwin Schmitz. De eindstand bleef zodoende 4-1 waar vooral Musselkanaal tevreden mee mocht zijn na de desastreuse eerste helft. Ook trainer Woortman had weinig toe te voegen aan de nederlaag. “We voetbalden gewoon tegen een hele goede ploeg en Dalen strafte dat in de eerste helft uitstekend af. De tweede helft hielpen de omzettingen bij ons wel wat maar op de zege van Dalen valt niets af te dingen”. Komende zondag komt EMMS uit Slagharen naar de Parklaan te Musselkanaal.

OPMERKELIJK

Af en toe gebeuren er zaken op en rond de velden die een commentaar/berichtje verdienen. Deze keer even iets over scheidsrechter Richard Smit. Richard fluit zoals jullie wellicht weten, na een promotie, op zaterdag de A-junioren in diversen klassen. Richard fluit ook nog op hoog niveau in de zaalcompetitie van de KNVB. En ook de VV Musselkanaal doet dikwijls een beroep op hem om een wedstrijd je te fluiten bij de pupillen, junioren of senioren. 
Richard moest een aantal weken geleden fluiten in Winschoten bij WVV om 12.30 uur. Na een intensieve wedstrijd en een lekkere douche kwam Richard aan in de bestuurskamer van WVV om de wedstrijd vast te leggen in de app van de KNVB. Het was inmiddels ruim 14.30 uur geweest dus de maag begon ook wat te knorren. "Iets drinken scheidsrechter", vroeg de man die de scheidsrechter begeleidde bij WVV. "Ja doe maar een koffie en heb je misschien ook een gehaktballetje voor mij", vraagt Richard. (Bij ons is het de gewoonte dat wij de scheidsrechter altijd vragen of ze iets te eten willen na afloop).  "Jazeker wel", zegt de beste man en komt even later terug met een dampende gehaktbal. "Alsjeblieft en dat is dan 2,50 euro", zegt de beste man. "Wat blieft, eet hem dan zelf maar op", aldus Richard. Een slechte beurt van WVV ben ik ook van mening en dat Richard de gehaktbal met mayo weigerde is wel vreemd, want een beetje honger had hij wel.....

K.L. Epzeiker

Musselkanaal JO17-1 en FC Ter Apel'96 JO17-1 delen de punten

Zaterdag 29 september stond de derby tussen Musselkanaal JO17-1 en FC Ter Apel'96 JO17-1 op het programma. Onder prima weersomstandigheden waren de gasten in de eerste helft het betere team. Het kreeg ook een aantal prima kansen maar doelman Thomas Dijkhuis redde een paar keer fraai. In de pauze had het leidersduo Lars Becker/Frits Sahetapy wat wijzigingen aangebracht en daardoor zat er wat meer pit in bij Musselkanaal. De inbreng van Robin van der Dries en Francois Kral wierp zijn vruchten af. Na tien minuten was het Robin van der Dries die Musselkanaal op voorsprong bracht. Vijf minuten later kwam Ter Apel'96 alweer op gelijke hoogte door Tim Kuper. Musselkanaal liet de koppies niet hangen en toog weer naar voren. Niet veel later werd uit een corner de bal voor het doel geplaatst. Brian Musters kopte uitstekend raak(zie de foto). Maar ook Ter Apel gaf zich niet zomaar gewonnen en een fout bij de thuisclub werd opnieuw prima afgerond door Tim Kuper, 2-2. Net voor de gelijkmaker had Niels Becker zijn ploeg op een grotere voorsprong kunnen schieten maar de iets te praatgrage Renzo Engels redde fraai. De wedstrijd bleef spannend maar gescoord werd er niet meer. Na 80 minuten floot scheidsrechter Erik Meezen voor het einde. Mooi gebaar van Erik Meezen was dat hij zijn vergoeding beschikbaar stelde aan de jeugdafdeling van de VV JVV!

Fraai stukje werk van Alex Musters

Gelukkig beschikken we bij de VV Musselkanaal over een flink aantal vrijwilligers waarvan sommige soms net iets extra's doen. Alex Musters, niet onverdienstelijk voetballend in het vijfde elftal, is er zo eentje.
De kleine aluminium doeltjes, her en der verspreid over de velden, waren hoognodig aan wat herstel toe. Mede dankzij Alex zijn bijna alle (tien) doeltjes vakkundig gerepareerd. Namens alle voetballers, bedankt Alex!

Musselkanaal Beloften opnieuw naar zege

Zondagmorgen 30 september was het weer zover en mochten de Beloften aantreden tegen Bargeres te Emmen. De eerste wedstrijd werd met 6-1 gewonnen tegen Gieten en zondag moest daar een vervolg aan worden gegeven.
De opstelling was al bekend bij Bargeres, geen verrassingen (zie foto).
De eerste helft was onrustig van beide kanten maar het was toch Musselkanaal dat de score opende. Een vrije trap van Nick Schoenmaker ging rechtstreeks in het doel, 0-1. Daarna was het "Spielmacher" Ferry Potze die de bal beheerst, na aangeven van Nick Schoenmaker, van net buiten de zestien binnenschoot, 0-2. Ferry Potze speelde een dijk van een wedstrijd trouwens. De thuisclub was in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk geweest. Opvallend in de eerste helft was het schot van Jeroen Drenth. De keeper van Bargeres stond iets te ver voor zijn doel en Drenth probeerde met buitenkant rechts de keeper te verschalken. Wat volgde was echter een ouderwetse punter die ergens in de buurt van de cornervlag terecht kwam.
In de tweede helft was het duidelijk dat trainer Mensen even de poppetjes weer opnieuw had neergezet. Dit kwam het spel ten goede. Het spel was beter voor de ogen en de Beloften maakten maakten prompt na de rust de 0-3. Lange bal op Niek Veenhoven/Becker die pas in tweede instantie werd afgemaakt. Daarna was het de bank die zich liet gelden. De ingebrachte Kevin van Dam scoorde de 0-4 na een mispeer van de keeper. Ook Davey Miegielsen scoorde als klap op de vuurpijl 0-5. Dit was ook de eindstand die een terechte uitslag was.
Opvallend feit halverwege de tweede helft. Musselkanaal kreeg een vrije trap van de niet onverdienstelijke fluitende Dirk Koning. Koning wijst echter verkeerde kant. "Scheidsrechter het is toch een vrije trap voor ons? Ja klopt, ik was vergeten dat we al gewisseld waren van speelveld", aldus de scheidsrechter. De Beloften deden waar het vandaag voor naar Emmen was gekomen, drie punten binnenhalen. Volgend weekend is men vrij maar daarna zal er op donderdag 11 oktober om 20.00 uur worden aangetreden in en tegen Dedemsvaart. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom!

Tam Musselkanaal onderuit tegen Ruinerwold

Musselkanaal – “Wanneer er vandaag met een zelfde inzet en passie als afgelopen zondag gespeeld wordt dan kunnen we opnieuw een mooie wedstrijd tegemoet zien”, aldus het programmablad van de VV Musselkanaal. En dat was nu net waar het vandaag haperde bij de thuisclub , vorige week een ongekend fanatiek Musselkanaal en vandaag was het allemaal wat te tam, steeds een stapje te laat en daardoor was de overwinning met 2-1 van de gasten uit Ruinerwold misschien ook wel verdiend te noemen.

“We hadden hier niet van hoeven te verliezen, de eerste helft was zeker niet goed van ons. De tweede helft pakten we het wel goed op, wat ik wel vond was dat we vandaag veel te veel de lange bal hanteerden. Verder hadden we denk ik vorige week een goede dag en vandaag was het een stuk minder, op basis daarvan hebben zij wellicht verdiend gewonnen”, aldus een realistische trainer Wessel Woortman.
De eerste helft was zeker van Musselkanaal niet goed te noemen en de eerste kansen waren ook voor Ruinerwold maar verder dan een schot voorlangs en een poging die door keeper Noah Sahetapy werd verijdeld kwamen de mannen van trainer Henri Spijkerman ook niet. Na ruim twintig minuten de eerste kans voor Musselkanaal toen Kevin Oosting na een corner de bal op zijn slof nam maar de pech had dat Ruinerwold verdediger Lad Gol op de doellijn stond om de bal te keren. Even later kreeg namens de gasten Mark Brinkman een kans maar ook zijn schot ging voorlangs. Na 36 minuten opende Ruinerwold de score, vanaf rechts ging een voorzet over een ieder heen, de bal kwam voor de voeten van Kristian de Bruin en hij plaatste de bal in de uiterste hoek net over Sahetapy heen, 0-1. Pal voor de pauze kreeg Gerwin Schmitz de kans om de gelijkmaker binnen te schieten maar keeper Ewout Knol stopte de ingeschoten bal van de Musselkanaal aanvoerder prima.

De tweede helft was het voetbal van Musselkanaal wel wat beter maar Ruinerwold verdedigde de voorsprong prima. Jim Theuns kreeg een goede kans op de gelijkmaker maar zijn schot werd net op tijd geblokt. Aan de andere kant ging Jeroen Ots even in de fout door de bal te kort terug te spelen maar Sahetapy redde net op tijd. Musselkanaal hanteerde te vaak de lange bal die dikwijls een prooi werden voor de robuuste Ruinerwold verdediging of voor de prima keepende Knol. Een kwartier voor het einde viel de beslissing. Mathijs Boeijing maakte binnen de zestien hands en de prima leidende Jan Reints kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Mark Brinkman bracht de stand op 0-2. Vijf minuten voor einde had Aeron Geerts een grote mogelijkheid om de score verder te vergroten maar zijn kans ging via een verdediger van Musselkanaal naast. Het pleit voor Musselkanaal dat men zich niet bij de nederlaag neer wilde leggen en in blessuretijd werd het toch nog even spannend. Een prima actie van Robin Gerlach werd op waarde geschat door Rolf Kayser, 1-2. Musselkanaal gooide alles naar voren en bijna was het Ruben Manning gelukt om  de bal binnen te werken maar doelman Knol bleef rustig en pikte de bal net op tijd op. Hoewel Musselkanaal niet veel minder was dan de gasten stond het na het laatste fluitsignaal toch met lege handen. Volgende week wacht het lastige uitduel tegen mede koploper Dalen.

Lotenactie VV Musselkanaal

Beste leden, ouders en supporters

We gaan deze week weer starten met de jaarlijkse lotenactie van de VV Musselkanaal.

Deze lotenactie komt ten goede aan onze jeugdafdeling waarbij momenteel rond de 200 spelers actief zijn. Om alle 200 jeugdspelers tijdens de trainingen en wedstrijden zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen met o.a. enthousiaste trainers, de juiste materialen, kleding en het organiseren van leuke activiteiten is de opbrengst van de lotenactie vanzelfsprekend erg welkom.

Met deze lotenactie zijn er fantastische prijzen te winnen:

1e prijs:  €300,00
2e prijs:  €150,00
3e prijs:  € 50,00

Daarnaast zijn er nog een aantal huishoudelijke artikelen te winnen van een grill tot aan een droogrek. Met andere woorden voor elk wat wils.

We hopen dat jullie deze actie dan ook van harte ondersteunen en zoveel mogelijk loten aan de man proberen te brengen. De trekking zal plaatsvinden op zondag 18 november en de uitslag zal via de website en andere media kenbaar worden gemaakt.

Mochten er vragen en/of opmerkingen omtrent de lotenactie zijn neem gerust contact op met Frank Tieben of Jeroen van der Laan.

Heel veel succes met de verkoop!!

Valse start Musselkanaal JO19-1 tegen SVBO JO19-1

Musselkanaal JO19-1 moest de competitie starten met een uitwedstrijd tegen SVBO JO19-1. Op het fraaie kunstgrasveld in Barger Oosterveld trok de JO19-1 aan het kortste eind. SVBO was in de eerste helft de duidelijke betere ploeg. Het was wat feller dan de gasten. Daar leek een zekere lamlendigheid te heersen. Teveel jongens gaven niet thuis zoals men dat altijd zo mooi zegt. SVBO kwam dan ook niet geheel onterecht op een 2-0 voorsprong en als het 4-0 was geweest had men ook niet mogen klagen. Een minuut voor de pauze begon Bjorn Banus aan een indrukwekkende solo. Hij passeerde vier man op rij en het schot op doel wat volgde stelde weinig voor. De keeper van de thuisclub dacht: ik help Musselkanaal door de bal te laten lopen. Iets geflatteerd voor Musselkanaal was de ruststand 2-1 voor SVBO. In de pauze werden we door Gonnie getrakteerd op stroopwafels en wat andere lekkere koeken. De tweede helft tapte Musselkanaal JO19 uit een ander vaatje. Na vijf minuten was het Lennart Fehrmann die de gelijkmaker binnenschoot. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en de wedstrijd kon alle kanten op. Halverwege scoorde de thuisclub de 3-2 en dat was het breekpunt. Het was trouwens een wonderschone treffer van de beste speler bij SVBO. Daniek Camies krulde de bal fenominaal in de bovenhoek. Musselkanaal was even de kluts kwijt en de thuisclub profiteerde optimaal door de 4-2 binnen te schieten. Bjorn Banus werd terecht gewisseld door de leiding door even voor eigen rechter te moeten splen. Hij had geluk dat de uitstekend leidende arbiter Jans Weuring dit ontging. Daarna nog een paar grote kansen voor Musselkanaal maar Jos de Boer en Ike Kremer wisten het net niet te vinden. Eindstand dus 4-2 voor SVBO 19-1. Een terechte overwinning omdat de thuisclub wat feller acteerde dan Musselkanaal JO19-1. Opmerkelijk was wel dat de wedstrijd een kwartier later begon omdat de begeleiding van de JO19-1 (vijf man groot) zo handig was geweest om alle kleding in de kantine van Musselkanaal te laten staan!!

Op een van de foto's is nog de enorme regenbui te zien dat een kwartier voor het einde over de het sportpark van SVBO trok. De spelers werden kletsnat maar de bezoekers bleven lekker droog op de tribune.

Uitstekende start van de Musselkanaal Beloften

Na een drietal bekerwedstrijden en een oefenwedstrijd ging dan zondag 23 september ook voor Musselkanaal 2 de competite van start. Gieten 2 was de eerste van de negen tegenstanders dit seizoen. Het was even puzzelen voor trainer Georg Mensen omdat maar liefst negen spelers door allerlei oorzaken afwezig waren. Maar met wat hulp van het derde en JO19  stond er toch een volwaardig team op het kunstgras.
De beginfase was uitstekend te noemen. Al in de tiende minuut schoot Nick Schoenmaker een vrije trap heel fraai in de bovenhoek. Vijf minuten later passte Niek Tieben op Niek Becker en deze schoot de bal beheerst binnen. Binnen het kwartier al op een 2-0 voorsprong. Gieten 2 kreeg twee kansen. Eentje veroorzaakt door keeper Jaron Dam en de andere wist Rick Hendriks net op tijd te verijdelen door de bal van de lijn te trappen. Het 2e was wat meer aan de bal maar werd niet echt gevaarlijk meer. Niek Tieben en Rik Teuben moesten voor de pauze al uitvallen.
De tweede helft kende ook weer een vliegende start. Niek Becker schoot zijn tweede binnen en even later knalde Bjorn Banus op de paal en de terugspringende bal ging via de keeper in het doel, 4-0.  Na een kwartier de fraaiste treffer en die kwam van de voet van Frank Hoving. Een streep van ongeveer 20 meter eindigde in de kruising. Een kwartier voor het einde scoorde Roben Eikens de 6-0. Musselkanaal 2 won de laatste bekerwedstrijd en de oefenwedstrijd met 6-1. Daarom kon het niet uitblijven dat Gieten 2 ook nog scoorde. Vijf minuten voor het einde werd het 6-1 en daarom stond voor de derde keer achter elkaar de 6-1 op het scorebord in het voordeel van de Musselkanaal Beloften. Een prima start van de competitie en het staat mooi dat Musselkanaal 2 voor zeker een week de koploper is.
Op de foto's o.a. trainer Georg Mensen, een tevreden bank, de goal van Frank Hoving en Roben Eikens.

Musselkanaal behaalt dik verdiende zege in Emmen tegen WKE’16

Emmen – Toen het competitieschema bekend werd gemaakt en bleek dat Musselkanaal de eerste wedstrijd uit naar WKE’16 moest was men niet blij. “Direct een pittige tegenstander en ook nog eens een uitwedstrijd, dat zal niet mee vallen om daar een goed resultaat te halen”, was het commentaar bij velen van Musselkanaal. Hoe anders was de realiteit, in de stromende regen behaalde Musselkanaal een meer dan verdiende zege op de oranjehemden. Met 2-1 trokken de gasten aan het langste eind.

Vanaf het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Richard Vos zat Musselkanaal er op als de bekende bok op de haverkist. WKE werd direct teruggedrongen en de eerste tien minuten kreeg het al drie mogelijkheden om de score te openen maar Niek Bos, Gerwin Schmitz en Rolf Kayser wisten het doel net niet te vinden. “We hadden wat informatie vooraf ingewonnen over WKE en het moet gezegd worden dat deze informatie aardig klopte en nog mooier was dat we het ook nog eens tot een juiste uitvoering brachten, het heeft wat kracht gekost maar in de eerste wedstrijd dik verdiend winnen is toch wel erg lekker”, aldus een opgetogen Wessel Woortman die een paar weken geleden opeens de eindverantwoordelijkheid kreeg bij Musselkanaal na het vertrek van Albert Kamps.
Musselkanaal bleef de wat betere ploeg maar opnieuw Schmitz en Bos misten in kansrijke positie. Na 25 minuten kreeg WKE hun eerste kans maar met veel geluk bleef Musselkanaal overeind. Aanvoerder Henk Bakker ging er op links tussenuit en zijn voorzet werd ingeschoten door Ferdy Poelman, met meer geluk dan wijsheid wist verdediger Mathijs Boeijing met zijn voet de bal te keren. De irritaties bij de thuisclub namen toe en Bouke Scholten had geluk dat arbiter Vos niet zag dat hij Schmitz een klap in het gezicht gaf. Vijf minuten voor de pauze werd een treffer van Musselkanaal wegens buitenspel afgekeurd. De vrije trap werd door WKE’16 snel genomen en Poelman kwam vrij voor keeper Noah Sahetapy te staan, maar de jeugdige Musselkanaal keeper toonde zijn klasse door de ingeschoten bal fraai te pareren.

De tweede helft begon identiek aan de eerste. Musselkanaal begon opnieuw veel feller dan de thuisclub en Schmitz had alle pech dat zijn kans net teloor ging. Na een kwartier weer een mogelijkheid voor de gasten door Kayser maar zijn schot ging naast. Vaak zie je dan dat de treffer aan de andere kant valt en het was wederom Poelman die een grote kans kreeg maar net als vlak voor de rust bleef Sahetapy rustig en verijdelde de kans voor WKE’16. Halverwege de tweede helft kwam Musselkanaal dan toch verdiend op voorsprong, met een fraaie pass bereikte Kayser Robin Gerlach en deze snelde op het doel van WKE’16 af en liet keeper Wim Kok volkomen kansloos. Lang genoten de gasten niet van de voorsprong. Twee minuten later mocht WKE’16 op links een vrije trap nemen. De bal kwam hoog voor het doel en de meegekomen Sander Meertens kopte uitstekend in, 1-1. De gasten waren niet geïmponeerd door deze tegenslag en enige minuten later bewees Kayser zijn waarde weer eens. Hij schoot de bal keurig in de rechterbenedenhoek en voor de tweede keer stond Musselkanaal op een voorsprong. De strijd bleef spannend en WKE’16 zocht steeds meer de aanval zonder tot kansen te komen. Musselkanaal kreeg steeds meer ruimte maar deed daar veel te weinig mee. De vermoeidheid begon een woordje mee te spreken. WKE’16 kreeg nog een grote mogelijkheid in de negentigste minuut. Uit een corner was het dat Poelman maar net over kopte. Niet veel later floot Vos voor het einde en de konden de handen van de Groenwitten de lucht in. Een uitstekende opsteker dus voor Musselkanaal door in de eerste wedstrijd direct te winnen van een van de favoriete ploegen in de derde klasse C.

Stem op de mooiste foto voor in onze kantine!

We hebben een fantastisch mooie kantine bij VV Musselkanaal maar missen nog iets aan de wand. Het leek ons leuk om jou als supporter, lid of vrijwilliger ook mee te nemen in dit proces!

Dus stem mee!! Welke foto moet volgens jou in de kantine van VV Musselkanaal hangen?

Onderstaande link stuurt je door naar de fotos's op Facebook, in de beschrijving staat welke foto het is.Heb je geen facebook account dan kun je ons mailen, noem dan wel even welke foto (foto 1, foto 2 etc). Mailen kan naar bestuur@vvmusselkanaal.nl

https://www.facebook.com/Vv.musselkanaal/photos/pcb.1049736508534188/1049733768534462/?type=3&theater

 

Kaartavond vrijdag 28 september

Op vrijdagavond 28 september vanaf 19.30 uur wordt er weer een klaverjas en joker kaartavond georganiseerd in de kantine van VV Musselkanaal.

 

 

Wedstrijdwijzigingen 15 september 2018

Ook voor dit weekend zijn er alweer wat wedstrijdwijzigingen.

Bargeres JO9-2 - Musselkanaal JO9-2 is vervallen. Bargeres heeft zich teruggetrokken.
DZOH JO19-2 - Musselkanaal JO19-1, wedstrijd is verplaatst naar woensdag 19 september, aanvang 20.00 op het veld van VV Musselkanaal.
Musselkanaal VR1 - Zwartemeerse Boys VR1, wedstrijd is verplaatst naar maandag 17 september, aanvang 20.00 uur.

Aan het hoofdveld wordt nog steeds onderhoud gepleegd. Daarom wordt er dit weekend wederom uitgeweken naar het Wetraveld. Musselkanaal 1 speelt zondagmiddag op het kunstgrasveld tegen JVV 1.

De wedstrijdsecretaris

Albert Kamps stopt bij Musselkanaal

De wegen tussen trainer Albert Kamps en Musselkanaal scheiden per direct.

Om gezondheidsredenen heeft Kamps tot zijn spijt moeten besluiten om zijn taken neer te leggen. Albert kampte al langer met gezondheidsklachten en heeft nu dit drastische besluit moeten nemen.

Kamps baalt verschrikkelijk van het besluit dat hij heeft moeten nemen maar zag geen andere oplossing. "Ik heb het afgelopen jaar twee hele zware operaties gehad, die nogal een aanslag op mijn lichaam zijn geweest. Er stond een behoorlijke herstelperiode voor, maar ik had verwacht dat ik weer fris aan het nieuwe seizoen kon beginnen."

Kamps die aan zijn tweede termijn bezig was in Musselkanaal heeft dan ook stevig de balen dat hij het project niet  kan voortzetten. "Samen met Wessel Woortman waren we een nieuwe weg in geslagen om er voor te zorgen dat Musselkanaal de komende jaren een stabiele derde klasser zou gaan worden."

Wedstrijdwijzigingen 1 september 2018

Dit weekend staan de eerste bekerwedstrijden op het programma en omdat het het laatste vrije weekend van de vakantie is en we ook nog eens te maken hebben met wat te droge velden kon een aantal wedstrijdwijzigingen niet uitblijven.
Voorlopig zijn er alleen nog maar wijzigingen op de zaterdag en wel de volgende:
Nieuw Buinen JO11/2 - Musselkanaal JO11/3 uitgesteld naar 3 september 19.00 uur
Borger JO17-1 - Musselkanaal JO17-1 verplaatst naar 10 september 19.00 uur op het terrein van de VV Musselkanaal.
Musselkanaal VR1-Nieuw Buinen VR1 verplaatst naar woensdag 5 sept, 20.00 uur.

Dan zijn er twee wedstrijden verplaatst/omgezet vanwege de droogte.
Valthermond JO9-1 - Musselkanaal JO9-1 wordt om 09.00 uur bij ons gespeeld.
Valthermond JO13-1 - Musselkanaal JO13-1 wordt om 12.00 uur bij ons gespeeld. 

Op zondag 2 september, aanvang: 14.00 uur wordt de bekerwedstrijd tussen De Treffer'16 1 en Gieten 1 op het kunstgras van de VV Musselkanaal gespeeld.

Het hoofdveld van Musselkanaal blijft nog zeker een week gesloten. De drie wedstrijden die daar gespeeld zouden worden dit weekend gaan naar het wetra-veld.

De wedstrijdsecretaris
 

Nieuwe ballenkarren voor de trainers

Afgelopen week zijn de nieuwe ballenkarren in gebruik genomen, vorig seizoen hebben de trainers reeds kennis mogen maken met twee 'prototypes' van eigen fabrikaat en deze uitgebreid kunnen testen.

Uiteindelijk is er een keuze gemaakt en afgelopen zomer is hier door Harold Schomaker hard aan gewerkt en zoals te zien is, het resultaat mag er zeker zijn.

 

 

 

 

Cursus Sportblessures

Huis voor de Sport Groningen organiseert ook in 2018 diverse scholingen voor leden van sportverenigingen. In deze mailing leest u meer informatie over de cursus Sportblessures( wordt gehouden in Stadskanaal) en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

Sportblessures

Al enige jaren organiseert Huis voor de Sport Groningen de populaire cursus Sportblessures, voorheen bekend als EHBSO. Hierin wordt aandacht besteed aan de belasting en belastbaarheid van de sporter. Deelnemers leren een blessure te beoordelen en eerste hulp bij sportongevallen toe te passen. Ook wordt ingegaan op nazorg die eventueel verleend moet worden aan de sporter. Een gekwalificeerd sportfysiotherapeut van Medisch Centrum Zuid zal in theorie en praktijk uitleg geven over hoe er gehandeld moet worden bij een ongeval.

De cursus duurt één avond. Iedereen die te maken heeft met sport mag deelnemen. Dat kan zijn als trainer, begeleider of  ouder van een jeugdlid. Na afloop ontvangt u binnen twee weken een bewijs van deelname.

Cursusgegevens

Datum:                          Dinsdag 16 oktober 2018
Tijd:                               19.00-22.00 uur
Locatie:                          Kantine Runners Stadskanaal
Adres:                            Noorderpoort, Sportparklaan 5
                                      9502 CW Stadskanaal
Kosten:                         Geen


Meld je aan bij een bestuurslid van de vv Musselkanaal voor meer informatie en/of om je aan te melden voor de cursus.

Training overige senioren

Met ingang van woensdag 29 augustus wordt officieel de training van de overige senioren hervat. Om 20.00 uur staat trainer Jacob Bruinsma weer te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Musselkanaal 3, 4 en 5 vallen onder de overige senioren. Deze drie elftallen bestaan uit circa 60 spelers. Hoewel iedereen natuurlijk van harte welkom is, is het niet te hopen dat ze er alle zestig zijn want dan wordt het toch wel wat krap op het trainingsveld. Ook direct even een opmerking over de training van 5 september. Deze moet plaatsvinden op het wetraveld omdat de Mussellkanaal VR1 een bekerwedstrijd moeten spelen op het kunstgras tegen Nieuw Buinen VR1. Jacob daar volgende week graag even rekening mee houden.

Trainingsschema 2018-2019

De trainingen voor de jeugd worden vanaf 27 augustus weer opgestart, uitzondering zijn een aantal standaard elftallen die in overleg met de trainer iets eerder gaan starten. Als eerder gemeld begint de A-selectie as zondag 19 augustus om 11.00 uur met de 1e training.

Belangrijk is om door de droogte en advies van de gemeente momenteel alleen te trainenop het kunstgrasveld getraind.

Zie voor de trainingsdagen, tijden en velden het bijgevoegde schema.

trainingsschema 2018-2019

TC

Foto op voetbal.nl

Bij controle van de spelerspassen moet er een duidelijke foto van de speler te zien zijn. Een aantal spelers hebben dat nog steeds niet aangepast met als gevolg dat ze verplicht zijn om hun id-bewijs elke week mee te nemen. Om hier vanaf te zijn heb je nu de mogelijkheid om een duidelijke foto van jezelf weer te plaatsen op voetbal.nl.
Pas dit aub even aan en dan scheelt het weer wat administratieve romslomp!

De wedstrijdsecretaris.

Spelregelbewijs

Vorig jaar augustus hebben een aantal jongens van de JO17 bericht gehad dat ze hun spelregelbewijs moesten halen. We zijn nu bijna een jaar verder en ik heb moeten constateren dat nog maar een paar jongens daadwerkelijk begonnen zijn om dit bewijs te halen.
Wanneer het spelregelbewijs voor 1 september niet gehaald mag je niet spelen!! Omdat de eerste bekerwedstrijd op 1 september is lijkt het me raadzaam om toch maar met de cursus te beginnen omdat anders het elftal waar je in speelt straks problemen krijgt omdat je niet mag voetballen.

Binnenkort ontvangen een andere jongens van de JO17 hun inloggegevens. Zij hebben nog ruimschoots de tijd (n.l. 1-9-2019)om het spelregelbewijs te halen maar een jaar is zo voorbij.

Voor meer info kun je mij mailen of bellen.

Bert ten Hoff, wedstrijdsecretaris.

Trainingen zondag 19 augustus

Zondag beginnen de trainingen voor de A-selectie weer. Om 11.00 uur is de eerste training.

Even iets over de velden. Voorlopig mag er alleen nog maar op het kunstgrasveld getraind worden. Het hoofdveld en Wetraveld zijn nog steeds gesloten. Dit in opdracht van de gemeente. Dan even over het veld achter de kantine. Door de aanhoudende droogte mag dit veld absoluut nog niet gebruikt worden.

Dus: voorlopig alleen het kunstgrasveld gebruiken!!

De consul

Groenploeg start de werkzaamheden

Vrijdag 10 augustus is het weer zover. De groenploeg van de VV Musselkanaal maakt weer een begin met hun werkzaamhden op en rond de velden van de VV Musselkanaal.
De groenploeg bestaat uit een man of acht maar kan nog wel wat extra mankracht gebruiken. Dus wanneer je op de vrijdagochtend niets te doen hebt kom eens keer kijken op de vrijdagmorgen bij de kantine. Wellicht kun of wil je meehelpen om op sportveld er prima te laten uitzien. 
Hoewel het nog maar begin augustus is zullen de eerste werkzaamheden bestaan uit het opruimen van de bladeren!! Door het droge weer laten de bomen al vele bladeren vallen en deze zullen eerst wel opgeruimd moeten worden.
Volop werk aan de winkel dus voor de vrijwilligers van de groenploeg. Wat ook mooi is om te vermelden is dat er bijna elke week wel iemand jarig is. Daarom is er bijna altijd wat lekkers in de koffiepauze.

Indelingen 2018-219 bekend

De indelingen van alle elftallen zijn inmiddels bekend. Op voetbal.nl kun je alles al weer vinden.
Hieronder alleen de indeling van Musselkanaal 1:

CEC
Dalen
EMMS
FC Ter Apel'96
Musselkanaal
Protos (nieuw promovendus)
Raptim (nieuw degradant)
Ruinen (nieuw promovendus)
Ruinerwold (nieuw degradant)
Sleen
SVV '04
Twedo
Weerdinge
WKE '16 (nieuw kampioen)

In vergelijking met vorig jaar zijn Dalfsen (kampioen), OVC'21 (gedegradeerd), HODO (gedegradeerd), Gieten en USV er niet meer bij.

Het speelschema en beker indelingen worden later bekend.

De wedstrijdsecretaris

Tweede spiegelavond wederom goed bezocht!

Maandag 25 juni heeft de tweede bijeenkomst vanuit de procesgroep plaats gevonden. Allereerst gaat onze dank uit naar alle mensen die de moeite hebben genomen aan te sluiten deze avond! Bedankt!!

Alle inbreng van deze avond is inmiddels verwerkt en wordt weer meegenomen in actie punten die moeten worden uitgevoerd.

De aftrap van de avond begon met het reageren op vijf stellingen die betrekking hadden op VV Musselkanaal. Eens of oneens en waarom dan??

De stellingen waren;

 1. Bij VV Musselkanaal mogen alle leden zich uitspreken
 2. Wij communiceren op de wijze die past bij VV Musselkanaal
 3. Bij VV Musselkanaal infomeren we alle leden
 4. Bij VV Musselkanaal respecteren wij elkaar voldoende
 5. Bij VV Musselkanaal krijgen leden waardering

De reacties hierop waren zeer divers, zowel negatief als positief. Met name de communicatie verdiend zeker de nodige aandacht, niet alleen soms het gebrek aan communicatie maar ook de manier waarop kan volgens het grootste gros positiever.

Vanuit deze reacties zijn actiepunten geformuleerd, voornemens om binnen 2 jaar te realiseren. In de bijeenkomst na de vakantie gaan we kijken welke actiepunten er nog bij kunnen maar ook wie gaat wat doen????

Het bestuur kan het niet alleen, de procesgroep kan het niet alleen, samen moeten we de schouders er onder zetten!

Enkele actiepunten die geformuleerd zijn;

Waar staan we over 2 jaar.

Informeren;

 • Ieder nieuw lid (jong of oud) ontvangt een informatie pakket.
 • Informatie avond voor F en E jeugd, 2 keer per jaar
 • App waar actuele informatie in staat

Communicatie;

 • Negativiteit? Durf het bespreekbaar te maken; je bent vast niet de enige die het waarneemt. Leg het bij de juist mensen.
 • Juiste invulling van communicatiemiddelen (Facebook, website etc)
 • Uitdragen wat er gepland staat/ agenda ( van slotfeest tot inloopavonden van het bestuur)Transparantie.
 • Positief in communicatie (wedstrijdverslagen, wedstrijdboekje, informatie site) en terugkoppeling.
 • Weten we juiste personen te benaderen à smoelenboek op de site/kantine.

Respect en waardering;

 • Er zijn richtlijnen voor afscheid/waardering van spelers, vrijwilligers. Duidelijke hoofdlijn wat we willen, inzichtelijk gemaakt zijn wie waar staat qua “dienstjaren”
 • We spreken met mensen i.p.v. over mensen
 • Kennen we onze leden en weten we hoe we kwaliteiten moeten benutten (trainers,  hulp bij doe dag, hulp bij toernooien, jeugdactiviteiten etc.}
 • Blijven we activiteiten als vrijwilligersavond,slotfeest, sponsoravond, doedag, toernooien jaarlijks voortzetten.

Voorlopige indeling seizoen 2018-2019

 

                                                                                                                      

Musselkanaal, 04 juli 2018

Toelichting voorlopige indeling senioren- en jeugdteams seizoen 2018-2019.

De afgelopen periode is er door de technische commissie hard gewerkt om tot een nieuwe indeling voor het seizoen 2018-2019 te komen. In eerste instantie zorgen de coördinatoren op basis van leeftijd en aantallen voor een ruwe indeling. Vervolgens wordt deze indeling gezamenlijk met de betreffende trainers en leiders in diverse vergaderingen verfijnd tot de huidige voorlopige indeling. De KNVB heeft 15 juni als uiterlijke datum gehanteerd wat betreft de overschrijvingen van en naar verenigingen waardoor er vanaf dat moment pas duidelijk is hoeveel spelers er daadwerkelijk staan ingeschreven.

Aangezien gedurende de zomerstop nog spelersmutaties kunnen plaatsvinden blijft dit eerst een voorlopige indeling. Het bestuur heeft positief gereageerd op de indeling en dankt alle betrokken partijen voor de verrichte inspanningen.

Komend seizoen zijn er zeven seniorenteams actief.  De A-selectie bestaat komend seizoen uit 18 spelers en de  B-selectie uit 20 spelers. De overige senioren; het derde, vierde en vijfde elftal hebben weer de nodige versterkingen aangetrokken en kunnen met een gerust hart aan de competitie beginnen. Het afgelopen seizoen hebben ze elkaar, waar mogelijk, goed geholpen en we hebben er vertrouwen in dat dit komende seizoen ook het geval zal zijn. De Dames bestaan uit twee teams waarbij Dames I uit een elftal en Dames II uit een zevental bestaat.

Komend seizoen zijn er 12 jeugdteams actief, 1x JO19, 1x JO17, 2x JO15, 2x JO13, 3x JO11, 2x JO9 en 1x JO8. Nieuw dit seizoen bij vv Musselkanaal is de start van een JO8 team die 6x6 gaan spelen, de KNVB wil graag dat iedere speler zoveel mogelijk in zijn eigen leeftijdscategorie gaat spelen. Echter is dit qua aantallen voor de kleinere clubs lastig om hier voor alle categorieën invulling aan te geven.

De KNVB is in het seizoen 2017/2018 gestart met een aantal nieuwe wedstrijdvormen[1] voor de pupillen.  De JO8 en JO9 spelen met 6 tegen 6 op een kwart veld. Volgens de KNVB sluit spelen op een kleiner veld beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Vanaf het seizoen 2018 -2019 starten de onder 11 en onder 12 pupillen met het spelen van 8 tegen 8[2] wedstrijden op een veld dat iets kleiner is dan een half veld (42,5 x 64m). In tegenstelling tot de onder 8, 9 en 10 pupillen worden de wedstrijden bij deze leeftijdscategorieën geleid door een pupillenscheidsrechter. Vanaf de onder 11 leeftijdscategorie publiceert de KNVB ook actief rangen en standen.

 

Mochten er naar aanleiding van de indeling bij de leden of ouders/verzorgers nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij dit als technische commissie graag. Wij zijn vanzelfsprekend altijd bereid om in gesprek te gaan.

Met een sportieve groet en iedereen een goede vakantie gewenst.

Namens de technische commissie,

Harold Schomaker [JO9], Richard Kuper [JO11], Arco Kuiper [JO13/15/17/19], Mark van Klinken [Senioren], Harry Mensen [Dames],  Bert de Vries [Keepers] Henk Honken en Jeroen van der Laan.

 

Klik hier voor de voorlopige indeling

 

Nieuwe trainers seizoen 2018-2019

Voor het komende seizoen 2018-2019 zijn een paar wijzigingen op trainersgebied.

Wessel Woortman blijft als Ass. trainer van de A-selectie

George Mensen gaat de B-selectie trainen,

Johan Schoenmaker gaat de Dames trainen.

TC

 

Iedere dinsdag inloopmoment bestuur 19.30-20.00 uur

Communicatie is één van de belangrijkste pijlers binnen een vereniging.

Het bestuur merkt dat er in de communicatie binnen de vereniging nog wel stappen gemaakt kunnen worden.

Om hierin verbetering te brengen en toegankelijker te zijn is er vanaf deze week iedere dinsdagavond tussen 19.30 uur en 20.00 uur de mogelijkheid om de bestuurskamer binnen te lopen voor vragen, opmerkingen en ideeën.

Er zal tijdens dit inloopmoment minimaal één bestuurslid aanwezig zijn die u te woord kan staan.

Ook kunt u natuurlijk altijd één van de bestuursleden aanspreken op het sportpark, zij staan u graag te woord.

Feestelijke afsluiting Groep 3

Het derde elftal van Musselkanaal heeft het seizoen afgesloten met een door de feestcommissie goed verzorgde avond bij de Schaapsberg.

Het derde is als 2e geëindigd in de competitie en greep dus net naast de schaal, dit terwijl leider Robert Krops toch wekelijks laat zien hoe je vooral in de schaal grijpt.

Bij dit verslag een aantal foto’s want traditiegetrouw worden er een aantal prijzen uitgereikt:

Speler van het jaar: Ronald Weijnans

Wisselspeler van het jaar: Henk Tieben

Tot zover de prijzen waar nog sprake was van enige spanning.

Bart Haan ontving de beker voor topscorer van het seizoen.

De man van glas medaille was dit jaar wederom voor Niels Teuben. Het is voor de leiding inmiddels duidelijk dat hoe groter het lichaam is de kans op pijntjes evenredig stijgt.

Groep 3 gaat nu bijkomen van het seizoen en wenst een ieder een goede vakantie!

Tweede bijeenkomst n.a.v. spiegelavond op maandag 25 juni

Maandag 25 juni om 19.30 uur is de tweede bijeenkomst. In de vorige bijeenkomst hebben we gesproken over waar onze club voor staat en waar we trots op zijn.

Deze tweede avond praten/discussiëren we over diverse thema’s; bijvoorbeeld communicatie, respect en waardering.

We willen clusteren waar onze leden/supporters en vrijwilligers tegenaan lopen en samen met hen kijken naar de ideale situatie en hoe we daar dan komen.

Heb je een duidelijk beeld van hoe onze vereniging er in de nabije toekomst uit moeten komen te zien, wil je mee discussiëren en meedenken? Dan ben je van harte welkom!

Daarnaast zullen we net als bij de vorige bijeenkomst mensen weer benaderen die de vorige keer hebben aangegeven om aanwezig te willen zijn.

Laat even weten dat je komt via ons mailadres procesgroepvvmsk@gmail.com, geef je op in de kantine of bij Ellen Drenth-Baas.

Tweede plaats voor JO17-1 AB - toernooi Valthermond

Tweede plek voor onze JO17-1!!!

Graag willen we de volgende sponsoren bedanken die onze deelname aan het AB toernooi in Valtermond mogelijk hebben gemaakt;

Jan Potze van JHP cleaning

Gert Jan Teuben van Teuben Transport

Chris Heller van Heller dakpannen reiniging

Harold Stoker van Stoker keukenmontage

Tom van der Zwaag van Electro van der Zwaag

Nogmaals hartelijk dank voor jullie sponsoring!

Namens de spelers, leider en trainer van JO17-1 (B1)

Daksproeier Nieuws!!

Zaterdagavond 30 juni staat het welbekende daksproeier toernooi gepland!

Alles is rond!

De ploegen zijn bekend!

De scheidsrechters zijn geregeld!

Muziek is rond!

Beveiliging aanwezig!

Tevens een grote verloting!

Aanwezig 18.00 uur

Aanvang 18.30 uur

Bieruitreiking rond 21.30 uur

Tot 30 juni!!!!

Alleen toegankelijk voor leden, donateurs, supporters en sponsoren van deelnemende verenigingen!

 

Namens G.J.T              C.H                  G.T.H

Zomerstop jeugdtrainingen

11 juni 2018

De trainingen van de jeugd zijn met ingang van deze week gestopt. Eind augustus worden deze weer opgestart, nadere informatie daaromtrent volgt.

TC

Batse Organisatie bedankt vrijwilligers

Onder zonnige omstandigheden is afgelopen weekend het vijfde Batse Jeugdvoetbaltoernooi gespeeld. Meer dan 80 teams met in totaal zo’n 900 voetballers maakten er een prima weekend van. Helaas op het laatste moment nog enige afmeldingen dus het improvisatievermogen van de organisatie werd op de proef gesteld.  

Van de deelnemers werd een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het goede doel, “Het vergeten Kind”. Het eindresultaat was nog niet bekend maar zeker is dat er meer dan € 1750 aan vrijwillig bijdrage is gedoneerd.

Een prima resultaat waar de organisatie van “Het Vergeten Kind” zeer blij mee is. Binnenkort zal de cheque worden overhandigd. Voor de organisatie van het Batse toernooi prettig dat de winnaars van de diverse poules keurig werden verdeeld.

O.a. vv Nieuw Buinen, SJS, Ter Apel, DZOH, Klazienaveen, sc Stadskanaal, WWV, BBC en natuurlijk ook vv Musselkanaal mochten de grote bekers in ontvangst nemen. Dit onder toeziend oog van honderden supporters.

Foto’s van het evenement binnenkort op de Facebook site van het Batse toernooi. Like de pagina J

Al met al een uitstekend visitekaartje voor de vv Musselkanaal waarin meer dan 50 vrijwilligers gedurende enkele maanden en natuurlijk dit weekend zeer actief mee bezig zijn geweest. Bij deze willen wij alle vrijwilligers (o.a. kantine, schoonmaak, scheidsrechters, fotografie, activiteiten commissie, groen/veld onderhoud en iedereen die niet genoemd is ) bedanken. Ook dank aan alle sponsoren en de VV Nieuw Buinen voor het lenen van de doelen. Wij hopen in 2019 weer een beroep op jullie te mogen doen.

 

Arco, Jeroen, Harold, Ronnie, Frank, Harold & Henk.

Musselkanaal JO11-1 kampioen !

Afgelopen zaterdag,  2 juni, heeft JO11-1 een zwaarbevochten kampioenschap behaald.  Met 4 titelkandidaten was het een spannende race.

Na een toch wel dramatische najaarscompetitie kwam het team dit voorjaar goed uit de startblokken. Een aantal overwinningen met dubbele cijfers gaf direct goede hoop. Maar na uitglijders tegen titelkandidaten Pekelder Boys en SJS leek alle kans op een kampioenschap vervlogen. Gelukkig werden de verdere wedstrijden door goed voetbal gewonnen zodat door onnodig puntverlies van de concurrentie er toch weer kansen kwamen.

De taak was nu om te blijven winnen en hopen op foutjes van de andere titelkandidaten. En zo geschiede... SJS liep averij op tegen Gasselte en Pekelder Boys tegen Westerwolde.

Thuis werd door de groenhemden een goede stap gemaakt voor het kampioenschap met winst op koploper Bellingwolde. De laatste wedstrijd tegen Veendam moest de beslissing brengen. Alleen winst was goed genoeg voor het kampioenschap.

Hoewel Veendam op papier toch de mindere partij was liepen bij sommige spelers en leiders de spanningen hoog op. Het leek zelfs wel alsof de leiders het meest gespannen waren. Marcel Heller had 's morgens het toilet al vaker gezien dan zijn vrouw en stond met knikkende knieën op het veld.

Gelukkig werd er door drie snelle goals al gauw een eind gemaakt aan de spanning en stond er een eindstand van 9-0 op papier. kampioen!!

Nu snel op de kar en daarna patat eten in de kantine. Er moest echter nog wel een belofte ingelost worden door de leiders. Bij kampioenschap zouden Marcel Heller, Erwin Kremer en Marcel Gersonius en frisse duik nemen in de vijver bij het sportpark.  Niet nadenken dus en springen maar.

Na hard lachen door spelers en het groot aantal toeschouwers konden de spelers niet achter blijven en vergezelden ze hun trainers in het heerlijk ruikende water.

Al met al een puike prestatie van het team waar ze trots op mogen zijn!  Een team dat naast teamgenoten, ook een vriendengroep werd. Een groep jongens, die samen met onze rots in de branding, Kim, door goed voetbal en mooi samenspel zichzelf heeft beloond met deze prijs.

Een team waar de leiders trots op zijn...chapeau!

 

 

Musselkanaal blijft in de 3e klasse na eclatante zege op Wijster

Musselkanaal – Voor het derde jaar op rij lukte het Musselkanaal zich op de slotdag veilig te spelen. Twee seizoenen terug versloeg het op de laatste dag CEC met 3-0, vorig jaar verloor het in de nacompetitie eerst van HSC en won het uiteindelijk van HOC en dit jaar werden in de nacompetitie eerst de Blesse en vandaag dus Wijster met 7-0 verslagen. Vooraf was een ieder er van overtuigd dat Musselkanaal een gemakkelijke middag zou beleven tegen Wijster. Zaak voor het trainersduo Kamps en Woortman om te waken voor onderschatting. In de eerste helft ontliepen de beide ploegen elkaar ook niet zoveel maar toen Jordy Oost vlak voor de pauze de 2-0 en 3-0 binnenschoot was het gedaan met het verzet van Wijster. Uiteindelijk stokte het bij 7-0 maar als de Musselkanaal voorwaartsen wat zorgvuldiger om waren gegaan met de vele kansen had de wedstrijd ook zo maar in dubbele cijfers kunnen eindigen.

Grote opluchting dus bij Musselkanaal. Het gehele seizoen stond het zo’n beetje bij de onderste drie ploegen wat dus nacompetitie zou betekenen. Na de winterstop groeide de ploeg wel meer naar elkaar toe en zestal weken voor het einde leek het er zelfs in te zitten zich rechtstreek veilig te spelen. Een paar ongelukkige wedstrijden , SVV’04 en Dalfsen, waarin het in de laatste minuut een doelpunt om de oren kreeg en een hele slechte wedstrijd thuis tegen Sleen brachten Musselkanaal niet verder dan de twaalfde plaats. Volgens trainer Albert Kamps heeft zijn ploeg veerkracht getoond. “Vandaag was een goede afspiegeling van onze periode na de winterstop, het is meer dan terecht dat we in de derde klasse blijven. We hebben af en toe wat pech gehad de laatste weken en gaven de punten soms ongelukkig weg. Daarom was de wedstrijd thuis tegen Sleen ook onbegrijpelijk. Maar de zege van vandaag maakt dan ook veel goed, vooral in de eerste helft ging het nog best moeizaam maar uiteindelijk was de zege meer dan verdiend”.

De eerste kans van de wedstrijd was ook voor de gasten uit Wijster. Ronald Ipema had echter de pech dat zijn bekeken schot via de lat overging. Het eerste gevaar van Musselkanaal kwam na een vrije trap van Rolf Kayser. De goed ingeschoten bal werd prima gekeerd door keeper Harm Jan Fransens. In de dertiende minuut kwam Musselkanaal op voorsprong en natuurlijk was het Jordy Oost die dat deed. Vanaf een meter of twintig pegelde hij de bal uiterst precies in de rechterbovenhoek. Beide ploegen deden niet zo veel voor elkaar onder en kregen ook wel een aantal aardige kansen. Marc Priet schoot maar net naast en een kopbal van Ruben Manning aan de thuisclub zijde ging ook net naast.. De grootste kans voor Wijster was na een half uur toen aanvoerder Bart Popping vrij voor het doel opdook maar tot opluchting van Musselkanaal naast schoot. Even later ging Kevin Oosting lelijk in de fout maar hij had geluk dat Wijster de bal over het doel van Arjan Scholte Aalbes tikte. Musselkanaal werd geleidelijk wat sterker en een paar minuten voor de pauze was Wijster het spoor dan ook duidelijk bijster. Tot twee keer toe kreeg Oost het weer eens op zijn heupen. Eerst bracht Kayser hem fraai in stelling en middels een mooie schijnbeweging was Fransens kansloos. Nog geen minuut later snelde Oost er op links vandoor en dat betekende de 3-0.

In de pauze werd Aron Berends bij de thuisclub vervangen door Robin Gerlach. Na de twee minuten was de hoop voor Wijster definitief vervlogen. Oost werd weer eens de diepte ingestuurd en doelman Fransens leek voor redding te zorgen maar maaide finaal over de bal heen. Voor Oost was het toen simpel om zijn vierde van de middag te scoren. Vanaf dat moment voetbalde er eigenlijk maar een ploeg meer. Musselkanaal kon naar hartenlust aanvallen en Wijster legde zich neer bij de degradatie. Musselkanaal scoorde nog drie keer. Oost maakte zijn vijfde van deze middag en bracht de score op 5-0. Twee minuten later was het Kayser die de 6-0 liet aantekenen en voor het slotakkoord tekende zes minuten voor het einde Robin Gerlach. Gezien de vele kansen had de score nog veel hoger kunnen uitvallen maar dat leed bleef Wijster bespaard. Musselkanaal won met 7-0 en bleef zodoende dus voor het derde jaar op rij in de slotwedstrijd derdeklasser.

Trainingen overige senioren stopgezet

De training van de overige senioren is met ingang van woensdag 6 juni stopgezet. De laatste tijd was de trainingsopkomst zeer laag. Meestal maar een handjevol spelers en te weinig om een partijspel te doen. Iedereen leek geblesseerd of voetbalmoe! Daarom is trainer Jacob Bruinsma er per heden mee gestopt. In het nieuwe seizoen nieuwe kansen om te trainen. Woensdag 5 september  gaat trainer Bruinsma er van uit dat een ieder weer aanwezig is. Tot ziens zaterdag op het slotfeest en zondag bij het eerste en alvast een prettige vaknatie gewenst.

Trainer Jacob Bruinsma

Musselkanaal overwint de eerste horde in de nacompetitie

Blesdijke – Wil Musselkanaal derdeklasser blijven dan moet er in de nacompetitie twee keer worden gewonnen. In de eerste wedstrijd uit tegen de Blesse is dat gelukt. Behoudens de eerste tien minuten had Musselkanaal het wat moeilijk maar toen het eenmaal gelijk geworden was waren de gasten de bovenliggende partij. Na een 4-1 voorsprong in de tweede helft maakten de Groenhemden het zichzelf weer onnodig moeilijk door een aantal missers. Uiteindelijk wist Musselkanaal met 5-3 te winnen en zodoende mag het zondag 10 juni tegen Wijster thuis uitmaken wie in derde klasse blijft.

Zoals al gezegd begon het niet goed voor de Groenwitten. Na vijf minuten mocht de Blesse een corner nemen en tot ontzetting schoot Ferdinand van der Sluis heel fraai raak, echter wel in zijn eigen doel, 1-0. Musselkanaal was even aangeslagen en bijna profiteerde de Blesse optimaal. Yannick Kemerink ging alleen op het doel van Arjan Scholte Aalbes af maar gelukkig voor Musselkanaal schoot hij in het zijnet. Na tien minuten kwam Musselkanaal alweer op gelijke hoogte. Een voorzet van Kevin Oosting vanaf de rechterkant werd simpel ingekopt door de topscoorder van de gasten, Jordie Oost. Vanaf dat moment dicteerde de elf van trainer Albert Kamps de wedstrijd. Vooral de snelle vleugelspitsen Aron Berends en Kevin Oosting waren levensgevaarlijk door steeds langs hun directe tegenstanders te snellen maar doelpunten leverde het voorlopig niet op. De fraaiste kans was voor Aron Berends maar keeper Joran de Groot redde fraai. Het was slechts uitstel van executie want na 26 minuten was het wel raak. Musselkanaal mocht een vrije trap nemen, de bal werd in de voeten van Rolf Kaijser gespeeld, deze draaide fraai bij zijn tegenstander weg en schoot in de rechterbenedenhoek, niet eens zo hard maar wel akelig secuur, raak, 1-2. Na een half uur ging Jorn Wiekens in de fout maar Hessel Lugtenberg van de Blesse wist niet te profiteren. Gerwin Schmitz kreeg nog een prima mogelijkheid op de 1-3 maar werkte de bal naast en aan de andere kant schoot Willem Adema goed op het doel maar Scholte Aalbes redde uitstekend.

De tweede helft begon Musselkanaal uitstekend. Gerwin Schmitz ging binnen een minuut er alleen vandoor maar in plaats van de bal af te geven op Oost schoot hij hopeloos mis. Na vijf minuten opnieuw een eigen doelpunt maar nu was het de Blesse wat een vrije trap van Kaijser in het eigen doel werkte, 1-3. Twee minuten later leek de wedstrijd beslist toen de mooiste treffer van de middag viel. Berends werd de diepte in gestuurd en was wederom veel sneller dan zijn directe tegenstander. De voorzet van Berends werd op juiste waarde geschat door Kaijser, hoog in het doel belandde de bal tegen de touwen, 1-4. Musselkanaal geloofde het toen wel en bracht zichzelf weer in de problemen. Eerst was het Kemerink die een grote kans miste door in het zijnet te schieten en na 70 minuten ging Wiekens in de fout. Scholte Aalbes probeerde nog te redden maar knalde de bal tegen Kemerink aan en de bal rolde zo maar binnen, 2-4. Drie minuten later snelde invaller Robin Gerlach er op rechts langs en zijn voorzet kwam in de voeten van Kaijser. Deze draaide weer goed bij zijn tegenstander weg en hij scoorde zijn derde van deze middag, 2-5. Kamps had inmiddels twee keer gewisseld in de verdediging en dat kwam het spel achterin bij Musselkanaal niet ten goede. Toen Jeroen Ots zes minuten voor het einde ook nog weer eens in de fout ging werd het 3-5 door invaller Wilco Oosterhof. Met de moed der wanhoop gooide de Blesse alles naar voren. Het leverde Musselkanaal nog een aantal niet te missen kansen op maar Gerlach, Oost en Oosting faalden. De laatste kans was voor de thuisclub maar Sander Stuurman schoot hoog over. Even later floot de prima leidende Van der Kamp voor het einde.

Een verdiende overwinning vond ook trainer Kamps. “Dik verdiend deze zege maar we maken het ons zichzelf weer onnodig moeilijk. Scorend vermogen hebben we genoeg maar verdedigend moet het net allemaal wat scherper. Volgende week thuis tegen Wijster moeten we het maar af maken. Gemakkelijk zal het niet worden, zij winnen vandaag ook, van onderschatting zal zeker geen sprake zijn”. Zondag 10 juni om 14.00 uur zal Musselkanaal aftrappen tegen Wijster en dan zal blijken welke van deze twee ploegen derdeklasser blijft.

Het zit er bijna op voor de meeste teams

Dit weekend staat voor de meeste teams de laatste wedstrijd op het programma. Voor één team hopen we zeker dat het niet de laatste wedstrijd is. Maar daarover later meer.
Voor een viertal teams staat er dit weekend nog heel veel op het spel.
Allereerst Musselkanaal JO11-1. Dit team staat samen met SJS JO11-1 en Bellingwolde JO11-1  bovenaan met alledrie 24 punten. Het doelsaldo van Musselkanaal JO11-1 is echter beduidend beter dan de twee concurrenten. Bellingwolde en SJS moeten ook nog spelen tegen teams waar ze niet zomaar heel dik van zullen winnen. Wanneer Musselkanaal JO11-1 om 09.30 uur aan de aftrap staat tegen Veendam 1894 JO11-3 en ze doen wat ze de laatste weken al deden dan kan het kampioenschap hun bijna niet meer ontgaan.

Dan Musselkanaal JO19-1. Doordat het team derde is geworden in de hoofdklasse, neemt het de periodetitel van kampioen Hoogeveen over. Ze hebben het echter niet getroffen omdat de eerste wedstrijd een uitwedstrijd betreft tegen FC Zutphen. Om 11.45 uur moet er worden aangetreden tegen het team uit Zutphen. Volgens de routeplanner van de ANWB bedraagt de afstand 150 km en duurt het 1 uur en 45 minuten alvoor je in Zutphen bent. Het betreft maar één wedstrijd. Verlies betekent dus dat men gewoon hoofdklasser blijft. Bij winst moet er volgende week waarschijnlijk in Twello worden aangetreden. Ook weer niet naast de deur!!

Dan zondag. Ook dit wordt een belangrijke dag vor een tweetal teams van Musselkanaal. Namelijk het derde en het eerste. Het derde moet om 10.00 uur spelen tegen Valthermond 3. Alleen winst kan Musselkaanal 3 nog aan de titel helpen. Weet het derde zondag te winnen dan bedraagt de voorsprong negen punten. Dan zijn ze toch kampioen? Nee nog niet, want Valthermond moet nog maar liefst drie wedstrijden spelen dan. Het doelsaldo van Musselkanaal is 18 doelpunten beter maar Valthermond 3 kan in de resterende drie wedstrijden dat gemakkelijk goedmaken. Pure competitie vervalsing dus!!

Dan als laatste en wellicht het belangrijkste, Musselkanaal 1. Dat moet zeker nog twee wedstrijden winnen om in de derde klasse te blijven. Zondag volgt een uitwedstrijd tegen De Blesse en de wedstrijd wordt gespeeld in Blesdijke. In de buurt van Steenwijk/Giethoorn. Ook dit betreft maar één wedstrijd. Bij winst speelt Musselkanaal dan de volgende week (10 juni) thuis tegen de winnaar van het duel Bakkeveen - Wijster. Bij verlies volgt de trieste afgang naar de vierde klasse. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van der Kamp en hij wordt bijgestaan door twee neutrale assistenten. De wedstrijd begint om 14.00 uur en er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus, die om 11.30 uur vertrekt vanaf het sportpark.

Musselkanaal JO17-1 promoveert naar de hoofdklasse

Afgelopen zaterdag heeft de JO17-1 promotie  bewerkstelligd naar de hoofdklasse doorals tweede te eindigen in de 1e klasse [promotiepoule]. 

Er was nog volop spanning voor de manschappen van Hendrik Melgers, Henk Honken en Arco Kuiper. Promotieconcurrent LEO speelde verrassend genoeg gelijk tegen Hollandscheveld en medepromotieconcurrent Noordscheschut won de laatste wedstrijd tegen kampioen Beilen. De 0-3 uitoverwinning tegen ACV was daardoor voldoende om de promotie over de streep te trekken.

Alle spelers, trainers, leiders, ouders en supporters van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.

 

Musselkanaal JO15-1 KAMPIOEN

Afgelopen zaterdag is de JO15-1 overtuigend kampioen geworden in de 2e klasse. Vorige week dinsdagavond werd al een belangrijke 6 -1 overwinning op mede concurrent Valthermond JO15-1 geboekt en zaterdag werd met een 10-0 overwinning op Erica JO15-2 onderstreept dat Musselkanaal ongeslagen met tien overwinningen en een gelijkspel de terechte kampioen is.

Alle spelers, trainers, leiders, ouders en supporters van harte gefeliciteerd.

Eerste spiegelavond VV Musselkanaal een succes!

Afgelopen maandagavond heeft de procesgroep een spiegelbijeenkomst georganiseerd in samenwerking met de KNVB.

De procesgroep heeft allerlei mensen uitgenodigd en deze waren bijna allemaal aanwezig. Nogmaals complimenten voor deze groep mensen die ons heeft geholpen om de eerste stap te zetten.

Wij hebben het tijdens diverse workshops gehad over waar VV Musselkanaal voor staat, waar wij trots op zijn en wat wij absoluut niet willen veranderen. Aan het einde van deze avond zijn daar mooie dingen uitgekomen.

Tijdens deze workshops werd bevestigd dat VV Musselkanaal een gezellige, sfeervolle en gezonde vereniging is met een fantastische ligging en een mooie accomodatie. Dat we een club zijn met harde werkers en we trots zijn op de vrijwilligers die we nog hebben.

Afgelopen maandagavond hebben we een mooie start gemaakt in dit veranderproces. Het is de bedoeling dat wij hier op zeer korte termijn mee aan de slag gaan. We hebben dankzij de inzet van de groep weer een duidelijk beeld van wie we nu zijn als vereniging en kunnen nu tijdens de volgende bijeenkomst verder kijken naar wie we in de nabije willen zijn als vereniging. Wat kunnen we veranderen en hoe?

Mocht je nu niet gevraagd zijn maar wil je wel graag jouw kijk op de vereniging met ons delen? Dat kan!!

Mail naar procesgroepvvmsk@gmail.com of spreek één van de leden van de procesgroep aan. Wil je liever anoniem een bijdrage doen dan kan dit via de ideeën bus in de kantine, graag in een envelop met procesgroep er op.

Namens de procesgroep,

John Stenekes, Marcel Kluitenberg, Jeroen Drenth, Robin Gerlach, Jolanda de Jonge-Sweers, José Wessels, Miranda Nonkes en Ellen Drenth-Baas.

 

 

 

 

Introductie avond vereniging scheidsrechter

Hallo allemaal,

Zoals wel bekend zal zijn is er bij veel verenigingen een tekort aan scheidsrechters. Zo ook bij de VV Musselkanaal. Om toch meer scheidsrechters bij de clubs te krijgen hebben de verenigingen in de Kanaalstreek de handen ineen geslagen om samen te proberen het scheidsrechters tekort op te lossen. Daarom is er a.s. maandagavond bij de VV Nieuw Buinen een bijeenkomst waar tekst en uitleg wordt gegeven wat een cursus scheidsrechter zoal inhoudt. Waarschijnlijk is Siemen Mulder, betaald voetbal-scheidsrechter uit Groningen, namens de KNVB ook aanwezig. Kortom dit is voor ons de kans om de clubarbitrage weer op gang te brengen. We nodigen niet alleen jongens uit die voetballen maar ook vrouwelijke scheidsrechters zijn welkom. Ook ouders van jeugdleden die wat meer willen doen voor de club zijn van harte welkom. De avond begint om 19.30 uur in de kantine van de VV Nieuw Buinen. Inmiddels hebben we al een tweetal aanmeldingen maar het zou toch mooi zijn wanneer de VV Musselkanaal maandagavond met een man/vrouw of acht aanwezig zou zijn. Aanmelden kan bij Bert ten Hoff of Jeroen van der Laan.

Trainers seizoen 2018-2019
De afgelopen weken zijn er met de meeste jeugdtrainers gesprekken gevoerd over de wensen en ambities voor het komende seizoen [2018-2019]. We zijn verheugd dat voor een aantal teams op dit moment al witte rook valt te melden. 

JO19-1 Niek Tieben en Gerwin Schmitz
JO17-1 Hendrik Melgers
JO15-1 Robin Gerlach
JO13-1 Marlin Dekker


Wat betreft de andere teams is het qua aantallen [per leeftijdscategorie JO-8, JO9, JO10, JO11, JO13-2, JO15-2, JO17-2 enz.] en de recente wijzigingen in het pupillenvoetbal nog even afwachten hoeveel teams er daadwerkelijk worden geformeerd en hoeveel trainers daarbij aangesteld kunnen worden.

De Technische Commissie

Hand in hand, veranderen kunnen we samen!

Beste voetballers, leden, ouders, vrijwilligers en supporters.

De afgelopen jaren is de sfeer binnen de vereniging ietwat veranderd. Dat kenmerkt zich in verminderde inzet van vrijwilligers voor evenementen tot aan het ontstaan van een “wij cultuur” naar een “zij cultuur”. 

Graag willen we dit veranderen en dat kunnen we niet zonder jou/jullie. Om deze veranderingen goed te kunnen doorvoeren binnen de vereniging hebben we een procesgroep opgericht bestaande uit een gemêleerde vertegenwoordiging van de  v.v. Musselkanaal. 

Wij willen graag onze vereniging weer op de kaart zetten samen met onze leden/vrijwilligers en supporters en samen de “wij tegen zij cultuur” weer om te zetten in een “wij/wij cultuur”. We willen graag in beeld krijgen hoe jullie onze vereniging zien. Hoe de zaken nu lopen, wat speelt er nu binnen de vereniging? We zijn op zoek naar zowel positieve als minder positieve ervaringen met onze vereniging.  

Dit willen we doen door een bijeenkomst te organiseren op maandag 14 mei van 19.30 uur tot uiterlijk 21.30 uur .

In de procesgroep zitten de volgende personen:

John Stenekes, Marcel Kluitenberg, Robin Gerlach, Jeroen Drenth, José Wessels, Jolanda de Jonge - Sweers, Miranda Nonkes en Ellen Drenth-Baas.

De procesgroep gaat leden benaderen / uitnodigen om aan te sluiten tijdens de zogeheten spiegelbijeenkomst. Op deze avond mogen jullie allerlei zaken inbrengen die te maken hebben met hoe we er nu voor staan als vereniging. Het is niet de bedoeling om deze avond in discussie te gaan maar om alle punten te inventariseren om zo weer verder te kunnen.

Deze punten worden meegenomen door onze procesgroep en in kaart gebracht. Aan de hand van de uitkomsten van deze avond wordt er een nieuwe avond ingepland om te kijken waar we naar toe willen in de toekomst; daarom is het juist belangrijk om nu te ontdekken waar we staan.

Mocht je nu niet gevraagd zijn maar wil je graag jouw kijk op de vereniging met ons delen? Dat kan!!

Mail naar procesgroepvvmsk@gmail.com of spreek één van de leden aan. Wil je dit liever anoniem doen dan kan dit via de ideeën bus in de kantine, graag in een envelop met procesgroep er op.

Wij gaan ervan uit dat wij op jullie steun en medewerking kunnen rekenen om gezamenlijk het proces te keren. 

De “procesgroep” 

 

Scheidsrechter perikelen

Begin september 2017 stond het onderstaande bericht op onze website. Helaas heeft zich nog steeds niemand gemeld om deze functie te vervullen. Het scheidsrechterkorps is niet groter geworden en vooral op zaterdag levert dit soms problemen op. Zo missen we zaterdag 17 maart nog twee scheidsrechters bij de wedstrijden van JO17-1 en JO19-2. Wanneer er zich niet snel iemand meldt om deze wedstrijden te fluiten zal onze wedstrijdsecretaris de wedstrijden moeten afzeggen. Dat dit boete's en punten in mindering zal opleveren is dan wel duidelijk.

"Tot halverwege 2016 vervulde Richard Smit de functie van scheidsrechter coördinator. Vanwege andere werkzaamheden kon Richard deze functie niet langer vervullen. Bert ten Hoff heeft deze functie overgenomen. Na een jaar blijkt dat de rol van bestuurslid/wedstrijdsecretaris/scheidsrechter coördinator/ scheidsrechter niet langer te combineren is. Daarom zoeken we per direct iemand die de rol van scheidsrechter coördinator op zich wil nemen.
Ook is het scheidsrechterkorps langzamerhand aan het slinken. Daarom zijn we ook dringend op zoek naar nieuwe scheidsrechters. Tijdens het Batse toernooi bleek dat er aantal jongens prima in staat waren om wedstrijden te fluiten. Het zou mooi zijn wanneer deze jongens en eventueel nog anderen een cursus willen volgen. Wanneer er zich niet snel nieuwe scheidsrechters aanmelden kan het zo maar gebeuren dat er wedstrijden niet kunnen doorgaan omdat er geen scheidsrechter beschikbaar is. Wanneer we met meerdere scheidsrechters zijn hoef je ook niet elke week te fluiten.

Dus graag iemand die de functie van scheidsrechter coördinator op zich wil nemen. Informatie is te verkrijgen bij Bert ten Hoff of Richard Smit. En hopelijk melden zich een aantal nieuwe scheidsrechters aan. Informatie ook hier bij Bert of Richard.

Het Bestuur"

Fanatieke voetbalsters gezocht!!

Ben jij vijftien jaar of ouderen heb jij een passie voor voetbal? Dan is VV Musselkanaal Dames 1 op zoek naar jou!

Voor het aankomend seizoen hebben wij nieuwe speelsters nodig voor versterking van ons team. Wil je thuiskomen in een gezellig maar vooral fanatiek team? Dan ben je bij Dames 1 van VV Musselkanaal op het juiste adres. Kom gerust een keer mee trainen om de sfeer binnen het team te proeven! Wij trainen op de maandag- en donderdagavond. Stuur een (Whats-App) bericht naar 06-36544784 voor meer info.

Hopelijk tot snel op de training!

Musselkanaal Dames 1
 

Gezocht gastvrouwen/gastheren!!!

Wij zijn als vereniging op zoek naar dames of heren die het leuk vinden om als gastvrouw/gastheer op te treden tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal op zondag!!

Het is de bedoeling om een aantal mensen bereid te vinden ons te helpen deze zondagen zodat we de wedstrijden onderling kunnen verdelen en je niet iedere thuiswedstrijd aanwezig hoeft te zijn.

Het is een gezellige en leuke functie! Je ontvangt de gasten van de tegenstander in de bestuurskamer en voorziet ze zowel voor, in de rust als na de wedstrijd van een hapje en een drankje. Qua tijd zal dit ongeveer van 13.15 uur tot 16.15 uur zijn.

Lijkt het je leuk?????

Neem dan contact op met Ellen Drenth-Baas of stuur een mailtje naar activiteitencommissievvmsk@gmail.com.

 

 

Willem Cosse krijgt naam op ballenhok

Willem Cosse, erelid van de VV Musselkanaal, is al jaren gewaardeerd materiaalman bij de club. Aan het einde van het vorige seizoen is Willem daarmee gestopt. Voor ons bijzonder spijtig maar Willem had al een keer eerder aan gegeven hiermee te stoppen maar zijn besluit was nu echter definitief. De VV Musselkanaaal wilde Willem voor al zijn werkzaamheden bedanken maar erelid was hij al en ook had hij al een keer een mooie horloge ontvangen. Na ampel beraad werd er door het bestuur besloten om  de materiaalruimte oftewel het ballenhok te vernoemen. Gekozen werd er voor "Onkel Willie's Ballenhok". Sinds vorige week siert deze naam de ingang van het ballenhok. Op de foto's de onthulling van het naambordje door Willem.

Het Bestuur

Vrijwilligers gezocht!!!

Zoals de meeste van jullie nu weten heeft onze nieuwe voorzitter Henk Tieben in zijn nieuwjaarsspeech benoemd dat wij als vereniging zeer blij zijn met onze vrijwilligers maar ook dat er een problematisch tekort is aan vrijwilligers.

Dinsdag 16 januari om 19.30 uur hebben wij de vrijwilligers van de koffiedames, bardienst en schoonmaakdames uitgenodigd om samen te kijken naar de mogelijkheden om meer vrijwilligers te werven voor de vereniging en voor het invullen van het verdere seizoen.

Lijkt het je leuk om iets voor de club te doen maar weet je niet precies wat je voor ons kunt betekenen? Kom dan dinsdag om 19.30 uur naar de kantine van VV Musselkanaal en praat met ons mee over het inzetten en werven van vrijwilligers of geef je op om ons te komen helpen.

Nieuw bestuur VV Musselkanaal

Op vrijdag 14 december 2017 vond de Algemene Ledenvergadering plaats van de VV Musselkanaal in de kantine.
Op de vergadering waren ruim 40 leden aanwezig. De vergadering kende een rustig verloop met echter een tweetal uitschieters.

Allereerst de contributie. Per 1 juli 2018  zal de contributie voor alle leden verhoogd worden. De senioren zullen € 1,25 per kwartaal meer moeten betalen en de contributie van de jeugdleden zal met € 1,00 verhoogd worden per kwartaal.

Het tweede hoogtepunt was de bestuurskiezing. Johan Zwiers was aftredend maar ook weer herkiesbaar. Johan Zwiers werd dan ook weer herkozen.

Verder hadden Henk Tieben (zie foto), Henk Teuben, Paul Kuiper en Niels Teuben zich beschikbaar gesteld om tot het bestuur toe te treden. Het was geen verrassing dat alle vier werden gekozen om toe te treden tot het bestuur.

Direct na het toetreden van deze vier heren kon waarnemend voorzitter Bert ten Hoff al bekend maken dat de voorzittershamer werd overgedragen aan Henk Tieben.

De VV Musselkanaal wenst de vier nieuwe bestuursleden veel plezier en succes in hun nieuwe functie.

 

Albert Kamps en Wessel Woortman verlengen contract

Hoewel de stand in de competitie nu niet echt geweldig is te noemen hebben het bestuur van VV Musselkanaal, hoofdtrainer Albert Kamps en assistent-trainer Wessel Woortman toch besloten om de samenwerking met een jaar te verlengen. Beide partijen zijn zeer tevreden over de samenwerking die ze aan het begin van het seizoen 2017-2018 met elkaar zijn aangegaan. Ook het seizoen
2018-2019 zullen Albert Kamps en Wessel Woortman dus respectievelijk hoofdtrainer en assistent-trainer zijn bij de ploeg die uitkomt in derde klasse C van het zondagvoetbal in District Noord. Musselkanaal bezet momenteel de tiende plaats in de derde klasse C en het streven is om ook minimaal drie ploegen onder zich te houden.

Uitwijken naar kunstgras

Vele verbaasde gezichten afgelopen zondag toen de wedstrijd Musselkanaal - Dalfsen werd afgelast. Niet zozeer dat het was afgelast maar meer leefde bij veel volgers de vraag waarom er niet werd uitgeweken naar het kunstgras.
Voorafgaand aan de competitie moet je bij de KNVB aangeven of je bij een afgelasting van het hoofdveld uitwijkt naar het kunstgras. VV Musselkanaal heeft aangegeven niet te willen uitwijken naar kunstgras wanneer het hoofdveld onbespeelbaar is. Pas wanneer de KNVB dit verplicht stelt, meestal na de winterstop, zal Musselkanaal hiervan gebruik (moeten) maken.

Voor alle andere elftallen in de A-categorie geldt dat uitwijken altijd verplicht is. Vandaar dat daarom zaterdag de wedstrijden van Musselkanaal JO11-2 en JO11-4 werden afgelast en Musselkanaal JO17-1 ging spelen op het kunstgras. Wanneer het hoofdveld wordt afgekeurd door de consul zullen er zoveel mogelijk wedstrijden op het kunstgras worden gespeeld. Hierbij geldt dat Musselkanaal 2, JO19-1 en JO17-1 (A-categorie teams) altijd voorrang hebben op de teams die uitkomen in de B-categorie. Mocht de consul besluiten om het veld af te keuren dan zal de wedstrijdsecretaris beslissen welke wedstrijden door zullen gaan.

Het Bestuur

Informatieavond ouders JO9 - JO11 goed bezocht

 

Op maandagavond 6 november van 18.00 uur tot 19.00 uur heeft er in de kantine een informatieavond voor de ouders van JO9 en JO11 spelers plaatsgevonden. Met een opkomst van rond de 35-40 ouders is deze eerste informatieavond goed bezocht. Het uur werd ingevuld door Harold Corzaan, Henk Honken en Jeroen van der Laan.

Programma:

Welkomswoord
Mijn zoon/dochter gaat voetballen en nu?
Rol vereniging/ rol ouders
Activiteiten / participatie
Technische Commissie
Indeling teams
Klasse bepaling
Rol coordinatoren
Uitleg nieuwe pupillenvoetbal
Rol trainer
Afsluiting

Mochten er nog vragen zijn die gisteravond niet aanbod zijn gekomen of er behoefte bestaat om nadere informatie kan er vanzelfsprekend contact opgenomen worden met de Technische Commissie.
  

 

 

 

Spelerspasfoto

Beste spelers en speelsters,

Vanaf 1 november is het niet meer mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de wedstrijdzaken-app of voetbal.nl-app. Daarna kan het pas weer na het einde van voetbalseizoen medio 2018.

Zorg daarom dat je voor 1 november een correcte spelerspasfoto in de app hebt. Dit geldt voor alle veld- en zaalvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 12 en ouder. Heb je dit niet geregeld dan mag je niet voetballen tenzij je de scheidsrechter een geldige id-kaart of paspoort kunt tonen.

Het Bestuur van de VV Musselkanaal

 


 

Kantine nieuws

Het is jullie misschien al opgevallen...

 

Sinds afgelopen weekend hebben wij naast Peter Hof een nieuwe kantinebeheerder.

Wij verwelkomen Cees van Rieke als nieuwe aanwinst in de kantine van VV Musselkanaal en hopen op een prettige en lange samenwerking.

Daarnaast willen wij Gert Strobos nogmaals hartelijk bedanken voor zijn inzet als kantinebeheerder.

Voetballen op het hoofdveld

Geregeld zien we voetballers op onze velden om een balletje te trappen. Dat valt te waarderen en is eigenlijk alleen maar goed. Wat echter verkeerd is, is dat dat voetballers het hoofdveld en het veld achter de kantine daarvoor gebruiken. Dat mag en kan niet!!
Wil je voetballen met wat kameraden is dat geen probleem maar dan alleen op het kunstgras of op het wetraveld. Ga je op het kunstgras dan graag het doel gebruiken wat het verst van de kantine vandaan is.
Hopelijk wil een ieder hier rekening mee houden. Alvast bedankt.

De consul

Scheidsrechtercoordinator

Enige tijd geleden heb ik een oproep geplaatst op de website of er wellicht iemand was die de functie van scheidsrechtercoordinator op zich wilde nemen. Tot nu toe heeft zich nog niemand gemeld en omdat ik er mee ben gestopt zal het met ingang van zaterdag problemen gaan opleveren als zich niemand meldt om dit te willen doen. Voor zaterdag hebben we zeven thuiswedstrijden en bij één wedstrijd staat nog maar een scheidsrechter. Bij de lagere teams (JO9 en JO11) kan altijd nog een leider of trainer de wedstrijd gaan leiden. Bij de andere teams moet toch een scheidsrechter op het veld staan. Ik hoop dat er toch iemand heel snel deze taak op zich wil nemen anders voorzie ik grote problemen!!
Informatie of hulp is altijd bij mij te verkrijgen.

De wedstrijdsecretaris,
Bert ten Hoff, 06-39197071

Spelregelbewijs

Ruim een week geleden heb ik melding gemaakt dat er nog steeds een aantal jongens en meisjes hun spelregelbewijs moeten behalen. De KNVB heeft de regels aangescherpt en het bewijs moet voor 1 september 2017 behaald zijn. Zo niet dan mag er niet gespeeld worden! Daarom graag beginnen anders mag je straks niet voetballen. Het gaat om  de spelers die in 2000 zijn geboren.

De wedstrijdsecretaris

Trainingsschema 2017-2018

Bijgevoegd het trainingsschema voor het seizoen 2017-2018.

Tot 1 september mag er alleen op het kunstgrasveld worden getraind, gelieve daar rekening mee te houden.

De TC

 

 

 

 

Scheidsrechtercoordinator

Tot halverwege 2016 vervulde Richard Smit de functie van scheidsrechtercoordinator. Vanwege andere werkzaamheden kon Richard deze functie niet langer vervullen. Bert ten Hoff heeft deze functie overgenomen. Na een jaar blijkt dat de rol van bestuurslid/wedstrijdsecretaris/waarnemend voorzitter/scheidsrechtercoordinator/ scheidsrechter niet langer te combineren is. Daarom zoeken we per direct iemand die de rol van scheidsrechter coordinator op zich wil nemen.

Ook is het scheidsrechterkorps langzamerhand aan het slinken. Daarom zijn ook dringend op zoek naar nieuwe scheidsrechters. Tijdens het Batse toernooi bleek dat er aantal jongens prima in staat waren om wedstrijden te fluiten. Het zou mooi zijn wanneer deze jongens en eventueel nog anderen een cursus willen volgen. In september/oktober begint er cursus bij de Sc.Stadskanaal. Een aanmelding hebben we inmiddels. Wanneer er zich niet snel nieuwe scheidsrechters aanmelden kan het zo maar gebeuren dat er wedstrijden niet kunnen doorgaan omdat er geen scheidsrechter beschikbaar is. Wanneer we met meerdere scheidsrechters zijn hoef je ook niet elke week te fluiten.

Dus graag iemand die de functie van scheidsrechtercoordinator op zich wil nemen. Info is te verkrijgen bij Bert ten Hoff of Richard Smit. En hopelijk melden zich een aantal nieuwe scheidsrechters aan. Info ook hier bij Bert of Richard.

Het Bestuur

Email adressen

Tijdens de opening van de vernieuwde kantine werd er gevraagd of een ieder zijn juiste email adres wilde doorgeven aan de ledenadministratie. Welgeteld 1 adres is ontvangen door de ledenadminstratie. De KNVB komt straks met een vernieuwde app en die kun je alleen volledig gebruiken als het emailadres van je ook bij de KNVB bekend is. Daarom nogmaals het dringende verzoek om je juiste email adres door te geven aan Be Speelman. Kan via het emailadres van de VV Musselkanaal: vvmusselkanaal@gmail.com of ledenadministratie@vvmusselkanaal.nl

Het Bestuur

Spelregelbewijs

Alweer een tijd geleden hebben een aantal leden van de KNVB bericht ontvangen dat ze hun spelregelbewijs moeten halen. Helaas hebben we moeten constateren dat hier nog maar weinig gevolg aan is gegeven. Nog een paar weken en dan beginnen de eerste bekerwedstrijden en daarom is het noodzakelijk dat deze leden hun spelregelbewijs halen voor 2 september. Jullie hebben een inlogcode ontvangen waarmee je kunt inloggen op Voetbalmazters.nl. Ga er aub mee aan de slag anders mag je straks niet voetballen. Jammer voor jezelf maar nog meer voor het team waar je in speelt. 

Het Bestuur

Sluiting velden

Zondag beginnen de eerste trainingen weer. De A en B selectie starten dan met hun voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Alleen het kunstgras kan gebruikt worden om te trainen. De Gemeente Stadskanaal heeft besloten dat de andere velden tot en met 1 september gesloten zijn. 

Het Bestuur

Onderzoek FC Groningen

Best lid vv Musselkanaal,

Zonder leden bestaat er geen vereniging en dat beseffen wij maar al te goed. Daarom zijn wij benieuwd naar je mening over onze club. Via deze weg vragen wij je deze enquête ( https://www.ersm.nl/fcgroningen/amconv.php?c=WS6FR4 ) in te vullen. Dit onderzoek is een initiatief van FC Groningen en wordt aan alle verenigingen, die lid zijn van het Amateurconvenant, aangeboden. 

vv Musselkanaal krijgt na afloop van het onderzoek inzage in de resultaten die betrekking hebben op onze vereniging. Hier kunnen wij verbeterpunten uithalen. FC Groningen gebruikt de resultaten van alle verenigingen tezamen om meer inzicht te krijgen in wat er leeft bij de verenigingen.


Onder alle deelnemende verenigingen wordt een bezoek, met alle leden van de club, aan een wedstrijd van FC Groningen in het seizoen 2017/2018 verloot. Daarnaast verloot FC Groningen 5x twee VIP-kaarten onder alle individueel ingevulde vragenlijsten. 

Bij de beantwoording van de vragen is je anonimiteit gegarandeerd. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met de antwoorden die je geeft. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. 

Dit is de link naar de enquête: https://www.ersm.nl/fcgroningen/amconv.php?c=WS6FR4

Alvast bedankt voor het invullen!

Programma Musselkanaal 1 is bekend

Het wedstrijdprogramma van Musselkanaal 1 is bekend. Zoals bekend start de competitie op zondag 24 september. Musselkanaal begint met een thuiswedstrijd en wel tegen CEC uit Emmer Compascuum. De eerste uitwedstrijd is gelijk een derby en wel tegen FC Ter Apel'96. Gieten komen we dit jaar niet meer tegen. Net als het vorig seizoen is Gieten de laatste tegenstander in de heenronde maar die wedstrijd wordt pas gespeeld na een korte winterstop op zondag 28 januari thuis.

Hieronder de data en tegenstander(tussen haakjes de andere wedstrijd):
24-09  Musselkanaal - CEC  (04-02)
01-10  FC Ter Apel'96 - Musselkanaal  (08-04)
08-10  TWEDO - Musselkanaal  (18-02)
15-10  Musselkanaal - SVV'04  (11-02)
22-10  Musselkanaal - Weerdinge  (25-03)
29-10  Dalen - Musselkanaal  (18-03)
05-11 Musselkanaal - EMMS  (11-03)
19-11 HODO - Musselkanaal  (01-04)
26-11 Musselkanaal - Dalfsen  (13-05)
03-12 OVC'21 - Musselkanaal (22-04)
10-12 Musselkanaal - VV Sleen  (27-05)
17-12 USV - Musselkanaal  (20-05)
28-01 Musselkanaal - Gieten (15-04)

De wedstrijdsecretaris

Vuurwerk verboden

Alweer een tijdje geleden is het zeer succesvolle Chris Heller Daksproeier toernooi gehouden. De avond verliep eigenlijk voorspoedig op een vervelend incident na. Tijdens de prijsuitreiking zou er wat vuurwerk worden afgestoken en daar ging het mis. Een aantal personen raakten gelukkig alleen maar licht gewond en verder was er wat materiële schade. De schrik zat er echter bij velen wel in.

Het bestuur heeft naar aanleiding van deze gebeurtenis besloten dat met onmiddelijke ingang alle vuurwerk verboden is. Niet alleen bij voetbalwedstrijden maar ook tijdens feestelijke activiteiten. De sancties zullen te zijner tijd nog bekend gemaakt worden. Wij hopen echter dat het gezonde verstand zal zegevieren en gaan er vanuit dat er geen vuurwerk meer gebruikt zal worden op en rond de voetbalvelden.

Het bestuur

Competitie indelingen VV Musselkanaal

De indelingen van Musselkanaal 1 en 2 waren al wat langer bekend maar sinds afgelopen vrijdag staan de indelingen van de andere teams ook op de site van de KNVB en op de app van voetbal.nl. Een aantal teams moet verre reizen maken
(komt ook door de promotie). Zo moet Musselkanaal JO19-1 naar Staphorst en Rouveen maar is ook Stadskanaal ingedeeld in dezelfde klasse. Musselkanaal VR1 moet zelfs helemaal naar Sint Annaparochie en Dokkum. Asser Boys is de tegenstander waar de minste kilometers naar toe gemaakt moeten worden.
Een verzoek aan de trainers en leiders en coordinatoren om de indelingen even goed te bekijken. Wanneer er nog zaken zijn die niet kloppen of men is het niet eens met de indelingen dan kan er nog bezwaar worden gemaakt. Graag uiterlijk vrijdag 28 juli dit aan mij kenbaar maken. Voor 31 juli moeten we dit namelijk indienen bij de KNVB Districht Noord. Graag per mail met een gemotiveerd verweerschrift sturen naar btenhoff@gmail.com. 

De wedstrijdsecretaris

Competitie indeling Musselkanaal 1

Dat Musselkanaal 1 opnieuw is ingedeeld in de derde klasse C was op zich geen verrassing. Met CEC, Dalen, Gieten, Sleen, SVV'04, FC Ter Apel'96 en Twedo komen we zeven ploegen tegen die we het vorig seizoen ook al tegen kwamen. Dat Weerdinge er bij kwam was ook geen verrassing. Met HODO kwam er weer een oude bekende bij. Maar de vier andere ploegen was een complete verrassing. EMMS uit Slagharen was in het verleden al een paar keer eerder bij Musselkanaal ingedeeld. Maar de drie andere ploegen uit Districht Oost zijn compleet nieuw en daar heeft Musselkanaal ook nog nooit tegen gespeeld. Het betekend wel drie keer een verre reis naar OVC'21 uit Ommen, USV uit Nieuwleusen en Dalfsen is het team waar we de verste reis naar toe moeten maken. De laatste drie ploegen zijn allemaal via de nacompetitie gepromoveerd naar de derde klasse evenals Weerdinge en EMMS was de kampioen in de 4e klasse D. Uit de tweede klasse is er geen ploeg bijgekomen en Zwartemeer is verdwenen omdat de club op zondag geen eerste elftal meer heeft. Op 24 september begint de competitie. Zaterdag zou het programma bekend gemaakt worden maar dat is waarschijnlijk verschoven naar maandag 24 juli.

Wiecher Zuur, oud erevoorzitter overleden

Woensdagmorgen 5 juli ontvingen wij het verschrikkelijke nieuws dat Wiecher Zuur was overleden. Volkomen onverwacht is Wiecher op de leeftijd van nog maar 73 jaar plotseling van ons heengegaan.

Wiecher Zuur was van juni 1981 tot en met mei 1996 maar liefst vijftien jaar voorzitter van de VV Musselkanaal. Wiecher had als visie dat het eerste elftal ooit een keer eersteklasser moest worden. Eenmaal was Musselkanaal daar heel dichtbij. In 1992 werd de beslissingswedstrijd tegen Nieuw Buinen met 3-1 verloren. Dit beschouwde Wiecher als het hoogtepunt in zijn voorzitter carrière. In 1996 nam Wiecher abrupt afscheid als voorzitter. Direct na de competitie en niet zoals gebruikelijk tijdens de jaarvergadering, Later werd Wiecher benoemd tot erevoorzitter van de VV Musselkanaal. Ook heeft Wiecher jarenlang gevoetbald bij de VV Musselkanaal. In 1970 begonnen in het eerste elftal en jaren later gestopt bij de veteranen.  Hoewel Wiecher geen functie meer had bij de club liet hij nog wel geregeld zijn mening over bepaalde zaken horen. Wiecher bleef na afscheid als voorzitter nog wel een functie vervullen binnen de KNVB. Hij zat in de beroepscommissie bij de afdeling Tuchtzaken. Bij zijn afscheid hiervan werd hij benoemd tot "Lid van Verdienste" bij de KNVB. Ook kreeg Wiecher vorig jaar tot zijn grote verrassing een Koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Bijna elke week was hij wel te vinden op het voetbalveld. Hetzij om te kijken naar zijn kleinzoon Joost of als aandachtig toeschouwer bij het eerste elftal. Dan hoor je opeens dat Wiecher plotseling is overleden. De VV Musselkanaal zal hem gaan missen!

Namens het bestuur, leden, donateurs, supporters en sponsoren van de VV Musselkanaal wensen wij Grietje, Jolanda en Harold, Joost en Hester, Wido en Michel alle kracht en sterkte toe in deze voor hun moeilijke periode.

Voorlopige indeling seizoen 2017-2018

Musselkanaal, 28 juni 2017

Toelichting voorlopige indeling senioren- en jeugdteams seizoen 2017-2018.

De afgelopen periode is er door de technische commissie hard gewerkt om tot een nieuwe indeling voor het seizoen 2017-2018 te komen. In eerste instantie zorgen de coördinatoren op basis van leeftijd en aantallen voor een ruwe indeling. Vervolgens wordt deze indeling gezamenlijk met de betreffende trainers en leiders in diverse vergaderingen verfijnd tot de huidige voorlopige indeling. Aangezien er gedurende de zomerstop nog spelersmutaties kunnen plaatsvinden blijft dit eerst een voorlopige indeling. Het bestuur heeft positief gereageerd op de indeling en dankt alle betrokken partijen voor de verrichte inspanningen.

Komend seizoen zijn er zeven seniorenteams actief. De A-selectie bestaat komend seizoen uit 24 spelers waardoor er vanaf komend seizoen weer een B-selectie zal zijn die in eerste instantie uit 14 spelers bestaat. De overige senioren; het derde, vierde en vijfde elftal hebben de nodige versterkingen aangetrokken en kunnen met een gerust hart aan de competitie beginnen. Het afgelopen seizoen hebben ze elkaar, waar mogelijk, goed geholpen en we hebben er vertrouwen in dat dit komende seizoen ook het geval zal zijn. De Dames bestaan uit twee teams waarbij Dames I uit een elftal en Dames II uit een zevental bestaat.

Komend seizoen zijn er 15 jeugdteams actief waaronder twee teams van de JO19 [A-junioren] wat hedendaags zeker bijzonder genoemd mag worden. Bij de JO17 [ B-junioren] wordt er één elftal afgevaardigd, twee elftallen voor de JO15 [C-junioren] en drie teams bij de JO13 [D-junioren], vier teams bij de JO11 [ E-junioren] en 3 teams voor de JO9 [F-junioren].

De KNVB start in het seizoen 2017/2018 met een aantal nieuwe wedstrijdvormen voor de pupillen. Het komende seizoen starten de JO8 en JO9 spelers met 6 tegen 6 op een kwart veld. Volgens de KNVB sluit spelen op een kleiner veld beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Mochten er naar aanleiding van de indeling bij de leden of ouders/verzorgers nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij dit als technische commissie graag. Wij zijn vanzelfsprekend altijd bereid om in gesprek te gaan.

Met een sportieve groet en iedereen een goede vakantie gewenst.

Namens de technische commissie,

Ronnie Mensen [Senioren], Harry Mensen [Dames], Arco Kuiper [JO19/17/15/13], Harold Schomaker [JO11], Richard Kuper [JO9], Henk Honken, Bert de Vries en Jeroen van der Laan.

Klik hier voor de voorlopige indeling

 

Op zoek naar scheidsrechters

Dit weekend, te beginnen op vrijdagavond, wordt het Batse toernooi gehouden.
Zoals het nu lijkt hebben we een tekort aan scheidsrechters. We zijn nog op zoek voor scheidsrechters voor de vrijdagavond en vooral op de zaterdagochtend. Voor de zaterdagmiddag komen we 1 of 2 tekort. Wie voelt zich geroepen om de jeugd een leuke voetbaldag te bezorgen. Zaterdagmorgen spelen de JO-9 en JO-11 junioren en in de middag de JO-13 en JO-15 junioren. Vrijdagavond de JO-17 junioren.

Gaarne zsm aanmelding bij de toernooicommissie of bij Bert ten Hoff

De toernooileiding

Baldisplay aangeboden door Admifa accountants | adviseurs

Sinds afgelopen zondag heeft de vv Musselkanaal voorafgaand aan de wedstrijd tegen Titan een heuse baldisplay in gebruik genomen. Toeval of niet maar een overwinning op Titan was wel een feit.

Deze prachtige baldisplay is aangeboden door Admifa accountants | adviseurs.

Activiteiten Supportersvereniging VV Musselkanaal

De maandelijkse kaartavond van de Supportersvereniging VV Musselkanaal wordt gehouden op vrijdag 24 februari a.s. om 19.30 uur. Er kan dan weer worden meegedaan aan Klaverjassen en Jokeren.

Een week later, vrijdag 3 maart, wordt er weer een grandioze Bingo avond gehouden. De Bingo zal om 20.00 uur beginnen en evenals de voorgaande keren zal er bingo worden gespeeld om prachtige prijzen. De laatste ronde zal weer een Super-Bingo ronde zijn. Zowel het kaarten als de bingo zullen gehouden worden in de vernieuwde kantine. Komt allen!!

Poiesz Jeugdsponsoractie

Vanaf maandag 6 februari t/m 2 april doet voetbalvereniging Musselkanaal mee aan de Poiesz Jeugdsponsoractie.

Je ontvangt een munt bij iedere 10 euro aan boodschappen.
Daarnaast zijn er wekelijks aanbiedingen waarbij je extra munten kunt ontvangen.

Aanstaande zaterdag staan we er zelf met gevulde koeken. Dat levert 15 extra sponsormunten per pak gevulde koeken op!!

4 koeken voor 2 euro.

De munten worden gratis verstrekt aan de kassa. De koker voor de Jeugd Sponsor Munten voor onze vereniging staat bij de Poiesz in Musselkanaal.

Steun onze club, steun onze jeugd door jullie munten in de koker van VV Musselkanaal te storten. Hoe meer Jeugd Sponsor Munten we verzamelen, hoe meer sponsorgeld er aan het einde van de actie door Poiesz supermarkten aan ons worden uitgereikt op het sponsorgala in april.

Ook kunnen we nog 500 extra munten ontvangen als iedereen via onderstaande link op VV musselkanaal stemt.


Steun ons!!! #PoieszJSA

https://www.poiesz-supermarkten.nl/jsa-stemactie

Supportersvereniging laat de supporters lekker zitten......

De supportersvereniging laat hun supporters letterlijk lekker zitten in de nieuwe kantine. Door het schenken van twaalf prachtige stoelen die aan de grote tafel staan ziet het er allemaal weer geweldig uit.

De VV Musselkanaal bedankt hierbij de Supportersvereniging voor deze schenking!

 

Oud Musselkanaal voorzitter Wiecher Zuur benoemd tot Lid van Verdienste

Wiecher Zuur is benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB.
Wiecher is al sinds 1986 lid van de Commissie van Beroep bij de KNVB. In het kader van de maximale zittingstermijn werd vorige week woensdag in Assen afscheid genomen van onder andere Wiecher Zuur.
Onder het genot van een hapje en drankje werd vorige week teruggekeken naar zijn staat van dienst bij de KNVB. Op de bijgesloten foto is de onderscheiding te zien en tevens kreeg Wiecher nog een KNVB-beeldje uitgereikt.
Vrijdagavond tijdens de opening van de vernieuwde kantine is er gelegenheid om Wiecher te feliciteren.
Op de foto Wiecher Zuur, Harry Oenema en Thijs Braaksma (v.l.n.r)

Jaarverslag T.C. vv Musselkanaal

Op de jaarvergadering heeft de Technische Commissie (TC) de aanwezigen geïnformeerd over het wel en wee van de TC.

Voetballen op het kunstgrasveld

Naar aanleiding van de  uitzending van Zembla omtrent voetballen op kunstgras willen we u graag verwijzen naar een artikel hierover op de KNVB site en de mededeling vandaag door het RIVM.

http://www.knvb.nl//nieuws/organisatie/berichten/20742/kunstgras-en-rubbergranulaat-vragen-en-antwoorden

Als vereniging zijnde hebben we de volgende adviezen en maatregelen :

1. Tot de tijd van meer duidelijkheid gaan de keeperstrainingen van het kunstgras af, wat is nu mooier om lekker af te zien op echt gras.

2. Douchen na de trainingen verplicht. 

3. Advies om na de training schone kleding aan te doen en de gedragen kleding uit te wassen.

4. Mochten er ploegen zijn die moeite hebben om toch te voetballen op het kunstgras dan kan in overleg met de TC worden uitgeweken na het Wetraveld. 

5. Klik bijlage aan en lees deze goed door,.

Wij als vereniging gaan met de gemeente in gesprek en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bestuur vv Musselkanaal

 

 

Simon Zoetebier overleden

Woensdag 5 oktober is Simon Zoetebier overleden. Zoetebier is drie keer trainer geweest bij Musselkanaal met meestal aansprekende resultaten. Ik heb een opsomming gemaakt wat Musselkanaal zoal gepresteerd heeft tijdens het trainerschap van Simon Zoetebier en hoe wij Simon Zoetebier hebben gekend.

Vrijwilligers gezocht voor bardienst in de kantine

Gert & Anita zoeken nog een aantal vrijwilligers die af en toe eens willen bijspringen achter de bar. Lijkt je dit leuk? Meld je even bij één van de beide kantinebeheerders.

Noodkreet

De bekercompetitie gaat zo beginnen, a.s zaterdag 20 augustus al. Hoewel al meerdere keren een oproep is gedaan om een pasfoto in te leveren voor het maken van een spelerspas moeten nog steeds 22 spelers een foto inleveren. Dit gaat ongetwijfeld problemen opleveren bij de eerste wedstrijden. Geen spelerspas betekent niet voetballen. Daarom een laatste verzoek om uiterlijk maandagavond die pasfoto in te leveren bij Bert ten Hoff, Marktkade 25. Dan zijn de pasjes er nog net op tijd weer. 
Ook het halen van het spelersbewijs moet nog door veertien leden worden gedaan. Hier geldt dat wanneer je dat bewijs niet gehaald hebt je niet mag voetballen vanaf 1 september. Dus doe nog even je best, log in op voetbalmasterz.nl en haal je bewijs!!

Laat je teamgenoten niet in de steek

De wedstrijdsecretaris

Parkeerverbod rondom ingang sportpark

Velen weten het wel, maar overwint gemak ten opzichte van het verbod. Wij willen iedereen er graag op wijzen dat op de strook rondom de ingang van het sportpark duidelijk wordt aangegeven dat hier geen voertuigen geparkeerd mogen worden. Veiligheid voor onze leden en toeschouwers staat voorop en wij gunnen u tevens geen bekeuring. Er zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen bij het sportpark waar het wel toegestaan is om te parkeren.

Bij voorbaat dank !

Bestuur vv Musselkanaal

Westen Tapijt & Gordijnen sponsort de vv Musselkanaal met nieuw tapijt

Westen tapijt en Gordijnen aan de Marktstraat 60 te Musselkanaal heeft de vv Musselkanaal geweldig geholpen met de verbouwing van de bestuurskamer, commissiekamer en nieuwe koffie verkooppunt.

Droevig nieuws

Donderdag 14 januari zijn twee trouwe supporters van de VV Musselkanaal overleden. Eerst bereikte ons het bericht dat Piet Neuwitter was overleden. Piet was al een tijdje ziek en is op de veel te jonge leeftijd van 56 jaar overleden. Wij wensen de familie Neuwitter veel sterkte de komende tijd.
Even later bereikte ons ook het bericht dat Jan Wilken was overleden. Op de dag dat hij 60 jaar gehuwd was is hij overleden. Wij wensen ook de familie Wilken veel sterkte de komende tijd.

De VV Musselkanaal

Musselkanaal twee ereleden rijker

Tijdens de algemene jaarvergadering van de VV Musselkanaal op 7 december werden er twee nieuwe ereleden benoemd. Bert de Vries en Jans Schomaker viel deze eer te beurt.

Supportersvereniging geeft de club en haar leden een fantastische steun in de rug.............

Een pracht kado voor de club en hun leden, 14 nieuwe barkrukken met rugleuningen sieren de bar van de vv Musselkanaal.

Activiteiten Commissie vv Musselkanaal pakt uit.....

Vanochtend om 08.00 uur stonden vele leden van de Activiteiten commissie dozen uit te pakken met daarin prachtige barkrukken voor aan de 2 staantafels.

Teuben transport shirtsponsor vv Musselkanaal

Teuben Transport uit Ter Apelkanaal staat voor de komende 3 jaar voor op de borst bij het eerste en het tweede elftal van de vv Musselkanaal.

Dakpannen Reiniging Heller shirtsponsor vv Musselkanaal

Vandaag voetbalden het eerste en het tweede elftal in een compleet nieuw tenue. Dankzij drie nieuwe shirtsponsoren, die zich voor langere periode binden aan de club.

Handelsprijzen.nl shirtsponsor vv Musselkanaal

Vandaag voetbalden het eerste en het tweede elftal in een compleet nieuw tenue. Dankzij drie nieuwe shirtsponsoren, die zich voor langere periode binden aan de club.

Vandaag tekende Robert Geerts zijn contract met de vv Musselkanaal. Achter op het shirt staat: "Handelsprijzen.nl". Robert Geerts heeft zich voor zes jaar verbonden aan de vv Musselkanaal.

Erelid Be Manning in het zonnetje gezet

Afgelopen zondag werd Bé door het bestuur bedankt voor zijn jarenlange trouwe inzet en niet zo maar even.........nee al vijftig jaar en dat verdient natuurlijk een bos bloemen.

Musselkanaal tekent 6 jarig sponsor contract met Hummel en de Jonge Sport.

Afgelopen zaterdag 22 Augustus tekende de vv Musselkanaal een 6 jarig contract met Kledingsponsor Hummel en De Jonge Sport Stadskanaal.

Wij steunen:

Sponsoren: