Bezoek ons ook op social media:

Nieuws

 

 

 

 

 

 

Afgelastingen 16 en 17 december

Zondag 17 december gaat de volgende wedstrijd niet door:
Musselkanaal 4 - Witteveense Boys 2

De bekerwedstrijd tussen Musselkanaal 3 en Heiligerlee 3 wordt hierdoor verschoven naar het kunstgras om 09.15 uur.
Om 11.00 speelt Musselkanaal 2 tegen Emmen AV 3

De wedstrijdsecretaris

Agenda Algemene Ledenvergadering 15 December 2017

Op 15 December 2017 is er weer de Algemene Ledenvergadering van de VV Musselkanaal. We zullen die avond beginnen om 20.00 uur en hopen zo tegen 22.15 uur te eindigen. Gezien de agendapunten rekent het bestuur op een grote opkomst.
De agenda is te vinden door op onderstaande link te klikken.

Het Bestuur

/upload/custom/Agenda_Algemene_Ledenvergadering_2017_1.docx

23 December 2017: KERSTKAARTEN

Zaterdag 23 december is het weer zover. Dan vindt in de kantine van de VV Musselkanaal weer het welbekende KERSTKAARTEN plaats. Aanvang is om 14.00 uur. Klaverjassen en Jokeren staat er weer op het programma. Natuurlijk zullen de vleesprijzen deze keer niet ontbreken. Opgave is dringend gewenst, dat kan in de kantine of bij het bestuur van de Supportersvereniging. Komt allen, onder het motto: Hoe meer deelnemers, hoe meer vreugd!!

De Supportersvereniging

Met de bus naar Nieuwleusen

Zondag 17 december 2017 speelt Musselkanaal zijn laatste wedstrijd van het jaar 2017.
Men speelt in Nieuwleusen tegen USV. Dat is niet naast de deur en daarom heeft de Supportersvereniging van de VV Musselkanaal besloten om een bus te laten rijden. Niet alleen voor de supporters deze keer maar ook voor de spelers en begeleiding van Musselkanaal 1. Dat betekent dus wel dat je op tijd aanwezig dient te zijn. Om 11.45 vertrekt de bus richting Nieuwleusen. De thuisclub USV schijnt een reuze gezellige kantine te hebben dus is het goed vertoeven daar. Laten we zorgen dat de bus vol zit en dat er zich meer dan 20 personen melden, zoals de vorige keer. De bus rijdt deze keer zeker (mits het wordt afgelast natuurlijk). Opgave kan in de kantine. Vol is vol!!

Het Bestuur

Trainingen 14 december

De sneeuw is grotendeels van de velden verdwenen maar zijn nu natuurlijk wel kletsnat. Daarom mag er nog niet getraind worden op het wetraveld en veld achter de kantine.
Op het kunstgrasveld ligt nog wat sneeuw maar daar mag weer op getraind worden. De ruimte is wat kleiner dan normaal maar in onderling overleg tussen de trainers moet het kunnen lukken vanavond.
Houdt er ook rekening mee dat er in het weekend waarschijnlijk wel voetbal zal zijn!

De consul

 

Ladies night 25 november

We kijken met een tevreden gevoel terug op de ladiesnight van 25 november.

Een zeer succesvolle en geslaagde avond georganiseerd door de activiteitencommissie. Onze complimenten aan de organisatie maar ook aan een ieder die de moeite heeft genomen om langs te komen.  

We hopen jullie dan ook een volgende keer weer te mogen verwelkomen.

Uiteraad willen we alle sponsoren nog eens hartelijk bedanken voor hun medewerking aan deze avond. Hieronder kunt u nogmaals lezen wie allemaal zo hartelijk zijn geweest en mede hebben geholpen deze avond zo succesvol te maken:

 • Kapsalon Stuive
 • Sensline
 • Primera
 • De Gelegenheid
 • Simon Strockmeijer Geluid
 • Jess fashion
 • Schoonheidsalon Danielle
 • Rolien Blauw
 • Schoonheidsalon Gonnie Banus
 • Kapsalon Karin
 • Knip tien
 • Bloem & Plant
 • Juwelier Mulder
 • Slagerij Ten Hoff
 • De Notekraker
 • De Funshop
 • Slagerij Wubs
 • Autobedrijf Sanders
 • Salon Rustique
 • Schoonheidsalon Heidi
 • Gusto d' Italia
 • Willems Versmarkt
 • Wokky Wokky
 • Bakkerij Eerkens
 • Altaflex
 • Electro Van Der Zwaag
 • DIO drogist
 • SuperCoop
 • Wilma's  Kapsalon
 • Heijdekamp bloemen & woondecoratie
 • Budgetfood
 • Mitra Ludi Bahlmann
 • Ramses
 • Juwelier Luitjes
 • Blokker
 • Lunch café Mokka's
 • Velema Fashion
 • Hagedoorn
 • Poiesz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een weekendje voetbal

Dit was me het weekendje voetbal wel. Twee keer scheidsrechter, twee keer assistent-scheidsrechter en twee keer toeschouwer zijn. Totaal 46 doelpunten gezien in zes wedstrijden van Musselkanaal, vier overwinningen, één keer een gelijkspel en één nederlaag.
Het begon zaterdagmorgen al om 10.30 uur bij Musselkanaal JO11-1 tegen Nieuw Buinen JO11-1. Bij deze wedstrijd was ik scheidsrechter en het was een spannend potje voetbal. Bij de rust stond JO11-1 nog met 2-0 achter maar in de tweede helft kwamen ze sterk terug. Door een fraai schot van Luuk Munneke namen ze zowaar de leiding met 3-2. Helaas waren de krachten in de laatste minuten wat op zodat Nieuw Buinen JO11-1 toch aan het langste eind trok met 3-4. Om 12.00 was ik de scheidsrechter bij Musselkanaal JO13-3 tegen Alteveer JO13-1. Ook hier was het spannend. De ruststand was 2-1 voor Alteveer. Maar in de tweede helft kwam JO13-3 sterk terug. Op rechts was het steeds Dion Aalders die het op zijn heupen had en het was Alicia Bentlage (zie foto) die er van profiteerde. In elf minuten tijd scoorde ze een loepzuivere hattrick, 4-2. Alteveer kwam nog terug tot 4-3 maar toen het vijf minuten voor het einde 5-3 werd was de strijd gestreden. Voor Alteveer hoefden de laatste minuten niet meer (fluit maar af scheidsrechter was de reactie van jongens van 12 jaar) maar JO13-3 ging stug door en bracht de eindstand op 7-3.
In de middag aandachtig toeschouwer bij JO19-1 tegen Noordscheschut JO19-1. De gasten kwamen vlak voor de rust op een 1-0 voorsprong door een strafschop maar het was Aron Berends die nog voor de thee middels een hele fraaie treffer de stand op 1-1 bracht. De tweede helft benutte Musselkanaal de kansen beter en uiteindelijk werd het een 6-3 overwinning door o.a. nog twee treffers van Aron Berends (Bongel vroeg nog: van wel zolle dat hebb'n Lok?).

Zondagmorgen al weer om 09.15 uur aanwezig om te vlaggen bij het kelderduel Musselkanaal 5 - Buinerveen 3 of was het Buinerveen 2? Na 20 minuten stond er 0-3 op het scorebord maar middels een benutte penalty van Rene Rolfers werd het 1-3. Nog voor de pauze door een fraaie treffer van Jelle Dokter werd het 2-3. Opvallend was dat Buinerveen totaal niet overweg kon met scheidsrechter Haandrikman. Mijn collega aan de overkant mocht zelfs achter de hekken plaatsnemen. In de tweede helft nam het vijfde zowaar een voorsprong met 4-3 maar helaas werd het toch nog weer gelijk 4-4. Doelman Harry Mensen bracht nog een aantal keren knap redding. Zelfs een keer snel kruipend op de knieen wist hij te redden! 
Toen het vijfde was afgelopen kon ik blijven staan om weer te vlaggen bij het tweede tegen Sweel 2. Het tweede begon lekker fanatiek en door Cristian Appeldorn en Jordie Teuben stond het al snel 2-0. Die stand bleef tot halverwege de tweede helft staan. Verrassend was het Bakker van Sweel die keeper Davey Miegielsen verschalkte, 2-1. Opnieuw was het Jordie Teuben die scoorde, 3-1. En de eindstand werd door Freddy Potze(?) bepaald op 4-1. Een nuttige zege van het tweede.
Toen heel snel omkleden en vliegensvlug in de auto om naar Ommen te rijden om bij het eerste tegen OVC'21 te kijken. We waren iets te laat, 14.02 uur,  op het sportpark. Maar vonden het niet erg dat we het doelpunt van Gerwin Schmitz net gemist hadden. Niet veel later was het Jordy Oost die de 0-2 op het scorebord bracht. Na een half uur was het zowaar Matthijs Boeijing die de stand op 0-3 bracht. Na de pauze scoorde Yordi van der Laan de 0-4. OVC'21 deed iets terug door Damon Nouri maar Jordy Oost scoorde zijn tweede treffer, 1-5. Uiteindelijk was het invaller Rolf Kayser die de eindstand op 1-6 bracht. Een dikverdiende overwinning van Musselkanaal 1 en voor het eerst in deze competitie nu drie ploegen onder Musselkanaal. 
Om 17.30 uur weer thuis en zo kwam er een einde aan een enerverend weekendje voetbal van de VV Musselkanaal.

De wedstrijdsecretaris.

 

Wedstrijdwijzigingen 2 en 3 december

 

UPDATE:
Vanwege de regen van afgelopen week en de voorspelde vorst de komende nacht zijn een aantal wedstrijden al afgelast of gewijzigd. Hieronder een opsomming van deze wedstrijden:

AFGELAST:
Musselkanaal JO9/1 - WVV JO9/2
DWZ JO9/1 - Musselkanaal JO9/3
Musselkanaal VR1 - Lycurgus VR4
SJO NWVV/TITAN JO13/1 - Musselkanaal JO13/2
Alteveer JO11/1G - Musselkanaal JO11/4G

GEWIJZIGD:
SJO ZVC'14 JO15/2 - Musselkanaal JO15/2 verplaatst naar 10.00 uur
Musselkanaal JO15/1 - Valthermond JO15/1 verplaatst naar 11.30 uur

De overige wedstrijden gaan voorlopig nog allemaal door.

De wedstrijdsecretaris 

Uitwijken naar kunstgras

Vele verbaasde gezichten afgelopen zondag toen de wedstrijd Musselkanaal - Dalfsen werd afgelast. Niet zozeer dat het was afgelast maar meer leefde bij veel volgers de vraag waarom er niet werd uitgeweken naar het kunstgras.
Voorafgaand aan de competitie moet je bij de KNVB aangeven of je bij een afgelasting van het hoofdveld uitwijkt naar het kunstgras. VV Musselkanaal heeft aangegeven niet te willen uitwijken naar kunstgras wanneer het hoofdveld onbespeelbaar is. Pas wanneer de KNVB dit verplicht stelt, meestal na de winterstop, zal Musselkanaal hiervan gebruik (moeten) maken.

Voor alle andere elftallen in de A-categorie geldt dat uitwijken altijd verplicht is. Vandaar dat daarom zaterdag de wedstrijden van Musselkanaal JO11-2 en JO11-4 werden afgelast en Musselkanaal JO17-1 ging spelen op het kunstgras. Wanneer het hoofdveld wordt afgekeurd door de consul zullen er zoveel mogelijk wedstrijden op het kunstgras worden gespeeld. Hierbij geldt dat Musselkanaal 2, JO19-1 en JO17-1 (A-categorie teams) altijd voorrang hebben op de teams die uitkomen in de B-categorie. Mocht de consul besluiten om het veld af te keuren dan zal de wedstrijdsecretaris beslissen welke wedstrijden door zullen gaan.

Het Bestuur

Zondag met de bus naar Ommen

UPDATE:

WEGENS ONVOLDOENDE AANMELDINGEN IS DE BUS GEANNULEERD!!

Dus graag naar Ommen rijden met eigen vervoer.

Zondag 3 december speelt Musselkanaal de belangrijke uitwedstrijd in Ommen tegen OVC'21. Gezien de afstand Musselkanaal - Ommen v.v. (160 km) heeft de supportersvereniging gemeend om een bus naar Ommen te laten rijden. Leden van de supportersvereniging kunnen voor een schappelijke prijs naar Ommen (5,00 euro) en terug. Diegene die geen lid is van de supportersvereniging maar wel mee wil betaald het dubbele. Opgave kan in de kantine of bij een van de bestuursleden van de Supportersvereniging. De bus vertrekt om 12.30 uur vanaf de kantine. Laten we er met elkaar voor zorgen dat de bus stampvol zit want het eerste elftal kan wel wat steun gebruiken zondag in Ommen tegen OVC'21.

Trainingen 28 november afgelast

De trainingen op het Wetraveld en op het veld achter de Kantine zijn voor vanavond afgelast vanwege de overvloedige regenval. De trainingen op het kunstgras gaan voorlopig nog wel door.

De consul

Uitslagen Klaverjassen en Jokeren

Afgelopen vrijdag, 24 november, was er een klaverjas- en jokeravond in de kantine. 20 Klaverjassers en 15 Jokeraars streden wederom verwoed om de fraaie vleesprijzen die de supportersvereniging beschikbaar had gesteld.
In de bijlage de uitslagen van het klaverjassen en jokeren.

/upload/custom/Klaverjassen_en_jokeren_24_november_20171.docx

Afgelastingen 25 en 26 november 2017

De volgende wedstrijden zijn voor zaterdag afgelast:

Musselkanaal JO11-2 - SJS JO11-2
Musselkanaal JO11-4G - FC Ter Apel'96 JO11-4
Dalen JO19-1 - MUsselkanaal JO19-1
HSC JO13-1 - Musselkanaal JO13-1
Borger JO11-2 - Musselkanaal JO11-3

De overige wedstrijden op zaterdag gaan voorlopig nog allemaal door.

De volgende wedstrijden zijn voor zondag afgelast:
Musselkanaal 4 -Witteveense Boys 2
Pekelder Boys 2 - Musselkanaal 3
Musselkanaal 1- Dalfsen 1

De wedstrijdsecretaris

Uitslag Verloting 2017

Zaterdagmiddag 11 november is de trekking van de winnende nummers van de verloting 2017 van de VV Musselkanaal gehouden.
Onder toezicht van een notaris werd de trekking verricht door Ruben Jonker en Emiel Leffers, beiden speler van Musselkanaal D1.

Hieronder de lijst met winnende nummers:
01. 2303 (Joost Visscher)
02. 1983 (Kirsten Kremer)
03. 2469 (Ferdinand van der Sluis)
04. 3424 (Henk Teuben)
05. 1896 (Sandra Bos)
06. 4449 (Arvid Oost)
07. 1407 (Luuk Munneke)
08. 3717 (Alicia Bentlage)
09. 3136 (Derk Jan Smit)
10. 0686 (Bryan Orsel)
11. 1795 (Lisa Brul)
12. 1612 (Peter Miegielsen)
13. 4165 (Alec Doddema)

De gewonnen prijzen kunnen vanaf dinsdag 14 november in de kantine afgehaald worden. De namen achter de winnende loten zijn van diegene op wiens naam het boekje met loten stond. 
Hoewel de trekking nu al weer meer dan een week geleden is zijn er nog altijd 46 boekjes niet afgerekend. Verzoek dit nu toch heel snel te doen!!

De organisatie

Inlevering lotenboekje

Beste leden, ouders en supporters,

Er zijn reeds vele boekjes ingeleverd voor degene die dit nog moeten doen graag deze week even bij de kantine of leider inleveren.

De trekking van de grote verloting zal plaatsvinden op zaterdag 11 november en de uitslag zal via de website en andere media kenbaar worden gemaakt.

Alvast dank

De lotencommissie

 

Informatieavond ouders JO9 - JO11 goed bezocht

 

Op maandagavond 6 november van 18.00 uur tot 19.00 uur heeft er in de kantine een informatieavond voor de ouders van JO9 en JO11 spelers plaatsgevonden. Met een opkomst van rond de 35-40 ouders is deze eerste informatieavond goed bezocht. Het uur werd ingevuld door Harold Corzaan, Henk Honken en Jeroen van der Laan.

Programma:

Welkomswoord
Mijn zoon/dochter gaat voetballen en nu?
Rol vereniging/ rol ouders
Activiteiten / participatie
Technische Commissie
Indeling teams
Klasse bepaling
Rol coordinatoren
Uitleg nieuwe pupillenvoetbal
Rol trainer
Afsluiting

Mochten er nog vragen zijn die gisteravond niet aanbod zijn gekomen of er behoefte bestaat om nadere informatie kan er vanzelfsprekend contact opgenomen worden met de Technische Commissie.
  

 

 

 

Nieuwe doelen dankzij Poiesz actie

Nieuwe doelen dankzij Poiesz actie.

In februari en maart van dit jaar heeft de VV Musselkanaal deelgenomen aan de plaatselijke Poiesz jeugdsponsoractie.

Door de steun van heel veel mensen heeft de VV Musselkanaal een cheque in ontvangst mogen nemen ter waarde van maar liefst €1491,-.

Om dit geld goed te besteden zijn er 2 nieuwe pupillen doelen aangeschaft. De 2 doelen waren nodig om de 2 nieuwe JO9 speelvelden voor het seizoen 2017-2018 compleet te maken.

Namens de VV Musselkanaal willen we langs deze weg iedereen enorm bedanken die onze vereniging via deze actie heeft gesteund !

Musselkanaal JO11-3 in het nieuw gestoken

Alle spelers van Musselkanaal JO11-3 zijn afgelopen week in het nieuw gestoken en lopen er weer tip-top bij !!

Staand van links naar rechts; 
Ronnie Mensen, Harold Corzaan [trainer/leider],Richard Kuper [trainer/leider] Bert Schulte
Onder:
Jochem Stenekes,Tijn Schulte, Kyan Corzaan
Tristan Detz, Boaz Corzaan, Lotte Mensen, Sam Kuper
Liggend:
Ivan Kuper

Met dank aan Timmerfabriek Mensen, Rimonta Montage en Admifa,

teampagina JO11-3

 

Wedstrijdverslag CEC JO11-3 - Musselkanaal JO11-3

Zaterdag 21 oktober hebben we een wedstrijd gehad tegen cec .

De wedstrijd was om 09.30 uur , het was regenachtig weer. De aanvoerder was ik (tristan) , we begonnen met de warming up en even later begon de wedstrijd. 

We stonden 1-0 voor en later werd het 1-1 .

Jochem staat normaal als verdediger maar mocht nu ook in de spits staan. Even later zei Richard onze trainer dat ik ook voorin mocht staan en heb ook gescoord.  Het hele team heeft bijna gescoord behalve de keeper. Toen werd er afgefloten en hebben we gewonnen met 25-1 .

Tristan

Teampagina JO11-3

 

Spelerspasfoto

Beste spelers en speelsters,

Vanaf 1 november is het niet meer mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de wedstrijdzaken-app of voetbal.nl-app. Daarna kan het pas weer na het einde van voetbalseizoen medio 2018.

Zorg daarom dat je voor 1 november een correcte spelerspasfoto in de app hebt. Dit geldt voor alle veld- en zaalvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 12 en ouder. Heb je dit niet geregeld dan mag je niet voetballen tenzij je de scheidsrechter een geldige id-kaart of paspoort kunt tonen.

Het Bestuur van de VV Musselkanaal

 


 

Grote verloting

Beste leden, ouders en supporters

Zoals jullie vast al hebben gemerkt is er de afgelopen weken gestart met de jaarlijkse lotenactie van VV Musselkanaal. Met deze lotenactie zijn er fantastische prijzen te winnen:

1e prijs:  €300,00
2e prijs:  €150,00
3e prijs:  € 50,00

Daarnaast zijn er nog een aantal huishoudelijke artikelen te winnen van een grill tot aan een droogrek. Met andere woorden voor elk wat wils.

Deze lotenactie komt ten goede aan onze jeugdafdeling waarbij momenteel rond de 200 spelers actief zijn. Om alle 200 jeugdspelers tijdens de trainingen en wedstrijden zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen met o.a. enthousiaste trainers, de juiste materialen, kleding en het organiseren van leuke activiteiten is de opbrengst van de lotenactie vanzelfsprekend erg welkom.

We hopen dat jullie deze actie dan ook van harte ondersteunen en zoveel mogelijk loten aan de man proberen te brengen. De trekking zal plaatsvinden op zaterdag 11 november en de uitslag zal via de website en andere media kenbaar worden gemaakt.

Mochten er vragen en/of opmerkingen omtrent de lotenactie zijn neem gerust contact op met Frank Tieben of Jeroen van der Laan.

Heel veel succes met de verkoop!!

 

 

Schalke clinic

Voor alle deelnemers en belangstellenden de schalke clinic op woensdag 25 oktober start om 09.00 uur tot 15.30 uur.

Dag indeling:

09.00 – 09.30 uur ontvangst
09.30 – 09.45 uur opening
10.00 – 12.00 uur ochtend training
12.00 – 13.00 uur lunch
13.00 - 14.30 uur middag training
14.30 – 15.30 uur wedstrijdvormen

Wedstrijd verslag HFC'15 JO13-2 - Musselkanaal JO13-1

14 oktober 2017

We zijn om half 9 vertrokken richting Hoogkerk. Het was best een lange reis.

HFC’15 nam de aftrap in de 1e helft.

Musselkanaal begon goed en kreeg best veel kansen. Nadat een van ons er 5 minuten uitgestuurd werd ging het steeds minder met ons,we kregen al snel een doelpunt om de oren.

Ruststand 1-0. In de rust kregen we ranja en stukjes fruit.

Na de rust kregen we best wel wat kansen en moest ook een speler van HFC’15 er voor 5 minuten uit. Sander schoot nog een op de lat en Jarno schoot bijna in een keer een vrije trap in de goal.

We zaten dicht bij de 1-1, maar toen scoorde HFC’15 de 2-0. Daarna kreeg Emiel nog een grote kans.

Het is 2-0 gebleven.

Groeten Ruben Jonker

Teampagina JO13-1

Wedstrijd JO17-1 woensdag 18 oktober

Woensdagavond 18 oktober om 19.30 uur spelen onze jongens een oefenwedstrijd tegen de jongens van B1 uit Stadskanaal.

Komen jullie ze aanmoedigen???? 

Aanvang 19.30 uur Sportpark VV Musselkanaal

Wedstrijdverslag Musselkanaal JO11-3 - Gasselte JO11-1

We hebben zaterdag 30 september thuis gevoetbald tegen Gasselte .

De wedstrijd begon om 9 uur en iedereen was aanwezig. Nadat we fanatiek begonnen aan de wedstrijd maakten we na 5 minuten een heel mooi doelpunt, voorzet van Kyan en Boaz raakte hem lekker! 1-0! Na weer een aantal mooie aanvallen maakten we er in de eerste helft nog 3 en Gasselte scoorde nog 1x zodat we gingen rusten met een 4-1 voorsprong.

De tweede helft was niet zo goed als de eerste helft. We kregen nog een aantal kansen en scoorden nog 1x zodat we de wedstrijd wonnen met 5-1. Doelpuntenmakers: Boaz 2x, Sam 2x en Lotte 1x
.
Een mooi resultaat waar we trots op kunnen zijn!

Kyan Corzaan

Teampagina JO11-3

Kaartseizoen weer van start!!

Het kaartseizoen is weer begonnen!

Vrijdagavond 20 oktober om 19.30 uur gaan we weer van start met het klaverjassen en jokeren in de kantine van VV Musselkanaal.

LET OP! Vanaf november is er iedere laatste vrijdag van de maand kaarten.

 Namens het bestuur supportersvereniging VV Musselkanaal

Wedstrijdwijzigingen 7/8 oktober

Ook dit weekend weer een aantal wijzigingen en afgelastingen.

Wijziging:
Musselkanaal JO11-2 - De Treffer'16 JO11-1, aanvang verplaatst naar 09.00 uur

Afgelastingen:
Gieterveen JO9-1 - Musselkanaal JO9-3
FC Ter Apel'96 JO11-5G - Musselkanaal JO11-4
Musselkanaal VR1 - VKW VR1
SJO JV Oostenburg JO19-1 - Musselkanaal JO19-1
Stadskanaal JO13-2 - Musselkanaal JO13-2

C.E.C. 3 - Musselkanaal 3

 

Wedstrijd verslag Musselkanaal JO13-1 - Oosterparkers JO13-1

30 september 2017

We moesten om kwart over tien op het voetbalveld van VV.Musselkanaal zijn. Het weer was prima.

Musselkanaal [in het groen-wit gestreept] begon sterk. Maar Oosterparkers was ook goed. Het bleef spannend. Door het goede keepwerk van Gerben bleef het 0-0. We kwamen er niet langs en maakten de kansen niet af. Hetzelfde met Oosterparkers we waren goed in de verdediging. Zij kwamen er ook niet langs.

Het bleef 0-0

De tweede helft gingen Jannick en ik (Roan) eruit beide waren we geblesseerd. Yoran kwam erin voor mij en Alicia voor Jannick. Het bleef moeilijk de bal wilde er maar niet in.

Uiteindelijk bleef het 0-0, gelukkig wel 1 puntje mee kunnen nemen

Groeten Roan Aalders

Teampagina JO13-1

 

Wedstrijdwijzigingen 30 sept/ 1 okt

Dit weekend vinden alweer de nodige wedstrijdwijzigingen plaats.
Zaterdag betreft het de volgende wijzigingen:
Musselkanaal JO13/1 - Oosterparkers JO13/1G, aanvang verplaatst naar 10.15 uur
S.J.O. B.T.C. JO9/1 - Musselkanaal JO9/1 wedstrijd is vervallen
Drenthina JO13/3 - Musselkanaal JO13/2 wedstrijd uitgesteld naar 21 oktober

Zondag betreft het de volgende wijzigingen:
Musselkanaal 3 - BATO 2 verplaatst naar 21 oktober
SGO 1 - Musselkanaal 4 verplaatst naar 21 oktober

Verder wensen we Rick Tieks, keeper en scheidsrechter bij VV Musselkanaal, veel beterschap. Rick moet nog een aantal weken noodgedwongen aan de kant blijven.

De wedstrijdsecretaris

Wedstrijdverslag Nieuw Buinen JO11-2 - Musselkanaal JO11-3

23 september 2017

Zaterdag was het weer een topdag voor de jongens van MSK JO11-3.
Eerst waren er een aantal teamgenoten om zeven uur al aanwezig bij de rommelmarkt van de Sint Antoniusschool. Na daar flink te hebben geholpen, samen op naar de voetbalwedstrijd.
We speelden tegen Nieuw-Buinen JO11-2 in de  derde klasse.
Er vielen al snel twee doelpunten gemaakt door Kyan en daarna scoorde Lotte ook twee keer dus was het al 4-0. Boaz maakte vervolgens bijna een doelpunt maar de bal ging via de lat net niet in de goal.
Er kwamen veel aanvallen van ons en Boaz maakte er toch nog 5-0 van. Achtereenvolgens scoorden Tijn, Sam en nog een keer Tijn en was de stand in de rust al 8-0.

De tweede helft gingen we flink door. Lotte scoorde de 9-0 en Sam 10-0. Toen een eigen doelpunt van de keeper via Lotte en dat maakt 11-0. Sam scoort 12-0, Lotte 13-0 en 14-0.
Tristan scoort twee keer bijna vol op het doel maar mist net en het is dan Tijn die er 15-0 van maakt. Daarna scoort Sam nog een keer via een mooie voorzet van Boaz en uiteindelijk valt er nog een eigen doelpunt door een fout van de keeper in een duel met Kyan en is de eindscore 17-0 geworden, een score om mee thuis te komen!

Verslag van Jochem Stenekes JO11-3.

Teampagina JO11-3

 

Voetbaldagen Schalke'04 bij Musselkanaal

Op woensdag 25 oktober kan de jeugd van 6 tot 18 jaar zich aanmelden om een trainingsdag van Schalke'04 bij te wonen in Musselkanaal. Wanneer je op onderstaande link klikt kun je nadere informatie vinden hoe je je kunt aanmelden.

Inloggen om je aan te melden kan op: schalkeauftournee.nl
Dan clinics aanklikken en Musselkanaal opzoeken. Inmiddels hebben zich al veertien deelnemers aangemeld.

/upload/custom/PersberichtMusselkanaal_2.docx

Kantine nieuws

Het is jullie misschien al opgevallen...

 

Sinds afgelopen weekend hebben wij naast Peter Hof een nieuwe kantinebeheerder.

Wij verwelkomen Cees van Rieke als nieuwe aanwinst in de kantine van VV Musselkanaal en hopen op een prettige en lange samenwerking.

Daarnaast willen wij Gert Strobos nogmaals hartelijk bedanken voor zijn inzet als kantinebeheerder.

Start keeperstrainingen

Komende week op de dinsdag worden de keepertrainingen weer opgestart.

JO9 en JO11 van 18.00 uur tot 19.00 uur door Rik Strobos en Edwin Melgers

JO13 en JO15-2 van 18.00 uur tot 19.00 uur door Raymond Herbers

JO19-2 en JO17 van 19.00 uur tot 20.00 uur door Luuk Zwiers

TC

Bekercompetitie VV Musselkanaal

De bekercompetitie zit er voor de meeste teams op. Alleen nog een paar inhaalwedstrijden en dan kunnen we beginnen met de competitie.
Hierbij een overzicht van de teams die door gaan naar de 1e KO ronde.

SENIOREN:
Van de zes senioren teams is het alleen Musselkanaal 3 gelukt om een ronde verder te komen. Dankzij overwinningen op Valthermond 4 en Spcl. Roswinkel 2 mag het derde op 19 november weer in de wei voor de volgende ronde.

JUNIOREN:
Ondanks een 5-0 nederlaag tegen Sc.Stadskanaal is het Musselkanaal JO19-1 op de laatste speeldag tegen FC Ter Apel'96 JO19-1 middels een 3-0 toch gelukt om zich voor de volgende ronde te plaatsen.
Musselkanaal JO19-2  moet ondanks 2 zege's op Mussel en Stadskanaal nog even wachten wat de KNVB beslist over de afgelaste wedstrijd tegen DZOH JO19-3. Ze staan drie punten voor op DZOH maar of de wedstrijd nog wordt ingehaald is nog even de vraag.
Musselkanaal JO17-1 is ook een ronde verder gekomen, mede dankzij een fraaie 7-3 overwinning op HS'88 JO17-1.
JO15-2, het team van trainer Marlin Dekker, kan nog verder komen maar dan moet er met 23-0 gewonnen worden van HS'88 JO15-4. Of de afgelaste wedstrijd tegen deze ploeg nog wordt vastgesteld blijft nog even onzeker.
Musselkanaal JO13-1 won heel knap met 3-2 van FC Ter Apel'96 JO13-1 maar op doelsaldo bleef de ploeg uit Ter Apel net voor op Musselkanaal.
Musselkanaal JO13-3 kan ook nog een ronde verder komen maar dan moet er in Zuidlaren worden gewonnen en is het ook nog afhankelijk wat Stadskanaal JO13-4 doet tegen FC Ter Apel'96 JO13-3.
Musselkanaal JO11-3 komt waarschijnlijk ook een ronde verder maar moet ook nog een inhaalwedstrijd spelen.
Datzelfde geldt ook voor Musselkanaal JO9-3.
De rest van de teams is het helaas niet gelukt om een ronde verder te komen.

Vanaf zaterdag 23 september start dus de competitie weer. Alle teams alvast veel succes.

 

 

 


 

 

Voetballen op het hoofdveld

Geregeld zien we voetballers op onze velden om een balletje te trappen. Dat valt te waarderen en is eigenlijk alleen maar goed. Wat echter verkeerd is, is dat dat voetballers het hoofdveld en het veld achter de kantine daarvoor gebruiken. Dat mag en kan niet!!
Wil je voetballen met wat kameraden is dat geen probleem maar dan alleen op het kunstgras of op het wetraveld. Ga je op het kunstgras dan graag het doel gebruiken wat het verst van de kantine vandaan is.
Hopelijk wil een ieder hier rekening mee houden. Alvast bedankt.

De consul

Scheidsrechtercoordinator

Enige tijd geleden heb ik een oproep geplaatst op de website of er wellicht iemand was die de functie van scheidsrechtercoordinator op zich wilde nemen. Tot nu toe heeft zich nog niemand gemeld en omdat ik er mee ben gestopt zal het met ingang van zaterdag problemen gaan opleveren als zich niemand meldt om dit te willen doen. Voor zaterdag hebben we zeven thuiswedstrijden en bij één wedstrijd staat nog maar een scheidsrechter. Bij de lagere teams (JO9 en JO11) kan altijd nog een leider of trainer de wedstrijd gaan leiden. Bij de andere teams moet toch een scheidsrechter op het veld staan. Ik hoop dat er toch iemand heel snel deze taak op zich wil nemen anders voorzie ik grote problemen!!
Informatie of hulp is altijd bij mij te verkrijgen.

De wedstrijdsecretaris,
Bert ten Hoff, 06-39197071

Wedstrijdwijzigingen 2 en 3 september

Al direct in het openingsweekend de nodige wijzigingen:
De volgende wedstrijden gaan zaterdag niet door:
Musselkanaal JO13/2 - SJO ZVC'14 JO13/3
Musselkanaal JO19/2 - SV Mussel JO19/1
Musselkanaal VR1 - SPW VR 1
Zondag wordt de wedstrijd Musselkanaal 4 - Sellingen 2 niet in Musselkanaal maar om 10.00 uur in Sellingen gespeeld.

De wedstrijdsecretaris

 

Musselkanaal JO15 1-Lichfield City FC JO15

Verslag Musselkanaal JO15 1-Lichfield City FC JO15

Zaterdag 26 augustus op een zonnige ochtend klonk om 11 uur het start signaal van de oefenwedstrijd Musselkanaal JO15 1-Lichfield City FC JO15. Deze Engelse club komt uit Lichfield en was in Slagharen op trainingskamp.

In de eerste helft ging het niet zo goed, nog niet iedereen had getraind en sommigen kwamen net terug van vakantie dus we waren niet in topvorm. We kregen 2 doelpunten om de oren... Maar na een goede peptalk van de trainer in de rust, gingen we er weer tegen aan! Het ging de tweede helft stukken beter en de 1-2 werd gemaakt door Anouk!

We zaten weer in de wedstrijd maar de Engelsen hadden nog niet opgegeven en het werd 1-3. Maar wij ook niet, we waren erdoor en voor het doel haalde de keeper onze spits onderuit! 'Penalty!' Zei de scheidsrechter. De bal lag op de stip en Niels mocht hem nemen. De keeper maakte geen kans! 2-3 Het einde naderde en het lukte niet om de stand gelijk te trekken. Na de wedstrijd gaf iedereen elkaar netjes een hand: 'Well done!' Het was een mooie ervaring en een goede voorbereiding!

Stan Meezen

Klusavond 1 september

Enige tijd geleden stond er een aankondiging op site over een doedag/avond. Inmiddels is het een klussenavond geworden. We hebben reeds twintig toezeggingen om te helpen (voornamelijk A-selectie). Maar we rekenen erop dat er nog veel meer hulp komt deze avond. Het is ongeveer drie uurtjes werken om te zorgen dat het sportpark er weer schoon bij ligt. Wat moet er allemaal gedaan worden? De reclameborden moeten schoongemaakt worden, de omroepcabine moet even schoongemaakt worden. In de kantine zijn diverse werkzaamheden te doen. Vegen, schrobben, snoeien er is genoeg te doen. Marlin Dekker zal met wat hulp zoveel mogelijk straatwerk herstellen rondom het hoofdveld. De stoeltjes op de tribune en langs de Nijverheidslaan moeten schoongemaakt worden. Jeroen van der Laan en Ellen Baas coordineren alles. Er is veel materiaal aanwezig op het sportpark maar graag zien we dat je een veger, spade, schoffel of hark meeneemt. Want om nu alleen maar met de handen in de zak staan toekijken is ook niks. We rekenen op een grote opkomst. Aanvang 18.00 uur dus bij de kantine.

Het Bestuur

Spelregelbewijs

Ruim een week geleden heb ik melding gemaakt dat er nog steeds een aantal jongens en meisjes hun spelregelbewijs moeten behalen. De KNVB heeft de regels aangescherpt en het bewijs moet voor 1 september 2017 behaald zijn. Zo niet dan mag er niet gespeeld worden! Daarom graag beginnen anders mag je straks niet voetballen. Het gaat om  de spelers die in 2000 zijn geboren.

De wedstrijdsecretaris

Trainingsschema 2017-2018

Bijgevoegd het trainingsschema voor het seizoen 2017-2018.

Tot 1 september mag er alleen op het kunstgrasveld worden getraind, gelieve daar rekening mee te houden.

De TC

 

 

 

 

Oefenwedstrijd JO15-Lichfield JO15 (ENG)

Zaterdag 26 augustus om 11.00 uur spelen onze jongens (C1) een oefenwedstrijd tegen het Engelse Lichfield City FC.

Voor deze jongens een mooi moment om zich te meten aan het Engelse voetbalniveau, een goede voorbereiding op de competitie.


Komen jullie ze aanmoedigen?

 

Scheidsrechtercoordinator

Tot halverwege 2016 vervulde Richard Smit de functie van scheidsrechtercoordinator. Vanwege andere werkzaamheden kon Richard deze functie niet langer vervullen. Bert ten Hoff heeft deze functie overgenomen. Na een jaar blijkt dat de rol van bestuurslid/wedstrijdsecretaris/waarnemend voorzitter/scheidsrechtercoordinator/ scheidsrechter niet langer te combineren is. Daarom zoeken we per direct iemand die de rol van scheidsrechter coordinator op zich wil nemen.

Ook is het scheidsrechterkorps langzamerhand aan het slinken. Daarom zijn ook dringend op zoek naar nieuwe scheidsrechters. Tijdens het Batse toernooi bleek dat er aantal jongens prima in staat waren om wedstrijden te fluiten. Het zou mooi zijn wanneer deze jongens en eventueel nog anderen een cursus willen volgen. In september/oktober begint er cursus bij de Sc.Stadskanaal. Een aanmelding hebben we inmiddels. Wanneer er zich niet snel nieuwe scheidsrechters aanmelden kan het zo maar gebeuren dat er wedstrijden niet kunnen doorgaan omdat er geen scheidsrechter beschikbaar is. Wanneer we met meerdere scheidsrechters zijn hoef je ook niet elke week te fluiten.

Dus graag iemand die de functie van scheidsrechtercoordinator op zich wil nemen. Info is te verkrijgen bij Bert ten Hoff of Richard Smit. En hopelijk melden zich een aantal nieuwe scheidsrechters aan. Info ook hier bij Bert of Richard.

Het Bestuur

Email adressen

Tijdens de opening van de vernieuwde kantine werd er gevraagd of een ieder zijn juiste email adres wilde doorgeven aan de ledenadministratie. Welgeteld 1 adres is ontvangen door de ledenadminstratie. De KNVB komt straks met een vernieuwde app en die kun je alleen volledig gebruiken als het emailadres van je ook bij de KNVB bekend is. Daarom nogmaals het dringende verzoek om je juiste email adres door te geven aan Be Speelman. Kan via het emailadres van de VV Musselkanaal: vvmusselkanaal@gmail.com of ledenadministratie@vvmusselkanaal.nl

Het Bestuur

Spelregelbewijs

Alweer een tijd geleden hebben een aantal leden van de KNVB bericht ontvangen dat ze hun spelregelbewijs moeten halen. Helaas hebben we moeten constateren dat hier nog maar weinig gevolg aan is gegeven. Nog een paar weken en dan beginnen de eerste bekerwedstrijden en daarom is het noodzakelijk dat deze leden hun spelregelbewijs halen voor 2 september. Jullie hebben een inlogcode ontvangen waarmee je kunt inloggen op Voetbalmazters.nl. Ga er aub mee aan de slag anders mag je straks niet voetballen. Jammer voor jezelf maar nog meer voor het team waar je in speelt. 

Het Bestuur

Sluiting velden

Zondag beginnen de eerste trainingen weer. De A en B selectie starten dan met hun voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Alleen het kunstgras kan gebruikt worden om te trainen. De Gemeente Stadskanaal heeft besloten dat de andere velden tot en met 1 september gesloten zijn. 

Het Bestuur

Doe dag/avond vrijdag 1 september

Zoals jullie ongetwijfeld weten beschikt de VV Musselkanaal over een prachtig sportpark. Meerdere vrijwilligers zorgen er voor dat het sportpark er altijd netjes uit ziet.
Omdat de bekerwedstrijden weer beginnen in het weekend van 2 en 3 september leek het ons een goed idee om op vrijdagavond 1 september, aanvang 18.00 uur, met zijn allen wat klusjes op en rondom de veldenop te pakken. We zullen doorgaan totdat het donker wordt, zo ongeveer 21.00 uur dus. Er zijn genoeg klussen te doen. Welke daar zullen we binnenkort op terug komen. We hopen dat we vele helpers kunnen begroeten deze avond. Even zo'n drie uurtjes klussen op het voetbalveld zodat we zaterdag 2 september kunnen genieten van hoe het sportpark er keurig uit ziet. "Jij komt toch ook ff helpen?"

Het Bestuur

Bekerprogramma is bekend

De KNVB heeft inmiddels het bekerprogramma voor de weekenden 2/3 september, 9/10 september en 16/17 september vastgesteld. Ik kan alle wedstrijden hier gaan vermelden maar simpeler is het wanneer je gaat inloggen op de app van voetbal.nl. Daar kun je van je eigen team zien tegen wie en wanneer er gespeeld gaat worden.

Musselkanaal 1 speelt eerst uit tegen Gasselternijveen 1 op zondag 3 september om 14.00 uur. Op de zondagmorgen direct ook al drie thuiswedstrijden. Musselkanaal 2, 4 en 5. De KNVB heeft het vierde op 12.00 uur geplaatst.

Op zaterdag direct ook een aantal mooie derby's. O.a Musselkanaal VR1 tegen SPW VR1 en Musselkanaal JO19-1 tegen Nieuw Buinen JO19-1.

 

De wedstrijdsecretaris

Als een komeet naar Lil'Kleine

 ALS EEN KOMEET VOOR LIL’ KLEINE NAAR FOX STADSKANAAL

Meer zelfvertrouwen en discipline, beter slapen, minder snel moe, betere concentratie op school een gezond gewicht, verbeteren coördinatievermogen, sterke botten, minder snel ziek, minder kans op diabetes/ hart- en vaatziektes en ga zo maar door. ‘Allemaal redenen om lekker te (blijven) bewegen’, aldus zanger/sportman René Becker.

BEWEGEN
René, die vaker in de bres springt om kinderen te laten bewegen, heeft nu een ludieke actie in gang gezet. In 2013 liep hij zelf een aanzienlijk bedrag bij elkaar die gedoneerd is aan het REFAJA Stadskanaal project KOALA voor de aanschaf van een professioneel apparaat in de strijd tegen overgewicht bij jonge kinderen.
 ‘Kinderen in de leeftijd van 10-15 jaar wil ik heel graag de mogelijkheid bieden naar een knalfeest te gaan! Deze kinderen maak je blij met een optreden van één van Nederlands populairste artiesten van dit moment; LIL’KLEINE.
Omdat deze veel geboekte artiest en voor deze generatie vaak qua optreedtijd onbereikbaar lijkt te zijn, heb ik met Jeroen van Broekhoven van FOX Stadskanaal  om tafel gezeten om LIL’ KLEINE op zaterdagmiddag 16 september naar Stadskanaal te halen! Uiteraard met een hieraan gekoppelde actie als tegenprestatie, want niets is zomaar vanzelfsprekend toch? Bewegen dus!

JIJ BENT ZÉLF HET DOEL
Om maximaal 1000 kinderen in deze leeftijdscategorie uit alle windstreken hun idool te laten zien optreden, zal er een sportieve tegenprestatie verwacht worden op za. 2 september op de atletiekbaan van de Runners Stadskanaal. Als het kind 1 kilometer op de baan komt bewegen, verdient het kind maarliefst een korting van €5,= op een gegarandeerd toegangskaartje Lil’ Kleine.
Goed om te melden is wel dat de zgn. ‘Runnerskaart’ à €10,= in de voorverkoop dient te worden gekocht ter registratie voor de loop.

‘Ik hoop op deze manier kinderen te laten inzien dat, welke vorm van beweging ook, leuk is om samen te doen en zodoende veel enthousiasme en bewustzijn te creëren.
Vanuit de Runners Stadskanaal zal er voorafgaande aan deze middag een gastspreker geregeld zijn die alle kinderen enthousiast zal toespreken.
Kinderen die niet aan deze ludieke actie willen meedoen, kunnen via de onderstaande site een ticket bemachtigen vanaf half augustus voor €15,=, mits er nog plaatsen over zijn.

MOTIVATIE
‘Natuurlijk heb ik de wijsheid niet in pacht, maar wanneer je om je heen kijkt zie je veel kinderen tussen de 10-15 jaar die niet de energie hebben om lekker te bewegen. Het percentage kinderen met overgewicht ligt in Zuidoost Groningen aanmerkelijk hoger dan elders in Nederland!
Vaak zijn ze te zwaar, futloos en zitten ze mede hierdoor niet lekker in hun vel. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar ook de voeding en de stimulans door ouders om te gaan bewegen speelt hierin een cruciale rol. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) adviseert kinderen en jongeren onder de 18 om per dag 60 minuten te bewegen.
Denk hierbij aan trap lopen, op de fiets naar school, buiten spelen, een potje voetballen, dansen etc. Sowieso help het dat je als ouder ervoor kunt zorgen dat je kind kan bewegen, je interesse toont, je kind in de gaten houd en zelf het goede voorbeeld geeft. Uiteraard moet sporten wel leuk blijven.
René, zelf ook vader van 3 kinderen met jonge leeftijd ergert zich er ook wel aan dat tegenwoordig de I-pads, mobiele telefoons, Playstations, spelcomputers en Tv niet meer zijn weg te denken in het hoofd van deze generatie. ‘Op straat word ik best vaak aangesproken met ‘hé René, Als een Komeet hè? Ik moet hier iets mee gaan doen dacht ik dan. Laat ik mijn populair feestnummer ‘Als een Komeet’ gaan gebruiken om kinderen meer te laten bewegen!’, aldus de sportieve zanger.


VERANTWOORD
Lil’ Kleine is op de hoogte van deze actie en is erg enthousiast. Dat deze tieners op zijn liedjes dansen en uit hun dak kunnen gaan, draagt natuurlijk ook bij aan het doel.
Ondanks het, of het nu wel-of niet terecht is, imago van de immens populaire rapzanger schuilt er in hem ook een oprecht persoon met goede bedoelingen.
Om ook de ouders hiervan te overtuigen zullen er bij zijn optreden een aantal dienst doen als ‘toezichthouder’. Leuk detail is dat de kinderen geen geld hoeven mee te nemen op deze middag. Er is onbeperkt verantwoord drinken en fruit aanwezig.

‘Helemaal top is dat de ouders uit de omliggende dorpen deze zaterdagmiddag kunnen gebruiken om het bruisende winkelcentrum van Stadskanaal te bezoeken, en ze een super enthousiast kind om 17:00u weer kunnen ophalen. Het meest dankbare zou zijn dat het kind weer fit en vol vertrouwen naar de sport en school gaat in het najaar’, aldus René.

Alle informatie over deze sportieve actie en het optreden van Lil’ Kleine in Fox Stadskanaal valt te lezen op:
www.foxstadskanaal.nl
www.renebecker.nl/alseenkomeetnaarfox
www.runnersstadskanaal.nl

Onderzoek FC Groningen

Best lid vv Musselkanaal,

Zonder leden bestaat er geen vereniging en dat beseffen wij maar al te goed. Daarom zijn wij benieuwd naar je mening over onze club. Via deze weg vragen wij je deze enquête ( https://www.ersm.nl/fcgroningen/amconv.php?c=WS6FR4 ) in te vullen. Dit onderzoek is een initiatief van FC Groningen en wordt aan alle verenigingen, die lid zijn van het Amateurconvenant, aangeboden. 

vv Musselkanaal krijgt na afloop van het onderzoek inzage in de resultaten die betrekking hebben op onze vereniging. Hier kunnen wij verbeterpunten uithalen. FC Groningen gebruikt de resultaten van alle verenigingen tezamen om meer inzicht te krijgen in wat er leeft bij de verenigingen.


Onder alle deelnemende verenigingen wordt een bezoek, met alle leden van de club, aan een wedstrijd van FC Groningen in het seizoen 2017/2018 verloot. Daarnaast verloot FC Groningen 5x twee VIP-kaarten onder alle individueel ingevulde vragenlijsten. 

Bij de beantwoording van de vragen is je anonimiteit gegarandeerd. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met de antwoorden die je geeft. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. 

Dit is de link naar de enquête: https://www.ersm.nl/fcgroningen/amconv.php?c=WS6FR4

Alvast bedankt voor het invullen!

Programma Musselkanaal 1 is bekend

Het wedstrijdprogramma van Musselkanaal 1 is bekend. Zoals bekend start de competitie op zondag 24 september. Musselkanaal begint met een thuiswedstrijd en wel tegen CEC uit Emmer Compascuum. De eerste uitwedstrijd is gelijk een derby en wel tegen FC Ter Apel'96. Gieten komen we dit jaar niet meer tegen. Net als het vorig seizoen is Gieten de laatste tegenstander in de heenronde maar die wedstrijd wordt pas gespeeld na een korte winterstop op zondag 28 januari thuis.

Hieronder de data en tegenstander(tussen haakjes de andere wedstrijd):
24-09  Musselkanaal - CEC  (04-02)
01-10  FC Ter Apel'96 - Musselkanaal  (08-04)
08-10  TWEDO - Musselkanaal  (18-02)
15-10  Musselkanaal - SVV'04  (11-02)
22-10  Musselkanaal - Weerdinge  (25-03)
29-10  Dalen - Musselkanaal  (18-03)
05-11 Musselkanaal - EMMS  (11-03)
19-11 HODO - Musselkanaal  (01-04)
26-11 Musselkanaal - Dalfsen  (13-05)
03-12 OVC'21 - Musselkanaal (22-04)
10-12 Musselkanaal - VV Sleen  (27-05)
17-12 USV - Musselkanaal  (20-05)
28-01 Musselkanaal - Gieten (15-04)

De wedstrijdsecretaris

Vuurwerk verboden

Alweer een tijdje geleden is het zeer succesvolle Chris Heller Daksproeier toernooi gehouden. De avond verliep eigenlijk voorspoedig op een vervelend incident na. Tijdens de prijsuitreiking zou er wat vuurwerk worden afgestoken en daar ging het mis. Een aantal personen raakten gelukkig alleen maar licht gewond en verder was er wat materiële schade. De schrik zat er echter bij velen wel in.

Het bestuur heeft naar aanleiding van deze gebeurtenis besloten dat met onmiddelijke ingang alle vuurwerk verboden is. Niet alleen bij voetbalwedstrijden maar ook tijdens feestelijke activiteiten. De sancties zullen te zijner tijd nog bekend gemaakt worden. Wij hopen echter dat het gezonde verstand zal zegevieren en gaan er vanuit dat er geen vuurwerk meer gebruikt zal worden op en rond de voetbalvelden.

Het bestuur

Competitie indelingen VV Musselkanaal

De indelingen van Musselkanaal 1 en 2 waren al wat langer bekend maar sinds afgelopen vrijdag staan de indelingen van de andere teams ook op de site van de KNVB en op de app van voetbal.nl. Een aantal teams moet verre reizen maken
(komt ook door de promotie). Zo moet Musselkanaal JO19-1 naar Staphorst en Rouveen maar is ook Stadskanaal ingedeeld in dezelfde klasse. Musselkanaal VR1 moet zelfs helemaal naar Sint Annaparochie en Dokkum. Asser Boys is de tegenstander waar de minste kilometers naar toe gemaakt moeten worden.
Een verzoek aan de trainers en leiders en coordinatoren om de indelingen even goed te bekijken. Wanneer er nog zaken zijn die niet kloppen of men is het niet eens met de indelingen dan kan er nog bezwaar worden gemaakt. Graag uiterlijk vrijdag 28 juli dit aan mij kenbaar maken. Voor 31 juli moeten we dit namelijk indienen bij de KNVB Districht Noord. Graag per mail met een gemotiveerd verweerschrift sturen naar btenhoff@gmail.com. 

De wedstrijdsecretaris

Competitie indeling Musselkanaal 1

Dat Musselkanaal 1 opnieuw is ingedeeld in de derde klasse C was op zich geen verrassing. Met CEC, Dalen, Gieten, Sleen, SVV'04, FC Ter Apel'96 en Twedo komen we zeven ploegen tegen die we het vorig seizoen ook al tegen kwamen. Dat Weerdinge er bij kwam was ook geen verrassing. Met HODO kwam er weer een oude bekende bij. Maar de vier andere ploegen was een complete verrassing. EMMS uit Slagharen was in het verleden al een paar keer eerder bij Musselkanaal ingedeeld. Maar de drie andere ploegen uit Districht Oost zijn compleet nieuw en daar heeft Musselkanaal ook nog nooit tegen gespeeld. Het betekend wel drie keer een verre reis naar OVC'21 uit Ommen, USV uit Nieuwleusen en Dalfsen is het team waar we de verste reis naar toe moeten maken. De laatste drie ploegen zijn allemaal via de nacompetitie gepromoveerd naar de derde klasse evenals Weerdinge en EMMS was de kampioen in de 4e klasse D. Uit de tweede klasse is er geen ploeg bijgekomen en Zwartemeer is verdwenen omdat de club op zondag geen eerste elftal meer heeft. Op 24 september begint de competitie. Zaterdag zou het programma bekend gemaakt worden maar dat is waarschijnlijk verschoven naar maandag 24 juli.

Wiecher Zuur, oud erevoorzitter overleden

Woensdagmorgen 5 juli ontvingen wij het verschrikkelijke nieuws dat Wiecher Zuur was overleden. Volkomen onverwacht is Wiecher op de leeftijd van nog maar 73 jaar plotseling van ons heengegaan.

Wiecher Zuur was van juni 1981 tot en met mei 1996 maar liefst vijftien jaar voorzitter van de VV Musselkanaal. Wiecher had als visie dat het eerste elftal ooit een keer eersteklasser moest worden. Eenmaal was Musselkanaal daar heel dichtbij. In 1992 werd de beslissingswedstrijd tegen Nieuw Buinen met 3-1 verloren. Dit beschouwde Wiecher als het hoogtepunt in zijn voorzitter carrière. In 1996 nam Wiecher abrupt afscheid als voorzitter. Direct na de competitie en niet zoals gebruikelijk tijdens de jaarvergadering, Later werd Wiecher benoemd tot erevoorzitter van de VV Musselkanaal. Ook heeft Wiecher jarenlang gevoetbald bij de VV Musselkanaal. In 1970 begonnen in het eerste elftal en jaren later gestopt bij de veteranen.  Hoewel Wiecher geen functie meer had bij de club liet hij nog wel geregeld zijn mening over bepaalde zaken horen. Wiecher bleef na afscheid als voorzitter nog wel een functie vervullen binnen de KNVB. Hij zat in de beroepscommissie bij de afdeling Tuchtzaken. Bij zijn afscheid hiervan werd hij benoemd tot "Lid van Verdienste" bij de KNVB. Ook kreeg Wiecher vorig jaar tot zijn grote verrassing een Koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Bijna elke week was hij wel te vinden op het voetbalveld. Hetzij om te kijken naar zijn kleinzoon Joost of als aandachtig toeschouwer bij het eerste elftal. Dan hoor je opeens dat Wiecher plotseling is overleden. De VV Musselkanaal zal hem gaan missen!

Namens het bestuur, leden, donateurs, supporters en sponsoren van de VV Musselkanaal wensen wij Grietje, Jolanda en Harold, Joost en Hester, Wido en Michel alle kracht en sterkte toe in deze voor hun moeilijke periode.

Voorlopige indeling seizoen 2017-2018

Musselkanaal, 28 juni 2017

Toelichting voorlopige indeling senioren- en jeugdteams seizoen 2017-2018.

De afgelopen periode is er door de technische commissie hard gewerkt om tot een nieuwe indeling voor het seizoen 2017-2018 te komen. In eerste instantie zorgen de coördinatoren op basis van leeftijd en aantallen voor een ruwe indeling. Vervolgens wordt deze indeling gezamenlijk met de betreffende trainers en leiders in diverse vergaderingen verfijnd tot de huidige voorlopige indeling. Aangezien er gedurende de zomerstop nog spelersmutaties kunnen plaatsvinden blijft dit eerst een voorlopige indeling. Het bestuur heeft positief gereageerd op de indeling en dankt alle betrokken partijen voor de verrichte inspanningen.

Komend seizoen zijn er zeven seniorenteams actief. De A-selectie bestaat komend seizoen uit 24 spelers waardoor er vanaf komend seizoen weer een B-selectie zal zijn die in eerste instantie uit 14 spelers bestaat. De overige senioren; het derde, vierde en vijfde elftal hebben de nodige versterkingen aangetrokken en kunnen met een gerust hart aan de competitie beginnen. Het afgelopen seizoen hebben ze elkaar, waar mogelijk, goed geholpen en we hebben er vertrouwen in dat dit komende seizoen ook het geval zal zijn. De Dames bestaan uit twee teams waarbij Dames I uit een elftal en Dames II uit een zevental bestaat.

Komend seizoen zijn er 15 jeugdteams actief waaronder twee teams van de JO19 [A-junioren] wat hedendaags zeker bijzonder genoemd mag worden. Bij de JO17 [ B-junioren] wordt er één elftal afgevaardigd, twee elftallen voor de JO15 [C-junioren] en drie teams bij de JO13 [D-junioren], vier teams bij de JO11 [ E-junioren] en 3 teams voor de JO9 [F-junioren].

De KNVB start in het seizoen 2017/2018 met een aantal nieuwe wedstrijdvormen voor de pupillen. Het komende seizoen starten de JO8 en JO9 spelers met 6 tegen 6 op een kwart veld. Volgens de KNVB sluit spelen op een kleiner veld beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Mochten er naar aanleiding van de indeling bij de leden of ouders/verzorgers nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij dit als technische commissie graag. Wij zijn vanzelfsprekend altijd bereid om in gesprek te gaan.

Met een sportieve groet en iedereen een goede vakantie gewenst.

Namens de technische commissie,

Ronnie Mensen [Senioren], Harry Mensen [Dames], Arco Kuiper [JO19/17/15/13], Harold Schomaker [JO11], Richard Kuper [JO9], Henk Honken, Bert de Vries en Jeroen van der Laan.

Klik hier voor de voorlopige indeling

 

Buitenspel....?

Voor iedereen die in de F pupillen begint met voetballen komt er een keer het moment dat je op het grote veld mag gaan spelen.

Het veld is 2x zo groot, je krijgt er 4 extra spelers bij in het veld, je krijgt te maken met allerlei nieuwe regels.

Om de kinderen alvast te laten proeven aan het junioren voetbal werd er een wedstrijd gespeeld tegen onze eigen D3. Op het hoofdveld werd er voor elke meter gestreden, ieder op een onbekende, nieuwe positie.

En als je dan in je voetbalcarrière voor de eerste keer buitenspel loopt weet je dat het pupillenvoetbal ten einde is en je vanaf nu als junior door het leven gaat....

Het groot Chris Heller Daksproeier toernooi

Aanstaande zaterdag 17 juni vindt het Groot Chris Heller Daksproeier toernooi plaats.

Aanvang 18.00 uur

Met deelname van o.a. 

Nieuw Buinen
Veendam 1894
Sc Stadskanaal
SPW Dames
VV Musselkanaal

Gezien de grote belangstelling alleen toegankelijk voor leden, supporters, donateurs en sponsoren van de deelnemende verenigingen.

Foto's Batse jeugdtoernooi 2017

12 juni 2017

De foto's van het afgelopen weekend gehouden Batse jeugdvoetbaltoernooi 2017 zijn met dank aan Monica Anakotta al beschikbaar.

Binnenkort volgt er een verslag van het Batse jeugdvoetbaltoernooi.

Op zoek naar scheidsrechters

Dit weekend, te beginnen op vrijdagavond, wordt het Batse toernooi gehouden.
Zoals het nu lijkt hebben we een tekort aan scheidsrechters. We zijn nog op zoek voor scheidsrechters voor de vrijdagavond en vooral op de zaterdagochtend. Voor de zaterdagmiddag komen we 1 of 2 tekort. Wie voelt zich geroepen om de jeugd een leuke voetbaldag te bezorgen. Zaterdagmorgen spelen de JO-9 en JO-11 junioren en in de middag de JO-13 en JO-15 junioren. Vrijdagavond de JO-17 junioren.

Gaarne zsm aanmelding bij de toernooicommissie of bij Bert ten Hoff

De toernooileiding

Slotfeest zaterdag 10 juni

Komen jullie ook??

Samen met DJ Hermen willen we dit seizoen feestend afsluiten!!

Kom dus zaterdag 10 juni naar ons slotfeest op het sportpark van VV Musselkanaal.

Entreekaarten aan de deur te koop!

Klik op de afbeelding van onze poster voor meer informatie.

 

 

 

 

 

Musselkanaal VR1 wint na strafschoppen

De dames van Musselkanaal zijn gepromoveerd. In Bergum werden de dames van SJO Bergum/BVC VR1 na strafschoppen verslagen. Hierdoor promoveren de Musselkanaal dames naar de tweede klasse. Grote hulde en een flinke felicitatie is op zijn plaats. Een fraaie prestatie van de wichter van Harry en Jan!!

Pinksterweekend: Nog twee beslissingen

Nog twee wedstrijden te gaan en dan is het competitievoetbal van het seizoen 2016-2017 voorbij. Echter nog wel een tweetal zeer belangrijke wedstrijden.
Vanmiddag (3 juni) staat de wedstrijd SJO Bergum/BVC VR1 tegen de Musselkanaal Dames op het programma. Musselkanaal VR1 verdedigd een 1-0 voorsprong tegen de tweedeklasser uit Burgum. Om half drie zal er worden afgetrapt. Wanneer de Musselkanaal Dames als overwinnaar uit de tweestrijd tevoorschijn komen leveren ze toch wel een prachtige prestatie. Voor het derde jaar op rij zullen ze dan promoveren, in drie jaar tijd van de vijfde naar de tweede klasse? Tegen kwart over vier weten we meer. Dames veel succes vanmiddag!

Op Pinkstermaandag moet Musselkanaal 1 nog aantreden tegen HOC 1 uit Exloo/Odoorn. Om 14.00 uur zal het beginsignaal worden gegeven door scheidsrechter Arjan Alkema. Musselkanaal verdedigd een voorsprong van 3-2, behaald in de eerste wedstrijd. Bij een gelijkspel of winst voor Musselkanaal zal het opnieuw uitkomen in de derde klasse. Bij een nederlaag met twee doelpunten of meer zal Musselkanaal degraderen naar de vierde klasse. Weet HOC met een doelpunt verschil te winnen dan zal er een verlenging volgen van een half uur. Is het verschil dan ook nog steeds een doelpunt dan zullen strafschoppen de beslissing moeten brengen of Musselkanaal in de derde klasse blijft. Volop spanning dus maandagmiddag aan de Parklaan. Voor trainer Bernd van Bolhuis en leiders Lars Becker en Harold Stoker zal het de laatste wedstrijd voor Musselkanaal 1 zijn. Wij bedanken de heren voor hun inzet de afgelopen jaren en zullen daar op het slotfeest (10 juni) nog even bij stilstaan. Maandagmiddag echter veel succes en hopelijk speelt Musselkanaal ook volgend jaar weer in de derde klasse!

Meidenavond op 2 juni

Vrijdag 2 juni  wordt er een meidenavond georganiseerd.


Vanaf 18.00 uur is iedereen welkom om een clinic te volgen en om meer te weten te komen over het damesvoetbal op het sportpark in Musselkanaal.

 

Bus naar Burgum op zaterdag 3 juni

Pinksterzaterdag 3 juni spelen de Musselkanaal VR1 hun tweede wedstrijd om promotie tegen SJO Bergum BCV Combinatie VR1 om 14.30 uur op Sportpark Het Koningsland van BCV. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Theo vd Bij. Zaterdag 27 mei wisten de Musselkanaal Dames hun thuiswedstrijd met 1-0 te winnen. Er gaat zaterdag een bus naar Burgum. De dames kunnen best wat ondersteuning gebruiken en daarom kun je voor vijf euro heen naar Burgum en terug naar Musselkanaal. De bus vertrekt om 12.00 uur vanaf het sportpark van de VV Musselkanaal. Opgave kan in de kantine of bij de trainer/begeleiding van de dames.

De wedstrijdsecretaris.

HOC-Musselkanaal 28 mei 2017

Musselkanaal 1 speelt zondag 28 mei in ODOORN om 14.00 uur tegen HOC 1 om een plaats in de derde klasse. Ondanks de nederlaag tegen HSC krijgt Musselkanaal in feite een tweede kans om in de derde klasse te blijven. Omdat HOC in de eindstand in de 4e klasse D als laagste periodekampioen is geeindigd mogen zij nu tegen Musselkanaal in twee wedstrijden uitmaken wie in de derde klasse komt. De volgende wedstrijd is op 2e Pinksterdag in Musselknaaal, aanvang 14.00 uur.

Even wat mededelingen voor de supporters van Musselkanaal die morgen naar Odoorn reizen om Musselkanaal te ondersteunen. Er is morgen van alles te doen in Odoorn en daarom zal het er heel erg druk zijn. Parkeren bij het voetbalveld zal niet lukken. Er is een braderie daar. HOC heeft geregeld dat een 300 meter verderop een parkeerplaats is. Het voetbalveld voorbij rijden richting Odoornerveen. Dan kom je vanzelf bij de parkeerplaats uit. Het is dan ongeveer 300 meter lopen naar het voetbalveld. Vertrek dus tien minuten eerder van huis dan ben je ruimschoots op tijd.

De wedstrijdsecretaris.

Robin Gerlach nieuwe trainer JO15-1

17 mei 2017

De technische commissie is verheugt om mede te delen dat afgelopen week  overeenstemming is bereikt met Robin Gerlach om volgend seizoen het trainersschap van de JO15-1 op zich te nemen.

Robin traint momenteel samen met Niek Becker de JO19-2 en staan in de 2e klasse op een verdienstelijke vierde plaats.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bus voor supporters naar uitwedstrijd tegen HSC

Zondag 21 mei heeft de Supportersvereniging een bus beschikbaar gesteld naar de uitwedstrijd voor de nacompetitie tegen H.S.C. uit Hoogezand-Sappemeer. Musselkanaal 1 kan wel wat steun gebruiken en vandaar dat de Supportersvereniging een geweldige actie heeft bedacht. Jullie kunnen namelijk GRATIS mee. Opgave is dan natuurlijk dringend gewenst want het motto is wel: "vol is vol". Opgave kan in de kantine of bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. De bus zal vertrekken om 12.30 uur vanaf de kantine van de VV Musselkanaal. Laat zien dat je achter Musselkanaal 1 staat door als supporter mee te gaan. De wedstrijd staat trouwens onder leiding van Joop Brussen en hij zal worden geassisteerd door de heren Mac Bean en Haas.
Op Hemelvaartsdag om 14.00 uur zal de return dan plaatsvinden op het sportpark van de VV Musselkanaal. 

Wedstrijdverslag JO13-1

SJS JO13-1 - Musselkanaal JO13-1

10 mei 2017

Deze voetbalwedstrijd was eens anders dan anders. We moesten namelijk op woensdagavond om 17:45 vertrekken vanaf het v.v Musselkanaal sportpark naar SJS in Stadskanaal.

Direct toen we aankwamen wisten we dat dit een spannende pot zou worden. Om 18:45 begon de wedstrijd. SJS mocht aftrappen. Ons eerste doelpunt werd vrij snel gemaakt door Mark. Maar SJS is een sterke ploeg en dat lieten ze zien. Snel maakten ze de 1-1. Een poos erna wist SJS een corner te krijgen maar gelukkig wist Jorn de bal weg te werken. Maar daarna wisten ze toch een goal te maken. De stand werd 2-1. Maar we bleven doorvechten en door een mooie steekpass van Niels wist Anouk met een keihard schot de 2-2 binnen te schieten. En daarna was het Ruben met een klasse afmaker. We kwamen op voorsprong met 2-3. En uit het niets werd het ineens weer 3-3. SJS had hem zo de goal ingeknald. En vlak daarna kwam SJS op voorsprong met 4-3 door een voorzet die er mooi in werd geschoten. Voor de rest gebeurde er in de1ste helft vrij weinig.

Voordat de 2de helft begon kwamen Alec en Maurice erin voor Ruben en Jort. SJS moest eerst weer wakker worden en daar hadden we voordeel mee. Ze schoten een vrije trap over het goal. Maar een poos erna wist SJS er met een solo actie er door te komen en het werd 5-3. En kort daarna wisten ze de 6-3 te maken. Door een tik van Joran kon een middenvelder van SJS eerst niet meer door. Het leek kansloos voor ons maar door een voorzet van Alec kopte Sander ons naar de 6-4. En door dat Alec de keeper slim uitspeelt wordt het nog 6-5. En weer door een mooie voorzet van Alec kan Mark de 6-6 maken. Maar helaas door een eigen goal 7-6 voor SJS. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand van de voetbalwedstrijd.

Maurice

Teampagina JO13-1

JO15-2 kampioenen

13 mei 2017

Vorige week was het al duidelijk dat het team van trainer Marlin Dekker samen met leiders Johan Corpeleijn en Henri Ananias niet meer door de concurrentie te achterhalen viel.

Maar afgelopen zaterdag na de thuiswedstrijd tegen DZOH werd dit natuurlijk even goed gevierd, de spelers waren waarschijnlijk al met hun hoofd bij de festiviteiten aangezien de wedstrijd met 2-4 verloren ging maar dat mocht de pret niet drukken.

Speciale vermelding is er nog voor Marlin Dam die zaterdag zijn laatste wedstrijd voor de VV Musselkanaal heeft gespeeld. Als dank voor alle activiteiten waaraan Marlin de afgelopen jaren heeft meegeholpen ontving hij van de vereniging een prachtige beker.

Dames 2 Kampioenen

12 mei 2017

Vrijdagavond wist Musselkanaal Dames 2 overtuigend het kampioenschap in de 7x7 voorjaarscompetitie binnen te slepen.

Aangemoedigd door vele supporters werden alle drie de wedstrijden tegen respectievelijk Westerwolde, Alteveer en Mussel overtuigend gewonnen en zodoende het kampioenschap veilig gesteld. Helaas viel Sandra Bos met een op het oog ernstige knieblessure uit, Sandra veel beterschap toegewenst.

Met de versierde [roze] limousine van trainer Frank Tieben werd er teruggereden  naar de kantine van vv Musselkanaal alwaar het kampioenschap verder werd gevierd.

Brengt een zege Musselkanaal lijfsbehoud?

Zondag 14 mei speelt Musselkanaal de laatste wedstrijd in de reguliere competitie van het seizoen 2016-2017. Wat kan er allemaal nog gebeuren in de laatste wedstrijd in en tegen Gieten? Één ding is zeker Musselkanaal heeft de drie punten hard nodig om niet rechtstreeks te degraderen. Bij een nederlaag of gelijkspel is het afhankelijk van de resultaten van CEC en Titan. CEC speelt uit tegen TWEDO en TWEDO is gezien het doelsaldo van die ploeg al veilig. Titan moet uit naar Dalen en Dalen kan nog steeds kampioen worden. Titan heeft op voorhand dus de moeilijkste wedstrijd. Als Musselkanaal wint is het belangrijk wat de overige twee concurrenten doen. SVV'04 speelt thuis tegen Sleen. Sleen heeft zich zo goed als zeker verzekerd van een vervangende periodetitel. De andere concurrent LEO speelt thuis tegen FC Ter Apel'96 . Het is voor Musselkanaal te hopen dat FC Ter Apel'96 ook volgend seizoen graag tegen Musselkanaal wil voetballen en minimaal gelijkspeeld in Loon. Dan is Musselkanaal zeker van weer een jaar derde klasse voetbal. Winnen zowel Musselkanaal, LEO en SVV'04 dan is Musselkanaal waarschijnlijk veroordeelt tot nacompetitievoetbal omdat het doelsaldo dan slechter is dan dat van LEO. Volop mogelijkheden nog dus zondag 14 mei.

Mocht Musselkanaal nu wel in de derde klasse blijven na de wedstrijden van morgen dan zal de kantine open zijn om dat te vieren. De gehele selectie en staf zal dan vanaf ongeveer 17.00 uur aanwezig om samen met de supporters er nog een gezellig feestje van te maken. Door de Feyenoord of Ajax supporters zal de feestvreugde dan nog groter worden!!!

Wij wensen Musselkanaal morgen veel succes in en tegen Gieten en wie weet zorgen Sleen en FC Ter Apel'96 voor een verrassing.

JO-17 speelt nacompetitie, opgave bus

De jongens van JO17-1 spelen nog nacompetitie!
Zaterdagmiddag om 13.00 uur vertrekt er een bus richting Lewenborg te Groningen.

Voor alles supporters die mee willen in de bus:
Vertrek 13.00 uur!!!  Er zijn geen kosten aan verbonden!

VOL=VOL

Opgave bij Harold Stoker

Zet hem op boys!!

Dames 2 op kampioenschapskoers

Vrijdagavond speelt Dames 2 als koploper de laatste drie wedstrijden tegen Alteveer, Westerwolde en Mussel in de 7x7 competitie.

Directe concurrent Mussel staat momenteel op drie punten achterstand. Het is aan trainer Frank Tieben om de dames fit en scherp aan de aftrap te laten verschijnen. Frank kan overigens als beginnend trainer gelijk zijn eerste prijs binnen halen.

Wilt u Dames 2 aanmoedigen en dat wilt u, kom dan vrijdagavond 12 mei naar sportpark de Barlage in Vlagtwedde waar vanaf 19.30 uur alle wedstrijden worden gespeeld.

 

 

 

Zaterdag 13 Mei Dames vv Musselkanaal 1 - SJO j.v. Oostenburg 1

Gaat Vrouwen 1 van VV Musselkanaal weer promoveren?
 

a.s. zaterdag de eerste wedstrijd van de nacompetitie!

Van 5e klasse naar 4e klasse naar 3e klasse naar……

Wie zegt dat vrouwenvoetbal niet leuk is??

Kom dan zaterdag om 14.30 naar het sportpark van VV Musselkanaal en overtuig jezelf. En als je er dan toch bent kan je de dames naar de overwinning schreeuwen!

   VV Musselkanaal – SJO J.V. Oostenburg

            

 

Sponsoren:

                        Afbeeldingsresultaat voor de gelegenheid                                      Afbeeldingsresultaat voor bliss events               Afbeeldingsresultaat voor autobedrijf sanders

Training overige senioren op10 mei vervalt

De training van de overige senioren op woensdagavond 10 mei komt te vervallen. Omdat Musselkanaal 4 een competitiewedstrijd moet spelen  tegen De Treffer'16  en er ook een aantal spelers van het derde en vijfde mee moeten doen is besloten om de training te laten vervallen.

De trainer

Dames 1 behalen verdiende 3e plek en dus kans op promotie

De Dames 1 moesten afgelopen zaterdag uit naar Gorecht en hadden maar één doel, "winnen".  Dit om de simpele reden om de 3e plek veilig te stellen en daardoor in de race te blijven om te promoveren naar de 2e klasse.

Seizoenoverzicht Jeugd t/m 6 mei

Terwijl een aantal teams al zijn uitgespeeld moeten nog een groot aantal andere elftallen nog een paar wedstrijden spelen en dan zit de competitie erop. Een stand van zaken tot en met zaterdag 6 mei:

Musselkanaal JO19-1: Als beloning nog een keer de elftalfoto bij dit verslag. Dit team verloor aleen de eerste wedstrijd van de competitie en behaalde daarna 21 overwinningen op rij en daarmee het meer dan terechte kampioenschap in de eerste klasse. Musselkanaal JO19-1 (spelers en staf) nogmaals gefeliciteerd.
Musselkanaal JO19-2: Met nog een wedstrijd te gaan kan JO19-2 nog steeds als vierde eindigen. Moet er wel even worden gewonnen van titelkandidaat Stadskanaal JO19-2. Moet kunnen want ook de andere titelkandidaat SPW JO19-1 werd kansloos naar huis teruggestuurd. De jongens van Robin Gerlach, Niek Becker en Wim Nonkes hebben het prima gedaan.
Musselkanaal JO17-1: Het team van trainer Hendrik Melgers behaalde een prima tweede plaats in de eindstand wat nacompetitievoetbal betekend. FC Assen is de kampioen geworden maar in de een na laatste wedstrijd wist JO17-1 wel met 5-4 te winnen van de kampioen. De nacompetite zit ingewikkeld in elkaar maar volgens mij moet Musselkanaal JO17-1 13 mei naar Lewenborg JO17-1. Op 20 mei volgt de tweede wedstrijd in Musselkanaal.
Musselkanaal JO15-1:Doet het uitstekend dit seizoen, twee keer verloren van de waarschijnlijke kampioen SJO SWB 15-1D en de rest allemaal gewonnen. Nog twee wedstrijden en dan is men waarschijnlijk als tweede geeindigd.
Musselkanaal JO15-2: Doordat naaste concurrent SV Mussel vandaag verloor is het team van trainer Marlin Dekker zonder te spelen al kampioen geworden. Met nog twee wedstrijden te gaan kan er niets meer misgaan. JO15-2 gefeliciteerd en zaterdag na de wedstrijd tegen DZOH op de vrachtwagen door Musselkanaal!
Musselkanaal JO13-1: Was dit seizoen sterk ingedeeld en met nog twee wedstrijden te gaan kan het nog steeds als zevende eindigen van de elf teams.
Musselkanaal JO13-2: Staat op de 5e plaats in de voorjaarscompetitie. Komt steeds net wat tekort wat te zien is aan het doelsaldo. Ondanks de vijfde plaats met negen punten heeft men toch een positief doelsaldo. Nog twee wedstrijden en proberen vierde te worden.
Musselkanaal JO13-3: Doet het goed tot redelijk in de voorjaarscompetitie. Stadskanaal  JO13-3 is een maatje te groot maar met nog twee wedstrijden te gaan is de tweede plaats nog mogelijk.
Musselkanaal JO11: JO11-1 is sterk ingedeeld en daardoor staat het team niet hoger dan de zesde plaats. Bargeres kan nog ingehaald worden. JO11-2 staat op de eerste plaats maar concurrent NWVV/Titan  JO11-2G heeft nog twee wedstrijden tegoed. De tweede plaats is dus nog steeds mogelijk. JO11-3 heeft het moelijk in hun klasse. Alle wedstrijden nog verloren maar Ter Apel kan nog ingehaald worden.
Musselkanaal JO-9: JO9-1 kan nog steeds kampioen worden maar dan moet Borger JO9-1 nog een wedstrijd verliezen. Dat wordt een spannend slot dus. JO9-2 staat keurig derde en verloor zaterdag van koploper Meeden. JO9-3 heeft nog steeds kans op de titel. Zaterdag nam het revanche op WKE met 7-0. Samen met SJS JO9-2 en Emmen JO9-5 wordt uitgemaakt wie de kampioen wordt. JO9-4 is het team wat pas begonnen is na de winter en doet het niet onaardig. Al twee keer gewonnen en de derde plaats is nog mogelijk.
Musselkanaal VR1: Leverden een voortreffelijke prestatie door als promovendus als derde te eindigen en zich te plaatsen voor de nacompetitie. Zelfs kampioen Helpman werd op een nederlaag getrakteerd. De enige van dit seizoen. Zaterdag werd de grootste zege behaald 12-1 winst tegen Gorecht. In de nacompetitie is JVC Oostenburg uit Oosterwolde de waarschijnlijke tegenstander. Zaterdag eerst thuis en dan de volgende week uit.
Musselkanaal VR2: Speelt op de vrijdagavonden en na drie ronden staat het bovenaan. Op 12 mei kan de eerste plaats behaald worden.

De wedstrijdsecretaris.

Musselkanaal JO19-1 als Kampioen naar de Hoofdklasse!!

29 april 2017

Het lag al een tijdje in het verschiet maar zaterdag bekroonden de spelers van trainer Woortman het seizoen met een galavoorstelling tegen ZNC JO19-1 [8-0] en haalden het kampioenschap van de 1e klasse binnen.

Met overtuigende cijfers, 60 punten uit 21 wedstrijden en een doelsaldo van 94 doelpunten voor en 22 doelpunten tegen is Musselkanaal niet meer door concurrent Wildervank te achterhalen.

De medailles en bloemen werden uitgereikt door Harry Wiekens en Hendrik Berends, twee ouders en tevens oud spelers van de toenmalige A1. Beiden wisten overigens nog haarfijn te herinneren dat zij de laatste kampioenen waren van de A1, maar liefst 31 jaar geleden.

Uitslag kaartavond 21 april

Op vrijdagavond werd er weer druk gekaart in de kantine. Bij het klaverjassen deden acht teams van vier personen mee. Bijna traditiegetrouw wonnen de kaarters van de Supportersvereniging de wedstrijd. Voorzitter Willem Cosse was wederom de kaarter met de meeste punten. In de bijlage de eindstand.

/upload/custom/Kaarten_ranglijst_individueel_en_team.docx

Wedstrijdverslag JO9-1

Musselkanaal JO9-1 – Borger JO9-1

8 april 2017

We hebben vorige week zaterdag gevoetbald tegen Borger.

We hebben verloren met 2-1.

Na 1 minuut stond Borger al voor

Ik heb zelf gescoord in de eerste helft en snel daarna scoorde Borger 1-2 .

Het ging de tweede helft beter dan de eerste helft.

We moesten meer gas geven zei de trainer.

We hebben nog een aantal kansen gehad maar die gingen naast,
of werden tegengehouden door de keeper.
Iedereen heeft zijn best gedaan.

Volgende week beter

Kyan Corzaan

Teampagina JO9-1

JO13-1 wint uit bij Borger

Borger JO13-1 - Musselkanaal JO13-1

15 april 2017

Zaterdag ochtend om 09.00 uur moesten we aantreden in Borger tegen de nummer laatst.  Borger was feller in duels, maar toch was het Niels Becker die de 0-1 maakte. Van deze voorsprong konden we niet lang genieten, in een tijdsbestek van 5 minuten scoorde Borger 2 x en stonden we in de rust met 2-1 achter. Na de thee gooiden we er een schepje bij bovenop en door doelpunten van Niels (2x)en Mark kwamen we op 2-4. Borger liet nog 1 keer van zich horen (3-4) en Joran scoorde op een fraaie wijze de 3-5.  Gewonnen en de drie punten zijn binnen !

Jorn Meezen 

Teampagina JO13-1

Uitgestelde wedstrijden 15 en 16 april

De volgende wedstrijden gaan dit weekend niet door:

SJO SWB JO15-2 - Musselkanaal JO15-2
Stadskanaal JO13-3 - Musselkanaal JO13-3
Musselkanaal JO9-3 - Emmen JO9-5

Nieuw Buinen 4 - Musselkanaal 4

De wedstrijdsecretaris

 

 

Wedstrijdverslag Musselkanaal JO13-1

Heiligerlee JO13-1 - Musselkanaal JO13-1

01 april 2017

We moesten zaterdag ochtend naar Heiligerlee uit .

Wedstrijdverslag JO11-2

Musselkanaal JO11-2 - Stadsknaal JO11-6

1 april 2017

Hallo,

Ik ben Justin Boesjes en  zaterdag 1 april speelden  wij tegen  Stadskanaal JO 11-6 thuis. In de eerste helft kwamen we na een paar minuten spelen achter met 1-0. Daarna gingen we beter spelen volgens de leiders. Maar helaas was het met rust 2-3 voor Stadskanaal. Na een beker ranja in de rust gingen wij de tweede helft in en dat ging slechter dan de eerste helft. De eindstand was 3-7 voor Stadskanaal

Teampagina JO11-2

Wedstrijdverslag JO9-1

Asser Boys JO9-1 - Musselkanaal JO9-1

1 april 2017

Hallo allemaal,

Mijn naam is Ivan Kuper en ik ben keeper van VV Musselkanaal JO 9-1.Zaterdag 1 April moesten we voetballen tegen Asser Boys JO 9-1 die helemaal onderaan stonden.

Afgelastingen 1 en 2 april

De volgende wedstrijden voor dit weekend gaan niet door:

Zaterdag 1 april: Musselkanaal JO15-1 - DZOH JO15-3

Zondag 2 april: Musselkanaal 4 -De Treffer'16 3

De wedstrijdsecretaris

Wedstrijdverslag Musselkanaal JO13-1

Noordster JO13-1 - Musselkanaal JO13-1

25 maart 2017

We zijn om 13:15 vertrokken vanaf het voetbalveld van V.V. Musselkanaal. We moesten uit tegen Noordster, het weer was prima.

Om 14.30 uur begon de wedstrijd. Musselkanaal begon sterk. Noordster had ook goede kansen, maar door goed keepwerk van Gerben en de doelpaal, bleef het lang 0-0. Jarno raakte geblesseerd en moest het veld verlaten, Jannick kwam erin. Kort daarna kregen we een doelpunt tegen. Vlak voor rust kreeg Jannick nog en goeie kans om 1-1 te maken, maar we gingen de rust in met 1-0 achterstand.

V.V. Musselkanaal had veel kansen in de 2e helft,

maar de bal wou er maar niet in, maar we gingen door. Mark schoot 1-1. Daarna maakte Jannick er al heel snel 1-2 van. Daarna was het Mark die de 1-3 maakte. Het werd nog even spannend, want Musselkanaal kreeg een pennalty tegen. Ach wat jammer…… mis.

Niels scoorde 1-4.

De 1e helft ging het gelijk op.

De 2e helft begon Musselkanaal beter te voetballen, waardoor Noordster begon te mopperen en niet meer geconsentreerd was.

Gelukkig voor ons, 3 punten mee naar huis.

Groeten Ruben Jonker.

Teampagina JO13-1

 

Toernooi nieuwe stijl JO9-1

Toernooiverslag Musselkanaal JO9-1

19 maart 2017

Afwezig: Romy en Boaz

Wedstrijdverslag Musselkanaal JO9-1

18 maart 2017

Musselkanaal JO9-1 – VKW JO 9-2

Spooktocht JO13 en JO15

Afgelopen vrijdagavond durfden 32 dappere kinderen van de JO-13 en JO-15 elftallen het aan om deel te nemen aan een spooktocht georganiseerd door de activiteitencommissie.

Wedstrijdverslag Musselkanaal JO13-1

18 maart 2017

De aftrap was op zaterdag half tien ’s ochtens met als scheidsrechter Ronald Vording. Musselkanaal was zeer sterk in het begin. Joran had een goede kans , de keeper rolt de bal naar de man van Joran hij kan er voor komen en schiet want de keeper stond ver voor zijn doel. Helaas ging de bal over. Het eerste doelpunt kwam voor Musselkanaal. Met een hele goede corner van Anouk kon Mark de bal er goed in schieten. Nog in de eerste helft heeft WVV nog een goede kans. Ze leggen de bal terug en er kwam een schot van achter de zestien meter die binnenkant paal kwam. In de tweede helft kwam Jasper er in voor Ruben.

Musselkanaal bleef de betere ploeg ook in de tweede helft. Het tweede doelpunt was gecreëerd door Jasper. Hij kreeg een lange bal en hij was weg. Jasper schiet en de keeper zit er aan maar had de bal niet klem daardoor kon Joran die meeliep de bal er in kon tikken. Met nog vijf minuten te spelen heeft Musselkanaal het toch wel zwaar. WVV creëert steeds meer kansen en WVV krijgt ook nog een doelpunt niet door hun eigen verdienste. De bal werd door Joran bij de zestienmeter onderschept en Joran wou de bal wegschieten maar raakt de bal verkeerd en gaan in het eigen doel.

Musselkanaal heeft het moeilijk maar probeer nog zoveel mogelijk kansen te creëren en te benutten. Maar WVV krijgt toch een corner, de bal wordt voorgegeven met een draai en de keeper probeer heb weg te schieten maar gaan in het doel. Snel daarna klink dan ook het eindsignaal.

Musselkanaal had zich goed ingezet maar had veel pech met twee tegendoelpunten.

De eindstand is 2-2 geworden.

Joran

Teampagina JO13-1

Wedstrijdverslag Musselkanaal JO11-2

Ik ben Marc Schoenmaker.

Zaterdag 18 Maart was ik aanvoerder tegen de Treffers JO11-2. Wij stonden de eerste helft al snel voor. De pases waren strak gegeven en als Gerd de bal had gingen wij goed vrij staan.

Maar de tweede helft ging een jongetje steeds vallen en huilen. Wij kregen enkele vrije ballen tegen. En toen iemand Kim had getackeld kregen zij een vrijebal mee ten onrechte. De eindstand was 3-2

Teampagina JO11-2

Wedstrijdverslag Musselkanaal JO9-1

Verslag Gieten JO9/1 – Musselkanaal JO9/1 11-03-2017

Afwezig: Boaz Corzaan, Boaz is jongstleden donderdag bij de training gevallen en heeft daarbij zijn pols gebroken

Eerste helft:
Vrij vlot viel het eerste doelpunt voor Musselkanaal, dat geeft moed maar toch lukt het ook de tegenstanders om te scoren door goed over te passen en Musselkanaal uit te spelen. Gelukkig volgt er voor de rust nog een doelpunt voor Musselkanaal, mooie stand voor de rust.

Rust:
Tijdens de rust krijgen we een peptalk van Richard. Hij zei dat we goed moesten opletten en goed moesten overspelen. Eerst contact hebben met elkaar (met degene waar je de bal naar toe wilt spelen) en dan overspelen. Even wat gedronken en weer verder met de wedstrijd.

Tweede helft:
Er werd goed samen gespeeld en de doelpunten bleven komen. Romy kreeg nog een bal in haar gezicht, dat was even pijnlijk maar ze ging dapper weer door. Uiteindelijk hebben we met 6-1 gewonnen, een mooie score.
Bij het penalty schieten werden nog een paar jongens nat gemaakt omdat ze scoorden! Volgende keer de trainer nat maken met z’n allen?

Jochem Stenekes

Teampagina Musselkanaal JO9-1

Baldisplay aangeboden door Admifa accountants | adviseurs

Sinds afgelopen zondag heeft de vv Musselkanaal voorafgaand aan de wedstrijd tegen Titan een heuse baldisplay in gebruik genomen. Toeval of niet maar een overwinning op Titan was wel een feit.

Deze prachtige baldisplay is aangeboden door Admifa accountants | adviseurs.

Wedstrijdverslag Musselkanaal JO13-1

BTC JO13-1 - Musselkanaal JO13-1

11 maart 2017

Toen we op het sportpark de Hardenberg aankwamen wisten we al dat het een moeilijke pot werd.

Wedstrijdverslag Musselkanaal JO11-2

Hoi,

ik ben Kim Kremer en was zaterdag aanvoerder tegen uit tegen NMVV/Titan Jo11-2. We speelden op een nat en drassig veld en binnen 5 minuten stonden we al met 2-0 achter.

Afgelastingen 4 maart 2017

De wedstrijd Musselkanaal JO15-2 tegen SJO SWB JO15-2 gaat niet door vanwege een sterfgeval bij de gasten uit Schoonebeek/Weiteveen.

De wedstrijdsecretaris.

Oefenwedstrijd Musselkanaal 1

Ter voorbereiding op de uiterst belangrijke wedstrijd zondag uit tegen TWEDO speelt Musselkanaal op dinsdag 28 februari een oefenwedstrijd tegen SC.Angelslo uit Emmen. Sc.Angelslo speelt in de vierde klasse zaterdag. De wedstrijd begint om 20.00 uur en wordt gespeeld op het kunstgrasveld.

Afgelaste Trainingen 2 maart

Voor vandaag 2 Maart zijn vanwege de regenval de trainingen op het wetraveld en het veldje achter de kantine AFGELAST!!
De trainingen op het kunstgras kunnen doorgaan.

De consul
 

Activiteiten Supportersvereniging VV Musselkanaal

De maandelijkse kaartavond van de Supportersvereniging VV Musselkanaal wordt gehouden op vrijdag 24 februari a.s. om 19.30 uur. Er kan dan weer worden meegedaan aan Klaverjassen en Jokeren.

Een week later, vrijdag 3 maart, wordt er weer een grandioze Bingo avond gehouden. De Bingo zal om 20.00 uur beginnen en evenals de voorgaande keren zal er bingo worden gespeeld om prachtige prijzen. De laatste ronde zal weer een Super-Bingo ronde zijn. Zowel het kaarten als de bingo zullen gehouden worden in de vernieuwde kantine. Komt allen!!

Trainingen 15 Februari

Vanavond kan er er weer op alle velden getraind worden.

Dan zoeken we voor de donderdagavond om 19.00 uur nog wat hulp. De laatste ijsresten (want sneeuw is het niet meer) moeten verwijderd worden. Ik had gevraagd om wat hulp maar tot mijn grote verbazing heeft zich er nog maar 1 iemand aangemeld. We zien graag dat zich er nog vier personen aanmelden om mee te helpen. Graag een sneeuwschep en een gewone schep/spade meenemen. Gaarne even aanmelden bij Bert ten Hoff.(06-39197071)

Poiesz Jeugdsponsoractie

Vanaf maandag 6 februari t/m 2 april doet voetbalvereniging Musselkanaal mee aan de Poiesz Jeugdsponsoractie.

Je ontvangt een munt bij iedere 10 euro aan boodschappen.
Daarnaast zijn er wekelijks aanbiedingen waarbij je extra munten kunt ontvangen.

Aanstaande zaterdag staan we er zelf met gevulde koeken. Dat levert 15 extra sponsormunten per pak gevulde koeken op!!

4 koeken voor 2 euro.

De munten worden gratis verstrekt aan de kassa. De koker voor de Jeugd Sponsor Munten voor onze vereniging staat bij de Poiesz in Musselkanaal.

Steun onze club, steun onze jeugd door jullie munten in de koker van VV Musselkanaal te storten. Hoe meer Jeugd Sponsor Munten we verzamelen, hoe meer sponsorgeld er aan het einde van de actie door Poiesz supermarkten aan ons worden uitgereikt op het sponsorgala in april.

Ook kunnen we nog 500 extra munten ontvangen als iedereen via onderstaande link op VV musselkanaal stemt.


Steun ons!!! #PoieszJSA

https://www.poiesz-supermarkten.nl/jsa-stemactie

Trainingen Afgelast

Voor vandaag, 9 februari 2017, zijn alle trainingen afgelast. Vanwege de vorst en sneeuw mag er op geen enkel veld getraind wordem. Ook niet op het kunstgras dus!

De consul

Supportersvereniging laat de supporters lekker zitten......

De supportersvereniging laat hun supporters letterlijk lekker zitten in de nieuwe kantine. Door het schenken van twaalf prachtige stoelen die aan de grote tafel staan ziet het er allemaal weer geweldig uit.

De VV Musselkanaal bedankt hierbij de Supportersvereniging voor deze schenking!

 

Oud Musselkanaal voorzitter Wiecher Zuur benoemd tot Lid van Verdienste

Wiecher Zuur is benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB.
Wiecher is al sinds 1986 lid van de Commissie van Beroep bij de KNVB. In het kader van de maximale zittingstermijn werd vorige week woensdag in Assen afscheid genomen van onder andere Wiecher Zuur.
Onder het genot van een hapje en drankje werd vorige week teruggekeken naar zijn staat van dienst bij de KNVB. Op de bijgesloten foto is de onderscheiding te zien en tevens kreeg Wiecher nog een KNVB-beeldje uitgereikt.
Vrijdagavond tijdens de opening van de vernieuwde kantine is er gelegenheid om Wiecher te feliciteren.
Op de foto Wiecher Zuur, Harry Oenema en Thijs Braaksma (v.l.n.r)

Zaaltoernooi D/C en A/B

Onlangs kreeg onze jeugd de mogelijkheid om hun voetbal kwaliteiten in de zaal te vertonen. In het kader van zijn opleiding organiseerde Leon Honken een toernooi voor alle D en C junioren. De teams werden ingedeeld in verschillende landen en als scheidsrechter gaf Dennis Kuiper ondersteuning. Er waren maar liefst 45 voetballers aanwezig en die maakten dit tot een leuk zaalvoetbal festijn.

 

Na een spannende strijd werd Argentinië tot winnaar uitgeroepen. Het team zonder Messi maar met Robin van der Dries, Stan Meezen, Angelo Fens, Milan Moesker, Anouk Wiering, Sander van Goor, Robin Hof en Niek Scholte-Aalbes en Aron Berends als zeer bevlogen coach bleek de sterkste te zijn.

 

 

 

Een week later mochten de B en A junioren de strijd aangaan. Helaas waren de A junioren lang niet compleet maar gelukkig waren de B junioren wel bijna voltallig. Al met al nog 22 spelers die met veel enthousiasme een volledige competitie afwerkten.

Mexico met Frank Hidding, Dion Schomaker, Lennart Fehrmann, Dennis Kuiper en Bjorn Banus werd hier de winnaar. De andere teams (China, Noorwegen & Egypte) waren vermoeid maar voldaan en hadden toch weer de nodige (zaal)voetbal uren in de benen. Altijd goed.

 

 

 

Trainingen 31 januari

Vandaag 31 januari kunnen alle trainingen weer doorgang vinden.

Dus zowel op het kunstgras, op het wetraveld als op het veldje achter de kantine kan er weer getraind worden.

De consul

Uitnodiging opening kantine op vrijdag 3 februari

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de verbouwing van de kantine aan de parklaan. Dankzij de inzet van verschillende sponsoren en vrijwilligers ziet de kantine er fantastisch uit.

 

Op vrijdag 3 februari wordt onze nieuwe kantine feestelijk geopend!

 

Iedereen die de vv Musselkanaal een warm hart toedraagt is hiervoor uitgenodigd. Inloop vanaf 19.45 uur en de opening zal om 20.00 uur plaatsvinden.

 

Bestuur VV Musselkanaal

 

Wedstrijdprogramma 28 en 29 januari

Dit weekend staan de volgende wedstrijden op het programma:

Zaterdag:
11.00 uur Musselkanaal JO19/1 - Noordster JO19/1, Scheidsr. Bert de Vries
13.00 uur Musselkanaal JO17/1 - Valthermond JO17/1, scheidr. Arco Kuiper
11.00 uur Stadskanaal JO13/2 - Musselkanaal JO13/2
Musselkanaal JO15/1 speelt een uitwedstrijd tegen SJS 15/1, tijd: ??
De wedstrijd van Musselkanaal VR1 tegen Noordscheschut VR 1 is afgelast

Zijn de wedstrijden op zaterdag nog allemaal oefenwedstrijden op zondag gaat het weer om de punten. TWEDO 1 - Musselkanaal 1 is afgelast. Het eerste zou oefenen tegen GOMOS 1 maar de tegenstander heeft afgezegd. Musselkanaal 1 oefent nu tegen Siddeburen 1 om 14.00 uur. Scheidsrechter Arthur van Dooren.

10.00 uur Musselkanaal 4 - EEXT 3 AFGELAST
10.00 uur Musselkanaal 5 - Veelerveen 2 (de goddelijke kanaries), de wedstrijd staat onder leiding van Jan Haandrikman.
Om 12.00 uur spelen Valthermond 1 en CEC 1 een oefenwedstrijd tegen elkaar op het kunstgras van Musselkanaal.

Gaarne er rekening mee houden dat de kantine nog steeds gesloten is. Koffie is wel aanwezig, wordt geschonken vanuit de keuken.

De wedstrijdsecretaris

Rick Tieks winnaar van de kerstbroden actie.

De eerste prijs van de kerstbroden actie gaat naar Rick Tieks [keeper van JO13-2] die maar liefst 37 kerstbroden en 10 suikerbroden heeft verkocht. Dit betekent dat Rick in totaal voor een bedrag van € 126.50 heeft verkocht, de vier kaarten voor een wedstrijd van FC Groningen zijn dan ook dik verdiend.                    

De tweede prijs gaat naar Lisa Witte en de derde prijs naar Mark & Tim Schoenmaker. Zij kunnen vanaf 3 februari aan de bar van de verbouwde kantine de prijzen ophalen.

Namens de activiteitencommissie worden alle verkopers hartelijk bedankt.

 

Kaartenactie FC Groningen

In het kader van het Amateurconvenant tussen Musselkanaal en FC Groningen krijgen jullie de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief een wedstrijd van FC Groningen te bezoeken.
De eerstvolgende kaartenactie betreft de wedstrijd op zaterdag 25 februari die de FC Groningen speelt tegen FC Utrecht. Deze wedstrijd begint om 18.30 uur en de kaarten die normaal 21 euro kosten worden nu aangeboden voor 10,00 euro. Een mooie mogelijkheid om als teamuitje eens een wedstrijd van de FC Groningen te bezoeken. Gezien de te verwachten belangstelling moet er 1 februari een bestelling naar de FC Groningen toe. Opgave en bestelling kan via mail naar: btenhoff@gmail.com of telefonisch 06-39197071.

Met vriendelijke groet,
Niek Hollewand,
Marketeer FC Groningen

 

 

Oefenwedstrijden 21/22 januari 2017

Zaterdag speelt Musselkanaal JO17-1 een oefenwedstrijd tegen Emmen JO17-1, aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur en scheidsrechter is Johan Zwiers.

Zondag is de wedstrijd Musselkanaal 2 - ASVB 2 afgelast. Musselkanaal 1 tegen ASVB 1 gaat wel door echter het aanvangstijdstip is gewijzigd. De wedstrijd begint al vroeg en wel om 10.30 uur, scheidsrechter is Bert de Vries.

Verder speelt Musselkanaal 5 een competitiewedstrijd uit tegen FC Ter Apel'96 3. Deze wedstrijd is AFGELAST

De wedstrijdsecretaris.

A-junioren zitten niet stil

Ondanks dat op de velden onmogelijk getraind kan worden zitten de A-junioren niet stil. In iets comfortabeler omstandigheden dan in de buitenlucht werken ze zich behoorlijk in het zweet.

Trainingen donderdag 26 januari

UPDATE:

Vandaag 26 januari kunnen de trainingen die op het kunstgras gepland staan gewoon weer doorgang vinden. Het veld is sneeuwvrij (zie de bijgesloten foto).

De trainingen op het wetraveld en op het veld achter de kantine zijn opnieuw afgelast.

De consul

Supporters Zaalvoetbal "Battle" te Nieuw Buinen

Het jaarlijkse supporterstoernooi in de zaal vindt zaterdag 21 januari weer plaats in sporthal de Splitting te Nieuw Buinen.

Afgelasting 14 januari

De oefenwedstrijd van Musselkanaal B1 tegen SV Mussel B1 is vanwege sneeuw op het kunstgras afgelast.

Inmiddels al besloten dat ook de wedstrijd tussen Musselkanaal en VKW niet doorgaat vanwege het nog aanwezige sneeuw op het kunstgras.
Allen een goed weekend verder.

De consul

Schoonmaakactie verbouwde Kantine

Zoals jullie ongetwijfeld weten wordt de kantine momenteel verbouwd. Alles ligt nog keurig op schema voor de opening op 3 februari. Maar voor de kantine open gaat moet alles natuurlijk wel eerst spic en span worden gemaakt. Dat willen we graag doen op zaterdag 28 januari. Dit kunnen we echter niet alleen. Hierbij een oproep om ons op zaterdag 28 januari te helpen. We willen om 09.00 uur beginnen. Wil je ons helpen meldt dit dan even bij Anita Brul. Een nieuwe schone kantine met hulp van vele handen zou toch prachtig zijn!

Anita en Gert

Oefenwedstrijd Musselkanaal 1

De oefenwedstrijd tegen WVV die voor zaterdagavond stond gepland gaat wegens afzegging van WVV niet door. Heel snel is er echter een andere tegenstander gevonden (ook met drie letters!) Eerste klasser VKW uit Westerbork is zaterdagavond de tegenstander, aanvangstijd is iets gewijzigd. Het beginsignaal zal om 18.30 uur worden gegeven door scheidsrechter Bert de Vries.

ZAALVOETBAL D, C, B en A junioren

Op zondag 22 januari organiseert de TC samen met een aantal jeugdspelers net als vorig jaar een onderling zaalvoetbal toernooi in “De Veenhorst” voor alle D en C junioren.

Net als vorig jaar van 13.00 uur tot plm. 17.30 uur gezellig zaalvoetballen met je club- en teamgenoten.

Aanwezig om 12.30 uur. Opgave verplicht van tevoren via je trainer.

En op zondag 29 januari mogen alle spelers van de B en A junioren hun zaalvoetbal kunsten vertonen.

Ook hier aanwezig om 12.30 uur en opgave via je trainer.

Woensdag 11 januari weer trainen voor overige senioren

Om alle oliebollen en kerst versnaperingen er weer af te sporten staat trainer Jacob Bruinsma woensdag avond 11 Januari weer voor jullie klaar. Vanaf 20.00 uur start de training weer voor de overige senioren.

Oefenprogramma Winterperiode Musselkanaal 1 en2

Donderdagavond 5 januari begint de eerste training van dit jaar weer. Op 29 januari start de competitie weer met een uitwedstrijd tegen TWEDO.
Inmiddels is er ook een oefenprogramma vastgesteld:
14-01: 19.00 uur WVV 1 (Zat) thuis
22-01: 14.00 uur ASVB 1 thuis, Musselkanaal 2 - ASVB 2, 11.00 uur
29-01: 14.00 uur GOMOS 1 thuis (schaduw)
05-02: 14.00 uur Pekelder Boys 1 thuis (schaduw)
12-02: 14.00 uur H.O.C. 1 thuis (schaduw)
19-02: 14.00 uur K.S.C. 1 thuis (schaduw)
26-02: 14.00 uur Siddeburen 1 thuis

De wedstrijdsecretaris

Fijne Feestdagen en een voorspoedig en sportief 2017

Wanneer u op de link klikt ziet u de Kerst- en Nieuwjaarswensen van de VV Musselkanaal. Hierbij wordt u uitgenodigd voor de gecombineerde Nieuwjaarsreceptie en opening van de vernieuwde kantine.

Het Bestuur

/upload/custom/kerst_vv_musselkan._2016_16-12.pdf

Jaarverslag T.C. vv Musselkanaal

Op de jaarvergadering heeft de Technische Commissie (TC) de aanwezigen geïnformeerd over het wel en wee van de TC.

Nieuw tenue Musselkanaal 3

Musselkanaal 3 is een nieuw tenue gestoken door een aantal sponsoren:

Haan Personeelsdiensten BV uit Nieuw Pekela
Schilderenkanikzelf.nl
Stuursma Makelaardij uit Borger
Administratiekantoor Smits uit Musselkanaal

Op de foto van links naar rechts:

Sponsor Marcel Smit, leider Jan Norder, Mart Tieben, Dennis van Klinken, Mark van Klinken, Jeroen Middelkamp, Andre Bauerhuit, Tim Klok, Roben Eikens, Bart Haan, Niels Teuben, technisch manager Robert Krops en Sponsor Haan Personeelsdiensten BV uit Nieuwe Pekela.
Geknield: Ton Borgesius, Ronald Weijnans, Jos Haandrikman, Jae-Won Roskam en Stephan Jacobs.

Winterstop Trainingen

De winterstop voor alle teams gaat op maandag 19 december in en op maandag 9 januari worden de trainingen weer opgestart.
 
Mocht van een team de trainingen op eerdere of latere datum worden opgestart zal de trainer de spelers hierover informeren.
 
Iedereen alvast goede feestdagen toegewenst.
 
TC

Suikerbroden vertraging...........

De kerststollen zijn al vanaf donderdag 18.00 uur af te halen in de kantine, alleen hebben de suikerbroden een dag vertraging. Deze zijn vanaf vrijdag af te halen tussen 18.00 - 20.00 uur.

Excuses voor het ongemak.

De activiteitencommissie

UPDATE Algemene Ledenvergadering 16 december Agenda

Agenda Algemene Ledenvergadering d.d. 16 december 2016

Aanvang 20.00 uur in de kantine

19.45 uur             Ontvangst

20.00 uur             Opening

20.05 uur             Ingekomen stukken - Mededelingen

20.10 uur             Notulen vorige jaarvergadering (7 december 2015)

20.30 uur             Jaarverslag secretaris

20.40 uur             Jaarverslag Technische Commissie

20.50 uur             Jaarverslag penningmeester 2015/2016 en vaststellen begroting 2016/2017

21.05 uur             Verslag kascommissie & verkiezing kascommissie

21.15   uur           Pauze

21.30 uur             Vaststellen contributie

21.35 uur             Stand van zaken sponsorcommissie

21.45 uur             Bestuursverkiezing        aftredend:                                                                                      

                                            Bert ten Hoff(herkiesbaar)

                                            Bé Speelman(herkiesbaar)

                                            Erik Manning(niet herkiesbaar)

                                             Erik Meezen(niet herkiesbaar)

   Het bestuur draagt Ellen Drenth voor als nieuw bestuurslid

21.50 uur             Rondvraag

22.00 uur             Sluiting

 

 

JO-09 Kampioen

Zaterdag zijn de jongens en meisjes van Musselkanaal JO9-1 kampioen geworden.

Kerstkaarten zaterdag 17 december

Zaterdag 17 december, aanvang 14.00 uur, is het weer zover. De Supportersvereniging van de VV Musselkanaal organiseert dan weer het welbekende Kerstkaarten in de kantine. Klaverjassen en Jokeren staat er weer op het programma. Ook dit jaar wordt er gekaart om prachtige vleesprijzen. Opgave kan in de kantine of bij Willem Cosse, Jan Norder of Richard Sanders.

Musselkanaal JO19-1 (A1) herbstmeister 1e klasse

Zaterdag 10 december stond een wedstrijd op het programma waar iedereen bij onze selectie al weken, misschien wel maanden naar uitkeek. De kraker tegen koploper Wildervank JO19-1. Het team waar eerder dit seizoen met 1-2 thuis van werd verloren bleef sindsdien boven ons in de stand en zodoende gingen wij als de nummer twee van de competitie de wedstrijd tegemoet. We hadden dus wat recht te zetten… Om 14.30 uur konden we beginnen, de strijd om de eerste plek was losgebarsten en Wildervank oogde sterker, ze begonnen ietsjes scherper dan ons maar het verschil was niet groot, toch kwamen wij op voorsprong. Nadat de scheidsrechter ons een vrije trap toekende wegens praten schoot Jim Theuns deze fantastisch binnen van een meter of veertig. De keeper van Wildervank ging nog in protest omdat het een indirecte vrije bal was, alleen omdat hij de bal nog raakte voor die in de goal belandde keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. 0-1 voor Musselkanaal. Niet veel later kwamen we zelfs op een 0-2 voorsprong na een knappe actie van Rik Potze en een zuivere afronding, dit was ook de ruststand en het zag er goed uit voor ons. Na rust begon de vermoeidheid bij ons erin te sluipen en Wildervank rook bloed. Door een block op de lijn van Roy Mensen en een geweldige sliding op de achterlijn van Jim Theuns bleef het 0-2 voor ons. Dit hield helaas niet stand en Wildervank kwam terug tot 1-2 na een benutte penalty. De spanning kwam terug en we werden gedwongen massaal te verdedigen. Toch kwamen we tot een 1-3 voorsprong want na een goed uitgespeelde aanval wist Rolf Kaijser kalm de bal tegen de touwen te werken. De marge van twee was terug maar de spanning bleef, het had nog 1-4 kunnen worden maar helaas kon Rolf een bal van grote afstand net niet in de open goal krijgen. 1-3 was dus de eindstand bij Wildervank-Musselkanaal en dit betekent dat we de nieuwe koploper zijn van de 1e klasse. Ik ben trots op mijn team want we hebben met z’n allen tot de laatste minuut gestreden voor de drie punten en de koppositie en we hebben onszelf goed beloond voor dit harde werken!

We gaan er een mooie 2e seizoenshelft van maken en hopelijk eindigen waar we nu staan!

 

Verslag van Jorn Wiekens, aanvoerder JO19-1

 
 

Musselkanaal heeft een nieuwe trainer

Met ingang van het seizoen 2017-2018 heeft de VV Musselkanaal een nieuwe trainer aangesteld. 
Albert Kamps uit Borger is de nieuwe hoofdtrainer bij Musselkanaal die samen met Wessel Woortman verantwoordelijk wordt voor de training en begeleiding van de A-selectie. Albert Kamps is geen onbekende voor Musselkanaal want vanaf het seizoen 2005-2006 was hij ook al drie jaar lang hoofdtrainer bij de Groenwitten. Albert Kamps heeft een contract voor een jaar getekend.
Albert Kamps is de opvolger van Bernd van Bolhuis en is momenteel trainer van Valther Boys wat uitkomt in de vijfde klasse.

Het Bestuur van VV Musselkanaal.
 
Zie elftal foto, bovenste rij, tweede van links : Albert Kamps

Verbouwing kantine tijdens de winterstop

Vanaf maandag 19 december ondergaat de kantine van de vv Musselkanaal zijn geplande metamorfose en zal op vrijdag avond 3 februari zijn deuren weer openen.

Dames 1 spelen ondanks gelijkspel een fantastische eerste seizoenshelft.

De Dames 1 van vv Musselkanaal gaan de winterstop in met een knappe derde plaats.  Doorstomen van de 5e naar de 3e klasse en dan halverwege derde staan ondanks alle blessures vinden wij een vermelding waard. Knap gedaan Dames en begeleiding! 

Bestuur vv Musselkanaal

Hieronder een verslag van de uitwedstrijd door de trainer:

Of het aan het tijdstip lag zullen we wel nooit te weten komen, maar dat we tegen de nummer laatst 4-4 gelijk hebben gespeeld stemde ons niet vrolijk. Na een vlotte 1-0 voorsprong door Nadieh kwamen we door stom balverlies bij de middenlijn en de daaruit volgende counter op 1-1. Uit een vrije trap en een verloren kopduel kwamen we op 2-1 achter. Gelukkig kregen we heel veel kansen helaas wisten we dit onvoldoende te verzilveren. Uit een corner wist de tegenstander wederom met het hoofd te scoren, 3-1. In no time wist Elisabeth met een geweldige vrije trap vanaf ongeveer 25 meter de stand terug te brengen tot 3-2. Niet goed ingrijpen en half over een bal trappen kreeg de prima spits van detegenstander een uitgelezen moment om dit af te straffen, 4-2 en dit alles nog in de eerste helft. Uit een goede voorzet van Nadieh wist Mandy de 4-3 te maken. Rust. Na de rust noodgedwongen moeten ingrijpen. Manouk geblesseerd, als noodwissel mee, in de spits. Nadieh van linksmid en Carien op de plek van Marjan. Tweede helft was eigenlijk eenrichtingsverkeer, Musselkanaal was de bovenliggende partij. Mandy maakte de 4-4 waarbij de keepster van TKB er niet best uitzag. De overwinning lag voor het grijpen toen Mandy samen met Manouk op de keepster door konden gaan. Maar ipv de bal op Manouk af te spelen en haar voor een leeg doel te zetten besloot Mandy alleen te gaan en hierbij precies in de ruimte van de terugkomende verdedigster te lopen en daardoor de kans verspilde. En als klap op de vuurpijl vergat de scheidsrechter Musselkanaal een strafschop te geven bij een overduidelijk handsgeval binnen de beruchte lijnen. 
Gelukkig toch nog een punt meegenomen maar eigenlijk twee punten verloren. De doelpunten vandaag te gemakkelijk tegen gekregen. Hopen dat de winterstop ons even goed gaat doen en dat we straks iedereen eindelijk eens fit hebben. Als derde de winterstop in, niet slecht, maar gezien het aantal punten minimaal zes punten te weinig!

VV Musselkanaal JO11-1 najaarskampioen

Zaterdag 26 november zijn de toppers van JO11-1 (voorheen E1) kampioen geworden tijdens de laatste wedstrijd van hun najaarsreeks. Eigenlijk naar verwachting aangezien er in het begin van het seizoen al werd getwijfeld of we niet te laag waren ingedeeld (3e klasse i.p.v. de gewenste 2e) maar we moesten het eerst maar eens laten zien dachten we….. Tijdens de drie bekerwedstrijden werd er van Stadskanaal en SJS gewonnen en werden de punten tegen FC Ter Apel '96 gedeeld. Helaas had FC Ter Apel '96 ook zeven punten en een beter doelsaldo zodat we ons volledig op de competitie konden gaan richten.

De competitie startte op 17 september thuis tegen CEC JO11-1. Deze wedstrijd werd gewonnen met 10-3. Daarna volgde de wedstrijd tegen Nieuw Buinen die met 9-2 werd gewonnen en aansluitend werd Drenthina verslagen met 6-2. De twijfel was inmiddels verdwenen….
Op bezoek bij NWVV/Titan werd zelfs getracht de 20-0 te halen echter bleef de teller steken op 19…
De zaterdag daarop kwam Valthermond JO11-1 op bezoek.Valthermond stond toch vierde met weinig verliespunten dus kon dit een leuke krachtmeting worden maar ook dit werd een walk-over met 13-1.
De volgende wedstrijd daarop tegen Borger werd met 15-1 winst afgesloten.
Op 5 november speelden we thuis tegen HOC JO11-1. Tot dusver onze grootste concurrent samen met EHS'85, die ook beide nog zonder verliespunten zaten. De toppertjes schrokken zo van de weerstand van de tegenstander dat we al vrij snel tegen een 0-2 achterstand aankeken. Na de 1-2 en de 1-3 dachten we (als leiding) dat het gespeeld was. Maar de bal is rond en niets is voorspelbaar. Ineens kwam er zelfvertrouwen in het team dat daarvoor alleen maar onzekerheid was. Zo werd in de laatste tien minuten de 2-3 en de 3-3 op het scorebord getoverd.
De één na laatste wedstrijd werd er met circa -5 gestreden tegen EHS'85, door ons gelijkspel in de vorige wedstrijd de nummer één op de ranglijst. Het spel werd bepaald door de barre winterse weersomstandigheden en uiteindelijk trokken wij met een knappe 6-2 aan het langste eind.
Het enige wat nog restte was onze sportieve plicht doen tegen DZOH JO11-5 en de kar met de slingers kon voorgereden worden. Het werd uiteindelijk 9-0 en daarmee was het kampioenschap (dat we deelden met HOC JO11-1) een feit.
Na het uitreiken van de medailles en onze kampioenstoer door ons dorp werden we bij terugkomst op het sportpark verrast met patat en drinken en werd hiermee ons kampioensfeest afgesloten.

Graag willen we bij deze alle ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, ooms en tantes (en de rest van de stamboom) heel hartelijk danken voor hun steun tijdens de najaarscompetitie. Top dat jullie met zulke grote aantallen elke wedstrijd weer aanwezig zijn!
Ook willen we natuurlijk de toppers zelf bedanken voor hun plezier en inzet op de trainingen en tijdens de wedstrijden. Dit is voor ons ook de drijfveer om er veel tijd en energie in te steken. En Edwin bedankt voor het supersnel regelen van de vrachtauto. Super!

We starten 10 december met de zaalcompetitie en we kijken uit naar de voorjaarscompetitie. Eindelijk in de 2e klasse…..

Met vriendelijke sportgroet,
Harold & Harold

 

KUNSTGRASPERIKELEN

Er is veel te doen over het kunstgras. Bijgaand plaatsen wij de mededeling van de KNVB op onze site:

Sint en zijn pieten op bezoek bij vv Musselkanaal

Sinterklaas en zijn 3 zwarte pieten bezochten donderdagavond de voetbalclub vv Musselkanaal. Tijdens de trainingen van de F junioren werden de toekomstige toppertjes blij verrast door Sint en zijn pieten.

Maandag 5 december geen trainingen voor de jeugd

Op maandagavond 5 december zullen er in verband met pakjesavond geen trainingen zijn voor de jeugd.
Tevens is de kantine gesloten op deze avond.

Uitslag Grote Verloting 2016

Vorige week was de trekking van de winnende loten van de grote Verloting 2016. Onder het toeziend oog van verschillende notarissen werden de winnende nummers getrokken. Hieronder de winnende nummers. Prijzen kunnen in de kantine worden opgehaald. De drie geldprijswinnaars krijgen een uitnodiging.

1e prijs: 3243 (Westerhof)
2e prijs: 4822 (Johnny Rasters)
3e prijs: 4351 (Raymond Herbers)
4e prijs: 2107 (Sonja Dam)
5e prijs: 2355 (Scholte Aalbes, Metzlaantje)
6e prijs: 5000 (Anno Greven, Runners Stadskanaal)
7e prijs: 2705 Rene Meijering, Marktkade 99)
8e prijs: 2976 (Jans Schomaker)
9e prijs: 1558 (Manning Marktkade 61)
10e prijs: 3339 (Rick Berends, 2e Exloermond)
11e prijs: 1467 (B. vd Klei, Bergentheim)
12e prijs: 2062 (Koch, Ter Apelkanaal)
13e prijs: 0878 (Tobben, Marktkade)
 

Dames 1 als derde de winterstop in??

Vorige week de topwedstrijd gespeeld tegen de koploper en gedoodverfde titelkandidaat Helpman.
Een geweldig resultaat behaald middels een 1-1 gelijkspel. Een stiekeme overwinning had er zelfs ook nog ingezeten maar de 1-1 was een terechte afspiegeling van de wedstrijd.
Afgelopen zaterdag dan tegen SIOS uit Sauwerd. Dit was onze eerste tegenstander in de competitie waar we tegen een onterechte 3-1 nederlaag aanliepen. Dus er viel wat recht te zetten. En dat deden onze dames en hoe…..!!
Dat het geen gemakkelijke middag zou worden was op voorhand duidelijk. SIOS is misschien wel de meest fysieke ploeg in onze derde klasse en heeft ook nog wel wat voetbalvermogen in het team. Dus de mouwen konden worden opgestroopt en dat deden onze “wichter” dan ook. Afgezien van de eerste tien minuten, waarin het behoorlijk gelijk op ging, waren onze dames de betere ploeg en uiterst effectief in het benutten van de kansen. Resulterend in een 4-0 ruststand door doelpunten van Mandy, Carien, Nadieh en een eigen doelpunt.

Slap beginnend aan de tweede helft kwam SIOS vrij snel op 4-1. SIOS probeerde de 4-2 te forceren en gaf daarmee toch wel veel ruimte achterin weg. Na een kwartier in de tweede helft nam de dadendrang van SIOS wat af en kon Musselkanaal de draad weer oppakken. Dit resulteerde uiteindelijk in de tweede goal van Mandy en dus een 5-1 voorsprong. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Helaas door niet consequent verdedigen kon de tegenstander nog hun tweede goal maken. Daarmee de eindstand op 5-2 brengend! Over de gehele wedstrijd, die fysiek nogal wat sporen naliet en bij tijd en wijle door de tegenstander zeer onsportief werd benaderd, een duidelijke en prima overwinning.
Volgende week de laatste wedstrijd uit tegen The Knickerbockers, bij winst gaan we als derde de winterstop in. Met de wetenschap dat we dit seizoen weinig wedstrijden in een vaste samenstelling hebben kunnen spelen vanwege veel blessureleed en werk maakt de klassering in ons debuutseizoen in de derde klasse wel heel erg speciaal. Onze dames verdienen hiervoor dan ook de enorme complimenten.

Vv Musselkanaal Vr1    ONE TEAM

Wedstrijdwijzigingen 26 en 27 november

Onderstaande wedstrijden gaan dit weekend niet door:

KZC JO15/2 - Musselkanaal JO15/1 (C1)
FC Ter Apel'96 JO13/4 - Musselkanaal JO13/2 (D2)
Musselkanaal 5 - Veelerveen 2

De wedstrijdsecretaris

Oefenwedstrijd B1 gaat niet door

De oefenwedstrijd van de B1 tegen Emmen wordt woensdagavond niet gespeeld. Training senioren is dus gewoon weer op het kunstgras.

 

Verenigingskaarten VV Musselkanaal 18-11-2016

Op vrijdagavond 18 november was er in de kantine van de VV Musselkanaal weer het verenigingskaarten. Zes verenigingen met elk acht klaverjassers streden weer om de hoogste eer. Bij de verenigingen won Musselkanaal. Individueel was Anthon Koops van Mussekanaal de koploper, gevolgd door Johnny Berends van Valthermond en Be Musters van Mussel.

Wanneer je op de link klikt de uitslagen van vrijdagavond 18 november 2016

/upload/custom/Verenigingskaarten_vv_Musselkanaal_18-11-2016.docx

Nieuwe trainingspakken voor A1

Houtbouw Jan Theuns heeft de mannen van A1 in de trainingspakken gestoken. 

Enorm bedankt ! 

Bekerkraker tegen Annen a.s. zondag 20 november

VV Musselkanaal speelt  a.s. zondag 20 November voor de beker tegen vv Annen, dat uitkomt in de zondag 3e klasse B.  Momenteel staan ze op de zesde plaats en afgelopen weekend speelden ze gelijk met 1-1 tegen VAKO.

Aanvang 14.00 uur Sportpark vv Musselkanaal en de wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Wever uit Meppel.

Dames 1 oefenen tegen sv Pesse

Zaterdag 19 november a.s. oefenen de Dames 1 thuis tegen de dames van sv Pesse. Aanvang is 13.30 uur. Scheidsrechter is nog onbekend.

Afgelastingen

De volgende wedstrijden zijn afgelast:

Musselkanaal JO17/1 - Nieuw Buinen JO17/1

Musselkanaal JO15-2-DZOH JO15-7

WVV JO9-3 -Musselkanaal JO9-1

De wedstrijdsecretaris

Vertrek trainer Bernd van Bolhuis

Musselkanaal moet op zoek naar een nieuwe trainer. Bernd van Bolhuis, voor het tweede seizoen bezig als hoofdtrainer van Musselkanaal, stopt aan het einde van het seizoen 2016/2017 bij de club uit Musselkanaal. Van Bolhuis volgt momenteel de opleiding van Trainer-Coach 1 en ervaart hierdoor dat zijn ambities hoger liggen dan de derde klasse, het niveau waar Musselkanaal momenteel in uitkomt. Het bestuur van de VV Musselkanaal vindt het jammer dat de trainer stopt aan het einde van het seizoen maar wenst hem veel succes in het zoeken naar een nieuwe club.

Het Bestuur van VV Musselkanaal

VV Musselkanaal doneert aan de Clini Clowns

Afgelopen weekend overhandigde de organisatie van het "Batse
Jeugdvoetbaltoernooi", namens de vv Musselkanaal, de
opbrengst van het voetbaltoernooi 2016 aan de ambassadeur van de "Clini Clowns" in Noord Nederland.

Onder dankzegging naar de organisatie en de jeugdvoetballers werd de
cheque met een totaalbedrag van € 1750,- door dhr. Broersma in ontvangst genomen.

Het toernooi wordt weer op 9 en 10 juni 2017 gehouden, ook nu zal er
worden gevoetbald voor het goede doel voor het kind.
Voor meer informatie en aanmeldingen zie de site van de vv Musselkanaal of de Facebook pagina Batse toernooi met daarbij ook vele foto's van het
toernooi.

V.l.n.r. Arko Kuiper, Harold Corzaan, Eeuwe Broersma, Henk Honken en
Jeroen van der Laan.

Dames 1 netjes "in hun hempie gezet"

Dankzij de sponsoren Firma 58, Accent partyservice en DJHermen lopen de dames er netjes bij voor en na hun wedstrijden.

Musselkanaal vergeet zichzelf te belonen

Wilde Musselkanaal wat bij de onderste plaatsen vandaan komen dan was een overwinning op Zwartemeer welkom geweest. De danig gehavende Groenwitte formatie streed vooral de tweede helft bewonderingswaardig maar de fraaiste mogelijkheden werden onbenut gelaten. Zwartemeer scoorde nog wel een keer en zodoende wist de ploeg uit Klazienaveen een 3-2 zege te behalen.

Grote verloting v.v. Musselkanaal

UPDATE 11-11-2016:
Gisteren moest het geld van de loten zijn ingeleverd. Tot aan vandaag, vrijdag 11 november, is er van 264 boekjes het geld weer ingeleverd. Helaas zijn er boekjes weer ingeleverd waar geen lot van verkocht is en van een boekje waren er welgeteld twee loten gekocht. In totaal gaat dit om vijf boekjes, helaas de brief die bijgesloten was niet gelezen denken we.
33 leden moeten de loten dus nog afrekeken, ondanks dat er meerdere keren gevraagd is om het geld in te leveren gebeurt dit niet. Allerlei excuses worden verzonnen waarom ze niet zijn afgerekend. Heel jammer. We zouden de namen ook op de website kunnen plaatsen maar of dat zin heeft?!
Maar we gaan er vanuit dat zaterdag het geld nog wordt ingeleverd.
Hieronder hebben we even een overzicht van gemaakt van de teams en vermeld hoeveel spelers/leiders van dat team het geld nog moeten inleveren. 

F3/1    B1/2
E1/1    A2/4
E3/2    A1/5
D1/1    VR1/1
D3/2    1e/4
C1/4    2e/1
C2/2    3e/2
           4e/2
           5e/2

Succes nog met de verkoop,

Bestuur VV Musselkanaal

Gehaktballen actie dames 1 groot succes.

Tijdens een vrije voetbalzaterdag hebben de meiden van het 1e damesteam op een andere manier laten zien over kwaliteit te beschikken. Van de 900 pakken gehaktballen werden er ruim 860 verkocht. Er zijn dus nog een aantal pakken te verkrijgen ( kantine).
Langs deze weg wil ik onze verkoopsters en chauffeurs bedanken voor hun inspanningen en vleeshandel Tieben voor dit fantastisch aanbod en daarmee goeie handel!!!!
En natuurlijk enorm dank zeggen aan de inwoners van Musselkanaal e.o. en leden voor het kopen van pakken gehaktballen!
 
Nogmaals er zijn nog pakken te verkrijgen speciale aanbieding......3 pakken voor € 10,-

Het Klaverjassen en Jokeren begint weer

De bladeren vallen van de bomen, het wordt kouder en weer vroeger donker. Tijd om weer te kaarten op de vrijdagavond. De Supportersvereniging begint vrijdag 28 oktober weer met de maandelijks kaartavonden. Het programma is niet veranderd. Aanvang is 19.30 uur en er zal weer klaverjassen en jokeren op het programma staan. Volgens voorzitter Willem Cosse van de Supp.vereniging zal er weer worden gestreden om flinke vleesprijzen. Komt allen dus vrijdagavond naar de kantine aan de Parklaan.

Nog een paar plekken vrij voor de Pupillenscheidsrechter cursus

Op donderdag 20 Oktober ( herfstvakantie!) aanvang 10.00 uur in de kantine van de vv Musselkanaal organiseert de KNVB samen met de club een pupillenscheidsrechtercursus.

Musselkanaal maakt het zich onnodig moeilijk tegen Sc.Stadskanaal

In de nacht van zaterdag op zondag hadden een aantal Stadskanaal aanhangers de doelpalen van Musselkanaal blauw geverfd. Hierbij was wel weer aangetoond dat de derby tussen de “Groenen” en “Blauwen” nog steeds leeft. Blijkbaar werkten de blauwe doelpalen als de bekende rode lap bij een stier want het was Musselkanaal dat vanaf de aftrap direct het initiatief zocht en Stadskanaal mocht doelman Royce Geerlings dankbaar zijn dat er niet gescoord werd. Musselkanaal was de betere ploeg en nam dan ook verdiend een 3-0 voorsprong maar wat maakte de thuisclub het zichzelf nog weer moeilijk. Stadskanaal kwam terug tot 3-2 en het had niet veel gescheeld of de gelijkmaker was ook nog gevallen. Gelukkig voor Musselkanaal scoorden de gasten niet meer en zodoende trokken zij aan het langste eind.

Voetballen op het kunstgrasveld

Naar aanleiding van de  uitzending van Zembla omtrent voetballen op kunstgras willen we u graag verwijzen naar een artikel hierover op de KNVB site en de mededeling vandaag door het RIVM.

http://www.knvb.nl//nieuws/organisatie/berichten/20742/kunstgras-en-rubbergranulaat-vragen-en-antwoorden

Als vereniging zijnde hebben we de volgende adviezen en maatregelen :

1. Tot de tijd van meer duidelijkheid gaan de keeperstrainingen van het kunstgras af, wat is nu mooier om lekker af te zien op echt gras.

2. Douchen na de trainingen verplicht. 

3. Advies om na de training schone kleding aan te doen en de gedragen kleding uit te wassen.

4. Mochten er ploegen zijn die moeite hebben om toch te voetballen op het kunstgras dan kan in overleg met de TC worden uitgeweken na het Wetraveld. 

5. Klik bijlage aan en lees deze goed door,.

Wij als vereniging gaan met de gemeente in gesprek en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bestuur vv Musselkanaal

 

 

Simon Zoetebier overleden

Woensdag 5 oktober is Simon Zoetebier overleden. Zoetebier is drie keer trainer geweest bij Musselkanaal met meestal aansprekende resultaten. Ik heb een opsomming gemaakt wat Musselkanaal zoal gepresteerd heeft tijdens het trainerschap van Simon Zoetebier en hoe wij Simon Zoetebier hebben gekend.

Musselkanaal opnieuw met lege handen

Assen – Tegen Asser Boys leed Musselkanaal alweer de vierde nederlaag op rij. Misschien had de Groenwitte formatie wel meer verdiend. Had zat Musselkanaal echter niet mee, bij de tweede treffer zag arbiter Jansen een duidelijk buitenspelgeval over het hoofd en pal voor tijd werd er wel gescoord maar werd de treffer geannuleerd wegens duwen van een Musselkanaal speler. Het zat  Asser Boys deze zondag niet tegen en daardoor wonnen ze met 3-2.

Musselkanaal dames 1 winnen topper tegen de koploper

Zaterdag 1 oktober stond de wedstrijd van de nr 5 Vv Musselkanaal tegen gedeeld koploper Muntendam op de planning.

Zoals al sinds de start van de competitie moet er elke zaterdag behoorlijk gesleuteld worden aan de opstelling. Dit vanwege blessures en werk. Onze keepster Marlinde Mensen al 3 weken geblesseerd, Lisa Brul al 4 weken rust i.v.m. een liesblessure, Leonie Mensen voorlopig niet inzetbaar en Sandra Bos door haar werk vaak niet beschikbaar. Dus houden we van de 17 maar 13 speelsters over. En dan nog de niet helemaal fitte speelsters die noodgedwongen gewoon aan de bak moeten. Kortom niet de meest ideale omstandigheden!
Maar wat al zo vaak gebleken is beschikt deze groep over een fantastische mentaliteit en saamhorigheid.
De wedstrijd tegen Muntendam was er een van een goed niveau waarbij te prijzen viel dat onze dames enorm volwassen gespeeld hebben. En zich daarbij niet lieten beïnvloeden door het zeer zwakke optreden van de scheidsrechter en het af en toe behoorlijk gefrustreerd gedrag van enkele tegenstandsters.

De eerste minuten leek Muntendam gas te gaan geven en ons onder druk te zetten. Maar de verdediging onder leiding van Mirjam Plaggenborg stond als een huis. Na de eerste dadendrang van de thuisploeg nam Musselkanaal het heft in handen en na een half uur spelen stond er door doelpunten van Elisabeth Peters, Mandy Braakman en Manouk Potze dik verdiend 0-3 op het scorebord. Hierna dacht de scheidsrechter de thuisploeg maar te gaan helpen en gaf een strafschop na een overigens perfecte sliding van Elisabeth Peters. Iedereen aan de kant stond verbijsterd te kijken dat de jonge knul in het zwart de bal op de stip legde…….de 1-3 was hiermee een feit. In de rust gewaarschuwd voor de eerste 15 minuten na rust……..maar Muntendam kreeg er niet eens de kans voor omdat onze dames gewoon de draad weer oppakten. Muntendam kwam uiteindelijk toch terug in de wedstrijd omdat de scheidsrechter een overtreding op onze keepster niet wilde zien waardoor het 2-3 werd en daarmee de spanning toch weer terugkeerde. Maar de enorme discipline van onze meiden gaf uiteindelijk de doorslag. Met iets geduldiger spel had de score zelfs veel hoger uit kunnen vallen. Paal en lat zaten ook in de weg. Een paar minuten voor het eind maakte Nadieh Hoitzing door goed doorzetten van Mandy Braakman de verlossende 2-4! Hiermee de 3 punten terecht verdiend meenemend naar Musselkanaal.

Nogmaals dames een topprestatie waarbij discipline, saamhorigheid en vastberadenheid een lust voor het oog waren!!

De staf.

Grote lotenactie v.v. Musselkanaal

Aan de leden en de ouders van de jeugleden

Het is bijna weer zo ver!

In het komende weekend, wanneer de competities al een tijdje aan de gang zijn, worden zoals we de laatste jaren gewend zijn, de loten van de grote verloting van de VV Musselkanaal aan de leden uitgedeeld. Eens per jaar wordt er een beroep gedaan op alle leden om 15 loten te verkopen. (Per gezin maximaal 2 boekjes) De opbrengst van de verloting zorgt er ondermeer voor dat we de contributie voor onze leden relatief laag kunnen houden.
De lotenverkoop begint op zaterdag 1 oktober en tot en met donderdag 10 november is er de gelegenheid om de loten te verkopen en het verschuldigde bedrag in te leveren bij de leiders of in de kantine. Op zaterdag 12 november is de trekking van de winnende loten. Drie geldprijzen (€300,00, €150,00, € 50,00) en verder huishoudelijke artikelen zijn er te winnen. Voor de meeste leden is het gelukkig geen probleem om een boekje met loten aan de man/vrouw te brengen. Wat ook mag en misschien net zo gemakkelijk is dat de loten door de leden zelf gekocht worden. Jammer genoeg gebeurt het af en toe ook nog dat volle boekjes of boekjes waar nog een aantal loten inzitten weer worden ingeleverd. Dit zou eigenlijk niet moeten gebeuren. Een verzoek is om de loten die je niet kunt verkopen zelf te kopen!
Zoals al gesteld, je verdient een gedeelte van de contributie terug door het boekje met loten te verkopen c.q. zelf te kopen. Daarom hoopt en vertrouwt het bestuur erop dat er alleen boekjes worden ingeleverd waarvan alle loten zijn verkocht en dat er € 15,00 wordt afgerekend.

Het zou toch geweldig zijn wanneer we er met zijn allen voor kunnen zorgen om alle 4500 loten te verkopen! Veelsucces en alvast bedankt!!

Namens het bestuur van de VV Musselkanaal
Bert ten Hoff
 

Vrijwilligers gezocht voor bardienst in de kantine

Gert & Anita zoeken nog een aantal vrijwilligers die af en toe eens willen bijspringen achter de bar. Lijkt je dit leuk? Meld je even bij één van de beide kantinebeheerders.

Trainingen overzicht 2016-2017

Wanneer jullie klikken op onderstaande link kun je het trainingsschema voor het seizoen 2016-2017 bekijken.

Klik hier voor het trainingsschema van 2016-2017

Trainingen en wat andere zaken

Dinsdagavond zijn er twee bekerwedstrijden. Musselkanaal JO19-2 speelt op het hoofdveld tegen SPW JO19-1D. Op het kunstgras speelt Musselkanaal JO15-1 tegen Noordster JO15-1, aanvang 18.45 uur. Dit betekent dus dat er op het kunstgras niet getraind kan worden. De A en B selectie moeten dus even wachten tot de wedstrijd op het kunstgras is afgelopen. De rest dient uit te wijken naar het wetraveld of het veld achter de kantine.
Op woensdagavond moeten drie teams van Musselkanaal ook voor de beker spelen. Ze spelen echter allemaal uit. Musselkanaal JO13-3 moet naar Bellingwolde en die wedstrijd begint een kwartier eerder, namelijk om 18.30 uur.
Omdat het vijfde elftal donderdagavond thuis moet bekeren tegen HOC 2 gaat de training van woensdagavond van de overige senioren niet door.
Donderdagavond zijn er dus ook weer twee bekerwedstrijden thuis. Het vijfde op het hoofdveld en Musselkanaal JO13-2 speelt om 18.45 uur tegen WVV JO13-4. Betekent dus ook dan weer geen training voor de overige teams op het kunstgras. Gaarne uitwijken naar wetraveld en veld achter de kantine.

Een aantal leden moet nog steeds een pasfoto inleveren. Tot 18 september volstaat een id-bewijs maar vanaf dat moment geldt alleen een geldige spelerspas. Blader even terug op de site voor de namen die nog een foto moeten inleveren.

Vijftien spelers/speelsters moesten hun spelregelbewijs nog halen. Dat aantal is al mooi gedaald. Zeven jongens hebben hun bewijs inmiddels gehaald. Proficiat daarmee. Nu de overigen nog. Na 1 september mogen deze voetballers pas weer voetballen als ze hun spelregelbewijs gehaald hebben. De boete bedraagt 200,00 euro voor de vereniging en de voetballer wordt voor vier wedstrijden geschorst. De vereniging gaat de boete verhalen op de voetballers die toch gaan spelen!!

 

Het is weer begonnen

Afgelopen zaterdag en zondag zijn de eerste bekerwedstrijden van het nieuwe seizoen (2016-2017) alweer gespeeld. Zes teams van Musselkanaal kwamen in actie. Als eerste kwam Musselkanaal JO13-1 in actie in Zuidwolde tegen SJO JVZ JO13-1. Ondanks een voorsprong van 5-3  werd het uiteindelijk een verdienstelijk  5-5 gelijkspel. Musselkanaal JO17-1 speelde ook eerst een uitwedstrijd en wel tegen Hoogezand JO17-2. Het werd een eenvoudige 5-1 zege.Musselkanaal JO19-1 kwam in actie tegen Noordster JO19-1. Waar vorig jaar nog met 10-1 van werd verloren in het bekertoernooi was er nu een zege van 4-1 van Musselkanaal. Dat de dames wonnen van Asser Boys VR1 kunnen jullie hiernonder lezen.
Op zondag kwam het tweede in actie tegen Valthermond 3. Het eindresultaat was een 1-1 gelijkspel. 's Middags kwam Musselkanaal 1 in actie tegen SVBC uit Barger Compascuum. Na twee keer een voorsprong, door treffers van Jordy van der Laan en Rick Berends werd het uiteindelijk 2-2. Bij de stand 1-0 voor Musselkanaal stopte keeper Arjan Scholte Aalbes nog een strafschop. Drie keer winst en drie keer gelijk dus. Dinsdagavond 23 augustus gaat de bekerstrijd verder met thuiswedstrijden van Musselkanaal 1 tegen Wedde 1, aanvang:20.00 uur en Musselkanaal JO19-1 tegen Stadskanaal JO19-2, aanvang:18.45 uur.
Wat verder opvallend was, is het grote aantal kaarten aan Musselkanaal kant. Er werden vijf gele kaarten uitgereikt aan Musselkanaal spelers en er viel helaas zelfs twee keer rood te noteren. Een van de trainers werd achter de afrastering gestuurd door de scheidsrechter. Totale schade aan boete's bedraagt 142,00 euro en waarschijnlijk een drietal schorsingen. Hopelijk is dit geen voorbode voor de rest van het seizoen. De sportiviteitsprijs 2016/2017 kunnen we helaas alweer vergeten!!

Dames 1 met drietal nieuwe aanwinsten verslaan Asser Boys in de beker

Met de drie nieuwe aanwinsten, vlnr Renate Wolf, Esther Lok ( FC Ter Apel) en Nadieh Hoitzing ( Veendam 1894 ) behaalden de dames 1 van de vv Musselkanaal een zeer mooie overwinning in hun eerste beker duel, 3-0.

Schoonmaakteam BEDANKT

Nadat half juli alle feesten en wedstrijden achter de rug waren hebben een groep dames en heren de kantine schoon gemaakt.

Noodkreet

De bekercompetitie gaat zo beginnen, a.s zaterdag 20 augustus al. Hoewel al meerdere keren een oproep is gedaan om een pasfoto in te leveren voor het maken van een spelerspas moeten nog steeds 22 spelers een foto inleveren. Dit gaat ongetwijfeld problemen opleveren bij de eerste wedstrijden. Geen spelerspas betekent niet voetballen. Daarom een laatste verzoek om uiterlijk maandagavond die pasfoto in te leveren bij Bert ten Hoff, Marktkade 25. Dan zijn de pasjes er nog net op tijd weer. 
Ook het halen van het spelersbewijs moet nog door veertien leden worden gedaan. Hier geldt dat wanneer je dat bewijs niet gehaald hebt je niet mag voetballen vanaf 1 september. Dus doe nog even je best, log in op voetbalmasterz.nl en haal je bewijs!!

Laat je teamgenoten niet in de steek

De wedstrijdsecretaris

Het gaat weer beginnen

Zaterdag 20 augustus gaat het nieuwe seizoen (2016-2017) weer van start. Traditiegetrouw beginnen we weer met de bekerwedstrijden. Waar we aan moeten wennen zijn de nieuwe benamingen van de jeugd. Het is geen A, B C, D, E en F junioren meer, maar we spreken nu van JO19, JO17, JO15, JO13, JO11 en JO9. BIjv. C2 is nu JO15-2.

Zaterdag moeten Musselkanaal JO13, JO17, JO19 en VR1 hun eerste wedstrijd spelen. Alles is weer te vinden op voetbal.nl en het programma staat ook weer elke week in de Nieuwsbode.

Zondag komen Musselkanaal 1 en 2 in actie.

Voor dinsdag 23 augustus hebben we zowel het hoofdveld als kunstgrasveld nodig voor een bekerwedstrijd. Musselkanaal JO19 en Musselkanaal 1 spelen dan thuis. De teams die moeten trainen op het kunstgras gaarne uitwijken naar een ander veld.

De wedstrijdsecretaris

Lucky Star Cup Toernooi VV Noordster

J.L. dinsdag speelde Musselkanaal zijn tweede oefenwedstrijd tegen Muntendam. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-2 voor Musselkanaal. Marco Heeres, Jordie Oost en Niek Becker scoorden in de eerste helft. Jordie Oost bracht met zijn tweede treffer de stand op 4-0. Muntendam bracht de spanning wat terug door twee keer te scoren.Tjeerd Sikkema maakte de vijfde treffer voor Musselkanaal en bepaalde de eindstand op 5-2.

Zondag 14 augustus doet Musselkanaal voor de tweede keer mee aan het LuckyStar Cup toernooi van VV Noordster. Om 13.00 uur speelt Musselkanaal de eerste wedstrijd tegen ZNC. Om 13.50 is de tweede wedstrijd en die wordt gespeeld tegen Rolder Boys, beide op veld 2. Afhankelijk van de resultaten wordt er nog een wedstrijd gespeeld tegen een van de ploegen uit de andere poule. Noordster, Nieuw Buinen of WVV. Wordt Musselkanaal 2e of 3e in de poule dan speelt het om 15.30 uur. Wordt het eerste in de poule dan speelt het de finale om 16.20 uur.

Uitslagen poule wedstrijden:
Musselkanaal - ZNC 1-5, doelpunt: Jordie Oost
Musselkanaal - Rolder Boys 0-1

Wedstrijd om de vijfde plaats:
Musselkanaal - Noordster 2-1, doelpunten: 2x Kevin Oosting

Vervanging doelnetten

Tijdens de zomerstop is er tijd om ons sportpark weer voor te bereiden op de nieuwe competitie. Alle materialen worden gecheckt en eventueel vervangen.
De netten achter de pupillendoelen op het kunstgrasveld waren ook aan vervanging toe. Met het plaatsen van nieuwe groenwitte netten krijgen onze pupillenvelden op het kunstgras een geweldige uitstraling.

Oefenwedstrijd Musselkanaal 1

Dinsdag 9 Augustus speelt Musselkanaal 1 een oefenwedstrijd tegen Muntendam 1. De wedstrijd begint om 20.00 uur en wordt gespeeld op het kunstgras van VV Musselkanaal. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wubbo Scholtens uit Sellingen.

Zondag 7 augustus speelde Musselkanaal 1 een nederlagenwedstrijd tegen en in Alteveer. Waar de wedstrijd vorig jaar nog eindigde in 0-0 wist Musselkanaal nu met forse cijfers te winnen van het team van nieuwbakken trainer van Alteveer Rik Udema. Na een 4-1 ruststand werd het uiteindelijk 8-2 voor de formatie van trainer Bernd van Bolhuis. Jordie Oost opende de score, 0-1. Ferdinand van der Sluis bracht binnen het kwartier de stand op 0-2 en 0-3. Nog voor de pauze was het Jordie Teuben die de 0-4 scoorde. In de laatste minuut voor de thee scoorde Alteveer tegen. Opnieuw was het Jordie Teuben die de 1-5 scoorde. Middels een fraaie kopbal scoorde Alteveer de 2-5. Jordie Teuben had er blijkbaar zin in vandaag want hij scoorde zijn derde van de middag 2-6. Jordie Oost wilde niet achterblijven bij Jordie Teuben en scoorde de 2-7 en 2-8. De penalty's na afloop werden door Musselkanaal uitstekend genomen. Alle vijf waren raak. Alteveer speelt nog tegen Veendam 1894 en PJC.

SPELERSPASSEN

Alweer een tijdje terug stond er een oproep op de site om een pasfoto in leveren. Ruim zestig leden moesten een pasfoto inleveren, tot heden heeft meer dan de helft dat gedaan. 17 leden moeten nog een pasfoto inleveren. Hieronder staan de namen, lever die pasfoto zsm in bij de kantine. Wanneer dat deze week niet gedaan wordt dan kun je vanaf 20 augustus niet voetballen omdat je niet over een juiste spelerspas beschikt. De namen zijn op alfabetische volgorde, ook een verzoek aan de trainers en leiders om de desbetreffende speler er even op te attenderen dat er een foto moet worden ingeleverd.

M. Appeldorn, A. Bentlage, D. Berendsen,  J. de Beer, M. Deiman, M. Heller, V. Klerks, D. Liu, G. Pot de la Cruz, G. Pot Perez, J. Schnieders, R. Velema, N. Vos en O. Zeka.

Het Bestuur VV Musselkanaal

Spelregelbewijs

Vandaag kregen wij bericht van de KNVB dat vijftien jeugdleden van de VV Musselkanaal hun spelregelbewijs nog steeds niet gehaald hebben. Dit bewijs moet voor 1 september gehaald worden omdat ze anders niet speelgerechtigd zijn. Met andere woorden heb je dat spelregelbewijs niet voor 1 september gehaald dan mag je niet voetballen. Voor jezelf misschien niet zo vervelend maar wel voor het team waarin je speelt. Hieronder de lijst van meisjes en jongens die het spelregelbewijs nog moeten behalen. Natuurlijk willen we jullie helpen om dit bewijs te halen, neem daarom contact op met Bert ten Hoff als je er zelf niet uit komt. 
Jullie hebben allemaal een activatie en inloggegevens ontvangen. Weet je die niet meer, via spelregelbewijs@knvb.nl kunnen die weer opgevraagd worden.

Inmiddels hebben veertien van de vijftien hun spelregelbewijs gehaald. Allen gefelciteerd met dit resultaat. EEn iemand moet het spelregelbewijs nog halen maar omdat diegene voorlopig toch niet voetbalt kan dat nog wel even wachten.

Met vriendelijke groet,

Bestuur VV Musselkanaal

Speelschema Musselkanaal 1 seizoen 2016/2017

Het speelschema van Musselkanaal 1 is bekend. Musselkanaal start met een thuiswedstrijd tegen Twedo. Dan twee uitwedstrijden, Dalen en FC Ter Apel'96.
Het eerste weekend van de "Winkelweek"thuis tegen Stadskanaal.
In bijgevoegd Exel bestand het complete schema.
De indelingen van Musselkanaal 2 t/m Musselkanaal 5 zijn te vinden op voetbal.nl.

De wedstrijdsecretaris

/upload/custom/schema-14-jaar-2016-17.xlsx

Voorbereiding en beker Musselkanaal 1 2016-2017

In bijgevoegd Exel-bestand het voorbereidingsschema van Musselkanaal 1 op het seizoen 2016 - 2017 (inclusief de twee bekerwedstrijden)

/upload/custom/voorbereiding_2016-20171.xlsx

Indeling VV Musselkanaal 3C seizoen 2016-2017

De indeling van Musselkanaal 1 is al een tijdje bekend maar was nog niet op de site verschenen. Hieronder tref je de indeling aan. Waarschijnlijk wordt vrijdag 15 juli ook het wedstrijdprogramma bekend en dat zal dan ook geplaatst worden.

Asser Boys
Bargeres
CEC (Emmer-Compascuum)
Dalen
Gieten
Leo (Loon)
Musselkanaal
Sleen
Stadskanaal
SVV´04 (Schoonebeek)
Ter Apel´96
Titan(Nieuw-Weerdinge)
Twedo(Veenoord/Nieuw-Amsterdam)
Zwartemeer

Het bekerprogramma is inmiddels wel al bekend. Musselkanaal is ingedeeld in een poule met drie ploegen.
Op zondag 21 augustus speelt Musselkanaal uit tegen SVBC (Barger-Compascuum) om 14.00.
Op zaterdag 27 augustus speelt Musselkanaal een thuiswedstrijd om 17.00 uur tegen De Treffer'16 uit Tweede Exloermond. Pikant detail is dat Dick Zuur daar de trainer is en Dick Zuur was vorig jaar nog een tijdje trainer van onze B-junioren.

 

 

Roy de Boer nieuwe Fysio/Verzorger vv Musselkanaal

Roy de Boer uit Groningen wordt vanaf het nieuwe seizoen de nieuwe fysio/verzorger van de vv Musselkanaal.

Voorlopige indeling vv Musselkanaal 2016-2017

De afgelopen periode is er door de technische commissie hard gewerkt om tot een nieuwe indeling voor het seizoen 2016-2017 te komen.

Batse jeugdvoetbaltoernooi zeer succesvol verlopen.

Het was lang geleden dat er auto's geparkeerd moesten worden bij de Chinees, een topdrukte dit weekend op het sportpark van de vv Musselkanaal. Vrijdag en Zaterdag werd het jaarlijks jeugdvoetbal toernooi gehouden: "Batse toernooi".  

Daksproeier Toernooi 2016 groot succes

Mede dankzij de geweldige inzet van alle deelnemende ploegen was het "Chris Heller Daksproeier Toernooi" weer een enorm succes.

E 4 op weg naar een uitstekende seizoensafsluiting

Op 4 juni was het tijd voor ons tweede toernooi van dit seizoen en wel het Jumbotoernooi te Ter Apel.

Menig speler van E4 heeft vorig jaar, destijds spelend in de F2, laten zien dat toernooien hun goed ligt aangezien het Batsetoernooi in 2015 winnend werd afgesloten. Het toernooi begon om 09.00u en wij speelden onze eerste wedstrijd om 09.17u.

We speelden tegen Ter Apel ME1 en aangezien dit team louter uit meisjes bestaat werd volgens velen van ons een makkie. “Furst joe see en ten belief” zou Van Gaal zeggen….

Uiteindelijk kregen de optimisten onder ons gelijk en werd het een klinkende 4-1 overwinning. De tweede wedstrijd was tegen CEC E3, op voorhand een moeilijkere tegenstander echter na 15 minuten spelen stond het 4-2 waarmee het totaal inmiddels op 6 punten stond.

Na deze wedstrijd waren er 10  minuten rustpauze in het programma opgenomen en moest er daarna gestreden worden tegen Dalen/DSC E5. En omdat 10 minuten voor een 9-jarige ook wel 20 minuten kunnen zijn stonden we bij aanvang van de wedstrijd met welgeteld 5 spelers in het veld, exclusief keeper. Nadat we als leiding een “Amber alert” hadden uitgegeven kwamen er vanuit alle hoeken spelers aangerend. Nog moe van het rennen werd uiteindelijk een nipte overwinning van 1-0 behaald.

Hierna hebben we genoten van een welverdiend ijsje, aangeboden door de organisatie. 

De laatste wedstrijd speelden we tegen de plaatselijke E5 en zou de uiteindelijke winnaar van onze poule aanwijzen. Een gelijkspel zou ons al winnaar maken maar voor alle zekerheid hebben we aan het team maar meegegeven dat ze moesten winnen.    

Velen waren dan ook verbaasd dat wij als leiding zeer blij waren met de 0-0 eindstand.

Nadat het tot iedereen was doorgedrongen werd er toch een bescheiden overwinningsfeessie gevierd.

Al met al een zeer geslaagde morgen.

Het was fantastisch weer, de sfeer was helemaal top en uiteindelijk ook nog met de grootste beker naar huis.

 

Deze week nog even de laatste 2 trainingen van het seizoen afwerken en dan voor de laatste keer schitteren op ons eigen Batsetoernooi aanstaande zaterdag 11 juni.

 

Iedereen is van harte welkom ons aan te moedigen.

Wellicht zijn we op weg naar een uitstekende seizoensafsluiting, een seizoen met ups en downs maar zaterdag 4 juni pakt niemand ons meer af…..

 

We brengen u van de verrichtingen op het Batsetoernooi wel weer op hoogte al is natuurlijk geen toernooi hetzelfde (doont komper eppels wis peers) maar we wachten in spanning af….

 

Tot later.

 

 

Transfer nieuws vv Musselkanaal

De vv Musselkanaal heeft zich met een aantal spelers versterkt en zal ook afscheid nemen van spelers en verzorger. We stellen ze aan u voor;

4 juni"Heller Daksproei Toernooi"

Aanstaande zaterdag 4 juni wordt het Heller Daksproeier Toernooi aan de parklaan te Musselkanaal gehouden, aanvang 18.30 uur.

Inleveren foto's voor nieuwe spelerspassen

Op de bijgevoegde PDF staan heel wat namen van spelers die een foto moeten inleveren voor een nieuwe of vervangende spelerspas. Het zijn er nogal wat dus kijk de lijst even goed na of je naam er ook bij staat.
Lever de foto zo speodig mogelijk in bij de kantine of bij onze ledenadministrateur Be Speelman, Zuiderdiep 408A, 2e Exloermond.

Let wel: geen foto betekent ook niet spelen, voor je zelf wellicht niet zo erg maar voor het team waarin je speelt wel. Dus snel inleveren die foto!!

/upload/custom/-cee7958e3da8d297dc6e_3.pdf

Oefenwedstrijd Bellingwolde 1 - Musselkanaal 1

Donderdagavond 26 mei om 19.30 uur speelt het eerste van de vv Musselkanaal uit tegen de vv Bellingwolde. Uitslag: 1-1

Bestel kaarten Slotfeest online

Vind je het makkelijker om online je kaarten te kopen voor het slotfeest?

Dat kan! Stuur een mail naar: activiteitencommissievvmsk@gmail.com of stuur een pb via facebookpagina van de activiteitencommissie !

Zij zullen de kaarten bij je thuis bezorgen, uiteraard bij betaling.

B 2 Kampioen

Na een bloedstollende wedstrijd, tegen directe concurrent Nieuw-Buinen, die in een 3-3 stand eindigde mochten de jongens van Wim Nonkes en Tom van der Zwaag zich kampioen noemen van de 3e klasse.

2e elftal promoveerd naar de 2e klasse

Het tweede elftal van de vv Musselkanaal is vanochtend(22 mei) op een indrukwekkende wijze gepromoveerd naar de 2e klasse.


Door met ruime cijfers 7-1 te winnen van Velocitas werd promotie een feit nadat vorige week uit met 2-2 werd gelijk gespeeld. 

In de competitie 4e worden en dan zo overduidelijk promoveren is een compliment waard! De jongens van Wessel, Jan en Peter kregen de handen dan ook terecht op elkaar van het massaal opgekomen publiek, die de jongens de gehele wedstrijd hebben ondersteund.

2e elftal, staf en begeleiding van harte gefelicteerd!

Ook Gert Jan Teuben bedankt voor die mooie ererondrit.............


Nacompetitie weekend 21 en 22 mei

Zondag 22 Mei om 10.15 uur spelen de jongens van Wessel, Peter en Jan een uitermate belangrijke wedstrijd in de strijd om promotie naar de 2e klasse.

Vrouwen 1………KAMPIOENUUUUUUUH!!!!

We schrijven maandag 9 mei 2016.

Op het trainingsveld zijn de dames zich aan het voorbereiden op de laatste wedstrijd van het seizoen…….uit naar KZC`08. Onze concurrent speelt deze avond een inhaalwedstrijd in Coevorden tegen Nkvv/Csvc/Germanicus. Geen gemakkelijke klus voor St Beilen/Fitboys. Bij puntverlies zouden onze dames Kampioen zijn. In de rust van deze inhaalwedstrijd maar even gebeld naar Coevorden om de ruststand te weten te komen. Germanicus leidt met 1-0……er klinkt een licht gemor bij onze dames…….zonder zelf te spelen en dan kampioen worden lijkt hun toch niet zo leuk. Ze willen het zelf graag beslissen op het veld zaterdag de 14e mei. We zetten de training gewoon voort en sluiten af met een goed partijspel! Na de training wacht het team in spanning het resultaat af van de bovengenoemde inhaalwedstrijd. Na alle troepen te hebben ingeseind om even bij de kantine aanwezig te zijn kon dan de mededeling gegeven worden dat het in Coevorden gelijk was geëindigd…..2-2!!

Na een korte aarzeling gingen de meiden compleet uit hun dak…….het besef was er dat we kampioen waren geworden en dat voor het 2e jaar op rij…….Het was nog een poos onrustig onder de overkapping. Toch werd de wens uitgesproken om de uitwedstrijd tegen KZC`08 serieus aan te pakken en het seizoen waardig af te sluiten. SUPER instelling!!!

Wat een dagen……..er werden 2 bussen geregeld…..meer dan 100 supporters langs de kant. Een organisatie die zich van hun beste kant liet zien door veel te regelen ( René, Hans en Anita…….KANJERS!!).

Zaterdag 14 mei 2016…….

Onze kampioenswedstrijd!! Tuurlijk waren we officieel al kampioen……maar het randgebeuren heeft er toe bijgedragen dat we zaterdag wel dat bijzondere gevoel hebben gekregen. Rookpotten, veel getoeter en veel publiek op de kar…..een schitterende entourage!!!

De wedstrijd verliep voor ons voorspoedig…..na 13 minuten al op 0-2 voorsprong door een mooi boogballetje van Carien en een afstandschot van Mandy. Vlak voor rust zette Mandy met wederom een afstandschot de ruststand op het scorebord 0-3. Na de  rust en veel doorwisselen draaide het even niet, de tegenstander profiteerde hiervan en wist de achterstand te verkleinen tot 2-3. Gelukkig werden de meiden daarna weer wakker en trokken het spel weer naar zich toe. Uit een corner wist Mandy met een prachtige volley ( haar 54e goal!!!) de 2-4 eindstand op het scorebord te zetten.

Dus heeft het team na het behaalde kampioenschap waardig afscheid genomen van een bizar en bijzonder seizoen…………22 wedstrijden gespeeld, 20 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren……doelsaldo 101 voor en maar 16 doelpunten tegen.

IK ZEG……..DIK EN DIK VERDIEND DE NR.1    Op naar de 3e klasse!!!!!

Langs deze weg wil ik namens het complete team iedereen bedanken die dit kampioenschap tot een hele bijzondere heeft gemaakt………Schmitz transport, de activiteitencommissie, de supportersvereniging, supporters ( C1….top!!!), bestuur, firma 58 en John Tonnis en natuurlijk onze toppers van sponsoren,…….Tok producties, Bliss Events, Autobedrijf Sanders, Koos Peters, De Gelegenheid en JHP Montage.

Trainertje

 

Kampioenschap en nacompetitie

Musselkanaal VR 1 is zonder zelf te spelen kampioen geworden in de vierde klasse 09. De enige overgebleven concurrent ST.Beilen/Fit Boys VR1 verspeelde hun laatste kans door met 2-2 gelijk te spelen tegen NKVV/Germanicus/CSVC. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand elf punten. Musselkanaal VR 1, trainer en staf van harte gefeliciteerd met dit behaalde resultaat. Een fraaie prestatie, als promovendus direct weer kampioen geworden en nu op naar de derde klasse. 

Musselkanaal C1 Kampioen

Zaterdagmiddag 7 mei is Musselkanaal C1 kampioen geworden in de 2e klasse 17. Door een 4-1 zege in Zuidbroek op ZNC C1 werd de ploeg van trainer Hendrik Melgers en leiders Harold Stoker en Bert Schulte onbereikbaar voor de concurrentie. Na drie minuten scoorde Dion Schomaker de 0-1, Melvin Wiering maakte de 0-2. ZNC C1 scoorde voor de pauze nog de 1-2.

Wedstrijdnieuws 7/8 mei

Ondanks de vakantie en het mooie weer wordt er toch ook nog gevoetbald dit weekend. Er staan een aantal belangrijke wedstrijden op het programma. Er gaan ook een aantal wedstrijden niet door:
HS'88 E3-Musselkanaal E3 en Musselkanaal 4-Buinen 2.

Bus naar de kampioenswedstrijd dames 1

Zaterdag 14 mei vertrekt er een bus van de supportersvereniging naar Klazienaveen. Daar wordt gespeeld tussen de dames 1 van sjo KZC'08 en de dames 1 van vv Musselkanaal.

Wedstrijdwijzigingen 5e elftal

Donderdag 5 mei zou het vijfde elftal aantreden in Nieuw Buinen om daar om 10.00 uur af te trappen tegen het vijfde van  Nieuw Buinen.
De wedstrijd wordt al een dag eerder gespeeld, namelijk 4 mei. Het aanvangstijdstip is bepaald op 19.10 uur. Beide elftallen kunnen dan aandacht schenken aan de Dodenherdenking om 20.00 uur. Om 20.10 uur zal de tweede helft beginnen. De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark Buunerdrome.

Geen extra feestelijkheden na de wedstrijd van 8 Mei

Het Bestuur heeft samen met de activiteitencommissie en supportersvereniging besloten om aanstaande zondag 8 mei geen extra feestelijkheden te organiseren.

Nieuws vanuit de club, met nieuwe update.

Vanuit het bestuur hebben wij een aantal punten ter info voor onze leden.

TC organiseert informatieavond

De Technische Commissie organiseerde afgelopen woensdagavond voor trainers en leiders van de D, E en F jeugd een informatieavond. Zo’n vijftien personen waren aanwezig. Jeroen van der Laan opende de avond, daarna kregen de aanwezigen van Wessel Woortman informatie over de opzet van de trainingen, doelstellingen van een training en verschillende trainingsvormen. Ook kregen de trainers en leiders een boekwerk met allerlei soorten trainingen die ze naar hartenlust kunnen gaan gebruiken. Daarna gaf Henk Honken informatie over omgaan met jeugd & voetbal en de manieren waarop je het beste de junioren kunt gaan coachen. Bij beide onderwerpen werden er diverse vragen gesteld en druk gediscussieerd over de problemen waar men tegen aanloopt maar ook de succesverhalen en positieve ontwikkelingen. Al met al een leuke zinvolle avond voor een ieder die aanwezig was en zeker weer een stap voorwaarts voor de jeugd van vv Musselkanaal.

Uitslag Kaartavond 15 April 2016

OP 15 april was er weer een kaartavond in de Kantine. Deze keer waren er diverse teams samengesteld van leden en supporters die allemaal wat doen bij de voetbalclub. Uiteindelijk wist team E (Willem Cosse, Anthon Koops, Richard Sanders en Jan Norder) te winnen. Wanneer je klikt op de link hieronder zie je de uitslagen van die avond.

/upload/custom/kaartavond_15_april_2016.docx

Musselkanaal zoekt nieuwe trainers

Voor het volgende seizoen (2016-2017) is Musselkanaal dringend op zoek naar aantal nieuwe trainers. Voor Musselkanaal A2 of B2 is een nieuwe trainer nodig. Het is op dit moment nog niet helemaal zeker of er een A2 of een B2 komt. Het is zelfs mogelijk dat er een A2 en B2 voetballen het volgende seizoen.
Ook zijn we op zoek naar een trainer voor Musselkanaal D1.
Informatie over deze vacatures kan verkregen worden bij de Technische Commissie van de VV Musselkanaal, Jeroen van der Laan (06-51638323) kan de informatie verstrekken. Wij zoeken een aantal enthousiaste trainers die willen werken volgens het Jeugdbeleidsplan van de VV  Musselkanaal.

Fluitend naar Meubelhuus..........

Richard Smit heeft als scheidsrechterbaas van de vv Musselkanaal een mooie deal gesloten met "Het Meubelhuus " uit Musselkanaal.

Draag je steentje bij!

Wil jij ook je steentje bijdragen aan onze nieuwe bar in de kantine?! Koop een steentje voor €10,- en je naam komt op deze mooie muur! Geef het door in de kantine!

Met vriendelijke groet, 

De activiteiten commissie

Poiesz Actie levert € 1278,- op.

De Poiesz actie van de laatste maanden bracht de vv Musselkanaal op de eerste plaats en leverde een bedrag op van € 1278,-.

Begeleiding en Staf F junioren vermaken zich in Cambodja.......

Aangezien betrokkenheid bij een voetbalvereniging niet alleen kan bestaan uit training geven en wedstrijden begeleiden, zijn de leiders en trainers van onze F pupillen met aanhang afgelopen zaterdag gezellig een avond uit geweest.

Vaantjes en aanstekers vv Musselkanaal te koop

De supportersvereniging heeft vaantjes van de vv Musselkanaal laten maken en zijn te koop achter de bar voor maar 5 euro per stuk, de activiteiten commissie heeft speciale aanstekers laten maken en deze zijn verkrijgbaar voor maar 1,50 per stuk of 4 voor 5 euro.

Dames 1 in het nieuw gestoken.

Bliss Events, TOK producties en autobedrijf Sanders hebben de dames van nieuwe trainings cq warming-up pakken voorzien.
 
Het team is erg blij met dit geweldig gebaar van deze sponsoren!

Tweetal oefenwedstrijden Musselkanaal C1

Musselkanaal C1, vandaag winst uit bij SJS C1 met 3-1 en hard op weg naar de titel, speelt binnenkort een tweetal oefenwedstrijden.
Op woensdag 13 april speelt het om 19.00 uur tegen WVV C1 (3e divisie). Op voorhand een pittig wedstrijdje dus.
Op zaterdag 30 april speelt Musselkanaal tegen een team uit Engeland. Tockwith JFC C1 is dan de tegenstander. Tockwith ligt in NO Engeland. Ergens in de buurt van York. Leeds is ook een grote plaats in de omgeving. De Engelsen vertoeven in Ponypark Slagharen en omdat Hendrik Melgers internationale contacten heeft was een afspraak voor een oefenduel snel gemaakt.

Winnaars bekend van de paaskleuractie

De activiteitencommissie heeft drie winnaars bekend gemaakt van de
paaskleurwedstrijd :

zie foto, van links naar rechts :

3e prijs : Rosalie Kluitenberg

1e prijs : Luuk Munneke

2e prijs: Jochem Stenekes

 

Musselkanaal E 4 in hun nieuwe trainingspakken

De spelers en begeleiding van Musselkanaal E4 zijn onlangs in het nieuw gestoken. Dankzij een flinke bijdrage van de sponsoren Schmitz Transport uit Ter Apelkanaal en Bentlage installatietechniek uit Musselkanaal kon iedereen worden voorzien van een nieuw trainingspak.

Uitstel tweetal wedstrijden zondag 10 april 2016

Er gaan zondag twee wedstrijden niet door.
De topper tussen Valthermond 4 en Musselkanaal 4 is uitgesteld. Hetzelfde geldt voor de wedstrijd Musselkanaal 5 - FC Ter Apel'96 4  (voor de derde maal verzoekt Ter Apel om uitstel!!)

Uitslag Klaverjassen en Jokeren 25 maart

Vrijdagavond 25 maart was er weer een kaartavond in de kantine. Er werd weer fanatiek gekaart, klaverjassen en jokeren stond er op het programma. In de bijlage (door op de link te klikken) is te zien dat Jan Norder de winnaar was bij het klaverjassen en Miny Manning de winnaar bij het jokeren.

De supportersvereniging.

/upload/custom/uitslag_kaartavond_25_maart_vv_Musselkanaal_klaverjassen_en_jokeren.xlsx

Trainer voor VR2 gezocht

De dames van Musselkanaal VR2 zijn op zoek naar iemand die de trainingen van deze dames wil verzorgen. De dames spelen momenteel in de vrijdagavond competitie. Men traint twee keer per week, op de maandag- en woensdagavond.
Van de trainer wordt een stukje enthousiasme verwacht. Verdere informatie kan verkregen worden bij de technische commissie van de VV Musselkanaal.

Heerlijke zoete overwinning op Valthermond A1

 

Nadat vorige week na een 2-0 achterstand ONR A1 met 4-2 werd verslagen was het afgelopen zaterdag de dag van de derby: Valthermond A1 – Musselkanaal A1.
Thuis werd nog met 3-1 verloren maar na de overwinning tegen ONR was het zelfvertrouwen aanwezig om onder leiding van Henk Honken, Lars Becker en Jan Norder, de drie punten mee naar huis te nemen.
Vanaf de eerste minuut werd Valthermond onder druk gezet en het duurde dan ook niet lang voordat de eerste kansjes kwamen. Na twintig minuten ontfutselde Rik Potze de bal van de tegenstander en deze werd overgenomen door Rolf Kayser die vanaf de zestien meter met links uithaalde en de bal in de linker benedenhoek zag verdwijnen, 0-1. Musselkanaal bleef druk zetten en dit resulteerde in een grote kans voor Niek Bos echter zijn inzet werd prima door de keeper tot corner verwerkt. Daarna werd nog de lat en de paal geraakt. Ook Valthermond kreeg nog een prima kans maar Luuk Zwiers reageerde prima op de inzet. De bedoeling was om met de 1-0 voorsprong te gaan rusten echter een Valthermond aanvaller dacht daar anders over en scoorde onverwacht uit een uitval de 1-1.

Direct na rust kwam Musselkanaal op een terechte 2-1 voorsprong nadat een vrije trap van Roben Eikens door een Valthermond speler in eigen doel werd gewerkt. Valthermond ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker en die viel uit de kluts na een afgeslagen vrije bal. Musselkanaal leek niet tevreden met een punt en zocht weer de aanval. Niek Bos werd alleen op de keeper afgaand net voor de zestien meter onderuit gekegeld en dit resulteerde in een rode kaart en vrije trap. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Rik Potze, 2-3.
De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar, de meeste duels bleef men winnen, verdedigend gaf men niets meer weg, sterker nog, kansen op een grotere overwinning waren zeker aanwezig. Musselkanaal staat nu steviger in de middenmoot en ongetwijfeld willen de spelers deze positie vasthouden en de komende weken met elkaar de strijd willen blijven aangaan. 

Musselkanaal B2 wint in Hoogeveen

Musselkanaal B2 speelde zaterdagmiddag (19-3) in Hoogeveen tegen de plaatselijke B2. Musselkanaal B2 wist de wedstrijd met 4-2 te winnen. Natuurlijk een knappe prestatie. Van de wedstrijd zijn op site van de VV Hoogeveen een 89 tal foto's te vinden. Om een impressie van de wedstrijd te krijgen moet je zeker alle foto's even doorbladeren. Er staan werkelijk een aantal schitterende acties op!!

Parkeerverbod rondom ingang sportpark

Velen weten het wel, maar overwint gemak ten opzichte van het verbod. Wij willen iedereen er graag op wijzen dat op de strook rondom de ingang van het sportpark duidelijk wordt aangegeven dat hier geen voertuigen geparkeerd mogen worden. Veiligheid voor onze leden en toeschouwers staat voorop en wij gunnen u tevens geen bekeuring. Er zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen bij het sportpark waar het wel toegestaan is om te parkeren.

Bij voorbaat dank !

Bestuur vv Musselkanaal

Uitslagen Kaarten 26 februari 2016

Op 26 februari was er weer een kaartavond in de kantine georganiseerd door de Supportersvereniging. Er kon wederom geklaverjast en gejokerd worden. Wanneer onderstaande link wordt aangeklikt zie je de uitlsag van het klaverjassen. Willem Schomaker was degene die met de eerste prijs aan de haal ging. Op 25 maart is de volgende kaartavond. Morgenavond, 4 maart, wordt een grote Bingoavond georganiseerd in de kantine door de Supportersvereniging.

/upload/custom/Klaverjaswedstrijd_supportersvereniging.docx

vv Musselkanaal scoort munten bij de Poiesz/Tussenstand per 7 maart

Vandaag stonden er de hele dag voetbalsterren van de vv Musselkanaal in de supermarkt POIESZ om de muntenactie te ondersteunen.

Kampioenen in de zaal

De jeugd van vv Musselkanaal heeft het goed gedaan in de zaal, zowel E 5 als E2 en E1 werden kampioen in hun competitie. Op de foto's ziet u de Kampioenen van E1 en E 2. 

Nieuws vanuit de Technische Commissie

Afgelopen weken hebben vanuit de Technische Commissie (TC) gesprekken plaatsgevonden met de jeugdtrainers. Wij als TC zijn blij te horen dat alle trainers zeer enthousiast waren over hun teams en de vereniging. Bijna allemaal hebben ze de intentie om ook volgend jaar nog  trainer te zijn bij VV Musselkanaal.

Voor de A, B en C junioren zijn de trainers al vastgelegd. Voor een eventuele A2 en/of B2 proberen we ook z.s.m. een invulling aan te geven. De lagere junioren (D,E en F teams)  is mede afhankelijk van het aantal teams maar ook hier hebben we goede hoop dat voor het volgende seizoen alle teams de juiste begeleiding krijgen.
Voor A1 is Wessel Woortman vastgelegd, voor B1 Hendrik Melgers, voor C1 Kars Wiering en voor C2 Marlin Dekker.
Alle trainers waren zeer tevreden over hun huidige team en zien nog genoeg potentie om dit verder uit te bouwen.

TC vv Musselkanaal

Musselkanaal C1 dankt hun sponsoren

De jongens van VV Msselkanaal C1 hebben nieuwe kleding en tassen in ontvangst mogen nemen met dank aan de sponsoren. C1 wil de sponsoren nogmaals bedanken voor de kleding en tassen, zonder hen was dit niet mogelijk geweest. C1 doet het supergoed in de competitie en zijn op dit moment koploper in de tweede klasse.

Helaas konden onderstaande sponsoren niet aanwezig zijn om samen met de C1  op de foto te gaan.
Shell de IJzeren Klap Musselkanaal
De Jonge Sport Stadskanaal
Restaurant Ramses Musselkanaal
Dak Techniek M.S.K. 

Namen bij de foto: boven van links naar rechts:
Simon en Barbara Strockmeijer (Strockmeijer geluid en licht), Peter Rolfes (De Gelegenheid), Harold Stoker ((Stoker Keukenmontage), Hendrik Melgers, Melvin Wiering, Mitchell Anakotta, Dennis Kuiper, Roy Stoker, Arvid Oost, Lennart Fehrmann, Rik Schulte, Jos de Boer, Hermen Schomaker en John Tonnis (van Firma 58) en Frank Westen (Westen tapijt en wonen).
Onderste rij:
Sten Schulte, Dion Schomaker, Derk Arnoldus, Edwin Melgers, Milan Moesker, Dion Bunk en Robin van der Dries.

Woensdag 2 maart: Fun 4 Keepers

Op woensdag 2 maart staat onze club in het teken van een super leuke keeperspromotiedag voor jeugdkeepers.

 • Voor jeugdkeepers van 6 t/m 18 jaar (jongens en meisjes)
 • Kosten € 10,- per persoon
 • Inclusief lunch en oorkonde
 •  Cursus onder leiding van Gerrie van Eijk (voormalig profkeepertraining) 

Lees hier meer informatie in de poster. Voor opgave en inlichtingen: tc@vvmusselkanaal.nl. Voor meer informatie en/pf aanmelden voor je school: www.drentsekeepersschool.nl

Nieuws vanuit het "Batse Toernooi"

De organisatie van het Batse toernooi van de vv Musselkanaal heeft voor dit jaar de CliniClowns als goede doel uitgekozen. Beide organisaties gaan hun best doen om het voetbaltoernooi tot een groot succes te brengen. CliniClowns komen bij kinderen in ziekenhuizen en instellingen op bezoek. Ze spelen samen waardoor de kinderen afleiding en plezier beleven en even vergeten dat ze ziek zijn.

Naast voetbal worden er tijdens het toernooi voor de deelnemende jeugd diverse activiteiten georganiseerd zodat de jeugdspelers een leuke dag hebben.

Het toernooi vind dit seizoen plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni 2016.

 

Bingo avond 4 maart

De supportersvereniging organiseert op vrijdag avond 4 maart  vanaf 20.00 uur weer een prachtige bingo avond, met fantastische prijzen.

Dartavond zeer succesvol


De activiteitencommissie organiseerde voor de A&B junioren een dartavond in de kantine van de vv Musselkanaal en kan tevreden terug kijken op een gezellig avondje dart.

Uiteindelijk bleven er 3 winaars over en wel: Luuk, Jaron en Gerben, zij gingen er met een zak vol ponden van door!

Vrijwilligers gezocht voor bardienst!

Lieve sportvrienden! We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de bardienst. Lijkt het jou leuk en gezellig om ons hier een handje mee te helpen? Geef je dan op in de kantine! Want des te meer deelnemers, des te meer kunnen we rouleren...

Winnaars KERSTBRODEN ACTIE bekend........

We hebben alles geteld en uitgerekend en hebben 3 winnaars van de kerstbroden actie! Tromgeroffel...... Robin Schmitz, Niels Becker en Rick Tieks. Deze 3 heren hebben de meeste kerstbroden verkocht! Jullie krijgen per persoon, 4 kaarten voor de wedstrijd FC Groningen - de Graafschap op zondag 10 april. 

Namens de activiteitencommissie van harte gefeliciteerd en wij wensen jullie alvast heel veel plezier! 

NB de kaarten ontvangen jullie zo spoedig mogelijk van ons. Ze worden twee weken voor de wedstrijd naar ons toegezonden. De wedstrijd begint om 14.30 uur. 

 

Westen Tapijt & Gordijnen sponsort de vv Musselkanaal met nieuw tapijt

Westen tapijt en Gordijnen aan de Marktstraat 60 te Musselkanaal heeft de vv Musselkanaal geweldig geholpen met de verbouwing van de bestuurskamer, commissiekamer en nieuwe koffie verkooppunt.

Kapotte Lampen

Al weken, misschien wel al maanden is de verlichting op het Wetraveld en op het veld achter de kantine niet helemaal zoals het behoort te zijn. Een aantal lampen zijn kapot en moeten hoognodig worden vervangen. Al een paar keer is er een poging ondernomen maar dan is de grond weer te drassig of waait er een te harde wind zodat de hoogwerker niet in actie kan komen. Het bestuur beseft ook wel dat het zo eigenlijk niet langer kan maar veiligheid staat voorop om die lampen te plaatsen. Zo gauw als het weer wat droger wordt gaan we de lampen vervangen. Nog even geduld dus, wij beseffen ook wel dat het niet de meest prettige manier is om te trainen bij zo weinig licht.

Het Bestuur

Junioren vv Musselkanaal zweten in de zaal

Afgelopen week werd door de technische commissie een onderling zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. Eerst speelden de A en B junioren een zondagmiddag een toernooi, afgelopen zondag was het de beurt aan de C en D junioren. Meer dan 70 voetballertjes lieten zien dat zaalvoetbal ook erg leuk is.

Bij de A/B junioren was het team van Arsenal met Roben Eikens, Niek Bos, Aron Berends, Jim Theuns en Kelvin Anakotta de beste. Bij de C/D junioren won Everton overtuigend. Rick Tieks, Lennart Fehrmann, Sten Schulte, Owen Corpeleijn, Jort Broekhuizen en William Lesterhuis waren door dit Engelse team gecontracteerd. Dit alles onder prima leiding van de scheidsrechters Dennis Kuiper, Jorn Wiekens en Leon Honken.

Gezien de enthousiaste reacties zeker voor herhaling vatbaar.

Musselkanaal 1 - Protos 1

De wedstrijd Musselkanaal 1 - Protos 1 gaat vanmiddag wel door. Het hoofdveld is afgelast daarom wordt er uit geweken naar het kunstgras. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.

Uitslag Koppelkaarten 16 januari

Zaterdag 16 januari was de kantine van de VV Musselkanaal weer bezet door een groot aantal klaverjassers. Maar liefst 28 kaartliefhebbers hadden de weg naar de kantine gevonden om daar bijna de gehele dag deelte nemen aan het zogenaamde koppelkaarten. In totaal werden er zeven ronden gespeeld. Het koppel Herman Teuben en Jans Groenewold won dankzij een ijzersterke laatste ronde. Plek 2 was voor het duo Jan de Vries/Henk Tieben en het duo Harrie van Rieke/Bernardus Tieben werden derde. De poedelprijs was voor Dick Teuben en Roelf van Boven. In de bijlage de eindstand.

/upload/custom/koppelkaarten_vv_Musselkanaal_17-2-2015_def_11.xlsx

 

Stadskanaal 1- Musselkanaal 1

 

Stadskanaal 1-Musselkanaal 1 gaat door. Aanvang 14.00 uur.

Nog even voor alle duidelijkheid, ook niet stiekem op de velden gaan lopen voetballen. De velden zijn allemaal afgelast. Zo heb ik zaterdagmorgen al weer zes 'voetballers' van het hoofdveld moeten sturen. De heren waren druk bezig om het hoofdveld te vertrappen!!!

De wedstrijdsecretaris.

Toppers B1 trainen vandaag in de sneeuw

Een winterstop houdt in een poosje niet voetballen en als je dan weer mag dartelen in de wei laat je je niet tegenhouden door een laag sneeuw.
De jongens van B1 trainden vandaag in de sneeuw en haalden een lekkere frisse neus en...............koale teunen.

Droevig nieuws

Donderdag 14 januari zijn twee trouwe supporters van de VV Musselkanaal overleden. Eerst bereikte ons het bericht dat Piet Neuwitter was overleden. Piet was al een tijdje ziek en is op de veel te jonge leeftijd van 56 jaar overleden. Wij wensen de familie Neuwitter veel sterkte de komende tijd.
Even later bereikte ons ook het bericht dat Jan Wilken was overleden. Op de dag dat hij 60 jaar gehuwd was is hij overleden. Wij wensen ook de familie Wilken veel sterkte de komende tijd.

De VV Musselkanaal

Musselkanaal 1 Afgelast

Vanwege de sneeuw ging de wedstrijd van Musselkanaal C1 tegen Onstwedder Boys al niet door. De oefenwedstrijd van Musselkanaal 1 tegen Bellingwolde 1 die op zondag 17 januari gespeeld zou worden gaat om dezelfde redenen niet door. Musselkanaal 1 gaat van 13.00 uur tot 14.30 trainen in de Hunsowhal te 2e Exloermond.
IJs en weder dienende speelt Musselkanaal 1 op dinsdagavond 19 januari tegen ASVB 1 om 20.00 uur.

Zoutactie vv Musselkanaal in 2 uur uitverkocht

Dankzij de activiteiten commissie en hulp van het eerste elftal van de vv Musselkanaal werden in 2 uur tijd alle zoutzakken verkocht die nog op voorraad lagen. De opbrengst die ten goede komt aan de upgrading van de kantine is een 1000 euro !   Wij danken alle zoutkopers en uiteraard de vrijwilligers die het vandaag allemaal weer mogelijk maakten.

 

Keepers Trainingen

Dinsdagavond 12 januari starten de keeperstraingen van de E en F junioren, die worden gegeven door Raymond Herbers, weer.

Succes Musselkanaal C1 in de zaal

Op 22 december van het vorig jaar deed Musselkanaal C1 mee aan het Milk Boarding toernooi wat gehouden werd in het Insdoor Soccer Centre aan de Ulgersmaweg in Groningen. Het Indoor Soccer wordt gespeeld op een veld van 15x30 meter met netten er om heen. De bal blijft dus constant in het veld/spel.

In de poule wedstrijden moest Musselkanaal C1 aantreden tegen Hoogeveen, Wildervank, Broekster Walden, Borger en Frisia. Middels uitstekend voetbal werd de eerste plaats gehaald in de poule. In de kruisfinale moest er worden gespeeld tegen Hoogeveen C1. Dat werd maar liefst een 8-2 zege. De finale moest toen tegen Valthermond C1. Die werd helaas met 4-1 verloren maar toch kunnen de jongens en leiding terugkijken op een prima prestatie.
Op de foto de jongens van C1 die meegespeeld hebben.

Programma weekend 9 en 19 januari

Musselkanaal C1 - HSC C1 is afgelast. De wedstrijd zou zaterdag 9 januari om 11.00 worden gespeeld maar de tegenstander heeft zich afgemeld. Ipv een wedstrijd gaat Musselkanaal C1 trainen om 11.00 uur.
Musselkanaal D2 komt morgenvroeg wel in actie. In en tegen Stadskanaal speelt het tegen D3 van Stadskanaal. Aanvang: ??.??
Zondag komt het eerste van Musselkanaal ook weer in actie. Om 14.00 speelt het thuis tegen Heiligerlee. Scheidsrechter is dhr. Smit uit Emmen

De wedstrijdsecretaris.

Fijne Feestdagen en een voorspoedig en sportief 2016

Het bestuur wenst u allen fijne feestdagen en een gezond en sportief  2016  toe.

Nieuwjaarsreceptie 2 januari een gezellige avond

Het was weer gezellig op de nieuwjaarsreceptie van de vv Musselkanaal, met als boodschap : Laat het glas eens half vol zijn ipv half leeg. 

C1 herfstkampioen

Vorige week leed Musselkanaal C1 verrassend een 1-0 nederlaag uit in Winschoten tegen BATO. Om toch de koppositie weer te heroveren moest in de inhaalwedstrijd tegen koploper SJS worden gewonnen. Na de laatste training verklaarde trainer Hendrik Melgers al dat zijn jongens "op scherp" stonden. Dat bleek j.l. zaterdag ook. Vooral op basis van een heel sterke tweede helft won Musselkanaal C1 dik verdiend met 4-1 en mag zich daarom 'Herfstkampioen' noemen.
 
 
 

Zaterdag 23 januari "De Klassieker"

Op zaterdagavond 23 januari 2016 vind in sporthal "de Splitting" te Nieuw Buinen de jaarlijkse zaalvoetbalklassieker plaats tussen Buinermond en Musselkanaal.

Winterstop Trainingen Jeugd

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Daarom worden met ingang van 18 december 2015 de trainingen van de jeugd stopgezet. In het nieuwe jaar 2016 zullen de trainingen weer op 11 januari beginnen. De B-junioren beginnen op 5 januari weer en de C-junioren starten twee dagen later op 7 januari 2016.

Training overige senioren v.a. woensdag 6 januari

Trainer Jacob Bruinsma heeft zijn manschappen op kerst vakantie gestuurd. Vanaf woensdag 6 januari 20.00 uur kunnen de overige senioren de overtollige killootjes er weer aftrainen...........

F jeugd compleet in de eigen kledinglijn vv Musselkanaal.

Onlangs zijn al onze F pupillen en hun trainers / leiders voorzien van nieuwe trainingspakken.

Bernd van Bolhuis ook volgend seizoen trainer van de vv Musselkanaal

Het bestuur van de vv Musselkanaal heeft het contract met Bernd van Bolhuis met 1 jaar verlengd.

Musselkanaal twee ereleden rijker

Tijdens de algemene jaarvergadering van de VV Musselkanaal op 7 december werden er twee nieuwe ereleden benoemd. Bert de Vries en Jans Schomaker viel deze eer te beurt.

vv Musselkanaal steunt Julians stichting met cheque van € 1258,09

Arko Kuiper, Jeroen van der Laan en Henk Honken hebben namens de organisatie van het ‘Batse Jeugdvoetbaltoernooi’ van voetbalvereniging Musselkanaal deze week een cheque van 1258,09 euro overhandigd aan Dirk Kloen en Jan Vlieghuis van de Julians Stichting.

Dit bedrag werd tijdens het toernooi in 2015 bij elkaar gevoetbald door honderden jeugdvoetballers uit de gehele regio. Elk team doneert een bedrag welke rechtstreeks naar het goede doel wordt overgemaakt. Dit jaar werd gekozen voor de Julians Stichting. Het ‘Batse Jeugdvoetbaltoernooi’ beleefde in juni 2015 alweer haar vierde editie.

Vanwege het overweldigende succes van dit toernooi in combinatie met het goede doel wordt volgend jaar opnieuw het jeugdvoetbaltoernooi gehouden, en wel op 10 en 11 juni 2016. Aanmelden en het verkrijgen van meer informatie is mogelijk. Zie hiervoor de site www.vvmusselkanaal.nl onder het kopje “Batse toernooi”.

 

Wedstrijdwijzigingen zondag 13 december

Bij alle teams die zondag in actie komen zijn er wijzigingen.
Musselkanaal 1: andere scheidsrechter, nu Johan Wever uit Meppel ipv Bennie Miggels.
Musselkanaal 2: verplaatst naar 11.00 uur
Musselkanaal 3: wedstrijd uit naar Raptim is verplaatst naar 20-12,12.00uur!!!!
Musselkanaal 4: verplaatst naar 09.00 uur
Musselkanaal 5: uitwedstrijd tegen TEVV wordt nu thuis gespeeld om10.00 uur.
Voor zaterdag blijft alles nog bij hetzelfde

De wedstrijdsecretaris

Sinterklaas feest een groot succes

Sinterklaas en zijn zwarte pieten werden afgelopen zaterdag per brandweerwagen naar het sportpark van de vv Musselkanaal gebracht.

Oefenwedstrijden Dinsdag 24 november

Dinsdagavond 24 november zijn er een tweetal oefenwedstrijden op het kunstgras. Om 18.45 speelt Musselkanaal C1 tegen FC Ter Apel'96 C1, scheidsrechter is Arco Kuiper. Om 20.15 speelt Musselkanaal 1 tegen Noordster 1 uit Oude Pekela, scheidsrechter bij deze wedstrijd is Patrick Smit. 

Elftal foto's actueel op de team pagina's

Alle elftal foto's zijn weer gemaakt.  Mochten er nog geen namen onder vermeld staan ( 3e en 4 e elftal )  graag door geven aub !

Foto's van dames 2 en het 1e en 2 e in wedstrijd tenue volgen spoedig.

Supportersvereniging geeft de club en haar leden een fantastische steun in de rug.............

Een pracht kado voor de club en hun leden, 14 nieuwe barkrukken met rugleuningen sieren de bar van de vv Musselkanaal.

Activiteiten Commissie vv Musselkanaal pakt uit.....

Vanochtend om 08.00 uur stonden vele leden van de Activiteiten commissie dozen uit te pakken met daarin prachtige barkrukken voor aan de 2 staantafels.

Teuben transport shirtsponsor vv Musselkanaal

Teuben Transport uit Ter Apelkanaal staat voor de komende 3 jaar voor op de borst bij het eerste en het tweede elftal van de vv Musselkanaal.

Dakpannen Reiniging Heller shirtsponsor vv Musselkanaal

Vandaag voetbalden het eerste en het tweede elftal in een compleet nieuw tenue. Dankzij drie nieuwe shirtsponsoren, die zich voor langere periode binden aan de club.

Handelsprijzen.nl shirtsponsor vv Musselkanaal

Vandaag voetbalden het eerste en het tweede elftal in een compleet nieuw tenue. Dankzij drie nieuwe shirtsponsoren, die zich voor langere periode binden aan de club.

Vandaag tekende Robert Geerts zijn contract met de vv Musselkanaal. Achter op het shirt staat: "Handelsprijzen.nl". Robert Geerts heeft zich voor zes jaar verbonden aan de vv Musselkanaal.

Schildersbedrijf Peters verrast de vv Musselkanaal

Schildersbedrijf Peters heeft twee prachtige staantafels gemaakt en aangeboden aan de voetbalvereniging.

Eigen kledinglijn vv Musselkanaal is nu te bestellen bij de Jonge Sport

De vv Musselkanaal heeft een eigen kledinglijn binnen de club en dit is voor iedereen bestelbaar bij de Jonge Sport te Stadskanaal. 

Erelid Be Manning in het zonnetje gezet

Afgelopen zondag werd Bé door het bestuur bedankt voor zijn jarenlange trouwe inzet en niet zo maar even.........nee al vijftig jaar en dat verdient natuurlijk een bos bloemen.

Musselkanaal tekent 6 jarig sponsor contract met Hummel en de Jonge Sport.

Afgelopen zaterdag 22 Augustus tekende de vv Musselkanaal een 6 jarig contract met Kledingsponsor Hummel en De Jonge Sport Stadskanaal.

Foto's Batsetoernooi

Vrijdag 12 en zaterdag 13 juni verzamelden voetbalteams uit de regio zich op het sportpark van VV Musselkanaal voor het Batsetoernooi. De foto's van dit zeer geslaagde toernooi zijn te vinden op onze website. 

Ga naar het fotoalbum van het Batsetoernooi 2015

Batse jeugdvoetbal toernooi zeer succesvol verlopen.

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd met veel zon en een klein regenbuitje voor de afkoeling het “Batse jeugd voetbal toernooi” gehouden. Meer dan veertig teams streden om de grote bokaal. Vrijdagavond was HOC B1 de terechte winnaar.

Wij steunen:

Sponsoren: