Bezoek ons ook op social media:

Nieuws

 

 

 

 

 

 

Dalen behaalt simpele zege op het laaggeplaatste Musselkanaal

Het op de elfde plaats staande Musselkanaal moest het vanmiddag opnemen tegen het op de tweede plaats staande Dalen. De ploeg van trainer Bert Doldersum kende weinig problemen met de thuisclub. Een vooral in de eerste helft veel beter spelend Dalen wist eigenlijk vrij eenvoudig met 3-1 te winnen.

Aangenaam vertoeven was het niet op het kunstgrasveld van Musselkanaal. De snijdende wind maakte het voetballen er niet eenvoudiger op en vooral voor de Musselkanaal supporter was het in dubbel opzicht niet prettig om langs de lijn te staan. Ze zagen een veel beter Dalen en de koude wind maakte het er niet prettiger op. Na ruim tien minuten snelde Peter Harkes er op links langs maar keeper Arjan Scholte Aalbes wist redding te brengen ten koste van een hoekschop. Harkes wilde een strafschop maar de verder prima leidende Tiemen Dijk zag er niets bijzonders in. Even later mocht Musselkanaal een vrije trap nemen na geklungel van de Dalen verdedigers. Gerwin Schmitz schoot echter in kansrijke positie in het goed opgestelde muurtje van de gasten. Halverwege de eerste helft voerde Dalen het tempo wat op en Peter Harkes kon zo maar door de Musselkanaalster verdediging heen lopen en schoot fraai de openingstreffer tegen de touwen, 0-1. Vier minuten later brachten de gasten de stand al op 0-2. Vanaf rechts plaatste Steven Balstra  de bal voor het doel en Hilco Koster kopte goed in. Musselkanaal kreeg nog een kans via Jordie Teuben maar zijn kopbal miste het doel ruimschoots. Steven Balstra had nog de 0-3 op zijn schoen maar keeper Scholte Aalbes redde fraai.

Na zeven minuten in de tweede helft werd de wedstrijd reeds beslist. Een verre ingooi werd door Tijmen Venhorst doorgekopt, de bal werd door Musselkanaal slecht verwerkt. De bal kwam voor de voeten van Koster en met een droge knal stond de
0-3 op het scorebord. Diezelfde Koster kreeg nog twee fraaie mogelijkheden maar faalde beide keren alleen voor Scholte Aalbes. Het voetbal werd er niet beter op, Dalen geloofde het wel, het hoge tempo van de eerste helft was niet meer aanwezig wat ook mede kwam door een drietal wissels van Bert Doldersum. Musselkanaal was niet echt bij machte om de bakens te verzetten. Toch kwam het een kwartier voor het einde tot scoren toen Robin Gerlach een fout in de Dalen verdediging afstrafte, 1-3. Niet veel later claimde de thuisclub een strafschop toen Jordie Oost onderuit werd gehaald maar ook deze keer wilde arbiter Dijk van niets weten.

Beide trainers waren na afloop eensgezind in hun analyse. Dalen was de beter voetballende ploeg ondanks dat het moeilijk voetballen was met de harde wind. Het tempo lag in de tweede helft een stuk lager en daardoor kon Musselkanaal nog enigszins de schade beperken. Omdat Dalfsen niet speelde kon Dalen drie punten inlopen op de koploper. De concurrenten onderin van Musselkanaal, OVC’21 en HODO verloren beide en Gieten kwam niet in actie. Musselkanaal blijft nog steeds elfde maar Gieten kan de ploeg uit Musselkanaal nog voorbij gaan wanneer de achterstallige wedstrijden worden gewonnen.

Afgelastingen 17 en 18 maart 2018

Gezien de weersverwachtingen kunnen er dit weekend weleens weer verscheidene wedstrijden worden afgelast. Blijf de site volgen voor het laatste nieuws:

Musselkanaal JO15-2 - BATO JO15-1 op verzoek van BATO uitgesteld.
Musselkanaal JO13-1 - SVBO JO13-1 is verplaatst naar 10.30 uur. (ipv 13.10).

De volgende wedstrijden zijn afgelast:

Musselkanaal JO19-2 - SJO SWB JO19-1
Bargeres JO15-1 - Musselkanaal JO15-1
Musselkanaal JO13-2 - FC Klazienaveen JO13-4
Musselkanaal JO11-1, JO11-2, JO11-3, JO11-4, JO9-1, JO9-2, JO9-3 en JO9-4

Zondag zijn afgelast: Musselkanaal 2, 4 en 5

de wedstrijdsecretaris

Leden gezocht voor kantinecommissie!


Voor de nieuw op te richten kantinecommissie zoekt het bestuur enthousiaste kandidaatleden die hierin zitting willen nemen.

De commissie zal zich bezig gaan houden met kantine gerelateerde zaken en
ervoor zorg dragen dat een ieder zich welkom voelt.

Heb je interesse om mee te denken over lopende zaken, toekomst, assortiment, beleid en overige kantinezaken, meld je dan aan.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, dit kan bij Johan Zwiers of via de mail:
bestuur@vvmusselkanaal.nl

Iedere dinsdag inloopmoment bestuur 19.30-20.00 uur

Communicatie is één van de belangrijkste pijlers binnen een vereniging.

Het bestuur merkt dat er in de communicatie binnen de vereniging nog wel stappen gemaakt kunnen worden.

Om hierin verbetering te brengen en toegankelijker te zijn is er vanaf deze week iedere dinsdagavond tussen 19.30 uur en 20.00 uur de mogelijkheid om de bestuurskamer binnen te lopen voor vragen, opmerkingen en ideeën.

Er zal tijdens dit inloopmoment minimaal één bestuurslid aanwezig zijn die u te woord kan staan.

Ook kunt u natuurlijk altijd één van de bestuursleden aanspreken op het sportpark, zij staan u graag te woord.

Scheidsrechter perikelen

Begin september 2017 stond het onderstaande bericht op onze website. Helaas heeft zich nog steeds niemand gemeld om deze functie te vervullen. Het scheidsrechterkorps is niet groter geworden en vooral op zaterdag levert dit soms problemen op. Zo missen we zaterdag 17 maart nog twee scheidsrechters bij de wedstrijden van JO17-1 en JO19-2. Wanneer er zich niet snel iemand meldt om deze wedstrijden te fluiten zal onze wedstrijdsecretaris de wedstrijden moeten afzeggen. Dat dit boete's en punten in mindering zal opleveren is dan wel duidelijk.

"Tot halverwege 2016 vervulde Richard Smit de functie van scheidsrechter coördinator. Vanwege andere werkzaamheden kon Richard deze functie niet langer vervullen. Bert ten Hoff heeft deze functie overgenomen. Na een jaar blijkt dat de rol van bestuurslid/wedstrijdsecretaris/scheidsrechter coördinator/ scheidsrechter niet langer te combineren is. Daarom zoeken we per direct iemand die de rol van scheidsrechter coördinator op zich wil nemen.
Ook is het scheidsrechterkorps langzamerhand aan het slinken. Daarom zijn we ook dringend op zoek naar nieuwe scheidsrechters. Tijdens het Batse toernooi bleek dat er aantal jongens prima in staat waren om wedstrijden te fluiten. Het zou mooi zijn wanneer deze jongens en eventueel nog anderen een cursus willen volgen. Wanneer er zich niet snel nieuwe scheidsrechters aanmelden kan het zo maar gebeuren dat er wedstrijden niet kunnen doorgaan omdat er geen scheidsrechter beschikbaar is. Wanneer we met meerdere scheidsrechters zijn hoef je ook niet elke week te fluiten.

Dus graag iemand die de functie van scheidsrechter coördinator op zich wil nemen. Informatie is te verkrijgen bij Bert ten Hoff of Richard Smit. En hopelijk melden zich een aantal nieuwe scheidsrechters aan. Informatie ook hier bij Bert of Richard.

Het Bestuur"

Musselkanaal JO19-1 Seizoen 2017-2018

Door op de foto te klikken krijg je een vergrote afbeelding te zien van Musselkanaal JO19-1 zoals die dit seizoen uitkomen in de Hoofdklasse P. Dinsdagavond 13 maart werd het topduel tegen Hoogeveen JO19-1 helaas verloren. Musselkanaal JO 19-1 is samen met Hoogeveen koploper. Hoogeveen moet echter nog een wedstrijd uitspelen tegen Stadskanaal JO19-1. Stand na 45 minuten is daar 2-2.

Op de foto staan de volgende personen van links naar rechts en we beginnen met de bovenste rij: Johan Zwiers (ass.scheidsr), Maurice Meijer, Ike Kremer, Paul Hidding, Frank Hidding, Bjorn Banus. Middelste rij: Wessel Woortman (trainer), Jim Theuns, Rik Potze, Matthijs Fehrmann, Jorn Wiekens, Floris Speelman en Be Speelman(leider). Onderste rij: Leon Honken, Rolf Kaijser, Niek Bos, Luuk Zwiers, Aron Berends, Alwin Kuiper en Rik Teuben.

Fanatieke voetbalsters gezocht!!

Ben jij vijftien jaar of ouderen heb jij een passie voor voetbal? Dan is VV Musselkanaal Dames 1 op zoek naar jou!

Voor het aankomend seizoen hebben wij nieuwe speelsters nodig voor versterking van ons team. Wil je thuiskomen in een gezellig maar vooral fanatiek team? Dan ben je bij Dames 1 van VV Musselkanaal op het juiste adres. Kom gerust een keer mee trainen om de sfeer binnen het team te proeven! Wij trainen op de maandag- en donderdagavond. Stuur een (Whats-App) bericht naar 06-36544784 voor meer info.

Hopelijk tot snel op de training!

Musselkanaal Dames 1
 

Gezocht gastvrouwen/gastheren!!!

Wij zijn als vereniging op zoek naar dames of heren die het leuk vinden om als gastvrouw/gastheer op te treden tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal op zondag!!

Het is de bedoeling om een aantal mensen bereid te vinden ons te helpen deze zondagen zodat we de wedstrijden onderling kunnen verdelen en je niet iedere thuiswedstrijd aanwezig hoeft te zijn.

Het is een gezellige en leuke functie! Je ontvangt de gasten van de tegenstander in de bestuurskamer en voorziet ze zowel voor, in de rust als na de wedstrijd van een hapje en een drankje. Qua tijd zal dit ongeveer van 13.15 uur tot 16.15 uur zijn.

Lijkt het je leuk?????

Neem dan contact op met Ellen Drenth-Baas of stuur een mailtje naar activiteitencommissievvmsk@gmail.com.

 

 

Uitslag kaartavond vrijdag 23 februari

Vrijdag 23 februari heeft er wederom een kaartavond plaatsgevonden.

Deze avond werd er fanatiek gekaart met als grote winnaar bij het klaverjassen: Henk Teuben. Bij het jokeren kwam Marietje Schomaker als winnares uit de bus.

 

 

Musselkanaal -23 tegen Nieuw Buinen -23

Dinsdagavond 27 februari staat de wedstrijd Mussekanaal onder de 23 tegen Nieuw Buinen onder de 23 op het programma. Aanvang is 20.00 uur. De vorige keer ging de wedstrijd niet door omdat de verlichting het toen niet deed. Of het nu door gaat is ook twijfelachtig omdat door de vorst het kunstgras in slechte staat verkeerd.

De wedstrijdsecretaris

Vandaag 26 februari besloten dat de wedstrijd wordt afgelast. Het kunstgrasveld is in zo'n slechte staat dat trainen en voetballen geen zin heeft. Wanneer de wedstrijd weer wordt vastgesteld is nog even afwachten. Er wordt naar een geschikte datum gezocht.

De consul

Geslaagde zaalvoetbal zondagen voor de jeugd

Afgelopen zondag vermaakten de voetballers van de JO13 en JO15 zich in de zaal. In een onderling toernooi werden van 13.00 tot 16.30 uur meer dan 15 wedstrijden gevoetbald.

De teams ingedeeld in diverse landen maakten er een leuke en sportieve middag van waarbij de spelers van JO15 keurig rekening hielden met het verschil in fysiek. Dat de teams goed waren ingedeeld bleek uit de finale, Duitsland tegen Spanje, deze werd pas na 10 penalty’s gewonnen door Duitsland.

Op  de foto de winnaars Gerben, Francois, Alec, Sven, Ruben en Senne.

Een week eerder voetbalden de JO17 en JO19 in de zaal, hierbij dank aan Rick Tieks die ondanks zijn jeugdige leeftijd de wedstrijden als scheidsrechter prima leidde.

Daarnaast ook dank aan de TC en aan Leon Honken die de organisatie en arbitrage voor zijn rekening nam.

Uitslag kaartavond 26 januari 2018

Op vrijdag 26 januari j.l. was er weer een kaartavond in de kantine. Men kon wederom klaverjassen of jokeren. Twintig klaverjassers en vijftien jokeraars streden weer verwoed om de prijzen. Jan Anton Middelkamp en Tineke Reining waren de grote winnaars van deze avond. In de bijgesloten bijlage kun je alle uitslagen vinden.

/upload/custom/Uitslag_kaartavond_vv_Musselkanaal_vrijdag_26_januari_2018.docx

Start Poiesz jeugdsponsoractie

Aftrap Poiesz jeugd actie!!!

Vanaf 12 februari wordt het weer munten sparen bij Poiesz Musselkanaal!!

VV Musselkanaal is ook dit jaar weer ingeloot om deel te nemen aan de Poiesz actie. Dit jaar mogen we de spits afbijten op zaterdag 17 februari.

Bij iedere 10 euro aan boodschappen ontvang je een gratis munt. Daarnaast zijn er wekelijks aanbiedingen die extra munten opleveren.

Hoe meer munten wij verzamelen des te hoger is de cheque die op het jeugdsponsor gala wordt uitgereikt.

Vanaf morgen start onze actie met extra munten voor VV Musselkanaal!

Hoe toepasselijk... Winterspelen Oranjekoekstukjes!!

Zaterdag 17 februari zal onze jeugd zelf in de winkel staan om de Oranjekoekstukjes te verkopen. Kom gerust langs!!

Natuurlijk mogen jullie muntjes zolang de actie duurt (12 februari t/m 8 april) bij ons in de koker gooien.

Kijk de komende weken op onze Facebook pagina voor de laatste extra munten aanbiedingen en de stand.
#PoieszJSA

Jordy Oost het goudhaantje voor Musselkanaal

Musselkanaal – Voor het eerst dit seizoen pakte Musselkanaal de volle winst in een thuiswedstrijd. Met 4-2 werd Gieten verslagen maar de uitslag doet vermoeden dat het een vrij eenvoudige overwinning was voor de thuisclub maar het tegendeel was waar. ‘Als’ telt nu eenmaal niet maar als Gieten alle kansen wel had benut hadden de drie punten weleens naar Gieten kunnen gaan. Gelukkig voor Musselkanaal had Jordy Oost het in de tweede helft op zijn heupen want hij zorgde er met drie treffers voor dat de drie punten voor de thuisclub waren.

Gieten begon veel beter dan Musselkanaal en de thuisclub moest alle zeilen bijzetten om niet te worden overlopen. De gasten kregen een paar prima kansen maar Florian vd Heyde faalde tot twee maal in kansrijke positie. Tegen de verhouding in kwam Musselkanaal op voorsprong. Robin Gerlach nam een corner vanaf de linkerkant. Met zijn rechtervoet schoot hij de bal in een keer binnen. Keeper Youri Vendrig zag er niet goed uit bij deze treffer. Ruim tien minuten later kwam Gieten terecht op gelijke hoogte. Een goede aanval van Gieten leverde uiteindelijk balbezit op voor Jacco Martens en hij schoot de bal tegen de touwen. Niet veel later zag Gerwin Schmitz zijn vrije trap via het muurtje van Gieten net naast gaan. Vlak voor de rust kreeg Van der Heyde een prima kopkans maar keeper Arjan Scholte Aalbes stond op de juiste plaats. In de tegenaanval kreeg Musselkanaal nog een beste kans maar de door Tjeerd Sikkema ingeschoten bal werd net voor de lijn weggehaald door een Gieten verdediger.

Trainer Kamps reageerde in de rust door Gerlach en Henry Plaggenborg te wisselen. Jorn Wiekens en Rolf Kayser waren de vervangers. Musselkanaal wist nu beter partij te geven en na tien minuten was het Jordy Oost die zijn eerste treffer maakte. Hij kreeg de bal aangespeeld en draaide keurig bij zijn man weg. Vendrig was kansloos, 2-1. Gieten ging niet bij de pakken neerzitten en kreeg een paar minuten later een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Tot verbazing van velen zag arbiter Boland een overtreding binnen de zestien en Jeremy Gall mocht van elf meter de gelijkmaker binnenschieten. Doelman Scholte Aalbes stopte de niet bijster goed ingeschoten strafschop. Een kwartier voor het einde sneed aanvoerder Gerwin Schmitz door de Gieten verdediging. Ten kostte van een overtreding werd dit gestopt. Rolf Kayser knalde de vrije trap tegen de lat maar de terugspringende bal werd fraai binnengeschoten door de alert reagerende Oost. Musselkanaal leek op rozen te zitten, het kreeg een fraaie kans op de 4-1 maar de bal werd verprutst. In de tegenaanval scoorde Van der Heyde heel mooi de aansluitingstreffer. De strijd bleef spannend. Gieten zocht steeds meer de aanval en Musselkanaal kreeg voorin steeds meer ruimte maar deed er vooralsnog weinig mee. Twee minuten voor het einde viel dan toch de beslissing. Op links ging Kevin Oosting er goed langs en gaf de bal op Oost. Van ruim twintig meter verdween de bal keihard in het doel en daarmee scoorde Oost zijn derde treffer deze middag. Met recht het goudhaantje dus deze middag voor Musselkanaal.
De thuisclub deed prima zaken zo vanmiddag, zelf winnen van een concurrent en de beide andere ploegen die onder hun stonden, HODO en OVC’21, verloren ook. Volgende week tegen CEC mag het proberen om de aansluiting met het middenveld te hervinden. In Emmer Compascuum wordt er om 14.00 uur afgetrapt.

Zaalvoetbal JO19 & JO17, JO15 & JO13 junioren

Op zondag 4 februari organiseert de TC samen met een aantal jeugdspelers net als vorig jaar een onderling zaalvoetbal toernooi in “De Veenhorst” voor alle JO19 en JO17 junioren.

De tijden zijn evenals vorig jaar van 13.00 uur tot plm. 17.30 uur, gezellig zaalvoetballen met je club- en teamgenoten.

Aanwezig om 12.30 uur. Opgave verplicht van tevoren via je trainer.

Op zondag 11 februari mogen alle spelers van de JO15 en JO13 junioren hun zaalvoetbal kunsten vertonen.

Ook hier aanwezig om 12.30 uur en opgave via je trainer.

Willem Cosse krijgt naam op ballenhok

Willem Cosse, erelid van de VV Musselkanaal, is al jaren gewaardeerd materiaalman bij de club. Aan het einde van het vorige seizoen is Willem daarmee gestopt. Voor ons bijzonder spijtig maar Willem had al een keer eerder aan gegeven hiermee te stoppen maar zijn besluit was nu echter definitief. De VV Musselkanaaal wilde Willem voor al zijn werkzaamheden bedanken maar erelid was hij al en ook had hij al een keer een mooie horloge ontvangen. Na ampel beraad werd er door het bestuur besloten om  de materiaalruimte oftewel het ballenhok te vernoemen. Gekozen werd er voor "Onkel Willie's Ballenhok". Sinds vorige week siert deze naam de ingang van het ballenhok. Op de foto's de onthulling van het naambordje door Willem.

Het Bestuur

Vrijwilligers gezocht!!!

Zoals de meeste van jullie nu weten heeft onze nieuwe voorzitter Henk Tieben in zijn nieuwjaarsspeech benoemd dat wij als vereniging zeer blij zijn met onze vrijwilligers maar ook dat er een problematisch tekort is aan vrijwilligers.

Dinsdag 16 januari om 19.30 uur hebben wij de vrijwilligers van de koffiedames, bardienst en schoonmaakdames uitgenodigd om samen te kijken naar de mogelijkheden om meer vrijwilligers te werven voor de vereniging en voor het invullen van het verdere seizoen.

Lijkt het je leuk om iets voor de club te doen maar weet je niet precies wat je voor ons kunt betekenen? Kom dan dinsdag om 19.30 uur naar de kantine van VV Musselkanaal en praat met ons mee over het inzetten en werven van vrijwilligers of geef je op om ons te komen helpen.

Nieuw bestuur VV Musselkanaal

Op vrijdag 14 december 2017 vond de Algemene Ledenvergadering plaats van de VV Musselkanaal in de kantine.
Op de vergadering waren ruim 40 leden aanwezig. De vergadering kende een rustig verloop met echter een tweetal uitschieters.

Allereerst de contributie. Per 1 juli 2018  zal de contributie voor alle leden verhoogd worden. De senioren zullen € 1,25 per kwartaal meer moeten betalen en de contributie van de jeugdleden zal met € 1,00 verhoogd worden per kwartaal.

Het tweede hoogtepunt was de bestuurskiezing. Johan Zwiers was aftredend maar ook weer herkiesbaar. Johan Zwiers werd dan ook weer herkozen.

Verder hadden Henk Tieben (zie foto), Henk Teuben, Paul Kuiper en Niels Teuben zich beschikbaar gesteld om tot het bestuur toe te treden. Het was geen verrassing dat alle vier werden gekozen om toe te treden tot het bestuur.

Direct na het toetreden van deze vier heren kon waarnemend voorzitter Bert ten Hoff al bekend maken dat de voorzittershamer werd overgedragen aan Henk Tieben.

De VV Musselkanaal wenst de vier nieuwe bestuursleden veel plezier en succes in hun nieuwe functie.

 

Albert Kamps en Wessel Woortman verlengen contract

Hoewel de stand in de competitie nu niet echt geweldig is te noemen hebben het bestuur van VV Musselkanaal, hoofdtrainer Albert Kamps en assistent-trainer Wessel Woortman toch besloten om de samenwerking met een jaar te verlengen. Beide partijen zijn zeer tevreden over de samenwerking die ze aan het begin van het seizoen 2017-2018 met elkaar zijn aangegaan. Ook het seizoen
2018-2019 zullen Albert Kamps en Wessel Woortman dus respectievelijk hoofdtrainer en assistent-trainer zijn bij de ploeg die uitkomt in derde klasse C van het zondagvoetbal in District Noord. Musselkanaal bezet momenteel de tiende plaats in de derde klasse C en het streven is om ook minimaal drie ploegen onder zich te houden.

Uitwijken naar kunstgras

Vele verbaasde gezichten afgelopen zondag toen de wedstrijd Musselkanaal - Dalfsen werd afgelast. Niet zozeer dat het was afgelast maar meer leefde bij veel volgers de vraag waarom er niet werd uitgeweken naar het kunstgras.
Voorafgaand aan de competitie moet je bij de KNVB aangeven of je bij een afgelasting van het hoofdveld uitwijkt naar het kunstgras. VV Musselkanaal heeft aangegeven niet te willen uitwijken naar kunstgras wanneer het hoofdveld onbespeelbaar is. Pas wanneer de KNVB dit verplicht stelt, meestal na de winterstop, zal Musselkanaal hiervan gebruik (moeten) maken.

Voor alle andere elftallen in de A-categorie geldt dat uitwijken altijd verplicht is. Vandaar dat daarom zaterdag de wedstrijden van Musselkanaal JO11-2 en JO11-4 werden afgelast en Musselkanaal JO17-1 ging spelen op het kunstgras. Wanneer het hoofdveld wordt afgekeurd door de consul zullen er zoveel mogelijk wedstrijden op het kunstgras worden gespeeld. Hierbij geldt dat Musselkanaal 2, JO19-1 en JO17-1 (A-categorie teams) altijd voorrang hebben op de teams die uitkomen in de B-categorie. Mocht de consul besluiten om het veld af te keuren dan zal de wedstrijdsecretaris beslissen welke wedstrijden door zullen gaan.

Het Bestuur

Uitslagen Klaverjassen en Jokeren

Afgelopen vrijdag, 24 november, was er een klaverjas- en jokeravond in de kantine. 20 Klaverjassers en 15 Jokeraars streden wederom verwoed om de fraaie vleesprijzen die de supportersvereniging beschikbaar had gesteld.
In de bijlage de uitslagen van het klaverjassen en jokeren.

/upload/custom/Klaverjassen_en_jokeren_24_november_20171.docx

Informatieavond ouders JO9 - JO11 goed bezocht

 

Op maandagavond 6 november van 18.00 uur tot 19.00 uur heeft er in de kantine een informatieavond voor de ouders van JO9 en JO11 spelers plaatsgevonden. Met een opkomst van rond de 35-40 ouders is deze eerste informatieavond goed bezocht. Het uur werd ingevuld door Harold Corzaan, Henk Honken en Jeroen van der Laan.

Programma:

Welkomswoord
Mijn zoon/dochter gaat voetballen en nu?
Rol vereniging/ rol ouders
Activiteiten / participatie
Technische Commissie
Indeling teams
Klasse bepaling
Rol coordinatoren
Uitleg nieuwe pupillenvoetbal
Rol trainer
Afsluiting

Mochten er nog vragen zijn die gisteravond niet aanbod zijn gekomen of er behoefte bestaat om nadere informatie kan er vanzelfsprekend contact opgenomen worden met de Technische Commissie.
  

 

 

 

Nieuwe doelen dankzij Poiesz actie

Nieuwe doelen dankzij Poiesz actie.

In februari en maart van dit jaar heeft de VV Musselkanaal deelgenomen aan de plaatselijke Poiesz jeugdsponsoractie.

Door de steun van heel veel mensen heeft de VV Musselkanaal een cheque in ontvangst mogen nemen ter waarde van maar liefst €1491,-.

Om dit geld goed te besteden zijn er 2 nieuwe pupillen doelen aangeschaft. De 2 doelen waren nodig om de 2 nieuwe JO9 speelvelden voor het seizoen 2017-2018 compleet te maken.

Namens de VV Musselkanaal willen we langs deze weg iedereen enorm bedanken die onze vereniging via deze actie heeft gesteund !

Wedstrijdverslag CEC JO11-3 - Musselkanaal JO11-3

Zaterdag 21 oktober hebben we een wedstrijd gehad tegen cec .

De wedstrijd was om 09.30 uur , het was regenachtig weer. De aanvoerder was ik (tristan) , we begonnen met de warming up en even later begon de wedstrijd. 

We stonden 1-0 voor en later werd het 1-1 .

Jochem staat normaal als verdediger maar mocht nu ook in de spits staan. Even later zei Richard onze trainer dat ik ook voorin mocht staan en heb ook gescoord.  Het hele team heeft bijna gescoord behalve de keeper. Toen werd er afgefloten en hebben we gewonnen met 25-1 .

Tristan

Teampagina JO11-3

 

Spelerspasfoto

Beste spelers en speelsters,

Vanaf 1 november is het niet meer mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de wedstrijdzaken-app of voetbal.nl-app. Daarna kan het pas weer na het einde van voetbalseizoen medio 2018.

Zorg daarom dat je voor 1 november een correcte spelerspasfoto in de app hebt. Dit geldt voor alle veld- en zaalvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 12 en ouder. Heb je dit niet geregeld dan mag je niet voetballen tenzij je de scheidsrechter een geldige id-kaart of paspoort kunt tonen.

Het Bestuur van de VV Musselkanaal

 


 

Wedstrijdwijzigingen 30 sept/ 1 okt

Dit weekend vinden alweer de nodige wedstrijdwijzigingen plaats.
Zaterdag betreft het de volgende wijzigingen:
Musselkanaal JO13/1 - Oosterparkers JO13/1G, aanvang verplaatst naar 10.15 uur
S.J.O. B.T.C. JO9/1 - Musselkanaal JO9/1 wedstrijd is vervallen
Drenthina JO13/3 - Musselkanaal JO13/2 wedstrijd uitgesteld naar 21 oktober

Zondag betreft het de volgende wijzigingen:
Musselkanaal 3 - BATO 2 verplaatst naar 21 oktober
SGO 1 - Musselkanaal 4 verplaatst naar 21 oktober

Verder wensen we Rick Tieks, keeper en scheidsrechter bij VV Musselkanaal, veel beterschap. Rick moet nog een aantal weken noodgedwongen aan de kant blijven.

De wedstrijdsecretaris

Kantine nieuws

Het is jullie misschien al opgevallen...

 

Sinds afgelopen weekend hebben wij naast Peter Hof een nieuwe kantinebeheerder.

Wij verwelkomen Cees van Rieke als nieuwe aanwinst in de kantine van VV Musselkanaal en hopen op een prettige en lange samenwerking.

Daarnaast willen wij Gert Strobos nogmaals hartelijk bedanken voor zijn inzet als kantinebeheerder.

Start keeperstrainingen

Komende week op de dinsdag worden de keepertrainingen weer opgestart.

JO9 en JO11 van 18.00 uur tot 19.00 uur door Rik Strobos en Edwin Melgers

JO13 en JO15-2 van 18.00 uur tot 19.00 uur door Raymond Herbers

JO19-2 en JO17 van 19.00 uur tot 20.00 uur door Luuk Zwiers

TC

Voetballen op het hoofdveld

Geregeld zien we voetballers op onze velden om een balletje te trappen. Dat valt te waarderen en is eigenlijk alleen maar goed. Wat echter verkeerd is, is dat dat voetballers het hoofdveld en het veld achter de kantine daarvoor gebruiken. Dat mag en kan niet!!
Wil je voetballen met wat kameraden is dat geen probleem maar dan alleen op het kunstgras of op het wetraveld. Ga je op het kunstgras dan graag het doel gebruiken wat het verst van de kantine vandaan is.
Hopelijk wil een ieder hier rekening mee houden. Alvast bedankt.

De consul

Scheidsrechtercoordinator

Enige tijd geleden heb ik een oproep geplaatst op de website of er wellicht iemand was die de functie van scheidsrechtercoordinator op zich wilde nemen. Tot nu toe heeft zich nog niemand gemeld en omdat ik er mee ben gestopt zal het met ingang van zaterdag problemen gaan opleveren als zich niemand meldt om dit te willen doen. Voor zaterdag hebben we zeven thuiswedstrijden en bij één wedstrijd staat nog maar een scheidsrechter. Bij de lagere teams (JO9 en JO11) kan altijd nog een leider of trainer de wedstrijd gaan leiden. Bij de andere teams moet toch een scheidsrechter op het veld staan. Ik hoop dat er toch iemand heel snel deze taak op zich wil nemen anders voorzie ik grote problemen!!
Informatie of hulp is altijd bij mij te verkrijgen.

De wedstrijdsecretaris,
Bert ten Hoff, 06-39197071

Spelregelbewijs

Ruim een week geleden heb ik melding gemaakt dat er nog steeds een aantal jongens en meisjes hun spelregelbewijs moeten behalen. De KNVB heeft de regels aangescherpt en het bewijs moet voor 1 september 2017 behaald zijn. Zo niet dan mag er niet gespeeld worden! Daarom graag beginnen anders mag je straks niet voetballen. Het gaat om  de spelers die in 2000 zijn geboren.

De wedstrijdsecretaris

Trainingsschema 2017-2018

Bijgevoegd het trainingsschema voor het seizoen 2017-2018.

Tot 1 september mag er alleen op het kunstgrasveld worden getraind, gelieve daar rekening mee te houden.

De TC

 

 

 

 

Scheidsrechtercoordinator

Tot halverwege 2016 vervulde Richard Smit de functie van scheidsrechtercoordinator. Vanwege andere werkzaamheden kon Richard deze functie niet langer vervullen. Bert ten Hoff heeft deze functie overgenomen. Na een jaar blijkt dat de rol van bestuurslid/wedstrijdsecretaris/waarnemend voorzitter/scheidsrechtercoordinator/ scheidsrechter niet langer te combineren is. Daarom zoeken we per direct iemand die de rol van scheidsrechter coordinator op zich wil nemen.

Ook is het scheidsrechterkorps langzamerhand aan het slinken. Daarom zijn ook dringend op zoek naar nieuwe scheidsrechters. Tijdens het Batse toernooi bleek dat er aantal jongens prima in staat waren om wedstrijden te fluiten. Het zou mooi zijn wanneer deze jongens en eventueel nog anderen een cursus willen volgen. In september/oktober begint er cursus bij de Sc.Stadskanaal. Een aanmelding hebben we inmiddels. Wanneer er zich niet snel nieuwe scheidsrechters aanmelden kan het zo maar gebeuren dat er wedstrijden niet kunnen doorgaan omdat er geen scheidsrechter beschikbaar is. Wanneer we met meerdere scheidsrechters zijn hoef je ook niet elke week te fluiten.

Dus graag iemand die de functie van scheidsrechtercoordinator op zich wil nemen. Info is te verkrijgen bij Bert ten Hoff of Richard Smit. En hopelijk melden zich een aantal nieuwe scheidsrechters aan. Info ook hier bij Bert of Richard.

Het Bestuur

Email adressen

Tijdens de opening van de vernieuwde kantine werd er gevraagd of een ieder zijn juiste email adres wilde doorgeven aan de ledenadministratie. Welgeteld 1 adres is ontvangen door de ledenadminstratie. De KNVB komt straks met een vernieuwde app en die kun je alleen volledig gebruiken als het emailadres van je ook bij de KNVB bekend is. Daarom nogmaals het dringende verzoek om je juiste email adres door te geven aan Be Speelman. Kan via het emailadres van de VV Musselkanaal: vvmusselkanaal@gmail.com of ledenadministratie@vvmusselkanaal.nl

Het Bestuur

Spelregelbewijs

Alweer een tijd geleden hebben een aantal leden van de KNVB bericht ontvangen dat ze hun spelregelbewijs moeten halen. Helaas hebben we moeten constateren dat hier nog maar weinig gevolg aan is gegeven. Nog een paar weken en dan beginnen de eerste bekerwedstrijden en daarom is het noodzakelijk dat deze leden hun spelregelbewijs halen voor 2 september. Jullie hebben een inlogcode ontvangen waarmee je kunt inloggen op Voetbalmazters.nl. Ga er aub mee aan de slag anders mag je straks niet voetballen. Jammer voor jezelf maar nog meer voor het team waar je in speelt. 

Het Bestuur

Sluiting velden

Zondag beginnen de eerste trainingen weer. De A en B selectie starten dan met hun voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Alleen het kunstgras kan gebruikt worden om te trainen. De Gemeente Stadskanaal heeft besloten dat de andere velden tot en met 1 september gesloten zijn. 

Het Bestuur

Als een komeet naar Lil'Kleine

 ALS EEN KOMEET VOOR LIL’ KLEINE NAAR FOX STADSKANAAL

Meer zelfvertrouwen en discipline, beter slapen, minder snel moe, betere concentratie op school een gezond gewicht, verbeteren coördinatievermogen, sterke botten, minder snel ziek, minder kans op diabetes/ hart- en vaatziektes en ga zo maar door. ‘Allemaal redenen om lekker te (blijven) bewegen’, aldus zanger/sportman René Becker.

BEWEGEN
René, die vaker in de bres springt om kinderen te laten bewegen, heeft nu een ludieke actie in gang gezet. In 2013 liep hij zelf een aanzienlijk bedrag bij elkaar die gedoneerd is aan het REFAJA Stadskanaal project KOALA voor de aanschaf van een professioneel apparaat in de strijd tegen overgewicht bij jonge kinderen.
 ‘Kinderen in de leeftijd van 10-15 jaar wil ik heel graag de mogelijkheid bieden naar een knalfeest te gaan! Deze kinderen maak je blij met een optreden van één van Nederlands populairste artiesten van dit moment; LIL’KLEINE.
Omdat deze veel geboekte artiest en voor deze generatie vaak qua optreedtijd onbereikbaar lijkt te zijn, heb ik met Jeroen van Broekhoven van FOX Stadskanaal  om tafel gezeten om LIL’ KLEINE op zaterdagmiddag 16 september naar Stadskanaal te halen! Uiteraard met een hieraan gekoppelde actie als tegenprestatie, want niets is zomaar vanzelfsprekend toch? Bewegen dus!

JIJ BENT ZÉLF HET DOEL
Om maximaal 1000 kinderen in deze leeftijdscategorie uit alle windstreken hun idool te laten zien optreden, zal er een sportieve tegenprestatie verwacht worden op za. 2 september op de atletiekbaan van de Runners Stadskanaal. Als het kind 1 kilometer op de baan komt bewegen, verdient het kind maarliefst een korting van €5,= op een gegarandeerd toegangskaartje Lil’ Kleine.
Goed om te melden is wel dat de zgn. ‘Runnerskaart’ à €10,= in de voorverkoop dient te worden gekocht ter registratie voor de loop.

‘Ik hoop op deze manier kinderen te laten inzien dat, welke vorm van beweging ook, leuk is om samen te doen en zodoende veel enthousiasme en bewustzijn te creëren.
Vanuit de Runners Stadskanaal zal er voorafgaande aan deze middag een gastspreker geregeld zijn die alle kinderen enthousiast zal toespreken.
Kinderen die niet aan deze ludieke actie willen meedoen, kunnen via de onderstaande site een ticket bemachtigen vanaf half augustus voor €15,=, mits er nog plaatsen over zijn.

MOTIVATIE
‘Natuurlijk heb ik de wijsheid niet in pacht, maar wanneer je om je heen kijkt zie je veel kinderen tussen de 10-15 jaar die niet de energie hebben om lekker te bewegen. Het percentage kinderen met overgewicht ligt in Zuidoost Groningen aanmerkelijk hoger dan elders in Nederland!
Vaak zijn ze te zwaar, futloos en zitten ze mede hierdoor niet lekker in hun vel. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar ook de voeding en de stimulans door ouders om te gaan bewegen speelt hierin een cruciale rol. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) adviseert kinderen en jongeren onder de 18 om per dag 60 minuten te bewegen.
Denk hierbij aan trap lopen, op de fiets naar school, buiten spelen, een potje voetballen, dansen etc. Sowieso help het dat je als ouder ervoor kunt zorgen dat je kind kan bewegen, je interesse toont, je kind in de gaten houd en zelf het goede voorbeeld geeft. Uiteraard moet sporten wel leuk blijven.
René, zelf ook vader van 3 kinderen met jonge leeftijd ergert zich er ook wel aan dat tegenwoordig de I-pads, mobiele telefoons, Playstations, spelcomputers en Tv niet meer zijn weg te denken in het hoofd van deze generatie. ‘Op straat word ik best vaak aangesproken met ‘hé René, Als een Komeet hè? Ik moet hier iets mee gaan doen dacht ik dan. Laat ik mijn populair feestnummer ‘Als een Komeet’ gaan gebruiken om kinderen meer te laten bewegen!’, aldus de sportieve zanger.


VERANTWOORD
Lil’ Kleine is op de hoogte van deze actie en is erg enthousiast. Dat deze tieners op zijn liedjes dansen en uit hun dak kunnen gaan, draagt natuurlijk ook bij aan het doel.
Ondanks het, of het nu wel-of niet terecht is, imago van de immens populaire rapzanger schuilt er in hem ook een oprecht persoon met goede bedoelingen.
Om ook de ouders hiervan te overtuigen zullen er bij zijn optreden een aantal dienst doen als ‘toezichthouder’. Leuk detail is dat de kinderen geen geld hoeven mee te nemen op deze middag. Er is onbeperkt verantwoord drinken en fruit aanwezig.

‘Helemaal top is dat de ouders uit de omliggende dorpen deze zaterdagmiddag kunnen gebruiken om het bruisende winkelcentrum van Stadskanaal te bezoeken, en ze een super enthousiast kind om 17:00u weer kunnen ophalen. Het meest dankbare zou zijn dat het kind weer fit en vol vertrouwen naar de sport en school gaat in het najaar’, aldus René.

Alle informatie over deze sportieve actie en het optreden van Lil’ Kleine in Fox Stadskanaal valt te lezen op:
www.foxstadskanaal.nl
www.renebecker.nl/alseenkomeetnaarfox
www.runnersstadskanaal.nl

Onderzoek FC Groningen

Best lid vv Musselkanaal,

Zonder leden bestaat er geen vereniging en dat beseffen wij maar al te goed. Daarom zijn wij benieuwd naar je mening over onze club. Via deze weg vragen wij je deze enquête ( https://www.ersm.nl/fcgroningen/amconv.php?c=WS6FR4 ) in te vullen. Dit onderzoek is een initiatief van FC Groningen en wordt aan alle verenigingen, die lid zijn van het Amateurconvenant, aangeboden. 

vv Musselkanaal krijgt na afloop van het onderzoek inzage in de resultaten die betrekking hebben op onze vereniging. Hier kunnen wij verbeterpunten uithalen. FC Groningen gebruikt de resultaten van alle verenigingen tezamen om meer inzicht te krijgen in wat er leeft bij de verenigingen.


Onder alle deelnemende verenigingen wordt een bezoek, met alle leden van de club, aan een wedstrijd van FC Groningen in het seizoen 2017/2018 verloot. Daarnaast verloot FC Groningen 5x twee VIP-kaarten onder alle individueel ingevulde vragenlijsten. 

Bij de beantwoording van de vragen is je anonimiteit gegarandeerd. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met de antwoorden die je geeft. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. 

Dit is de link naar de enquête: https://www.ersm.nl/fcgroningen/amconv.php?c=WS6FR4

Alvast bedankt voor het invullen!

Programma Musselkanaal 1 is bekend

Het wedstrijdprogramma van Musselkanaal 1 is bekend. Zoals bekend start de competitie op zondag 24 september. Musselkanaal begint met een thuiswedstrijd en wel tegen CEC uit Emmer Compascuum. De eerste uitwedstrijd is gelijk een derby en wel tegen FC Ter Apel'96. Gieten komen we dit jaar niet meer tegen. Net als het vorig seizoen is Gieten de laatste tegenstander in de heenronde maar die wedstrijd wordt pas gespeeld na een korte winterstop op zondag 28 januari thuis.

Hieronder de data en tegenstander(tussen haakjes de andere wedstrijd):
24-09  Musselkanaal - CEC  (04-02)
01-10  FC Ter Apel'96 - Musselkanaal  (08-04)
08-10  TWEDO - Musselkanaal  (18-02)
15-10  Musselkanaal - SVV'04  (11-02)
22-10  Musselkanaal - Weerdinge  (25-03)
29-10  Dalen - Musselkanaal  (18-03)
05-11 Musselkanaal - EMMS  (11-03)
19-11 HODO - Musselkanaal  (01-04)
26-11 Musselkanaal - Dalfsen  (13-05)
03-12 OVC'21 - Musselkanaal (22-04)
10-12 Musselkanaal - VV Sleen  (27-05)
17-12 USV - Musselkanaal  (20-05)
28-01 Musselkanaal - Gieten (15-04)

De wedstrijdsecretaris

Vuurwerk verboden

Alweer een tijdje geleden is het zeer succesvolle Chris Heller Daksproeier toernooi gehouden. De avond verliep eigenlijk voorspoedig op een vervelend incident na. Tijdens de prijsuitreiking zou er wat vuurwerk worden afgestoken en daar ging het mis. Een aantal personen raakten gelukkig alleen maar licht gewond en verder was er wat materiële schade. De schrik zat er echter bij velen wel in.

Het bestuur heeft naar aanleiding van deze gebeurtenis besloten dat met onmiddelijke ingang alle vuurwerk verboden is. Niet alleen bij voetbalwedstrijden maar ook tijdens feestelijke activiteiten. De sancties zullen te zijner tijd nog bekend gemaakt worden. Wij hopen echter dat het gezonde verstand zal zegevieren en gaan er vanuit dat er geen vuurwerk meer gebruikt zal worden op en rond de voetbalvelden.

Het bestuur

Competitie indelingen VV Musselkanaal

De indelingen van Musselkanaal 1 en 2 waren al wat langer bekend maar sinds afgelopen vrijdag staan de indelingen van de andere teams ook op de site van de KNVB en op de app van voetbal.nl. Een aantal teams moet verre reizen maken
(komt ook door de promotie). Zo moet Musselkanaal JO19-1 naar Staphorst en Rouveen maar is ook Stadskanaal ingedeeld in dezelfde klasse. Musselkanaal VR1 moet zelfs helemaal naar Sint Annaparochie en Dokkum. Asser Boys is de tegenstander waar de minste kilometers naar toe gemaakt moeten worden.
Een verzoek aan de trainers en leiders en coordinatoren om de indelingen even goed te bekijken. Wanneer er nog zaken zijn die niet kloppen of men is het niet eens met de indelingen dan kan er nog bezwaar worden gemaakt. Graag uiterlijk vrijdag 28 juli dit aan mij kenbaar maken. Voor 31 juli moeten we dit namelijk indienen bij de KNVB Districht Noord. Graag per mail met een gemotiveerd verweerschrift sturen naar btenhoff@gmail.com. 

De wedstrijdsecretaris

Competitie indeling Musselkanaal 1

Dat Musselkanaal 1 opnieuw is ingedeeld in de derde klasse C was op zich geen verrassing. Met CEC, Dalen, Gieten, Sleen, SVV'04, FC Ter Apel'96 en Twedo komen we zeven ploegen tegen die we het vorig seizoen ook al tegen kwamen. Dat Weerdinge er bij kwam was ook geen verrassing. Met HODO kwam er weer een oude bekende bij. Maar de vier andere ploegen was een complete verrassing. EMMS uit Slagharen was in het verleden al een paar keer eerder bij Musselkanaal ingedeeld. Maar de drie andere ploegen uit Districht Oost zijn compleet nieuw en daar heeft Musselkanaal ook nog nooit tegen gespeeld. Het betekend wel drie keer een verre reis naar OVC'21 uit Ommen, USV uit Nieuwleusen en Dalfsen is het team waar we de verste reis naar toe moeten maken. De laatste drie ploegen zijn allemaal via de nacompetitie gepromoveerd naar de derde klasse evenals Weerdinge en EMMS was de kampioen in de 4e klasse D. Uit de tweede klasse is er geen ploeg bijgekomen en Zwartemeer is verdwenen omdat de club op zondag geen eerste elftal meer heeft. Op 24 september begint de competitie. Zaterdag zou het programma bekend gemaakt worden maar dat is waarschijnlijk verschoven naar maandag 24 juli.

Wiecher Zuur, oud erevoorzitter overleden

Woensdagmorgen 5 juli ontvingen wij het verschrikkelijke nieuws dat Wiecher Zuur was overleden. Volkomen onverwacht is Wiecher op de leeftijd van nog maar 73 jaar plotseling van ons heengegaan.

Wiecher Zuur was van juni 1981 tot en met mei 1996 maar liefst vijftien jaar voorzitter van de VV Musselkanaal. Wiecher had als visie dat het eerste elftal ooit een keer eersteklasser moest worden. Eenmaal was Musselkanaal daar heel dichtbij. In 1992 werd de beslissingswedstrijd tegen Nieuw Buinen met 3-1 verloren. Dit beschouwde Wiecher als het hoogtepunt in zijn voorzitter carrière. In 1996 nam Wiecher abrupt afscheid als voorzitter. Direct na de competitie en niet zoals gebruikelijk tijdens de jaarvergadering, Later werd Wiecher benoemd tot erevoorzitter van de VV Musselkanaal. Ook heeft Wiecher jarenlang gevoetbald bij de VV Musselkanaal. In 1970 begonnen in het eerste elftal en jaren later gestopt bij de veteranen.  Hoewel Wiecher geen functie meer had bij de club liet hij nog wel geregeld zijn mening over bepaalde zaken horen. Wiecher bleef na afscheid als voorzitter nog wel een functie vervullen binnen de KNVB. Hij zat in de beroepscommissie bij de afdeling Tuchtzaken. Bij zijn afscheid hiervan werd hij benoemd tot "Lid van Verdienste" bij de KNVB. Ook kreeg Wiecher vorig jaar tot zijn grote verrassing een Koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Bijna elke week was hij wel te vinden op het voetbalveld. Hetzij om te kijken naar zijn kleinzoon Joost of als aandachtig toeschouwer bij het eerste elftal. Dan hoor je opeens dat Wiecher plotseling is overleden. De VV Musselkanaal zal hem gaan missen!

Namens het bestuur, leden, donateurs, supporters en sponsoren van de VV Musselkanaal wensen wij Grietje, Jolanda en Harold, Joost en Hester, Wido en Michel alle kracht en sterkte toe in deze voor hun moeilijke periode.

Voorlopige indeling seizoen 2017-2018

Musselkanaal, 28 juni 2017

Toelichting voorlopige indeling senioren- en jeugdteams seizoen 2017-2018.

De afgelopen periode is er door de technische commissie hard gewerkt om tot een nieuwe indeling voor het seizoen 2017-2018 te komen. In eerste instantie zorgen de coördinatoren op basis van leeftijd en aantallen voor een ruwe indeling. Vervolgens wordt deze indeling gezamenlijk met de betreffende trainers en leiders in diverse vergaderingen verfijnd tot de huidige voorlopige indeling. Aangezien er gedurende de zomerstop nog spelersmutaties kunnen plaatsvinden blijft dit eerst een voorlopige indeling. Het bestuur heeft positief gereageerd op de indeling en dankt alle betrokken partijen voor de verrichte inspanningen.

Komend seizoen zijn er zeven seniorenteams actief. De A-selectie bestaat komend seizoen uit 24 spelers waardoor er vanaf komend seizoen weer een B-selectie zal zijn die in eerste instantie uit 14 spelers bestaat. De overige senioren; het derde, vierde en vijfde elftal hebben de nodige versterkingen aangetrokken en kunnen met een gerust hart aan de competitie beginnen. Het afgelopen seizoen hebben ze elkaar, waar mogelijk, goed geholpen en we hebben er vertrouwen in dat dit komende seizoen ook het geval zal zijn. De Dames bestaan uit twee teams waarbij Dames I uit een elftal en Dames II uit een zevental bestaat.

Komend seizoen zijn er 15 jeugdteams actief waaronder twee teams van de JO19 [A-junioren] wat hedendaags zeker bijzonder genoemd mag worden. Bij de JO17 [ B-junioren] wordt er één elftal afgevaardigd, twee elftallen voor de JO15 [C-junioren] en drie teams bij de JO13 [D-junioren], vier teams bij de JO11 [ E-junioren] en 3 teams voor de JO9 [F-junioren].

De KNVB start in het seizoen 2017/2018 met een aantal nieuwe wedstrijdvormen voor de pupillen. Het komende seizoen starten de JO8 en JO9 spelers met 6 tegen 6 op een kwart veld. Volgens de KNVB sluit spelen op een kleiner veld beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Mochten er naar aanleiding van de indeling bij de leden of ouders/verzorgers nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij dit als technische commissie graag. Wij zijn vanzelfsprekend altijd bereid om in gesprek te gaan.

Met een sportieve groet en iedereen een goede vakantie gewenst.

Namens de technische commissie,

Ronnie Mensen [Senioren], Harry Mensen [Dames], Arco Kuiper [JO19/17/15/13], Harold Schomaker [JO11], Richard Kuper [JO9], Henk Honken, Bert de Vries en Jeroen van der Laan.

Klik hier voor de voorlopige indeling

 

Het groot Chris Heller Daksproeier toernooi

Aanstaande zaterdag 17 juni vindt het Groot Chris Heller Daksproeier toernooi plaats.

Aanvang 18.00 uur

Met deelname van o.a. 

Nieuw Buinen
Veendam 1894
Sc Stadskanaal
SPW Dames
VV Musselkanaal

Gezien de grote belangstelling alleen toegankelijk voor leden, supporters, donateurs en sponsoren van de deelnemende verenigingen.

Foto's Batse jeugdtoernooi 2017

12 juni 2017

De foto's van het afgelopen weekend gehouden Batse jeugdvoetbaltoernooi 2017 zijn met dank aan Monica Anakotta al beschikbaar.

Binnenkort volgt er een verslag van het Batse jeugdvoetbaltoernooi.

Op zoek naar scheidsrechters

Dit weekend, te beginnen op vrijdagavond, wordt het Batse toernooi gehouden.
Zoals het nu lijkt hebben we een tekort aan scheidsrechters. We zijn nog op zoek voor scheidsrechters voor de vrijdagavond en vooral op de zaterdagochtend. Voor de zaterdagmiddag komen we 1 of 2 tekort. Wie voelt zich geroepen om de jeugd een leuke voetbaldag te bezorgen. Zaterdagmorgen spelen de JO-9 en JO-11 junioren en in de middag de JO-13 en JO-15 junioren. Vrijdagavond de JO-17 junioren.

Gaarne zsm aanmelding bij de toernooicommissie of bij Bert ten Hoff

De toernooileiding

Pinksterweekend: Nog twee beslissingen

Nog twee wedstrijden te gaan en dan is het competitievoetbal van het seizoen 2016-2017 voorbij. Echter nog wel een tweetal zeer belangrijke wedstrijden.
Vanmiddag (3 juni) staat de wedstrijd SJO Bergum/BVC VR1 tegen de Musselkanaal Dames op het programma. Musselkanaal VR1 verdedigd een 1-0 voorsprong tegen de tweedeklasser uit Burgum. Om half drie zal er worden afgetrapt. Wanneer de Musselkanaal Dames als overwinnaar uit de tweestrijd tevoorschijn komen leveren ze toch wel een prachtige prestatie. Voor het derde jaar op rij zullen ze dan promoveren, in drie jaar tijd van de vijfde naar de tweede klasse? Tegen kwart over vier weten we meer. Dames veel succes vanmiddag!

Op Pinkstermaandag moet Musselkanaal 1 nog aantreden tegen HOC 1 uit Exloo/Odoorn. Om 14.00 uur zal het beginsignaal worden gegeven door scheidsrechter Arjan Alkema. Musselkanaal verdedigd een voorsprong van 3-2, behaald in de eerste wedstrijd. Bij een gelijkspel of winst voor Musselkanaal zal het opnieuw uitkomen in de derde klasse. Bij een nederlaag met twee doelpunten of meer zal Musselkanaal degraderen naar de vierde klasse. Weet HOC met een doelpunt verschil te winnen dan zal er een verlenging volgen van een half uur. Is het verschil dan ook nog steeds een doelpunt dan zullen strafschoppen de beslissing moeten brengen of Musselkanaal in de derde klasse blijft. Volop spanning dus maandagmiddag aan de Parklaan. Voor trainer Bernd van Bolhuis en leiders Lars Becker en Harold Stoker zal het de laatste wedstrijd voor Musselkanaal 1 zijn. Wij bedanken de heren voor hun inzet de afgelopen jaren en zullen daar op het slotfeest (10 juni) nog even bij stilstaan. Maandagmiddag echter veel succes en hopelijk speelt Musselkanaal ook volgend jaar weer in de derde klasse!

Robin Gerlach nieuwe trainer JO15-1

17 mei 2017

De technische commissie is verheugt om mede te delen dat afgelopen week  overeenstemming is bereikt met Robin Gerlach om volgend seizoen het trainersschap van de JO15-1 op zich te nemen.

Robin traint momenteel samen met Niek Becker de JO19-2 en staan in de 2e klasse op een verdienstelijke vierde plaats.

 

 

 

 

 

 

 

 

JO15-2 kampioenen

13 mei 2017

Vorige week was het al duidelijk dat het team van trainer Marlin Dekker samen met leiders Johan Corpeleijn en Henri Ananias niet meer door de concurrentie te achterhalen viel.

Maar afgelopen zaterdag na de thuiswedstrijd tegen DZOH werd dit natuurlijk even goed gevierd, de spelers waren waarschijnlijk al met hun hoofd bij de festiviteiten aangezien de wedstrijd met 2-4 verloren ging maar dat mocht de pret niet drukken.

Speciale vermelding is er nog voor Marlin Dam die zaterdag zijn laatste wedstrijd voor de VV Musselkanaal heeft gespeeld. Als dank voor alle activiteiten waaraan Marlin de afgelopen jaren heeft meegeholpen ontving hij van de vereniging een prachtige beker.

Dames 2 Kampioenen

12 mei 2017

Vrijdagavond wist Musselkanaal Dames 2 overtuigend het kampioenschap in de 7x7 voorjaarscompetitie binnen te slepen.

Aangemoedigd door vele supporters werden alle drie de wedstrijden tegen respectievelijk Westerwolde, Alteveer en Mussel overtuigend gewonnen en zodoende het kampioenschap veilig gesteld. Helaas viel Sandra Bos met een op het oog ernstige knieblessure uit, Sandra veel beterschap toegewenst.

Met de versierde [roze] limousine van trainer Frank Tieben werd er teruggereden  naar de kantine van vv Musselkanaal alwaar het kampioenschap verder werd gevierd.

Brengt een zege Musselkanaal lijfsbehoud?

Zondag 14 mei speelt Musselkanaal de laatste wedstrijd in de reguliere competitie van het seizoen 2016-2017. Wat kan er allemaal nog gebeuren in de laatste wedstrijd in en tegen Gieten? Één ding is zeker Musselkanaal heeft de drie punten hard nodig om niet rechtstreeks te degraderen. Bij een nederlaag of gelijkspel is het afhankelijk van de resultaten van CEC en Titan. CEC speelt uit tegen TWEDO en TWEDO is gezien het doelsaldo van die ploeg al veilig. Titan moet uit naar Dalen en Dalen kan nog steeds kampioen worden. Titan heeft op voorhand dus de moeilijkste wedstrijd. Als Musselkanaal wint is het belangrijk wat de overige twee concurrenten doen. SVV'04 speelt thuis tegen Sleen. Sleen heeft zich zo goed als zeker verzekerd van een vervangende periodetitel. De andere concurrent LEO speelt thuis tegen FC Ter Apel'96 . Het is voor Musselkanaal te hopen dat FC Ter Apel'96 ook volgend seizoen graag tegen Musselkanaal wil voetballen en minimaal gelijkspeeld in Loon. Dan is Musselkanaal zeker van weer een jaar derde klasse voetbal. Winnen zowel Musselkanaal, LEO en SVV'04 dan is Musselkanaal waarschijnlijk veroordeelt tot nacompetitievoetbal omdat het doelsaldo dan slechter is dan dat van LEO. Volop mogelijkheden nog dus zondag 14 mei.

Mocht Musselkanaal nu wel in de derde klasse blijven na de wedstrijden van morgen dan zal de kantine open zijn om dat te vieren. De gehele selectie en staf zal dan vanaf ongeveer 17.00 uur aanwezig om samen met de supporters er nog een gezellig feestje van te maken. Door de Feyenoord of Ajax supporters zal de feestvreugde dan nog groter worden!!!

Wij wensen Musselkanaal morgen veel succes in en tegen Gieten en wie weet zorgen Sleen en FC Ter Apel'96 voor een verrassing.

Spooktocht JO13 en JO15

Afgelopen vrijdagavond durfden 32 dappere kinderen van de JO-13 en JO-15 elftallen het aan om deel te nemen aan een spooktocht georganiseerd door de activiteitencommissie.

Baldisplay aangeboden door Admifa accountants | adviseurs

Sinds afgelopen zondag heeft de vv Musselkanaal voorafgaand aan de wedstrijd tegen Titan een heuse baldisplay in gebruik genomen. Toeval of niet maar een overwinning op Titan was wel een feit.

Deze prachtige baldisplay is aangeboden door Admifa accountants | adviseurs.

Activiteiten Supportersvereniging VV Musselkanaal

De maandelijkse kaartavond van de Supportersvereniging VV Musselkanaal wordt gehouden op vrijdag 24 februari a.s. om 19.30 uur. Er kan dan weer worden meegedaan aan Klaverjassen en Jokeren.

Een week later, vrijdag 3 maart, wordt er weer een grandioze Bingo avond gehouden. De Bingo zal om 20.00 uur beginnen en evenals de voorgaande keren zal er bingo worden gespeeld om prachtige prijzen. De laatste ronde zal weer een Super-Bingo ronde zijn. Zowel het kaarten als de bingo zullen gehouden worden in de vernieuwde kantine. Komt allen!!

Poiesz Jeugdsponsoractie

Vanaf maandag 6 februari t/m 2 april doet voetbalvereniging Musselkanaal mee aan de Poiesz Jeugdsponsoractie.

Je ontvangt een munt bij iedere 10 euro aan boodschappen.
Daarnaast zijn er wekelijks aanbiedingen waarbij je extra munten kunt ontvangen.

Aanstaande zaterdag staan we er zelf met gevulde koeken. Dat levert 15 extra sponsormunten per pak gevulde koeken op!!

4 koeken voor 2 euro.

De munten worden gratis verstrekt aan de kassa. De koker voor de Jeugd Sponsor Munten voor onze vereniging staat bij de Poiesz in Musselkanaal.

Steun onze club, steun onze jeugd door jullie munten in de koker van VV Musselkanaal te storten. Hoe meer Jeugd Sponsor Munten we verzamelen, hoe meer sponsorgeld er aan het einde van de actie door Poiesz supermarkten aan ons worden uitgereikt op het sponsorgala in april.

Ook kunnen we nog 500 extra munten ontvangen als iedereen via onderstaande link op VV musselkanaal stemt.


Steun ons!!! #PoieszJSA

https://www.poiesz-supermarkten.nl/jsa-stemactie

Supportersvereniging laat de supporters lekker zitten......

De supportersvereniging laat hun supporters letterlijk lekker zitten in de nieuwe kantine. Door het schenken van twaalf prachtige stoelen die aan de grote tafel staan ziet het er allemaal weer geweldig uit.

De VV Musselkanaal bedankt hierbij de Supportersvereniging voor deze schenking!

 

Oud Musselkanaal voorzitter Wiecher Zuur benoemd tot Lid van Verdienste

Wiecher Zuur is benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB.
Wiecher is al sinds 1986 lid van de Commissie van Beroep bij de KNVB. In het kader van de maximale zittingstermijn werd vorige week woensdag in Assen afscheid genomen van onder andere Wiecher Zuur.
Onder het genot van een hapje en drankje werd vorige week teruggekeken naar zijn staat van dienst bij de KNVB. Op de bijgesloten foto is de onderscheiding te zien en tevens kreeg Wiecher nog een KNVB-beeldje uitgereikt.
Vrijdagavond tijdens de opening van de vernieuwde kantine is er gelegenheid om Wiecher te feliciteren.
Op de foto Wiecher Zuur, Harry Oenema en Thijs Braaksma (v.l.n.r)

Uitnodiging opening kantine op vrijdag 3 februari

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de verbouwing van de kantine aan de parklaan. Dankzij de inzet van verschillende sponsoren en vrijwilligers ziet de kantine er fantastisch uit.

 

Op vrijdag 3 februari wordt onze nieuwe kantine feestelijk geopend!

 

Iedereen die de vv Musselkanaal een warm hart toedraagt is hiervoor uitgenodigd. Inloop vanaf 19.45 uur en de opening zal om 20.00 uur plaatsvinden.

 

Bestuur VV Musselkanaal

 

Schoonmaakactie verbouwde Kantine

Zoals jullie ongetwijfeld weten wordt de kantine momenteel verbouwd. Alles ligt nog keurig op schema voor de opening op 3 februari. Maar voor de kantine open gaat moet alles natuurlijk wel eerst spic en span worden gemaakt. Dat willen we graag doen op zaterdag 28 januari. Dit kunnen we echter niet alleen. Hierbij een oproep om ons op zaterdag 28 januari te helpen. We willen om 09.00 uur beginnen. Wil je ons helpen meldt dit dan even bij Anita Brul. Een nieuwe schone kantine met hulp van vele handen zou toch prachtig zijn!

Anita en Gert

Fijne Feestdagen en een voorspoedig en sportief 2017

Wanneer u op de link klikt ziet u de Kerst- en Nieuwjaarswensen van de VV Musselkanaal. Hierbij wordt u uitgenodigd voor de gecombineerde Nieuwjaarsreceptie en opening van de vernieuwde kantine.

Het Bestuur

/upload/custom/kerst_vv_musselkan._2016_16-12.pdf

Jaarverslag T.C. vv Musselkanaal

Op de jaarvergadering heeft de Technische Commissie (TC) de aanwezigen geïnformeerd over het wel en wee van de TC.

Nieuw tenue Musselkanaal 3

Musselkanaal 3 is een nieuw tenue gestoken door een aantal sponsoren:

Haan Personeelsdiensten BV uit Nieuw Pekela
Schilderenkanikzelf.nl
Stuursma Makelaardij uit Borger
Administratiekantoor Smits uit Musselkanaal

Op de foto van links naar rechts:

Sponsor Marcel Smit, leider Jan Norder, Mart Tieben, Dennis van Klinken, Mark van Klinken, Jeroen Middelkamp, Andre Bauerhuit, Tim Klok, Roben Eikens, Bart Haan, Niels Teuben, technisch manager Robert Krops en Sponsor Haan Personeelsdiensten BV uit Nieuwe Pekela.
Geknield: Ton Borgesius, Ronald Weijnans, Jos Haandrikman, Jae-Won Roskam en Stephan Jacobs.

UPDATE Algemene Ledenvergadering 16 december Agenda

Agenda Algemene Ledenvergadering d.d. 16 december 2016

Aanvang 20.00 uur in de kantine

19.45 uur             Ontvangst

20.00 uur             Opening

20.05 uur             Ingekomen stukken - Mededelingen

20.10 uur             Notulen vorige jaarvergadering (7 december 2015)

20.30 uur             Jaarverslag secretaris

20.40 uur             Jaarverslag Technische Commissie

20.50 uur             Jaarverslag penningmeester 2015/2016 en vaststellen begroting 2016/2017

21.05 uur             Verslag kascommissie & verkiezing kascommissie

21.15   uur           Pauze

21.30 uur             Vaststellen contributie

21.35 uur             Stand van zaken sponsorcommissie

21.45 uur             Bestuursverkiezing        aftredend:                                                                                      

                                            Bert ten Hoff(herkiesbaar)

                                            Bé Speelman(herkiesbaar)

                                            Erik Manning(niet herkiesbaar)

                                             Erik Meezen(niet herkiesbaar)

   Het bestuur draagt Ellen Drenth voor als nieuw bestuurslid

21.50 uur             Rondvraag

22.00 uur             Sluiting

 

 

Musselkanaal JO19-1 (A1) herbstmeister 1e klasse

Zaterdag 10 december stond een wedstrijd op het programma waar iedereen bij onze selectie al weken, misschien wel maanden naar uitkeek. De kraker tegen koploper Wildervank JO19-1. Het team waar eerder dit seizoen met 1-2 thuis van werd verloren bleef sindsdien boven ons in de stand en zodoende gingen wij als de nummer twee van de competitie de wedstrijd tegemoet. We hadden dus wat recht te zetten… Om 14.30 uur konden we beginnen, de strijd om de eerste plek was losgebarsten en Wildervank oogde sterker, ze begonnen ietsjes scherper dan ons maar het verschil was niet groot, toch kwamen wij op voorsprong. Nadat de scheidsrechter ons een vrije trap toekende wegens praten schoot Jim Theuns deze fantastisch binnen van een meter of veertig. De keeper van Wildervank ging nog in protest omdat het een indirecte vrije bal was, alleen omdat hij de bal nog raakte voor die in de goal belandde keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. 0-1 voor Musselkanaal. Niet veel later kwamen we zelfs op een 0-2 voorsprong na een knappe actie van Rik Potze en een zuivere afronding, dit was ook de ruststand en het zag er goed uit voor ons. Na rust begon de vermoeidheid bij ons erin te sluipen en Wildervank rook bloed. Door een block op de lijn van Roy Mensen en een geweldige sliding op de achterlijn van Jim Theuns bleef het 0-2 voor ons. Dit hield helaas niet stand en Wildervank kwam terug tot 1-2 na een benutte penalty. De spanning kwam terug en we werden gedwongen massaal te verdedigen. Toch kwamen we tot een 1-3 voorsprong want na een goed uitgespeelde aanval wist Rolf Kaijser kalm de bal tegen de touwen te werken. De marge van twee was terug maar de spanning bleef, het had nog 1-4 kunnen worden maar helaas kon Rolf een bal van grote afstand net niet in de open goal krijgen. 1-3 was dus de eindstand bij Wildervank-Musselkanaal en dit betekent dat we de nieuwe koploper zijn van de 1e klasse. Ik ben trots op mijn team want we hebben met z’n allen tot de laatste minuut gestreden voor de drie punten en de koppositie en we hebben onszelf goed beloond voor dit harde werken!

We gaan er een mooie 2e seizoenshelft van maken en hopelijk eindigen waar we nu staan!

 

Verslag van Jorn Wiekens, aanvoerder JO19-1

 
 

Musselkanaal heeft een nieuwe trainer

Met ingang van het seizoen 2017-2018 heeft de VV Musselkanaal een nieuwe trainer aangesteld. 
Albert Kamps uit Borger is de nieuwe hoofdtrainer bij Musselkanaal die samen met Wessel Woortman verantwoordelijk wordt voor de training en begeleiding van de A-selectie. Albert Kamps is geen onbekende voor Musselkanaal want vanaf het seizoen 2005-2006 was hij ook al drie jaar lang hoofdtrainer bij de Groenwitten. Albert Kamps heeft een contract voor een jaar getekend.
Albert Kamps is de opvolger van Bernd van Bolhuis en is momenteel trainer van Valther Boys wat uitkomt in de vijfde klasse.

Het Bestuur van VV Musselkanaal.
 
Zie elftal foto, bovenste rij, tweede van links : Albert Kamps

Verbouwing kantine tijdens de winterstop

Vanaf maandag 19 december ondergaat de kantine van de vv Musselkanaal zijn geplande metamorfose en zal op vrijdag avond 3 februari zijn deuren weer openen.

Vertrek trainer Bernd van Bolhuis

Musselkanaal moet op zoek naar een nieuwe trainer. Bernd van Bolhuis, voor het tweede seizoen bezig als hoofdtrainer van Musselkanaal, stopt aan het einde van het seizoen 2016/2017 bij de club uit Musselkanaal. Van Bolhuis volgt momenteel de opleiding van Trainer-Coach 1 en ervaart hierdoor dat zijn ambities hoger liggen dan de derde klasse, het niveau waar Musselkanaal momenteel in uitkomt. Het bestuur van de VV Musselkanaal vindt het jammer dat de trainer stopt aan het einde van het seizoen maar wenst hem veel succes in het zoeken naar een nieuwe club.

Het Bestuur van VV Musselkanaal

VV Musselkanaal doneert aan de Clini Clowns

Afgelopen weekend overhandigde de organisatie van het "Batse
Jeugdvoetbaltoernooi", namens de vv Musselkanaal, de
opbrengst van het voetbaltoernooi 2016 aan de ambassadeur van de "Clini Clowns" in Noord Nederland.

Onder dankzegging naar de organisatie en de jeugdvoetballers werd de
cheque met een totaalbedrag van € 1750,- door dhr. Broersma in ontvangst genomen.

Het toernooi wordt weer op 9 en 10 juni 2017 gehouden, ook nu zal er
worden gevoetbald voor het goede doel voor het kind.
Voor meer informatie en aanmeldingen zie de site van de vv Musselkanaal of de Facebook pagina Batse toernooi met daarbij ook vele foto's van het
toernooi.

V.l.n.r. Arko Kuiper, Harold Corzaan, Eeuwe Broersma, Henk Honken en
Jeroen van der Laan.

Voetballen op het kunstgrasveld

Naar aanleiding van de  uitzending van Zembla omtrent voetballen op kunstgras willen we u graag verwijzen naar een artikel hierover op de KNVB site en de mededeling vandaag door het RIVM.

http://www.knvb.nl//nieuws/organisatie/berichten/20742/kunstgras-en-rubbergranulaat-vragen-en-antwoorden

Als vereniging zijnde hebben we de volgende adviezen en maatregelen :

1. Tot de tijd van meer duidelijkheid gaan de keeperstrainingen van het kunstgras af, wat is nu mooier om lekker af te zien op echt gras.

2. Douchen na de trainingen verplicht. 

3. Advies om na de training schone kleding aan te doen en de gedragen kleding uit te wassen.

4. Mochten er ploegen zijn die moeite hebben om toch te voetballen op het kunstgras dan kan in overleg met de TC worden uitgeweken na het Wetraveld. 

5. Klik bijlage aan en lees deze goed door,.

Wij als vereniging gaan met de gemeente in gesprek en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bestuur vv Musselkanaal

 

 

Simon Zoetebier overleden

Woensdag 5 oktober is Simon Zoetebier overleden. Zoetebier is drie keer trainer geweest bij Musselkanaal met meestal aansprekende resultaten. Ik heb een opsomming gemaakt wat Musselkanaal zoal gepresteerd heeft tijdens het trainerschap van Simon Zoetebier en hoe wij Simon Zoetebier hebben gekend.

Vrijwilligers gezocht voor bardienst in de kantine

Gert & Anita zoeken nog een aantal vrijwilligers die af en toe eens willen bijspringen achter de bar. Lijkt je dit leuk? Meld je even bij één van de beide kantinebeheerders.

Trainingen overzicht 2016-2017

Wanneer jullie klikken op onderstaande link kun je het trainingsschema voor het seizoen 2016-2017 bekijken.

Klik hier voor het trainingsschema van 2016-2017

Trainingen en wat andere zaken

Dinsdagavond zijn er twee bekerwedstrijden. Musselkanaal JO19-2 speelt op het hoofdveld tegen SPW JO19-1D. Op het kunstgras speelt Musselkanaal JO15-1 tegen Noordster JO15-1, aanvang 18.45 uur. Dit betekent dus dat er op het kunstgras niet getraind kan worden. De A en B selectie moeten dus even wachten tot de wedstrijd op het kunstgras is afgelopen. De rest dient uit te wijken naar het wetraveld of het veld achter de kantine.
Op woensdagavond moeten drie teams van Musselkanaal ook voor de beker spelen. Ze spelen echter allemaal uit. Musselkanaal JO13-3 moet naar Bellingwolde en die wedstrijd begint een kwartier eerder, namelijk om 18.30 uur.
Omdat het vijfde elftal donderdagavond thuis moet bekeren tegen HOC 2 gaat de training van woensdagavond van de overige senioren niet door.
Donderdagavond zijn er dus ook weer twee bekerwedstrijden thuis. Het vijfde op het hoofdveld en Musselkanaal JO13-2 speelt om 18.45 uur tegen WVV JO13-4. Betekent dus ook dan weer geen training voor de overige teams op het kunstgras. Gaarne uitwijken naar wetraveld en veld achter de kantine.

Een aantal leden moet nog steeds een pasfoto inleveren. Tot 18 september volstaat een id-bewijs maar vanaf dat moment geldt alleen een geldige spelerspas. Blader even terug op de site voor de namen die nog een foto moeten inleveren.

Vijftien spelers/speelsters moesten hun spelregelbewijs nog halen. Dat aantal is al mooi gedaald. Zeven jongens hebben hun bewijs inmiddels gehaald. Proficiat daarmee. Nu de overigen nog. Na 1 september mogen deze voetballers pas weer voetballen als ze hun spelregelbewijs gehaald hebben. De boete bedraagt 200,00 euro voor de vereniging en de voetballer wordt voor vier wedstrijden geschorst. De vereniging gaat de boete verhalen op de voetballers die toch gaan spelen!!

 

Schoonmaakteam BEDANKT

Nadat half juli alle feesten en wedstrijden achter de rug waren hebben een groep dames en heren de kantine schoon gemaakt.

Noodkreet

De bekercompetitie gaat zo beginnen, a.s zaterdag 20 augustus al. Hoewel al meerdere keren een oproep is gedaan om een pasfoto in te leveren voor het maken van een spelerspas moeten nog steeds 22 spelers een foto inleveren. Dit gaat ongetwijfeld problemen opleveren bij de eerste wedstrijden. Geen spelerspas betekent niet voetballen. Daarom een laatste verzoek om uiterlijk maandagavond die pasfoto in te leveren bij Bert ten Hoff, Marktkade 25. Dan zijn de pasjes er nog net op tijd weer. 
Ook het halen van het spelersbewijs moet nog door veertien leden worden gedaan. Hier geldt dat wanneer je dat bewijs niet gehaald hebt je niet mag voetballen vanaf 1 september. Dus doe nog even je best, log in op voetbalmasterz.nl en haal je bewijs!!

Laat je teamgenoten niet in de steek

De wedstrijdsecretaris

Lucky Star Cup Toernooi VV Noordster

J.L. dinsdag speelde Musselkanaal zijn tweede oefenwedstrijd tegen Muntendam. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-2 voor Musselkanaal. Marco Heeres, Jordie Oost en Niek Becker scoorden in de eerste helft. Jordie Oost bracht met zijn tweede treffer de stand op 4-0. Muntendam bracht de spanning wat terug door twee keer te scoren.Tjeerd Sikkema maakte de vijfde treffer voor Musselkanaal en bepaalde de eindstand op 5-2.

Zondag 14 augustus doet Musselkanaal voor de tweede keer mee aan het LuckyStar Cup toernooi van VV Noordster. Om 13.00 uur speelt Musselkanaal de eerste wedstrijd tegen ZNC. Om 13.50 is de tweede wedstrijd en die wordt gespeeld tegen Rolder Boys, beide op veld 2. Afhankelijk van de resultaten wordt er nog een wedstrijd gespeeld tegen een van de ploegen uit de andere poule. Noordster, Nieuw Buinen of WVV. Wordt Musselkanaal 2e of 3e in de poule dan speelt het om 15.30 uur. Wordt het eerste in de poule dan speelt het de finale om 16.20 uur.

Uitslagen poule wedstrijden:
Musselkanaal - ZNC 1-5, doelpunt: Jordie Oost
Musselkanaal - Rolder Boys 0-1

Wedstrijd om de vijfde plaats:
Musselkanaal - Noordster 2-1, doelpunten: 2x Kevin Oosting

Vervanging doelnetten

Tijdens de zomerstop is er tijd om ons sportpark weer voor te bereiden op de nieuwe competitie. Alle materialen worden gecheckt en eventueel vervangen.
De netten achter de pupillendoelen op het kunstgrasveld waren ook aan vervanging toe. Met het plaatsen van nieuwe groenwitte netten krijgen onze pupillenvelden op het kunstgras een geweldige uitstraling.

Batse jeugdvoetbaltoernooi zeer succesvol verlopen.

Het was lang geleden dat er auto's geparkeerd moesten worden bij de Chinees, een topdrukte dit weekend op het sportpark van de vv Musselkanaal. Vrijdag en Zaterdag werd het jaarlijks jeugdvoetbal toernooi gehouden: "Batse toernooi".  

Daksproeier Toernooi 2016 groot succes

Mede dankzij de geweldige inzet van alle deelnemende ploegen was het "Chris Heller Daksproeier Toernooi" weer een enorm succes.

B 2 Kampioen

Na een bloedstollende wedstrijd, tegen directe concurrent Nieuw-Buinen, die in een 3-3 stand eindigde mochten de jongens van Wim Nonkes en Tom van der Zwaag zich kampioen noemen van de 3e klasse.

2e elftal promoveerd naar de 2e klasse

Het tweede elftal van de vv Musselkanaal is vanochtend(22 mei) op een indrukwekkende wijze gepromoveerd naar de 2e klasse.


Door met ruime cijfers 7-1 te winnen van Velocitas werd promotie een feit nadat vorige week uit met 2-2 werd gelijk gespeeld. 

In de competitie 4e worden en dan zo overduidelijk promoveren is een compliment waard! De jongens van Wessel, Jan en Peter kregen de handen dan ook terecht op elkaar van het massaal opgekomen publiek, die de jongens de gehele wedstrijd hebben ondersteund.

2e elftal, staf en begeleiding van harte gefelicteerd!

Ook Gert Jan Teuben bedankt voor die mooie ererondrit.............


Vrouwen 1………KAMPIOENUUUUUUUH!!!!

We schrijven maandag 9 mei 2016.

Op het trainingsveld zijn de dames zich aan het voorbereiden op de laatste wedstrijd van het seizoen…….uit naar KZC`08. Onze concurrent speelt deze avond een inhaalwedstrijd in Coevorden tegen Nkvv/Csvc/Germanicus. Geen gemakkelijke klus voor St Beilen/Fitboys. Bij puntverlies zouden onze dames Kampioen zijn. In de rust van deze inhaalwedstrijd maar even gebeld naar Coevorden om de ruststand te weten te komen. Germanicus leidt met 1-0……er klinkt een licht gemor bij onze dames…….zonder zelf te spelen en dan kampioen worden lijkt hun toch niet zo leuk. Ze willen het zelf graag beslissen op het veld zaterdag de 14e mei. We zetten de training gewoon voort en sluiten af met een goed partijspel! Na de training wacht het team in spanning het resultaat af van de bovengenoemde inhaalwedstrijd. Na alle troepen te hebben ingeseind om even bij de kantine aanwezig te zijn kon dan de mededeling gegeven worden dat het in Coevorden gelijk was geëindigd…..2-2!!

Na een korte aarzeling gingen de meiden compleet uit hun dak…….het besef was er dat we kampioen waren geworden en dat voor het 2e jaar op rij…….Het was nog een poos onrustig onder de overkapping. Toch werd de wens uitgesproken om de uitwedstrijd tegen KZC`08 serieus aan te pakken en het seizoen waardig af te sluiten. SUPER instelling!!!

Wat een dagen……..er werden 2 bussen geregeld…..meer dan 100 supporters langs de kant. Een organisatie die zich van hun beste kant liet zien door veel te regelen ( René, Hans en Anita…….KANJERS!!).

Zaterdag 14 mei 2016…….

Onze kampioenswedstrijd!! Tuurlijk waren we officieel al kampioen……maar het randgebeuren heeft er toe bijgedragen dat we zaterdag wel dat bijzondere gevoel hebben gekregen. Rookpotten, veel getoeter en veel publiek op de kar…..een schitterende entourage!!!

De wedstrijd verliep voor ons voorspoedig…..na 13 minuten al op 0-2 voorsprong door een mooi boogballetje van Carien en een afstandschot van Mandy. Vlak voor rust zette Mandy met wederom een afstandschot de ruststand op het scorebord 0-3. Na de  rust en veel doorwisselen draaide het even niet, de tegenstander profiteerde hiervan en wist de achterstand te verkleinen tot 2-3. Gelukkig werden de meiden daarna weer wakker en trokken het spel weer naar zich toe. Uit een corner wist Mandy met een prachtige volley ( haar 54e goal!!!) de 2-4 eindstand op het scorebord te zetten.

Dus heeft het team na het behaalde kampioenschap waardig afscheid genomen van een bizar en bijzonder seizoen…………22 wedstrijden gespeeld, 20 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren……doelsaldo 101 voor en maar 16 doelpunten tegen.

IK ZEG……..DIK EN DIK VERDIEND DE NR.1    Op naar de 3e klasse!!!!!

Langs deze weg wil ik namens het complete team iedereen bedanken die dit kampioenschap tot een hele bijzondere heeft gemaakt………Schmitz transport, de activiteitencommissie, de supportersvereniging, supporters ( C1….top!!!), bestuur, firma 58 en John Tonnis en natuurlijk onze toppers van sponsoren,…….Tok producties, Bliss Events, Autobedrijf Sanders, Koos Peters, De Gelegenheid en JHP Montage.

Trainertje

 

Poiesz Actie levert € 1278,- op.

De Poiesz actie van de laatste maanden bracht de vv Musselkanaal op de eerste plaats en leverde een bedrag op van € 1278,-.

Vaantjes en aanstekers vv Musselkanaal te koop

De supportersvereniging heeft vaantjes van de vv Musselkanaal laten maken en zijn te koop achter de bar voor maar 5 euro per stuk, de activiteiten commissie heeft speciale aanstekers laten maken en deze zijn verkrijgbaar voor maar 1,50 per stuk of 4 voor 5 euro.

Dames 1 in het nieuw gestoken.

Bliss Events, TOK producties en autobedrijf Sanders hebben de dames van nieuwe trainings cq warming-up pakken voorzien.
 
Het team is erg blij met dit geweldig gebaar van deze sponsoren!

Parkeerverbod rondom ingang sportpark

Velen weten het wel, maar overwint gemak ten opzichte van het verbod. Wij willen iedereen er graag op wijzen dat op de strook rondom de ingang van het sportpark duidelijk wordt aangegeven dat hier geen voertuigen geparkeerd mogen worden. Veiligheid voor onze leden en toeschouwers staat voorop en wij gunnen u tevens geen bekeuring. Er zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen bij het sportpark waar het wel toegestaan is om te parkeren.

Bij voorbaat dank !

Bestuur vv Musselkanaal

Nieuws vanuit de Technische Commissie

Afgelopen weken hebben vanuit de Technische Commissie (TC) gesprekken plaatsgevonden met de jeugdtrainers. Wij als TC zijn blij te horen dat alle trainers zeer enthousiast waren over hun teams en de vereniging. Bijna allemaal hebben ze de intentie om ook volgend jaar nog  trainer te zijn bij VV Musselkanaal.

Voor de A, B en C junioren zijn de trainers al vastgelegd. Voor een eventuele A2 en/of B2 proberen we ook z.s.m. een invulling aan te geven. De lagere junioren (D,E en F teams)  is mede afhankelijk van het aantal teams maar ook hier hebben we goede hoop dat voor het volgende seizoen alle teams de juiste begeleiding krijgen.
Voor A1 is Wessel Woortman vastgelegd, voor B1 Hendrik Melgers, voor C1 Kars Wiering en voor C2 Marlin Dekker.
Alle trainers waren zeer tevreden over hun huidige team en zien nog genoeg potentie om dit verder uit te bouwen.

TC vv Musselkanaal

Musselkanaal C1 dankt hun sponsoren

De jongens van VV Msselkanaal C1 hebben nieuwe kleding en tassen in ontvangst mogen nemen met dank aan de sponsoren. C1 wil de sponsoren nogmaals bedanken voor de kleding en tassen, zonder hen was dit niet mogelijk geweest. C1 doet het supergoed in de competitie en zijn op dit moment koploper in de tweede klasse.

Helaas konden onderstaande sponsoren niet aanwezig zijn om samen met de C1  op de foto te gaan.
Shell de IJzeren Klap Musselkanaal
De Jonge Sport Stadskanaal
Restaurant Ramses Musselkanaal
Dak Techniek M.S.K. 

Namen bij de foto: boven van links naar rechts:
Simon en Barbara Strockmeijer (Strockmeijer geluid en licht), Peter Rolfes (De Gelegenheid), Harold Stoker ((Stoker Keukenmontage), Hendrik Melgers, Melvin Wiering, Mitchell Anakotta, Dennis Kuiper, Roy Stoker, Arvid Oost, Lennart Fehrmann, Rik Schulte, Jos de Boer, Hermen Schomaker en John Tonnis (van Firma 58) en Frank Westen (Westen tapijt en wonen).
Onderste rij:
Sten Schulte, Dion Schomaker, Derk Arnoldus, Edwin Melgers, Milan Moesker, Dion Bunk en Robin van der Dries.

Westen Tapijt & Gordijnen sponsort de vv Musselkanaal met nieuw tapijt

Westen tapijt en Gordijnen aan de Marktstraat 60 te Musselkanaal heeft de vv Musselkanaal geweldig geholpen met de verbouwing van de bestuurskamer, commissiekamer en nieuwe koffie verkooppunt.

Droevig nieuws

Donderdag 14 januari zijn twee trouwe supporters van de VV Musselkanaal overleden. Eerst bereikte ons het bericht dat Piet Neuwitter was overleden. Piet was al een tijdje ziek en is op de veel te jonge leeftijd van 56 jaar overleden. Wij wensen de familie Neuwitter veel sterkte de komende tijd.
Even later bereikte ons ook het bericht dat Jan Wilken was overleden. Op de dag dat hij 60 jaar gehuwd was is hij overleden. Wij wensen ook de familie Wilken veel sterkte de komende tijd.

De VV Musselkanaal

Nieuwjaarsreceptie 2 januari een gezellige avond

Het was weer gezellig op de nieuwjaarsreceptie van de vv Musselkanaal, met als boodschap : Laat het glas eens half vol zijn ipv half leeg. 

F jeugd compleet in de eigen kledinglijn vv Musselkanaal.

Onlangs zijn al onze F pupillen en hun trainers / leiders voorzien van nieuwe trainingspakken.

Bernd van Bolhuis ook volgend seizoen trainer van de vv Musselkanaal

Het bestuur van de vv Musselkanaal heeft het contract met Bernd van Bolhuis met 1 jaar verlengd.

Musselkanaal twee ereleden rijker

Tijdens de algemene jaarvergadering van de VV Musselkanaal op 7 december werden er twee nieuwe ereleden benoemd. Bert de Vries en Jans Schomaker viel deze eer te beurt.

vv Musselkanaal steunt Julians stichting met cheque van € 1258,09

Arko Kuiper, Jeroen van der Laan en Henk Honken hebben namens de organisatie van het ‘Batse Jeugdvoetbaltoernooi’ van voetbalvereniging Musselkanaal deze week een cheque van 1258,09 euro overhandigd aan Dirk Kloen en Jan Vlieghuis van de Julians Stichting.

Dit bedrag werd tijdens het toernooi in 2015 bij elkaar gevoetbald door honderden jeugdvoetballers uit de gehele regio. Elk team doneert een bedrag welke rechtstreeks naar het goede doel wordt overgemaakt. Dit jaar werd gekozen voor de Julians Stichting. Het ‘Batse Jeugdvoetbaltoernooi’ beleefde in juni 2015 alweer haar vierde editie.

Vanwege het overweldigende succes van dit toernooi in combinatie met het goede doel wordt volgend jaar opnieuw het jeugdvoetbaltoernooi gehouden, en wel op 10 en 11 juni 2016. Aanmelden en het verkrijgen van meer informatie is mogelijk. Zie hiervoor de site www.vvmusselkanaal.nl onder het kopje “Batse toernooi”.

 

Sinterklaas feest een groot succes

Sinterklaas en zijn zwarte pieten werden afgelopen zaterdag per brandweerwagen naar het sportpark van de vv Musselkanaal gebracht.

Elftal foto's actueel op de team pagina's

Alle elftal foto's zijn weer gemaakt.  Mochten er nog geen namen onder vermeld staan ( 3e en 4 e elftal )  graag door geven aub !

Foto's van dames 2 en het 1e en 2 e in wedstrijd tenue volgen spoedig.

Supportersvereniging geeft de club en haar leden een fantastische steun in de rug.............

Een pracht kado voor de club en hun leden, 14 nieuwe barkrukken met rugleuningen sieren de bar van de vv Musselkanaal.

Activiteiten Commissie vv Musselkanaal pakt uit.....

Vanochtend om 08.00 uur stonden vele leden van de Activiteiten commissie dozen uit te pakken met daarin prachtige barkrukken voor aan de 2 staantafels.

Teuben transport shirtsponsor vv Musselkanaal

Teuben Transport uit Ter Apelkanaal staat voor de komende 3 jaar voor op de borst bij het eerste en het tweede elftal van de vv Musselkanaal.

Dakpannen Reiniging Heller shirtsponsor vv Musselkanaal

Vandaag voetbalden het eerste en het tweede elftal in een compleet nieuw tenue. Dankzij drie nieuwe shirtsponsoren, die zich voor langere periode binden aan de club.

Handelsprijzen.nl shirtsponsor vv Musselkanaal

Vandaag voetbalden het eerste en het tweede elftal in een compleet nieuw tenue. Dankzij drie nieuwe shirtsponsoren, die zich voor langere periode binden aan de club.

Vandaag tekende Robert Geerts zijn contract met de vv Musselkanaal. Achter op het shirt staat: "Handelsprijzen.nl". Robert Geerts heeft zich voor zes jaar verbonden aan de vv Musselkanaal.

Schildersbedrijf Peters verrast de vv Musselkanaal

Schildersbedrijf Peters heeft twee prachtige staantafels gemaakt en aangeboden aan de voetbalvereniging.

Eigen kledinglijn vv Musselkanaal is nu te bestellen bij de Jonge Sport

De vv Musselkanaal heeft een eigen kledinglijn binnen de club en dit is voor iedereen bestelbaar bij de Jonge Sport te Stadskanaal. 

Erelid Be Manning in het zonnetje gezet

Afgelopen zondag werd Bé door het bestuur bedankt voor zijn jarenlange trouwe inzet en niet zo maar even.........nee al vijftig jaar en dat verdient natuurlijk een bos bloemen.

Musselkanaal tekent 6 jarig sponsor contract met Hummel en de Jonge Sport.

Afgelopen zaterdag 22 Augustus tekende de vv Musselkanaal een 6 jarig contract met Kledingsponsor Hummel en De Jonge Sport Stadskanaal.

Foto's Batsetoernooi

Vrijdag 12 en zaterdag 13 juni verzamelden voetbalteams uit de regio zich op het sportpark van VV Musselkanaal voor het Batsetoernooi. De foto's van dit zeer geslaagde toernooi zijn te vinden op onze website. 

Ga naar het fotoalbum van het Batsetoernooi 2015

Batse jeugdvoetbal toernooi zeer succesvol verlopen.

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd met veel zon en een klein regenbuitje voor de afkoeling het “Batse jeugd voetbal toernooi” gehouden. Meer dan veertig teams streden om de grote bokaal. Vrijdagavond was HOC B1 de terechte winnaar.

Wij steunen:

Sponsoren: