Bezoek ons ook op social media:

Nieuws

 

 

 

 

 

Trainingsschema 2019-2020

De trainingen voor de jeugd worden vanaf 26 augustus weer opgestart, uitzondering zijn een aantal standaard elftallen die in overleg met de trainer iets eerder gaan starten. De A-selectie begint as zondag 18 augustus met de 1e training.

Bij drie jeugdteams nl. de JO9, JO11-2 en JO12-2 zijn helaas nog niet voldoende trainers beschikbaar gevonden. Aan mogelijke oplossingen wordt gewerkt.

Mocht je belangstelling hebben om een team te gaan trainen/begeleiden neem svp even contact op met de TC.

Trainingsschema 2019-2020

 

 

Cursus Jeugd Voetbal Trainer Coach

In samenwerking met de KNVB organiseert VV Musselkanaal op het eigen sportpark een curus Jeugd Voetbal Trainer Coach.

De [gratis] cursus is bedoeld voor iedereen die op dit moment een jeugdteam traint of dit in de toekomst wil gaan doen.

De startdatum is op 10 september vanaf 18.30 uur tot ongeveer 21.15 uur waarna er in overleg nog drie avonden worden gepland.

Voor verdere informatie [zie ook de bijgevoegde folder] en opgave kun je contact opnemen met Harold Corzaan of Jeroen van der Laan

 

 

Daksproeier nieuws!!!

Zaterdag 6 juli organiseert de daksproeier commissie wederom het alom bekende daksproeiertoernooi!

Teams aanwezig om 18.00 uur

Start van het toernooi 18.30 uur

Alleen toegankelijk voor leden, supporters, donateurs en sponsoren van de deelnemende verenigingen!!!

Muzikale ondersteuning van Burdy, Bert Bakema, DJ Frank Westen en Henk Harders en een verloting van de activiteitencommissie.

Opbrengst hiervan voor de organisatie van activiteiten volgend seizoen!!

Laten we het seizoen knallend en sportief afsluiten!

Voorlopige indeling seizoen 2019-2020

                                                                                          

Musselkanaal, 21 juni 2019

Toelichting voorlopige indeling senioren- en jeugdteams seizoen 2019-2020

De afgelopen periode is er door de technische commissie hard gewerkt om tot een nieuwe indeling voor het seizoen 2019-2020 te komen. In eerste instantie zorgen de coördinatoren op basis van leeftijd en aantallen voor een ruwe indeling. Vervolgens wordt deze indeling gezamenlijk met de betreffende trainers en leiders in diverse vergaderingen verfijnd tot de huidige voorlopige indeling. De KNVB heeft 15 juni als uiterlijke datum gehanteerd wat betreft de overschrijving van en naar verenigingen. Vanaf dat moment is eigenlijk pas duidelijk hoeveel spelers er daadwerkelijk staan ingeschreven.

Aangezien gedurende de zomerstop nog spelersmutaties kunnen plaatsvinden blijft dit eerst een voorlopige indeling. Het bestuur heeft positief gereageerd op de indeling en dankt alle betrokken partijen voor de verrichte inspanningen.

Komend seizoen zijn er zeven seniorenteams actief.  De A-selectie bestaat komend seizoen uit 19 spelers en ook de  B-selectie uit 19 spelers. De overige senioren; het derde, vierde en vijfde elftal hebben allen weer voldoende manschappen om met een gerust hart aan de competitie te beginnen. Het afgelopen seizoen hebben ze elkaar, waar mogelijk, goed geholpen en we hebben er alle vertrouwen in dat dit komende seizoen ook het geval zal zijn. De Dames bestaan uit twee teams, bij Dames I zijn er een aantal speelsters bijgekomen zodat het elftal goed van start kan gaan in de 3e klasse. Dames II bestaat uit een zevental en zal op een aantal vrijdagavonden in actie komen.

Bij de jeugd zijn komend seizoen in eerste instantie 13 teams actief, 1x JO19, 1x JO17, 2x JO15, 1x JO13, 2x JO12, 2x JO11, 1x JO10, 2x JO9 en 1x JO8. Nieuw dit seizoen bij vv Musselkanaal is de start van JO10 en JO12 teams die respectievelijk 6x6 en 8x8 gaan spelen, de KNVB wil graag dat iedere speler zoveel mogelijk in zijn eigen leeftijdscategorie gaat spelen. We zijn dan ook verheugd dat vv Musselkanaal naast de JO19/17 en 15 alle leeftijdscategorieën vanaf JO8 tot en met JO13 kan aanbieden.

De KNVB is in het seizoen 2017/2018 gestart met een aantal nieuwe wedstrijdvormen voor de pupillen.  De JO8, JO9 en JO10 spelen met 6 tegen 6 op een kwart veld. Volgens de KNVB sluit spelen op een kleiner veld beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Vanaf het seizoen 2018 -2019 zijn de onder 11 en onder 12 pupillen gestart met het spelen van 8 tegen 8 wedstrijden op een veld dat iets kleiner is dan een half veld (42,5 x 64m). In tegenstelling tot de onder 8, 9 en 10 pupillen worden de wedstrijden bij deze leeftijdscategorieën geleid door een pupillenscheidsrechter. Vanaf de onder 11 leeftijdscategorie publiceert de KNVB ook actief rangen en standen.

Mochten er naar aanleiding van de indeling bij de leden of ouders/verzorgers nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij dit als technische commissie graag. Wij zijn vanzelfsprekend altijd bereid om in gesprek te gaan.

Met een sportieve groet en iedereen een fijne vakantie toegewenst.

Namens de technische commissie,

Milan Orsel [JO8], Manouk Potze [JO9], Richard Kuper [JO10/11/12],  Harold Corzaan [JO13 en JO15], Jeroen Drenth [JO17 en JO19], Mark van Klinken [Senioren], Harry Mensen [Dames], Bert de Vries [Keepers] en Jeroen van der Laan.

Klik hier voor de voorlopige indeling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trainingen jeugd

De trainingen van de jeugd zijn normaliter gestopt, een aantal fanatieke teams trainen deze week nog even door.

Eind augustus worden de trainingen weer opgestart, nadere informatie daaromtrent volgt.

TC

Programma Batse toernooi 2019

Onderstaand het programma voor het Batse toernooi van 2019

Vrijdagavond:
JO17 en JO19

Zaterdagmorgen:
JO8
JO9
JO11

Zaterdagmiddag
JO13
JO15

Het programma is ook te vinden op de Batse toernooi App.
De App is in ieder geval beschikbaar voor Android toestellen

Musselkanaal 2 - Germanicus 2

Speelt Musselkanaal 1 om lijfsbehoud, Musselkanaal 2 speelt om promotie naar de reserve 1e klasse. Musselkanaal 2, onder de bezielende leiding van Georg Mensen, wist dit seizoen als 2e te eindigen achter kampioen Emmen 2. Ze waren hiermee de hoogste periode kampioen en daarom de eerste ronde vrij. In de tweede ronde spelen ze tegen de ploeg die als twaalfde geeindigd is in de eerste klasse en dat was Germanicus 2. In 1 duel wordt beslist of Mussekanaal 2 promoveerd naar de eerste klasse of dat Germanicus in de 1e klasse blijft.
De wedstrijd wordt op 2e Pinksterdag gespeeld op het terrein van Sportpark de Luwte van Weerdinge. Het aanvangstijdstip is bepaald op 11.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van Danny de Haas en hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Gerard Gerdes en G.Sikkema.
Musselkanaal 2 heeft een bus geregeld en die zit inmiddels helemaal vol, Totaal 56 personen zitten in de bus. Weerdinge is bijna naast de deur en ook het tweede rekent op flink wat steun van de supporters van Musselkanaal.

De wedstrijdsecretaris

Musselkanaal 1 - Ruinerwold 1

UPDATE: Omdat Ruinerwold met 6-0 heeft gewonnen van PJC in de 1e ronde van de nacompetitie speelt Musselkanaal in de tweede ronde tegen Ruinerwold op neutraal terrein. Dit is de VV VKW in Westerbork geworden. Op 1e Pinksterdag om 14.00 uur wordt er afgetrapt op sportpark Perkenslag in Westerbork.
Bij winst van Musselkanaal blijft het in de derde klasse. Bij verlies speelt Musselkanaal op donderdag 13 juni een uitwedstrijd in de derde ronde tegen de verliezer van TLC (Tolbert/Leek) - FVV (Foxhol).

De scheidsrechter bij deze wedstrijd zal Peter van Veen zijn. De assistent-scheidsrechters zullen neutraal zijn, Jan Reints uit Onstwedde en Erwin Mac Bean uit Groningen zijn de assistent-scheidsrechters van dienst.
Zowel Musselkanaal als Ruinerwold hebben besloten om geen entree te heffen voor deze wedstrijd.

De wedstrijdsecretaris

Kampioenen JO11-2

JO11-2 van Musselkanaal is kampioen geworden.

De formatie van de trainers Marcel Heller en Marcel Kluitenberg heeft na de rondrit door hetdorp de traditionele sprong in de vijver gemaakt.

het team is overtuigend kampioen geworden. Slechs één wedstrijd werd verloren en één keer stapten de voetballer na een gelijkspel met één punt onder de douche.

Kampioenen JO11-1

KAMPIOEN !!!!

Zenuwslopende wedstrijden gingen vooraf.
Een lange rit richting de Wijk voor de laatste beslissende wedstrijd waar Musselkanaal JO11-1 het kampioenschap van de 1e klasse kon binnenslepen.

Na het laatste fluitsignaal was de 1-1 uitslag voldoende om een feestje te bouwen. Traditiegetrouw met de nodige versnapereingen en natuurlijk een rondrit op de vrachtauto.

Lotteboazijntristanjochemsamivanmartroyenantuurlijkniels bedankt voor jullie inzet en gefeliciteerd met jullie welverdiende kampioenschap

Trainingen overige senioren

In overleg met Jacob Bruinsma is er besloten dat vanaf woensdag 29 mei  de zomerstop ingaat voor de overige senioren.

Trainer Bruinsma benadrukte dat het een lang en zwaar seizoen is geweest en de spelers de nodige hersteltijd goed kunnen gebruiken.

Er volgt nader bericht wanneer de trainingen volgend seizoen weer worden opgestart.

 

Cursus sportverzorging

In deze periode zien wij veel oproepen voorbij komen, waarin VERENIGINGEN OP ZOEK ZIJN NAAR EEN VERZORGER (M/V). Dit betekent  in
ieder geval dat deze verenigingen het BELANG VAN MEDISCHE BEGELEIDING voor haar sporters inzien en ook bereid zijn om daarin te investeren. Tegelijkertijd geeft het ook aan dat het vinden van een geschikt persoon niet eenvoudig is. Wat wij terugkrijgen van verenigingen is dat men eerst binnen het eigen netwerk zoekt en wanneer dit geen geschikte kandidaat oplevert is de volgende stap een oproep/vacature plaatsen in de diverse (social) media.

WIJ DENKEN DAT ER NOG EEN ANDERE MOGELIJKHEID IS.
 

Namelijk iemand met de POTENTIE, INTERESSE EN CLUBBINDING een opleiding
aanbieden/vergoeden met daaropvolgend een functie als verzorg(st)er binnen de betreffende vereniging. Deze INVESTERING IN KENNIS EN KUNDE word voornamelijk gebruikt bij trainers/coaches, maar zelden bij verzorgers(!?). Uiteraard doen we daar een aantal verenigingen mee tekort, want er zijn er ook een aantal die dit wel doen. Echter, uit de informatie die wij van verenigingen ontvangen is de conclusie, dat het
merendeel dit niet doet, gerechtvaardigd. En bij de verenigingen die het wel doen, komt het initiatief vaker bij de verzorger in spe vandaan dan bij de vereniging. Terwijl dat bij trainers/coaches vaker bij de vereniging vandaan komt.

Niet dat dit ons bevreemd, maar medische begeleiding is daarmee wel een
‘ONDERGESCHOVEN KINDJE’ en op deze manier zal dat ook zo blijven. Tegelijkertijd is een sportvereniging bij uitstek de plek voor
LICHAMELIJKE ONTWIKKELING en indien er sprake is van een jeugdafdeling spreken we zelfs over LICHAMELIJKE OPVOEDING. Dat vraagt om deskundigheid, zowel sport specifiek als ook op het gebied van het menselijk lichaam. Voor elke sportvereniging een must, maar in de praktijk is het lang niet altijd even eenvoudig om hier geschikte mensen voor te vinden.

WIJ BIEDEN U HET VOLGENDE.

Ø  CURSUS SPORTVERZORGING voor iedereen, binnen uw vereniging, die hier
affiniteit mee heeft.

Ø  De cursus bestaat uit een BASISOPLEIDING VAN 5 BIJEENKOMSTEN.

Ø  KOSTEN VOOR DE CURSUS ZIJN €140,- (incl. studiemateriaal en
huiswerkbegeleiding).

Ø  De eerste 10 aanmeldingen krijgen €20,- KORTING en de 11e t/m 20e
€15,- KORTING.

Ø  DE CURSUS GAAT OP MAANDAG 27 MEI VAN START EN EINDIGT OP DONDERDAG
12 JULI. De aanvangstijd is 19.15 UUR en de eindtijd is 22.15 UUR.

Ø  Indien er sprake is van voldoende animo en gebleken geschiktheid, zal er ook een vervolg (verdieping)cursus worden uitgeschreven bestaande uit 3 bijeenkomsten (in september / oktober).

De cursus staat onder de DESKUNDIGE LEIDING van ANGELO CIJNTJE (oud
profvoetballer van SC Heerenveen, SC Veendam en FC Groningen en tegenwoordig Personal Fit Coach) en SIMON KLAZINGA (fysiotherapeut,
mylogenics behandelaar, voedingsdeskundige en docent fitnesstrainersopleidingen).

AANMELDEN KAN VIA HTTPS://WWW.SIMONSPORTIEF.NL/OPLEIDINGEN/

Fel Musselkanaal verslaat hoogvlieger Dalen

Musselkanaal – In het programmablad van Musselkanaal stond het al. Musselkanaal tegen Dalen is enorm belangrijk voor beide teams. Voor Musselkanaal in de strijd om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen en voor Dalen om zich voor de nacompetitie voor promotie te plaatsen. Dalen was vooraf de grote favoriet omdat het al negen wedstrijden op rij had gewonnen en Musselkanaal had de laatste twee wedstrijden toch een tikje opgelopen omdat het tegen WKE een punt en tegen TWEDO twee punten in de laatste seconden in rook zag opvliegen.  Musselkanaal speelde op de beslissende momenten een stuk feller dan Dalen en scoorde op de juiste momenten. De 4-1 eindstand is wellicht iets geflatteerd maar doet niets af aan de verdiende zege van de Groenwitten. Door deze zege doet het goede zaken in de strijd om lijfsbehoud en voor Dalen rest nog een wedstrijd om de nacompetitie veilig te stellen.

De thuisclub begon wat voorzichtig aan de strijd en Dalen was in de beginfase de ook iets betere ploeg. Middels Kjetil Brand kreeg het na een kwartier ook een goede kans maar doelman Noah Sahetapy redde bekwaam. Na 21 minuten werd Reiner de Boer de diepte ingestuurd maar zijn schot ging gelukkig voor Musselkanaal net naast. De eerste de beste kans voor de thuisclub was het wel direct raak. Aron Berends gaf vanaf rechts de bal voor, Bjorn Banus verlengde de bal iets. De bal kwam in de voeten van Rolf Kayser en de topscoorder van Musselkanaal weet met zulke mogelijkheden wel raad, 1-0. De gasten kregen uit een corner via De Boer een goede kopkans maar Sahetapy stond op de juiste plek. Even later moest Jesper Kroezen van de gasten het veld verlaten met een hoofdwond na een kopduel met Banus, Nordin Smits was zijn vervanger. Vlak voor de pauze vergrootte de thuisclub de score. Maurice Meijer veroverde de bal en passte naar Robin Gerlach. Deze gaf een fraai steekballetje waarna Koen Althof en keeper Rick Braam elkaar niet begrepen. Kayser profiteerde optimaal  en de hij schoot de bal in het doel, 2-0.

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet veel. De eerste kans was weer voor Dalen maar Nick Schuiling zag zijn vrije trap uitstekend gekeerd door Sahetapy. Even later loste Kayser volkomen onverwachts een schot van ruim dertig meter. Braam had het geluk dat de bal net over zijn doel verdween. Invaller Jelle Nikkels mocht weer even later alleen op het Musselkanaal doel afgaan. Sahetapy restte niet anders, ten kostte van een gele kaart, dan Nikkels neer  te halen. Scheidsrechter Remco van der Wal gaf terecht een strafschop en Tijmen Venhorst zou de strafschop binnenschieten maar tot ontzetting van Dalen schoot hij de bal ruimschoots naast. Even later wisselde trainer Woortman de moegestreden Gerlach voor Nick Schoenmaker. Nog geen minuut later schoot Dalen wel raak. Brand wilde bal voorzetten maar tot zijn eigen verbazing zag hij hoe Sahetapy de bal bij de eerste paal in eigen doel werkte. De strijd bleef spannend maar een kwartier voor het einde besliste Musselkanaal de wedstrijd. Kevin Oosting, de laatste weken al goed op dreef, veroverde de bal op felheid van directe tegenstander. Hij speelde de bal uitstekend naar voren op Schoenmaker, deze zag Braam iets te ver voor zijn doel staan en met een fraaie boog verdween de bal in het doel bij Dalen, 3-1. Vier minuten later kwam de eindstand op het scorebord. Kayser stuurde Banus op links de diepte in. Banus was sneller dan Smits en gaf de bal voor, Roy Renkema wilde redding brengen maar tot ontzetting schoot hij de bal achter zijn eigen doelman Braam, 4-1.

Ondanks de winst is Musselkanaal nog lang niet veilig. Door deze fraaie zege heeft het het echter wel in eigen hand. Een zege in de laatste wedstrijd uit tegen EMMS is voldoende om zich te vrijwaren van nacompetitie. Voorwaar geen gemakkelijke opgave ook al omdat EMMS met Dalen nog kans maakt op de vervangende periodetitel van WKE’16. Vijf teams komen nog steeds in aanmerking voor de twee nacompetitieplaatsen. Zondag 26 mei tegen 16.00 uur zullen we weten hoe het is afgelopen.

Zomerlidmaatschap Tennisvereniging MTC

Het voetbalseizoen zit er bijna op en om toch sportief bezig te blijven doet Tennisvereniging MTC uit Musselkanaal je een aantrekkelijk aanbod. Door op onderstaande link te klikken kun je lezen wat er mogelijk is.

/upload/custom/Maak_deze_zomer_kennis_met_tennis.pdf

Slotfase opnieuw fataal voor Musselkanaal

Nieuw Amsterdam/Veenoord – Zowel TWEDO als Musselkanaal hadden de punten bitterhard nodig in de strijd om de nacompetitieplaatsen. Musselkanaal begon niet onaardig aan het duel en na negen minuten nam het een voorsprong door een treffer van Bjorn Banus. Musselkanaal bleef in de eerste helft ook de iets betere ploeg. In de tweede helft was de thuisclub een stuk fanatieker dan in de eerste helft maar het bleef tot de 90ste minuut 0-1. TWEDO zag een  minuut voor het einde keeper Rick Manting met rood vertrekken en moest met tien man verder. In blessuretijd mocht het vanaf links nog een vrije trap nemen. De bal werd prima voor het doel geschoten en Patrick Kuhl kopte de gelijkmaker fraai binnen. Musselkanaal bleef opnieuw met een fikse kater achter, ging vorige week tegen WKE een zeker punt in de laatste seconden verloren nu gaf men zelfs twee punten uit handen en de situatie op de ranglijst is er niet rooskleuriger op geworden.

TWEDO had op 17 maart de laatste punten binnengehaald en was danig op de ranglijst gezakt. Met twee punten achterstand op TWEDO begon Musselkanaal aan het duel. De ploegen ontliepen elkaar in de beginfase weinig. De eerste de beste kans voor Musselkanaal betekende gelijk de voorsprong. Rolf Kayser tikte de bal door op Banus en deze plaatste de bal met een boogje over de kansloze Manting, 0-1. Twee minuten later snelde Aron Berends er op rechts vandoor maar zijn voorzet kon net niet worden binnengekopt door Kayser. Musselkanaal bleef de iets betere ploeg echter zonder tot grote daden te komen. Tien minuten voor de pauze leken de gasten de voorsprong te vergroten toen Kayser Manting voorbij snelde maar iets te ver naar de zijkant werd verdreven. In plaats van de bal voor te geven probeerde Kayser het zelf maar dat mislukte. Een minuut later een vrije trap voor TWEDO. Robert Torenbosch plaatste zich achter de bal maar het schot werd uitstekend gekeerd door Noah Sahetapy. Uit de ontstane corner was er wederom gevaar voor het Musselkanaal doel maar TWEDO miste de bal maar net. Verder gebeurde er weinig meer in de eerste helft.

Trainer Woortman wisselde Jim Theuns in de pauze voor Maurice Meijer. Het eerste kansje was ook weer voor de gasten maar Berends schoot de bal hoog over. Banus en Robin Gerlach kregen ook nog een mogelijkheid maar Manting redde beide keren. Het bleef meer spannend dan fraai maar TWEDO kreeg steeds meer de overhand. Torenbosch slalomde door de Musselkanaal verdediging maar Ruben Manning wist net op tijd redding te brengen. Een kwartier voor het einde weer een kans voor de thuisclub maar Sahetapy redde net op tijd. Vlak erna een mogelijkheid voor Kristian Tinge maar deze inzet ging net naast. Een minuut voor het einde leek Banus de beslissing te brengen voor Musselkanaal maar hij werd onderuit gehaald door Manting. Scheidsrechter Dorgelo toonde de TWEDO doelman de rode kaart en de thuisclub moest de blessuretijd met tien man verder. TWEDO gooide alles nog naar voren en ten kostte van een overtreding moest aanvoerder Gerwin Schmitz zijn fout goed maken. TWEDO slingerde de bal uit de toegekende vrije trap voor het doel en bij de verste paal kopte Patrick Kuhl volkomen vrijstaand de gelijkmaker tegen de touwen.  Het bleef 1-1 en zodoende bleef Musselkanaal met een enorme kater achter. In acht dagen tijd zag het drie zeker lijkende punten in blessuretijd in rook opgaan. Door dit gelijkspel zakte Musselkanaal naar de twaalfde plaats op de ranglijst. Deze twaalfde plaats betekent aan het einde van de competitie nacompetitievoetbal en met nog wedstrijden tegen Dalen thuis en EMMS uit zal het een hele klus worden om die te ontlopen.

Musselkanaal doet zichzelf tekort tegen koploper WKE’16

Musselkanaal – Wat een tegenstellingen na afloop van de wedstrijd Musselkanaal – WKE’16. Kwade en teleurgestelde gezichten bij de thuisclub omdat hun club ver in blessuretijd een zeker lijkend punt uit handen gaf. Vrolijke en opgeluchte gezichten bij de gasten. Waar waarschijnlijk bij WKE’16 ook niemand meer op had gerekend gebeurde toch. In echt de laatste seconden van de wedstrijd schoot Musselkanaal heel ongelukkig de bal in eigen doel en deze 2-3 leidde tot uitzinnige vreugde bij WKE’16.

Al in de allereerste competitiewedstrijd van dit seizoen wist Musselkanaal in Emmen WKE’16 met 2-1 te verslaan. Gezien de prima resultaten van de gasten de laatste weken maakte de thuisclub zich weinig illusies om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Maar wanneer Musselkanaal vandaag voor de tweede keer had gewonnen van WKE’16 zou dat wederom verdiend zijn geweest. Gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd was Musselkanaal WKE’16 duidelijk de baas. Twee keer een lange blessuretijd nekte de thuisclub. Maar eigenlijk had het team van Wessel Woortman na vijfenveertig minuten al op een ruime voorsprong moeten staan maar in plaats daarvan stond WKE’16 met 2-1 voor.

Toen Manuel Kallenkoot na zes minuten in de tweede helft na zijn tweede geel mocht vertrekken leek de thuisclub op rozen te zitten. Ook al omdat het een minuut later gelijk werd. Maar zoals zo vaak gebeurt kan een team met tien spelers meer dan met elf. WKE’16 was vanaf dat moment zeker niet de mindere en een boeiend voetbalgevecht ontspon zich. Beide teams kregen mogelijkheden maar het duurde tot de zesde minuut van de blessuretijd toen WKE’16 toch nog de winnende wist te maken.

Al na zeven minuten was het raak voor de thuisclub. Musselkanaal mocht een vrije trap nemen en het was Aron Berends die 1-0 op het scorebord bracht. Na een kwartier kwam WKE’16 op gelijke hoogte. Henk Bakker kreeg iets te veel ruimte aan de linkerkant en gaf een perfecte voorzet op Ferdy Poelman. Volkomen vrijstaand kopte deze raak. Vanaf dat moment was er eigenlijk maar een ploeg meer die voetbalde en dat was Musselkanaal. Het kreeg een paar geweldige kansen maar Rolf Kayser en Bjorn Banus wisten het net niet te vinden. Keeper Wim Kok redde fraai na een kans van Kayser en even later was het wederom Kok die heel stijlvol een vrije trap van Berends pakte. Dat het bij WKE’16 niet naar behoren liep bleek uit de gele kaarten die Kallenkoot, Poelman en Lorenzo Hindriks ontvingen van scheidsrechter Van der Singel uit Drachten. WKE’16 kreeg een prima mogelijkheid via Bakker maar deze schoot net naast. In de veel te lange blessuretijd van de eerste helft was het opnieuw Bakker die de bal voorgaf en uiteindelijk was het Harold Wolters die het beslissende zetje gaf. Op de vraag in de pauze aan de scheidsrechter waarom hij zo lang liet doorspelen kwam een merkwaardig antwoord. ”Ik heb een nieuwe horloge en weet nog niet precies hoe die werkt. Ik heb toen maar het scorebord aangehouden”, alleen wat de scheidsrechter niet wist was dat deze pas na zeven minuten was ingeschakeld, bij de 1-0 voorsprong!!!

Zes minuten na de thee mocht Kallenkoot na wederom opmerkingen aan de leiding met twee keer geel vertrekken. Nog geen minuut later was het gelijk. Een corner van Robin Gerlach werd weg gestompt door Kok, precies in de voeten van Kayser en deze plaatste de bal fraai in de hoek, 2-2. In de loop van de tweede helft wisselde trainer Meertens van WKE’16 drie keer en geleidelijk kregen de gasten ook een licht overwicht. De mooiste kansen waren echter voor de thuisclub maar Kayser en Banus moesten weer hun meerdere in Kok erkennen. Berends ging er nog een keer langs en zag zijn schot voor een leeg doel langs gaan. Drie minuten voor het einde leek een fout bij WKE’16 de thuisclub dan toch de leiding te bezorgen maar de verder prima spelende Banus zag zijn inzet op de voeten van Kok eindigen. Wederom trok de scheidsrechter ruim bemeten blessuretijd toe. In de laatste minuut mocht WKE’16 een vrije trap nemen, wat al onterecht was want Musselkanaal moest eigenlijk de vrije trap hebben. De bal werd hoog voor het Musselkanaal doel geplaatst, wat volgde was een ongekende scrimmage. Meerdere malen werd de bal ingeschoten maar steeds zat er een Musselkanaal been tussen. Toen Musselkanaal dan eindelijk balbezit had en de bal wilde wegschieten schoten ze tegen een eigen speler aan en via de binnenkant paal rolde de bal over de doellijn. Uitzinnige taferelen bij de gasten en bij Musselkanaal stond het ongeloof op de gezichten. Voor de derde maal op rij een 2-3 nederlaag in een thuiswedstrijd. Na afloop waren de complimenten voor Musselkanaal en kreeg vooral de scheidsrechter kritiek omdat hij zo lang liet doorspelen. “We hebben niets aan die complimenten want we staan met lege handen, we krijgen inderdaad te weinig maar we vergeten te scoren en doen onszelf tekort deze wedstrijd”, aldus een teleurgestelde Wessel Woortman na afloop.
Volgende week wacht het uiterst cruciale duel om de nacompetitie plaatsen tegen TWEDO.

Bekerwedstrijd WKE 3 - Musselkanaal 3

Vorige week stond de kwartfinale van het bekertoernooi op het programma. Musselkanaal 3 is nog steeds in de race om de finale te halen en daarom moest op 17 april aangetreden worden tegen WKE 3. Na een 0-2 ruststand, doelpunten uit een vrije trap van Niels Teuben en Bart Haan en ook al een rode kaart aan WKE kant werd het toch nog even spannend toen snel na de pauze WKE tegenscoorde middels Mohamud Abdikarim. Vrij snel stelde het derde orde op zaken door treffers Ferdinand van der Sluis, Frank Hoving, Gert Jan Poker en twee keer Jorn Wiekens, eindstand dus 1-7.
Inmiddels heeft de KNVB ook de loting verricht voor de halve finale. Rolder Boys 3 moet tegen de winnaar van Emmeloord 4/HOC 2. Musselkanaal 3 heeft een thuiswedstrijd geloot tegen Harkstede 2. Deze wedstrijd wordt donderdag 2 mei gespeeld op het hoofdveld om 19.00 uur en de wedstrijd staat onder leiding van Jan Haandrikman.

De wedstrijdsecretaris

Maandagavond oefenwedstrijd

Maandagavond 29 april is de derde cursusavond van de scheidsrechters in opleiding. De cursisten moeten ook fluiten en vandaar dat we een oefenpotje hebben geregeld tussen Musselkanaal JO13-1 en Musselkanaal JO15-2. De wedstrijd kan op het hoofdveld gespeeld worden zodat de andere trainingen gewoon kunnen doorgaan. 
De cursus begint om 19.00 uur en de oefenwedstrijd om 19.15 uur. Vier scheidsrechters zullen ieder een kwartier fluiten onder begeleiding van cursusleider Gunay Genc.

De wedstrijdsecretaris

Duur puntenverlies voor Musselkanaal tegen Ruinen

Musselkanaal – Vrijdagavond leed Musselkanaal tegen Ruinen duur puntenverlies. Trainer Wessel Woortman bestempelde de wedstrijd vooraf al als wedstrijd van het jaar. Winst van Musselkanaal had bijna lijfsbehoud betekent maar een nederlaag zou weer volop degradatie perikelen inhouden. De thuisclub startte nog redelijk maar geleidelijk werd Ruinen steeds beter en nam dan ook verdiend een voorsprong. Vrij snel na de pauze kwam Musselkanaal op gelijke hoogte maar in een tijdsbestek van twee minuten beslisten de gasten de wedstrijd, 1-3. Musselkanaal deed nog ietsje terug maar op de zege van de gasten viel weinig af te dingen. Voor Musselkanaal restten nog vier zware wedstrijden om degradatie of nacompetitie te ontlopen.

Zoals gezegd was het voor Musselkanaal de wedstrijd van het jaar. Maar net als vorig seizoen in de wedstrijd tegen Sleen gebeurde was het weer raak in de wedstrijd tegen Ruinen. Musselkanaal gaf op het moment dat het er moest staan niet thuis. Het begin was nog niet eens zo slecht. Na twintig minuten had de thuisclub al drie grote kansen gehad. Aron Berends, Jim Theuns en Rolf Kayser lieten na om  hun elftal aan de leiding te brengen. Ruinen kwam geleidelijk steeds beter in de wedstrijd en na een half uur kreeg het de eerste grote mogelijkheid uit een corner. Tot geluk van de thuisclub ging de kopbal net naast. Het was uitstel van executie want vijf minuten later was het wel raak. Geklungel aan Musselkanaal kant betekende de 0-1. De verdediging wilde de bal wegschieten maar schoot tegen Elmar van Belkum op en de bal hobbelde langs keeper Noah Sahetapy. Het spel van Musselkanaal werd er niet beter op en even later ging het weer in de fout. Gerwin Schmitz schoffelde een Ruinen aanvaller onderuit en scheidsrechter Melchior Knol wees resoluut naar de stip. Anthal Horlings zou het vonnis voltrekken maar opnieuw was het Sahetapy die een strafschop tegen wist te houden. Niet veel later zochten de ploegen de kleedkamer op.

Musselkanaal kwam fanatiek uit de startblokken in de tweede helft en na 50 minuten was het ook weer gelijk. Een van de weinige acties van Robin Gerlach die wel lukte betekende de gelijkmaker. Hij passeerde zijn tegenstander en de voorzet werd op waarde geschat door Rolf Kayser, 1-1. Nog geen vijf minuten later stond Musselkanaal weer op achterstand. De aanleiding was vreemd. Terwijl Musselkanaal dacht dat de bal over de achterlijn was geweest en Gerwin Schmitz pakte de bal die weer binnen de lijnen was beland met de handen op, terwijl Knol daar anders over dacht. Hij gaf een vrije trap aan Ruinen wegens hands. De vrije trap van links werd hoog voor het doel gebracht en Horlings maakte zijn fout goed door nu wel te scoren, 1-2. Twee minuten later was het ook al 1-3. Musselkanaal dacht aan buitenspel maar het was Wouter Prins die optimaal profiteerde en Ruinen leek op rozen te zitten. Musselkanaal gooide alles op de aanval en kreeg ook wel mogelijkheden. De grootste was voor Kayser maar met een formidabele redding wist Marnick Pinxterhuis redding te brengen. Elf minuten voor het einde kwam de thuisclub toch op 2-3. Lennart Fehrmann speelde de bal keurig in de voeten van Bjorn Banus en deze schoot fraai raak in de bovenhoek. Musselkanaal rook nog mogelijkheden maar kroop zelf ook een aantal keren door het oog van de naald. Ruinen liet een aantal fraaie mogelijkheden onbenut. Een paar minuten voor het einde had Ruben Manning het even helemaal gehad met de achterstand en schoffelde een Ruinen aanvaller onderuit. Manning vreesde het ergste maar zag tot zijn opluchting een gele kaart. Niet veel later floot Knol voor het einde. Musselkanaal leed een gevoelig verlies in de strijd om de onderste plaatsen. Het staat nog wel steeds tiende maar het restant is nog enorm zwaar voor de Groenwitten. Op 5 mei komt de voornaamste kandidaat voor de titel, WKE’16 , naar de Parklaan. Musselkanaal weet echter wel wat winnen is van de Emmenaren, wellicht is dat een ruggensteun!

Musselkanaal - Ruinen Vrijdag 19 April

Vrijdagavond, aanvang 18.30 uur staat de competitiewedstrijd tussen Musselkanaal en Ruinen op het programma. Een primeur want er is nog nooit een competitiewedstrijd van Musselkanaal op een vrijdagavond gespeeld. De wedstrijd van vrijdagavond is enorm belangrijk voor beide ploegen. Bij winst van Musselkanaal neemt het afstand van de vier teams onder hun en winst voor Ruinen betekent weer aansluiting met onder andere Musselkanaal. De wedstrijd staat onder leiding van de nog jonge scheidsrechter Melchior Knol. Het beloofd mooi weer te worden dus niets staat in de weg om Musselkanaal vrijdagavond te steunen.

Terechte puntendeling bij Weerdinge tegen Musselkanaal

Weerdinge - Musselkanaal behaalde vandaag een 2-2 gelijkspel in en tegen Weerdinge. De gasten waren in de eerste helft de bovenliggende ploeg en namen terecht een 2-0 voorsprong. De thuisclub tapte na de thee uit een ander vaatje en kwam terecht op 2-2. Hoewel beide teams nadien nog wat mogelijkheden kregen bleef de stand 2-2. Beide ploegen hadden vrede met het behaalde punt.

Op sportpark de Luwte wilde Weerdinge zich middels een overwinning op Musselkanaal al veilig spelen. De gasten hebben echter ook nog een aantal punten nodig om niet rechtstreeks te degraderen of nacompetitie te hoeven spelen. Wat dat betreft deed Musselkanaal goede zaken in de eerste helft. Na negentien minuten namen de gasten een voorsprong door niemand anders dan Rolf Kayser. Deze werd fraai aangespeeld door Aron Berends en uiterst koelbloedig schoot Kayser beheerst raak langs de kansloze doelman Sjoerd Wolters. Nog geen minuut later was het ook alweer bijna gelijk toen Aaron Brinks door de gasten verdediging soleerde, incluis keeper Noah Sahetapy, maar tot afgrijzen van Weerdinge de bal niet in het lege doel kreeg. Na een half uur een geweldige redding van Sahetapy met de voeten op een inzet van Patrick Lassche. Musselkanaal kreeg ook wel wat kansen maar het moest tot vier minuten voor de pauze wachten op een grote kans. Robin Gerlach stuurde met een dieptepass Berends weg. Deze ging de zestien binnen en werd neergelegd door Niels Werkman. Scheidsrechter Jan Reints floot voor een strafschop en deze keer schoot Kayser in een keer raak, 0-2.

In de pauze hamerde trainer Woortman erop om direct weer fel te beginnen. Hij verwachte een aanvallend Weerdinge en dat was een vooruitziende blik want de thuisclub zette Musselkanaal direct onder druk. Na twee minuten had deze strijdwijze al succes. De Musselkanaal verdediging duwde een Weerdinge aanvaller omver en wederom lag de bal op de stip. Willem van Loenen wist met dit buitenkansje wel raad en de spanning was volledig terug, 1-2. Weerdinge had nadien wel wat meer balbezit maar echt grote kansen leverde het overwicht niet op. Musselkanaal bleef vooral gevaarlijk via de rechterkant waar de snelle Berends geregeld zijn tegenstanders er uit liep maar met zijn voorzetten werd te weinig gedaan. Twintig minuten voor het einde kegelde Maurice Meyer aan de linkerkant Lassche onderuit. De vrije trap werd hoog voor het doel geslingerd en Brinks kopte de bal feilloos tegen de touwen, 2-2. Weerdinge verhoogde de druk nog meer en Musselkanaal kreeg steeds meer ruimte voorin maar deed daar te weinig mee. Weerdinge dacht de zege binnen te hebben maar wegens buitenspel werd de treffer geannuleerd. Niet veel later floot Reints voor het einde en beide ploegen konden leven met het gelijkspel. Voor Musselkanaal was het trouwens het eerste gelijkspel van deze competitie. Weerdinge neemt het donderdag thuis op tegen FC Ter Apel’96 en Musselkanaal speelt op Goede Vrijdag om 18.30 uur aan de Parklaan het uiterst belangrijke duel tegen Ruinen.

Uitslag Klaverjassen en Jokeren 29 maart

Op vrijdagavond 29 maart werd er in de kantine weer fanatiek gekaart.
Bijna veertig dames en heren waren weer aan het klaverjassen of jokeren. Er waren een aantal opvallende zaken te noteren.
Bij het jokeren:
 • Opvallend was de grote winst van de fam. Scholtens bij het Jokeren(1e en 2e plaats).
 • Ook de familie Manning deed goeie zaken (3e en 6e plaats).
 • Over het puntentotaal van de familie Rolfes besteden we maar zo weinig mogelijk aandacht.
Bij het Klaverjassen: Dit keer een extra kolom "gewonnen partijen". Dit geeft bijzondere info.
 • Jan Meijer liet wederom zien dat hij goed kan klaverjassen. Vorige keer 2e plaats, nu 1e plaats.
 • De nummers 1 en 2 hadden beiden een staand nummer = 1200 pnt.
 • Bert Elling staat zijn vaste plaats , zo lijkt het, niet meer af aan een ander.
 • Bertus Kuiper lijkt dezelfde prestatie als Bert te willen leveren. Het lukt hem aardig!
 
Door op onderstaande link te klikken kun je de uitslagen zien!
 

AED Cursus 10 april 2019

Dankzij een gulle gever heeft VV Musselkanaal een AED op het sportpark.

Wij hopen dat we het moment nooit mee hoeven maken waarbij we de AED moeten inzetten. Toch vinden wij het belangrijk dat er genoeg mensen zijn die weten hoe de AED ingezet moet worden.

Woensdag 10 april 19.30 uur organiseren wij een AED cursus voor trainers, leiders, spelers en/of vrijwilligers van VV Musselkanaal.

De cursus wordt verzorgd door de heer Randal Pater van Stichting Groningen HartVeilig.

Aanmelden kan bij Niels Teuben per mail: nielsteuben@hotmail.com. Graag even onder vermelding van je naam, geboortedatum en emailadres.

We zijn erg blij dat de kosten voor deze cursus vergoed zullen worden door twee gulle gevers, het kost u dus niks!!

Geef je voor 10 april op!!

FC Ter Apel’96 pakt belangrijke punten tegen Musselkanaal

Musselkanaal - Voor de tweede keer dit seizoen stond de derby tussen Musselkanaal en Ter Apel’96 op het programma. Waren het in Ter Apel nog de sneeuw en kou die bijna parten speelden, in Musselkanaal niets van dat. Integendeel, de warmte speelde zondagmiddag een grote rol. Ter Apel’96 leek daar eerst het minste last van te hebben want het kwam verdiend op een voorsprong, de thuisclub maakte echter al snel weer gelijk en toen het in de tweede helft op voorsprong kwam leek een stunt opnieuw mogelijk. Echter het was Jordy Weggemans die het goudhaantje werd voor de gasten door tweemaal te scoren en zijn ploeg alsnog de volle winst bracht. FC Ter Apel’96 blijft zodoende in de race om de bovenste plaats en Musselkanaal moet door de nederlaag nog steeds naar onderen kijken.

Ruim vierhonderd toeschouwers hadden de weg naar de Parklaan gevonden om te kijken of Musselkanaal opnieuw voor een verrassing kon zorgen tegen mede koploper FC Ter Apel’96. De beginfase was voor de gasten zonder tot echte kansen te komen. In de 17e minuut nam FC Ter Apel’96 een voorsprong toen een voorzet van links prima werd ingetikt door Jeroen Schoonbeek, doelman Noah Sahetapy redde nog bekwaam maar de bal kwam voor de voeten van Arjan Heeres en dat betekende 0-1. Vijf minuten later was het alweer gelijk. Een diepe bal werd verkeerd ingeschat door de gasten verdediging, doelman Rudy Bergman zag er ook niet goed uit en Rolf Kayser schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Vanaf dat moment was Musselkanaal de wat betere ploeg en het kreeg ook wel wat kansen maar Bergman stond nu steeds op de goede plek.

Trainer Woortman wisselde in de pauze Lennart Fehrmann voor Robin Gerlach. Hij verwachtte een aanvallend FC Ter Apel’96 en probeerde zo van de snelheid van Gerlach te profiteren. Gerlach snelde er ook een paar keer langs maar de voorsprong kwam door een actie van Bjorn Banus. Deze probeerde Rick Krops te omspelen en Krops maakte daarbij hands en de goed leidende scheidsrechter Lubberts kon niet anders dan naar de stip wijzen. Kayser zou het klusje even klaren maar Bergman wist de bal te pareren, hij had de pech dat de bal weer het veld in ging en toen wist Kayser wel raad met de bal, hoog en hard schoot hij zijn team op een 2-1 voorsprong. Wilden de gasten nog wat bereiken dan moest het aanvallen en dat gebeurde ook. Musselkanaal werd steeds verder de verdediging ingedrukt maar vooralsnog hield het stand. Een vrije trap van Patrick Bults werd met moeite gekeerd door Sahetapy. Halverwege de tweede helft mocht FC Ter Apel’96 een hoekschop vanaf rechts nemen. De bal zeilde voorbij het doel van de thuisclub maar werd weer voor het doel gekopt door Bults en daar stond Jordy Weggemans volkomen vrij en hij kopte de bal uitstekend in de verste hoek, 2-2. Musselkanaal vreesde het ergste en helaas werd dat bewaarheid. Veertien minuten voor het einde mochten de gasten weer een vrije trap nemen. Het was Bults die de bal hoog voor het doel slingerde, Jordie Teuben kopte de bal volkomen verkeerd bijna in zijn eigen doel, met een uiterste krachtsinspanning redde keeper Sahetapy nog wel maar de bal kwam voor de voeten van Weggemans en hij smaakte het genoegen om zijn ploeg op een 3-2 voorsprong te schieten. Protesten van Musselkanaal kant omdat de keeper gehinderd zou zijn maar Lubberts wuifde de protesten weg. Er restte Musselkanaal nog een klein kwartier maar de kracht ontbrak om het FC Ter Apel’96 nog echt moeilijk te maken. De betere kansen waren zelfs nog voor de gasten maar Emiel Seigers faalde jammerlijk. In blessuretijd kreeg Kayser nog een klein kansje maar zijn schot werd op tijd geblokt. Al met al een verdiende voor het team van Koen Feijen. De gasten blijven de race met WKE’16 en EMMS zo volhouden. Musselkanaal moet naar beneden blijven kijken maar zag hun concurrenten, op Ruinerwold na, ook allemaal verliezen. “Mijn jongens hebben er hard voor gevochten, maar vanaf de gelijkmaker zag je dat wij er doorheen zaten en begon de warmte zijn tol te eisen. Vooral in de eerste helft deden we het prima, in de tweede helft had ik gehoopt meer van de ruimte te profiteren die FC Ter Apel’96 zou geven. Ik denk dat zij terecht hebben gewonnen”, aldus trainer Woortman. FC Ter Apel’96 speelt aanstaande zondag de topper tegen EMMS en Musselkanaal speelt in Weerdinge tegen de gelijknamige club.

Musselkanaal duwt CEC naar laatste plaats in 3C

Emmer-Compascuum - Op sportpark de Runde in Emmer Compascuum stond zondag de uiterst belangrijke wedstrijd tussen CEC en Musselkanaal op het programma. De gasten deden uitstekende zaken door met 1-0 te zegevieren. Erg best was het niet wat beide ploegen lieten zien, CEC had wellicht meer verdiend maar als de mooiste kansen niet worden benut en de tegenstander scoort wel een keer dan is de overwinning van Musselkanaal snel verklaart.

Al in de eerste minuut was het bijna raak voor CEC maar gelukkig voor Musselkanaal schoot Leon Harms in het zijnet. “Zijn we nu wakker”, reageerde trainer Wessel Woortman geërgerd naar zijn manschappen. Na zeven minuten het eerste gevaar van Musselkanaal toen een kopbal van Aron Berends tegen de lat aankwam. CEC was in de beginfase de minst slechte ploeg en had na twaalf minuten de pech dat een uitstekende actie van Fabian Scherpen geen doel trof. Scherpen speelde zich goed vrij maar zijn schot ging via de binnenkant paal en toen achter doelman Noah Sahetapy langs net voor de andere paal langs. Een aantal minuten later greep Gerwin Schmitz net op tijd in voor Harms kon in schieten. In de 27ste minuut was het Sahetapy die fraai redde na weer een actie van Scherpen. Even later stond Musselkanaal bij een ingooi van CEC weer te dromen toen Schmitz Scherpen de voet dwars zette. Heel CEC wilde een strafschop terwijl Musselkanaal er niets bijzonders in zag. Scheidsrechter Joop Brussen, die het deze wedstrijd beslist niet moeilijk had, liet gewoon doorspelen. Na een half uur eindelijk eens een kans aan de andere kant. Berends stuurde Rolf Kayser fraai de diepte in maar het schot van Kayser was veel te wild en ruim over. Een minuut of tien voor de pauze een lelijke botsing tussen Schmitz en Scherpen. Schmitz kon doorspelen maar Scherpen moest met een blessure aan de mond het strijdtoneel verlaten. Jordy Eggengoor was zijn vervanger. Net voor de rust mocht Musselkanaal op ruim twintig meter voor het doel nog een vrije trap nemen maar de ingeschoten bal door Kayser werd een simpele prooi voor doelman Gerben Springer.

Trainer Woortman reageerde in de pauze door Bjorn Banus ten kostte van Jeroen Ots in te brengen. Hij wilde wat meer druk naar voren brengen en na amper een minuut had dit ook al bijna resultaat. Kayser zag zijn schot echter gekeerd door Springer. Musselkanaal was in het begin van de tweede helft zelfs de iets betere ploeg en na een uur spelen resulteerde dit in een treffer. Aan de rechterkant liet Lennart Fehrmann zijn directe tegenstander de hielen zien en wat volgde was een voorzet. In een mêlee van spelers leek CEC redding te brengen maar uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Kayser en de topscorer van Musselkanaal knalde de bal binnen de palen, 0-1. De strijd ging verder gelijk op en grote kansen kregen beide teams dan voorlopig ook niet meer. Tien minuten voor het einde mocht CEC een vrije trap nemen door Nick Veenstra en dit was het sein voor een slotoffensief van de thuisclub. Sahetapy wist de bal uit de doelmond te stompen en wat volgde waren zes corners achter elkaar. Het leverde soms hachelijke momenten op voor het doel van Musselkanaal maar de bal ging er niet in. Bij een van de corners zwijnde Musselkanaal dat de bal via het hoofd van Tom Rengers tegen de lat aankwam. Nogmaals mocht Veenstra een vrije trap nemen maar opnieuw bleef de Musselkanaal keeper overeind. CEC bleef het de laatste minuten proberen maar de gasten verdediging gaf geen krimp meer. Na het laatste fluitsignaal gingen de handjes bij Musselkanaal dan ook de lucht in en liet men CEC met een flinke kater achter. Musselkanaal pakte drie heel belangrijke punten in de strijd tegen degradatie en CEC daalde af naar de laatste plaats in 3C. Door het verschil in gespeelde wedstrijden is de stand nog steeds wat onoverzichtelijk. Trainer Woortman was na afloop heel reëel: “De drie punten zijn binnen, laten we het spel van vandaag maar snel vergeten. Wij krijgen twee uitgespeelde kansen en benutten er eentje en zij kregen wel acht kansen maar benutten er geen van. Het was niet onze beste wedstrijd maar dat zijn we volgende week al weer vergeten. Wij kunnen beter en hopelijk zien we dat volgende week tegen koploper FC Ter Apel’96”.   

Inzet, strijd en passie brengen Musselkanaal klinkende zege

Na de nederlaag vorige week tegen Protos was trainer Wessel Woortman heel duidelijk geweest naar zijn spelersgroep. “Willen we nog iets halen deze competitie dan zal er wat meer inzet, strijd en passie getoond moeten worden”, aldus de trainer. Wat dat betreft werd hij zondag op zijn wenken bediend. Musselkanaal legde een gezonde dosis portie werklust op de mat. Daarbij zat het scoreverloop ook nog eens mee, de thuisclub scoorde al in de tweede minuut de 1-0 en in de eerste minuut na de pauze al de 2-0. Dat het uiteindelijk maar 4-0 werd mocht de thuisclub zichzelf aanrekenen. In de slotfase, toen SVV’04 het al lang had opgegeven, wist Musselkanaal de fraaiste kansen niet te benutten. “Als ploeg stonden we er vandaag, wat dat betreft heeft de bespreking vandaag succes gebracht”, aldus de bijzonder tevreden Musselkanaal trainer Woortman.

De eerste kans was echter voor de gasten, maar SVV ’04 zag die mogelijkheid net over gekopt door Jessie Rotmensen.  Een minuut later was het wel raak aan de thuisclub kant. Rolf Kayser kreeg de bal een meter of tien over de middenlijn aangespeeld. Van ruim 35 meter afstand knalde hij de bal op het doel. Gedragen door de wind verdween de bal onhoudbaar voor keeper Wiljo Wesseling tegen de touwen. SVV’04 was in de eerste helft zeker niet de mindere dan Musselkanaal maar had de pech dat het een aantal keren stuitte op de thuisclub keeper Noah Sahetapy. Vooral over de 32ste minuut zal SVV’04 nog vaak terugdenken. Tot twee keer toe kreeg het een ideale mogelijkheid om de bal in het doel te werken maar tot twee keer toe wist de Musselkanaal doelman met een katachtige reactie redding te brengen. Tien minuten voor de pauze kreeg de thuisclub een fraaie mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden maar de vrije trap van Kayser werd een prooi voor keeper Wesseling. Verder gebeurde er niet zoveel bijzonders meer en zodoende mochten de beide teams de kleedkamer opzoeken met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

De tweede helft moest Musselkanaal tegen de wind in spelen en iedereen verwachte een fel uit de startblokken komend SVV”04. Het was Musselkanaal wat in balbezit kwam en vanaf de rechterkant plaatste Kayser de bal voor het doel. Lennart Fehrmann kwam in balbezit, passeerde een verdediger en legde de bal keurig terug op Jeroen Ots en deze schoot de 2-0 tegen de touwen. Twee minuten later mocht SVV’04 net buiten het zestien meter gebied een vrije trap nemen. Via een Musselkanaal been kwam de bal voor de voeten terecht van Lars Koopmeiners maar op formidabele wijze wist Sahetapy de bal nog over het doel te tikken. Eigenlijk was dit ook het laatste wapenfeit van de gasten. Musselkanaal werd de betere ploeg en dicteerde het spel steeds meer. Vervelend bij de thuisclub was dat Ruben Manning halverwege de tweede helft het veld met een blessure moest verlaten. Woortman reageerde door de snelle Aron Berends in te brengen en Jim Theuns naar achter te dirigeren. Nog maar net in het veld snelde Berends er op rechts vandoor en zijn perfecte voorzet werd ingeschoten door Rik Teuben. Helaas voor Teuben raakte hij slechts de lat. Kayser zag een vrije trap net naast het doel van Wesseling gaan. Tien minuten voor het einde kwam Bjorn Banus in het veld voor Teuben en vanaf dat moment regende het kansen voor de thuisclub. Banus stond aan de basis van de    3-0. Vanaf links mocht hij alleen op het doel afgaan maar legde keurig breed op Kayser en zulke kansen zijn aan de Musselkanaal topscoorder wel besteed. Fehrmann, Kayser en Banus misten elk een grote kans. Uiteindelijk mocht Banus dan de 4-0 binnenschieten. Ook een compliment voor scheidsrechter Dorgelo uit Emmen die een prima wedstrijd floot. Musselkanaal deed zodoende goede zaken in de strijd om de onderste plaatsen ook al omdat een aantal concurrenten verloren. Musselkanaal speelt nu eerst twee belangrijke uitwedstrijden tegen respectievelijk Raptim en CEC.

Wedstrijdwijzigingen en Afgelastingen 16/17 maart

Gezien de vele regen die de afgelopen dagen is gevallen en de komende dagen nog gaat vallen is het niet onwaarschijnlijk dat er wat afgelastingen zullen zijn. Voorlopig gaan alle wedstrijden nog door. Zo gauw er een afgelasting is zal daar via de app van de KNVB en via deze website vermelding van worden gedaan. Er zal steeds een update plaatsvinden.

Wel is er een wedstrijdwijziging betreffende de JO15-1 van Musselkanaal. De wedstrijd tegen Onstwedder Boys JO15-1 die om 10.00 uur op het programma stond op het hoofdveld is verplaatst naar het kunstgras en de aanvang is vervroegd naar 09.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van Jorn Wiekens.

Update 4:

SJO Pekela 2000 JO9 1 - Musselkanaal JO9 1 is afgelast
Gomos JO17 1 - Musselkanaal JO17-1 afgelast
Musselkanaal JO13 2 - SVV '04 JO13 2 afgelast
SJO WIJC JO 11 1 - Musselkanaal JO11 1 afgelast

De wedstrijdsecretaris

Formule 1 ontbijt zondag 17 maart!!

Senioren opgelet!

Zondag eerst een goed ontbijt tijdens de F1 en daarna vol gas voetballen.

Het aanstaande weekend begint het Formule 1 seizoen weer. We hopen natuurlijk weer op MAXimale resultaten…  Voor de race op zondag is een voorstel door nieuwbakken kantinebaas Frits Sahetapy gelanceerd om met de senioren te gaan ontbijten en dan de race te kijken in de kantine.

Een prima binnenkomer van Frits natuurlijk…. bij een opgave van minimaal 25 personen gaat dit ontbijt door! Kosten voor dit ontbijt…. € 5,-…….Opgave kan in de kantine of eventueel via de leider tot en met vrijdag 15 maart!!!

De kantine is zondagmorgen geopend vanaf 05.45 uur bij voldoende opgave! Start race om 6.10 uur

Dus senioren laat dit niet alleen bij een goed idee van Frits blijven en geef je op . Alleen al als waardering voor dit super initiatief van Frits!

Laten we er een gezellige ochtend van maken!!!!

Afgelaste trainingen 14-03-2019

De trainingen op het wetraveld kunnen vanavond (14 maart ) vanwege de natheid van het veld geen doorgang vinden.

De consul

Uitslag kaartavond februari 2019

Vrijdag 22 februari werd er weer fanatiek geklaverjast en gejokerd in de kantine. Door te klikken op de link hieronder valt te zien dat Roelf van Boven en Minie Manning de grote winnaars waren van de avond.

/upload/custom/Uitslag_kaartavond_maand_februari_vv_Musselkanaal.docx

Nieuwe Kantinebeheerder

Zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen was de VV Musselkanaal op zoek naar een nieuwe kantinebeheerder per 1 maart 2019. We hebben heuglijk nieuws want per 1 maart 2019 hebben we een nieuwe kantinebeheerder kunnen vinden in de persoon van Frits Sahetapy. Na een constructief gesprek met het bestuur van de VV Musselkanaal zijn Frits en het Bestuur overeengekomen dat Frits per 1 maart graag de nieuwe kantinebeheerder wil zijn. Natuurlijk gaat Frits het niet alleen doen, samen met een aantal anderen zal hij de kantine gaan runnen (later nog wat meer nieuws hierover).
Natuurlijk willen we Cees van Rieke en Bennie Scholte bedanken voor hun inzet de afgelopen periode dat zij de kantinewerkzaamheden deden.
Uiteraard wensen wij Frits Sahetapy veel plezier en succes vanaf a.s vrijdag 1 maart!!

Wedstrijdwijzigingen Musselkanaal 1

Even wat nieuws over een tweetal wedstrijdwijzigingen van Musselkanaal 1.
A.s. zondag, 24 februari, hoeft Musselkanaal geen competitiewedstrijd te spelen. Wel speelt het een oefenwedstrijd tegen het Duitse Grenzland Twist (net over de grens bij Nieuw-Schoonebeek). Scheidsrechter is Bert de Vries en de aanvang is 15.00 uur. Grenzland Twist speelt in de Duitse Kreisliga Emsland (vergelijkbaar met onze 3e klasse). Ze staan daar op een 12e plaats in een klasse van 16 teams. Zondag 10 maart wordt de competitie daar hervat.

Dan nog nieuws over de wedstrijd Musselkanaal - Ruinen. Deze wedstrijd stond gepland op 1e Paasdag. Omdat een meerderheid van de clubs graag weer wil spelen op 2e Paasdag was deze wedstrijd ook verplaatst naar 2e Paasdag. Dan wordt echter de Klap tot Klaploop gehouden en dat betekent dat de Parklaan en parkeerplaats nodig zijn voor deze loop. Verder worden ook nog een aantal andere straten afgesloten. Vandaar dat na overleg met Ruinen is besloten om de wedstrijd te verplaatsen naar Goede Vrijdag, 19 april. Om 18.30 uur zal er dan worden afgetrapt op het hoofdveld.

Dure nederlaag voor Musselkanaal in Ruinerwold

Ruinerwold – In Ruinerwold stond vanmiddag de uiterst belangrijke wedstrijd Ruinerwold – Musselkanaal in de derde klasse C op het programma. Musselkanaal had vier punten voorsprong op de thuisclub maar ook maar liefst vier wedstrijden meer gespeeld. Zaak voor de groenhemden dus om de volle winst te behalen. Wat dat betreft stelde Musselkanaal danig teleur. In de eerste helft ging het nog best goed maar wat de elf van Musselkanaal in de tweede helft lieten zien was maar van een matig gehalte en dat Ruinerwold uiteindelijk aan het langste eind trok was ook nog eens verdiend te noemen.

De gasten begonnen prima aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut snelde Robin Gerlach er al aan de linkerkant langs en via een stevige overtreding moest hij gestopt worden. Na vijf minuten al bijna de voorsprong voor Musselkanaal toen Rolf Kayser zich goed vrij speelde en tegen de paal schoot. De terugspringende bal werd net gemist door de inkomende Lennart Fehrmann. Na een kwartier was het echter de thuisclub wat op voorsprong kwam. Op rechts brak Ruinerwold er uit, wat volgde was een diepe bal naar de linkerkant van het veld, twee spelers van de thuisclub stonden daar volkomen vrij en uiteindelijk was het Sem Hogenhorst die binnenschoot, 1-0. Binnen vijf minuten was het al weer gelijk. Aron Berends speelde Kayser fraai aan. Het was randje buitenspel maar Kayser mocht doorgaan en schoot beheerst binnen, 1-1. Berends speelde zich even later op rechts goed vrij. In plaats van de bal terug te leggen schoot hijzelf en keeper Jemson van het Hoge kon redding brengen. Ongeveer tien minuten voor de pauze wist Noah Sahetapy een goede kans van Ruinerwold te verijdelen door met de voeten redding te brengen. Musselkanaal counterde razendsnel en Gerlach ging er op links weer vandoor. De voorzet leek een simpele prooi te worden voor Hoge maar doordat hij tegen een medespeler aanliep viel de bal uit zijn handen. Voor Kayser was het eenvoudig om zijn team op voorsprong te brengen, 1-2. Niet veel later kwam de thuisclub weer op gelijke hoogte. Via de linkerkant  kwam de bal terecht bij Bert de Boer en deze schoot de 2-2 op het scorebord. Niet veel later mocht Musselkanaal van geluk spreken dat scheidsrechter Jagt de bal niet op de stip legde toen Gerwin Schmitz Ewout Kleene onderuit kegelde. De laatste kans was voor Gerlach, hij had een vrij veld voor zich maar treuzelde te lang zodat de Ruinerwold verdediging nog net op tijd redding kon brengen. Met 2-2 mochten de teams kleedkamers op zoeken.

Musselkanaal kwam de tweede helft nog redelijk uit de startblokken. Een voorzet van Kayser werd door bijna iedereen gemist, toch kwam de bal voor de voeten van Berends en met wat kunst en vliegwerk bleef de thuisclub overeind. Hiermee had Musselkanaal zijn kruit ook verschoten want in het verloop van de tweede helft werd doelman Hoge maar amper meer op de proef gesteld. Kevin Loof kreeg namens de thuisclub een fraaie mogelijkheid maar ook hij faalde. Het voetbal was van beide kanten niet best meer. In de laatste twintig minuten kreeg de thuisclub steeds meer de overhand. Verscheidene corners mocht het nemen maar de Musselkanaal verdediging hield vooralsnog stand. Twaalf minuten voor het einde leek er een doelpunt te vallen maar Ruinerwold miste in riante positie. Zeven minuten voor het einde viel dan toch de 3-2. Ewout Kleene kreeg de bal in de diepte aangespeeld, ondanks een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van Musselkanaal liet Jagt doorspelen. Kleene troefde Schmitz simpel af en schoot uiterst fraai de zegetreffer binnen. Musselkanaal probeerde het nog wel in het restant maar net als bijna alles in de tweede helft lukte het niet meer om de gelijkmaker te scoren. Een duur puntenverlies voor het team van trainer Woortman. De stand op de ranglijst is er niet rooskleuriger op geworden door deze nederlaag. Pas over drie weken komt Musselkanaal weer in actie in Steenwijksmoer tegen Protos.

Gezocht: scheidsrechter coördinator vv Musselkanaal

De voetbalvereniging Musselkanaal is op zoek naar iemand die de scheidsrechterscoördinatie van de jeugdwedstrijden op zich wil nemen.

taak-inhoud: De taak is gericht op aanwijzing van scheidsrechters van alleen de jeugdwedstrijden.

Tijdsbesteding: Afhankelijk van competitie en eigen invulling ongeveer 1 uur per week.

Kwalificaties: een flexibele instelling; stressbestendig; een gezonde dosis humor; bij voorkeur: ervaring met scheidsrechterszaken.

 Bij interesse of voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter Henk Tieben 06-52792702 of Bert ten Hoff wedstrijdzaken 06-39197071.

Gezocht met spoed!!! Kantine beheerders...

Bus naar de wedstrijd Ruinerwold - VV Musselkanaal 1

Zondag 17 februari vertrekt er een bus naar de wedstrijd
Ruinerwold - VV Musselkanaal 1  mede mogelijk gemaakt door onze sponsor C. Heller.

Vertrek 11.45 uur 
Kosten: 5 euro per persoon

Opgeven kan in de kantine. VOL = VOL

Kaart avond 22 februari

Vrijdag 22 februari organiseert de supportersvereniging weer klaverjassen/jokeren in de kantine van VV Musselkanaal.

Aanvang 19.30 uur

Bingo 15 maart supportersvereniging

Vrijdag 15 maart organiseert de supportersvereniging weer een bingo in de kantine van VV Musselkanaal.

Aanvang 20.00 uur. 

Kom gezellig mee bingoën en win mooie prijzen!

Musselkanaal 1 - WKE 1 afgelast

Vanwege de overvloedige regenval is de wedstrijd tussen Musselkanaal en WKE afgelast. Het hoofdveld was niet bespeelbaar maar ook op het kunstgrasveld begonnen zich al plassen te vormen.

De wedstrijdsecretaris

Zwaarbevochten zege van Musselkanaal op Sleen

Musselkanaal – De belangen waren groot vanmiddag bij de wedstrijd in de kelder van de derde klasse C tussen Musselkanaal en Sleen. Beide teams konden de punten heel goed gebruiken in hun strijd tegen degradatie. De ruim honderd toeschouwers die aanwezig waren zagen geen al te beste wedstrijd. Musselkanaal kwam al snel op voorsprong maar verzuimde al voor rust het danig gehavende Sleen op een ruimere achterstand te zetten. In de tweede helft riep Musselkanaal het onheil over zichzelf af. Eerst wist Wouter Eiting van elf meter niet te scoren maar zeven minuten voor het einde maakte hij zijn misser dan toch nog goed door de 1-1 op het scorebord te brengen. Toch trok de thuisclub nog aan het langste einde toen Rolf Kayser twee minuten voor het einde zijn tweede treffer scoorde. Over de gehele wedstrijd bekeken misschien wel verdiend maar voor Sleen was het sneu dat het vlak voor tijd een punt misliep.

Weer moest Musselkanaal uitwijken naar het kunstgras. Dat veld was prima bespeelbaar in tegenstelling tot het hoofdveld. Doordat de wedstrijd opnieuw doorging heeft Musselkanaal inmiddels wel de meeste wedstrijden gespeeld in 3C. De regel om verplicht uit te wijken veroorzaakt zo wel een enorm verschil in gespeelde wedstrijden. De Groenwitten staan door de zege tegen Sleen inmiddels dan wel bovenaan in het rechterrijtje maar hebben maar liefst vier wedstrijden meer gespeeld dan Ruinerwold.
Sleen begon zoals gezegd danig gehavend aan het duel met Musselkanaal. Een flink aantal dragende spelers hebben langdurige blessures en trainer Reinoud Haak moet dit noodgedwongen oplossen door jongens uit de JO-19 mee te laten spelen. Het waren zowaar de gasten die de eerste grote kans kregen maar de kopbal van Arjan Goeree werd na vijf minuten prima gekeerd door Noah Sahetapy. In de tiende minuut was het aan de andere kant wel raak. Aron Berends gaf vanaf rechts een prima voorzet en het was Rolf Kayser die de bal tegen de touwen schoot,1-0. Twee minuten ging Robin Gerlach er aan de linkerkant weer vandoor maar Sleen had geluk dat de bal op de paal belandde. Musselkanaal bleef de betere ploeg in de eerste helft maar de kansen werden niet benut. Lennart Fehrmann schoot net naast, Kevin Oosting raakte van grote afstand de lat en even later raakte Jordie Teuben uit een corner ook de lat. De ruststand werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.
In de pauze hamerde trainer Wessel Woortman er op dat het wat feller moest bij de thuisclub. Musselkanaal begon ook goed aan de tweede helft maar Kayser miste en Berends had de pech dat zijn schot tegen de paal belandde. Halverwege had Fehrmann de wedstrijd moeten beslissen maar zijn kopbal werd gekeerd door doelman Thom Veuger. De strijd bleef spannend en Sleen geloofde steeds meer dat een succesje er nog inzat. Musselkanaal riep het onheil over zichzelf af. Het liep steeds meer achteruit en een kwartier voor het einde kreeg het de rekening gepresenteerd. Aanvoerder Gerwin Schmitz trok Mark Dekker in het strafschopgebied al of niet onderuit maar scheidsrechter Joop de Vries was resoluut en wees naar de stip. Eiting kreeg de mogelijkheid om de ploegen op gelijke hoogte te brengen maar net als in de heenwedstrijd stopte Sahetapy nu ook weer de strafschop van Sleen. Nog geen twee minuten later kreeg Sleen een grote kans middels invaller Mahad Abdi. Sahetapy redde echter bekwaam, een enorme scrimmage volgde maar de thuisclub bleef overeind. Zeven minuten voor het einde gelukte het Sleen toch op gelijke hoogte te komen. Eiting, stond geen buitenspel, kon alleen op het doel afgaan en hij schoot beheerst binnen, 1-1. Het pleit voor Musselkanaal dat het toch weer de aanval zocht. Waar het tegen Raptim vlak voor het einde de boot inging trok het nu aan het langste einde. Kayser werd goed in de voeten aangespeeld, draaide bij zijn tegenstander weg en knalde de bal achter de kansloze Veuger. Drie zwaarbevochten punten voor de thuisclub maar daar maalde na afloop niemand van Musselkanaal om. In de strijd om de onderste plaatsen waren ze meer dan welkom. Komende zondag komt WKE’16 op bezoek in Musselkanaal.

Afgelaste Trainingen 04-02

Vanwege de vorst en sneeuw kan er niet getraind worden op het wetraveld en het veldje achter de kantine. Vanzelfsprekend kan het hoofdveld ook niet gebruikt worden.

Alleen het kunstgras kan gebruikt worden om te trainen.

De consul

Oefenwedstrijden weekend 26 en 27 januari

Hoewel de KNVB al het amateurvoetbal voor dit weekend heeft afgelast proberen we toch wat oefenwedstrijden af te werken dit weekend.De competitiewedstrijden van Musselkanaal 1, 3, 4 , 5 en VR1 gaan dus niet door.

Op zaterdag staat gepland:
09.00 uur Musselkanaal JO13-1 tegen FC Ter Apel'96 JO13-1 AFGELAST
10.30 uur Musselkanaal JO15-1 tegen Stadskanaal JO15-1 AFGELAST

12.00 uur Musselkanaal JO19-1 tegen Borger JO19-1, AFGELAST, veld staat helemaal onder water.

Op zondag staan gepland:
11.00 uur Musselkanaal 2 - EEC 1
14.00 uur Musselkanaal 1 - HOC 1

De wedstrijdsecretaris

Clubkascampagne Rabobank

Jouw stem is geld waard!

VV Musselkanaal heeft zich ook dit jaar weer ingeschreven voor de Rabobank Clubkas Campagne. Rabobank Zuid en Oost Groningen stelt ook dit jaar €100.000,- beschikbaar voor deelnemende verenigingen.

Jouw stem kan ervoor zorgen dat wij als VV Musselkanaal een leuke bijdrage kunnen winnen!

Wat is het bestedingsdoel?

Dit jaar is het bestedingsdoel van VV Musselkanaal gericht op duurzaamheid en jeugd. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen, plaatsen van LED verlichting, ballenkarren en het scheiden van afval.

Stemmen?

Leden van de bank ontvangen voor de stemperiode per e-mail een unieke code waarmee gestemd kan worden. De stemmen kunnen worden uitgebracht tussen 9 en 28 februari. Ieder lid ontvangt vijf stemmen, waarvan maximaal twee stemmen op dezelfde verenging mogen worden uitgebracht.

OPGELET! Alleen leden van de Rabobank Zuid en Oost Groningen mogen stemmen.

Wanneer je klant bent van de Rabobank, betekent dit nog niet dat je automatisch ook lid bent.
Klanten die minimaal één dienst afnemen mogen en kunnen lid worden.
Heb je een bankrekening via de Rabobank? Word dan gratis lid! Dit kan via de volgende link: https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden/

Al met al is het een kleine moeite die veel oplevert! Zorg er wel voor dat je tijdig lid wordt bij de Raboank zodat je kunt stemmen voor 28 februari!

Wat kunnen clubleden doen om te steunen?

De verenigingen en stichtingen die deelnemen aan de Rabobank Clubkas Campagne kunnen deze actie onder de aandacht brengen bij de leden. Wij zullen als VV Musselkanaal de leden die klant zijn bij de Rabobank ook gaan benaderen om lid te worden zodat de leden hun stem kunnen uitbrengen op de voetbalvereniging. Ook kunnen de leden vrienden, familie en kennissen vragen om hun stem uit te brengen op de voetbalvereniging, mits men natuurlijk klant en lid is van de Rabobank.

Meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne kun je lezen op www.rabobank.nl/zog.

Breng je stem uit en steun onze vereniging!

Alvast bedankt namens het bestuur van VV Musselkanaal.

Cursus Vereniging Scheidsrechter

Zoals jullie allemaal weten, is er een tekort aan scheidsrechters. Daarom hebben we contact gezocht met de KNVB om te proberen een scheidsrechters cursus te houden bij onze vereniging. De KNVB heeft hierop positief gereageerd en heeft inmiddels een cursus opengesteld. Inmiddels hebben zich van verenigingen in de buurt al zes personen aangemeld. De cursus wordt op vier avonden gegeven. De start is op 4 maart. De volgende drie avonden zijn: 1 april, 29 april en 20 mei. Via de link die hier onder staat kun je je aanmelden of wanneer dat niet lukt kun je mij (Bert ten Hoff) altijd benaderen. Wij hopen dat een flink aantal toekomstige scheidsrechters zich opgeven voor deze cursus omdat anders in de toekomst weleens wedstrijden niet door kunnen gaan omdat er geen scheidsrechter beschikbaar is. Ook de dames zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden.

https://knvb-digitaal.sportlink.com/activitydetails.jsp?activityid=11338646

Namens het Bestuur van de VV Musselkanaal
Bert ten Hoff.

Klaverjassen en Jokeren

Het is al weer een tijdje geleden maar de afgelopen weken is er driftig gejokerd en geklaverjast in de kantine. De uitslagen hadden we nog steeds niet vermeld. Door op onderstaande link te klikken kun je zien wie er allemaal gewonnen hebben en wie er met de poedelprijzen vandoor zijn gegaan.

/upload/custom/Kaarten_22_december_en_12_januari.docx

Musselkanaal 1 - ASVB 1 afgelast

Dinsdagavond 15 januari stond de oefenwedstrijd tussen Musselkanaal 1 en ASVB 1 op het programma. Wegens te weinig spelers heeft het team uit Blijham de wedstrijd afgezegd. Dus Musselkanaal traint vanavond gewoon ter voorbereiding op de competitiewedstrijd van zondag tegen Raptim uit Coevorden.

Dan nog wat anders. Welke twee vrijwilligers hebben belangstelling voor een tweetal vrijkaarten voor de wedstrijd FC Groningen - Heracles Almelo, a.s. zaterdag in Groningen. Kaarten zijn te verkrijgen bij Bert ten Hoff, 06-39197071.

Zaterdag spelen JO13-1 en JO17-1 een oefenwedstrijd. De VR1 spelen een competitiewedstrijd tegen ACV VR2 uit Assen. Zondagmorgen spelen Musselkanaal 2 en 3 tegen elkaar in een oefenwedstrijd.

De wedstrijdsecretaris

AED Cursus op 1 februari of 10 april

Dankzij een gulle gever heeft VV Musselkanaal een AED op het sportpark.

Wij hopen dat we het moment nooit mee hoeven maken waarbij we de AED moeten inzetten. Toch vinden wij het belangrijk dat er genoeg mensen zijn die weten hoe de AED ingezet moet worden.

Vrijdag 1 februari 19.30 uur of woensdag 10 april 19.30 uur organiseren wij een AED cursus voor trainers, leiders, spelers en/of vrijwilligers van VV Musselkanaal.

De cursus wordt verzorgd door de heer Randal Pater van Stichting Groningen HartVeilig.

Aanmelden kan bij Niels Teuben per mail: nielsteuben@hotmail.com. Graag even onder vermelding van je naam, geboortedatum en emailadres.

We zijn erg blij dat de kosten voor deze cursus vergoed zullen worden door twee gulle gevers, het kost u dus niks!!

Geef je voor 18 januari op!!

 

 

 

 

Foute vrouwenbingo 26 januari

Het is bijna zover!!!!! Zaterdag 26 januari Foute Vrouwenbingo in de kantine van VV Musselkanaal. Inloop 19.15 uur, start 20.00 uur.

10 bingo kaarten voor 10 euro en een superronde voor 2 euro.

Superleuke prijzen dankzij onze lokale ondernemers!

Geef je snel op want vol is vol!!

Opgeven kan via onze facebookpagina of via activiteitencommissievvmsk@gmail.com 

 

Tot dan!!!!!!

Competitie zo weer van start

Zondag 20 januari 2019 begint de competitie al weer voor Musselkanaal 1. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt tegen Raptim 1 uit Coevorden.
Als voorbereiding daarop speelt Musselkanaal 1 een tweetal oefenwedstrijden. Zondag 13 en dinsdag 15 januari speelt het een tweetal wedstrijden. Zondag om 14.00 uur tegen Muntendam 1. Muntendam speelt net als Musselkanaal ook in de derde klasse. De wedstrijd wordt gefloten door Richard Smit. Op dinsdagavond om 20.00 speelt Musselkanaal tegen ASVB 1 uit Blijham. ASVB speelt in de 2e klasse en doet het daar opvallend goed. Patrick Smit is deze avond de scheidsrechter.
Beide wedstrijden zullen gespeeld worden op het kunstgrasveld.

De wedstrijdsecretaris.

Uitstekend begin van Musselkanaal op Protos Weering zaalvoetbaltoernooi

Zaterdagavond 22 december was het dan weer zover dat Musselkanaal, na een jarenlange afwezigheid, aan mocht treden op misschien wel het bekendste zaalvoetbaltoernooi in de regio, het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi (PWZ). Musselkanaal moest aantreden in Emmer Compascuum, in sporthal de Klabbe. De eerste wedstrijd was tegen Spcl Roswinkel, met 5-2 werd er gewonnen. De volgende tegenstander was CEC. Ondanks dat Musselkanaal drie keer op een voorsprong kwam wer er toch met 5-3 verloren. De derde wedstrijd was het sleutelduel in deze poule en daarin moest ook nog eens afgerekend worden met Stadskanaal. In een enerverend duel was Musselkanaal de sterkere in de derby. Met 5-3 wist Musselkanaal te winnen. Winst in de laatste wedstrijd tegen de Treffer'16 zou de volgende ronde betekenen. Musselkanaal stond al snel op achterstand maar wist uiteindelijk met 4-1 te winnen. De volgende ronde was binnen. Omdat Stadskanaal en CEC de laatste wedstrijd tegen elkaar gelijkspeelden werd Musselkanaal zowaar poulewinnaar in poule R. Gerwin Schmitz werd ook nog eens topscoorder met 6 treffers.

Dit alles betekent dat Musselkanaal op donderdag 27 december mag aantreden in de volgende ronde van het PWZ toernooi. In sporthal de Eendracht te Zwartemeer (de hal van handbalclub Hurry Up) zal het dan de degens kruisen met achtereenvolgens Drenthina, Hoogeveen (zon), CSVC en HOC. Hoogeveen is natuurlijk de favoriet maar verder moeten er toch mogelijkheden zijn. Musselkanaal heeft het weer getroffen met het speelschema. Ze spelen wedstrijd 3, 5, 7 en 9. Als laatste beginnen en iedere keer een wedstrijd pauze. Wil je een mooi plekje op de ongetwijfeld volle tribunes dan er wel al om 18.00 uur zijn!!

Nieuwjaarsreceptie 4 januari

De kerstdagen staan voor de deur, het jaar is voorbij gevlogen. We hebben samen mooie en minder mooie tijden mogen meemaken.

Na de kerstdagen mogen we het nieuwe jaar verwelkomen, eerst met familie/vrienden maar ook als vereniging willen we dit samen met u doen.

Vrijdag 4 januari vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie in de kantine van VV Musselkanaal.

Wij willen als bestuur met u proosten op een sportief, gezellig en gezond 2019.

Onze nieuwe leden van het bestuur zullen hierbij ook aanwezig zijn, een uitstekende gelegenheid om even kennis met ze te maken, mocht u om welke reden dan ook niet aanwezig zijn geweest bij onze ledenvergadering in november.

We hopen u te zien op vrijdagavond 4 januari.

Activiteitenkalender 2018-2019

We hebben de activiteitenkalender 2018-2019 op de site geplaatst.

Door oponderstaande link te klikken kun je zien wat er nog allemaal aan activiteiten te doen is tot en met 13 juli 2019

/upload/custom/Activiteiten_jaar_planning_2018-2019_versie_2.docx

Rode lantaarndrager Musselkanaal wint dik verdiend van koploper FC Ter Apel'96

Ter Apel – Ondanks de sneeuwval kon er wel worden gevoetbald tussen FC Ter Apel’96 en Musselkanaal. Met vereende krachten was ’s ochtends het kunstgrasveld van de thuisclub sneeuwvrij gemaakt en kon er prima worden gespeeld. De bovenste tegen de onderste in de derde klasse C mochten het vanmiddag doen onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Martin Wever. Musselkanaal trok aan het langste einde en gezien de gehele wedstrijd was het ook nog eens dik verdiend dat de punten mee terug gingen naar Musselkanaal.

In de ochtenduren werd menigmaal de vraag gesteld of de wedstrijd tussen FC Ter Apel’96 en Musselkanaal wel door zou gaan. De vele sneeuwval had het veld eigenlijk onbespeelbaar gemaakt maar een flink aantal vrijwilligers stak de handen uit de mouwen en zorgden ervoor dat het veld om 14.00 uur prima bespeelbaar was. Waarom de koploper in de eerste helft zo lauw acteerde zal voor altijd een vraag blijven maar feit was dat Musselkanaal uitstekend aan de wedstrijd begon en de thuisclub op felheid afstrafte. Na vijf minuten opende Musselkanaal al de score. De razendsnelle Aron Berends flitste langs zijn directe tegenstander Tim Kleinenberg en de voorzet werd prima binnen geschoten door Rolf Kayser. Musselkanaal bleef het eerste kwartier veruit de betere ploeg maar plots was het toch de thuisclub wat een prima mogelijkheid kreeg op de gelijkmaker. Patrick Bults kon alleen op keeper Noah Sahetapy afgaan maar de jonge Musselkanaal keeper bleef fier overeind. Na een half uur was het Musselkanaal dat weer een kans kreeg maar Kevin Oosting miste na goed voorbereidend werk van Kayser. Niet veel later kreeg Robin Gerlach het op zijn heupen. Zijn fraaie voorzet werd uitstekend ingekopt door Kayser maar de redding van Rudy Bergman was voortreffelijk. Kayser kreeg in de rebound nog een herkansing maar stuitte toen op een been van een Ter Apel verdediger. Na 37 minuten moest Musselkanaal verdediger Ruben Manning tot twee keer toe redding brengen en vooral bij de tweede poging zag menig Ter Apeler een overtreding. Scheidsrechter Wever stond er bijna met de neus bovenop en zag in de actie van Manning geen overtreding. Vlak voor de pauze snelde Berends er weer tussenuit na een pass van Kayser maar in plaats van de bal voor te geven schoot hij zelf maar de bal ging ruimschoots voorlangs. Even later gingen de teams met een 1-0 voorsprong voor Musselkanaal de pauze in en basis van het vertoonde spel was de voorsprong van de gasten meer dan verdiend.

Al in de eerste minuut van de tweede helft was er al weer een kans voor Musselkanaal maar Gerlach kwam net te kort op een voorzet van rechts. FC Ter Apel’96 bood meer tegenstand en na 52 minuten lag de gelijkmaker in het doel. Een corner vanaf de rechterkant werd uitstekend ingekopt door Jordy Veninga. Niet veel later liet Jeroen Schoonbeek zich binnen de zestien vallen en volkomen terecht kreeg hij de gele kaart. Trainer Woortman moest noodgedwongen wisselen. Gerlach kreeg last van de hamstring en zijn vervanger was Lennart Fehrmann. Niet veel later was diezelfde Fehrmann heel belangrijk voor de gasten. Kevin Oosting kreeg de bal op links goed mee, wat volgde was een prima bal op Fehrmann en deze was sneller dan zijn directe tegenstander en tikte de bal langs de kansloze Bergman, 1-2. Diezelfde Bergman ging een tiental minuten later lelijk in de fout toen hij heel ver zijn doel uitkwam en de bal verspeelde. Kayser probeerde het van grote afstand maar het schot was te zacht en Veninga kon op tijd redding brengen. Even later knalde Kayser een vrije trap in de handen van Bergman. Met nog een minuut of tien te spelen gooide Ter Apel’96 alles naar voren. Vier minuten voor het einde kreeg het op twintig meter van het doel van Musselkanaal een vrije trap. Bults plaatste de bal fraai in de linkerbenedenhoek maar met een uiterste krachtsinspanning bracht Sahetapy met de voeten redding. Een minuut later een enorme klutssituatie voor het doel van Sahetapy. De bal leek over de doellijn te verdwijnen maar Gerwin Schmitz bracht net op tijd redding. Musselkanaal kreeg veel ruimte in de laatste minuten maar wist daar ook niet meer van te profiteren. In de ruim bemeten blessuretijd gelukte bij de thuisclub ook weinig meer en zodoende kon Musselkanaal drie heel belangrijke punten bijschrijven.
“Musselkanaal heeft op karakter gewonnen”, was vooral de analyse van FC Ter Apel. Een derby maakt waarschijnlijk wat meer krachten los bij Musselkanaal en niet alleen op karakter maar soms ook met goed voetbal was het de meerdere van de thuisclub. Vooral op basis van de eerste helft was de overwinning meer dan terecht. FC Ter Apel’96 bood de tweede helft wat meer tegenstand maar Musselkanaal was niet onder de indruk van het spel van de koploper. De ploeg die onderaan stond in de derde klasse C stijgt door deze zege een tweetal plaatsen en heeft zowaar weer de aansluiting met een flink aantal teams net boven hun.
Musselkanaal kan zich opmaken voor het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi en begint de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen Raptim op 20 januari 2019.

Winterstop 2018

De winterstop voor jeugdteams gaat in op maandag 17 december 2018.

Een aantal teams vervolgen ivm met beker- of inhaalwedstrijden nog wel de trainingen. Mocht dit het geval zijn zorgen de trainers en/of leiders voor de informatie.

Vanaf maandag 7 januari 2019 worden de trainingen weer opgestart mocht hiervan worden afgeweken zorgen de trainers en/of leiders voor de nodige informatie.

Iedereen alvast hele goede feestdagen en een sportief 2019 toegewenst.

TC

 

Wonderbaarlijke comeback Musselkanaal na 3-0 achterstand

Musselkanaal – Toen Willem van Loenen na 58 minuten de 0-3 op het scorebord bracht was er bij Musselkanaal niemand meer die nog een cent gaf voor de zwalkende ploeg. Vier minuten later was het zomaar ineens 2-3. Veertien minuten voor het einde stond het gelijk en drie minuten later strafte Musselkanaal weer gestuntel in de Weerdinge verdediging af en kwam het op een 4-3 voorsprong. Met een flinke dosis inzet werd de overwinning over de eindstreep getrokken en zo behaalde Musselkanaal de eerste punten dit seizoen in een thuiswedstrijd.

Tot veler verrassing werd de wedstrijd tussen Musselkanaal en Weerdinge op een prima bespeelbaar hoofdveld gespeeld. Ondanks de vele regen was het veld in goede conditie. Na twee nederlagen op rij was Musselkanaal weer gezakt naar de laatste plaats in de derde klasse C. Om voor de winterstop nog iets recht te zetten moet er eigenlijk twee keer worden gewonnen. Met Weerdinge en FC Ter Apel’96 nog als tegenstanders geen al te rooskleurig vooruitzicht.
Onder leiding van scheidsrechter Lubberts uit Hoogeveen was de thuisclub in de beginfase zeker niet de mindere dan Weerdinge. Na zeven minuten had de thuisclub misschien al een strafschop moeten hebben toen Rolf Kayser wilde inkoppen maar weggedrukt werd door een Weerdinge verdediger. Lubberts wuifde de protesten weg. Na twaalf minuten de eerste grote kans voor de gasten. Aron Brinks mocht op links alleen op Noah Sahetapy afgaan maar de keeper van Musselkanaal redde fraai. Musselkanaal zag nog een schot van Rolf Kayser net naast gaan maar was verder ook niet meer gevaarlijk in de eerste helft. Na 23 minuten kwamen de gasten op voorsprong. Ruben Manning ging in de opbouw in de fout en Brinks strafte dat genadeloos af, 0-1. Weerdinge was vanaf de voorsprong de betere ploeg maar tot echt grote kansen kwamen ze ook niet. Het gevaarlijkste waren ze nog uit een corner toen de lange Radovan Zivcic net naast kopte.

Trainer Woortman reageerde door in de tweede helft de JO-19 spelers Lennart Fehrmann en Dion Schomaker in te brengen. Veel beter werd het er voorlopig niet op. Na vier minuten mocht Brinks wederom alleen door gaan, volgens velen in buitenspelpositie, en niet veel later was het 0-2. Weerdinge bleef de betere ploeg en Brinks had de score kunnen uitbreiden maar schoot de bal net over. Het was slechts uitstel van executie want niet veel later stond het toch 0-3. Weerdinge sneed opnieuw door de Musselkanaal verdediging en tot overmaat van ramp gleed Jordie Teuben ook nog eens toen hij redding wilde brengen. Voor Willem van Loenen was het toen een makkie om 0-3 te scoren. Weerdinge op rozen en zelfs een verstokte Musselkanaal supporter kon het geploeter niet langer aanzien en toog richting huiswaarts. Hij was nog maar net vertrokken of Musselkanaal kreeg ineens de geest terug. Fehrmann werd neergelegd en Kayser schoot de toegekende vrije trap van 25 meter afstand van het doel van Sjoerd Wolters heel fraai via de onderkant lat raak. Twee minuten later ging de Weerdinge verdediging lelijk in de fout en Fehrmann kon alleen op Wolters afgaan. Via de binnenkant paal schoot hij fraai raak en was de spanning na 62 minuten helemaal terug, 2-3. Musselkanaal ging er opeens weer in geloven en de beleving was helemaal terug. Toch was het Weerdinge wat even later een enorme kans kreeg op de 2-4 maar Brinks moest zijn meerdere erkennen na een hele fraaie redding van Sahetapy. Na de 76 minuten kwam de gelijkmaker op het scorebord. Sven van Veen ging lelijk in de fout en Schomaker strafte het genadeloos af. Musselkanaal kreeg het gevoel dat er meer in zat en zowaar werd elf minuten voor het einde dit ook nog eens beloond. Wederom ging er een enorm gestuntel aan Weerdinge kant vooraf maar Fehrmann smaakte het genoegen om zijn tweede van de middag te laten aantekenen. Tot grote vreugde van alles wat Musselkanaal was stond zomaar de 4-3 op het scorebord. Bijna had Fehrmann nog een keer gescoord maar hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit zodat Wolters redding kon brengen. Weerdinge gooide alles naar voren en had nog een prima mogelijkheid op de gelijkmaker maar Niels Werkman zag zijn inzet ruim naast gaan. Mooi was te zien dat Musselkanaal volop passie en inzet toonde om de eerste punten in een thuiswedstrijd binnen te halen. Toen niet veel later Lubberts dan ook voor het eindsignaal floot slaakte heel Musselkanaal een zucht van verlichting. Waar niemand meer in geloofde na de 3-0 achterstand gebeurde toch. In twintig minuten tijd werd deze achterstand omgezet in een 4-3 voorsprong. Door deze overwinning is de aansluiting weer een klein beetje terug en met de wedstrijd tegen koploper FC Ter Apel’96 in het vooruitzicht is dit een mooie opsteker.

Trainingen overige senioren

Woensdagavond 5 december is er vanwege de Sinterklaas vieringen geen training voor de overige senioren. 12 december is wel weer training onder leiding van Jacob Bruinsma. Jacob laat tevens weten dat er 19 en 26 december ook geen training is. Volgens week woensdag 12 december is dus de laatste training van dit jaar voor de overige senioren. 

Uitslag kaartavond 30 november

Vrijdag 30 november stond weer een kaartavond op het programma. In totaal kwamen 34 personen naar het clubgebouw om hun kaartkunsten te etaleren.
Bij de klaverjassers was het opmerkelijk dat de jongste klaverjasser, Niek Tieben, met de 1e prijs naar huis ging en de oudste speler, Jan Meijer, met de 2e plaats aan de haal ging. Verder kan worden gezegd dat de vv Musselkanaal Henk Tieben een cursus "punten tellen en invoeren" gaat aanbieden. Ook op cursus gaan Jos Buurman en Jan de Vries omdat ze in de laatste ronde een diepterecord behaalden met 655 punten; nog nooit eerder vertoond!
Bij het jokeren liet Herman Rolfes zien dat hij niet voor niets een cursus had gevolgd en met duidelijke cijfers de 1e plaats binnenhaalde. In euforiestemming (of was de oorzaak toch berenburg) gaf Herman aan dat hij ook de volgende keer met de 1e plaats gaat afsluiten. Organisator van het jokeren, Abel Scholtens, stuurt derhalve een aantal spelers op cursus om dat te voorkomen!
Door op de link hieronder te klikken zie je de uitslagen.

TWEDO het gelukkigste in matig duel tegen Musselkanaal

 

Na de fraaie zege van vorige week tegen Sleen en het feit dat bij TWEDO een aantal spelers afwezig waren had Musselkanaal de hoop om bij winst op de gasten de aansluiting met de ploegen net boven hun te hervinden. Het was echter TWEDO dat in het begin het betere voetbal liet zien zonder tot echt grote kansen te komen. Musselkanaal had de pech dat Jordie Teuben al vrij vroeg met een enkelblessure het veld moest verlaten en bijna profiteerde TWEDO daarvan. Lijon Kroezen kreeg de bal goed aangespeeld en snelde alleen op keeper Noah Sapetapy af. De thuisclub keeper redde echter bekwaam en vanaf dat moment werd Musselkanaal ook wat beter. Tien minuten voor de pauze stuurde Robin Gerlach met een fraaie pass Rolf Kayser weg. Kayser schoot de bal ook goed in maar had de pech dat deze via de paal weer het veld in sprong. De ruststand leek met 0-0 aan te breken maar TWEDO ging nog een keer naar voren. Twee man stonden zeker buitenspel maar Sander Boer niet. Deze ging alleen door maar stuitte op Sahetapy. De terugspringende bal werd ingekopt door Lazaridis maar had daarbij duidelijk voordeel dat hij in buitenspel positie stond. Musselkanaal protesteerde hevig en scheidsrechter Ferry Hooge ging uitleg vragen bij zijn assistent. Volgens Hooge geen buitenspel en daarmee stond TWEDO op een 1-0 voorsprong.

Musselkanaal zocht na de pauze direct de aanval en na een paar minuten had Gerlach de gelijkmaker op zijn schoen. Buiten bereik van keeper Rick Manting ging de bal via de paal naast. Ook TWEDO kreeg kansen maar de kopbal van Boer ging net over. Musselkanaal bleef het proberen maar had het geluk niet aan hun zijde. Een vrije trap van Kayser ging net over en ook kopballen van invaller Lennart Fehrmann en Gerwin Schmitz gingen net naast. Keeper Sahetapy van Musselkanaal redde nog een keer fraai op een inzet van een TWEDO speler. Wat Musselkanaal ook probeerde een doelpunt zat er niet meer in. Martijn Zanting en zijn mede verdedigers hielden stand en boekten zodoende een zeer belangrijke 1-0 zege. Musselkanaal kon helaas geen voortzetting geven aan het goede spel tegen Sleen en staat nu weer onderaan in de 3e klasse C. Zondag wacht het uiterst belangrijke uitduel tegen Ruinen. Woensdagavond mag het eerst nog een keer bekeren tegen VEV’67 uit Leek.

 

Bekervoetbal VV Musselkanaal

Deze week worden er twee bekerwedstrijden gespeeld op het kunstgras van de VV Musselkanaal. Vanavond (27 nov) om 19.30 uur speelt Musselkanaal JO19-1 een tussenronde tegen Be Quick 1887 JO19-2. Scheidsrechter is Henk de Wit.
Morgenavond (28 nov) speelt Musselkanaal 1 tegen VEV'67 uit Leek. VEV'67 speelt in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. De wedstrijd zal om 20.00 beginnen en staat onder leiding van Martin Arends.
De teams die normaal trainen op het kunstgras op dinsdag- of woensdagavond graag trainen op het Wetraveld.

Overzicht Bekervoetbal:
Begin september begonnen 18 teams van Musselkanaal aan het bekertoernooi. Totaal werden 51 wedstrijden gespeeld, 23 duels werden gewonnen, 3 gelijkgespeeld en 25 wedstrijden gingen verloren. De teams van Musselkanaal scoorden 204 keer en kregen 228 doelpunten tegen (Musselkanaal 1 was het team wat het meeste scoorde, maar liefst 35 keer)
Vijf teams, 1e, 3e, VR1, JO19-1 en JO15-1 gingen door naar de volgende ronde.
De uitslagen daarvan waren:
Gruno 1 - Musselkanaal 1 2-6
Sweel 4 - Musselkanaal 3 1-4
Musselkanaal VR1 - Weiteveense Boys VR1 5-1
VKW JO19-1 - Musselkanaal JO19-1 1-5
WVV JO15-4 - Musselkanaal JO15-1 1-11

Alle vijf teams dus door naar de volgende ronde.
Musselkanaal JO19-1 speelt vanavond dus en het eerste morgenavond.
Musselkanaal JO15-1 speelt op 15 december om 11.15 uur uit tegen Klazienaveen JO15-2 en Musselkanaal 3 speelt op 16 december om 10.00 uur thuis tegen Zwartemeerse Boys 3. De volgende bekerronde van Musselkanaal VR1 is nog niet bekend.

JO13-1 werkt aan de conditie

Afgelopen donderdag 22-11 heeft de voltallige selectie van JO13-1 een bezoek gebracht aan de sportschool. Om 18.00u begon men aan een conditieprogramma voorbereid door de dames Jolien en Manouk van sportschool Fit en Zo.

De selectie (16 spelers + een overfanatieke trainer met een geest van een 18 jarige en een lichaam van een....) werd in tweeën gedeeld om iedereen lekker bezig te houden. Het ene gedeelte bestond uit een parcours met verschillende conditionele oefeningen en het andere bestond uit een bokszak training. Hier kreeg een ieder de kans om zich even Rico Verhoeven te voelen.

Al met al een geweldige avond, goed voor de teamspirit en veel zweetdruppels en veel lachende gezichten gezien. Om 19.30u ging iedereen moe maar voldaan weer huiswaarts.

Gr. Technische Staf JO13-1

Uitslag Grote Verloting 2018

Zaterdagmiddag 17 november heeft de trekking van de grote verloting 2018 plaatsgevonden. Onder het toeziend oog van een tweetal notarissen trokken Sverre en Jarne Niemeijer de winnende nummers. Dat allemaal onder leiding van Hoofd Verloting Bert ten Hoff. De VV Musselkanaal bedankt een ieder die zijn loten heeft verkocht en ook iedereen die loten heeft gekocht. Opvallend is wel dat er nog verscheidene leden zijn die hun lotengeld nog moeten afrekenen. Wij gaan er van uit dat dit allemaal nog deze week nog gedaan wordt zodat Frank Tieben dit weekend alles aan de penningmeester kan afdragen. De gewonnen prijzen kunnen vanaf zaterdag 24 november worden afgehaald in de kantine.

De winnende nummers:
01.  3794
02.  3217
03.  3460  
04.  2425
05.  4411
06.  3082
07.  2106
08.  2647
09.  4334
10.  3197
11.  0721
12.  2824
13.  1541

Musselkanaal eindelijk weer eens naar de volle winst

Sleen – Het bekersucces vorige week tegen Gruno heeft Musselkanaal waarschijnlijk goed gedaan. Tegen een pover acterend Sleen behaalde Musselkanaal een eenvoudige 4-0 overwinning. Pal voor de pauze kreeg Sleen een ideale gelegenheid om op gelijke hoogte komen. Maar aanvoerder Mark Dekker wist de toegekende strafschop niet te benutten. In de tweede helft werd het na elf minuten 0-2 en toen was de wedstrijd gespeeld. Dat het uiteindelijk bij 0-4 bleef daar mocht de thuisclub niet ontevreden over zijn.

Vooraf in de bestuurskamer bij Sleen was men er al niet gerust op dat de thuisclub een goed resultaat zou behalen in de wedstrijd tegen Musselkanaal. Bij de gasten ontbrak er alleen een speler wegens een schorsing maar bij de thuisclub ontbraken er maar liefst vijf spelers vanwege blessures. De JO19 spelers van Sleen konden deze gaten onvoldoende opvangen en Musselkanaal speelde zodoende een gemakkelijke wedstrijd. Vanaf het beginsignaal van de maar matig fluitende scheidsrechter Achttien uit Jubbega was Musselkanaal de wat betere ploeg. Al na drie minuten loste Rolf Kayser het eerste schot maar keeper Roy Schepers redde knap. Achttien minuten waren er gespeeld toen Musselkanaal de leiding nam. Rolf Kayser schoot van ongeveer twintig meter raak. Het schot werd nog ietsje geblokt en verdween daardoor via de handen van Schepers tegen de touwen, 0-1. Even later had Gerwin Schmitz de kans om de voorsprong uit te breiden maar zijn inzet ging maar net naast. Veel bijzonders gebeurde er niet meer in de eerste helft. Al in de blessuretijd mocht de thuisclub nog een vrije trap nemen. De bal werd weg gekopt door Jordie Teuben en Wouter Eiting stortte theatraal ter aarde, scheidsrechter Achttien zag er een strafschop in en Sleen kreeg een uitgelezen mogelijkheid om net voor de rust op gelijke hoogte te komen. Mark Dekker zou het klusje wel even klaren maar had buiten keeper Noah Sahetapy gerekend. De keihard ingeschoten strafschop werd prima gekeerd door de jonge Musselkanaal keeper.

In de tweede helft was Musselkanaal de veel betere ploeg. Het drukte Sleen geregeld naar achteren en na 56 minuten stond de 0-2 op het scorebord. Kayser werd op links hardhandig onderuit gewerkt door Dekker. Kayser nam zelf de vrije trap en bal zeilde zomaar in de verste hoek achter keeper Schepers. Musselkanaal kreeg diverse kansen maar Gerwin Schmitz schoot over, Kayser zag zijn inzet gestopt door Schepers en Robin Schmitz schoot hoog over. Een kwartier voor het einde stond invaller Lennart Fehrmann aan de basis van de 0-3. Vanaf rechts ging hij er met de bal vandoor en gaf deze keurig op de vrijstaande Kayser. Deze had geen moeite om zijn derde van de middag te scoren. Keeper Schepers raakte bij deze actie geblesseerd en moest vervangen worden door veldspeler Wouter Eiting. Na 80 minuten kwam de 0-4 eindstand op het bord. Kayser gaf vanaf links een prima voorzet en voor Gerwin Schmitz was het toen eenvoudig om de bal binnen te koppen. Musselkanaal geloofde het toen wel en Sleen had niet de kracht om nog iets terug te doen. Beide ploegen hebben nu zes punten en staan op de gedeelde laatste plaats in de derde klasse C. Musselkanaal tankte weer wat zelfvertrouwen door deze zege en mag aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen TWEDO proberen om de aansluiting te vinden met een drietal ploegen net boven hun.

Uitnodiging informatieavond voor ouders op dinsdag 20 november 1800-1900 uur

 

Komende dinsdag [20 november] van 18.00 uur tot 19.00 uur vindt er in de kantine een informatieavond voor de ouders plaats.

Met name voor de ouders van de JO8, JO9 en JO11 spelers is het interessant om wat meer informatie over de vereniging te krijgen en hoe eea daarbinnen is georganiseerd. Een aantal onderdelen die aanbod komen zijn bijvoorbeeld:

Mijn zoon/dochter gaat voetballen en nu?
Rol vereniging/ rol ouders
Technische Commissie
Rol trainer
Pupillenvoetbal

Daarnaast is er natuurlijk voldoende ruimte om vragen te stellen.
U bent van harte welkom en de koffie staat klaar.

TC

 

 

 

Berichtje van Bradley Braak

Afgelopen zondag was Bradley pupil van de week bij de wedstrijd Musselkanaal tegen CEC.
Om half een mochten we ons melden in de kantine daar kregen we allemaal iets te drinken daarna mocht ik mee de commissiekamer in, dat vond ik best spannend maar ook heel interessant.
Daarna gingen we naar de kleedkamer om ons om te kleden en kreeg ik een voetbal met alle handtekeningen erop daarna gingen we naar buiten en ging ik met een paar spelers overtrappen. Vervolgens  gingen we de kleedkamer weer in zodat de jongens zich konden voor bereiden op de wedstrijd. Toen het tijd was mocht ik de bal pakken en mee rennen het veld op,  iedereen gaf elkaar een hand en daarna mocht ik de toss doen.

 

Toen mocht ik nog bij de tegenstanders op het doel schieten en heb ik gescoord. Daarna mocht ik bij de wissels op het bankje zitten de wedstrijd kijken, in de pauze kreeg ik patatjes en daarna hebben we de wedstrijd verder afgekeken helaas verloren met 0-2.

Ik vond het een super leuke middag.
Heel erg bedankt!

Gezocht Trainer / Leider JO8-2

In verband met de toeloop van de jongste jeugd en de inschrijving van een JO8-2 team zijn we op zoek naar een enthousiaste trainer/leider die de spelers de eerste beginselen van het voetbal bij kan brengen.

Mocht je geinteresseerd zijn neem even contact op met Milan Orsel 06-10783598 of stuur een berichtje naar tc@vvmusselkanaal.nl

Inleveren lotenboekjes

Beste leden, ouders en supporters,

Er zijn reeds vele boekjes ingeleverd voor degene die dit nog moeten doen graag uiterlijk donderdag 15 november bij de kantine of leider inleveren.

De trekking van de grote verloting zal plaatsvinden op 18 november en de uitslag zal via de website en andere media kenbaar worden gemaakt.

Alvast dank

De lotencommissie

Algemene Ledenvergadering 23 november 2018

Agenda Algemene Ledenvergadering d.d. 23 november 2018

Aanvang 20.00 uur in de kantine

19.45 uur        Ontvangst

20.00 uur        Opening

20.05 uur        Mededelingen

20.10 uur        Ingekomen stukken

20.15 uur        Notulen vorige jaarvergadering d.d. 15-12 2017

20.30 uur        Jaarverslag secretaris

20.40 uur        Jaarverslag Technische Commissie

20.50 uur        Jaarverslag penningmeester 2017/2018 en vaststellen begroting 2018/2019

21.05 uur        Jaarverslag supportersvereniging

21.15 uur        Jaarverslag Activiteiten Commissie

21.25 uur        Verslag kascommissie & verkiezing kascommissie

21.30 uur        Pauze

21.45 uur        Vaststellen contributie

21.50 uur        Stand van zaken sponsorcommissie

22.00 uur        Bestuursverkiezing:

                        Aftredend :      Johan Zwiers

Het bestuur draagt de volgende personen voor als nieuw bestuurslid:
-   Geertruida Melgers
-   Bart Haan
Kandidaten voor een bestuursfunctie kunnen zich uiterlijk vijf dagen voor de jaarvergadering melden bij onze secretaris Johan Zwiers, Horsten 74, 9581 TE Musselkanaal. Er dient dan tevens een lijst met tien stemgerechtigde leden  en de naam van het nieuwe bestuurslid ingeleverd te worden.

22.15 uur        Rondvraag

22.30 uur        Sluiting

Gifbeker moet helemaal leeg voor Musselkanaal

Musselkanaal – Ook de vierde thuiswedstrijd werd een nederlaag voor Musselkanaal. Tegen het nog puntloze CEC trok het aan het kortste eind. Twee doelpunten in de blessuretijd van elke helft betekenden een 2-0 nederlaag. De zege kwam terecht bij de ploeg die daar het meeste recht op had. Een zeker ook niet groots spelend CEC was vooral in de eerste helft de betere ploeg. Op het moment dat Musselkanaal door een rode kaart van Maurice Meijer met tien man verder moest was het niet eens zoveel minder dan CEC. Maar Musselkanaal mist voorin iemand die er vijfentwintig goals inschopt. Door deze nederlaag is Musselkanaal nu de rode lantaarndrager in de derde klasse C.

De situatie vooraf was helder. Zowel Musselkanaal als CEC moesten winnen om wat aansluiting te vinden met de ploegen die net boven de degradatiestreep staan. Die missie slaagde voor de gasten dus wel terwijl Musselkanaal opnieuw teleurstelde door voor de zesde keer op rij te verliezen. In de openingsfase krijgen beide teams een prima mogelijkheid maar gescoord werd er niet. Na een kwartier leed Meijer balverlies maar gelukkig voor de thuisclub wist Mark van den Berg niet te profiteren. Halverwege weer een kans voor de gasten maar deze keer kopte Mike Grummel in de handen van Noah Sahetapy. Niet veel later kreeg de thuisclub een mogelijkheid maar het goede voorbereidende werk van Robin Gerlach werd niet op waarde geschat door Rolf Kayser. De slap ingeschoten bal werd een simpele prooi voor Gerben Springer. Veel spektakel leverde het voetbal niet op waarin CEC het wat betere voetbal liet zien. De ruststand leek op 0-0 te eindigen maar in blessuretijd mocht CEC nog een corner van rechts nemen. De bal ging bijna over iedereen heen maar Tom Rengers kon met halve omhaal de bal nog weer voor het doel brengen en het was uiteindelijk Sander de Groot die het laatste tikje gaf, 0-1.

Trainer Woortman reageerde in de rust door Aron Berends in het veld te brengen ten kostte van Robin Gerlach. Berends liet zich direct zien door er aan de rechterkant vandoor te gaan. De voorzet werd door CEC verdediger bijna in eigen doel geschoten maar de lat bracht redding. Vijf minuten na de pauze bijna de 0-2 toen een vrije trap  net gemist werd door Sander de Groot. Na een kwartier ging Maurice Meijer een duel aan met een Daniel Berends. Tot verbazing van bijna een ieder trok scheidsrechter Egbert Koning de rode kaart. “Wegens het in gevaar brengen van CEC speler”, verklaarde de arbiter na afloop! Musselkanaal moest nog een half uur verder met 10 man en dat beloofde weinig goeds. De thuisclub was niet eens zoveel minder dan CEC maar omdat het achterin één op één ging spelen kreeg CEC wel erg veel ruimte voorin maar doelman Sahetapy bleef een aantal keren fraai overeind als er weer een CEC aanvaller voor hem opdook.  Tomas Been leek in 80ste minuut dan de strijd te beslissen maar de Musselkanaal keeper bracht wederom fraai redding. Omdat het 0-1 bleef was het nog steeds spannend. Musselkanaal kreeg ook wat kleine kansen maar doelman Springer werd nauwelijks op de proef gesteld. Ver in blessuretijd viel dan toch de 0-2. Mark van den Berg was net wat sneller dan Sahetapy en hij kon de bal in het lege doel lopen. CEC pakte zodoende de eerste punten en Musselkanaal bleef opnieuw met lege handen. Door de nederlaag staat het nu op de laatste plaats en dat baart toch wel zorgen. Op 18 november speelt het de uitwedstrijd tegen Sleen.

Uitslag Kaartavond 26 oktober

Klaverjassen

 

Jokeren

Pos

Naam

Punten

 

pos

Naam

Punten

1

Henk Brul

5267

 

1

Minie Manning

48

2

Jan de Vries

5155

 

2

Abel Scholtens

50

 3

Anthon Koops

5148

 

2

Adri Meijer

50

4

Jan Norder

5082

 

4

Tineke Reining

51

5

Henk Tieben

5020

 

5

Anita Middelkamp

56

6

Albert Bucking

5019

 

6

Hilly Scholtens

65

7

Jeffrey Scholte Aalbes

4957

 

7

Herman Rolfes

68

8

Frits Sahetapy

4826

 

8

Be Manning

70

9

Herman Weinans

4813

 

9

Tineke  de Vries

79

10

Roelf van Boven

4769

 

9

Thea Nijboer

79

11

Sjors Krops

4742

 

11

Hilly Starken

81

12

Niek Tieben

4620

 

12

Marietje Schomaker

84

13

Broer Wijnholds

4482

 

13

Annie Weinans

89

14

Willem Schomaker

4320

 

14

Annie Rolfrs

94

15

Jan Anton Middelkamp

4271

 

15

Henk Weinans

104

16

Henk Teuben

4153

 

16

Anneke Tieben

122

17

Willem Cosse

3784

 

17

Jans Schomaker

138

 

Hierbij de uitslagen van een avondje kaarten bij de vv Musselkanaal op vrijdag 26 oktober 2018. Het was wederom een gezellige avond en natuurlijk  zijn er weer enkele opvallende zaken:
Klaverjassen: Henk Brul was ongenaakbaar. Volgens eigen zeggen speelt hij beter met een biertje dan zonder; hij kon wel eens gelijk hebben. Het begint er tevens op te lijken dat Henk Teuben en Willem Cosse een abonnement hebben op de laatste plaatsen.
Jokeren: Minie Manning eindigde bij het jokeren nipt op nummer 1. Opmerkelijk is de 2e plaats voor Abel Scholtens, normaal gesproken eindigt Abel  in de onderste regionen. De cursus Jokeren voor Anita Middelkamp en Herman Rolfes heeft zijn uitwerking niet gemist. Respectievelijk plek 5 en 7 was hun deel. De cursus Jokeren wordt nu aangeboden aan Anneke Tieben en Jans Schomaker maar er is wel twijfel of de cursus op hen wel de juiste uitwerking heeft.

Berichtje van Justin Poelman

Afgelopen zondag was ik (Justin Poelman) pupil van de week. Dat was voor mij de 1e keer en ik vond het super leuk!

 
Ik mocht mee de commissiekamer in voor de bespreking van de wedstrijd en mocht met het elftal de kleedkamer in omkleden.
Daarna ging ik met een aantal spelers een balletje trappen tot de wedstrijd begon.  
Toen ging ik met het elftal mee om iedereen van de tegenpartij succes te wensen en om de scheids- en grensrechters een hand te geven.
In de rust kreeg ik lekker een patatje en wat te drinken. Ik heb ook de hele wedstrijd bij de reservespelers gezeten om de wedstrijd te kijken.
 
Wat ik het leukste vond was dat ik op het doel mocht schieten bij de keeper van de te tegenpartij. En dat ik een voetbal kreeg met alle handtekeningen van de spelers van het eerste elftal. 
 
Helaas hebben we de wedstrijd verloren, maar het was een hele leuke middag voor mij! 
 
Bedankt vv Musslkanaal.

Musselkanaal zit in de hoek waar de klappen vallen

Opnieuw een fors verlies voor Musselkanaal, deze keer trok SVV’04 met 4-0 aan het langste eind. De start in de derde klasse C begon geweldig voor Musselkanaal door een zege op WKE’16 maar inmiddels is dit gevolgd door een vijftal nederlagen. Langzamerhand maakt men zich bij de Groenwitten alweer zorgen dat het opnieuw een seizoen gaat worden om handhaving in de derde klasse. Lichtpuntje in de wedstrijd tegen SVV’04 was de eerste helft. Musselkanaal was niet eens minder dan de thuisclub maar keek door een knullig doelpunt wel weer tegen een 1-0 achterstand aan. Toen het vrij snel in de tweede helft 2-0 werd was het geloof helemaal weg en met een 4-0 nederlaag mocht het niet eens ontevreden zijn.

Bij Musselkanaal ontbraken deze keer aanvoerder Gerwin Schmitz wegens een blessure en Robin Schmitz is na zijn rode kaart tegen Protos een drietal wedstrijden geschorst. Daar tegenover stond de terugkeer van Jordie Teuben. Musselkanaal hoopte stilletjes dat het “oktoberfest” SVV’04 parten zou spelen maar daar was weinig van te merken. Beide teams ontliepen elkaar niet veel in de eerste helft, het spel was van een matig gehalte en aangenaam vertoeven was het niet op sportpark de Kampen, mede door de koude wind die over het veld waaide. Beide ploegen kregen wat kansjes maar Musselkanaal kreeg na twintig minuten de grootste. Een prima actie van Robin Gerlach eindigde bij Rolf Kayser maar zijn schot werd uitstekend gekeerd door doelman Wiljo Wesseling. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant. Jessie Rotmensen ging er op links goed door en zijn voorzet kwam via de kluts voor de voeten van Harmen Stuiver en deze wist met deze kans wel raad,1-0. Niet veel later kreeg Rotmensen een prima kans maar gelukkig voor de gasten ging het schot over.  Verder gebeurde er weinig bijzonders meer in de eerste helft waarin Rick Piek nog een gele kaart kreeg van scheidsrechter Joop Brussen uit Coevorden.

Trainer Woortman reageerde in de pauze door Aron Berends in te brengen voor Nick Schoenmaker en Robin Gerlach voorin te posteren. Veel effect sorteerde dit niet, integendeel het was SVV’04 wat de kansen kreeg. Rotmensen schoot naast en Emiel Wever faalde alleen voor keeper Noah Sahetapy. Doelpuntenmaker Stuiver werd gewisseld ten faveure van Bart Moes. SVV’04 kreeg gemakkelijk een vrije trap mee en vanaf de kant snelde Moes naar voren. De vrije trap werd hoog in het strafschopgebied geplaatst en belandde uiteindelijk voor de voeten van Moes. Zijn eerste balcontact betekende ook de 2-0. Het geloof bij Musselkanaal verdween als sneeuw voor de zon en Rotmensen moest zijn meerdere erkennen in Sahetapy. Uit de corner die daar uit voort kwam mistte een ieder van Musselkanaal de bal. Zo niet Joost Thiele, hij kopte de 3-0 binnen. Vijf minuten later een corner van de andere kant. Iedereen bij de gasten keek apathisch toe hoe de volledig vrijstaande Thiele zomaar de 4-0 binnen kon koppen. Wedstrijd gespeeld, SVV’04 geloofde het wel bij deze voorsprong en Musselkanaal was niet meer bij machte om de bakens te verzetten. Zondag 4 november speelt Musselkanaal de volgende wedstrijd en wel tegen het onder aanstaande CEC uit Emmer Compascuum.

Dramatisch slecht Musselkanaal delft het onderspit tegen Protos

Musselkanaal – Het belang van de wedstrijd was duidelijk. Musselkanaal moest winnen om bij de onderste plaatsen weg te blijven en Protos had de punten bitterhard nodig om de aansluiting te vinden met de ploegen net boven hun. Musselkanaal legde de gasten geen strobreed in de weg. Het liep eenvoudig uit naar een 3-0 voorsprong. Musselkanaal kwam terug tot 2-3 en met nog achttien minuten te spelen leek er nog van alles mogelijk. Maar vanaf de aftrap scoorde Protos alweer de 2-4 en was de wedstrijd beslist. Een volkomen terechte overwinning voor de ploeg uit Steenwijksmoer en Musselkanaal zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen want het was alweer de vierde nederlaag op rij.

De thuisclub begon nog wel goed want in de eerste minuut was het al bijna raak. Gerwin Schmitz kreeg een bijna niet te missen kopkans maar de bal ging over het doel. Na zes minuten kwam Protos al op voorsprong hoewel er een duidelijke buitenspelgeval aan vooraf ging. Stef Smits kwam terug uit buitenspelpositie maar mocht doorgaan van de matig leidende arbiter Jeffrey Lubberts uit Hoogeveen. Matthijs Boeijing gaf Smits echter veel te veel ruimte en de voorzet werd binnengetikt door Michel Overweg. Veel bijzonders gebeurde er niet het eerste halfuur. Het voetbal was vooral van de thuisclub van een zeer matig gehalte. Lubberts zorgde voor opwinding door als enige te zien dat doelman Tim Bakker bij een uittrap net buiten het strafschopgebied kwam. Indirecte vrije trap voor Musselkanaal maar gelukkig voor Protos verprutste Musselkanaal deze kans. De thuisclub kreeg nog een prima mogelijkheid maar keeper Bakker redde uitstekend. Pal voor de rust kwam Protos op 0-2. Dom balverlies bracht de bal uiteindelijk in de voeten van Overweg. Deze speelde Jorn Wiekens simpel uit en ook doelman Strobos ging niet helemaal vrijuit. De gasten zaten op rozen met deze 2-0 voorsprong bij de rust.

Trainer Woortman reageerde in de pauze door Rolf Kayser en Aron Berends in te brengen. Het sorteerde ook direct effect. Na vijftig minuten een bijzonder fraai indraaiend schot van Nick Schoenmaker. De bal leek in de bovenhoek te verdwijnen maar de redding van Bakker was schitterend. Musselkanaal mocht een corner nemen maar Robin Gerlach deed dat zo slecht dat Protos er een kans door kreeg. Bram van der Veen speelde de bal diep op Roy Soppe en die schoot beheerst de 0-3 binnen. Wedstrijd gespeeld denk je dan en Protos kreeg zelfs nog de kans op 0-4 maar Mark van der Veen stuitte op Strobos. Robin Schmitz was inmiddels in het veld gekomen en die scoorde niet veel later de 1-3 na voorbereidend werk van Berends. Musselkanaal rook zijn kans en trok ten aanval zonder tot echt grote kansen te komen. Na 72 minuten mocht Musselkanaal opnieuw een corner nemen. In een mêlee van spelers voor het doel van Bakker was het uiteindelijk Wiekens die het beslissende tikje gaf,2-3. Iedereen van Musselkanaal ging er eens goed voor zitten en de gedachte leefde, gaat het dan toch nog lukken? Het was ijdele hoop, vanaf de aftrap ging het weer mis bij de thuisclub. Enorm geklungel strafte Michel Overweg af. Hij legde de bal keurig breed op Tim Meijerink die simpel de 2-4 binnen kon schieten. Bij Musselkanaal was alle hoop op een goed resultaat verdwenen. Protos scoorde zelfs nog de 2-5 door Overweg na een fraaie actie van Roy Soppe. Tot overmaat van ramp liep Robin Schmitz ook nog tegen een rode kaart aan. Hij was net te laat om de bal te spelen en raakte een speler van Protos. Tot verbazing van vriend en vijand trok Lubberts de rode kaart. Direct hierna klonk het eindsignaal en kon Protos de handen in de lucht steken en Musselkanaal met een enorme kater achterlatend. Opnieuw ontbrak de scherpte bij Musselkanaal. “Wat ik op de trainingen zie, zie ik niet terug in de wedstrijden en dat baart mij zorgen”, aldus een zichtbaar teleurgestelde trainer Woortman. Zondag wacht de uitwedstrijd in Schoonebeek tegen SVV’04.

Berichtje van pupil van de week, Romy Dekker

Vorige week zondag bij de wedstrijd Musselkanaal tegen EMMS was Romy Dekker pupil van de week.
"Ik vond het super leuk om pupil van de week te zijn. Ik mocht mee het veld op en de spelers waren allemaal erg aardig. In de rust kreeg ik patat met drinken en na de wedstrijd kreeg ik een bal met handtekeningen van alle spelers. Helaas hebben ze wel verloren, maar ik heb genoten".

Groet,
Romy

 

 

JO19 compleet in het nieuw door Admive

Dankzij sponsor Admive, met als eigenaar Marcel Rep, heeft het team JO-19 van de VV Musselkanaal een compleet nieuwe tenue ontvangen, zoals: wedstrijdkleding, trainingspakken, shirts en nieuwe tassen.

Langs deze weg willen de jongens van JO-19 en de VV Musselkanaal de sponsor heel hartelijk bedanken!

Marcel Rep: Vanuit mijn onderneming adviseer ik organisaties bij de optimalisering van hun bedrijfsprocessen. Deze adviezen implementeer ik door op interimbasis een managementfunctie in te vullen. Daarnaast word ik in gezet als crisismanager of projectmanager van complexe multidisciplinaire projecten.
Wat is de link met voetbal, tja eigenlijk helemaal niets………
Waarom ondersteun ik dan de JO-19 van VV Musselkanaal, dat is best simpel.
Mijn onderneming staat altijd vol in de dynamiek, daarmee is reclame in een sportieve(faire) omgeving waarin strijd competitie en resultaat prominent aanwezig is goed op zijn plaats.
Ik hoop dat dit team met hun nieuwe uitrusting een sportief seizoen zal hebben met natuurlijk het best mogelijk resultaat.

 

Musselkanaal logo van nieuwe verf voorzien

Dat we bij Musselkanaal wat vrijwilligers hebben die af en toe iets meer doen is algemeen bekend. Iemand die geregeld de verfkwast ter hand is Geert Sanders. Een paar weken geleden heeft Geert het logo van de VV Musselkanaal bij de ingang van het sportpark van nieuwe verf voorzien. Alles is weer geschilderd in de welbekende groene en witte kleuren en ziet er nu weer prachtig uit. Ook het "hokje" van de Supportersvereniging is opnieuw geverfd en binnenkort worden nog wat andere dingen van een nieuwe verflaag door Geert Sanders voorzien. Namens de voetbalvereniging Musselkanaal: Bedankt Geert.

Wederom forse nederlaag voor Musselkanaal

Musselkanaal - Dat het een moeilijke wedstrijd voor Musselkanaal zou worden hadden velen al verwacht, de thuisclub miste maar liefst vijf spelers wegens blessures, maar dat het zo’n kat en muis spelletje werd was nou ook weer niet verwacht. Eigenlijk was het na elf minuten al weer bekeken, EMMS leidde toen al met 2-0. Het werd nog even spannend door een treffer van de thuisclub maar toen het vijf minuten later 1-3 werd was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Met de uiteindelijke 1-5 nederlaag kwam Musselkanaal nog genadig weg.

De welbekende winkelweek van Musselkanaal staat meestal garant voor weinig punten bij de thuisclub. Dit jaar was dat ook weer zo, twee forse nederlagen dit jaar. Vorige week kansloos verlies tegen Dalen en nu een kansloos verlies tegen EMMS. Misschien had de winkelweek inderdaad invloed op het spel van Musselkanaal maar feit is ook dat Musselkanaal tegen twee teams speelde die een alleraardigst spelletje op de grasmat legden. Vanaf het begin waren de gasten uit Slagharen de bovenliggende partij. Na tien minuten was het raak. Glenn ter Wielen was een ware plaag voor de Musselkanaal verdediging en hij tikte beheerst de 0-1 achter doelman Noah Sahetapy. Nog geen minuut was het ook al 0-2. Namens de thuisclub ging Jeroen Ots in de fout en Yuri Hertsenberg wist met deze kans wel raad. Na een kwartier kwam Musselkanaal wat beter in  het spel en zowaar na 25 minuten kwam de aansluittreffer. Robin Gerlach speelde zich aan de rechterkant prima vrij en zijn voorzet werd binnengelopen door Nick Schoenmaker. Niet al te snel daarna stelde EMMS al weer orde op zaken. Matthijs Boeijing liet zich veel te gemakkelijk uit spelen door Glenn ter Wielen en deze schoot de bal fraai in de verste hoek, 1-3. Musselkanaal kreeg nog een goede  kans op de 2-3 maar de voorzet uit een vrije trap van Robin Gerlach werd door Gerwin Schmitz tegen de lat gewerkt. Niet veel later floot de prima leidende Daniël Dorgelo voor het rustsignaal.
De tweede helft was niet meer van een bijster hoog gehalte. Musselkanaal ontbeerde de klasse om terug te komen in de wedstrijd en EMMS geloofde het eigenlijk wel. Het spande zich niet bovenmatig meer in maar kreeg nog wel diverse kansen. De 1-4 kwam voort uit een corner van Musselkanaal. De bal werd door EMMS naar voren geplaatst en razendsnel werd Jord Anbergen instelling gebracht. Deze was veel sneller dan invaller-keeper Jaron Dam en Anbergen kon simpel intikken, 1-4. Gerwin Schmitz zag een kopbal net naast gaan maar verder kwam Musselkanaal ook niet. In de laatste minuut was het opnieuw Anbergen die scoorde en zodoende de eindstand op 1-5 bracht. Een uitslag waarmee de thuisclub eigenlijk nog best tevreden mee kon zijn. Als de gasten wat nauwkeuriger in de afronding waren geweest was een hogere uitslag zeker mogelijk geweest.
De Musselkanaal supporters werden vandaag flink teleurgesteld. Het leek eigenlijk nergens op. De inzet die er bijvoorbeeld tegen WKE wel was ontbrak vandaag volledig. Het hing als los zand aan elkaar. Musselkanaal speelde eigenlijk in een 
4-2-4 opstelling doordat Gerlach en Oosting als een soort vleugelspeler acteerden. Het middenveld met Potze en Meijer kwam daardoor vaak handen en voeten te kort en werd dikwijls overlopen door het middenveld van EMMS. Het is voor de thuisclub te hopen dat de geblesseerde spelers snel terug zijn want de komende weken moet Musselkanaal tegen ploegen die ook in de onderste helft van de stand staan. Zondag aanstaande komt Protos naar de Parklaan te Musselkanaal.

Een fraaie zondagochtend

Zondagochtend 7 oktober 2018, een fraaie zondagmorgen die me naar het Wetraveld van de VV Musselkanaal bracht. Om 10.00 uur trapten daar Musselkanaal 5 tegen CEC 3 af onder leiding van scheidsrechter Jan Haandrikman. Met mij hadden 22 andere toeschouwers de weg naar dit veld gevonden. Musselkanaal 5 had na twee wedstrijden vier punten verzameld en stond zowaar op een 2e plaats. Eerste verrassing was dat good-old Henk Teuben niet speelde. "Er konden maar zestien spelers op het wedstrijdformulier. Ik had even gekeken naar de tegenstanders en er waren veel jonge spelers bij. Het lijken wel A-junioren, hoewel ik die rechtsback er waarschijnlijk wel had uitgelopen", aldus Henk. Het duurde niet al te lang tot CEC aan de leiding kwam. Gegrabbel van keeper Harry Mensen betekende de 0-1. Niet veel later ook al de 0-2. Toch kwam het vijfde weer terug door een treffer van Tim Klok, 1-2.(zie foto) Nog geen minuut later ook alweer de 1-3. CEC was inderdaad de wat jongere ploeg en daarom kwamen ze ook op een 5-1 voorsprong. Toch maakte Erik Lesterhuis ook weer een goal en hij bracht de stand op 2-5 wat ook de ruststand betekende. Dat er vijf wissels waren kwam goed uit omdat Jesper Klok wegens een blessure er uit moest. Alfa was zijn vervanger. Leider Lars Becker gaf hem de nodige tactische aanwijzigingen. "Where do you play, you play forward, wo spielst du, du musst spielen im mittelfeld", daarna sprak Lars nog een andere taal wat zelfs ik niet kon verstaan en ik denk Alfa ook niet maar hij balde lekker mee. In de pauze gingen er drie spelers uit die naar Emmen-Fortuna Sittard gingen. Ja zo zijn de leiders snel door de wissels heen. In de tweede helft moest ook nog eens Harry Wiekens de strijd laten voor wat het was wegens een blessure. Direct na de pauze scoorde invaller Ronnie Mensen de 3-5. Zoveel doelpunten brengt de mens in de war. De leiders waren er heilig van overtuigd (het was ook zondag) dat het 4-5 was!!!. CEC scoorde weer en toen was het 3-6 of 4-6. Het vijfde bleef het proberen en CEC moest zowaar even de botte bijl hanteren. Scheidsrechter Haandrikman moest iemand van CEC geel geven na een charge op Peter Miegielsen. Tien minuten voor het einde scoorden de gasten de laatste goal,
3-7. Ook leiders Harold en Lars waren tot de conclusie gekomen dat het inderdaad 
3-7 stond. Niet veel later floot Jan voor het einde. De hoge verwachtingen zijn iets getemperd want het vijfde staat nu op een zesde plaats. Met zulks mooi weer en zulks leuk voetbal en wat geouwehoer is het niet verkeerd om op de zondagmorgen eens bij het vijfde te kijken. Heren bedankt.

T. Oeschouwer

Uitslag kaartavond 28 september

Kaartavond:

Afgelopen vrijdag, 28 september, werd er weer begonnen met de maandelijkse kaartavonden in de kantine van de vv Musselkanaal. Opnieuw werd er met veel plezier en inzet gejokerd en geklaverjast.
De dames waren bij het jokeren zeer succesvol en gingen er met de meeste prijzen vandoor. Er wordt trouwens over nagedacht om Herman Rolfes en Annita Middelkamp een cursus jokeren aan te bieden maar men twijfelt of dat zal helpen. Het lijkt wel alsof punten vergaren voor beide tot doel is verheven.
Hieronder de ranglijst jokeren:

 1. A. Rolfes              59 punten
 2. A. Meijer            62 punten
 3. A. Tieben            69 punten
 4. T. de Vries          71 punten
 5. K. Nieboer          74 punten
 6. T. Reining            81 punten
 7. H. weinans         84 punten
 8. A. Scholtens      91 punten
 9. B. Manning        92 punten
 10. H. Starken          92 punten
 11. M. Manning       93 punten
 12. H. Scholtens      107 punten
 13. T. Nieboer          123 punten
 14. A. Middelkamp 126 punten
 15. H. Rolfes             141 punten

Bij het klaverjassen was het opmerkelijk dat Willem Cosse de laatste plaats eindelijk heeft verlaten en een zeer verdienstelijk tweede plaats behaalde. Het hoogst haalbare want de voorzitter, Henk Tieben, was niet te kloppen, afgelopen vrijdag.
Zie de ranglijst hieronder:

1

 Henk Tieben sr

5532

Willem Cosse

5401

3

 Wybren Jongstra

5391

4

 Sjors Krops

5267

5

 Anton Koops

5173

6

 Henk Teuben

5102

7

 Bert Elling

5055

Jeffrey ScholteAalbers

5019

9

 Willem Schomaker

4878

10

 Jan Norder

4806

11 

Henk Brul

4467

12 

Frits Sahetapy

4437

13

 Jan Anton Middelkamp

4360

14 

Roelf van Boven

4337

15 

Jan de Vries

3950

16

 Jos Tieks

3751

17 

Bertus Kuiper

3615

18

 Henk Tieben jr

3527

Een beter milieu begint bij jezelf!

Binnen de vv Musselkanaal zijn we ons bewust van het milieu en de mogelijkheden die er zijn om hier een steentje aan bij te dragen.

De afgelopen tijd zijn meerdere opties besproken en in samenwerking met SUEZ, waar 3e elftal speler Dennis van Klinken werkzaam is, is gekeken naar de mogelijkheden t.a.v. afvalscheiding.

Dit heeft na overleg met Dennis erin geresulteerd dat de komende periode nieuwe afvalbakken in de kantine staan. Belangrijk hierbij is dat vanaf nu het afval wordt gescheiden.  Zo zal er een aparte afvalbak zijn voor de papieren koffiebekers, plastic, GFT en restafval.

Wist je bijvoorbeeld dat de huidige “kartonnen” koffiebekers niet bij het oud papier mogen? De nieuwe koffiebekers mogen wel bij het oud papier. Door de koffiebekers te scheiden van het restafval kunnen deze als oud papier worden ingeleverd en gerecycled worden. De hoeveelheid afval die de vereniging hiermee jaarlijks afvoert zal daardoor drastisch verminderen. Dit gezien het feit dat koffiebekers een groot aandeel in beslag nemen van het afval dat wij jaarlijks verzamelen.

Wij als bestuur willen dan ook een oproep doen aan iedereen om bij te dragen aan het verduurzamen van de vereniging en je afval te scheiden door deze in de kantine in de juiste afvalbak te doen. Het scheiden van afval is immers maar een kleine moeite, maar dient uiteraard dan ook door iedereen gedaan te worden!

Mocht je vragen hebben over dit project of heb je wellicht tips? Neem dan gerust contact op met de bestuursleden Niels Teuben of Paul Kuiper.

 

 

 

 

Kansloze missie voor Musselkanaal in en tegen Dalen

Dalen – Dat Dalen uit een moeilijke middag zou worden voor Musselkanaal daar was bijna een ieder het wel over eens. Maar dat Musselkanaal er in de eerste helft totaal niet aan te pas kwam en zo volkomen overklast werd door de thuisclub daar had het nu ook weer niet op gerekend. Gelukkig voor Musselkanaal bleef de teller op vier staan. De tweede helft scoorde Musselkanaal vanaf de aftrap de 4-1. Ondanks voldoende kansen voor beide teams bleef deze stand op het scorebord.

Al vanaf de aftrap liep Musselkanaal achter de feiten aan. Het was de thuisclub dat direct druk uitoefende op de gasten. Binnen twee minuten was het al raak voor Dalen. Het was uiteindelijk Peter Harkes die in balbezit kwam en met een harde schuiver doelman Noah Sahatapy kansloos liet. Dalen bleef de veel sterkere ploeg maar met soms wat geluk bleef Musselkanaal op een 1-0 achterstand staan. Na 25 minuten verdubbelde de thuisclub de score. De gasten verdediging werd keurig uitgespeeld en het gevaar leek verdwenen toen de bal vanaf links voor het doel langs ging. Jelle Nikkels stond echter nog op rechts vrij en hij schoof de bal perfect tegen de touwen, 2-0. Musselkanaal was het even helemaal kwijt en drie minuten later stond het al 3-0. Ruben Manning verloor een kopduel tegen Tijmen Venhorst en Matthijs Boeijing moest het op snelheid afleggen tegen Nikkels. Deze scoorde zijn tweede goal van de middag. Na 33 minuten was het Nick Schuiling die met een fraaie steekpass Peter Harkes wegstuurde. Harkes scoorde niet veel later ook zijn tweede goal, 4-0. Een debacle leek zich af te tekenen voor Musselkanaal maar gelukkig liet Dalen de touwtjes wat vieren. Pal voor de pauze kreeg Musselkanaal zowaar wat kansjes  maar Robin Gerlach en Rolf Kayser wisten keeper Rick Braam niet te verontrusten. Gerlach liep nog een gele kaart op wegens een forse overtreding op Jesper Kroesen.

Na de pauze had Musselkanaal de posities wat anders neergezet en het had direct succes vanaf de aftrap. Op rechts snelde Gerlach er langs en zijn schot verdween in de rechter benedenhoek bij keeper Braam, 4-1. In de tegenaanval was het verschil alweer bijna vier treffers maar keeper Sahetapy redde bekwaam. Rolf Kayser had de achterstand kunnen verkleinen maar zijn schot ging net over. Na een kwartier in de tweede helft mocht Dalen een vrije trap nemen. Venhorst pegelde van 25 meter de bal tegen de lat. Musselkanaal bleef het proberen maar veel gevaar leverde dat niet op. Het was de thuisclub wat de betere kansen kreeg maar tot twee maal toe faalde invaller Wim Steege oog in oog met Sahetapy. Ruben Sinnema kreeg nog geel van arbiter Louwes na een charge op Gerwin Schmitz. De eindstand bleef zodoende 4-1 waar vooral Musselkanaal tevreden mee mocht zijn na de desastreuse eerste helft. Ook trainer Woortman had weinig toe te voegen aan de nederlaag. “We voetbalden gewoon tegen een hele goede ploeg en Dalen strafte dat in de eerste helft uitstekend af. De tweede helft hielpen de omzettingen bij ons wel wat maar op de zege van Dalen valt niets af te dingen”. Komende zondag komt EMMS uit Slagharen naar de Parklaan te Musselkanaal.

OPMERKELIJK

Af en toe gebeuren er zaken op en rond de velden die een commentaar/berichtje verdienen. Deze keer even iets over scheidsrechter Richard Smit. Richard fluit zoals jullie wellicht weten, na een promotie, op zaterdag de A-junioren in diversen klassen. Richard fluit ook nog op hoog niveau in de zaalcompetitie van de KNVB. En ook de VV Musselkanaal doet dikwijls een beroep op hem om een wedstrijd je te fluiten bij de pupillen, junioren of senioren. 
Richard moest een aantal weken geleden fluiten in Winschoten bij WVV om 12.30 uur. Na een intensieve wedstrijd en een lekkere douche kwam Richard aan in de bestuurskamer van WVV om de wedstrijd vast te leggen in de app van de KNVB. Het was inmiddels ruim 14.30 uur geweest dus de maag begon ook wat te knorren. "Iets drinken scheidsrechter", vroeg de man die de scheidsrechter begeleidde bij WVV. "Ja doe maar een koffie en heb je misschien ook een gehaktballetje voor mij", vraagt Richard. (Bij ons is het de gewoonte dat wij de scheidsrechter altijd vragen of ze iets te eten willen na afloop).  "Jazeker wel", zegt de beste man en komt even later terug met een dampende gehaktbal. "Alsjeblieft en dat is dan 2,50 euro", zegt de beste man. "Wat blieft, eet hem dan zelf maar op", aldus Richard. Een slechte beurt van WVV ben ik ook van mening en dat Richard de gehaktbal met mayo weigerde is wel vreemd, want een beetje honger had hij wel.....

K.L. Epzeiker

Musselkanaal JO17-1 en FC Ter Apel'96 JO17-1 delen de punten

Zaterdag 29 september stond de derby tussen Musselkanaal JO17-1 en FC Ter Apel'96 JO17-1 op het programma. Onder prima weersomstandigheden waren de gasten in de eerste helft het betere team. Het kreeg ook een aantal prima kansen maar doelman Thomas Dijkhuis redde een paar keer fraai. In de pauze had het leidersduo Lars Becker/Frits Sahetapy wat wijzigingen aangebracht en daardoor zat er wat meer pit in bij Musselkanaal. De inbreng van Robin van der Dries en Francois Kral wierp zijn vruchten af. Na tien minuten was het Robin van der Dries die Musselkanaal op voorsprong bracht. Vijf minuten later kwam Ter Apel'96 alweer op gelijke hoogte door Tim Kuper. Musselkanaal liet de koppies niet hangen en toog weer naar voren. Niet veel later werd uit een corner de bal voor het doel geplaatst. Brian Musters kopte uitstekend raak(zie de foto). Maar ook Ter Apel gaf zich niet zomaar gewonnen en een fout bij de thuisclub werd opnieuw prima afgerond door Tim Kuper, 2-2. Net voor de gelijkmaker had Niels Becker zijn ploeg op een grotere voorsprong kunnen schieten maar de iets te praatgrage Renzo Engels redde fraai. De wedstrijd bleef spannend maar gescoord werd er niet meer. Na 80 minuten floot scheidsrechter Erik Meezen voor het einde. Mooi gebaar van Erik Meezen was dat hij zijn vergoeding beschikbaar stelde aan de jeugdafdeling van de VV JVV!

Fraai stukje werk van Alex Musters

Gelukkig beschikken we bij de VV Musselkanaal over een flink aantal vrijwilligers waarvan sommige soms net iets extra's doen. Alex Musters, niet onverdienstelijk voetballend in het vijfde elftal, is er zo eentje.
De kleine aluminium doeltjes, her en der verspreid over de velden, waren hoognodig aan wat herstel toe. Mede dankzij Alex zijn bijna alle (tien) doeltjes vakkundig gerepareerd. Namens alle voetballers, bedankt Alex!

Musselkanaal Beloften opnieuw naar zege

Zondagmorgen 30 september was het weer zover en mochten de Beloften aantreden tegen Bargeres te Emmen. De eerste wedstrijd werd met 6-1 gewonnen tegen Gieten en zondag moest daar een vervolg aan worden gegeven.
De opstelling was al bekend bij Bargeres, geen verrassingen (zie foto).
De eerste helft was onrustig van beide kanten maar het was toch Musselkanaal dat de score opende. Een vrije trap van Nick Schoenmaker ging rechtstreeks in het doel, 0-1. Daarna was het "Spielmacher" Ferry Potze die de bal beheerst, na aangeven van Nick Schoenmaker, van net buiten de zestien binnenschoot, 0-2. Ferry Potze speelde een dijk van een wedstrijd trouwens. De thuisclub was in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk geweest. Opvallend in de eerste helft was het schot van Jeroen Drenth. De keeper van Bargeres stond iets te ver voor zijn doel en Drenth probeerde met buitenkant rechts de keeper te verschalken. Wat volgde was echter een ouderwetse punter die ergens in de buurt van de cornervlag terecht kwam.
In de tweede helft was het duidelijk dat trainer Mensen even de poppetjes weer opnieuw had neergezet. Dit kwam het spel ten goede. Het spel was beter voor de ogen en de Beloften maakten maakten prompt na de rust de 0-3. Lange bal op Niek Veenhoven/Becker die pas in tweede instantie werd afgemaakt. Daarna was het de bank die zich liet gelden. De ingebrachte Kevin van Dam scoorde de 0-4 na een mispeer van de keeper. Ook Davey Miegielsen scoorde als klap op de vuurpijl 0-5. Dit was ook de eindstand die een terechte uitslag was.
Opvallend feit halverwege de tweede helft. Musselkanaal kreeg een vrije trap van de niet onverdienstelijke fluitende Dirk Koning. Koning wijst echter verkeerde kant. "Scheidsrechter het is toch een vrije trap voor ons? Ja klopt, ik was vergeten dat we al gewisseld waren van speelveld", aldus de scheidsrechter. De Beloften deden waar het vandaag voor naar Emmen was gekomen, drie punten binnenhalen. Volgend weekend is men vrij maar daarna zal er op donderdag 11 oktober om 20.00 uur worden aangetreden in en tegen Dedemsvaart. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom!

Tam Musselkanaal onderuit tegen Ruinerwold

Musselkanaal – “Wanneer er vandaag met een zelfde inzet en passie als afgelopen zondag gespeeld wordt dan kunnen we opnieuw een mooie wedstrijd tegemoet zien”, aldus het programmablad van de VV Musselkanaal. En dat was nu net waar het vandaag haperde bij de thuisclub , vorige week een ongekend fanatiek Musselkanaal en vandaag was het allemaal wat te tam, steeds een stapje te laat en daardoor was de overwinning met 2-1 van de gasten uit Ruinerwold misschien ook wel verdiend te noemen.

“We hadden hier niet van hoeven te verliezen, de eerste helft was zeker niet goed van ons. De tweede helft pakten we het wel goed op, wat ik wel vond was dat we vandaag veel te veel de lange bal hanteerden. Verder hadden we denk ik vorige week een goede dag en vandaag was het een stuk minder, op basis daarvan hebben zij wellicht verdiend gewonnen”, aldus een realistische trainer Wessel Woortman.
De eerste helft was zeker van Musselkanaal niet goed te noemen en de eerste kansen waren ook voor Ruinerwold maar verder dan een schot voorlangs en een poging die door keeper Noah Sahetapy werd verijdeld kwamen de mannen van trainer Henri Spijkerman ook niet. Na ruim twintig minuten de eerste kans voor Musselkanaal toen Kevin Oosting na een corner de bal op zijn slof nam maar de pech had dat Ruinerwold verdediger Lad Gol op de doellijn stond om de bal te keren. Even later kreeg namens de gasten Mark Brinkman een kans maar ook zijn schot ging voorlangs. Na 36 minuten opende Ruinerwold de score, vanaf rechts ging een voorzet over een ieder heen, de bal kwam voor de voeten van Kristian de Bruin en hij plaatste de bal in de uiterste hoek net over Sahetapy heen, 0-1. Pal voor de pauze kreeg Gerwin Schmitz de kans om de gelijkmaker binnen te schieten maar keeper Ewout Knol stopte de ingeschoten bal van de Musselkanaal aanvoerder prima.

De tweede helft was het voetbal van Musselkanaal wel wat beter maar Ruinerwold verdedigde de voorsprong prima. Jim Theuns kreeg een goede kans op de gelijkmaker maar zijn schot werd net op tijd geblokt. Aan de andere kant ging Jeroen Ots even in de fout door de bal te kort terug te spelen maar Sahetapy redde net op tijd. Musselkanaal hanteerde te vaak de lange bal die dikwijls een prooi werden voor de robuuste Ruinerwold verdediging of voor de prima keepende Knol. Een kwartier voor het einde viel de beslissing. Mathijs Boeijing maakte binnen de zestien hands en de prima leidende Jan Reints kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Mark Brinkman bracht de stand op 0-2. Vijf minuten voor einde had Aeron Geerts een grote mogelijkheid om de score verder te vergroten maar zijn kans ging via een verdediger van Musselkanaal naast. Het pleit voor Musselkanaal dat men zich niet bij de nederlaag neer wilde leggen en in blessuretijd werd het toch nog even spannend. Een prima actie van Robin Gerlach werd op waarde geschat door Rolf Kayser, 1-2. Musselkanaal gooide alles naar voren en bijna was het Ruben Manning gelukt om  de bal binnen te werken maar doelman Knol bleef rustig en pikte de bal net op tijd op. Hoewel Musselkanaal niet veel minder was dan de gasten stond het na het laatste fluitsignaal toch met lege handen. Volgende week wacht het lastige uitduel tegen mede koploper Dalen.

Lotenactie VV Musselkanaal

Beste leden, ouders en supporters

We gaan deze week weer starten met de jaarlijkse lotenactie van de VV Musselkanaal.

Deze lotenactie komt ten goede aan onze jeugdafdeling waarbij momenteel rond de 200 spelers actief zijn. Om alle 200 jeugdspelers tijdens de trainingen en wedstrijden zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen met o.a. enthousiaste trainers, de juiste materialen, kleding en het organiseren van leuke activiteiten is de opbrengst van de lotenactie vanzelfsprekend erg welkom.

Met deze lotenactie zijn er fantastische prijzen te winnen:

1e prijs:  €300,00
2e prijs:  €150,00
3e prijs:  € 50,00

Daarnaast zijn er nog een aantal huishoudelijke artikelen te winnen van een grill tot aan een droogrek. Met andere woorden voor elk wat wils.

We hopen dat jullie deze actie dan ook van harte ondersteunen en zoveel mogelijk loten aan de man proberen te brengen. De trekking zal plaatsvinden op zondag 18 november en de uitslag zal via de website en andere media kenbaar worden gemaakt.

Mochten er vragen en/of opmerkingen omtrent de lotenactie zijn neem gerust contact op met Frank Tieben of Jeroen van der Laan.

Heel veel succes met de verkoop!!

Valse start Musselkanaal JO19-1 tegen SVBO JO19-1

Musselkanaal JO19-1 moest de competitie starten met een uitwedstrijd tegen SVBO JO19-1. Op het fraaie kunstgrasveld in Barger Oosterveld trok de JO19-1 aan het kortste eind. SVBO was in de eerste helft de duidelijke betere ploeg. Het was wat feller dan de gasten. Daar leek een zekere lamlendigheid te heersen. Teveel jongens gaven niet thuis zoals men dat altijd zo mooi zegt. SVBO kwam dan ook niet geheel onterecht op een 2-0 voorsprong en als het 4-0 was geweest had men ook niet mogen klagen. Een minuut voor de pauze begon Bjorn Banus aan een indrukwekkende solo. Hij passeerde vier man op rij en het schot op doel wat volgde stelde weinig voor. De keeper van de thuisclub dacht: ik help Musselkanaal door de bal te laten lopen. Iets geflatteerd voor Musselkanaal was de ruststand 2-1 voor SVBO. In de pauze werden we door Gonnie getrakteerd op stroopwafels en wat andere lekkere koeken. De tweede helft tapte Musselkanaal JO19 uit een ander vaatje. Na vijf minuten was het Lennart Fehrmann die de gelijkmaker binnenschoot. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en de wedstrijd kon alle kanten op. Halverwege scoorde de thuisclub de 3-2 en dat was het breekpunt. Het was trouwens een wonderschone treffer van de beste speler bij SVBO. Daniek Camies krulde de bal fenominaal in de bovenhoek. Musselkanaal was even de kluts kwijt en de thuisclub profiteerde optimaal door de 4-2 binnen te schieten. Bjorn Banus werd terecht gewisseld door de leiding door even voor eigen rechter te moeten splen. Hij had geluk dat de uitstekend leidende arbiter Jans Weuring dit ontging. Daarna nog een paar grote kansen voor Musselkanaal maar Jos de Boer en Ike Kremer wisten het net niet te vinden. Eindstand dus 4-2 voor SVBO 19-1. Een terechte overwinning omdat de thuisclub wat feller acteerde dan Musselkanaal JO19-1. Opmerkelijk was wel dat de wedstrijd een kwartier later begon omdat de begeleiding van de JO19-1 (vijf man groot) zo handig was geweest om alle kleding in de kantine van Musselkanaal te laten staan!!

Op een van de foto's is nog de enorme regenbui te zien dat een kwartier voor het einde over de het sportpark van SVBO trok. De spelers werden kletsnat maar de bezoekers bleven lekker droog op de tribune.

Uitstekende start van de Musselkanaal Beloften

Na een drietal bekerwedstrijden en een oefenwedstrijd ging dan zondag 23 september ook voor Musselkanaal 2 de competite van start. Gieten 2 was de eerste van de negen tegenstanders dit seizoen. Het was even puzzelen voor trainer Georg Mensen omdat maar liefst negen spelers door allerlei oorzaken afwezig waren. Maar met wat hulp van het derde en JO19  stond er toch een volwaardig team op het kunstgras.
De beginfase was uitstekend te noemen. Al in de tiende minuut schoot Nick Schoenmaker een vrije trap heel fraai in de bovenhoek. Vijf minuten later passte Niek Tieben op Niek Becker en deze schoot de bal beheerst binnen. Binnen het kwartier al op een 2-0 voorsprong. Gieten 2 kreeg twee kansen. Eentje veroorzaakt door keeper Jaron Dam en de andere wist Rick Hendriks net op tijd te verijdelen door de bal van de lijn te trappen. Het 2e was wat meer aan de bal maar werd niet echt gevaarlijk meer. Niek Tieben en Rik Teuben moesten voor de pauze al uitvallen.
De tweede helft kende ook weer een vliegende start. Niek Becker schoot zijn tweede binnen en even later knalde Bjorn Banus op de paal en de terugspringende bal ging via de keeper in het doel, 4-0.  Na een kwartier de fraaiste treffer en die kwam van de voet van Frank Hoving. Een streep van ongeveer 20 meter eindigde in de kruising. Een kwartier voor het einde scoorde Roben Eikens de 6-0. Musselkanaal 2 won de laatste bekerwedstrijd en de oefenwedstrijd met 6-1. Daarom kon het niet uitblijven dat Gieten 2 ook nog scoorde. Vijf minuten voor het einde werd het 6-1 en daarom stond voor de derde keer achter elkaar de 6-1 op het scorebord in het voordeel van de Musselkanaal Beloften. Een prima start van de competitie en het staat mooi dat Musselkanaal 2 voor zeker een week de koploper is.
Op de foto's o.a. trainer Georg Mensen, een tevreden bank, de goal van Frank Hoving en Roben Eikens.

Musselkanaal behaalt dik verdiende zege in Emmen tegen WKE’16

Emmen – Toen het competitieschema bekend werd gemaakt en bleek dat Musselkanaal de eerste wedstrijd uit naar WKE’16 moest was men niet blij. “Direct een pittige tegenstander en ook nog eens een uitwedstrijd, dat zal niet mee vallen om daar een goed resultaat te halen”, was het commentaar bij velen van Musselkanaal. Hoe anders was de realiteit, in de stromende regen behaalde Musselkanaal een meer dan verdiende zege op de oranjehemden. Met 2-1 trokken de gasten aan het langste eind.

Vanaf het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Richard Vos zat Musselkanaal er op als de bekende bok op de haverkist. WKE werd direct teruggedrongen en de eerste tien minuten kreeg het al drie mogelijkheden om de score te openen maar Niek Bos, Gerwin Schmitz en Rolf Kayser wisten het doel net niet te vinden. “We hadden wat informatie vooraf ingewonnen over WKE en het moet gezegd worden dat deze informatie aardig klopte en nog mooier was dat we het ook nog eens tot een juiste uitvoering brachten, het heeft wat kracht gekost maar in de eerste wedstrijd dik verdiend winnen is toch wel erg lekker”, aldus een opgetogen Wessel Woortman die een paar weken geleden opeens de eindverantwoordelijkheid kreeg bij Musselkanaal na het vertrek van Albert Kamps.
Musselkanaal bleef de wat betere ploeg maar opnieuw Schmitz en Bos misten in kansrijke positie. Na 25 minuten kreeg WKE hun eerste kans maar met veel geluk bleef Musselkanaal overeind. Aanvoerder Henk Bakker ging er op links tussenuit en zijn voorzet werd ingeschoten door Ferdy Poelman, met meer geluk dan wijsheid wist verdediger Mathijs Boeijing met zijn voet de bal te keren. De irritaties bij de thuisclub namen toe en Bouke Scholten had geluk dat arbiter Vos niet zag dat hij Schmitz een klap in het gezicht gaf. Vijf minuten voor de pauze werd een treffer van Musselkanaal wegens buitenspel afgekeurd. De vrije trap werd door WKE’16 snel genomen en Poelman kwam vrij voor keeper Noah Sahetapy te staan, maar de jeugdige Musselkanaal keeper toonde zijn klasse door de ingeschoten bal fraai te pareren.

De tweede helft begon identiek aan de eerste. Musselkanaal begon opnieuw veel feller dan de thuisclub en Schmitz had alle pech dat zijn kans net teloor ging. Na een kwartier weer een mogelijkheid voor de gasten door Kayser maar zijn schot ging naast. Vaak zie je dan dat de treffer aan de andere kant valt en het was wederom Poelman die een grote kans kreeg maar net als vlak voor de rust bleef Sahetapy rustig en verijdelde de kans voor WKE’16. Halverwege de tweede helft kwam Musselkanaal dan toch verdiend op voorsprong, met een fraaie pass bereikte Kayser Robin Gerlach en deze snelde op het doel van WKE’16 af en liet keeper Wim Kok volkomen kansloos. Lang genoten de gasten niet van de voorsprong. Twee minuten later mocht WKE’16 op links een vrije trap nemen. De bal kwam hoog voor het doel en de meegekomen Sander Meertens kopte uitstekend in, 1-1. De gasten waren niet geïmponeerd door deze tegenslag en enige minuten later bewees Kayser zijn waarde weer eens. Hij schoot de bal keurig in de rechterbenedenhoek en voor de tweede keer stond Musselkanaal op een voorsprong. De strijd bleef spannend en WKE’16 zocht steeds meer de aanval zonder tot kansen te komen. Musselkanaal kreeg steeds meer ruimte maar deed daar veel te weinig mee. De vermoeidheid begon een woordje mee te spreken. WKE’16 kreeg nog een grote mogelijkheid in de negentigste minuut. Uit een corner was het dat Poelman maar net over kopte. Niet veel later floot Vos voor het einde en de konden de handen van de Groenwitten de lucht in. Een uitstekende opsteker dus voor Musselkanaal door in de eerste wedstrijd direct te winnen van een van de favoriete ploegen in de derde klasse C.

Stem op de mooiste foto voor in onze kantine!

We hebben een fantastisch mooie kantine bij VV Musselkanaal maar missen nog iets aan de wand. Het leek ons leuk om jou als supporter, lid of vrijwilliger ook mee te nemen in dit proces!

Dus stem mee!! Welke foto moet volgens jou in de kantine van VV Musselkanaal hangen?

Onderstaande link stuurt je door naar de fotos's op Facebook, in de beschrijving staat welke foto het is.Heb je geen facebook account dan kun je ons mailen, noem dan wel even welke foto (foto 1, foto 2 etc). Mailen kan naar bestuur@vvmusselkanaal.nl

https://www.facebook.com/Vv.musselkanaal/photos/pcb.1049736508534188/1049733768534462/?type=3&theater

 

Kaartavond vrijdag 28 september

Op vrijdagavond 28 september vanaf 19.30 uur wordt er weer een klaverjas en joker kaartavond georganiseerd in de kantine van VV Musselkanaal.

 

 

Wedstrijdwijzigingen 15 september 2018

Ook voor dit weekend zijn er alweer wat wedstrijdwijzigingen.

Bargeres JO9-2 - Musselkanaal JO9-2 is vervallen. Bargeres heeft zich teruggetrokken.
DZOH JO19-2 - Musselkanaal JO19-1, wedstrijd is verplaatst naar woensdag 19 september, aanvang 20.00 op het veld van VV Musselkanaal.
Musselkanaal VR1 - Zwartemeerse Boys VR1, wedstrijd is verplaatst naar maandag 17 september, aanvang 20.00 uur.

Aan het hoofdveld wordt nog steeds onderhoud gepleegd. Daarom wordt er dit weekend wederom uitgeweken naar het Wetraveld. Musselkanaal 1 speelt zondagmiddag op het kunstgrasveld tegen JVV 1.

De wedstrijdsecretaris

Albert Kamps stopt bij Musselkanaal

De wegen tussen trainer Albert Kamps en Musselkanaal scheiden per direct.

Om gezondheidsredenen heeft Kamps tot zijn spijt moeten besluiten om zijn taken neer te leggen. Albert kampte al langer met gezondheidsklachten en heeft nu dit drastische besluit moeten nemen.

Kamps baalt verschrikkelijk van het besluit dat hij heeft moeten nemen maar zag geen andere oplossing. "Ik heb het afgelopen jaar twee hele zware operaties gehad, die nogal een aanslag op mijn lichaam zijn geweest. Er stond een behoorlijke herstelperiode voor, maar ik had verwacht dat ik weer fris aan het nieuwe seizoen kon beginnen."

Kamps die aan zijn tweede termijn bezig was in Musselkanaal heeft dan ook stevig de balen dat hij het project niet  kan voortzetten. "Samen met Wessel Woortman waren we een nieuwe weg in geslagen om er voor te zorgen dat Musselkanaal de komende jaren een stabiele derde klasser zou gaan worden."

Wedstrijdwijzigingen 1 september 2018

Dit weekend staan de eerste bekerwedstrijden op het programma en omdat het het laatste vrije weekend van de vakantie is en we ook nog eens te maken hebben met wat te droge velden kon een aantal wedstrijdwijzigingen niet uitblijven.
Voorlopig zijn er alleen nog maar wijzigingen op de zaterdag en wel de volgende:
Nieuw Buinen JO11/2 - Musselkanaal JO11/3 uitgesteld naar 3 september 19.00 uur
Borger JO17-1 - Musselkanaal JO17-1 verplaatst naar 10 september 19.00 uur op het terrein van de VV Musselkanaal.
Musselkanaal VR1-Nieuw Buinen VR1 verplaatst naar woensdag 5 sept, 20.00 uur.

Dan zijn er twee wedstrijden verplaatst/omgezet vanwege de droogte.
Valthermond JO9-1 - Musselkanaal JO9-1 wordt om 09.00 uur bij ons gespeeld.
Valthermond JO13-1 - Musselkanaal JO13-1 wordt om 12.00 uur bij ons gespeeld. 

Op zondag 2 september, aanvang: 14.00 uur wordt de bekerwedstrijd tussen De Treffer'16 1 en Gieten 1 op het kunstgras van de VV Musselkanaal gespeeld.

Het hoofdveld van Musselkanaal blijft nog zeker een week gesloten. De drie wedstrijden die daar gespeeld zouden worden dit weekend gaan naar het wetra-veld.

De wedstrijdsecretaris
 

Nieuwe ballenkarren voor de trainers

Afgelopen week zijn de nieuwe ballenkarren in gebruik genomen, vorig seizoen hebben de trainers reeds kennis mogen maken met twee 'prototypes' van eigen fabrikaat en deze uitgebreid kunnen testen.

Uiteindelijk is er een keuze gemaakt en afgelopen zomer is hier door Harold Schomaker hard aan gewerkt en zoals te zien is, het resultaat mag er zeker zijn.

 

 

 

 

Cursus Sportblessures

Huis voor de Sport Groningen organiseert ook in 2018 diverse scholingen voor leden van sportverenigingen. In deze mailing leest u meer informatie over de cursus Sportblessures( wordt gehouden in Stadskanaal) en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

Sportblessures

Al enige jaren organiseert Huis voor de Sport Groningen de populaire cursus Sportblessures, voorheen bekend als EHBSO. Hierin wordt aandacht besteed aan de belasting en belastbaarheid van de sporter. Deelnemers leren een blessure te beoordelen en eerste hulp bij sportongevallen toe te passen. Ook wordt ingegaan op nazorg die eventueel verleend moet worden aan de sporter. Een gekwalificeerd sportfysiotherapeut van Medisch Centrum Zuid zal in theorie en praktijk uitleg geven over hoe er gehandeld moet worden bij een ongeval.

De cursus duurt één avond. Iedereen die te maken heeft met sport mag deelnemen. Dat kan zijn als trainer, begeleider of  ouder van een jeugdlid. Na afloop ontvangt u binnen twee weken een bewijs van deelname.

Cursusgegevens

Datum:                          Dinsdag 16 oktober 2018
Tijd:                               19.00-22.00 uur
Locatie:                          Kantine Runners Stadskanaal
Adres:                            Noorderpoort, Sportparklaan 5
                                      9502 CW Stadskanaal
Kosten:                         Geen


Meld je aan bij een bestuurslid van de vv Musselkanaal voor meer informatie en/of om je aan te melden voor de cursus.

Training overige senioren

Met ingang van woensdag 29 augustus wordt officieel de training van de overige senioren hervat. Om 20.00 uur staat trainer Jacob Bruinsma weer te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Musselkanaal 3, 4 en 5 vallen onder de overige senioren. Deze drie elftallen bestaan uit circa 60 spelers. Hoewel iedereen natuurlijk van harte welkom is, is het niet te hopen dat ze er alle zestig zijn want dan wordt het toch wel wat krap op het trainingsveld. Ook direct even een opmerking over de training van 5 september. Deze moet plaatsvinden op het wetraveld omdat de Mussellkanaal VR1 een bekerwedstrijd moeten spelen op het kunstgras tegen Nieuw Buinen VR1. Jacob daar volgende week graag even rekening mee houden.

Trainingsschema 2018-2019

De trainingen voor de jeugd worden vanaf 27 augustus weer opgestart, uitzondering zijn een aantal standaard elftallen die in overleg met de trainer iets eerder gaan starten. Als eerder gemeld begint de A-selectie as zondag 19 augustus om 11.00 uur met de 1e training.

Belangrijk is om door de droogte en advies van de gemeente momenteel alleen te trainenop het kunstgrasveld getraind.

Zie voor de trainingsdagen, tijden en velden het bijgevoegde schema.

trainingsschema 2018-2019

TC

Foto op voetbal.nl

Bij controle van de spelerspassen moet er een duidelijke foto van de speler te zien zijn. Een aantal spelers hebben dat nog steeds niet aangepast met als gevolg dat ze verplicht zijn om hun id-bewijs elke week mee te nemen. Om hier vanaf te zijn heb je nu de mogelijkheid om een duidelijke foto van jezelf weer te plaatsen op voetbal.nl.
Pas dit aub even aan en dan scheelt het weer wat administratieve romslomp!

De wedstrijdsecretaris.

Spelregelbewijs

Vorig jaar augustus hebben een aantal jongens van de JO17 bericht gehad dat ze hun spelregelbewijs moesten halen. We zijn nu bijna een jaar verder en ik heb moeten constateren dat nog maar een paar jongens daadwerkelijk begonnen zijn om dit bewijs te halen.
Wanneer het spelregelbewijs voor 1 september niet gehaald mag je niet spelen!! Omdat de eerste bekerwedstrijd op 1 september is lijkt het me raadzaam om toch maar met de cursus te beginnen omdat anders het elftal waar je in speelt straks problemen krijgt omdat je niet mag voetballen.

Binnenkort ontvangen een andere jongens van de JO17 hun inloggegevens. Zij hebben nog ruimschoots de tijd (n.l. 1-9-2019)om het spelregelbewijs te halen maar een jaar is zo voorbij.

Voor meer info kun je mij mailen of bellen.

Bert ten Hoff, wedstrijdsecretaris.

Trainingen zondag 19 augustus

Zondag beginnen de trainingen voor de A-selectie weer. Om 11.00 uur is de eerste training.

Even iets over de velden. Voorlopig mag er alleen nog maar op het kunstgrasveld getraind worden. Het hoofdveld en Wetraveld zijn nog steeds gesloten. Dit in opdracht van de gemeente. Dan even over het veld achter de kantine. Door de aanhoudende droogte mag dit veld absoluut nog niet gebruikt worden.

Dus: voorlopig alleen het kunstgrasveld gebruiken!!

De consul

Groenploeg start de werkzaamheden

Vrijdag 10 augustus is het weer zover. De groenploeg van de VV Musselkanaal maakt weer een begin met hun werkzaamhden op en rond de velden van de VV Musselkanaal.
De groenploeg bestaat uit een man of acht maar kan nog wel wat extra mankracht gebruiken. Dus wanneer je op de vrijdagochtend niets te doen hebt kom eens keer kijken op de vrijdagmorgen bij de kantine. Wellicht kun of wil je meehelpen om op sportveld er prima te laten uitzien. 
Hoewel het nog maar begin augustus is zullen de eerste werkzaamheden bestaan uit het opruimen van de bladeren!! Door het droge weer laten de bomen al vele bladeren vallen en deze zullen eerst wel opgeruimd moeten worden.
Volop werk aan de winkel dus voor de vrijwilligers van de groenploeg. Wat ook mooi is om te vermelden is dat er bijna elke week wel iemand jarig is. Daarom is er bijna altijd wat lekkers in de koffiepauze.

Indelingen 2018-219 bekend

De indelingen van alle elftallen zijn inmiddels bekend. Op voetbal.nl kun je alles al weer vinden.
Hieronder alleen de indeling van Musselkanaal 1:

CEC
Dalen
EMMS
FC Ter Apel'96
Musselkanaal
Protos (nieuw promovendus)
Raptim (nieuw degradant)
Ruinen (nieuw promovendus)
Ruinerwold (nieuw degradant)
Sleen
SVV '04
Twedo
Weerdinge
WKE '16 (nieuw kampioen)

In vergelijking met vorig jaar zijn Dalfsen (kampioen), OVC'21 (gedegradeerd), HODO (gedegradeerd), Gieten en USV er niet meer bij.

Het speelschema en beker indelingen worden later bekend.

De wedstrijdsecretaris

Tweede spiegelavond wederom goed bezocht!

Maandag 25 juni heeft de tweede bijeenkomst vanuit de procesgroep plaats gevonden. Allereerst gaat onze dank uit naar alle mensen die de moeite hebben genomen aan te sluiten deze avond! Bedankt!!

Alle inbreng van deze avond is inmiddels verwerkt en wordt weer meegenomen in actie punten die moeten worden uitgevoerd.

De aftrap van de avond begon met het reageren op vijf stellingen die betrekking hadden op VV Musselkanaal. Eens of oneens en waarom dan??

De stellingen waren;

 1. Bij VV Musselkanaal mogen alle leden zich uitspreken
 2. Wij communiceren op de wijze die past bij VV Musselkanaal
 3. Bij VV Musselkanaal infomeren we alle leden
 4. Bij VV Musselkanaal respecteren wij elkaar voldoende
 5. Bij VV Musselkanaal krijgen leden waardering

De reacties hierop waren zeer divers, zowel negatief als positief. Met name de communicatie verdiend zeker de nodige aandacht, niet alleen soms het gebrek aan communicatie maar ook de manier waarop kan volgens het grootste gros positiever.

Vanuit deze reacties zijn actiepunten geformuleerd, voornemens om binnen 2 jaar te realiseren. In de bijeenkomst na de vakantie gaan we kijken welke actiepunten er nog bij kunnen maar ook wie gaat wat doen????

Het bestuur kan het niet alleen, de procesgroep kan het niet alleen, samen moeten we de schouders er onder zetten!

Enkele actiepunten die geformuleerd zijn;

Waar staan we over 2 jaar.

Informeren;

 • Ieder nieuw lid (jong of oud) ontvangt een informatie pakket.
 • Informatie avond voor F en E jeugd, 2 keer per jaar
 • App waar actuele informatie in staat

Communicatie;

 • Negativiteit? Durf het bespreekbaar te maken; je bent vast niet de enige die het waarneemt. Leg het bij de juist mensen.
 • Juiste invulling van communicatiemiddelen (Facebook, website etc)
 • Uitdragen wat er gepland staat/ agenda ( van slotfeest tot inloopavonden van het bestuur)Transparantie.
 • Positief in communicatie (wedstrijdverslagen, wedstrijdboekje, informatie site) en terugkoppeling.
 • Weten we juiste personen te benaderen à smoelenboek op de site/kantine.

Respect en waardering;

 • Er zijn richtlijnen voor afscheid/waardering van spelers, vrijwilligers. Duidelijke hoofdlijn wat we willen, inzichtelijk gemaakt zijn wie waar staat qua “dienstjaren”
 • We spreken met mensen i.p.v. over mensen
 • Kennen we onze leden en weten we hoe we kwaliteiten moeten benutten (trainers,  hulp bij doe dag, hulp bij toernooien, jeugdactiviteiten etc.}
 • Blijven we activiteiten als vrijwilligersavond,slotfeest, sponsoravond, doedag, toernooien jaarlijks voortzetten.

Voorlopige indeling seizoen 2018-2019

 

                                                                                                                      

Musselkanaal, 04 juli 2018

Toelichting voorlopige indeling senioren- en jeugdteams seizoen 2018-2019.

De afgelopen periode is er door de technische commissie hard gewerkt om tot een nieuwe indeling voor het seizoen 2018-2019 te komen. In eerste instantie zorgen de coördinatoren op basis van leeftijd en aantallen voor een ruwe indeling. Vervolgens wordt deze indeling gezamenlijk met de betreffende trainers en leiders in diverse vergaderingen verfijnd tot de huidige voorlopige indeling. De KNVB heeft 15 juni als uiterlijke datum gehanteerd wat betreft de overschrijvingen van en naar verenigingen waardoor er vanaf dat moment pas duidelijk is hoeveel spelers er daadwerkelijk staan ingeschreven.

Aangezien gedurende de zomerstop nog spelersmutaties kunnen plaatsvinden blijft dit eerst een voorlopige indeling. Het bestuur heeft positief gereageerd op de indeling en dankt alle betrokken partijen voor de verrichte inspanningen.

Komend seizoen zijn er zeven seniorenteams actief.  De A-selectie bestaat komend seizoen uit 18 spelers en de  B-selectie uit 20 spelers. De overige senioren; het derde, vierde en vijfde elftal hebben weer de nodige versterkingen aangetrokken en kunnen met een gerust hart aan de competitie beginnen. Het afgelopen seizoen hebben ze elkaar, waar mogelijk, goed geholpen en we hebben er vertrouwen in dat dit komende seizoen ook het geval zal zijn. De Dames bestaan uit twee teams waarbij Dames I uit een elftal en Dames II uit een zevental bestaat.

Komend seizoen zijn er 12 jeugdteams actief, 1x JO19, 1x JO17, 2x JO15, 2x JO13, 3x JO11, 2x JO9 en 1x JO8. Nieuw dit seizoen bij vv Musselkanaal is de start van een JO8 team die 6x6 gaan spelen, de KNVB wil graag dat iedere speler zoveel mogelijk in zijn eigen leeftijdscategorie gaat spelen. Echter is dit qua aantallen voor de kleinere clubs lastig om hier voor alle categorieën invulling aan te geven.

De KNVB is in het seizoen 2017/2018 gestart met een aantal nieuwe wedstrijdvormen[1] voor de pupillen.  De JO8 en JO9 spelen met 6 tegen 6 op een kwart veld. Volgens de KNVB sluit spelen op een kleiner veld beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Vanaf het seizoen 2018 -2019 starten de onder 11 en onder 12 pupillen met het spelen van 8 tegen 8[2] wedstrijden op een veld dat iets kleiner is dan een half veld (42,5 x 64m). In tegenstelling tot de onder 8, 9 en 10 pupillen worden de wedstrijden bij deze leeftijdscategorieën geleid door een pupillenscheidsrechter. Vanaf de onder 11 leeftijdscategorie publiceert de KNVB ook actief rangen en standen.

 

Mochten er naar aanleiding van de indeling bij de leden of ouders/verzorgers nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij dit als technische commissie graag. Wij zijn vanzelfsprekend altijd bereid om in gesprek te gaan.

Met een sportieve groet en iedereen een goede vakantie gewenst.

Namens de technische commissie,

Harold Schomaker [JO9], Richard Kuper [JO11], Arco Kuiper [JO13/15/17/19], Mark van Klinken [Senioren], Harry Mensen [Dames],  Bert de Vries [Keepers] Henk Honken en Jeroen van der Laan.

 

Klik hier voor de voorlopige indeling

 

Nieuwe trainers seizoen 2018-2019

Voor het komende seizoen 2018-2019 zijn een paar wijzigingen op trainersgebied.

Wessel Woortman blijft als Ass. trainer van de A-selectie

George Mensen gaat de B-selectie trainen,

Johan Schoenmaker gaat de Dames trainen.

TC

 

Iedere dinsdag inloopmoment bestuur 19.30-20.00 uur

Communicatie is één van de belangrijkste pijlers binnen een vereniging.

Het bestuur merkt dat er in de communicatie binnen de vereniging nog wel stappen gemaakt kunnen worden.

Om hierin verbetering te brengen en toegankelijker te zijn is er vanaf deze week iedere dinsdagavond tussen 19.30 uur en 20.00 uur de mogelijkheid om de bestuurskamer binnen te lopen voor vragen, opmerkingen en ideeën.

Er zal tijdens dit inloopmoment minimaal één bestuurslid aanwezig zijn die u te woord kan staan.

Ook kunt u natuurlijk altijd één van de bestuursleden aanspreken op het sportpark, zij staan u graag te woord.

Feestelijke afsluiting Groep 3

Het derde elftal van Musselkanaal heeft het seizoen afgesloten met een door de feestcommissie goed verzorgde avond bij de Schaapsberg.

Het derde is als 2e geëindigd in de competitie en greep dus net naast de schaal, dit terwijl leider Robert Krops toch wekelijks laat zien hoe je vooral in de schaal grijpt.

Bij dit verslag een aantal foto’s want traditiegetrouw worden er een aantal prijzen uitgereikt:

Speler van het jaar: Ronald Weijnans

Wisselspeler van het jaar: Henk Tieben

Tot zover de prijzen waar nog sprake was van enige spanning.

Bart Haan ontving de beker voor topscorer van het seizoen.

De man van glas medaille was dit jaar wederom voor Niels Teuben. Het is voor de leiding inmiddels duidelijk dat hoe groter het lichaam is de kans op pijntjes evenredig stijgt.

Groep 3 gaat nu bijkomen van het seizoen en wenst een ieder een goede vakantie!

Tweede bijeenkomst n.a.v. spiegelavond op maandag 25 juni

Maandag 25 juni om 19.30 uur is de tweede bijeenkomst. In de vorige bijeenkomst hebben we gesproken over waar onze club voor staat en waar we trots op zijn.

Deze tweede avond praten/discussiëren we over diverse thema’s; bijvoorbeeld communicatie, respect en waardering.

We willen clusteren waar onze leden/supporters en vrijwilligers tegenaan lopen en samen met hen kijken naar de ideale situatie en hoe we daar dan komen.

Heb je een duidelijk beeld van hoe onze vereniging er in de nabije toekomst uit moeten komen te zien, wil je mee discussiëren en meedenken? Dan ben je van harte welkom!

Daarnaast zullen we net als bij de vorige bijeenkomst mensen weer benaderen die de vorige keer hebben aangegeven om aanwezig te willen zijn.

Laat even weten dat je komt via ons mailadres procesgroepvvmsk@gmail.com, geef je op in de kantine of bij Ellen Drenth-Baas.

Tweede plaats voor JO17-1 AB - toernooi Valthermond

Tweede plek voor onze JO17-1!!!

Graag willen we de volgende sponsoren bedanken die onze deelname aan het AB toernooi in Valtermond mogelijk hebben gemaakt;

Jan Potze van JHP cleaning

Gert Jan Teuben van Teuben Transport

Chris Heller van Heller dakpannen reiniging

Harold Stoker van Stoker keukenmontage

Tom van der Zwaag van Electro van der Zwaag

Nogmaals hartelijk dank voor jullie sponsoring!

Namens de spelers, leider en trainer van JO17-1 (B1)

Daksproeier Nieuws!!

Zaterdagavond 30 juni staat het welbekende daksproeier toernooi gepland!

Alles is rond!

De ploegen zijn bekend!

De scheidsrechters zijn geregeld!

Muziek is rond!

Beveiliging aanwezig!

Tevens een grote verloting!

Aanwezig 18.00 uur

Aanvang 18.30 uur

Bieruitreiking rond 21.30 uur

Tot 30 juni!!!!

Alleen toegankelijk voor leden, donateurs, supporters en sponsoren van deelnemende verenigingen!

 

Namens G.J.T              C.H                  G.T.H

Zomerstop jeugdtrainingen

11 juni 2018

De trainingen van de jeugd zijn met ingang van deze week gestopt. Eind augustus worden deze weer opgestart, nadere informatie daaromtrent volgt.

TC

Batse Organisatie bedankt vrijwilligers

Onder zonnige omstandigheden is afgelopen weekend het vijfde Batse Jeugdvoetbaltoernooi gespeeld. Meer dan 80 teams met in totaal zo’n 900 voetballers maakten er een prima weekend van. Helaas op het laatste moment nog enige afmeldingen dus het improvisatievermogen van de organisatie werd op de proef gesteld.  

Van de deelnemers werd een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het goede doel, “Het vergeten Kind”. Het eindresultaat was nog niet bekend maar zeker is dat er meer dan € 1750 aan vrijwillig bijdrage is gedoneerd.

Een prima resultaat waar de organisatie van “Het Vergeten Kind” zeer blij mee is. Binnenkort zal de cheque worden overhandigd. Voor de organisatie van het Batse toernooi prettig dat de winnaars van de diverse poules keurig werden verdeeld.

O.a. vv Nieuw Buinen, SJS, Ter Apel, DZOH, Klazienaveen, sc Stadskanaal, WWV, BBC en natuurlijk ook vv Musselkanaal mochten de grote bekers in ontvangst nemen. Dit onder toeziend oog van honderden supporters.

Foto’s van het evenement binnenkort op de Facebook site van het Batse toernooi. Like de pagina J

Al met al een uitstekend visitekaartje voor de vv Musselkanaal waarin meer dan 50 vrijwilligers gedurende enkele maanden en natuurlijk dit weekend zeer actief mee bezig zijn geweest. Bij deze willen wij alle vrijwilligers (o.a. kantine, schoonmaak, scheidsrechters, fotografie, activiteiten commissie, groen/veld onderhoud en iedereen die niet genoemd is ) bedanken. Ook dank aan alle sponsoren en de VV Nieuw Buinen voor het lenen van de doelen. Wij hopen in 2019 weer een beroep op jullie te mogen doen.

 

Arco, Jeroen, Harold, Ronnie, Frank, Harold & Henk.

Musselkanaal JO11-1 kampioen !

Afgelopen zaterdag,  2 juni, heeft JO11-1 een zwaarbevochten kampioenschap behaald.  Met 4 titelkandidaten was het een spannende race.

Na een toch wel dramatische najaarscompetitie kwam het team dit voorjaar goed uit de startblokken. Een aantal overwinningen met dubbele cijfers gaf direct goede hoop. Maar na uitglijders tegen titelkandidaten Pekelder Boys en SJS leek alle kans op een kampioenschap vervlogen. Gelukkig werden de verdere wedstrijden door goed voetbal gewonnen zodat door onnodig puntverlies van de concurrentie er toch weer kansen kwamen.

De taak was nu om te blijven winnen en hopen op foutjes van de andere titelkandidaten. En zo geschiede... SJS liep averij op tegen Gasselte en Pekelder Boys tegen Westerwolde.

Thuis werd door de groenhemden een goede stap gemaakt voor het kampioenschap met winst op koploper Bellingwolde. De laatste wedstrijd tegen Veendam moest de beslissing brengen. Alleen winst was goed genoeg voor het kampioenschap.

Hoewel Veendam op papier toch de mindere partij was liepen bij sommige spelers en leiders de spanningen hoog op. Het leek zelfs wel alsof de leiders het meest gespannen waren. Marcel Heller had 's morgens het toilet al vaker gezien dan zijn vrouw en stond met knikkende knieën op het veld.

Gelukkig werd er door drie snelle goals al gauw een eind gemaakt aan de spanning en stond er een eindstand van 9-0 op papier. kampioen!!

Nu snel op de kar en daarna patat eten in de kantine. Er moest echter nog wel een belofte ingelost worden door de leiders. Bij kampioenschap zouden Marcel Heller, Erwin Kremer en Marcel Gersonius en frisse duik nemen in de vijver bij het sportpark.  Niet nadenken dus en springen maar.

Na hard lachen door spelers en het groot aantal toeschouwers konden de spelers niet achter blijven en vergezelden ze hun trainers in het heerlijk ruikende water.

Al met al een puike prestatie van het team waar ze trots op mogen zijn!  Een team dat naast teamgenoten, ook een vriendengroep werd. Een groep jongens, die samen met onze rots in de branding, Kim, door goed voetbal en mooi samenspel zichzelf heeft beloond met deze prijs.

Een team waar de leiders trots op zijn...chapeau!

 

 

Musselkanaal blijft in de 3e klasse na eclatante zege op Wijster

Musselkanaal – Voor het derde jaar op rij lukte het Musselkanaal zich op de slotdag veilig te spelen. Twee seizoenen terug versloeg het op de laatste dag CEC met 3-0, vorig jaar verloor het in de nacompetitie eerst van HSC en won het uiteindelijk van HOC en dit jaar werden in de nacompetitie eerst de Blesse en vandaag dus Wijster met 7-0 verslagen. Vooraf was een ieder er van overtuigd dat Musselkanaal een gemakkelijke middag zou beleven tegen Wijster. Zaak voor het trainersduo Kamps en Woortman om te waken voor onderschatting. In de eerste helft ontliepen de beide ploegen elkaar ook niet zoveel maar toen Jordy Oost vlak voor de pauze de 2-0 en 3-0 binnenschoot was het gedaan met het verzet van Wijster. Uiteindelijk stokte het bij 7-0 maar als de Musselkanaal voorwaartsen wat zorgvuldiger om waren gegaan met de vele kansen had de wedstrijd ook zo maar in dubbele cijfers kunnen eindigen.

Grote opluchting dus bij Musselkanaal. Het gehele seizoen stond het zo’n beetje bij de onderste drie ploegen wat dus nacompetitie zou betekenen. Na de winterstop groeide de ploeg wel meer naar elkaar toe en zestal weken voor het einde leek het er zelfs in te zitten zich rechtstreek veilig te spelen. Een paar ongelukkige wedstrijden , SVV’04 en Dalfsen, waarin het in de laatste minuut een doelpunt om de oren kreeg en een hele slechte wedstrijd thuis tegen Sleen brachten Musselkanaal niet verder dan de twaalfde plaats. Volgens trainer Albert Kamps heeft zijn ploeg veerkracht getoond. “Vandaag was een goede afspiegeling van onze periode na de winterstop, het is meer dan terecht dat we in de derde klasse blijven. We hebben af en toe wat pech gehad de laatste weken en gaven de punten soms ongelukkig weg. Daarom was de wedstrijd thuis tegen Sleen ook onbegrijpelijk. Maar de zege van vandaag maakt dan ook veel goed, vooral in de eerste helft ging het nog best moeizaam maar uiteindelijk was de zege meer dan verdiend”.

De eerste kans van de wedstrijd was ook voor de gasten uit Wijster. Ronald Ipema had echter de pech dat zijn bekeken schot via de lat overging. Het eerste gevaar van Musselkanaal kwam na een vrije trap van Rolf Kayser. De goed ingeschoten bal werd prima gekeerd door keeper Harm Jan Fransens. In de dertiende minuut kwam Musselkanaal op voorsprong en natuurlijk was het Jordy Oost die dat deed. Vanaf een meter of twintig pegelde hij de bal uiterst precies in de rechterbovenhoek. Beide ploegen deden niet zo veel voor elkaar onder en kregen ook wel een aantal aardige kansen. Marc Priet schoot maar net naast en een kopbal van Ruben Manning aan de thuisclub zijde ging ook net naast.. De grootste kans voor Wijster was na een half uur toen aanvoerder Bart Popping vrij voor het doel opdook maar tot opluchting van Musselkanaal naast schoot. Even later ging Kevin Oosting lelijk in de fout maar hij had geluk dat Wijster de bal over het doel van Arjan Scholte Aalbes tikte. Musselkanaal werd geleidelijk wat sterker en een paar minuten voor de pauze was Wijster het spoor dan ook duidelijk bijster. Tot twee keer toe kreeg Oost het weer eens op zijn heupen. Eerst bracht Kayser hem fraai in stelling en middels een mooie schijnbeweging was Fransens kansloos. Nog geen minuut later snelde Oost er op links vandoor en dat betekende de 3-0.

In de pauze werd Aron Berends bij de thuisclub vervangen door Robin Gerlach. Na de twee minuten was de hoop voor Wijster definitief vervlogen. Oost werd weer eens de diepte ingestuurd en doelman Fransens leek voor redding te zorgen maar maaide finaal over de bal heen. Voor Oost was het toen simpel om zijn vierde van de middag te scoren. Vanaf dat moment voetbalde er eigenlijk maar een ploeg meer. Musselkanaal kon naar hartenlust aanvallen en Wijster legde zich neer bij de degradatie. Musselkanaal scoorde nog drie keer. Oost maakte zijn vijfde van deze middag en bracht de score op 5-0. Twee minuten later was het Kayser die de 6-0 liet aantekenen en voor het slotakkoord tekende zes minuten voor het einde Robin Gerlach. Gezien de vele kansen had de score nog veel hoger kunnen uitvallen maar dat leed bleef Wijster bespaard. Musselkanaal won met 7-0 en bleef zodoende dus voor het derde jaar op rij in de slotwedstrijd derdeklasser.

Trainingen overige senioren stopgezet

De training van de overige senioren is met ingang van woensdag 6 juni stopgezet. De laatste tijd was de trainingsopkomst zeer laag. Meestal maar een handjevol spelers en te weinig om een partijspel te doen. Iedereen leek geblesseerd of voetbalmoe! Daarom is trainer Jacob Bruinsma er per heden mee gestopt. In het nieuwe seizoen nieuwe kansen om te trainen. Woensdag 5 september  gaat trainer Bruinsma er van uit dat een ieder weer aanwezig is. Tot ziens zaterdag op het slotfeest en zondag bij het eerste en alvast een prettige vaknatie gewenst.

Trainer Jacob Bruinsma

Musselkanaal overwint de eerste horde in de nacompetitie

Blesdijke – Wil Musselkanaal derdeklasser blijven dan moet er in de nacompetitie twee keer worden gewonnen. In de eerste wedstrijd uit tegen de Blesse is dat gelukt. Behoudens de eerste tien minuten had Musselkanaal het wat moeilijk maar toen het eenmaal gelijk geworden was waren de gasten de bovenliggende partij. Na een 4-1 voorsprong in de tweede helft maakten de Groenhemden het zichzelf weer onnodig moeilijk door een aantal missers. Uiteindelijk wist Musselkanaal met 5-3 te winnen en zodoende mag het zondag 10 juni tegen Wijster thuis uitmaken wie in derde klasse blijft.

Zoals al gezegd begon het niet goed voor de Groenwitten. Na vijf minuten mocht de Blesse een corner nemen en tot ontzetting schoot Ferdinand van der Sluis heel fraai raak, echter wel in zijn eigen doel, 1-0. Musselkanaal was even aangeslagen en bijna profiteerde de Blesse optimaal. Yannick Kemerink ging alleen op het doel van Arjan Scholte Aalbes af maar gelukkig voor Musselkanaal schoot hij in het zijnet. Na tien minuten kwam Musselkanaal alweer op gelijke hoogte. Een voorzet van Kevin Oosting vanaf de rechterkant werd simpel ingekopt door de topscoorder van de gasten, Jordie Oost. Vanaf dat moment dicteerde de elf van trainer Albert Kamps de wedstrijd. Vooral de snelle vleugelspitsen Aron Berends en Kevin Oosting waren levensgevaarlijk door steeds langs hun directe tegenstanders te snellen maar doelpunten leverde het voorlopig niet op. De fraaiste kans was voor Aron Berends maar keeper Joran de Groot redde fraai. Het was slechts uitstel van executie want na 26 minuten was het wel raak. Musselkanaal mocht een vrije trap nemen, de bal werd in de voeten van Rolf Kaijser gespeeld, deze draaide fraai bij zijn tegenstander weg en schoot in de rechterbenedenhoek, niet eens zo hard maar wel akelig secuur, raak, 1-2. Na een half uur ging Jorn Wiekens in de fout maar Hessel Lugtenberg van de Blesse wist niet te profiteren. Gerwin Schmitz kreeg nog een prima mogelijkheid op de 1-3 maar werkte de bal naast en aan de andere kant schoot Willem Adema goed op het doel maar Scholte Aalbes redde uitstekend.

De tweede helft begon Musselkanaal uitstekend. Gerwin Schmitz ging binnen een minuut er alleen vandoor maar in plaats van de bal af te geven op Oost schoot hij hopeloos mis. Na vijf minuten opnieuw een eigen doelpunt maar nu was het de Blesse wat een vrije trap van Kaijser in het eigen doel werkte, 1-3. Twee minuten later leek de wedstrijd beslist toen de mooiste treffer van de middag viel. Berends werd de diepte in gestuurd en was wederom veel sneller dan zijn directe tegenstander. De voorzet van Berends werd op juiste waarde geschat door Kaijser, hoog in het doel belandde de bal tegen de touwen, 1-4. Musselkanaal geloofde het toen wel en bracht zichzelf weer in de problemen. Eerst was het Kemerink die een grote kans miste door in het zijnet te schieten en na 70 minuten ging Wiekens in de fout. Scholte Aalbes probeerde nog te redden maar knalde de bal tegen Kemerink aan en de bal rolde zo maar binnen, 2-4. Drie minuten later snelde invaller Robin Gerlach er op rechts langs en zijn voorzet kwam in de voeten van Kaijser. Deze draaide weer goed bij zijn tegenstander weg en hij scoorde zijn derde van deze middag, 2-5. Kamps had inmiddels twee keer gewisseld in de verdediging en dat kwam het spel achterin bij Musselkanaal niet ten goede. Toen Jeroen Ots zes minuten voor het einde ook nog weer eens in de fout ging werd het 3-5 door invaller Wilco Oosterhof. Met de moed der wanhoop gooide de Blesse alles naar voren. Het leverde Musselkanaal nog een aantal niet te missen kansen op maar Gerlach, Oost en Oosting faalden. De laatste kans was voor de thuisclub maar Sander Stuurman schoot hoog over. Even later floot de prima leidende Van der Kamp voor het einde.

Een verdiende overwinning vond ook trainer Kamps. “Dik verdiend deze zege maar we maken het ons zichzelf weer onnodig moeilijk. Scorend vermogen hebben we genoeg maar verdedigend moet het net allemaal wat scherper. Volgende week thuis tegen Wijster moeten we het maar af maken. Gemakkelijk zal het niet worden, zij winnen vandaag ook, van onderschatting zal zeker geen sprake zijn”. Zondag 10 juni om 14.00 uur zal Musselkanaal aftrappen tegen Wijster en dan zal blijken welke van deze twee ploegen derdeklasser blijft.

Het zit er bijna op voor de meeste teams

Dit weekend staat voor de meeste teams de laatste wedstrijd op het programma. Voor één team hopen we zeker dat het niet de laatste wedstrijd is. Maar daarover later meer.
Voor een viertal teams staat er dit weekend nog heel veel op het spel.
Allereerst Musselkanaal JO11-1. Dit team staat samen met SJS JO11-1 en Bellingwolde JO11-1  bovenaan met alledrie 24 punten. Het doelsaldo van Musselkanaal JO11-1 is echter beduidend beter dan de twee concurrenten. Bellingwolde en SJS moeten ook nog spelen tegen teams waar ze niet zomaar heel dik van zullen winnen. Wanneer Musselkanaal JO11-1 om 09.30 uur aan de aftrap staat tegen Veendam 1894 JO11-3 en ze doen wat ze de laatste weken al deden dan kan het kampioenschap hun bijna niet meer ontgaan.

Dan Musselkanaal JO19-1. Doordat het team derde is geworden in de hoofdklasse, neemt het de periodetitel van kampioen Hoogeveen over. Ze hebben het echter niet getroffen omdat de eerste wedstrijd een uitwedstrijd betreft tegen FC Zutphen. Om 11.45 uur moet er worden aangetreden tegen het team uit Zutphen. Volgens de routeplanner van de ANWB bedraagt de afstand 150 km en duurt het 1 uur en 45 minuten alvoor je in Zutphen bent. Het betreft maar één wedstrijd. Verlies betekent dus dat men gewoon hoofdklasser blijft. Bij winst moet er volgende week waarschijnlijk in Twello worden aangetreden. Ook weer niet naast de deur!!

Dan zondag. Ook dit wordt een belangrijke dag vor een tweetal teams van Musselkanaal. Namelijk het derde en het eerste. Het derde moet om 10.00 uur spelen tegen Valthermond 3. Alleen winst kan Musselkaanal 3 nog aan de titel helpen. Weet het derde zondag te winnen dan bedraagt de voorsprong negen punten. Dan zijn ze toch kampioen? Nee nog niet, want Valthermond moet nog maar liefst drie wedstrijden spelen dan. Het doelsaldo van Musselkanaal is 18 doelpunten beter maar Valthermond 3 kan in de resterende drie wedstrijden dat gemakkelijk goedmaken. Pure competitie vervalsing dus!!

Dan als laatste en wellicht het belangrijkste, Musselkanaal 1. Dat moet zeker nog twee wedstrijden winnen om in de derde klasse te blijven. Zondag volgt een uitwedstrijd tegen De Blesse en de wedstrijd wordt gespeeld in Blesdijke. In de buurt van Steenwijk/Giethoorn. Ook dit betreft maar één wedstrijd. Bij winst speelt Musselkanaal dan de volgende week (10 juni) thuis tegen de winnaar van het duel Bakkeveen - Wijster. Bij verlies volgt de trieste afgang naar de vierde klasse. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van der Kamp en hij wordt bijgestaan door twee neutrale assistenten. De wedstrijd begint om 14.00 uur en er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus, die om 11.30 uur vertrekt vanaf het sportpark.

Musselkanaal JO17-1 promoveert naar de hoofdklasse

Afgelopen zaterdag heeft de JO17-1 promotie  bewerkstelligd naar de hoofdklasse doorals tweede te eindigen in de 1e klasse [promotiepoule]. 

Er was nog volop spanning voor de manschappen van Hendrik Melgers, Henk Honken en Arco Kuiper. Promotieconcurrent LEO speelde verrassend genoeg gelijk tegen Hollandscheveld en medepromotieconcurrent Noordscheschut won de laatste wedstrijd tegen kampioen Beilen. De 0-3 uitoverwinning tegen ACV was daardoor voldoende om de promotie over de streep te trekken.

Alle spelers, trainers, leiders, ouders en supporters van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.

 

Musselkanaal JO15-1 KAMPIOEN

Afgelopen zaterdag is de JO15-1 overtuigend kampioen geworden in de 2e klasse. Vorige week dinsdagavond werd al een belangrijke 6 -1 overwinning op mede concurrent Valthermond JO15-1 geboekt en zaterdag werd met een 10-0 overwinning op Erica JO15-2 onderstreept dat Musselkanaal ongeslagen met tien overwinningen en een gelijkspel de terechte kampioen is.

Alle spelers, trainers, leiders, ouders en supporters van harte gefeliciteerd.

Eerste spiegelavond VV Musselkanaal een succes!

Afgelopen maandagavond heeft de procesgroep een spiegelbijeenkomst georganiseerd in samenwerking met de KNVB.

De procesgroep heeft allerlei mensen uitgenodigd en deze waren bijna allemaal aanwezig. Nogmaals complimenten voor deze groep mensen die ons heeft geholpen om de eerste stap te zetten.

Wij hebben het tijdens diverse workshops gehad over waar VV Musselkanaal voor staat, waar wij trots op zijn en wat wij absoluut niet willen veranderen. Aan het einde van deze avond zijn daar mooie dingen uitgekomen.

Tijdens deze workshops werd bevestigd dat VV Musselkanaal een gezellige, sfeervolle en gezonde vereniging is met een fantastische ligging en een mooie accomodatie. Dat we een club zijn met harde werkers en we trots zijn op de vrijwilligers die we nog hebben.

Afgelopen maandagavond hebben we een mooie start gemaakt in dit veranderproces. Het is de bedoeling dat wij hier op zeer korte termijn mee aan de slag gaan. We hebben dankzij de inzet van de groep weer een duidelijk beeld van wie we nu zijn als vereniging en kunnen nu tijdens de volgende bijeenkomst verder kijken naar wie we in de nabije willen zijn als vereniging. Wat kunnen we veranderen en hoe?

Mocht je nu niet gevraagd zijn maar wil je wel graag jouw kijk op de vereniging met ons delen? Dat kan!!

Mail naar procesgroepvvmsk@gmail.com of spreek één van de leden van de procesgroep aan. Wil je liever anoniem een bijdrage doen dan kan dit via de ideeën bus in de kantine, graag in een envelop met procesgroep er op.

Namens de procesgroep,

John Stenekes, Marcel Kluitenberg, Jeroen Drenth, Robin Gerlach, Jolanda de Jonge-Sweers, José Wessels, Miranda Nonkes en Ellen Drenth-Baas.

 

 

 

 

Introductie avond vereniging scheidsrechter

Hallo allemaal,

Zoals wel bekend zal zijn is er bij veel verenigingen een tekort aan scheidsrechters. Zo ook bij de VV Musselkanaal. Om toch meer scheidsrechters bij de clubs te krijgen hebben de verenigingen in de Kanaalstreek de handen ineen geslagen om samen te proberen het scheidsrechters tekort op te lossen. Daarom is er a.s. maandagavond bij de VV Nieuw Buinen een bijeenkomst waar tekst en uitleg wordt gegeven wat een cursus scheidsrechter zoal inhoudt. Waarschijnlijk is Siemen Mulder, betaald voetbal-scheidsrechter uit Groningen, namens de KNVB ook aanwezig. Kortom dit is voor ons de kans om de clubarbitrage weer op gang te brengen. We nodigen niet alleen jongens uit die voetballen maar ook vrouwelijke scheidsrechters zijn welkom. Ook ouders van jeugdleden die wat meer willen doen voor de club zijn van harte welkom. De avond begint om 19.30 uur in de kantine van de VV Nieuw Buinen. Inmiddels hebben we al een tweetal aanmeldingen maar het zou toch mooi zijn wanneer de VV Musselkanaal maandagavond met een man/vrouw of acht aanwezig zou zijn. Aanmelden kan bij Bert ten Hoff of Jeroen van der Laan.

Trainers seizoen 2018-2019
De afgelopen weken zijn er met de meeste jeugdtrainers gesprekken gevoerd over de wensen en ambities voor het komende seizoen [2018-2019]. We zijn verheugd dat voor een aantal teams op dit moment al witte rook valt te melden. 

JO19-1 Niek Tieben en Gerwin Schmitz
JO17-1 Hendrik Melgers
JO15-1 Robin Gerlach
JO13-1 Marlin Dekker


Wat betreft de andere teams is het qua aantallen [per leeftijdscategorie JO-8, JO9, JO10, JO11, JO13-2, JO15-2, JO17-2 enz.] en de recente wijzigingen in het pupillenvoetbal nog even afwachten hoeveel teams er daadwerkelijk worden geformeerd en hoeveel trainers daarbij aangesteld kunnen worden.

De Technische Commissie

Hand in hand, veranderen kunnen we samen!

Beste voetballers, leden, ouders, vrijwilligers en supporters.

De afgelopen jaren is de sfeer binnen de vereniging ietwat veranderd. Dat kenmerkt zich in verminderde inzet van vrijwilligers voor evenementen tot aan het ontstaan van een “wij cultuur” naar een “zij cultuur”. 

Graag willen we dit veranderen en dat kunnen we niet zonder jou/jullie. Om deze veranderingen goed te kunnen doorvoeren binnen de vereniging hebben we een procesgroep opgericht bestaande uit een gemêleerde vertegenwoordiging van de  v.v. Musselkanaal. 

Wij willen graag onze vereniging weer op de kaart zetten samen met onze leden/vrijwilligers en supporters en samen de “wij tegen zij cultuur” weer om te zetten in een “wij/wij cultuur”. We willen graag in beeld krijgen hoe jullie onze vereniging zien. Hoe de zaken nu lopen, wat speelt er nu binnen de vereniging? We zijn op zoek naar zowel positieve als minder positieve ervaringen met onze vereniging.  

Dit willen we doen door een bijeenkomst te organiseren op maandag 14 mei van 19.30 uur tot uiterlijk 21.30 uur .

In de procesgroep zitten de volgende personen:

John Stenekes, Marcel Kluitenberg, Robin Gerlach, Jeroen Drenth, José Wessels, Jolanda de Jonge - Sweers, Miranda Nonkes en Ellen Drenth-Baas.

De procesgroep gaat leden benaderen / uitnodigen om aan te sluiten tijdens de zogeheten spiegelbijeenkomst. Op deze avond mogen jullie allerlei zaken inbrengen die te maken hebben met hoe we er nu voor staan als vereniging. Het is niet de bedoeling om deze avond in discussie te gaan maar om alle punten te inventariseren om zo weer verder te kunnen.

Deze punten worden meegenomen door onze procesgroep en in kaart gebracht. Aan de hand van de uitkomsten van deze avond wordt er een nieuwe avond ingepland om te kijken waar we naar toe willen in de toekomst; daarom is het juist belangrijk om nu te ontdekken waar we staan.

Mocht je nu niet gevraagd zijn maar wil je graag jouw kijk op de vereniging met ons delen? Dat kan!!

Mail naar procesgroepvvmsk@gmail.com of spreek één van de leden aan. Wil je dit liever anoniem doen dan kan dit via de ideeën bus in de kantine, graag in een envelop met procesgroep er op.

Wij gaan ervan uit dat wij op jullie steun en medewerking kunnen rekenen om gezamenlijk het proces te keren. 

De “procesgroep” 

 

Scheidsrechter perikelen

Begin september 2017 stond het onderstaande bericht op onze website. Helaas heeft zich nog steeds niemand gemeld om deze functie te vervullen. Het scheidsrechterkorps is niet groter geworden en vooral op zaterdag levert dit soms problemen op. Zo missen we zaterdag 17 maart nog twee scheidsrechters bij de wedstrijden van JO17-1 en JO19-2. Wanneer er zich niet snel iemand meldt om deze wedstrijden te fluiten zal onze wedstrijdsecretaris de wedstrijden moeten afzeggen. Dat dit boete's en punten in mindering zal opleveren is dan wel duidelijk.

"Tot halverwege 2016 vervulde Richard Smit de functie van scheidsrechter coördinator. Vanwege andere werkzaamheden kon Richard deze functie niet langer vervullen. Bert ten Hoff heeft deze functie overgenomen. Na een jaar blijkt dat de rol van bestuurslid/wedstrijdsecretaris/scheidsrechter coördinator/ scheidsrechter niet langer te combineren is. Daarom zoeken we per direct iemand die de rol van scheidsrechter coördinator op zich wil nemen.
Ook is het scheidsrechterkorps langzamerhand aan het slinken. Daarom zijn we ook dringend op zoek naar nieuwe scheidsrechters. Tijdens het Batse toernooi bleek dat er aantal jongens prima in staat waren om wedstrijden te fluiten. Het zou mooi zijn wanneer deze jongens en eventueel nog anderen een cursus willen volgen. Wanneer er zich niet snel nieuwe scheidsrechters aanmelden kan het zo maar gebeuren dat er wedstrijden niet kunnen doorgaan omdat er geen scheidsrechter beschikbaar is. Wanneer we met meerdere scheidsrechters zijn hoef je ook niet elke week te fluiten.

Dus graag iemand die de functie van scheidsrechter coördinator op zich wil nemen. Informatie is te verkrijgen bij Bert ten Hoff of Richard Smit. En hopelijk melden zich een aantal nieuwe scheidsrechters aan. Informatie ook hier bij Bert of Richard.

Het Bestuur"

Fanatieke voetbalsters gezocht!!

Ben jij vijftien jaar of ouderen heb jij een passie voor voetbal? Dan is VV Musselkanaal Dames 1 op zoek naar jou!

Voor het aankomend seizoen hebben wij nieuwe speelsters nodig voor versterking van ons team. Wil je thuiskomen in een gezellig maar vooral fanatiek team? Dan ben je bij Dames 1 van VV Musselkanaal op het juiste adres. Kom gerust een keer mee trainen om de sfeer binnen het team te proeven! Wij trainen op de maandag- en donderdagavond. Stuur een (Whats-App) bericht naar 06-36544784 voor meer info.

Hopelijk tot snel op de training!

Musselkanaal Dames 1
 

Gezocht gastvrouwen/gastheren!!!

Wij zijn als vereniging op zoek naar dames of heren die het leuk vinden om als gastvrouw/gastheer op te treden tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal op zondag!!

Het is de bedoeling om een aantal mensen bereid te vinden ons te helpen deze zondagen zodat we de wedstrijden onderling kunnen verdelen en je niet iedere thuiswedstrijd aanwezig hoeft te zijn.

Het is een gezellige en leuke functie! Je ontvangt de gasten van de tegenstander in de bestuurskamer en voorziet ze zowel voor, in de rust als na de wedstrijd van een hapje en een drankje. Qua tijd zal dit ongeveer van 13.15 uur tot 16.15 uur zijn.

Lijkt het je leuk?????

Neem dan contact op met Ellen Drenth-Baas of stuur een mailtje naar activiteitencommissievvmsk@gmail.com.

 

 

Willem Cosse krijgt naam op ballenhok

Willem Cosse, erelid van de VV Musselkanaal, is al jaren gewaardeerd materiaalman bij de club. Aan het einde van het vorige seizoen is Willem daarmee gestopt. Voor ons bijzonder spijtig maar Willem had al een keer eerder aan gegeven hiermee te stoppen maar zijn besluit was nu echter definitief. De VV Musselkanaaal wilde Willem voor al zijn werkzaamheden bedanken maar erelid was hij al en ook had hij al een keer een mooie horloge ontvangen. Na ampel beraad werd er door het bestuur besloten om  de materiaalruimte oftewel het ballenhok te vernoemen. Gekozen werd er voor "Onkel Willie's Ballenhok". Sinds vorige week siert deze naam de ingang van het ballenhok. Op de foto's de onthulling van het naambordje door Willem.

Het Bestuur

Vrijwilligers gezocht!!!

Zoals de meeste van jullie nu weten heeft onze nieuwe voorzitter Henk Tieben in zijn nieuwjaarsspeech benoemd dat wij als vereniging zeer blij zijn met onze vrijwilligers maar ook dat er een problematisch tekort is aan vrijwilligers.

Dinsdag 16 januari om 19.30 uur hebben wij de vrijwilligers van de koffiedames, bardienst en schoonmaakdames uitgenodigd om samen te kijken naar de mogelijkheden om meer vrijwilligers te werven voor de vereniging en voor het invullen van het verdere seizoen.

Lijkt het je leuk om iets voor de club te doen maar weet je niet precies wat je voor ons kunt betekenen? Kom dan dinsdag om 19.30 uur naar de kantine van VV Musselkanaal en praat met ons mee over het inzetten en werven van vrijwilligers of geef je op om ons te komen helpen.

Nieuwjaarsreceptie VV Musselkanaal 5 januari

 

Vrijdag 5 januari vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie in de kantine van VV Musselkanaal.

Wij willen als bestuur met u proosten op een sportief, gezellig en gezond 2018.

Onze nieuwe leden van het bestuur zullen hierbij ook aanwezig zijn, een uitstekende gelegenheid om even kennis met ze te maken, mocht u om welke reden dan ook niet aanwezig zijn geweest bij onze ledenvergadering in december.

We hopen u te zien vanavond!

 

 

Nieuw bestuur VV Musselkanaal

Op vrijdag 14 december 2017 vond de Algemene Ledenvergadering plaats van de VV Musselkanaal in de kantine.
Op de vergadering waren ruim 40 leden aanwezig. De vergadering kende een rustig verloop met echter een tweetal uitschieters.

Allereerst de contributie. Per 1 juli 2018  zal de contributie voor alle leden verhoogd worden. De senioren zullen € 1,25 per kwartaal meer moeten betalen en de contributie van de jeugdleden zal met € 1,00 verhoogd worden per kwartaal.

Het tweede hoogtepunt was de bestuurskiezing. Johan Zwiers was aftredend maar ook weer herkiesbaar. Johan Zwiers werd dan ook weer herkozen.

Verder hadden Henk Tieben (zie foto), Henk Teuben, Paul Kuiper en Niels Teuben zich beschikbaar gesteld om tot het bestuur toe te treden. Het was geen verrassing dat alle vier werden gekozen om toe te treden tot het bestuur.

Direct na het toetreden van deze vier heren kon waarnemend voorzitter Bert ten Hoff al bekend maken dat de voorzittershamer werd overgedragen aan Henk Tieben.

De VV Musselkanaal wenst de vier nieuwe bestuursleden veel plezier en succes in hun nieuwe functie.

 

Albert Kamps en Wessel Woortman verlengen contract

Hoewel de stand in de competitie nu niet echt geweldig is te noemen hebben het bestuur van VV Musselkanaal, hoofdtrainer Albert Kamps en assistent-trainer Wessel Woortman toch besloten om de samenwerking met een jaar te verlengen. Beide partijen zijn zeer tevreden over de samenwerking die ze aan het begin van het seizoen 2017-2018 met elkaar zijn aangegaan. Ook het seizoen
2018-2019 zullen Albert Kamps en Wessel Woortman dus respectievelijk hoofdtrainer en assistent-trainer zijn bij de ploeg die uitkomt in derde klasse C van het zondagvoetbal in District Noord. Musselkanaal bezet momenteel de tiende plaats in de derde klasse C en het streven is om ook minimaal drie ploegen onder zich te houden.

Uitwijken naar kunstgras

Vele verbaasde gezichten afgelopen zondag toen de wedstrijd Musselkanaal - Dalfsen werd afgelast. Niet zozeer dat het was afgelast maar meer leefde bij veel volgers de vraag waarom er niet werd uitgeweken naar het kunstgras.
Voorafgaand aan de competitie moet je bij de KNVB aangeven of je bij een afgelasting van het hoofdveld uitwijkt naar het kunstgras. VV Musselkanaal heeft aangegeven niet te willen uitwijken naar kunstgras wanneer het hoofdveld onbespeelbaar is. Pas wanneer de KNVB dit verplicht stelt, meestal na de winterstop, zal Musselkanaal hiervan gebruik (moeten) maken.

Voor alle andere elftallen in de A-categorie geldt dat uitwijken altijd verplicht is. Vandaar dat daarom zaterdag de wedstrijden van Musselkanaal JO11-2 en JO11-4 werden afgelast en Musselkanaal JO17-1 ging spelen op het kunstgras. Wanneer het hoofdveld wordt afgekeurd door de consul zullen er zoveel mogelijk wedstrijden op het kunstgras worden gespeeld. Hierbij geldt dat Musselkanaal 2, JO19-1 en JO17-1 (A-categorie teams) altijd voorrang hebben op de teams die uitkomen in de B-categorie. Mocht de consul besluiten om het veld af te keuren dan zal de wedstrijdsecretaris beslissen welke wedstrijden door zullen gaan.

Het Bestuur

Informatieavond ouders JO9 - JO11 goed bezocht

 

Op maandagavond 6 november van 18.00 uur tot 19.00 uur heeft er in de kantine een informatieavond voor de ouders van JO9 en JO11 spelers plaatsgevonden. Met een opkomst van rond de 35-40 ouders is deze eerste informatieavond goed bezocht. Het uur werd ingevuld door Harold Corzaan, Henk Honken en Jeroen van der Laan.

Programma:

Welkomswoord
Mijn zoon/dochter gaat voetballen en nu?
Rol vereniging/ rol ouders
Activiteiten / participatie
Technische Commissie
Indeling teams
Klasse bepaling
Rol coordinatoren
Uitleg nieuwe pupillenvoetbal
Rol trainer
Afsluiting

Mochten er nog vragen zijn die gisteravond niet aanbod zijn gekomen of er behoefte bestaat om nadere informatie kan er vanzelfsprekend contact opgenomen worden met de Technische Commissie.
  

 

 

 

Spelerspasfoto

Beste spelers en speelsters,

Vanaf 1 november is het niet meer mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de wedstrijdzaken-app of voetbal.nl-app. Daarna kan het pas weer na het einde van voetbalseizoen medio 2018.

Zorg daarom dat je voor 1 november een correcte spelerspasfoto in de app hebt. Dit geldt voor alle veld- en zaalvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 12 en ouder. Heb je dit niet geregeld dan mag je niet voetballen tenzij je de scheidsrechter een geldige id-kaart of paspoort kunt tonen.

Het Bestuur van de VV Musselkanaal

 


 

Kantine nieuws

Het is jullie misschien al opgevallen...

 

Sinds afgelopen weekend hebben wij naast Peter Hof een nieuwe kantinebeheerder.

Wij verwelkomen Cees van Rieke als nieuwe aanwinst in de kantine van VV Musselkanaal en hopen op een prettige en lange samenwerking.

Daarnaast willen wij Gert Strobos nogmaals hartelijk bedanken voor zijn inzet als kantinebeheerder.

Voetballen op het hoofdveld

Geregeld zien we voetballers op onze velden om een balletje te trappen. Dat valt te waarderen en is eigenlijk alleen maar goed. Wat echter verkeerd is, is dat dat voetballers het hoofdveld en het veld achter de kantine daarvoor gebruiken. Dat mag en kan niet!!
Wil je voetballen met wat kameraden is dat geen probleem maar dan alleen op het kunstgras of op het wetraveld. Ga je op het kunstgras dan graag het doel gebruiken wat het verst van de kantine vandaan is.
Hopelijk wil een ieder hier rekening mee houden. Alvast bedankt.

De consul

Scheidsrechtercoordinator

Enige tijd geleden heb ik een oproep geplaatst op de website of er wellicht iemand was die de functie van scheidsrechtercoordinator op zich wilde nemen. Tot nu toe heeft zich nog niemand gemeld en omdat ik er mee ben gestopt zal het met ingang van zaterdag problemen gaan opleveren als zich niemand meldt om dit te willen doen. Voor zaterdag hebben we zeven thuiswedstrijden en bij één wedstrijd staat nog maar een scheidsrechter. Bij de lagere teams (JO9 en JO11) kan altijd nog een leider of trainer de wedstrijd gaan leiden. Bij de andere teams moet toch een scheidsrechter op het veld staan. Ik hoop dat er toch iemand heel snel deze taak op zich wil nemen anders voorzie ik grote problemen!!
Informatie of hulp is altijd bij mij te verkrijgen.

De wedstrijdsecretaris,
Bert ten Hoff, 06-39197071

Spelregelbewijs

Ruim een week geleden heb ik melding gemaakt dat er nog steeds een aantal jongens en meisjes hun spelregelbewijs moeten behalen. De KNVB heeft de regels aangescherpt en het bewijs moet voor 1 september 2017 behaald zijn. Zo niet dan mag er niet gespeeld worden! Daarom graag beginnen anders mag je straks niet voetballen. Het gaat om  de spelers die in 2000 zijn geboren.

De wedstrijdsecretaris

Trainingsschema 2017-2018

Bijgevoegd het trainingsschema voor het seizoen 2017-2018.

Tot 1 september mag er alleen op het kunstgrasveld worden getraind, gelieve daar rekening mee te houden.

De TC

 

 

 

 

Scheidsrechtercoordinator

Tot halverwege 2016 vervulde Richard Smit de functie van scheidsrechtercoordinator. Vanwege andere werkzaamheden kon Richard deze functie niet langer vervullen. Bert ten Hoff heeft deze functie overgenomen. Na een jaar blijkt dat de rol van bestuurslid/wedstrijdsecretaris/waarnemend voorzitter/scheidsrechtercoordinator/ scheidsrechter niet langer te combineren is. Daarom zoeken we per direct iemand die de rol van scheidsrechter coordinator op zich wil nemen.

Ook is het scheidsrechterkorps langzamerhand aan het slinken. Daarom zijn ook dringend op zoek naar nieuwe scheidsrechters. Tijdens het Batse toernooi bleek dat er aantal jongens prima in staat waren om wedstrijden te fluiten. Het zou mooi zijn wanneer deze jongens en eventueel nog anderen een cursus willen volgen. In september/oktober begint er cursus bij de Sc.Stadskanaal. Een aanmelding hebben we inmiddels. Wanneer er zich niet snel nieuwe scheidsrechters aanmelden kan het zo maar gebeuren dat er wedstrijden niet kunnen doorgaan omdat er geen scheidsrechter beschikbaar is. Wanneer we met meerdere scheidsrechters zijn hoef je ook niet elke week te fluiten.

Dus graag iemand die de functie van scheidsrechtercoordinator op zich wil nemen. Info is te verkrijgen bij Bert ten Hoff of Richard Smit. En hopelijk melden zich een aantal nieuwe scheidsrechters aan. Info ook hier bij Bert of Richard.

Het Bestuur

Email adressen

Tijdens de opening van de vernieuwde kantine werd er gevraagd of een ieder zijn juiste email adres wilde doorgeven aan de ledenadministratie. Welgeteld 1 adres is ontvangen door de ledenadminstratie. De KNVB komt straks met een vernieuwde app en die kun je alleen volledig gebruiken als het emailadres van je ook bij de KNVB bekend is. Daarom nogmaals het dringende verzoek om je juiste email adres door te geven aan Be Speelman. Kan via het emailadres van de VV Musselkanaal: vvmusselkanaal@gmail.com of ledenadministratie@vvmusselkanaal.nl

Het Bestuur

Spelregelbewijs

Alweer een tijd geleden hebben een aantal leden van de KNVB bericht ontvangen dat ze hun spelregelbewijs moeten halen. Helaas hebben we moeten constateren dat hier nog maar weinig gevolg aan is gegeven. Nog een paar weken en dan beginnen de eerste bekerwedstrijden en daarom is het noodzakelijk dat deze leden hun spelregelbewijs halen voor 2 september. Jullie hebben een inlogcode ontvangen waarmee je kunt inloggen op Voetbalmazters.nl. Ga er aub mee aan de slag anders mag je straks niet voetballen. Jammer voor jezelf maar nog meer voor het team waar je in speelt. 

Het Bestuur

Sluiting velden

Zondag beginnen de eerste trainingen weer. De A en B selectie starten dan met hun voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Alleen het kunstgras kan gebruikt worden om te trainen. De Gemeente Stadskanaal heeft besloten dat de andere velden tot en met 1 september gesloten zijn. 

Het Bestuur

Onderzoek FC Groningen

Best lid vv Musselkanaal,

Zonder leden bestaat er geen vereniging en dat beseffen wij maar al te goed. Daarom zijn wij benieuwd naar je mening over onze club. Via deze weg vragen wij je deze enquête ( https://www.ersm.nl/fcgroningen/amconv.php?c=WS6FR4 ) in te vullen. Dit onderzoek is een initiatief van FC Groningen en wordt aan alle verenigingen, die lid zijn van het Amateurconvenant, aangeboden. 

vv Musselkanaal krijgt na afloop van het onderzoek inzage in de resultaten die betrekking hebben op onze vereniging. Hier kunnen wij verbeterpunten uithalen. FC Groningen gebruikt de resultaten van alle verenigingen tezamen om meer inzicht te krijgen in wat er leeft bij de verenigingen.


Onder alle deelnemende verenigingen wordt een bezoek, met alle leden van de club, aan een wedstrijd van FC Groningen in het seizoen 2017/2018 verloot. Daarnaast verloot FC Groningen 5x twee VIP-kaarten onder alle individueel ingevulde vragenlijsten. 

Bij de beantwoording van de vragen is je anonimiteit gegarandeerd. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met de antwoorden die je geeft. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. 

Dit is de link naar de enquête: https://www.ersm.nl/fcgroningen/amconv.php?c=WS6FR4

Alvast bedankt voor het invullen!

Programma Musselkanaal 1 is bekend

Het wedstrijdprogramma van Musselkanaal 1 is bekend. Zoals bekend start de competitie op zondag 24 september. Musselkanaal begint met een thuiswedstrijd en wel tegen CEC uit Emmer Compascuum. De eerste uitwedstrijd is gelijk een derby en wel tegen FC Ter Apel'96. Gieten komen we dit jaar niet meer tegen. Net als het vorig seizoen is Gieten de laatste tegenstander in de heenronde maar die wedstrijd wordt pas gespeeld na een korte winterstop op zondag 28 januari thuis.

Hieronder de data en tegenstander(tussen haakjes de andere wedstrijd):
24-09  Musselkanaal - CEC  (04-02)
01-10  FC Ter Apel'96 - Musselkanaal  (08-04)
08-10  TWEDO - Musselkanaal  (18-02)
15-10  Musselkanaal - SVV'04  (11-02)
22-10  Musselkanaal - Weerdinge  (25-03)
29-10  Dalen - Musselkanaal  (18-03)
05-11 Musselkanaal - EMMS  (11-03)
19-11 HODO - Musselkanaal  (01-04)
26-11 Musselkanaal - Dalfsen  (13-05)
03-12 OVC'21 - Musselkanaal (22-04)
10-12 Musselkanaal - VV Sleen  (27-05)
17-12 USV - Musselkanaal  (20-05)
28-01 Musselkanaal - Gieten (15-04)

De wedstrijdsecretaris

Vuurwerk verboden

Alweer een tijdje geleden is het zeer succesvolle Chris Heller Daksproeier toernooi gehouden. De avond verliep eigenlijk voorspoedig op een vervelend incident na. Tijdens de prijsuitreiking zou er wat vuurwerk worden afgestoken en daar ging het mis. Een aantal personen raakten gelukkig alleen maar licht gewond en verder was er wat materiële schade. De schrik zat er echter bij velen wel in.

Het bestuur heeft naar aanleiding van deze gebeurtenis besloten dat met onmiddelijke ingang alle vuurwerk verboden is. Niet alleen bij voetbalwedstrijden maar ook tijdens feestelijke activiteiten. De sancties zullen te zijner tijd nog bekend gemaakt worden. Wij hopen echter dat het gezonde verstand zal zegevieren en gaan er vanuit dat er geen vuurwerk meer gebruikt zal worden op en rond de voetbalvelden.

Het bestuur

Competitie indelingen VV Musselkanaal

De indelingen van Musselkanaal 1 en 2 waren al wat langer bekend maar sinds afgelopen vrijdag staan de indelingen van de andere teams ook op de site van de KNVB en op de app van voetbal.nl. Een aantal teams moet verre reizen maken
(komt ook door de promotie). Zo moet Musselkanaal JO19-1 naar Staphorst en Rouveen maar is ook Stadskanaal ingedeeld in dezelfde klasse. Musselkanaal VR1 moet zelfs helemaal naar Sint Annaparochie en Dokkum. Asser Boys is de tegenstander waar de minste kilometers naar toe gemaakt moeten worden.
Een verzoek aan de trainers en leiders en coordinatoren om de indelingen even goed te bekijken. Wanneer er nog zaken zijn die niet kloppen of men is het niet eens met de indelingen dan kan er nog bezwaar worden gemaakt. Graag uiterlijk vrijdag 28 juli dit aan mij kenbaar maken. Voor 31 juli moeten we dit namelijk indienen bij de KNVB Districht Noord. Graag per mail met een gemotiveerd verweerschrift sturen naar btenhoff@gmail.com. 

De wedstrijdsecretaris

Competitie indeling Musselkanaal 1

Dat Musselkanaal 1 opnieuw is ingedeeld in de derde klasse C was op zich geen verrassing. Met CEC, Dalen, Gieten, Sleen, SVV'04, FC Ter Apel'96 en Twedo komen we zeven ploegen tegen die we het vorig seizoen ook al tegen kwamen. Dat Weerdinge er bij kwam was ook geen verrassing. Met HODO kwam er weer een oude bekende bij. Maar de vier andere ploegen was een complete verrassing. EMMS uit Slagharen was in het verleden al een paar keer eerder bij Musselkanaal ingedeeld. Maar de drie andere ploegen uit Districht Oost zijn compleet nieuw en daar heeft Musselkanaal ook nog nooit tegen gespeeld. Het betekend wel drie keer een verre reis naar OVC'21 uit Ommen, USV uit Nieuwleusen en Dalfsen is het team waar we de verste reis naar toe moeten maken. De laatste drie ploegen zijn allemaal via de nacompetitie gepromoveerd naar de derde klasse evenals Weerdinge en EMMS was de kampioen in de 4e klasse D. Uit de tweede klasse is er geen ploeg bijgekomen en Zwartemeer is verdwenen omdat de club op zondag geen eerste elftal meer heeft. Op 24 september begint de competitie. Zaterdag zou het programma bekend gemaakt worden maar dat is waarschijnlijk verschoven naar maandag 24 juli.

Wiecher Zuur, oud erevoorzitter overleden

Woensdagmorgen 5 juli ontvingen wij het verschrikkelijke nieuws dat Wiecher Zuur was overleden. Volkomen onverwacht is Wiecher op de leeftijd van nog maar 73 jaar plotseling van ons heengegaan.

Wiecher Zuur was van juni 1981 tot en met mei 1996 maar liefst vijftien jaar voorzitter van de VV Musselkanaal. Wiecher had als visie dat het eerste elftal ooit een keer eersteklasser moest worden. Eenmaal was Musselkanaal daar heel dichtbij. In 1992 werd de beslissingswedstrijd tegen Nieuw Buinen met 3-1 verloren. Dit beschouwde Wiecher als het hoogtepunt in zijn voorzitter carrière. In 1996 nam Wiecher abrupt afscheid als voorzitter. Direct na de competitie en niet zoals gebruikelijk tijdens de jaarvergadering, Later werd Wiecher benoemd tot erevoorzitter van de VV Musselkanaal. Ook heeft Wiecher jarenlang gevoetbald bij de VV Musselkanaal. In 1970 begonnen in het eerste elftal en jaren later gestopt bij de veteranen.  Hoewel Wiecher geen functie meer had bij de club liet hij nog wel geregeld zijn mening over bepaalde zaken horen. Wiecher bleef na afscheid als voorzitter nog wel een functie vervullen binnen de KNVB. Hij zat in de beroepscommissie bij de afdeling Tuchtzaken. Bij zijn afscheid hiervan werd hij benoemd tot "Lid van Verdienste" bij de KNVB. Ook kreeg Wiecher vorig jaar tot zijn grote verrassing een Koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Bijna elke week was hij wel te vinden op het voetbalveld. Hetzij om te kijken naar zijn kleinzoon Joost of als aandachtig toeschouwer bij het eerste elftal. Dan hoor je opeens dat Wiecher plotseling is overleden. De VV Musselkanaal zal hem gaan missen!

Namens het bestuur, leden, donateurs, supporters en sponsoren van de VV Musselkanaal wensen wij Grietje, Jolanda en Harold, Joost en Hester, Wido en Michel alle kracht en sterkte toe in deze voor hun moeilijke periode.

Voorlopige indeling seizoen 2017-2018

Musselkanaal, 28 juni 2017

Toelichting voorlopige indeling senioren- en jeugdteams seizoen 2017-2018.

De afgelopen periode is er door de technische commissie hard gewerkt om tot een nieuwe indeling voor het seizoen 2017-2018 te komen. In eerste instantie zorgen de coördinatoren op basis van leeftijd en aantallen voor een ruwe indeling. Vervolgens wordt deze indeling gezamenlijk met de betreffende trainers en leiders in diverse vergaderingen verfijnd tot de huidige voorlopige indeling. Aangezien er gedurende de zomerstop nog spelersmutaties kunnen plaatsvinden blijft dit eerst een voorlopige indeling. Het bestuur heeft positief gereageerd op de indeling en dankt alle betrokken partijen voor de verrichte inspanningen.

Komend seizoen zijn er zeven seniorenteams actief. De A-selectie bestaat komend seizoen uit 24 spelers waardoor er vanaf komend seizoen weer een B-selectie zal zijn die in eerste instantie uit 14 spelers bestaat. De overige senioren; het derde, vierde en vijfde elftal hebben de nodige versterkingen aangetrokken en kunnen met een gerust hart aan de competitie beginnen. Het afgelopen seizoen hebben ze elkaar, waar mogelijk, goed geholpen en we hebben er vertrouwen in dat dit komende seizoen ook het geval zal zijn. De Dames bestaan uit twee teams waarbij Dames I uit een elftal en Dames II uit een zevental bestaat.

Komend seizoen zijn er 15 jeugdteams actief waaronder twee teams van de JO19 [A-junioren] wat hedendaags zeker bijzonder genoemd mag worden. Bij de JO17 [ B-junioren] wordt er één elftal afgevaardigd, twee elftallen voor de JO15 [C-junioren] en drie teams bij de JO13 [D-junioren], vier teams bij de JO11 [ E-junioren] en 3 teams voor de JO9 [F-junioren].

De KNVB start in het seizoen 2017/2018 met een aantal nieuwe wedstrijdvormen voor de pupillen. Het komende seizoen starten de JO8 en JO9 spelers met 6 tegen 6 op een kwart veld. Volgens de KNVB sluit spelen op een kleiner veld beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Mochten er naar aanleiding van de indeling bij de leden of ouders/verzorgers nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij dit als technische commissie graag. Wij zijn vanzelfsprekend altijd bereid om in gesprek te gaan.

Met een sportieve groet en iedereen een goede vakantie gewenst.

Namens de technische commissie,

Ronnie Mensen [Senioren], Harry Mensen [Dames], Arco Kuiper [JO19/17/15/13], Harold Schomaker [JO11], Richard Kuper [JO9], Henk Honken, Bert de Vries en Jeroen van der Laan.

Klik hier voor de voorlopige indeling

 

Op zoek naar scheidsrechters

Dit weekend, te beginnen op vrijdagavond, wordt het Batse toernooi gehouden.
Zoals het nu lijkt hebben we een tekort aan scheidsrechters. We zijn nog op zoek voor scheidsrechters voor de vrijdagavond en vooral op de zaterdagochtend. Voor de zaterdagmiddag komen we 1 of 2 tekort. Wie voelt zich geroepen om de jeugd een leuke voetbaldag te bezorgen. Zaterdagmorgen spelen de JO-9 en JO-11 junioren en in de middag de JO-13 en JO-15 junioren. Vrijdagavond de JO-17 junioren.

Gaarne zsm aanmelding bij de toernooicommissie of bij Bert ten Hoff

De toernooileiding

Baldisplay aangeboden door Admifa accountants | adviseurs

Sinds afgelopen zondag heeft de vv Musselkanaal voorafgaand aan de wedstrijd tegen Titan een heuse baldisplay in gebruik genomen. Toeval of niet maar een overwinning op Titan was wel een feit.

Deze prachtige baldisplay is aangeboden door Admifa accountants | adviseurs.

Activiteiten Supportersvereniging VV Musselkanaal

De maandelijkse kaartavond van de Supportersvereniging VV Musselkanaal wordt gehouden op vrijdag 24 februari a.s. om 19.30 uur. Er kan dan weer worden meegedaan aan Klaverjassen en Jokeren.

Een week later, vrijdag 3 maart, wordt er weer een grandioze Bingo avond gehouden. De Bingo zal om 20.00 uur beginnen en evenals de voorgaande keren zal er bingo worden gespeeld om prachtige prijzen. De laatste ronde zal weer een Super-Bingo ronde zijn. Zowel het kaarten als de bingo zullen gehouden worden in de vernieuwde kantine. Komt allen!!

Poiesz Jeugdsponsoractie

Vanaf maandag 6 februari t/m 2 april doet voetbalvereniging Musselkanaal mee aan de Poiesz Jeugdsponsoractie.

Je ontvangt een munt bij iedere 10 euro aan boodschappen.
Daarnaast zijn er wekelijks aanbiedingen waarbij je extra munten kunt ontvangen.

Aanstaande zaterdag staan we er zelf met gevulde koeken. Dat levert 15 extra sponsormunten per pak gevulde koeken op!!

4 koeken voor 2 euro.

De munten worden gratis verstrekt aan de kassa. De koker voor de Jeugd Sponsor Munten voor onze vereniging staat bij de Poiesz in Musselkanaal.

Steun onze club, steun onze jeugd door jullie munten in de koker van VV Musselkanaal te storten. Hoe meer Jeugd Sponsor Munten we verzamelen, hoe meer sponsorgeld er aan het einde van de actie door Poiesz supermarkten aan ons worden uitgereikt op het sponsorgala in april.

Ook kunnen we nog 500 extra munten ontvangen als iedereen via onderstaande link op VV musselkanaal stemt.


Steun ons!!! #PoieszJSA

https://www.poiesz-supermarkten.nl/jsa-stemactie

Supportersvereniging laat de supporters lekker zitten......

De supportersvereniging laat hun supporters letterlijk lekker zitten in de nieuwe kantine. Door het schenken van twaalf prachtige stoelen die aan de grote tafel staan ziet het er allemaal weer geweldig uit.

De VV Musselkanaal bedankt hierbij de Supportersvereniging voor deze schenking!

 

Oud Musselkanaal voorzitter Wiecher Zuur benoemd tot Lid van Verdienste

Wiecher Zuur is benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB.
Wiecher is al sinds 1986 lid van de Commissie van Beroep bij de KNVB. In het kader van de maximale zittingstermijn werd vorige week woensdag in Assen afscheid genomen van onder andere Wiecher Zuur.
Onder het genot van een hapje en drankje werd vorige week teruggekeken naar zijn staat van dienst bij de KNVB. Op de bijgesloten foto is de onderscheiding te zien en tevens kreeg Wiecher nog een KNVB-beeldje uitgereikt.
Vrijdagavond tijdens de opening van de vernieuwde kantine is er gelegenheid om Wiecher te feliciteren.
Op de foto Wiecher Zuur, Harry Oenema en Thijs Braaksma (v.l.n.r)

Jaarverslag T.C. vv Musselkanaal

Op de jaarvergadering heeft de Technische Commissie (TC) de aanwezigen geïnformeerd over het wel en wee van de TC.

Voetballen op het kunstgrasveld

Naar aanleiding van de  uitzending van Zembla omtrent voetballen op kunstgras willen we u graag verwijzen naar een artikel hierover op de KNVB site en de mededeling vandaag door het RIVM.

http://www.knvb.nl//nieuws/organisatie/berichten/20742/kunstgras-en-rubbergranulaat-vragen-en-antwoorden

Als vereniging zijnde hebben we de volgende adviezen en maatregelen :

1. Tot de tijd van meer duidelijkheid gaan de keeperstrainingen van het kunstgras af, wat is nu mooier om lekker af te zien op echt gras.

2. Douchen na de trainingen verplicht. 

3. Advies om na de training schone kleding aan te doen en de gedragen kleding uit te wassen.

4. Mochten er ploegen zijn die moeite hebben om toch te voetballen op het kunstgras dan kan in overleg met de TC worden uitgeweken na het Wetraveld. 

5. Klik bijlage aan en lees deze goed door,.

Wij als vereniging gaan met de gemeente in gesprek en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bestuur vv Musselkanaal

 

 

Simon Zoetebier overleden

Woensdag 5 oktober is Simon Zoetebier overleden. Zoetebier is drie keer trainer geweest bij Musselkanaal met meestal aansprekende resultaten. Ik heb een opsomming gemaakt wat Musselkanaal zoal gepresteerd heeft tijdens het trainerschap van Simon Zoetebier en hoe wij Simon Zoetebier hebben gekend.

Vrijwilligers gezocht voor bardienst in de kantine

Gert & Anita zoeken nog een aantal vrijwilligers die af en toe eens willen bijspringen achter de bar. Lijkt je dit leuk? Meld je even bij één van de beide kantinebeheerders.

Noodkreet

De bekercompetitie gaat zo beginnen, a.s zaterdag 20 augustus al. Hoewel al meerdere keren een oproep is gedaan om een pasfoto in te leveren voor het maken van een spelerspas moeten nog steeds 22 spelers een foto inleveren. Dit gaat ongetwijfeld problemen opleveren bij de eerste wedstrijden. Geen spelerspas betekent niet voetballen. Daarom een laatste verzoek om uiterlijk maandagavond die pasfoto in te leveren bij Bert ten Hoff, Marktkade 25. Dan zijn de pasjes er nog net op tijd weer. 
Ook het halen van het spelersbewijs moet nog door veertien leden worden gedaan. Hier geldt dat wanneer je dat bewijs niet gehaald hebt je niet mag voetballen vanaf 1 september. Dus doe nog even je best, log in op voetbalmasterz.nl en haal je bewijs!!

Laat je teamgenoten niet in de steek

De wedstrijdsecretaris

Parkeerverbod rondom ingang sportpark

Velen weten het wel, maar overwint gemak ten opzichte van het verbod. Wij willen iedereen er graag op wijzen dat op de strook rondom de ingang van het sportpark duidelijk wordt aangegeven dat hier geen voertuigen geparkeerd mogen worden. Veiligheid voor onze leden en toeschouwers staat voorop en wij gunnen u tevens geen bekeuring. Er zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen bij het sportpark waar het wel toegestaan is om te parkeren.

Bij voorbaat dank !

Bestuur vv Musselkanaal

Westen Tapijt & Gordijnen sponsort de vv Musselkanaal met nieuw tapijt

Westen tapijt en Gordijnen aan de Marktstraat 60 te Musselkanaal heeft de vv Musselkanaal geweldig geholpen met de verbouwing van de bestuurskamer, commissiekamer en nieuwe koffie verkooppunt.

Droevig nieuws

Donderdag 14 januari zijn twee trouwe supporters van de VV Musselkanaal overleden. Eerst bereikte ons het bericht dat Piet Neuwitter was overleden. Piet was al een tijdje ziek en is op de veel te jonge leeftijd van 56 jaar overleden. Wij wensen de familie Neuwitter veel sterkte de komende tijd.
Even later bereikte ons ook het bericht dat Jan Wilken was overleden. Op de dag dat hij 60 jaar gehuwd was is hij overleden. Wij wensen ook de familie Wilken veel sterkte de komende tijd.

De VV Musselkanaal

Musselkanaal twee ereleden rijker

Tijdens de algemene jaarvergadering van de VV Musselkanaal op 7 december werden er twee nieuwe ereleden benoemd. Bert de Vries en Jans Schomaker viel deze eer te beurt.

Supportersvereniging geeft de club en haar leden een fantastische steun in de rug.............

Een pracht kado voor de club en hun leden, 14 nieuwe barkrukken met rugleuningen sieren de bar van de vv Musselkanaal.

Activiteiten Commissie vv Musselkanaal pakt uit.....

Vanochtend om 08.00 uur stonden vele leden van de Activiteiten commissie dozen uit te pakken met daarin prachtige barkrukken voor aan de 2 staantafels.

Teuben transport shirtsponsor vv Musselkanaal

Teuben Transport uit Ter Apelkanaal staat voor de komende 3 jaar voor op de borst bij het eerste en het tweede elftal van de vv Musselkanaal.

Dakpannen Reiniging Heller shirtsponsor vv Musselkanaal

Vandaag voetbalden het eerste en het tweede elftal in een compleet nieuw tenue. Dankzij drie nieuwe shirtsponsoren, die zich voor langere periode binden aan de club.

Handelsprijzen.nl shirtsponsor vv Musselkanaal

Vandaag voetbalden het eerste en het tweede elftal in een compleet nieuw tenue. Dankzij drie nieuwe shirtsponsoren, die zich voor langere periode binden aan de club.

Vandaag tekende Robert Geerts zijn contract met de vv Musselkanaal. Achter op het shirt staat: "Handelsprijzen.nl". Robert Geerts heeft zich voor zes jaar verbonden aan de vv Musselkanaal.

Erelid Be Manning in het zonnetje gezet

Afgelopen zondag werd Bé door het bestuur bedankt voor zijn jarenlange trouwe inzet en niet zo maar even.........nee al vijftig jaar en dat verdient natuurlijk een bos bloemen.

Musselkanaal tekent 6 jarig sponsor contract met Hummel en de Jonge Sport.

Afgelopen zaterdag 22 Augustus tekende de vv Musselkanaal een 6 jarig contract met Kledingsponsor Hummel en De Jonge Sport Stadskanaal.

Wij steunen:

Sponsoren: