Bezoek ons ook op social media:

Nieuws

 

 

 

 

 

 

Tweede spiegelavond maandag 25 juni

Maandag 25 juni om 19.30 uur is de tweede spiegelbijeenkomst. In de vorige bijeenkomst hebben we gesproken over waar onze club voor staat en waar we trots op zijn.

Deze tweede avond praten/discussiëren we over diverse thema’s; bijvoorbeeld communicatie, respect en waardering.

We willen clusteren waar onze leden/supporters en vrijwilligers tegenaan lopen en samen met hen kijken naar de ideale situatie en hoe we daar dan komen.

Heb je een duidelijk beeld van hoe onze vereniging er in de nabije toekomst uit moeten komen te zien, wil je mee discussiëren en meedenken? Dan ben je van harte welkom!

Daarnaast zullen we net als bij de vorige bijeenkomst mensen weer benaderen die de vorige keer hebben aangegeven om aanwezig te willen zijn.

Laat even weten dat je komt via ons mailadres procesgroepvvmsk@gmail.com, geef je op in de kantine of bij Ellen Drenth-Baas.

Zomerstop jeugdtrainingen

11 juni 2018

De trainingen van de jeugd zijn met ingang van deze week gestopt. Eind augustus worden deze weer opgestart, nadere informatie daaromtrent volgt.

TC

Batse Organisatie bedankt vrijwilligers

Onder zonnige omstandigheden is afgelopen weekend het vijfde Batse Jeugdvoetbaltoernooi gespeeld. Meer dan 80 teams met in totaal zo’n 900 voetballers maakten er een prima weekend van. Helaas op het laatste moment nog enige afmeldingen dus het improvisatievermogen van de organisatie werd op de proef gesteld.  

Van de deelnemers werd een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het goede doel, “Het vergeten Kind”. Het eindresultaat was nog niet bekend maar zeker is dat er meer dan € 1750 aan vrijwillig bijdrage is gedoneerd.

Een prima resultaat waar de organisatie van “Het Vergeten Kind” zeer blij mee is. Binnenkort zal de cheque worden overhandigd. Voor de organisatie van het Batse toernooi prettig dat de winnaars van de diverse poules keurig werden verdeeld.

O.a. vv Nieuw Buinen, SJS, Ter Apel, DZOH, Klazienaveen, sc Stadskanaal, WWV, BBC en natuurlijk ook vv Musselkanaal mochten de grote bekers in ontvangst nemen. Dit onder toeziend oog van honderden supporters.

Foto’s van het evenement binnenkort op de Facebook site van het Batse toernooi. Like de pagina J

Al met al een uitstekend visitekaartje voor de vv Musselkanaal waarin meer dan 50 vrijwilligers gedurende enkele maanden en natuurlijk dit weekend zeer actief mee bezig zijn geweest. Bij deze willen wij alle vrijwilligers (o.a. kantine, schoonmaak, scheidsrechters, fotografie, activiteiten commissie, groen/veld onderhoud en iedereen die niet genoemd is ) bedanken. Ook dank aan alle sponsoren en de VV Nieuw Buinen voor het lenen van de doelen. Wij hopen in 2019 weer een beroep op jullie te mogen doen.

 

Arco, Jeroen, Harold, Ronnie, Frank, Harold & Henk.

Musselkanaal JO11-1 kampioen !

Afgelopen zaterdag,  2 juni, heeft JO11-1 een zwaarbevochten kampioenschap behaald.  Met 4 titelkandidaten was het een spannende race.

Na een toch wel dramatische najaarscompetitie kwam het team dit voorjaar goed uit de startblokken. Een aantal overwinningen met dubbele cijfers gaf direct goede hoop. Maar na uitglijders tegen titelkandidaten Pekelder Boys en SJS leek alle kans op een kampioenschap vervlogen. Gelukkig werden de verdere wedstrijden door goed voetbal gewonnen zodat door onnodig puntverlies van de concurrentie er toch weer kansen kwamen.

De taak was nu om te blijven winnen en hopen op foutjes van de andere titelkandidaten. En zo geschiede... SJS liep averij op tegen Gasselte en Pekelder Boys tegen Westerwolde.

Thuis werd door de groenhemden een goede stap gemaakt voor het kampioenschap met winst op koploper Bellingwolde. De laatste wedstrijd tegen Veendam moest de beslissing brengen. Alleen winst was goed genoeg voor het kampioenschap.

Hoewel Veendam op papier toch de mindere partij was liepen bij sommige spelers en leiders de spanningen hoog op. Het leek zelfs wel alsof de leiders het meest gespannen waren. Marcel Heller had 's morgens het toilet al vaker gezien dan zijn vrouw en stond met knikkende knieën op het veld.

Gelukkig werd er door drie snelle goals al gauw een eind gemaakt aan de spanning en stond er een eindstand van 9-0 op papier. kampioen!!

Nu snel op de kar en daarna patat eten in de kantine. Er moest echter nog wel een belofte ingelost worden door de leiders. Bij kampioenschap zouden Marcel Heller, Erwin Kremer en Marcel Gersonius en frisse duik nemen in de vijver bij het sportpark.  Niet nadenken dus en springen maar.

Na hard lachen door spelers en het groot aantal toeschouwers konden de spelers niet achter blijven en vergezelden ze hun trainers in het heerlijk ruikende water.

Al met al een puike prestatie van het team waar ze trots op mogen zijn!  Een team dat naast teamgenoten, ook een vriendengroep werd. Een groep jongens, die samen met onze rots in de branding, Kim, door goed voetbal en mooi samenspel zichzelf heeft beloond met deze prijs.

Een team waar de leiders trots op zijn...chapeau!

 

 

Musselkanaal blijft in de 3e klasse na eclatante zege op Wijster

Musselkanaal – Voor het derde jaar op rij lukte het Musselkanaal zich op de slotdag veilig te spelen. Twee seizoenen terug versloeg het op de laatste dag CEC met 3-0, vorig jaar verloor het in de nacompetitie eerst van HSC en won het uiteindelijk van HOC en dit jaar werden in de nacompetitie eerst de Blesse en vandaag dus Wijster met 7-0 verslagen. Vooraf was een ieder er van overtuigd dat Musselkanaal een gemakkelijke middag zou beleven tegen Wijster. Zaak voor het trainersduo Kamps en Woortman om te waken voor onderschatting. In de eerste helft ontliepen de beide ploegen elkaar ook niet zoveel maar toen Jordy Oost vlak voor de pauze de 2-0 en 3-0 binnenschoot was het gedaan met het verzet van Wijster. Uiteindelijk stokte het bij 7-0 maar als de Musselkanaal voorwaartsen wat zorgvuldiger om waren gegaan met de vele kansen had de wedstrijd ook zo maar in dubbele cijfers kunnen eindigen.

Grote opluchting dus bij Musselkanaal. Het gehele seizoen stond het zo’n beetje bij de onderste drie ploegen wat dus nacompetitie zou betekenen. Na de winterstop groeide de ploeg wel meer naar elkaar toe en zestal weken voor het einde leek het er zelfs in te zitten zich rechtstreek veilig te spelen. Een paar ongelukkige wedstrijden , SVV’04 en Dalfsen, waarin het in de laatste minuut een doelpunt om de oren kreeg en een hele slechte wedstrijd thuis tegen Sleen brachten Musselkanaal niet verder dan de twaalfde plaats. Volgens trainer Albert Kamps heeft zijn ploeg veerkracht getoond. “Vandaag was een goede afspiegeling van onze periode na de winterstop, het is meer dan terecht dat we in de derde klasse blijven. We hebben af en toe wat pech gehad de laatste weken en gaven de punten soms ongelukkig weg. Daarom was de wedstrijd thuis tegen Sleen ook onbegrijpelijk. Maar de zege van vandaag maakt dan ook veel goed, vooral in de eerste helft ging het nog best moeizaam maar uiteindelijk was de zege meer dan verdiend”.

De eerste kans van de wedstrijd was ook voor de gasten uit Wijster. Ronald Ipema had echter de pech dat zijn bekeken schot via de lat overging. Het eerste gevaar van Musselkanaal kwam na een vrije trap van Rolf Kayser. De goed ingeschoten bal werd prima gekeerd door keeper Harm Jan Fransens. In de dertiende minuut kwam Musselkanaal op voorsprong en natuurlijk was het Jordy Oost die dat deed. Vanaf een meter of twintig pegelde hij de bal uiterst precies in de rechterbovenhoek. Beide ploegen deden niet zo veel voor elkaar onder en kregen ook wel een aantal aardige kansen. Marc Priet schoot maar net naast en een kopbal van Ruben Manning aan de thuisclub zijde ging ook net naast.. De grootste kans voor Wijster was na een half uur toen aanvoerder Bart Popping vrij voor het doel opdook maar tot opluchting van Musselkanaal naast schoot. Even later ging Kevin Oosting lelijk in de fout maar hij had geluk dat Wijster de bal over het doel van Arjan Scholte Aalbes tikte. Musselkanaal werd geleidelijk wat sterker en een paar minuten voor de pauze was Wijster het spoor dan ook duidelijk bijster. Tot twee keer toe kreeg Oost het weer eens op zijn heupen. Eerst bracht Kayser hem fraai in stelling en middels een mooie schijnbeweging was Fransens kansloos. Nog geen minuut later snelde Oost er op links vandoor en dat betekende de 3-0.

In de pauze werd Aron Berends bij de thuisclub vervangen door Robin Gerlach. Na de twee minuten was de hoop voor Wijster definitief vervlogen. Oost werd weer eens de diepte ingestuurd en doelman Fransens leek voor redding te zorgen maar maaide finaal over de bal heen. Voor Oost was het toen simpel om zijn vierde van de middag te scoren. Vanaf dat moment voetbalde er eigenlijk maar een ploeg meer. Musselkanaal kon naar hartenlust aanvallen en Wijster legde zich neer bij de degradatie. Musselkanaal scoorde nog drie keer. Oost maakte zijn vijfde van deze middag en bracht de score op 5-0. Twee minuten later was het Kayser die de 6-0 liet aantekenen en voor het slotakkoord tekende zes minuten voor het einde Robin Gerlach. Gezien de vele kansen had de score nog veel hoger kunnen uitvallen maar dat leed bleef Wijster bespaard. Musselkanaal won met 7-0 en bleef zodoende dus voor het derde jaar op rij in de slotwedstrijd derdeklasser.

Trainingen overige senioren stopgezet

De training van de overige senioren is met ingang van woensdag 6 juni stopgezet. De laatste tijd was de trainingsopkomst zeer laag. Meestal maar een handjevol spelers en te weinig om een partijspel te doen. Iedereen leek geblesseerd of voetbalmoe! Daarom is trainer Jacob Bruinsma er per heden mee gestopt. In het nieuwe seizoen nieuwe kansen om te trainen. Woensdag 5 september  gaat trainer Bruinsma er van uit dat een ieder weer aanwezig is. Tot ziens zaterdag op het slotfeest en zondag bij het eerste en alvast een prettige vaknatie gewenst.

Trainer Jacob Bruinsma

Musselkanaal overwint de eerste horde in de nacompetitie

Blesdijke – Wil Musselkanaal derdeklasser blijven dan moet er in de nacompetitie twee keer worden gewonnen. In de eerste wedstrijd uit tegen de Blesse is dat gelukt. Behoudens de eerste tien minuten had Musselkanaal het wat moeilijk maar toen het eenmaal gelijk geworden was waren de gasten de bovenliggende partij. Na een 4-1 voorsprong in de tweede helft maakten de Groenhemden het zichzelf weer onnodig moeilijk door een aantal missers. Uiteindelijk wist Musselkanaal met 5-3 te winnen en zodoende mag het zondag 10 juni tegen Wijster thuis uitmaken wie in derde klasse blijft.

Zoals al gezegd begon het niet goed voor de Groenwitten. Na vijf minuten mocht de Blesse een corner nemen en tot ontzetting schoot Ferdinand van der Sluis heel fraai raak, echter wel in zijn eigen doel, 1-0. Musselkanaal was even aangeslagen en bijna profiteerde de Blesse optimaal. Yannick Kemerink ging alleen op het doel van Arjan Scholte Aalbes af maar gelukkig voor Musselkanaal schoot hij in het zijnet. Na tien minuten kwam Musselkanaal alweer op gelijke hoogte. Een voorzet van Kevin Oosting vanaf de rechterkant werd simpel ingekopt door de topscoorder van de gasten, Jordie Oost. Vanaf dat moment dicteerde de elf van trainer Albert Kamps de wedstrijd. Vooral de snelle vleugelspitsen Aron Berends en Kevin Oosting waren levensgevaarlijk door steeds langs hun directe tegenstanders te snellen maar doelpunten leverde het voorlopig niet op. De fraaiste kans was voor Aron Berends maar keeper Joran de Groot redde fraai. Het was slechts uitstel van executie want na 26 minuten was het wel raak. Musselkanaal mocht een vrije trap nemen, de bal werd in de voeten van Rolf Kaijser gespeeld, deze draaide fraai bij zijn tegenstander weg en schoot in de rechterbenedenhoek, niet eens zo hard maar wel akelig secuur, raak, 1-2. Na een half uur ging Jorn Wiekens in de fout maar Hessel Lugtenberg van de Blesse wist niet te profiteren. Gerwin Schmitz kreeg nog een prima mogelijkheid op de 1-3 maar werkte de bal naast en aan de andere kant schoot Willem Adema goed op het doel maar Scholte Aalbes redde uitstekend.

De tweede helft begon Musselkanaal uitstekend. Gerwin Schmitz ging binnen een minuut er alleen vandoor maar in plaats van de bal af te geven op Oost schoot hij hopeloos mis. Na vijf minuten opnieuw een eigen doelpunt maar nu was het de Blesse wat een vrije trap van Kaijser in het eigen doel werkte, 1-3. Twee minuten later leek de wedstrijd beslist toen de mooiste treffer van de middag viel. Berends werd de diepte in gestuurd en was wederom veel sneller dan zijn directe tegenstander. De voorzet van Berends werd op juiste waarde geschat door Kaijser, hoog in het doel belandde de bal tegen de touwen, 1-4. Musselkanaal geloofde het toen wel en bracht zichzelf weer in de problemen. Eerst was het Kemerink die een grote kans miste door in het zijnet te schieten en na 70 minuten ging Wiekens in de fout. Scholte Aalbes probeerde nog te redden maar knalde de bal tegen Kemerink aan en de bal rolde zo maar binnen, 2-4. Drie minuten later snelde invaller Robin Gerlach er op rechts langs en zijn voorzet kwam in de voeten van Kaijser. Deze draaide weer goed bij zijn tegenstander weg en hij scoorde zijn derde van deze middag, 2-5. Kamps had inmiddels twee keer gewisseld in de verdediging en dat kwam het spel achterin bij Musselkanaal niet ten goede. Toen Jeroen Ots zes minuten voor het einde ook nog weer eens in de fout ging werd het 3-5 door invaller Wilco Oosterhof. Met de moed der wanhoop gooide de Blesse alles naar voren. Het leverde Musselkanaal nog een aantal niet te missen kansen op maar Gerlach, Oost en Oosting faalden. De laatste kans was voor de thuisclub maar Sander Stuurman schoot hoog over. Even later floot de prima leidende Van der Kamp voor het einde.

Een verdiende overwinning vond ook trainer Kamps. “Dik verdiend deze zege maar we maken het ons zichzelf weer onnodig moeilijk. Scorend vermogen hebben we genoeg maar verdedigend moet het net allemaal wat scherper. Volgende week thuis tegen Wijster moeten we het maar af maken. Gemakkelijk zal het niet worden, zij winnen vandaag ook, van onderschatting zal zeker geen sprake zijn”. Zondag 10 juni om 14.00 uur zal Musselkanaal aftrappen tegen Wijster en dan zal blijken welke van deze twee ploegen derdeklasser blijft.

Het zit er bijna op voor de meeste teams

Dit weekend staat voor de meeste teams de laatste wedstrijd op het programma. Voor één team hopen we zeker dat het niet de laatste wedstrijd is. Maar daarover later meer.
Voor een viertal teams staat er dit weekend nog heel veel op het spel.
Allereerst Musselkanaal JO11-1. Dit team staat samen met SJS JO11-1 en Bellingwolde JO11-1  bovenaan met alledrie 24 punten. Het doelsaldo van Musselkanaal JO11-1 is echter beduidend beter dan de twee concurrenten. Bellingwolde en SJS moeten ook nog spelen tegen teams waar ze niet zomaar heel dik van zullen winnen. Wanneer Musselkanaal JO11-1 om 09.30 uur aan de aftrap staat tegen Veendam 1894 JO11-3 en ze doen wat ze de laatste weken al deden dan kan het kampioenschap hun bijna niet meer ontgaan.

Dan Musselkanaal JO19-1. Doordat het team derde is geworden in de hoofdklasse, neemt het de periodetitel van kampioen Hoogeveen over. Ze hebben het echter niet getroffen omdat de eerste wedstrijd een uitwedstrijd betreft tegen FC Zutphen. Om 11.45 uur moet er worden aangetreden tegen het team uit Zutphen. Volgens de routeplanner van de ANWB bedraagt de afstand 150 km en duurt het 1 uur en 45 minuten alvoor je in Zutphen bent. Het betreft maar één wedstrijd. Verlies betekent dus dat men gewoon hoofdklasser blijft. Bij winst moet er volgende week waarschijnlijk in Twello worden aangetreden. Ook weer niet naast de deur!!

Dan zondag. Ook dit wordt een belangrijke dag vor een tweetal teams van Musselkanaal. Namelijk het derde en het eerste. Het derde moet om 10.00 uur spelen tegen Valthermond 3. Alleen winst kan Musselkaanal 3 nog aan de titel helpen. Weet het derde zondag te winnen dan bedraagt de voorsprong negen punten. Dan zijn ze toch kampioen? Nee nog niet, want Valthermond moet nog maar liefst drie wedstrijden spelen dan. Het doelsaldo van Musselkanaal is 18 doelpunten beter maar Valthermond 3 kan in de resterende drie wedstrijden dat gemakkelijk goedmaken. Pure competitie vervalsing dus!!

Dan als laatste en wellicht het belangrijkste, Musselkanaal 1. Dat moet zeker nog twee wedstrijden winnen om in de derde klasse te blijven. Zondag volgt een uitwedstrijd tegen De Blesse en de wedstrijd wordt gespeeld in Blesdijke. In de buurt van Steenwijk/Giethoorn. Ook dit betreft maar één wedstrijd. Bij winst speelt Musselkanaal dan de volgende week (10 juni) thuis tegen de winnaar van het duel Bakkeveen - Wijster. Bij verlies volgt de trieste afgang naar de vierde klasse. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van der Kamp en hij wordt bijgestaan door twee neutrale assistenten. De wedstrijd begint om 14.00 uur en er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus, die om 11.30 uur vertrekt vanaf het sportpark.

Musselkanaal JO17-1 promoveert naar de hoofdklasse

Afgelopen zaterdag heeft de JO17-1 promotie  bewerkstelligd naar de hoofdklasse doorals tweede te eindigen in de 1e klasse [promotiepoule]. 

Er was nog volop spanning voor de manschappen van Hendrik Melgers, Henk Honken en Arco Kuiper. Promotieconcurrent LEO speelde verrassend genoeg gelijk tegen Hollandscheveld en medepromotieconcurrent Noordscheschut won de laatste wedstrijd tegen kampioen Beilen. De 0-3 uitoverwinning tegen ACV was daardoor voldoende om de promotie over de streep te trekken.

Alle spelers, trainers, leiders, ouders en supporters van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.

 

Musselkanaal JO15-1 KAMPIOEN

Afgelopen zaterdag is de JO15-1 overtuigend kampioen geworden in de 2e klasse. Vorige week dinsdagavond werd al een belangrijke 6 -1 overwinning op mede concurrent Valthermond JO15-1 geboekt en zaterdag werd met een 10-0 overwinning op Erica JO15-2 onderstreept dat Musselkanaal ongeslagen met tien overwinningen en een gelijkspel de terechte kampioen is.

Alle spelers, trainers, leiders, ouders en supporters van harte gefeliciteerd.

Bus naar VV de Blesse - VV Musselkanaal

Zondag 3 juni vertrekt er een bus naar de promotie/degradatiekraker VV de Blesse - VV Musselkanaal.

Komen jullie onze jongens aanmoedigen??? Ze kunnen onze steun wel gebruiken.

De bus vertrekt om 11.30 uur en vol is vol!!

Geef je dus snel op in de voetbalkantine, via activiteitencommissievvmsk@gmail.com of bij Ellen Drenth-Baas.

Eerste spiegelavond VV Musselkanaal een succes!

Afgelopen maandagavond heeft de procesgroep een spiegelbijeenkomst georganiseerd in samenwerking met de KNVB.

De procesgroep heeft allerlei mensen uitgenodigd en deze waren bijna allemaal aanwezig. Nogmaals complimenten voor deze groep mensen die ons heeft geholpen om de eerste stap te zetten.

Wij hebben het tijdens diverse workshops gehad over waar VV Musselkanaal voor staat, waar wij trots op zijn en wat wij absoluut niet willen veranderen. Aan het einde van deze avond zijn daar mooie dingen uitgekomen.

Tijdens deze workshops werd bevestigd dat VV Musselkanaal een gezellige, sfeervolle en gezonde vereniging is met een fantastische ligging en een mooie accomodatie. Dat we een club zijn met harde werkers en we trots zijn op de vrijwilligers die we nog hebben.

Afgelopen maandagavond hebben we een mooie start gemaakt in dit veranderproces. Het is de bedoeling dat wij hier op zeer korte termijn mee aan de slag gaan. We hebben dankzij de inzet van de groep weer een duidelijk beeld van wie we nu zijn als vereniging en kunnen nu tijdens de volgende bijeenkomst verder kijken naar wie we in de nabije willen zijn als vereniging. Wat kunnen we veranderen en hoe?

Mocht je nu niet gevraagd zijn maar wil je wel graag jouw kijk op de vereniging met ons delen? Dat kan!!

Mail naar procesgroepvvmsk@gmail.com of spreek één van de leden van de procesgroep aan. Wil je liever anoniem een bijdrage doen dan kan dit via de ideeën bus in de kantine, graag in een envelop met procesgroep er op.

Namens de procesgroep,

John Stenekes, Marcel Kluitenberg, Jeroen Drenth, Robin Gerlach, Jolanda de Jonge-Sweers, José Wessels, Miranda Nonkes en Ellen Drenth-Baas.

 

 

 

 

Training overige senioren op 16 mei vervallen

De training van de overige senioren op woensdag 16 mei gaat niet door vanwege voetbalverplichtingen op 17 mei van Musselkanaal 5. Dus alle tijd om naar de finale tussen Atletico Madrid en Olympique Marseille te kijken.

Trainer Jacob Bruinsma

JO19, JO17 en JO15 nog in de strijd om promotie

Met nog twee wedstrijden te gaan zijn zowel de JO19-1 als JO17-1 nog in de strijd om promotie naar resp. de 4e Divisie en de Hoofdklasse.

Het kampioenschap voor de JO19-1 is helaas niet meer haalbaar. Dit mede gezien het feit dat een vier á vijftal spelers definitief zijn aangesloten bij het eerste team. Het eerste team is nl nog verwikkeld in degradatiestrijd. Echter de nog aanwezige spelers van de JO19-1 blijven de laatste wedstijden gewoon punten pakken en staan nog steeds op een keurige tweede plaats. De nacompetitie is al behaald. Daarbij helpen de spelers van JO17-1 zowel de JO19-1 als de JO19-2 zodat we de competitie zo succesvol mogelijk kunnen afsluiten. Het is regelmatig even passen en meten maar gelukkig zijn er veel spelers die zich blijven inzetten voor het verenigingsbelang. De JO17-1 is nog in de race voor het kampioenschap c.q. rechtstreekse promotie. Aangezien zij al in de promotiepoule voetballen geeft ook een tweede plek recht op rechtstreekse promotie. A.s. zaterdag om 09.00 uur staat de wedstrijd tegen koploper Beilen op het programma.

Ook de JO15-1 is nog in de strijd om het kampioenschap, a.s. zaterdag ontmoeten ze de medekoploper in Pesse, de sv Pesse.

Succes allen de komende weken, dit natuurlijk ook voor de andere teams binnen de vereniging. Een kort verslag van het wel en wee van jouw / jullie team is natuurlijk welkom.

TC

 

Breke-armen bij JO11-2

Rampspoed heeft de afgelopen weken de spelers van JO11-2 getroffen. Maar liefst drie spelers nl Iris Ketelaar, Dennis Jager en Quintein Mulder hebben allemaal een gebroken arm opgelopen.

Volgens trainer / leider Marcel Kluitenberg komen bovenstaande blessures niet door het voetbal maar met name het trampoline springen blijkt een risicovolle bezigheid.

Namens de TC en bestuur wensen we alle drie de patienten een voorspoedig herstel toe.

 

Musselkanaal in de laatste minuut onderuit tegen Dalfsen

Dalfsen – Dat Musselkanaal met lege handen terug zou keren uit Dalfsen hadden velen al ingecalculeerd. Maar wat was Musselkanaal dichtbij een stunt tegen de nummer twee van de derde klasse C. Na het debacle tegen Sleen leverde Musselkanaal nu een puike prestatie. Helaas zat het de gasten niet mee. Een strafschop die onterecht werd gegeven en een hoekschop wat volgens velen er niet eentje was deden Musselkanaal de das om. Zo ging de verkregen voorsprong van 2-1 in de laatste minuten teniet. Dalfsen had het geluk van een ploeg die bovenaan staat en ook scheidsrechter Huizer speelde een ongelukkige rol in de slotfase. Daardoor verloor Musselkanaal met 3-2 en was het zo dichtbij een punt of drie punten geweest.

Musselkanaal begon zeer voorzichtig aan de wedstrijd tegen Dalfsen. De thuisclub stond 22 wedstrijden aan kop maar zag de laatste week Dalen voorbij komen. Een tweetal weken geleden had Musselkanaal thuis kansloos met 2-0 verloren van Dalfsen. De ploeg van trainer Jacob Grooten begon ook nu weer sterk aan de wedstrijd en de kansen waren in het begin ook voor Dalfsen. Jeroen Kamphuis kopte naast en een vrije trap van Chiel Huisjes werd net onder de lat weggetikt door Arjan Scholte Aalbes. Na tien minuten kreeg Musselkanaal echter toch een enorme kans maar Gerwin Schmitz schoot van vijf meter hoog over. Opnieuw was het Dalfsen wat volop de aanval zocht en Musselkanaal had geluk dat een fout niet werd afgestraft door Huisjes. Musselkanaal kroop wat meer uit hun schulp en Jordy Oost gaf een prima pass op Rolf Kayser. Keeper Mark Knol kwam zijn doel uit en knalde tegen een medespeler aan. Kayser was de lachende derde door de bal in het doel te schieten, 0-1. Keeper Knol blesseerde zich zodanig dat hij vervangen moest worden door Iwan Haarman. Niet veel later kreeg de thuisclub weer een grote kans maar Maarten Pouwels kopte vrij voor het doel over. In de blessuretijd kreeg Oost nog een kans maar hij tikte de bal net naast. Aan de andere kant was het wederom Huisjes die een vrije trap maar net over schoot.

De tweede helft dwong een fel Dalfsen Musselkanaal opnieuw achteruit. Na vijftig minuten moest Jorn Wiekens aan de noodrem trekken om Pouwels te stoppen. Een gele kaart was het gevolg waar heel Dalfsen om rood smeekte. Uit de vrije trap ontstond een corner. De bal werd hoog voor het doel geplaatst. Er ontstond een hectische situatie waarbij de bal een aantal keren werd ingeschoten. Uiteindelijk was het Pouwels die raak schoot. Wat scheidsrechter Huizer echter ontging was dat keeper Scholte Aalbes duidelijk gehinderd werd en zodoende niet meer bij de bal kon komen, 1-1. Musselkanaal ging niet bij de pakken neerzitten en gaf Dalfsen vanaf dat moment uitstekend partij. Beide teams kregen was kansen, Pouwels had de grootste maar het was Jeroen Ots die net op tijd redding wist te brengen. Even later ging Oost er vandoor maar hij werd ten kostte van een hoekschop net op tijd gestuit door Stefan Jansen of Lorkeers. De corner van Kevin Oosting werd slecht weggewerkt door de Dalfsen verdediging, Kayser kreeg de bal voor de voeten en knalde onberispelijk raak, 1-2. Met nog een kwartier te gaan zag het er dus goed uit voor de gasten. Tien minuten voor het einde een sportief gebaar van de thuisclub toen Musselkanaal de bal uittrapte vanwege een blessure. Waar je dikwijls ziet dat de bal niet wordt teruggeven deed dat Dalfsen dat ondanks de achterstand toch. Een minuut later wilde Huizer een overtreding op Maurice Meijer niet zien. Dalfsen passte de bal naar voren op Frank Schurer. Jorn Wiekens wist de bal weg te schieten maar raakte daarbij ook Schurer. Deze liet zich vallen en Huizer kende de thuisclub een strafschop toe. Sjoerd Klarenbeek schoot vanaf elfmeter de 2-2 binnen. Even later werd een treffer van Dalfsen wegens buitenspel afgekeurd. Het eindsignaal kwam steeds dichterbij en Musselkanaal leek een punt te behalen. Terwijl de klok bijna 90 minuten aanwees mocht Dalfsen een vrije nemen vanaf rechts. De voorzet werd door een Dalfsen speler over de achterlijn geschoten maar Huizer kende toch een corner toe die Musselkanaal uiteindelijk fataal werd. De bal kwam hoog voor het doel en uiteindelijk voor de voeten van Huisjes en deze knalde de bal alsnog binnen, 3-2. De paar minuten blessuretijd leverde niets meer op voor beide ploegen. Een uiterst gelukkige overwinning voor de thuisclub. Voor Musselkanaal waren de druiven zuur want een puntje zou welkom zijn geweest. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op USV drie punten. De ploeg uit Nieuwleusen komt op Eerste Pinksterdag naar Musselkanaal. Zo voetballend als tegen Dalfsen is er nog wat mogelijk voor Musselkanaal. Spanning volop aanwezig dus zondag bij Musselkanaal tegen USV, aanvang 14.00 uur.

 

Introductie avond vereniging scheidsrechter

Hallo allemaal,

Zoals wel bekend zal zijn is er bij veel verenigingen een tekort aan scheidsrechters. Zo ook bij de VV Musselkanaal. Om toch meer scheidsrechters bij de clubs te krijgen hebben de verenigingen in de Kanaalstreek de handen ineen geslagen om samen te proberen het scheidsrechters tekort op te lossen. Daarom is er a.s. maandagavond bij de VV Nieuw Buinen een bijeenkomst waar tekst en uitleg wordt gegeven wat een cursus scheidsrechter zoal inhoudt. Waarschijnlijk is Siemen Mulder, betaald voetbal-scheidsrechter uit Groningen, namens de KNVB ook aanwezig. Kortom dit is voor ons de kans om de clubarbitrage weer op gang te brengen. We nodigen niet alleen jongens uit die voetballen maar ook vrouwelijke scheidsrechters zijn welkom. Ook ouders van jeugdleden die wat meer willen doen voor de club zijn van harte welkom. De avond begint om 19.30 uur in de kantine van de VV Nieuw Buinen. Inmiddels hebben we al een tweetal aanmeldingen maar het zou toch mooi zijn wanneer de VV Musselkanaal maandagavond met een man/vrouw of acht aanwezig zou zijn. Aanmelden kan bij Bert ten Hoff of Jeroen van der Laan.

Ongekend zwak Musselkanaal volkomen terecht afgedroogd door Sleen

Na de fraaie zege op CEC jongstleden zondag leek het vertrouwen bij Musselkanaal weer helemaal terug. Nu nog een zege tegen Sleen en de aansluiting met de ploegen net boven hun zou hersteld zijn. Het bleef bij ‘zou’ want Musselkanaal bakte er tegen Sleen heel weinig van. Slap en ongeïnspireerd was het spel van de thuisclub. Waar tegen CEC de vonken er van af sprongen daar bleef het nu bij een vuurtje waar amper een vlam in brandde. Sleen had een gemakkelijke middag en won dan ook volkomen terecht met 4-1.

Vanaf het beginsignaal van arbiter Roelf Koops uit Siddeburen hadden de gasten uit Sleen een overwicht. Bij Musselkanaal lukte niet veel vandaag. Het was allemaal veel te slap wat de thuisclub liet zien. Het duurde een kwartier tot Sleen op een voorsprong kwam. Ranil Briek mocht een corner nemen en de bal kwam hoog op de rand van het strafschopgebied terecht. De geheel vrijstaande Patrick Wisman bedacht zich niet en poeierde de bal in de bovenhoek. Na twintig minuten kreeg Musselkanaal toch een enorme kans op de gelijkmaker toen topscoorder Jordy Oost alleen op keeper Roy Schepers afging. De anders zo trefzekere spits moest nu zijn meerdere erkennen in de Sleen doelman. Veel was er niet te beleven in de rest van de eerste helft. Ruim vijf minuten voor de pauze greep de Musselkanaal verdediging weer eens veel te slap in en voor Pelle Bos was het niet moeilijk om de score op 0-2 te brengen.

Trainer Kamps reageerde door in de tweede helft Aron Berends in te brengen voor Tjeerd Sikkema. De eerste kansen waren weer voor Sleen maar het bleef 0-2. Niet veel later snelde Berends er op rechts langs maar zijn voorzet werd door Kevin Oosting hoog over geschoten. Daarna was het weer Sleen wat de klok sloeg. Arjan Scholte Aalbes redde fraai na een actie van Arjan Goeree. Na een corner kopte Jasper Ruinemans maar net naast. Halverwege de tweede helft werd het toch 0-3. Een voorzet van links werd klungelig verwerkt door Jim Theuns. In uiterste poging de zaak te redden schopte hij nog net de bal weg voor de grijpgrage handen van Scholte Aalbes, echter precies in de voeten van Goeree, voor Goeree was het toen niet moeilijk om de 0-3 te laten aantekenen. Musselkanaal werd maar amper gevaarlijk terwijl Sleen nog een aantal prima mogelijkheden kreeg. Scholte Aalbes had nog een aantal fraaie reddingen maar helaas voor hem was hij wel mede schuldig aan de 0-4. Pelle Bos scoorde eenvoudig zijn tweede treffer van deze middag. Vlak voor het einde deed Musselkanaal middels Rolf Kayser nog wat terug. Wisman ging in de fout en Kayser schoot de bal beheerst binnen en bepaalde zo de eindstand op 1-4.

Een heel slechte middag dus voor Musselkanaal. Het zag de concurrenten Weerdinge en UVS tegen elkaar gelijkspelen. De achterstand op deze twee ploegen bedraagt nu drie punten met nog drie wedstrijden te spelen. HODO is vandaag gedegradeerd en OVC’21 eindigt op de dertiende plek. Musselkanaal heeft nog drie wedstrijden om van de twaalfde plaats af te komen. Gemakkelijk zal het niet worden, te beginnen zondag in en tegen Dalfsen om 14.00 uur.

Sterke openingsfase bezorgt Musselkanaal overwinning

Emmer-Compascuum – Werd Musselkanaal vorige week tegen koploper Dalfsen nog beticht van angsthazenvoetbal, tegen de nummer drie CEC liet het zien dat het wel degelijk durft te voetballen. In wellicht het beste half uur van dit seizoen nam Musselkanaal volkomen terecht een 3-0 voorsprong. Hoewel CEC later in de wedstrijd nog terug kwam tot 2-3 wisten de gasten even later de 2-4 te scoren en zodoende behaalde Musselkanaal een zeer nuttige overwinning. Doordat ook Weerdinge wist te winnen blijft de achterstand twee punten op Weerdinge en USV en dat met nog vier wedstrijden te spelen.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Johan Wenting zette Musselkanaal druk op CEC. Na zeven minuten was het al raak. Ferdinand van der Sluis verrichtte de voorbereidingen en gaf de bal mee aan Gerwin Schmitz. Met de buitenkant van zijn rechtervoet draaide de bal mooi bij de verste paal binnen, 0-1. Mooi was het dat juist Schmitz scoorde omdat hij deze week door de KNVB voor één wedstrijd was geschorst. Dankzij een oplettendheid van de wedstrijdsecretaris van Musselkanaal werd dit teniet gedaan. Musselkanaal bleef de bovenliggende partij en na dertien minuten was het Jordy Oost die de 0-2 scoorde na aangeven van Rolf Kayser. CEC zag in de beginfase alle hoeken van het veld en in de 17e minuut was het al 0-3. Door een geweldige actie van opnieuw Kayser mocht Oost alleen op Gerben Springer afgaan. Oost faalde wederom niet en bracht zijn totaal daarmee op achttien treffers. Twee minuten later was het opnieuw Oost die bijna scoorde maar de voorzet van Van der Sluis werd net naast gekopt. Even later kreeg CEC een uitgelezen mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd toen het van elf meter mocht aanleggen. Ruben Manning ontfutselde met een terechte sliding de bal van Michel Kingma maar tot ontzetting van de gasten wees Wenting naar de elfmeterstip. Aanvoerder Tom Rengers schoot de bal slecht in en de na zijn blessure weer in het doel staande Arjan Scholte Aalbes stopte de penalty. Twee minuten later had CEC geluk dat het geen 0-4 werd toen Oost slechts de buitenkant van de paal raakte. Na een half uur scoorde Musselkanaal opnieuw. Weer ging er een mooie actie van Rolf Kayser aan vooraf, hij legde de bal terug op Oost en die kon eenvoudig binnentikken. Assistent-scheidsrechter Pascal Mulder stak de vlag de lucht in en Wenting constateerde zelf ook buitenspel verklaarde hij in de pauze en zodoende ging het feest voor Musselkanaal dus niet door. Vanaf dit moment kreeg CEC steeds meer grip op het spel en Scholte Aalbes redde prima na een actie van Kingma. Pal voor de rust scoorde CEC dan toch nog. Leon Harms kon alleen doorgaan en schoot de bal beheerst binnen, 1-3.
Trainer Kamps moest in de pauze noodgedwongen wisselen. Ruben Manning was geblesseerd geraakt en Tjeerd Sikkema was zijn vervanger. Van der Sluis werd naar achteren geplaatst en Sikkema mocht het aan de rechterkant proberen. De thuisclub startte furieus en het kreeg ook diverse kansen. Musselkanaal mocht één man dankbaar zijn in deze fase en dat was keeper Scholte Aalbes. Steeds bleef hij overeind bij zelfs de mooiste kansen voor CEC. Rengers, Harms en Jos Prummel moesten hun meerdere in de Musselkanaal doelman erkennen. Zijn wellicht grootste daad verrichte de Musselkanaal keeper na 60 minuten. Kingma plaatste de bal voor het doel, Prummel kopte in maar op formidabele wijze keerde Scholte Aalbes opnieuw de bal. Het was slechts uitstel van executie want niet veel later was het Harms die de 2-3 binnenschoot. Te slap ingrijpen leverde CEC balbezit op en de strijd was weer enorm spannend. Musselkanaal wankelde even maar twintig minuten voor het einde besliste het wel de wedstrijd. En opnieuw was het duo Kayser/Oost verantwoordelijk voor de 2-4. Kayser leverde het voorwerk en wederom was het Oost die het karwei afmaakte. CEC kreeg nog een paar kansen middels Kingma en Matthijs Kok. Doelman Springer moest nog een keer handelend optreden na een fraai schot van Kayser maar gescoord werd er niet meer. Na een boeiend gevecht wist Musselkanaal met 4-2 te winnen. Jammer voor de Groenwitten was dat ook Weerdinge wist te winnen. Met nog vier duels te gaan bedraagt de achterstand van Musselkanaal twee punten op Weerdinge en USV. Op Hemelvaartsdag het laatste inhaalduel. Er wordt dan om 14.00 uur thuis gespeeld tegen het altijd lastige Sleen.
 

Bus 13 mei Dalfsen - VV Musselkanaal

Gaan jullie op zondag 13 mei gezellig mee in de bus om ons eerste elftal aan te moedigen in Dalfsen??

De bus vertrekt om 11.30 uur vanaf het sportpark. Instappen en rijden maar!!

Kosten: 5 euro (daar kun je zelf toch niet voor heen en weer rijden?? ;-) )

Aanmelden kan in de kantine (dit kan natuurlijk ook gewoon middels een belletje)

Namens de Supportersvereniging van VV Musselkanaal

Wedstrijdprogramma 5 mei 2018

Zaterdag zijn er een aantal wijzigingen in het speelschema:

Musselkanaal JO15-2 - Veendam JO15-3 is uitgesteld
Musselkanaal JO19-2 - Bargeres JO19-1 verplaatst naar 13.45 uur
VIOS (O) JO15-1 - Musselkanaal JO15-1 is uitgesteld
Zuidhorn VR1 - Musselkanaal VR1 verplaatst naar 10.30 uur

De wedstrijdsecretaris

Musselkanaal JO9-4 verliest van Nieuw Buinen (28-04-2018)

Zonder de vakantie vierende Leon vertrokken we vanochtend met goede moed naar Nieuw Buinen om daar te spelen tegen de F2.
Nadat scheidsrechter Wever de spelers naar de aanwezige supporters had laten zwaaien en aanvoerder Bradley helaas de toss verloor ging de wedstrijd gelijk op.Nieuw Buinen kwam wel al snel op voorsprong, maar de teams waren zeker aan elkaar gewaagd.
Dit veranderde toen Nieuw Buinen ging wisselen. Er kwam een speler in die iets te goed was voor onze eerstejaars F-pupillen. Binnen een mum van tijd liep Nieuw Buinen uit naar een ruime voorsprong. De ruststand was 6-2. Justin scoorde twee keer. Zijn tweede doelpunt was vanuit een vrije trap, die hij zeer fraai binnen schoot.

In de tweede helft vielen vooral de reddingen op van onze dappere keepster Felicia. De uitslag werd uiteindelijk 10-3. Justin maakte ook het derde doelpunt voor ons.
Tot slot nog een compliment voor scheidsrechter Stef Wever. Het was mooi om te zien hoe de spijkerharde voetballer van weleer met de spelers van beide ploegen om ging. Hij was voor beide ploegen een extra coach in het veld.

Musselkanaal vist achter het net tegen Dalfsen

Musselkanaal – Musselkanaal had zich vandaag een goede dienst kunnen bewijzen door tegen koploper Dalfsen punten te halen. Toen Dalfsen speler Martijn Huizing na zeven minuten al rood kreeg leek dat ook tot de mogelijkheden te behoren. Maar een angstig Musselkanaal kreeg de rekening gepresenteerd. Via een benutte strafschop van Sjoerd Klarenbeek en in de tweede helft een treffer van Erik Koedijk ging de overwinning verdiend naar de gasten.

Musselkanaal miste nogal wat spelers, keeper Arjan Scholte Aalbes, Jordie Teuben en aanvoerder Robin Schmitz zijn nog steeds geblesseerd. Ferdinand van der Sluis en Jordy Oost waren een weekend afwezig. Flink wat puzzelen dus voor het trainersduo Kamps en Woortman. Albert Kamps was er na een afwezigheid van een aantal weken ziekte gelukkig weer bij. De thuisclub begon echter uitstekend aan de wedstrijd. Vanwege het ontbreken van Oost was de snelle Robin Gerlach als diepste spits geposteerd. Na drie minuten snelde Gerlach er al vandoor, alleen voor keeper Mark Knol schoot hij de bal echter net langs de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten later een zelfde situatie. Martijn Huizing kon niet anders dan Gerlach net buiten de zestien onreglementair tot stilstand te brengen. Scheidsrechter Martin Koning was resoluut en trok de rode kaart. Bijna nog een gehele wedstrijd te gaan en ook nog eens een man meer. Menig Musselkanaal supporter rekende zich al rijk tegen de koploper. Maar men kwam van een koude kermis thuis. Musselkanaal hield steeds vijf a zes spelers achterin en gaf zo Dalfsen de gelegenheid volop ten aanval te trekken. Tot overmaat van ramp blesseerde Gerlach zich ook nog eens en moest noodgedwongen vervangen worden door de debuterende Nick Schoenmaker. “Angsthazenvoetbal”, noemde menig Musselkanaal supporter het spel van hun ploeg. Na exact een half uur liet Jim Theuns zich eenvoudig uitspelen door Maarten Pouwels. In een uiterste poging de zaak te redden raakte Theuns heel ongelukkig de bal met de arm en Koning wees gedecideerd naar de stip. Aanvoerder Sjoerd Klarenbeek klaarde de klus naar behoren en schoot 0-1 op het scorebord. Dalfsen bleef de betere ploeg maar echt grote kansen kreeg het tot de rust niet meer.

In de tweede helft weer hetzelfde beeld. De thuisclub hield veel mensen achterin en het meeste balbezit was voor Dalfsen. Na zes minuten beslisten de gasten eigenlijk al de wedstrijd. Erik Koedijk werd fraai de diepte ingestuurd en hij stiftte de bal keurig over doelman Hendrik Melgers heen, 0-2. Twee minuten later bijna de 0-3 toen Jorn Wiekens de bal helemaal verkeerd raakte maar Melgers wist nog net op tijd zijn hand achter de bal te krijgen. Beide ploegen wisselden volop en Musselkanaal kroop steeds wat vaker uit hun schulp. Het kreeg zowaar enkele kansen maar Nick Schoenmaker schoot in kansrijke positie hoog over. Namens de gasten had Chiel Huisjes de 0-3 op zijn schoen maar Melgers redde fraai. Even later kreeg Gerwin Schmitz het op zijn heupen. Aan de rechterkant ging hij uitstekend langs een aantal verdedigers maar helaas voor Musselkanaal ging de bal voorlangs. De thuisclub had de kracht niet meer om nog wat tegengas te geven en ook Dalfsen geloofde het wel. Gescoord werd er niet meer en zodoende bleef het 0-2. Met nog vier wedstrijden te gaan blijft Dalfsen de koploper in 3C, met twee punten voorsprong op Dalen en een wedstrijd meer gespeeld. Bij Musselkanaal overheerste de teleurstelling en met nog vijf wedstrijden te gaan blijft de situatie zorgelijk voor de Groenwitten. Zondag 6 mei om 14.00 uur is CEC in Emmer Compascuum de volgende tegenstander.

Uitslag kaartavond 20 april

Afgelopen vrijdag, 20 april, was het druk in de kantine. Op het programma stond de laatste kaartavond van het seizoen gepland. Voor het klaverjassers was het een bijzondere avond: teamkaarten. Alle punten van de ploeg(4) worden opgeteld en de ploeg met de meeste punten wint. Er hadden zich 7 teams gemeld. Het teamkaarten werd gewonnen door Bernardus Tieben, Gerry Meijer, Willem Schomaker en Herman Teuben. Het bestuur van de supportersvereniging eindigde dit jaar als laatste. Individueel was Bert Elling de beste klaverjasser en Willem Cosse eindigde troosteloos onderaan. Voor het jokeren hadden zich 15 personen aangemeld. Daar werd pas na loting bekend wie met de eerste prijs naar huis ging. Annita Middelkamp had de spelregels niet helemaal (of beter: helemaal niet) begrepen. Individuele prestaties staan hieronder vermeld.

 

 

Klaverjassen

1

Bert Elling

5385

2

Sjors Krops

5327

3

Frits Sahetapy

5313

4

Bernardus Tieben

5296

5

Gerry Meijer

5139

6

Herman Weijnans

5040

7

Willem Schomaker

5020

8

Roelf van Boven

4935

9

Henk Brul

4923

10

Henk Teuben

4819

11

Bertus Kuiper

4813

12

Wybren Jongstra

4760

13

Jan Norder

4709

14

Jab

4620

15

Henk Tieben sr

4539

16

Jos Buurman

4534

17

Jos Tieks

4496

18

Jan Meijer

4381

19

Albert Bucking

4352

20

Anton Koops

4337

21

Richard Smit

4323

22

Jan Anton Middelkamp

4310

23

Jeffrey Scholte Aalbes

4281

24

Herman Teuben

4219

25

Henk Tieben jr

4193

26

Anneke Tieben

4114

27

Dick Teuben

3984

28

Willem Cosse

3842

 

Jokeren

1

A. Meijer

52

2

H. Starke

52

3

H. Scholtens

55

4

K. Nijboer

61

5

A. Weinans

63

6

H. Weinans

72

7

B. Manning    

77

8

A. Scholtens 

88

9

H. Rolfers       

92

10

M. Manning

92

11

J. Schomaker 

98

12

T. Nijboer

101

13

M. Schomaker

117

14

A. Rolfers

127

15

A. Middelkamp

150

 

 

 

 

Musselkanaal incasseert in blessuretijd de gelijkmaker

Schoonebeek – In het programmablad van SVV ’04 stond het al: “De winst telt in de sport”. Daarom was het des te zuurder voor Musselkanaal dat het de thuisclub toch nog gelukte om in de blessuretijd de gelijkmaker te scoren. Hoewel bijna een ieder het er over eens was dat de 3-3 eindstand een terechte afspiegeling was van de wedstrijd. Maar toen Musselkanaal twee minuten voor het einde de 2-3 scoorde leek het op rozen te zitten. Maar helaas voor de gasten was het Martijn Scherpen die alsnog de gelijkmaker scoorde.

SVV’04 begon nogal gehavend aan de wedstrijd en liep na de 8-2 nederlaag tegen Dalfsen toch al niet over van zelfvertrouwen. In de beginfase kreeg het direct al weer een domper te verwerken toen een schotje van Rolf Kayser in de handen van Dennis Bos leek te verdwijnen maar tot afgrijzen van SVV’04 ging de keeper lelijk in de fout en stond Musselkanaal op een voorsprong. Musselkanaal was in de beginfase de wat betere ploeg maar vergat gewoon om direct de genade klap toe te dienen. SVV’04 kwam wat beter in het spel en kreeg ook een aantal kleine kansen maar Mark Heijnen en Ewoud Horstman kwamen net te kort. Na iets meer dan half uur mocht SVV’04 halverwege de helft van Musselkanaal een vrije trap nemen. De bal werd voor het doel geplaatst en de mee op gekomen Michel Kerkdijk schoot de bal keihard achter de kansloze Hendrik Melgers, 1-1. Niet veel later kwam de thuisclub bijna op voorsprong na een corner. Musselkanaal had geluk dat de kopbal van Horstman tegen de lat kwam. In blessuretijd kreeg Jordy Oost namens de gasten nog een kansje maar het schot van hem ging ruim over het doel. Erg best was het allemaal niet de eerste helft. Het leek net of beide ploegen met de rem ingedrukt speelden. Het ging allemaal voorzichtig en de angst om niet te verliezen overheerste.  

De tweede helft maakte echter veel goed. Al na drie minuten was het raak voor SVV’04. Ferdinand van der Sluis veroorzaakte een penalty door Gerbrand Schoemakers neer te halen. Scheidsrechter Henk Mulder kon niet anders dan een strafschop geven. Mark Heijnen schoot onberispelijk raak, 2-1. Nog geen twee minuten later was het ook al weer gelijk. Tjeerd Sikkema mocht een vrije trap nemen en legde de bal panklaar op het hoofd van Gerwin Schmitz en deze kopte fraai raak 2-2. Oost kreeg een minuut later een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen maar keeper Bos zat net voldoende aan de bal om redding te brengen. Niet veel later kreeg Jessie Rotmensen een grote kans na aangeven van Heijne maar hij faalde. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en de wedstrijd bleef enorm spannend. Echt grote kansen kregen beide ploegen niet maar er gebeurde wel van alles zonder dat het over de schreef ging.
Drie minuten voor het einde leek de zege dan toch nog naar SVV’04 te gaan. Al of niet in buitenspelpositie mocht Rotmensen alleen op Melgers afgaan. Tot afgrijzen van SVV’04 maar tot opluchting van Musselkanaal schoot de jonge buitenspeler de bal naast. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Oost gaf de bal prima mee aan Kevin Oosting en diens voorzet werd op waarde geschat door Kayser, 2-3. Niet helemaal terecht misschien deze voorsprong voor de gasten maar daar maalde bij Musselkanaal niemand om. Misschien een gestolen overwinning maar de winst telt op zo’n moment! SVV’04 dacht daar anders over en rechtte nog een keer de rug. Met de moed der wanhoop probeerde het nog gelijk te maken en in de ruim bemeten blessuretijd gelukte het ook nog. Een voorzet vanaf de rechterkant werd voor het doel geplaatst. In een mêlee van spelers legde Heijne de bal keurig terug op Martijn Scherpen en de linksachter schoot de bal in de uiterste hoek binnen, 3-3. Scherpen bezorgde zijn ploeg wederom een belangrijk punt en voor Musselkanaal was het sneu dat ze de drie punten in blessuretijd misliepen.
De aansluiting met de ploegen net boven hun is er echter nog steeds en met nog zes wedstrijden te gaan beloofd het een heel spannend slot van de competitie in 3C te worden. Zondag om 14.00 uur komt koploper Dalfsen naar het sportpark aan de Parklaan te Musselkanaal.

Berichtje van Koen Lubberink

Hallo VV Musselkanaal,

Ik was afgelopen zondag pupil van de week.Ik vond het hartstikke tof. Het leukste vond ik het overtikken met hun tijdens de warming-up en lootjes verkopen. Ik kreeg een hele mooie voetbal met alle namen van de voetballers en van de trainer.

De wedstrijd was helemaal geweldig met 4-1 gewonnen van Ommen. Ik zat naast mijn keepertrainer op de bank. In de pauze heb ik lekkere frietjes en een flesje cola van Peter gekregen.

Ik heb een hele mooie dag gehad.

Bedankt VV Musselkanaal.

Groetjes,

Koen Lubberink

Wedstrijdprogramma 24 t/m 26 april

Deze week zijn er op dinsdag 24 april, woensdag 25 april en donderdag 26 april inhaalwedstrijden of wedstrijden die vooruit worden gespeeld.
Het spits mag Musselkanaal JO15-1 afbijten. Dinsdag om 18.30 uur zal er op het hoofdveld worden gespeeld tegen Nieuw Buinen JO15-1 en de wedstrijd zal onder leiding staan van arbiter Erik Meezen.
Op woensdag speelt Musselkanaal JO19-2 een inhaalduel in Exloo tegen HOC JO19-1. De wedstrijd begint om 19.30 uur.
Doordat Musselkanaal 4 en 5 donderdag moeten inhalen zal de training van de overige senioren op woensdagavond vervallen.

Donderdag 26 april komen een drietal teams in actie. De allerbelangrijkste is natuurlijk de uitwedstrijd van Musselkanaal 1 tegen SVV '04 1. In Schoonebeek zal er om 19.00 uur worden afgetrapt onder leiding van arbiter Henk de Jong.
Musselkanaal 4 speelt om 19.00 uur thuis tegen CEC 4, arbiter is Richard Smit. Musselkanaal 5 speelt om 19.00 uur uit een inhaalduel tegen GKC 3.

Dan zullen jullie je misschien afvragen waarom Kevin Dam op de foto staat bij dit artikel. Zaterdag 21 april stond Musselkanaal JO15-2 tegen SPW JO15-1 op het programma. Omdat er geen scheidsrechter was moest ik de wedstrijd uitstellen. Een verzoek op de app van de B-selectie of er misschien nog iemand wilde fluiten leverde een reactie van Kevin op. Hij wilde de wedstrjd wel fluiten. Scheidsrechter Dam, strak in het pak, floot om 10.20 uur voor de aftrap. In zijn eerste wedstrijd als scheidsrechter bij de junioren drukte hij direct een stempel op de wedstrijd. Een paar minuten voor de pauze kende hij Musselkanaal een penalty toe. "Je kon hem geven", aldus een supporter. De penalty werd benut en bleek later de enige treffer van de wedstrijd. De rapporteur kende Kevin een ruime voldoende toe!! Maar geweldig dat Kevin wilde fluiten en we spreken de hoop uit dat er meerdere spelers het voorbeeld van Kevin willen volgen.

De wedstrijdsecretaris.

 

Trainers seizoen 2018-2019
De afgelopen weken zijn er met de meeste jeugdtrainers gesprekken gevoerd over de wensen en ambities voor het komende seizoen [2018-2019]. We zijn verheugd dat voor een aantal teams op dit moment al witte rook valt te melden. 

JO19-1 Niek Tieben en Gerwin Schmitz
JO17-1 Hendrik Melgers
JO15-1 Robin Gerlach
JO13-1 Marlin Dekker


Wat betreft de andere teams is het qua aantallen [per leeftijdscategorie JO-8, JO9, JO10, JO11, JO13-2, JO15-2, JO17-2 enz.] en de recente wijzigingen in het pupillenvoetbal nog even afwachten hoeveel teams er daadwerkelijk worden geformeerd en hoeveel trainers daarbij aangesteld kunnen worden.

De Technische Commissie

Musselkanaal houdt door simpele zege op OVC’21 aansluiting met de middenmoot

Musselkanaal – Door eenvoudig OVC’21 met 4-1 te verslaan heeft Musselkanaal nog steeds de kans om de aansluiting met de middenmoot te vinden. Hoewel de thuisclub eerst op achterstand kwam wist men dit snel weer recht te zetten. Bij de rust was het reeds 4-1 voor Musselkanaal en in de tweede helft deed men het rustig aan. OVC’21 had niet de kracht om wat aan de achterstand te doen en daarom was er in de tweede helft behoudens het mooie weer niet zo veel meer te genieten.

Na de voetballes tegen Gieten vorige week mocht je toch verwachten dat Musselkanaal daar van geleerd had. Integendeel het begon net zo slecht als de vorige keer. Na vier minuten liet Ferdinand van der Sluis zich simpel uit spelen door de beste speler bij de gasten Damon Nouri. Zijn voorzet werd door Wesley Haverkort binnen gewerkt en zo stond Musselkanaal na een paar minuten alweer op achterstand. Gelukkig werd de zaak nu wel snel recht gezet. Na zes minuten nam Robin Gerlach van links een hoekschop welke werd binnengekopt door Gerwin Schmitz. OVC’21 werd nog een keer gevaarlijk via Nouri maar Jorn Wiekens greep uitstekend in. De bal werd diep naar voren gespeeld waar Kevin Oosting zijn naaste belager Justin Meijerink er uit liep. Oosting omspeelde ook keeper Kacper Nadozny en tikte beheerst binnen, 2-1. Musselkanaal bleef de bovenliggende partij en na ruim een half uur scoorde Jordy Oost de derde treffer. De bal werd diep gespeeld op Oost, keeper Nadozny twijfelde net te lang en Oost schoot binnen. Rolf Kayser kreeg een fraaie mogelijkheid op de 4-1 maar schoot van dichtbij over. De mooiste goal kwam vier minuten voor de pauze. Oosting snelde er op links weer eens langs en zijn voorzet bereikte Kayser en deze keer was het wel raak, 4-1.

De tweede helft was het meer genieten van het lekkere weer dan van het voetbal. Musselkanaal hoefde niet zo hoog nodig meer en leek zich al te sparen voor de komende weken wanneer er vier keer gespeeld moet worden in vijftien dagen. OVC’21 bleef het wel proberen, kreeg ook een paar prima mogelijkheden maar steeds wisten ze bij de thuisclub redding te brengen. Zo haalde Van der Sluis een bal van Nouri net voor de lijn weg en een schot van aanvoerder Stijn Schuurman ging maar net naast. Tien minuten voor het einde leken de gasten dan toch te scoren middels een vrije trap van Dennis ter Burg. Maar met uiterst goede redding tikte keeper Hendrik Melgers de bal uit de bovenhoek. Terwijl de Musselkanaal supporters meer oog voor de app met de tussenstanden hadden kabbelde de wedstrijd naar het einde. De verder goed leidende Ties Alberts gaf nog geel aan Wiekens en floot niet veel later voor de laatste keer. Donderdagavond speelt Musselkanaal in Schoonebeek tegen SVV’04 de eerste van de vier inhaalwedstrijden die de komende weken op het programma staan.

Teamkaarten en Jokeren

Aanstaande vrijdagavond 20 april, 19.30 uur is er weer een kaartavond in de kantine. De laatste van het seizoen 2017/2018. Dit keer is er weer het jokeren en wat betreft het klaverjassen is er deze keer Teamkaarten. Teams van vier personen worden er weer geformeerd om deze laatste avond te klaverjassen.

De supportersvereniging

Bekerwedstrijd: Musselkanaal JO19-1 - Sc.Scheemda JO19-1

Dinsdag, 17 april 2018, aanvang 19.30 uur staat de bekerwedstrijd tussen Musselkanaal JO19-1 tegen Sc. Scheemda JO19-1 op het programma. Musselkanaal JO19-1 is het enige team van Musselkanaal wat nog uitkomt in het bekertoernooi. De wedstrijd staat onder leiding van Sijbren Wijnja uit Groningen en wordt gespeeld op het kunstgras.

Musselkanaal JO9-4 verliest van de buren (14-04-2018)

Na twee dikke nederlagen stond vandaag de thuiswedstrijd tegen
Valthermond JO9-2 op het programma.
Zonder Jermaine en Leon, maar met twee nieuwe aanwinsten hadden we vandaag zelfs een wissel. Tara en Leonora speelden vandaag hun eerste wedstrijd en begonnen in de verdediging.
De eerste helft ging niet heel erg goed. Er was te veel ontzag voor de tegenpartij, waardoor zij maar liefst zes doelpunten maakten.
De tweede helft ging veel beter. Met alle meisjes in de verdediging en Justin en Bradley daar voor, kreeg keeper Charlie maar twee doelpunten tegen.
Bradley wist zelfs nog een doelpunt voor ons te maken en ook Justin was dichtbij een doelpunt. De tweede helft dus met 2-1 verloren, en de wedstrijd met 8-1.
Volgende week gaan we heel erg vroeg naar LTC in Assen. Aftrap 08.45u! (vertrek 07.20 uur,red.!!!) 

Bericht van Dylano Snijders

Hoi, ik ben Dylano.

Ik was afgelopen zondag als pupil van de week bij het eerste elftal en het was super leuk. Balletje overtrappen met het eerste elftal en ik heb ook nog bij de poort boekjes verkocht.
Het mooiste vond ik toch wel dribbelen naar de tegenpartij en een doelpunt scoren. De voetbal met handtekeningen die ik heb gekregen vond ik ook heel leuk.

Iedereen heel erg bedankt voor deze mooie middag.

Groetjes,
Dylano

Resterend programma Musselkanaal 1

Omdat ik diverse vragen krijg wat het resterende programma van Musselkanaal 1 in de derde klasse C is hieronder een overzicht. Er moeten in deze klasse nog maar liefst 34 wedstrijden worden ingehaald. Te beginnen op donderdag 12 april met een vijftal wedstrijden. Op 19, 26 en 29 april, 2, 3, 6 en 10 mei wordt er ook ingehaald. Op 10 mei moeten dan alle teams 23 wedstrijden hebben gespeeld. Op 13, 20 en 27 mei worden dan de laatste drie speelronden (24,25 en 26) gespeeld. Ronde 22 is zondag 15 april en ronde 23 wordt op 22 april gespeeld.
15 april: Gieten (uit)
22 april: O.V.C. '21 (thuis)
26 april: S.V.V. '04 (uit) (inhaal/19.00 uur))
29 april: Dalfsen (thuis) (inhaal)
06 mei: C.E.C. (uit) (inhaal)
10 mei: Sleen (thuis) (inhaal/Hemelvaartsdag,14.00 uur)
13 mei: Dalfsen (uit)
20 mei: U.S.V. ( thuis) (1e Pinksterdag)
27 mei: Sleen (uit)

De wedstrijdsecretaris

Musselkanaal 2 onderuit tegen CEC 2

Het was zondag gezellig vertoeven op het sportpark "de Runde" in Emmer Compascuum. Musselkanaal 2 moest daar een uitwedstrijd spelen tegen CEC 2. Bij CEC 2 is Musselkanaalster Tom van der Zwaag trainer. Helaas voor Musselkanaal hebben Tom en CEC 2 het lek boven. Het team van trainer Van der Zwaag wist met 2-0 te winnen. Op basis van de eerste helft zeker verdiend. Zoals gezegd was het in de dug-out gezelig vertoeven. Zat ik eerst alleen met Roel van Boven, die mij niet wilde vervangen als grensjager, later voegde ook Milan Orsel zich er nog bij. Trainer Fre Lokken wilde de geanimeerde gesprekken van ons drieen niet aanhoren en ging op een stoel buiten de dugout zitten. Ondanks de aanwijzigingen van de trainer van het tweede scoorde CEC toch twee keer. De eerste goal een foutje van Rick Hendriks en bij de tweede had "the player of the match" Jeroen Drenth wat resoluter moeten ingrijpen. Eén maal moest trainer Lokken even tot tust worden gemaand toen hij wat kreten uitte die niet op een zondagmorgen thuishoren.

In de tweede helft was het weer mooier dan het voetbal. CEC verdedigde de voorsprong en de Musselkanaal voorwaartsen Kevin van Dam en Yordi van de Loane presteerden niet veel. Van Dam, nog het meest actief van de twee, raakte nog wel de lat maar het hoogtepunt was toch wel de wissel van Van de Loane. Niet zo zeer de wissel maar wat er nadien gebeurde toen Yordi in het gras lag (zie foto). Gescoord werd er niet meer zodat we zondagmiddag Tom van der Zwaag met opgeheven hoofd zagen rondlopen bij Musselkanaal - FC Ter Apel'96. Musselkanaal 2 mag het zondag opnieuw proberen in de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Titan 2.

Terecht gelijkspel in derby tussen Musselkanaal en FC Ter Apel’96

Musselkanaal – De met veel spanning tegemoet geziene derby tussen Musselkanaal en FC Ter Apel’96 eindigde in een gelijkspel. De gasten waren in de eerste helft de wat betere ploeg. In de tweede helft beet de thuisclub wat meer van zich af maar naar mate het einde dichterbij kwam werd het spel er niet beter op. Beide teams konden dan ook leven met de 1-1 eindstand.

Musselkanaal schoot met het gelijkspel niet zo veel op omdat de naaste concurrent Gieten wel wist te winnen in Slagharen bij EMMS. Musselkanaal staat nog wel twee punten voor op Gieten maar heeft ook twee wedstrijden meer gespeeld. Saillant detail is dat zondag Gieten – Musselkanaal op het programma staat.
De gasten uit Ter Apel begonnen wel wat beter aan de wedstrijd dan Musselkanaal. Bij Musselkanaal stond Jorn Wiekens als laatste man geposteerd, Jordie Teuben was er wegens een blessure niet bij, en dat was zeker in het begin even wennen voor Musselkanaal. Ondanks het overwicht van FC Ter Apel’96 kreeg de ploeg geen echte grote kansen. Na ruim twintig minuten raakte doelman Arjan Scholte Aalbes geblesseerd aan zijn kuit. Even later leidde balverlies bij de thuisclub tot de eerste grote kans voor de gasten. Patrick Bults stuurde Arjan Heeres de diepte in, Scholte Aalbes twijfelde met uitkomen en Heeres schoot de bal binnen. Scholte Aalbes werd vervangen door good-old Hendrik Melgers. Nog geen minuut later kreeg Jordy Oost tot twee keer toe de kans om de gelijkmaker te noteren. Na een voorzet van Robin Gerlach miste de kopbal voldoende richting en een paar tellen later zette Rolf Kayser Oost in stelling maar het schot ging net over. Na 33 minuten was het dan toch raak voor de thuisclub, Oost controleerde een hoge bal fraai en snelde langs Jordy Veninga. Deze haalde Oost onderuit en scheidsrechter Bart Leistra kon niet anders dan naar de stip wijzen. Oost nam de strafschop zelf en via de vingertoppen van Rudy Bergman ging de bal tegen de touwen, 1-1. Tot aan de rust gebeurde er niet meer zo veel.

Musselkanaal opende de tweede helft sterker dan in de eerste. Na tien minuten kreeg Rolf Kayser een beste kans. Het fraaie schot van ruim twintig meter werd echter uitstekend gepareerd door Bergman. Niet veel later zag heel Musselkanaal een handsbal van Veninga maar Leistra liet gewoon doorspelen. Na ruim twintig minuten had Oost een enorme kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen maar opnieuw was het Bergman die redding wist brengen. Een kwartier voor het einde kreeg invaller Joey Huizing van FC Ter Apel’96 uit een klutssituatie de bal mee. Door echter snel uit zijn doel te komen wist Melgers redding te brengen. Het warme weer begon zijn tol te eisen en de strijd werd er niet beter op. Beide ploegen bakten er niet al te veel meer van en na een aantal minuten blessuretijd floot de prima leidende Leistra voor het einde van de wedstrijd. Bijna een ieder was het na afloop er over eens dat de 1-1 eindstand een juiste afspiegeling was van het gebodene deze middag.

Bradley (JO9-4) scoort drie keer tegen SC Erica (07-04-2018)

Het was een mooie voetbalochtend en de reis ging vandaag naar Erica.
Een aantal spelers waren nog zeer blij met hun gewonnen bingo-prijs. Waarschijnlijk lagen de prijswinnaars iets te laat op bed gisteren, want de jongens en meisjes van Erica stonden binnen een mum van tijd op een ruime voorsprong.
Voor de rust wist Bradley nog twee mooie doelpunten te maken, maar de tegenstander was vandaag iets te sterk.

Na de keeperswissel had Leon nog een paar goede reddingen en één keer werd hij door Anouk geholpen. Justin had vervolgens nog een paar kleine kansjes, maar de keeper van Erica lette goed op. Het was toch weer Bradley die scoorde en dus maakte hij deze ochtend drie doelpunten.
De wedstrijd ging uiteindelijk met 21-3 verloren en op kunstgras groeien geen bloemen!

Wedstrijdwijzigingen en scheidsrechtersperikelen

Zaterdag zijn van een aantal wedstrijden de aanvangstijden gewijzigd. Dat komt omdat er heel veel thuiswedstrijden zijn en we problemen hebben om voor ieder elftal een kleedkamer te vinden. Vandaar dat we zaterdagmorgen al vroeg beginnen. Om 08.45 uur reeds trappen Musselkanaal JO9-1 en Musselkanaal JO9-3 af tegen respectievelijk Spcl.Roswinkel en EHS'85. De wedstrijd Musselkanaal JO13-2 tegen Spcl. Roswinkel JO13-1 begint wat later. Om 11.00 staat de aftrap gepland. JO13-2 graag rekening mee houden dat juliie andere shirts aan moeten hebben.

Dan het probleem scheidsrechters. Een aantal scheidsrechters haken dit weekend af omdat ze ziek zijn, aan het werk moeten, geblesseerd zijn of voor de KNVB moeten fluiten. Dit betekent dat er voor twee wedstrijden nog geen scheidsrechters zijn. Musselkanaal JO13-3 tegen Veelerveen JO13-1 en Musselkanaal JO19-2 tegen Zwartemeerse Boys JO19-1 hebben we nog geen scheidsrechter voor. Rondvraag bij diverse andere clubs leert dat men daar met hetzelfde probleem kampt. De problemen voor JO13-3 en JO19-2 zijn opgelost. Met hulp van Douwe Boesjes en Jeroen van der Laan is het opgelost. Heren hartelijk dank!

Uitslag kaartavond vrijdag 30 maart

De uitslag van de kaartavond 30 maart. En zoals altijd was het weer beregezellig!

 

Enkele opvallende zaken bij het klaverjassen:

  1. Eindelijk zat Willem Cosse weer in de prijzen. De laatste tijd bakte hij er niet veel van....
  2. Alle complimenten voor Jos. Hij behaalde een prima 2e plaats!
  3. Jan Norder wordt steeds beter!
  4. Een eervolle vermelding voor Bert Elling.
  5. Opvallend veel Tiebentjes en Teubentjes bij de winnaars. Er moet wel sprake zijn van talent.....
     

Enkele opvallende zaken bij het jokeren:

  1. Annie Weinans was weer op haar best....
  2. Mevr. Manning kaart veel beter dan Be!
  3. De laatste plaatsen worden vaak ingenomen door dezelfde drie personen.......

 

Uitslag klaverjassen

1

Willem Cosse

5484

2

Jos Tieks

5356

3

Herman Teuben

5109

4

Henk jr Tieben

5086

5

Henk Teuben

5042

6

Jan Meijer

4954

7

Niek Tieben

4898

8

Albert Bucking

4812

9

Anton Koops

4812

10

Henk sr Tieben

4802

11

Bert Elling

4782

12

Willem Schomaker

4607

13

Sjors Krops

4567

14

JA Middelkamp

4355

15

Jan Norder

4328

16

Jan van Calker

4281

17

Jos Buurman

4116

18

Frits Sahetapy

4100

19

Henk Brul

4047

20

Jeffrey Scholte Albers

3869

21

Roelf van Boven

3800

22

Bertus Kuiper

3628

 

 

Uitslag Jokeren

1

 

A. Weinans

47

2

A. Nijboer

61

3

M. Manning

82

4

H. Rolfers

84

5

A. Tieben

89

6

K. Nijboer

90

7

H. Starken

92

8

A. Middelkamp

93

9

A. Rolfers

94

10

A. Meijer

96

11

H. Scholtens

97

12

H. Weinans

110

13

A.  Scholtens

114

14

B.  Manning

116

 

Actie van DIO/The Readshop voor VV Musselkanaal

Alweer een tijdje geleden hebben een drietal dames, Roos en Kirsten en Janine van Dio/The Readshop een actie gehouden in de winkel van Dio/The Readshop te Musselkanaal. De dames hadden wat artikelen gemaakt en deze werden op een zaterdag verkocht in de winkel van Dio/The Readshop in Musselkanaal. Als bestemming van de opbrengst hebben de dames aan de VV Musselkanaal gedacht en in het bijzonder aan de jongste jeugd van Musselkanaal, de JO9. Op de donderdag erna werd de opbrengst overhandigd aan Bert ten Hoff. De VV Musselkanaal is de dames zeer erkentelijk dat zij aan de jongste jeugd hebben gedacht en de opbrengst zal een goede bestemming krijgen.

 

Musselkanaal voetbalt niet goed maar pakt wel de volle winst tegen HODO

Musselkanaal – Van goed voetbal was zondag maar amper sprake van op het Sportpark aan de Parklaan te Musselkanaal. In de uiterst belangrijke wedstrijd tussen Musselkanaal en HODO deed de thuisclub wat het moest doen. Met de nodige moeite werd rode lantaarndrager HODO door twee treffers van topscoorder Jordy Oost in de tweede helft met 2-0 verslagen.

De belangen waren groot bij het duel tussen Musselkanaal en HODO. De thuisclub moest winnen om de aansluiting te krijgen met een drietal ploegen boven hun en HODO had de punten bitterhard nodig om de aansluiting met OVC’21 en Gieten te houden. Vandaar dat er nogal wat spanning op het duel stond en wellicht was dat ook de oorzaak dat het spel vooral in de eerste helft van een bedroevend niveau was. Beide teams ‘bakten’ er niet veel van. De eerste kansen waren voor de gasten, maar Wesly Annen faalde in kansrijke positie en een vrije trap van Timon Smeding werd met moeite verwerkt door keeper Arjan Scholte Aalbes. Niet veel later ging zijn collega aan de andere kant, Marcel Pol, gruwelijk in de fout maar hij had geluk dat Jordy Oost net niet meer bij de bal kon komen. De fraaiste actie was even later van de opvallend goed spelende Jeroen Ots, zijn splijtende pass op Tjeerd Sikkema werd echter door Sikkema niet goed afgerond, het schot eindigde naast het doel van Pol. Verder was er niet zo heel veel meer te beleven in deze helft, behoudens nog een prima schot van Kevin Oosting maar Pol bewees weer eens een goede doelman te zijn. Scheidsrechter Jan Reints eiste echter nog wel een hoofdrol op in de eerste helft door voor Paashaas te spelen. Hij strooide met gele kaarten conform de kleur die bij de paasdagen hoort. Beide ploegen kregen elk drie keer terecht geel volgens de leidsman na afloop.

De tweede helft begon voor Musselkanaal goed toen Robin Gerlach er op rechts vandoor ging. Zijn voorzet werd door Oost echter hoog over geschoten. Daarna waren het echter de gasten die het betere van het spel hadden. Echt grote kansen leverde het voor de ploeg van trainer Andre Blom niet op. Na twintig minuten zag Musselkanaal terecht een treffer van Oost afgekeurd wegens buitenspel. Trainer Woortman haalde Robin Schmitz ten faveure van Jorn Wiekens van het veld en vanaf dat moment begon het weer wat beter te lopen bij de thuisclub. Eerst was het Rolf Kayser die een goede kans kreeg maar keeper Pol hield uitstekend tegen. Niet veel later was het opnieuw Kayser die aan de basis stond van de openingstreffer. Jordy Oost kreeg de bal mee en de topscoorder van 3C knalde de bal langs de kansloze Pol. Vier minuten later werd de wedstrijd beslist door de mooiste actie van de wedstrijd. Kevin Oosting werd op links de diepte in gestuurd en zijn voorzet op maat werd op uitstekende wijze ingekopt door Oost, 2-0. Daarmee bewees Oost maar weer eens zijn waarde voor Musselkanaal deze middag. In blessuretijd had Oost nog een grote kans na voorbereidend werk van invaller Rick Potze maar Pol wist weer redding te brengen. Geen best voetbal vanmiddag maar wel drie punten voor Musselkanaal. Omdat ook Gieten won en Weerdinge en Sleen verloren blijft het ongemeen spannend onderaan in de derde klasse C. Zondag 8 april opnieuw een thuiswedstrijd voor Musselkanaal. Een heuse derby tegen FC Ter Apel’96 staat dan op het programma.

Hand in hand, veranderen kunnen we samen!

Beste voetballers, leden, ouders, vrijwilligers en supporters.

De afgelopen jaren is de sfeer binnen de vereniging ietwat veranderd. Dat kenmerkt zich in verminderde inzet van vrijwilligers voor evenementen tot aan het ontstaan van een “wij cultuur” naar een “zij cultuur”. 

Graag willen we dit veranderen en dat kunnen we niet zonder jou/jullie. Om deze veranderingen goed te kunnen doorvoeren binnen de vereniging hebben we een procesgroep opgericht bestaande uit een gemêleerde vertegenwoordiging van de  v.v. Musselkanaal. 

Wij willen graag onze vereniging weer op de kaart zetten samen met onze leden/vrijwilligers en supporters en samen de “wij tegen zij cultuur” weer om te zetten in een “wij/wij cultuur”. We willen graag in beeld krijgen hoe jullie onze vereniging zien. Hoe de zaken nu lopen, wat speelt er nu binnen de vereniging? We zijn op zoek naar zowel positieve als minder positieve ervaringen met onze vereniging.  

Dit willen we doen door een bijeenkomst te organiseren op maandag 14 mei van 19.30 uur tot uiterlijk 21.30 uur .

In de procesgroep zitten de volgende personen:

John Stenekes, Marcel Kluitenberg, Robin Gerlach, Jeroen Drenth, José Wessels, Jolanda de Jonge - Sweers, Miranda Nonkes en Ellen Drenth-Baas.

De procesgroep gaat leden benaderen / uitnodigen om aan te sluiten tijdens de zogeheten spiegelbijeenkomst. Op deze avond mogen jullie allerlei zaken inbrengen die te maken hebben met hoe we er nu voor staan als vereniging. Het is niet de bedoeling om deze avond in discussie te gaan maar om alle punten te inventariseren om zo weer verder te kunnen.

Deze punten worden meegenomen door onze procesgroep en in kaart gebracht. Aan de hand van de uitkomsten van deze avond wordt er een nieuwe avond ingepland om te kijken waar we naar toe willen in de toekomst; daarom is het juist belangrijk om nu te ontdekken waar we staan.

Mocht je nu niet gevraagd zijn maar wil je graag jouw kijk op de vereniging met ons delen? Dat kan!!

Mail naar procesgroepvvmsk@gmail.com of spreek één van de leden aan. Wil je dit liever anoniem doen dan kan dit via de ideeën bus in de kantine, graag in een envelop met procesgroep er op.

Wij gaan ervan uit dat wij op jullie steun en medewerking kunnen rekenen om gezamenlijk het proces te keren. 

De “procesgroep” 

 

Musselkanaal pakt verdiend de drie punten in Weerdinge

Weerdinge – Musselkanaal behaalde zondagmiddag in Weerdinge op sportpark “de Luwte” een verdiende overwinning met 2-0. Zonder tot groots voetbal te komen was het wel effectiever dan de thuisclub. Met twee treffers bewees Jordy Oost opnieuw zijn waarde voor Musselkanaal.

Musselkanaal, dat het moest doen zonder trainer Albert Kamps, door een operatie even een tijdje uit de roulatie, deed het met Wessel Woortman op de bank uitstekend. Niet dat het de sterren van de hemel speelde maar op de juiste momenten wist het te scoren. Omdat Weerdinge dat niet deed is de zege eigenlijk simpel verklaard.
Musselkanaal begon opmerkelijk goed aan de wedstrijd. De voorsprong na een kwartier was dan ook verdiend te noemen. Net voor de openingstreffer had het ook al een kans op de voorsprong maar met de prima voorzet van Robin Gerlach werd niets gedaan. Even later veroverde Gerwin Schmitz de bal, hij gaf deze mee aan Jordy Oost en deze weet wel raad met zulke kansen. Doelman Sjoerd Wolters was kansloos op de inzet van Oost, 0-1. Even later kreeg Weerdinge een kansje maar het schot van Willem van Loenen ging ruim naast. Bij de thuisclub werd Aron Brinks node gemist, hij zit een schorsing van twee wedstrijden uit na zijn rode kaart tegen FC Ter Apel’96. Na ruim een half uur kreeg Oost de kans om de voorsprong te vergroten maar na een fraaie voorzet van Rolf Kayser kwam hij net te kort om goed bij bal te komen. Musselkanaal verdedigde de voorsprong goed zonder echt in de problemen te komen. Weerdinge kreeg pal voor de rust nog wel twee kansen maar de ene bal ging voorlangs en de kopbal van Jeroen Joustra ging over.

De tweede helft had Weerdinge een optisch veldoverwicht. Het was wel wat meer aan de bal dan Musselkanaal maar veel gevaar leverde het niet op. Musselkanaal hield simpel stand. Alle hoge en diepe ballen waren een prooi voor de prima spelende Jordie Teuben en Gerwin Schmitz, weer op het middenveld uitkomend, ontregelde veel bij Weerdinge. Musselkanaal kwam niet zo heel veel meer op de helft van Weerdinge maar de eerste keer dat het wel goed lukte was het ook direct raak. Gerlach snelde er op rechts fraai vandoor en de voorzet op maat werd uitstekend binnengekopt door Oost, 0-2. Musselkanaal op rozen zou je denken maar vanaf de aftrap was het Weerdinge dat een hele grote kans kreeg op de 1-2. Robert Miskovic was doelman Arjan Scholte Aalbes al voorbij maar werd net te ver naar buiten gedreven. Zijn schot eindigde tot grote opluchting van de gasten in het zijnet. Musselkanaal kreeg de mogelijkheid om de score uit te breiden maar in riante positie schoot Tjeerd Sikkema in de handen van Wolters. In de ruim bemeten blessuretijd van scheidsrechter Koops kreeg Weerdinge nog een uitgelezen mogelijkheid op een tegentreffer maar eerst redde Scholte Aalbes heel fraai en toen Miskovic de bal voor het intikken had ging de bal via Ferdinand van der Sluis ten koste van een corner over het doel. “Ik wilde heel graag een keer de nul houden , de eerste keer dit seizoen”, was de reactie van Scholte Aalbes op zijn geweldige redding.
Drie belangrijke punten dus voor Musselkanaal. Opvallend was dat alle vier de onderste ploegen een punt of punten behaalden. HODO en OVC’21 speelden gelijk en Gieten pakte ook drie punten bij TWEDO. Zondag spelen de onderste vier ploegen tegen elkaar. Gieten ontvangt OVC’21 en Musselkanaal moet het thuis opnemen tegen HODO.

Berichtje van Brian Wessels

Musselkanaal, 18 maart

Hallo, ik, Brian vond het erg leuk vanmiddag bij het eerste elftal maar het allermooiste vond ik toch wel de aftrap en dan scoren bij de tegenpartij!
En natuurlijk de voetbal om mee te voetballen dank daarvoor en voor de geslaagde maar vooral ook zeer koude middag.

Groetjes, Brian

Musselkanaal JO9-4 - Nieuw Buinen JO9-3(24-03-2018)

Na een aantal afgelastingen vandaag dan eindelijk de eerste wedstrijd op het veld voor dit nieuwe team.
Met Justin, Leon, Bradley, Charlie en de stoere meisjes Felicia en Anouk speelde F4 vandaag tegen Nieuw Buinen. De wedstrijd ging gelijk op, maar toch kwam Nieuw Buinen op voorsprong. Doelman Charlie kon het harde schot niet tegen houden. F4 kreeg in de eerste helft niet heel veel kansen, vooral omdat de verdediging van Nieuw Buinen erg goed was.Toch zag Justin kans om de verdediging zijn hielen te laten zien en zorgde hij voor 1-1. Bradley en Leon werden daarna nog een paar keer gevaarlijk, maar doelpunten vielen er niet meer in de eerste helft.
Na de ranja kreeg F4 een aantal goede kansen, maar de keeper van Nieuw Buinen deed zijn werk goed. Nieuw Buinen maakte vervolgens wel twee doelpunten. Vlak voor tijd scoorde onze doorzetter Leon de 2-3, misschien zat er nog een gelijkspel in. Maar helaas, Nieuw Buinen wist nog een keer te scoren en won deze wedstrijd dus met 4-2.
Volgende week nemen we revanche tegen Roswinkel!

 

Dalen behaalt simpele zege op het laaggeplaatste Musselkanaal

Het op de elfde plaats staande Musselkanaal moest het vanmiddag opnemen tegen het op de tweede plaats staande Dalen. De ploeg van trainer Bert Doldersum kende weinig problemen met de thuisclub. Een vooral in de eerste helft veel beter spelend Dalen wist eigenlijk vrij eenvoudig met 3-1 te winnen.

Aangenaam vertoeven was het niet op het kunstgrasveld van Musselkanaal. De snijdende wind maakte het voetballen er niet eenvoudiger op en vooral voor de Musselkanaal supporter was het in dubbel opzicht niet prettig om langs de lijn te staan. Ze zagen een veel beter Dalen en de koude wind maakte het er niet prettiger op. Na ruim tien minuten snelde Peter Harkes er op links langs maar keeper Arjan Scholte Aalbes wist redding te brengen ten koste van een hoekschop. Harkes wilde een strafschop maar de verder prima leidende Tiemen Dijk zag er niets bijzonders in. Even later mocht Musselkanaal een vrije trap nemen na geklungel van de Dalen verdedigers. Gerwin Schmitz schoot echter in kansrijke positie in het goed opgestelde muurtje van de gasten. Halverwege de eerste helft voerde Dalen het tempo wat op en Peter Harkes kon zo maar door de Musselkanaalster verdediging heen lopen en schoot fraai de openingstreffer tegen de touwen, 0-1. Vier minuten later brachten de gasten de stand al op 0-2. Vanaf rechts plaatste Steven Balstra  de bal voor het doel en Hilco Koster kopte goed in. Musselkanaal kreeg nog een kans via Jordie Teuben maar zijn kopbal miste het doel ruimschoots. Steven Balstra had nog de 0-3 op zijn schoen maar keeper Scholte Aalbes redde fraai.

Na zeven minuten in de tweede helft werd de wedstrijd reeds beslist. Een verre ingooi werd door Tijmen Venhorst doorgekopt, de bal werd door Musselkanaal slecht verwerkt. De bal kwam voor de voeten van Koster en met een droge knal stond de
0-3 op het scorebord. Diezelfde Koster kreeg nog twee fraaie mogelijkheden maar faalde beide keren alleen voor Scholte Aalbes. Het voetbal werd er niet beter op, Dalen geloofde het wel, het hoge tempo van de eerste helft was niet meer aanwezig wat ook mede kwam door een drietal wissels van Bert Doldersum. Musselkanaal was niet echt bij machte om de bakens te verzetten. Toch kwam het een kwartier voor het einde tot scoren toen Robin Gerlach een fout in de Dalen verdediging afstrafte, 1-3. Niet veel later claimde de thuisclub een strafschop toen Jordie Oost onderuit werd gehaald maar ook deze keer wilde arbiter Dijk van niets weten.

Beide trainers waren na afloop eensgezind in hun analyse. Dalen was de beter voetballende ploeg ondanks dat het moeilijk voetballen was met de harde wind. Het tempo lag in de tweede helft een stuk lager en daardoor kon Musselkanaal nog enigszins de schade beperken. Omdat Dalfsen niet speelde kon Dalen drie punten inlopen op de koploper. De concurrenten onderin van Musselkanaal, OVC’21 en HODO verloren beide en Gieten kwam niet in actie. Musselkanaal blijft nog steeds elfde maar Gieten kan de ploeg uit Musselkanaal nog voorbij gaan wanneer de achterstallige wedstrijden worden gewonnen.

Afgelastingen 17 en 18 maart 2018

Gezien de weersverwachtingen kunnen er dit weekend weleens weer verscheidene wedstrijden worden afgelast. Blijf de site volgen voor het laatste nieuws:

Musselkanaal JO15-2 - BATO JO15-1 op verzoek van BATO uitgesteld.
Musselkanaal JO13-1 - SVBO JO13-1 is verplaatst naar 10.30 uur. (ipv 13.10).

De volgende wedstrijden zijn afgelast:

Musselkanaal JO19-2 - SJO SWB JO19-1
Bargeres JO15-1 - Musselkanaal JO15-1
Musselkanaal JO13-2 - FC Klazienaveen JO13-4
Musselkanaal JO11-1, JO11-2, JO11-3, JO11-4, JO9-1, JO9-2, JO9-3 en JO9-4

Zondag zijn afgelast: Musselkanaal 2, 4 en 5

de wedstrijdsecretaris

Leden gezocht voor kantinecommissie!


Voor de nieuw op te richten kantinecommissie zoekt het bestuur enthousiaste kandidaatleden die hierin zitting willen nemen.

De commissie zal zich bezig gaan houden met kantine gerelateerde zaken en
ervoor zorg dragen dat een ieder zich welkom voelt.

Heb je interesse om mee te denken over lopende zaken, toekomst, assortiment, beleid en overige kantinezaken, meld je dan aan.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, dit kan bij Johan Zwiers of via de mail:
bestuur@vvmusselkanaal.nl

Iedere dinsdag inloopmoment bestuur 19.30-20.00 uur

Communicatie is één van de belangrijkste pijlers binnen een vereniging.

Het bestuur merkt dat er in de communicatie binnen de vereniging nog wel stappen gemaakt kunnen worden.

Om hierin verbetering te brengen en toegankelijker te zijn is er vanaf deze week iedere dinsdagavond tussen 19.30 uur en 20.00 uur de mogelijkheid om de bestuurskamer binnen te lopen voor vragen, opmerkingen en ideeën.

Er zal tijdens dit inloopmoment minimaal één bestuurslid aanwezig zijn die u te woord kan staan.

Ook kunt u natuurlijk altijd één van de bestuursleden aanspreken op het sportpark, zij staan u graag te woord.

Scheidsrechter perikelen

Begin september 2017 stond het onderstaande bericht op onze website. Helaas heeft zich nog steeds niemand gemeld om deze functie te vervullen. Het scheidsrechterkorps is niet groter geworden en vooral op zaterdag levert dit soms problemen op. Zo missen we zaterdag 17 maart nog twee scheidsrechters bij de wedstrijden van JO17-1 en JO19-2. Wanneer er zich niet snel iemand meldt om deze wedstrijden te fluiten zal onze wedstrijdsecretaris de wedstrijden moeten afzeggen. Dat dit boete's en punten in mindering zal opleveren is dan wel duidelijk.

"Tot halverwege 2016 vervulde Richard Smit de functie van scheidsrechter coördinator. Vanwege andere werkzaamheden kon Richard deze functie niet langer vervullen. Bert ten Hoff heeft deze functie overgenomen. Na een jaar blijkt dat de rol van bestuurslid/wedstrijdsecretaris/scheidsrechter coördinator/ scheidsrechter niet langer te combineren is. Daarom zoeken we per direct iemand die de rol van scheidsrechter coördinator op zich wil nemen.
Ook is het scheidsrechterkorps langzamerhand aan het slinken. Daarom zijn we ook dringend op zoek naar nieuwe scheidsrechters. Tijdens het Batse toernooi bleek dat er aantal jongens prima in staat waren om wedstrijden te fluiten. Het zou mooi zijn wanneer deze jongens en eventueel nog anderen een cursus willen volgen. Wanneer er zich niet snel nieuwe scheidsrechters aanmelden kan het zo maar gebeuren dat er wedstrijden niet kunnen doorgaan omdat er geen scheidsrechter beschikbaar is. Wanneer we met meerdere scheidsrechters zijn hoef je ook niet elke week te fluiten.

Dus graag iemand die de functie van scheidsrechter coördinator op zich wil nemen. Informatie is te verkrijgen bij Bert ten Hoff of Richard Smit. En hopelijk melden zich een aantal nieuwe scheidsrechters aan. Informatie ook hier bij Bert of Richard.

Het Bestuur"

Musselkanaal JO19-1 Seizoen 2017-2018

Door op de foto te klikken krijg je een vergrote afbeelding te zien van Musselkanaal JO19-1 zoals die dit seizoen uitkomen in de Hoofdklasse P. Dinsdagavond 13 maart werd het topduel tegen Hoogeveen JO19-1 helaas verloren. Musselkanaal JO 19-1 is samen met Hoogeveen koploper. Hoogeveen moet echter nog een wedstrijd uitspelen tegen Stadskanaal JO19-1. Stand na 45 minuten is daar 2-2.

Op de foto staan de volgende personen van links naar rechts en we beginnen met de bovenste rij: Johan Zwiers (ass.scheidsr), Maurice Meijer, Ike Kremer, Paul Hidding, Frank Hidding, Bjorn Banus. Middelste rij: Wessel Woortman (trainer), Jim Theuns, Rik Potze, Matthijs Fehrmann, Jorn Wiekens, Floris Speelman en Be Speelman(leider). Onderste rij: Leon Honken, Rolf Kaijser, Niek Bos, Luuk Zwiers, Aron Berends, Alwin Kuiper en Rik Teuben.

Fanatieke voetbalsters gezocht!!

Ben jij vijftien jaar of ouderen heb jij een passie voor voetbal? Dan is VV Musselkanaal Dames 1 op zoek naar jou!

Voor het aankomend seizoen hebben wij nieuwe speelsters nodig voor versterking van ons team. Wil je thuiskomen in een gezellig maar vooral fanatiek team? Dan ben je bij Dames 1 van VV Musselkanaal op het juiste adres. Kom gerust een keer mee trainen om de sfeer binnen het team te proeven! Wij trainen op de maandag- en donderdagavond. Stuur een (Whats-App) bericht naar 06-36544784 voor meer info.

Hopelijk tot snel op de training!

Musselkanaal Dames 1
 

Gezocht gastvrouwen/gastheren!!!

Wij zijn als vereniging op zoek naar dames of heren die het leuk vinden om als gastvrouw/gastheer op te treden tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal op zondag!!

Het is de bedoeling om een aantal mensen bereid te vinden ons te helpen deze zondagen zodat we de wedstrijden onderling kunnen verdelen en je niet iedere thuiswedstrijd aanwezig hoeft te zijn.

Het is een gezellige en leuke functie! Je ontvangt de gasten van de tegenstander in de bestuurskamer en voorziet ze zowel voor, in de rust als na de wedstrijd van een hapje en een drankje. Qua tijd zal dit ongeveer van 13.15 uur tot 16.15 uur zijn.

Lijkt het je leuk?????

Neem dan contact op met Ellen Drenth-Baas of stuur een mailtje naar activiteitencommissievvmsk@gmail.com.

 

 

Uitslag kaartavond vrijdag 23 februari

Vrijdag 23 februari heeft er wederom een kaartavond plaatsgevonden.

Deze avond werd er fanatiek gekaart met als grote winnaar bij het klaverjassen: Henk Teuben. Bij het jokeren kwam Marietje Schomaker als winnares uit de bus.

 

 

Musselkanaal -23 tegen Nieuw Buinen -23

Dinsdagavond 27 februari staat de wedstrijd Mussekanaal onder de 23 tegen Nieuw Buinen onder de 23 op het programma. Aanvang is 20.00 uur. De vorige keer ging de wedstrijd niet door omdat de verlichting het toen niet deed. Of het nu door gaat is ook twijfelachtig omdat door de vorst het kunstgras in slechte staat verkeerd.

De wedstrijdsecretaris

Vandaag 26 februari besloten dat de wedstrijd wordt afgelast. Het kunstgrasveld is in zo'n slechte staat dat trainen en voetballen geen zin heeft. Wanneer de wedstrijd weer wordt vastgesteld is nog even afwachten. Er wordt naar een geschikte datum gezocht.

De consul

Geslaagde zaalvoetbal zondagen voor de jeugd

Afgelopen zondag vermaakten de voetballers van de JO13 en JO15 zich in de zaal. In een onderling toernooi werden van 13.00 tot 16.30 uur meer dan 15 wedstrijden gevoetbald.

De teams ingedeeld in diverse landen maakten er een leuke en sportieve middag van waarbij de spelers van JO15 keurig rekening hielden met het verschil in fysiek. Dat de teams goed waren ingedeeld bleek uit de finale, Duitsland tegen Spanje, deze werd pas na 10 penalty’s gewonnen door Duitsland.

Op  de foto de winnaars Gerben, Francois, Alec, Sven, Ruben en Senne.

Een week eerder voetbalden de JO17 en JO19 in de zaal, hierbij dank aan Rick Tieks die ondanks zijn jeugdige leeftijd de wedstrijden als scheidsrechter prima leidde.

Daarnaast ook dank aan de TC en aan Leon Honken die de organisatie en arbitrage voor zijn rekening nam.

Uitslag kaartavond 26 januari 2018

Op vrijdag 26 januari j.l. was er weer een kaartavond in de kantine. Men kon wederom klaverjassen of jokeren. Twintig klaverjassers en vijftien jokeraars streden weer verwoed om de prijzen. Jan Anton Middelkamp en Tineke Reining waren de grote winnaars van deze avond. In de bijgesloten bijlage kun je alle uitslagen vinden.

/upload/custom/Uitslag_kaartavond_vv_Musselkanaal_vrijdag_26_januari_2018.docx

Start Poiesz jeugdsponsoractie

Aftrap Poiesz jeugd actie!!!

Vanaf 12 februari wordt het weer munten sparen bij Poiesz Musselkanaal!!

VV Musselkanaal is ook dit jaar weer ingeloot om deel te nemen aan de Poiesz actie. Dit jaar mogen we de spits afbijten op zaterdag 17 februari.

Bij iedere 10 euro aan boodschappen ontvang je een gratis munt. Daarnaast zijn er wekelijks aanbiedingen die extra munten opleveren.

Hoe meer munten wij verzamelen des te hoger is de cheque die op het jeugdsponsor gala wordt uitgereikt.

Vanaf morgen start onze actie met extra munten voor VV Musselkanaal!

Hoe toepasselijk... Winterspelen Oranjekoekstukjes!!

Zaterdag 17 februari zal onze jeugd zelf in de winkel staan om de Oranjekoekstukjes te verkopen. Kom gerust langs!!

Natuurlijk mogen jullie muntjes zolang de actie duurt (12 februari t/m 8 april) bij ons in de koker gooien.

Kijk de komende weken op onze Facebook pagina voor de laatste extra munten aanbiedingen en de stand.
#PoieszJSA

Jordy Oost het goudhaantje voor Musselkanaal

Musselkanaal – Voor het eerst dit seizoen pakte Musselkanaal de volle winst in een thuiswedstrijd. Met 4-2 werd Gieten verslagen maar de uitslag doet vermoeden dat het een vrij eenvoudige overwinning was voor de thuisclub maar het tegendeel was waar. ‘Als’ telt nu eenmaal niet maar als Gieten alle kansen wel had benut hadden de drie punten weleens naar Gieten kunnen gaan. Gelukkig voor Musselkanaal had Jordy Oost het in de tweede helft op zijn heupen want hij zorgde er met drie treffers voor dat de drie punten voor de thuisclub waren.

Gieten begon veel beter dan Musselkanaal en de thuisclub moest alle zeilen bijzetten om niet te worden overlopen. De gasten kregen een paar prima kansen maar Florian vd Heyde faalde tot twee maal in kansrijke positie. Tegen de verhouding in kwam Musselkanaal op voorsprong. Robin Gerlach nam een corner vanaf de linkerkant. Met zijn rechtervoet schoot hij de bal in een keer binnen. Keeper Youri Vendrig zag er niet goed uit bij deze treffer. Ruim tien minuten later kwam Gieten terecht op gelijke hoogte. Een goede aanval van Gieten leverde uiteindelijk balbezit op voor Jacco Martens en hij schoot de bal tegen de touwen. Niet veel later zag Gerwin Schmitz zijn vrije trap via het muurtje van Gieten net naast gaan. Vlak voor de rust kreeg Van der Heyde een prima kopkans maar keeper Arjan Scholte Aalbes stond op de juiste plaats. In de tegenaanval kreeg Musselkanaal nog een beste kans maar de door Tjeerd Sikkema ingeschoten bal werd net voor de lijn weggehaald door een Gieten verdediger.

Trainer Kamps reageerde in de rust door Gerlach en Henry Plaggenborg te wisselen. Jorn Wiekens en Rolf Kayser waren de vervangers. Musselkanaal wist nu beter partij te geven en na tien minuten was het Jordy Oost die zijn eerste treffer maakte. Hij kreeg de bal aangespeeld en draaide keurig bij zijn man weg. Vendrig was kansloos, 2-1. Gieten ging niet bij de pakken neerzitten en kreeg een paar minuten later een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Tot verbazing van velen zag arbiter Boland een overtreding binnen de zestien en Jeremy Gall mocht van elf meter de gelijkmaker binnenschieten. Doelman Scholte Aalbes stopte de niet bijster goed ingeschoten strafschop. Een kwartier voor het einde sneed aanvoerder Gerwin Schmitz door de Gieten verdediging. Ten kostte van een overtreding werd dit gestopt. Rolf Kayser knalde de vrije trap tegen de lat maar de terugspringende bal werd fraai binnengeschoten door de alert reagerende Oost. Musselkanaal leek op rozen te zitten, het kreeg een fraaie kans op de 4-1 maar de bal werd verprutst. In de tegenaanval scoorde Van der Heyde heel mooi de aansluitingstreffer. De strijd bleef spannend. Gieten zocht steeds meer de aanval en Musselkanaal kreeg voorin steeds meer ruimte maar deed er vooralsnog weinig mee. Twee minuten voor het einde viel dan toch de beslissing. Op links ging Kevin Oosting er goed langs en gaf de bal op Oost. Van ruim twintig meter verdween de bal keihard in het doel en daarmee scoorde Oost zijn derde treffer deze middag. Met recht het goudhaantje dus deze middag voor Musselkanaal.
De thuisclub deed prima zaken zo vanmiddag, zelf winnen van een concurrent en de beide andere ploegen die onder hun stonden, HODO en OVC’21, verloren ook. Volgende week tegen CEC mag het proberen om de aansluiting met het middenveld te hervinden. In Emmer Compascuum wordt er om 14.00 uur afgetrapt.

Zaalvoetbal JO19 & JO17, JO15 & JO13 junioren

Op zondag 4 februari organiseert de TC samen met een aantal jeugdspelers net als vorig jaar een onderling zaalvoetbal toernooi in “De Veenhorst” voor alle JO19 en JO17 junioren.

De tijden zijn evenals vorig jaar van 13.00 uur tot plm. 17.30 uur, gezellig zaalvoetballen met je club- en teamgenoten.

Aanwezig om 12.30 uur. Opgave verplicht van tevoren via je trainer.

Op zondag 11 februari mogen alle spelers van de JO15 en JO13 junioren hun zaalvoetbal kunsten vertonen.

Ook hier aanwezig om 12.30 uur en opgave via je trainer.

Willem Cosse krijgt naam op ballenhok

Willem Cosse, erelid van de VV Musselkanaal, is al jaren gewaardeerd materiaalman bij de club. Aan het einde van het vorige seizoen is Willem daarmee gestopt. Voor ons bijzonder spijtig maar Willem had al een keer eerder aan gegeven hiermee te stoppen maar zijn besluit was nu echter definitief. De VV Musselkanaaal wilde Willem voor al zijn werkzaamheden bedanken maar erelid was hij al en ook had hij al een keer een mooie horloge ontvangen. Na ampel beraad werd er door het bestuur besloten om  de materiaalruimte oftewel het ballenhok te vernoemen. Gekozen werd er voor "Onkel Willie's Ballenhok". Sinds vorige week siert deze naam de ingang van het ballenhok. Op de foto's de onthulling van het naambordje door Willem.

Het Bestuur

Vrijwilligers gezocht!!!

Zoals de meeste van jullie nu weten heeft onze nieuwe voorzitter Henk Tieben in zijn nieuwjaarsspeech benoemd dat wij als vereniging zeer blij zijn met onze vrijwilligers maar ook dat er een problematisch tekort is aan vrijwilligers.

Dinsdag 16 januari om 19.30 uur hebben wij de vrijwilligers van de koffiedames, bardienst en schoonmaakdames uitgenodigd om samen te kijken naar de mogelijkheden om meer vrijwilligers te werven voor de vereniging en voor het invullen van het verdere seizoen.

Lijkt het je leuk om iets voor de club te doen maar weet je niet precies wat je voor ons kunt betekenen? Kom dan dinsdag om 19.30 uur naar de kantine van VV Musselkanaal en praat met ons mee over het inzetten en werven van vrijwilligers of geef je op om ons te komen helpen.

Nieuw bestuur VV Musselkanaal

Op vrijdag 14 december 2017 vond de Algemene Ledenvergadering plaats van de VV Musselkanaal in de kantine.
Op de vergadering waren ruim 40 leden aanwezig. De vergadering kende een rustig verloop met echter een tweetal uitschieters.

Allereerst de contributie. Per 1 juli 2018  zal de contributie voor alle leden verhoogd worden. De senioren zullen € 1,25 per kwartaal meer moeten betalen en de contributie van de jeugdleden zal met € 1,00 verhoogd worden per kwartaal.

Het tweede hoogtepunt was de bestuurskiezing. Johan Zwiers was aftredend maar ook weer herkiesbaar. Johan Zwiers werd dan ook weer herkozen.

Verder hadden Henk Tieben (zie foto), Henk Teuben, Paul Kuiper en Niels Teuben zich beschikbaar gesteld om tot het bestuur toe te treden. Het was geen verrassing dat alle vier werden gekozen om toe te treden tot het bestuur.

Direct na het toetreden van deze vier heren kon waarnemend voorzitter Bert ten Hoff al bekend maken dat de voorzittershamer werd overgedragen aan Henk Tieben.

De VV Musselkanaal wenst de vier nieuwe bestuursleden veel plezier en succes in hun nieuwe functie.

 

Albert Kamps en Wessel Woortman verlengen contract

Hoewel de stand in de competitie nu niet echt geweldig is te noemen hebben het bestuur van VV Musselkanaal, hoofdtrainer Albert Kamps en assistent-trainer Wessel Woortman toch besloten om de samenwerking met een jaar te verlengen. Beide partijen zijn zeer tevreden over de samenwerking die ze aan het begin van het seizoen 2017-2018 met elkaar zijn aangegaan. Ook het seizoen
2018-2019 zullen Albert Kamps en Wessel Woortman dus respectievelijk hoofdtrainer en assistent-trainer zijn bij de ploeg die uitkomt in derde klasse C van het zondagvoetbal in District Noord. Musselkanaal bezet momenteel de tiende plaats in de derde klasse C en het streven is om ook minimaal drie ploegen onder zich te houden.

Uitwijken naar kunstgras

Vele verbaasde gezichten afgelopen zondag toen de wedstrijd Musselkanaal - Dalfsen werd afgelast. Niet zozeer dat het was afgelast maar meer leefde bij veel volgers de vraag waarom er niet werd uitgeweken naar het kunstgras.
Voorafgaand aan de competitie moet je bij de KNVB aangeven of je bij een afgelasting van het hoofdveld uitwijkt naar het kunstgras. VV Musselkanaal heeft aangegeven niet te willen uitwijken naar kunstgras wanneer het hoofdveld onbespeelbaar is. Pas wanneer de KNVB dit verplicht stelt, meestal na de winterstop, zal Musselkanaal hiervan gebruik (moeten) maken.

Voor alle andere elftallen in de A-categorie geldt dat uitwijken altijd verplicht is. Vandaar dat daarom zaterdag de wedstrijden van Musselkanaal JO11-2 en JO11-4 werden afgelast en Musselkanaal JO17-1 ging spelen op het kunstgras. Wanneer het hoofdveld wordt afgekeurd door de consul zullen er zoveel mogelijk wedstrijden op het kunstgras worden gespeeld. Hierbij geldt dat Musselkanaal 2, JO19-1 en JO17-1 (A-categorie teams) altijd voorrang hebben op de teams die uitkomen in de B-categorie. Mocht de consul besluiten om het veld af te keuren dan zal de wedstrijdsecretaris beslissen welke wedstrijden door zullen gaan.

Het Bestuur

Uitslagen Klaverjassen en Jokeren

Afgelopen vrijdag, 24 november, was er een klaverjas- en jokeravond in de kantine. 20 Klaverjassers en 15 Jokeraars streden wederom verwoed om de fraaie vleesprijzen die de supportersvereniging beschikbaar had gesteld.
In de bijlage de uitslagen van het klaverjassen en jokeren.

/upload/custom/Klaverjassen_en_jokeren_24_november_20171.docx

Informatieavond ouders JO9 - JO11 goed bezocht

 

Op maandagavond 6 november van 18.00 uur tot 19.00 uur heeft er in de kantine een informatieavond voor de ouders van JO9 en JO11 spelers plaatsgevonden. Met een opkomst van rond de 35-40 ouders is deze eerste informatieavond goed bezocht. Het uur werd ingevuld door Harold Corzaan, Henk Honken en Jeroen van der Laan.

Programma:

Welkomswoord
Mijn zoon/dochter gaat voetballen en nu?
Rol vereniging/ rol ouders
Activiteiten / participatie
Technische Commissie
Indeling teams
Klasse bepaling
Rol coordinatoren
Uitleg nieuwe pupillenvoetbal
Rol trainer
Afsluiting

Mochten er nog vragen zijn die gisteravond niet aanbod zijn gekomen of er behoefte bestaat om nadere informatie kan er vanzelfsprekend contact opgenomen worden met de Technische Commissie.
  

 

 

 

Nieuwe doelen dankzij Poiesz actie

Nieuwe doelen dankzij Poiesz actie.

In februari en maart van dit jaar heeft de VV Musselkanaal deelgenomen aan de plaatselijke Poiesz jeugdsponsoractie.

Door de steun van heel veel mensen heeft de VV Musselkanaal een cheque in ontvangst mogen nemen ter waarde van maar liefst €1491,-.

Om dit geld goed te besteden zijn er 2 nieuwe pupillen doelen aangeschaft. De 2 doelen waren nodig om de 2 nieuwe JO9 speelvelden voor het seizoen 2017-2018 compleet te maken.

Namens de VV Musselkanaal willen we langs deze weg iedereen enorm bedanken die onze vereniging via deze actie heeft gesteund !

Wedstrijdverslag CEC JO11-3 - Musselkanaal JO11-3

Zaterdag 21 oktober hebben we een wedstrijd gehad tegen cec .

De wedstrijd was om 09.30 uur , het was regenachtig weer. De aanvoerder was ik (tristan) , we begonnen met de warming up en even later begon de wedstrijd. 

We stonden 1-0 voor en later werd het 1-1 .

Jochem staat normaal als verdediger maar mocht nu ook in de spits staan. Even later zei Richard onze trainer dat ik ook voorin mocht staan en heb ook gescoord.  Het hele team heeft bijna gescoord behalve de keeper. Toen werd er afgefloten en hebben we gewonnen met 25-1 .

Tristan

Teampagina JO11-3

 

Spelerspasfoto

Beste spelers en speelsters,

Vanaf 1 november is het niet meer mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de wedstrijdzaken-app of voetbal.nl-app. Daarna kan het pas weer na het einde van voetbalseizoen medio 2018.

Zorg daarom dat je voor 1 november een correcte spelerspasfoto in de app hebt. Dit geldt voor alle veld- en zaalvoetballers vanaf de leeftijdscategorie Onder 12 en ouder. Heb je dit niet geregeld dan mag je niet voetballen tenzij je de scheidsrechter een geldige id-kaart of paspoort kunt tonen.

Het Bestuur van de VV Musselkanaal

 


 

Wedstrijdwijzigingen 30 sept/ 1 okt

Dit weekend vinden alweer de nodige wedstrijdwijzigingen plaats.
Zaterdag betreft het de volgende wijzigingen:
Musselkanaal JO13/1 - Oosterparkers JO13/1G, aanvang verplaatst naar 10.15 uur
S.J.O. B.T.C. JO9/1 - Musselkanaal JO9/1 wedstrijd is vervallen
Drenthina JO13/3 - Musselkanaal JO13/2 wedstrijd uitgesteld naar 21 oktober

Zondag betreft het de volgende wijzigingen:
Musselkanaal 3 - BATO 2 verplaatst naar 21 oktober
SGO 1 - Musselkanaal 4 verplaatst naar 21 oktober

Verder wensen we Rick Tieks, keeper en scheidsrechter bij VV Musselkanaal, veel beterschap. Rick moet nog een aantal weken noodgedwongen aan de kant blijven.

De wedstrijdsecretaris

Kantine nieuws

Het is jullie misschien al opgevallen...

 

Sinds afgelopen weekend hebben wij naast Peter Hof een nieuwe kantinebeheerder.

Wij verwelkomen Cees van Rieke als nieuwe aanwinst in de kantine van VV Musselkanaal en hopen op een prettige en lange samenwerking.

Daarnaast willen wij Gert Strobos nogmaals hartelijk bedanken voor zijn inzet als kantinebeheerder.

Start keeperstrainingen

Komende week op de dinsdag worden de keepertrainingen weer opgestart.

JO9 en JO11 van 18.00 uur tot 19.00 uur door Rik Strobos en Edwin Melgers

JO13 en JO15-2 van 18.00 uur tot 19.00 uur door Raymond Herbers

JO19-2 en JO17 van 19.00 uur tot 20.00 uur door Luuk Zwiers

TC

Voetballen op het hoofdveld

Geregeld zien we voetballers op onze velden om een balletje te trappen. Dat valt te waarderen en is eigenlijk alleen maar goed. Wat echter verkeerd is, is dat dat voetballers het hoofdveld en het veld achter de kantine daarvoor gebruiken. Dat mag en kan niet!!
Wil je voetballen met wat kameraden is dat geen probleem maar dan alleen op het kunstgras of op het wetraveld. Ga je op het kunstgras dan graag het doel gebruiken wat het verst van de kantine vandaan is.
Hopelijk wil een ieder hier rekening mee houden. Alvast bedankt.

De consul

Scheidsrechtercoordinator

Enige tijd geleden heb ik een oproep geplaatst op de website of er wellicht iemand was die de functie van scheidsrechtercoordinator op zich wilde nemen. Tot nu toe heeft zich nog niemand gemeld en omdat ik er mee ben gestopt zal het met ingang van zaterdag problemen gaan opleveren als zich niemand meldt om dit te willen doen. Voor zaterdag hebben we zeven thuiswedstrijden en bij één wedstrijd staat nog maar een scheidsrechter. Bij de lagere teams (JO9 en JO11) kan altijd nog een leider of trainer de wedstrijd gaan leiden. Bij de andere teams moet toch een scheidsrechter op het veld staan. Ik hoop dat er toch iemand heel snel deze taak op zich wil nemen anders voorzie ik grote problemen!!
Informatie of hulp is altijd bij mij te verkrijgen.

De wedstrijdsecretaris,
Bert ten Hoff, 06-39197071

Spelregelbewijs

Ruim een week geleden heb ik melding gemaakt dat er nog steeds een aantal jongens en meisjes hun spelregelbewijs moeten behalen. De KNVB heeft de regels aangescherpt en het bewijs moet voor 1 september 2017 behaald zijn. Zo niet dan mag er niet gespeeld worden! Daarom graag beginnen anders mag je straks niet voetballen. Het gaat om  de spelers die in 2000 zijn geboren.

De wedstrijdsecretaris

Trainingsschema 2017-2018

Bijgevoegd het trainingsschema voor het seizoen 2017-2018.

Tot 1 september mag er alleen op het kunstgrasveld worden getraind, gelieve daar rekening mee te houden.

De TC

 

 

 

 

Scheidsrechtercoordinator

Tot halverwege 2016 vervulde Richard Smit de functie van scheidsrechtercoordinator. Vanwege andere werkzaamheden kon Richard deze functie niet langer vervullen. Bert ten Hoff heeft deze functie overgenomen. Na een jaar blijkt dat de rol van bestuurslid/wedstrijdsecretaris/waarnemend voorzitter/scheidsrechtercoordinator/ scheidsrechter niet langer te combineren is. Daarom zoeken we per direct iemand die de rol van scheidsrechter coordinator op zich wil nemen.

Ook is het scheidsrechterkorps langzamerhand aan het slinken. Daarom zijn ook dringend op zoek naar nieuwe scheidsrechters. Tijdens het Batse toernooi bleek dat er aantal jongens prima in staat waren om wedstrijden te fluiten. Het zou mooi zijn wanneer deze jongens en eventueel nog anderen een cursus willen volgen. In september/oktober begint er cursus bij de Sc.Stadskanaal. Een aanmelding hebben we inmiddels. Wanneer er zich niet snel nieuwe scheidsrechters aanmelden kan het zo maar gebeuren dat er wedstrijden niet kunnen doorgaan omdat er geen scheidsrechter beschikbaar is. Wanneer we met meerdere scheidsrechters zijn hoef je ook niet elke week te fluiten.

Dus graag iemand die de functie van scheidsrechtercoordinator op zich wil nemen. Info is te verkrijgen bij Bert ten Hoff of Richard Smit. En hopelijk melden zich een aantal nieuwe scheidsrechters aan. Info ook hier bij Bert of Richard.

Het Bestuur

Email adressen

Tijdens de opening van de vernieuwde kantine werd er gevraagd of een ieder zijn juiste email adres wilde doorgeven aan de ledenadministratie. Welgeteld 1 adres is ontvangen door de ledenadminstratie. De KNVB komt straks met een vernieuwde app en die kun je alleen volledig gebruiken als het emailadres van je ook bij de KNVB bekend is. Daarom nogmaals het dringende verzoek om je juiste email adres door te geven aan Be Speelman. Kan via het emailadres van de VV Musselkanaal: vvmusselkanaal@gmail.com of ledenadministratie@vvmusselkanaal.nl

Het Bestuur

Spelregelbewijs

Alweer een tijd geleden hebben een aantal leden van de KNVB bericht ontvangen dat ze hun spelregelbewijs moeten halen. Helaas hebben we moeten constateren dat hier nog maar weinig gevolg aan is gegeven. Nog een paar weken en dan beginnen de eerste bekerwedstrijden en daarom is het noodzakelijk dat deze leden hun spelregelbewijs halen voor 2 september. Jullie hebben een inlogcode ontvangen waarmee je kunt inloggen op Voetbalmazters.nl. Ga er aub mee aan de slag anders mag je straks niet voetballen. Jammer voor jezelf maar nog meer voor het team waar je in speelt. 

Het Bestuur

Sluiting velden

Zondag beginnen de eerste trainingen weer. De A en B selectie starten dan met hun voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Alleen het kunstgras kan gebruikt worden om te trainen. De Gemeente Stadskanaal heeft besloten dat de andere velden tot en met 1 september gesloten zijn. 

Het Bestuur

Als een komeet naar Lil'Kleine

 ALS EEN KOMEET VOOR LIL’ KLEINE NAAR FOX STADSKANAAL

Meer zelfvertrouwen en discipline, beter slapen, minder snel moe, betere concentratie op school een gezond gewicht, verbeteren coördinatievermogen, sterke botten, minder snel ziek, minder kans op diabetes/ hart- en vaatziektes en ga zo maar door. ‘Allemaal redenen om lekker te (blijven) bewegen’, aldus zanger/sportman René Becker.

BEWEGEN
René, die vaker in de bres springt om kinderen te laten bewegen, heeft nu een ludieke actie in gang gezet. In 2013 liep hij zelf een aanzienlijk bedrag bij elkaar die gedoneerd is aan het REFAJA Stadskanaal project KOALA voor de aanschaf van een professioneel apparaat in de strijd tegen overgewicht bij jonge kinderen.
 ‘Kinderen in de leeftijd van 10-15 jaar wil ik heel graag de mogelijkheid bieden naar een knalfeest te gaan! Deze kinderen maak je blij met een optreden van één van Nederlands populairste artiesten van dit moment; LIL’KLEINE.
Omdat deze veel geboekte artiest en voor deze generatie vaak qua optreedtijd onbereikbaar lijkt te zijn, heb ik met Jeroen van Broekhoven van FOX Stadskanaal  om tafel gezeten om LIL’ KLEINE op zaterdagmiddag 16 september naar Stadskanaal te halen! Uiteraard met een hieraan gekoppelde actie als tegenprestatie, want niets is zomaar vanzelfsprekend toch? Bewegen dus!

JIJ BENT ZÉLF HET DOEL
Om maximaal 1000 kinderen in deze leeftijdscategorie uit alle windstreken hun idool te laten zien optreden, zal er een sportieve tegenprestatie verwacht worden op za. 2 september op de atletiekbaan van de Runners Stadskanaal. Als het kind 1 kilometer op de baan komt bewegen, verdient het kind maarliefst een korting van €5,= op een gegarandeerd toegangskaartje Lil’ Kleine.
Goed om te melden is wel dat de zgn. ‘Runnerskaart’ à €10,= in de voorverkoop dient te worden gekocht ter registratie voor de loop.

‘Ik hoop op deze manier kinderen te laten inzien dat, welke vorm van beweging ook, leuk is om samen te doen en zodoende veel enthousiasme en bewustzijn te creëren.
Vanuit de Runners Stadskanaal zal er voorafgaande aan deze middag een gastspreker geregeld zijn die alle kinderen enthousiast zal toespreken.
Kinderen die niet aan deze ludieke actie willen meedoen, kunnen via de onderstaande site een ticket bemachtigen vanaf half augustus voor €15,=, mits er nog plaatsen over zijn.

MOTIVATIE
‘Natuurlijk heb ik de wijsheid niet in pacht, maar wanneer je om je heen kijkt zie je veel kinderen tussen de 10-15 jaar die niet de energie hebben om lekker te bewegen. Het percentage kinderen met overgewicht ligt in Zuidoost Groningen aanmerkelijk hoger dan elders in Nederland!
Vaak zijn ze te zwaar, futloos en zitten ze mede hierdoor niet lekker in hun vel. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar ook de voeding en de stimulans door ouders om te gaan bewegen speelt hierin een cruciale rol. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) adviseert kinderen en jongeren onder de 18 om per dag 60 minuten te bewegen.
Denk hierbij aan trap lopen, op de fiets naar school, buiten spelen, een potje voetballen, dansen etc. Sowieso help het dat je als ouder ervoor kunt zorgen dat je kind kan bewegen, je interesse toont, je kind in de gaten houd en zelf het goede voorbeeld geeft. Uiteraard moet sporten wel leuk blijven.
René, zelf ook vader van 3 kinderen met jonge leeftijd ergert zich er ook wel aan dat tegenwoordig de I-pads, mobiele telefoons, Playstations, spelcomputers en Tv niet meer zijn weg te denken in het hoofd van deze generatie. ‘Op straat word ik best vaak aangesproken met ‘hé René, Als een Komeet hè? Ik moet hier iets mee gaan doen dacht ik dan. Laat ik mijn populair feestnummer ‘Als een Komeet’ gaan gebruiken om kinderen meer te laten bewegen!’, aldus de sportieve zanger.


VERANTWOORD
Lil’ Kleine is op de hoogte van deze actie en is erg enthousiast. Dat deze tieners op zijn liedjes dansen en uit hun dak kunnen gaan, draagt natuurlijk ook bij aan het doel.
Ondanks het, of het nu wel-of niet terecht is, imago van de immens populaire rapzanger schuilt er in hem ook een oprecht persoon met goede bedoelingen.
Om ook de ouders hiervan te overtuigen zullen er bij zijn optreden een aantal dienst doen als ‘toezichthouder’. Leuk detail is dat de kinderen geen geld hoeven mee te nemen op deze middag. Er is onbeperkt verantwoord drinken en fruit aanwezig.

‘Helemaal top is dat de ouders uit de omliggende dorpen deze zaterdagmiddag kunnen gebruiken om het bruisende winkelcentrum van Stadskanaal te bezoeken, en ze een super enthousiast kind om 17:00u weer kunnen ophalen. Het meest dankbare zou zijn dat het kind weer fit en vol vertrouwen naar de sport en school gaat in het najaar’, aldus René.

Alle informatie over deze sportieve actie en het optreden van Lil’ Kleine in Fox Stadskanaal valt te lezen op:
www.foxstadskanaal.nl
www.renebecker.nl/alseenkomeetnaarfox
www.runnersstadskanaal.nl

Onderzoek FC Groningen

Best lid vv Musselkanaal,

Zonder leden bestaat er geen vereniging en dat beseffen wij maar al te goed. Daarom zijn wij benieuwd naar je mening over onze club. Via deze weg vragen wij je deze enquête ( https://www.ersm.nl/fcgroningen/amconv.php?c=WS6FR4 ) in te vullen. Dit onderzoek is een initiatief van FC Groningen en wordt aan alle verenigingen, die lid zijn van het Amateurconvenant, aangeboden. 

vv Musselkanaal krijgt na afloop van het onderzoek inzage in de resultaten die betrekking hebben op onze vereniging. Hier kunnen wij verbeterpunten uithalen. FC Groningen gebruikt de resultaten van alle verenigingen tezamen om meer inzicht te krijgen in wat er leeft bij de verenigingen.


Onder alle deelnemende verenigingen wordt een bezoek, met alle leden van de club, aan een wedstrijd van FC Groningen in het seizoen 2017/2018 verloot. Daarnaast verloot FC Groningen 5x twee VIP-kaarten onder alle individueel ingevulde vragenlijsten. 

Bij de beantwoording van de vragen is je anonimiteit gegarandeerd. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met de antwoorden die je geeft. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. 

Dit is de link naar de enquête: https://www.ersm.nl/fcgroningen/amconv.php?c=WS6FR4

Alvast bedankt voor het invullen!

Programma Musselkanaal 1 is bekend

Het wedstrijdprogramma van Musselkanaal 1 is bekend. Zoals bekend start de competitie op zondag 24 september. Musselkanaal begint met een thuiswedstrijd en wel tegen CEC uit Emmer Compascuum. De eerste uitwedstrijd is gelijk een derby en wel tegen FC Ter Apel'96. Gieten komen we dit jaar niet meer tegen. Net als het vorig seizoen is Gieten de laatste tegenstander in de heenronde maar die wedstrijd wordt pas gespeeld na een korte winterstop op zondag 28 januari thuis.

Hieronder de data en tegenstander(tussen haakjes de andere wedstrijd):
24-09  Musselkanaal - CEC  (04-02)
01-10  FC Ter Apel'96 - Musselkanaal  (08-04)
08-10  TWEDO - Musselkanaal  (18-02)
15-10  Musselkanaal - SVV'04  (11-02)
22-10  Musselkanaal - Weerdinge  (25-03)
29-10  Dalen - Musselkanaal  (18-03)
05-11 Musselkanaal - EMMS  (11-03)
19-11 HODO - Musselkanaal  (01-04)
26-11 Musselkanaal - Dalfsen  (13-05)
03-12 OVC'21 - Musselkanaal (22-04)
10-12 Musselkanaal - VV Sleen  (27-05)
17-12 USV - Musselkanaal  (20-05)
28-01 Musselkanaal - Gieten (15-04)

De wedstrijdsecretaris

Vuurwerk verboden

Alweer een tijdje geleden is het zeer succesvolle Chris Heller Daksproeier toernooi gehouden. De avond verliep eigenlijk voorspoedig op een vervelend incident na. Tijdens de prijsuitreiking zou er wat vuurwerk worden afgestoken en daar ging het mis. Een aantal personen raakten gelukkig alleen maar licht gewond en verder was er wat materiële schade. De schrik zat er echter bij velen wel in.

Het bestuur heeft naar aanleiding van deze gebeurtenis besloten dat met onmiddelijke ingang alle vuurwerk verboden is. Niet alleen bij voetbalwedstrijden maar ook tijdens feestelijke activiteiten. De sancties zullen te zijner tijd nog bekend gemaakt worden. Wij hopen echter dat het gezonde verstand zal zegevieren en gaan er vanuit dat er geen vuurwerk meer gebruikt zal worden op en rond de voetbalvelden.

Het bestuur

Competitie indelingen VV Musselkanaal

De indelingen van Musselkanaal 1 en 2 waren al wat langer bekend maar sinds afgelopen vrijdag staan de indelingen van de andere teams ook op de site van de KNVB en op de app van voetbal.nl. Een aantal teams moet verre reizen maken
(komt ook door de promotie). Zo moet Musselkanaal JO19-1 naar Staphorst en Rouveen maar is ook Stadskanaal ingedeeld in dezelfde klasse. Musselkanaal VR1 moet zelfs helemaal naar Sint Annaparochie en Dokkum. Asser Boys is de tegenstander waar de minste kilometers naar toe gemaakt moeten worden.
Een verzoek aan de trainers en leiders en coordinatoren om de indelingen even goed te bekijken. Wanneer er nog zaken zijn die niet kloppen of men is het niet eens met de indelingen dan kan er nog bezwaar worden gemaakt. Graag uiterlijk vrijdag 28 juli dit aan mij kenbaar maken. Voor 31 juli moeten we dit namelijk indienen bij de KNVB Districht Noord. Graag per mail met een gemotiveerd verweerschrift sturen naar btenhoff@gmail.com. 

De wedstrijdsecretaris

Competitie indeling Musselkanaal 1

Dat Musselkanaal 1 opnieuw is ingedeeld in de derde klasse C was op zich geen verrassing. Met CEC, Dalen, Gieten, Sleen, SVV'04, FC Ter Apel'96 en Twedo komen we zeven ploegen tegen die we het vorig seizoen ook al tegen kwamen. Dat Weerdinge er bij kwam was ook geen verrassing. Met HODO kwam er weer een oude bekende bij. Maar de vier andere ploegen was een complete verrassing. EMMS uit Slagharen was in het verleden al een paar keer eerder bij Musselkanaal ingedeeld. Maar de drie andere ploegen uit Districht Oost zijn compleet nieuw en daar heeft Musselkanaal ook nog nooit tegen gespeeld. Het betekend wel drie keer een verre reis naar OVC'21 uit Ommen, USV uit Nieuwleusen en Dalfsen is het team waar we de verste reis naar toe moeten maken. De laatste drie ploegen zijn allemaal via de nacompetitie gepromoveerd naar de derde klasse evenals Weerdinge en EMMS was de kampioen in de 4e klasse D. Uit de tweede klasse is er geen ploeg bijgekomen en Zwartemeer is verdwenen omdat de club op zondag geen eerste elftal meer heeft. Op 24 september begint de competitie. Zaterdag zou het programma bekend gemaakt worden maar dat is waarschijnlijk verschoven naar maandag 24 juli.

Wiecher Zuur, oud erevoorzitter overleden

Woensdagmorgen 5 juli ontvingen wij het verschrikkelijke nieuws dat Wiecher Zuur was overleden. Volkomen onverwacht is Wiecher op de leeftijd van nog maar 73 jaar plotseling van ons heengegaan.

Wiecher Zuur was van juni 1981 tot en met mei 1996 maar liefst vijftien jaar voorzitter van de VV Musselkanaal. Wiecher had als visie dat het eerste elftal ooit een keer eersteklasser moest worden. Eenmaal was Musselkanaal daar heel dichtbij. In 1992 werd de beslissingswedstrijd tegen Nieuw Buinen met 3-1 verloren. Dit beschouwde Wiecher als het hoogtepunt in zijn voorzitter carrière. In 1996 nam Wiecher abrupt afscheid als voorzitter. Direct na de competitie en niet zoals gebruikelijk tijdens de jaarvergadering, Later werd Wiecher benoemd tot erevoorzitter van de VV Musselkanaal. Ook heeft Wiecher jarenlang gevoetbald bij de VV Musselkanaal. In 1970 begonnen in het eerste elftal en jaren later gestopt bij de veteranen.  Hoewel Wiecher geen functie meer had bij de club liet hij nog wel geregeld zijn mening over bepaalde zaken horen. Wiecher bleef na afscheid als voorzitter nog wel een functie vervullen binnen de KNVB. Hij zat in de beroepscommissie bij de afdeling Tuchtzaken. Bij zijn afscheid hiervan werd hij benoemd tot "Lid van Verdienste" bij de KNVB. Ook kreeg Wiecher vorig jaar tot zijn grote verrassing een Koninklijke onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Bijna elke week was hij wel te vinden op het voetbalveld. Hetzij om te kijken naar zijn kleinzoon Joost of als aandachtig toeschouwer bij het eerste elftal. Dan hoor je opeens dat Wiecher plotseling is overleden. De VV Musselkanaal zal hem gaan missen!

Namens het bestuur, leden, donateurs, supporters en sponsoren van de VV Musselkanaal wensen wij Grietje, Jolanda en Harold, Joost en Hester, Wido en Michel alle kracht en sterkte toe in deze voor hun moeilijke periode.

Voorlopige indeling seizoen 2017-2018

Musselkanaal, 28 juni 2017

Toelichting voorlopige indeling senioren- en jeugdteams seizoen 2017-2018.

De afgelopen periode is er door de technische commissie hard gewerkt om tot een nieuwe indeling voor het seizoen 2017-2018 te komen. In eerste instantie zorgen de coördinatoren op basis van leeftijd en aantallen voor een ruwe indeling. Vervolgens wordt deze indeling gezamenlijk met de betreffende trainers en leiders in diverse vergaderingen verfijnd tot de huidige voorlopige indeling. Aangezien er gedurende de zomerstop nog spelersmutaties kunnen plaatsvinden blijft dit eerst een voorlopige indeling. Het bestuur heeft positief gereageerd op de indeling en dankt alle betrokken partijen voor de verrichte inspanningen.

Komend seizoen zijn er zeven seniorenteams actief. De A-selectie bestaat komend seizoen uit 24 spelers waardoor er vanaf komend seizoen weer een B-selectie zal zijn die in eerste instantie uit 14 spelers bestaat. De overige senioren; het derde, vierde en vijfde elftal hebben de nodige versterkingen aangetrokken en kunnen met een gerust hart aan de competitie beginnen. Het afgelopen seizoen hebben ze elkaar, waar mogelijk, goed geholpen en we hebben er vertrouwen in dat dit komende seizoen ook het geval zal zijn. De Dames bestaan uit twee teams waarbij Dames I uit een elftal en Dames II uit een zevental bestaat.

Komend seizoen zijn er 15 jeugdteams actief waaronder twee teams van de JO19 [A-junioren] wat hedendaags zeker bijzonder genoemd mag worden. Bij de JO17 [ B-junioren] wordt er één elftal afgevaardigd, twee elftallen voor de JO15 [C-junioren] en drie teams bij de JO13 [D-junioren], vier teams bij de JO11 [ E-junioren] en 3 teams voor de JO9 [F-junioren].

De KNVB start in het seizoen 2017/2018 met een aantal nieuwe wedstrijdvormen voor de pupillen. Het komende seizoen starten de JO8 en JO9 spelers met 6 tegen 6 op een kwart veld. Volgens de KNVB sluit spelen op een kleiner veld beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Mochten er naar aanleiding van de indeling bij de leden of ouders/verzorgers nog vragen en/of opmerkingen zijn dan horen wij dit als technische commissie graag. Wij zijn vanzelfsprekend altijd bereid om in gesprek te gaan.

Met een sportieve groet en iedereen een goede vakantie gewenst.

Namens de technische commissie,

Ronnie Mensen [Senioren], Harry Mensen [Dames], Arco Kuiper [JO19/17/15/13], Harold Schomaker [JO11], Richard Kuper [JO9], Henk Honken, Bert de Vries en Jeroen van der Laan.

Klik hier voor de voorlopige indeling

 

Het groot Chris Heller Daksproeier toernooi

Aanstaande zaterdag 17 juni vindt het Groot Chris Heller Daksproeier toernooi plaats.

Aanvang 18.00 uur

Met deelname van o.a. 

Nieuw Buinen
Veendam 1894
Sc Stadskanaal
SPW Dames
VV Musselkanaal

Gezien de grote belangstelling alleen toegankelijk voor leden, supporters, donateurs en sponsoren van de deelnemende verenigingen.

Foto's Batse jeugdtoernooi 2017

12 juni 2017

De foto's van het afgelopen weekend gehouden Batse jeugdvoetbaltoernooi 2017 zijn met dank aan Monica Anakotta al beschikbaar.

Binnenkort volgt er een verslag van het Batse jeugdvoetbaltoernooi.

Op zoek naar scheidsrechters

Dit weekend, te beginnen op vrijdagavond, wordt het Batse toernooi gehouden.
Zoals het nu lijkt hebben we een tekort aan scheidsrechters. We zijn nog op zoek voor scheidsrechters voor de vrijdagavond en vooral op de zaterdagochtend. Voor de zaterdagmiddag komen we 1 of 2 tekort. Wie voelt zich geroepen om de jeugd een leuke voetbaldag te bezorgen. Zaterdagmorgen spelen de JO-9 en JO-11 junioren en in de middag de JO-13 en JO-15 junioren. Vrijdagavond de JO-17 junioren.

Gaarne zsm aanmelding bij de toernooicommissie of bij Bert ten Hoff

De toernooileiding

Pinksterweekend: Nog twee beslissingen

Nog twee wedstrijden te gaan en dan is het competitievoetbal van het seizoen 2016-2017 voorbij. Echter nog wel een tweetal zeer belangrijke wedstrijden.
Vanmiddag (3 juni) staat de wedstrijd SJO Bergum/BVC VR1 tegen de Musselkanaal Dames op het programma. Musselkanaal VR1 verdedigd een 1-0 voorsprong tegen de tweedeklasser uit Burgum. Om half drie zal er worden afgetrapt. Wanneer de Musselkanaal Dames als overwinnaar uit de tweestrijd tevoorschijn komen leveren ze toch wel een prachtige prestatie. Voor het derde jaar op rij zullen ze dan promoveren, in drie jaar tijd van de vijfde naar de tweede klasse? Tegen kwart over vier weten we meer. Dames veel succes vanmiddag!

Op Pinkstermaandag moet Musselkanaal 1 nog aantreden tegen HOC 1 uit Exloo/Odoorn. Om 14.00 uur zal het beginsignaal worden gegeven door scheidsrechter Arjan Alkema. Musselkanaal verdedigd een voorsprong van 3-2, behaald in de eerste wedstrijd. Bij een gelijkspel of winst voor Musselkanaal zal het opnieuw uitkomen in de derde klasse. Bij een nederlaag met twee doelpunten of meer zal Musselkanaal degraderen naar de vierde klasse. Weet HOC met een doelpunt verschil te winnen dan zal er een verlenging volgen van een half uur. Is het verschil dan ook nog steeds een doelpunt dan zullen strafschoppen de beslissing moeten brengen of Musselkanaal in de derde klasse blijft. Volop spanning dus maandagmiddag aan de Parklaan. Voor trainer Bernd van Bolhuis en leiders Lars Becker en Harold Stoker zal het de laatste wedstrijd voor Musselkanaal 1 zijn. Wij bedanken de heren voor hun inzet de afgelopen jaren en zullen daar op het slotfeest (10 juni) nog even bij stilstaan. Maandagmiddag echter veel succes en hopelijk speelt Musselkanaal ook volgend jaar weer in de derde klasse!

Robin Gerlach nieuwe trainer JO15-1

17 mei 2017

De technische commissie is verheugt om mede te delen dat afgelopen week  overeenstemming is bereikt met Robin Gerlach om volgend seizoen het trainersschap van de JO15-1 op zich te nemen.

Robin traint momenteel samen met Niek Becker de JO19-2 en staan in de 2e klasse op een verdienstelijke vierde plaats.

 

 

 

 

 

 

 

 

JO15-2 kampioenen

13 mei 2017

Vorige week was het al duidelijk dat het team van trainer Marlin Dekker samen met leiders Johan Corpeleijn en Henri Ananias niet meer door de concurrentie te achterhalen viel.

Maar afgelopen zaterdag na de thuiswedstrijd tegen DZOH werd dit natuurlijk even goed gevierd, de spelers waren waarschijnlijk al met hun hoofd bij de festiviteiten aangezien de wedstrijd met 2-4 verloren ging maar dat mocht de pret niet drukken.

Speciale vermelding is er nog voor Marlin Dam die zaterdag zijn laatste wedstrijd voor de VV Musselkanaal heeft gespeeld. Als dank voor alle activiteiten waaraan Marlin de afgelopen jaren heeft meegeholpen ontving hij van de vereniging een prachtige beker.

Dames 2 Kampioenen

12 mei 2017

Vrijdagavond wist Musselkanaal Dames 2 overtuigend het kampioenschap in de 7x7 voorjaarscompetitie binnen te slepen.

Aangemoedigd door vele supporters werden alle drie de wedstrijden tegen respectievelijk Westerwolde, Alteveer en Mussel overtuigend gewonnen en zodoende het kampioenschap veilig gesteld. Helaas viel Sandra Bos met een op het oog ernstige knieblessure uit, Sandra veel beterschap toegewenst.

Met de versierde [roze] limousine van trainer Frank Tieben werd er teruggereden  naar de kantine van vv Musselkanaal alwaar het kampioenschap verder werd gevierd.

Brengt een zege Musselkanaal lijfsbehoud?

Zondag 14 mei speelt Musselkanaal de laatste wedstrijd in de reguliere competitie van het seizoen 2016-2017. Wat kan er allemaal nog gebeuren in de laatste wedstrijd in en tegen Gieten? Één ding is zeker Musselkanaal heeft de drie punten hard nodig om niet rechtstreeks te degraderen. Bij een nederlaag of gelijkspel is het afhankelijk van de resultaten van CEC en Titan. CEC speelt uit tegen TWEDO en TWEDO is gezien het doelsaldo van die ploeg al veilig. Titan moet uit naar Dalen en Dalen kan nog steeds kampioen worden. Titan heeft op voorhand dus de moeilijkste wedstrijd. Als Musselkanaal wint is het belangrijk wat de overige twee concurrenten doen. SVV'04 speelt thuis tegen Sleen. Sleen heeft zich zo goed als zeker verzekerd van een vervangende periodetitel. De andere concurrent LEO speelt thuis tegen FC Ter Apel'96 . Het is voor Musselkanaal te hopen dat FC Ter Apel'96 ook volgend seizoen graag tegen Musselkanaal wil voetballen en minimaal gelijkspeeld in Loon. Dan is Musselkanaal zeker van weer een jaar derde klasse voetbal. Winnen zowel Musselkanaal, LEO en SVV'04 dan is Musselkanaal waarschijnlijk veroordeelt tot nacompetitievoetbal omdat het doelsaldo dan slechter is dan dat van LEO. Volop mogelijkheden nog dus zondag 14 mei.

Mocht Musselkanaal nu wel in de derde klasse blijven na de wedstrijden van morgen dan zal de kantine open zijn om dat te vieren. De gehele selectie en staf zal dan vanaf ongeveer 17.00 uur aanwezig om samen met de supporters er nog een gezellig feestje van te maken. Door de Feyenoord of Ajax supporters zal de feestvreugde dan nog groter worden!!!

Wij wensen Musselkanaal morgen veel succes in en tegen Gieten en wie weet zorgen Sleen en FC Ter Apel'96 voor een verrassing.

Spooktocht JO13 en JO15

Afgelopen vrijdagavond durfden 32 dappere kinderen van de JO-13 en JO-15 elftallen het aan om deel te nemen aan een spooktocht georganiseerd door de activiteitencommissie.

Baldisplay aangeboden door Admifa accountants | adviseurs

Sinds afgelopen zondag heeft de vv Musselkanaal voorafgaand aan de wedstrijd tegen Titan een heuse baldisplay in gebruik genomen. Toeval of niet maar een overwinning op Titan was wel een feit.

Deze prachtige baldisplay is aangeboden door Admifa accountants | adviseurs.

Activiteiten Supportersvereniging VV Musselkanaal

De maandelijkse kaartavond van de Supportersvereniging VV Musselkanaal wordt gehouden op vrijdag 24 februari a.s. om 19.30 uur. Er kan dan weer worden meegedaan aan Klaverjassen en Jokeren.

Een week later, vrijdag 3 maart, wordt er weer een grandioze Bingo avond gehouden. De Bingo zal om 20.00 uur beginnen en evenals de voorgaande keren zal er bingo worden gespeeld om prachtige prijzen. De laatste ronde zal weer een Super-Bingo ronde zijn. Zowel het kaarten als de bingo zullen gehouden worden in de vernieuwde kantine. Komt allen!!

Poiesz Jeugdsponsoractie

Vanaf maandag 6 februari t/m 2 april doet voetbalvereniging Musselkanaal mee aan de Poiesz Jeugdsponsoractie.

Je ontvangt een munt bij iedere 10 euro aan boodschappen.
Daarnaast zijn er wekelijks aanbiedingen waarbij je extra munten kunt ontvangen.

Aanstaande zaterdag staan we er zelf met gevulde koeken. Dat levert 15 extra sponsormunten per pak gevulde koeken op!!

4 koeken voor 2 euro.

De munten worden gratis verstrekt aan de kassa. De koker voor de Jeugd Sponsor Munten voor onze vereniging staat bij de Poiesz in Musselkanaal.

Steun onze club, steun onze jeugd door jullie munten in de koker van VV Musselkanaal te storten. Hoe meer Jeugd Sponsor Munten we verzamelen, hoe meer sponsorgeld er aan het einde van de actie door Poiesz supermarkten aan ons worden uitgereikt op het sponsorgala in april.

Ook kunnen we nog 500 extra munten ontvangen als iedereen via onderstaande link op VV musselkanaal stemt.


Steun ons!!! #PoieszJSA

https://www.poiesz-supermarkten.nl/jsa-stemactie

Supportersvereniging laat de supporters lekker zitten......

De supportersvereniging laat hun supporters letterlijk lekker zitten in de nieuwe kantine. Door het schenken van twaalf prachtige stoelen die aan de grote tafel staan ziet het er allemaal weer geweldig uit.

De VV Musselkanaal bedankt hierbij de Supportersvereniging voor deze schenking!

 

Oud Musselkanaal voorzitter Wiecher Zuur benoemd tot Lid van Verdienste

Wiecher Zuur is benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB.
Wiecher is al sinds 1986 lid van de Commissie van Beroep bij de KNVB. In het kader van de maximale zittingstermijn werd vorige week woensdag in Assen afscheid genomen van onder andere Wiecher Zuur.
Onder het genot van een hapje en drankje werd vorige week teruggekeken naar zijn staat van dienst bij de KNVB. Op de bijgesloten foto is de onderscheiding te zien en tevens kreeg Wiecher nog een KNVB-beeldje uitgereikt.
Vrijdagavond tijdens de opening van de vernieuwde kantine is er gelegenheid om Wiecher te feliciteren.
Op de foto Wiecher Zuur, Harry Oenema en Thijs Braaksma (v.l.n.r)

Uitnodiging opening kantine op vrijdag 3 februari

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de verbouwing van de kantine aan de parklaan. Dankzij de inzet van verschillende sponsoren en vrijwilligers ziet de kantine er fantastisch uit.

 

Op vrijdag 3 februari wordt onze nieuwe kantine feestelijk geopend!

 

Iedereen die de vv Musselkanaal een warm hart toedraagt is hiervoor uitgenodigd. Inloop vanaf 19.45 uur en de opening zal om 20.00 uur plaatsvinden.

 

Bestuur VV Musselkanaal

 

Schoonmaakactie verbouwde Kantine

Zoals jullie ongetwijfeld weten wordt de kantine momenteel verbouwd. Alles ligt nog keurig op schema voor de opening op 3 februari. Maar voor de kantine open gaat moet alles natuurlijk wel eerst spic en span worden gemaakt. Dat willen we graag doen op zaterdag 28 januari. Dit kunnen we echter niet alleen. Hierbij een oproep om ons op zaterdag 28 januari te helpen. We willen om 09.00 uur beginnen. Wil je ons helpen meldt dit dan even bij Anita Brul. Een nieuwe schone kantine met hulp van vele handen zou toch prachtig zijn!

Anita en Gert

Fijne Feestdagen en een voorspoedig en sportief 2017

Wanneer u op de link klikt ziet u de Kerst- en Nieuwjaarswensen van de VV Musselkanaal. Hierbij wordt u uitgenodigd voor de gecombineerde Nieuwjaarsreceptie en opening van de vernieuwde kantine.

Het Bestuur

/upload/custom/kerst_vv_musselkan._2016_16-12.pdf

Jaarverslag T.C. vv Musselkanaal

Op de jaarvergadering heeft de Technische Commissie (TC) de aanwezigen geïnformeerd over het wel en wee van de TC.

Nieuw tenue Musselkanaal 3

Musselkanaal 3 is een nieuw tenue gestoken door een aantal sponsoren:

Haan Personeelsdiensten BV uit Nieuw Pekela
Schilderenkanikzelf.nl
Stuursma Makelaardij uit Borger
Administratiekantoor Smits uit Musselkanaal

Op de foto van links naar rechts:

Sponsor Marcel Smit, leider Jan Norder, Mart Tieben, Dennis van Klinken, Mark van Klinken, Jeroen Middelkamp, Andre Bauerhuit, Tim Klok, Roben Eikens, Bart Haan, Niels Teuben, technisch manager Robert Krops en Sponsor Haan Personeelsdiensten BV uit Nieuwe Pekela.
Geknield: Ton Borgesius, Ronald Weijnans, Jos Haandrikman, Jae-Won Roskam en Stephan Jacobs.

UPDATE Algemene Ledenvergadering 16 december Agenda

Agenda Algemene Ledenvergadering d.d. 16 december 2016

Aanvang 20.00 uur in de kantine

19.45 uur             Ontvangst

20.00 uur             Opening

20.05 uur             Ingekomen stukken - Mededelingen

20.10 uur             Notulen vorige jaarvergadering (7 december 2015)

20.30 uur             Jaarverslag secretaris

20.40 uur             Jaarverslag Technische Commissie

20.50 uur             Jaarverslag penningmeester 2015/2016 en vaststellen begroting 2016/2017

21.05 uur             Verslag kascommissie & verkiezing kascommissie

21.15   uur           Pauze

21.30 uur             Vaststellen contributie

21.35 uur             Stand van zaken sponsorcommissie

21.45 uur             Bestuursverkiezing        aftredend:                                                                                      

                                            Bert ten Hoff(herkiesbaar)

                                            Bé Speelman(herkiesbaar)

                                            Erik Manning(niet herkiesbaar)

                                             Erik Meezen(niet herkiesbaar)

   Het bestuur draagt Ellen Drenth voor als nieuw bestuurslid

21.50 uur             Rondvraag

22.00 uur             Sluiting

 

 

Musselkanaal JO19-1 (A1) herbstmeister 1e klasse

Zaterdag 10 december stond een wedstrijd op het programma waar iedereen bij onze selectie al weken, misschien wel maanden naar uitkeek. De kraker tegen koploper Wildervank JO19-1. Het team waar eerder dit seizoen met 1-2 thuis van werd verloren bleef sindsdien boven ons in de stand en zodoende gingen wij als de nummer twee van de competitie de wedstrijd tegemoet. We hadden dus wat recht te zetten… Om 14.30 uur konden we beginnen, de strijd om de eerste plek was losgebarsten en Wildervank oogde sterker, ze begonnen ietsjes scherper dan ons maar het verschil was niet groot, toch kwamen wij op voorsprong. Nadat de scheidsrechter ons een vrije trap toekende wegens praten schoot Jim Theuns deze fantastisch binnen van een meter of veertig. De keeper van Wildervank ging nog in protest omdat het een indirecte vrije bal was, alleen omdat hij de bal nog raakte voor die in de goal belandde keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. 0-1 voor Musselkanaal. Niet veel later kwamen we zelfs op een 0-2 voorsprong na een knappe actie van Rik Potze en een zuivere afronding, dit was ook de ruststand en het zag er goed uit voor ons. Na rust begon de vermoeidheid bij ons erin te sluipen en Wildervank rook bloed. Door een block op de lijn van Roy Mensen en een geweldige sliding op de achterlijn van Jim Theuns bleef het 0-2 voor ons. Dit hield helaas niet stand en Wildervank kwam terug tot 1-2 na een benutte penalty. De spanning kwam terug en we werden gedwongen massaal te verdedigen. Toch kwamen we tot een 1-3 voorsprong want na een goed uitgespeelde aanval wist Rolf Kaijser kalm de bal tegen de touwen te werken. De marge van twee was terug maar de spanning bleef, het had nog 1-4 kunnen worden maar helaas kon Rolf een bal van grote afstand net niet in de open goal krijgen. 1-3 was dus de eindstand bij Wildervank-Musselkanaal en dit betekent dat we de nieuwe koploper zijn van de 1e klasse. Ik ben trots op mijn team want we hebben met z’n allen tot de laatste minuut gestreden voor de drie punten en de koppositie en we hebben onszelf goed beloond voor dit harde werken!

We gaan er een mooie 2e seizoenshelft van maken en hopelijk eindigen waar we nu staan!

 

Verslag van Jorn Wiekens, aanvoerder JO19-1

 
 

Musselkanaal heeft een nieuwe trainer

Met ingang van het seizoen 2017-2018 heeft de VV Musselkanaal een nieuwe trainer aangesteld. 
Albert Kamps uit Borger is de nieuwe hoofdtrainer bij Musselkanaal die samen met Wessel Woortman verantwoordelijk wordt voor de training en begeleiding van de A-selectie. Albert Kamps is geen onbekende voor Musselkanaal want vanaf het seizoen 2005-2006 was hij ook al drie jaar lang hoofdtrainer bij de Groenwitten. Albert Kamps heeft een contract voor een jaar getekend.
Albert Kamps is de opvolger van Bernd van Bolhuis en is momenteel trainer van Valther Boys wat uitkomt in de vijfde klasse.

Het Bestuur van VV Musselkanaal.
 
Zie elftal foto, bovenste rij, tweede van links : Albert Kamps

Verbouwing kantine tijdens de winterstop

Vanaf maandag 19 december ondergaat de kantine van de vv Musselkanaal zijn geplande metamorfose en zal op vrijdag avond 3 februari zijn deuren weer openen.

Vertrek trainer Bernd van Bolhuis

Musselkanaal moet op zoek naar een nieuwe trainer. Bernd van Bolhuis, voor het tweede seizoen bezig als hoofdtrainer van Musselkanaal, stopt aan het einde van het seizoen 2016/2017 bij de club uit Musselkanaal. Van Bolhuis volgt momenteel de opleiding van Trainer-Coach 1 en ervaart hierdoor dat zijn ambities hoger liggen dan de derde klasse, het niveau waar Musselkanaal momenteel in uitkomt. Het bestuur van de VV Musselkanaal vindt het jammer dat de trainer stopt aan het einde van het seizoen maar wenst hem veel succes in het zoeken naar een nieuwe club.

Het Bestuur van VV Musselkanaal

VV Musselkanaal doneert aan de Clini Clowns

Afgelopen weekend overhandigde de organisatie van het "Batse
Jeugdvoetbaltoernooi", namens de vv Musselkanaal, de
opbrengst van het voetbaltoernooi 2016 aan de ambassadeur van de "Clini Clowns" in Noord Nederland.

Onder dankzegging naar de organisatie en de jeugdvoetballers werd de
cheque met een totaalbedrag van € 1750,- door dhr. Broersma in ontvangst genomen.

Het toernooi wordt weer op 9 en 10 juni 2017 gehouden, ook nu zal er
worden gevoetbald voor het goede doel voor het kind.
Voor meer informatie en aanmeldingen zie de site van de vv Musselkanaal of de Facebook pagina Batse toernooi met daarbij ook vele foto's van het
toernooi.

V.l.n.r. Arko Kuiper, Harold Corzaan, Eeuwe Broersma, Henk Honken en
Jeroen van der Laan.

Het Klaverjassen en Jokeren begint weer

De bladeren vallen van de bomen, het wordt kouder en weer vroeger donker. Tijd om weer te kaarten op de vrijdagavond. De Supportersvereniging begint vrijdag 28 oktober weer met de maandelijks kaartavonden. Het programma is niet veranderd. Aanvang is 19.30 uur en er zal weer klaverjassen en jokeren op het programma staan. Volgens voorzitter Willem Cosse van de Supp.vereniging zal er weer worden gestreden om flinke vleesprijzen. Komt allen dus vrijdagavond naar de kantine aan de Parklaan.

Voetballen op het kunstgrasveld

Naar aanleiding van de  uitzending van Zembla omtrent voetballen op kunstgras willen we u graag verwijzen naar een artikel hierover op de KNVB site en de mededeling vandaag door het RIVM.

http://www.knvb.nl//nieuws/organisatie/berichten/20742/kunstgras-en-rubbergranulaat-vragen-en-antwoorden

Als vereniging zijnde hebben we de volgende adviezen en maatregelen :

1. Tot de tijd van meer duidelijkheid gaan de keeperstrainingen van het kunstgras af, wat is nu mooier om lekker af te zien op echt gras.

2. Douchen na de trainingen verplicht. 

3. Advies om na de training schone kleding aan te doen en de gedragen kleding uit te wassen.

4. Mochten er ploegen zijn die moeite hebben om toch te voetballen op het kunstgras dan kan in overleg met de TC worden uitgeweken na het Wetraveld. 

5. Klik bijlage aan en lees deze goed door,.

Wij als vereniging gaan met de gemeente in gesprek en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bestuur vv Musselkanaal

 

 

Simon Zoetebier overleden

Woensdag 5 oktober is Simon Zoetebier overleden. Zoetebier is drie keer trainer geweest bij Musselkanaal met meestal aansprekende resultaten. Ik heb een opsomming gemaakt wat Musselkanaal zoal gepresteerd heeft tijdens het trainerschap van Simon Zoetebier en hoe wij Simon Zoetebier hebben gekend.

Vrijwilligers gezocht voor bardienst in de kantine

Gert & Anita zoeken nog een aantal vrijwilligers die af en toe eens willen bijspringen achter de bar. Lijkt je dit leuk? Meld je even bij één van de beide kantinebeheerders.

Trainingen overzicht 2016-2017

Wanneer jullie klikken op onderstaande link kun je het trainingsschema voor het seizoen 2016-2017 bekijken.

Klik hier voor het trainingsschema van 2016-2017

Trainingen en wat andere zaken

Dinsdagavond zijn er twee bekerwedstrijden. Musselkanaal JO19-2 speelt op het hoofdveld tegen SPW JO19-1D. Op het kunstgras speelt Musselkanaal JO15-1 tegen Noordster JO15-1, aanvang 18.45 uur. Dit betekent dus dat er op het kunstgras niet getraind kan worden. De A en B selectie moeten dus even wachten tot de wedstrijd op het kunstgras is afgelopen. De rest dient uit te wijken naar het wetraveld of het veld achter de kantine.
Op woensdagavond moeten drie teams van Musselkanaal ook voor de beker spelen. Ze spelen echter allemaal uit. Musselkanaal JO13-3 moet naar Bellingwolde en die wedstrijd begint een kwartier eerder, namelijk om 18.30 uur.
Omdat het vijfde elftal donderdagavond thuis moet bekeren tegen HOC 2 gaat de training van woensdagavond van de overige senioren niet door.
Donderdagavond zijn er dus ook weer twee bekerwedstrijden thuis. Het vijfde op het hoofdveld en Musselkanaal JO13-2 speelt om 18.45 uur tegen WVV JO13-4. Betekent dus ook dan weer geen training voor de overige teams op het kunstgras. Gaarne uitwijken naar wetraveld en veld achter de kantine.

Een aantal leden moet nog steeds een pasfoto inleveren. Tot 18 september volstaat een id-bewijs maar vanaf dat moment geldt alleen een geldige spelerspas. Blader even terug op de site voor de namen die nog een foto moeten inleveren.

Vijftien spelers/speelsters moesten hun spelregelbewijs nog halen. Dat aantal is al mooi gedaald. Zeven jongens hebben hun bewijs inmiddels gehaald. Proficiat daarmee. Nu de overigen nog. Na 1 september mogen deze voetballers pas weer voetballen als ze hun spelregelbewijs gehaald hebben. De boete bedraagt 200,00 euro voor de vereniging en de voetballer wordt voor vier wedstrijden geschorst. De vereniging gaat de boete verhalen op de voetballers die toch gaan spelen!!

 

Schoonmaakteam BEDANKT

Nadat half juli alle feesten en wedstrijden achter de rug waren hebben een groep dames en heren de kantine schoon gemaakt.

Noodkreet

De bekercompetitie gaat zo beginnen, a.s zaterdag 20 augustus al. Hoewel al meerdere keren een oproep is gedaan om een pasfoto in te leveren voor het maken van een spelerspas moeten nog steeds 22 spelers een foto inleveren. Dit gaat ongetwijfeld problemen opleveren bij de eerste wedstrijden. Geen spelerspas betekent niet voetballen. Daarom een laatste verzoek om uiterlijk maandagavond die pasfoto in te leveren bij Bert ten Hoff, Marktkade 25. Dan zijn de pasjes er nog net op tijd weer. 
Ook het halen van het spelersbewijs moet nog door veertien leden worden gedaan. Hier geldt dat wanneer je dat bewijs niet gehaald hebt je niet mag voetballen vanaf 1 september. Dus doe nog even je best, log in op voetbalmasterz.nl en haal je bewijs!!

Laat je teamgenoten niet in de steek

De wedstrijdsecretaris

Lucky Star Cup Toernooi VV Noordster

J.L. dinsdag speelde Musselkanaal zijn tweede oefenwedstrijd tegen Muntendam. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-2 voor Musselkanaal. Marco Heeres, Jordie Oost en Niek Becker scoorden in de eerste helft. Jordie Oost bracht met zijn tweede treffer de stand op 4-0. Muntendam bracht de spanning wat terug door twee keer te scoren.Tjeerd Sikkema maakte de vijfde treffer voor Musselkanaal en bepaalde de eindstand op 5-2.

Zondag 14 augustus doet Musselkanaal voor de tweede keer mee aan het LuckyStar Cup toernooi van VV Noordster. Om 13.00 uur speelt Musselkanaal de eerste wedstrijd tegen ZNC. Om 13.50 is de tweede wedstrijd en die wordt gespeeld tegen Rolder Boys, beide op veld 2. Afhankelijk van de resultaten wordt er nog een wedstrijd gespeeld tegen een van de ploegen uit de andere poule. Noordster, Nieuw Buinen of WVV. Wordt Musselkanaal 2e of 3e in de poule dan speelt het om 15.30 uur. Wordt het eerste in de poule dan speelt het de finale om 16.20 uur.

Uitslagen poule wedstrijden:
Musselkanaal - ZNC 1-5, doelpunt: Jordie Oost
Musselkanaal - Rolder Boys 0-1

Wedstrijd om de vijfde plaats:
Musselkanaal - Noordster 2-1, doelpunten: 2x Kevin Oosting

Vervanging doelnetten

Tijdens de zomerstop is er tijd om ons sportpark weer voor te bereiden op de nieuwe competitie. Alle materialen worden gecheckt en eventueel vervangen.
De netten achter de pupillendoelen op het kunstgrasveld waren ook aan vervanging toe. Met het plaatsen van nieuwe groenwitte netten krijgen onze pupillenvelden op het kunstgras een geweldige uitstraling.

Batse jeugdvoetbaltoernooi zeer succesvol verlopen.

Het was lang geleden dat er auto's geparkeerd moesten worden bij de Chinees, een topdrukte dit weekend op het sportpark van de vv Musselkanaal. Vrijdag en Zaterdag werd het jaarlijks jeugdvoetbal toernooi gehouden: "Batse toernooi".  

Daksproeier Toernooi 2016 groot succes

Mede dankzij de geweldige inzet van alle deelnemende ploegen was het "Chris Heller Daksproeier Toernooi" weer een enorm succes.

B 2 Kampioen

Na een bloedstollende wedstrijd, tegen directe concurrent Nieuw-Buinen, die in een 3-3 stand eindigde mochten de jongens van Wim Nonkes en Tom van der Zwaag zich kampioen noemen van de 3e klasse.

2e elftal promoveerd naar de 2e klasse

Het tweede elftal van de vv Musselkanaal is vanochtend(22 mei) op een indrukwekkende wijze gepromoveerd naar de 2e klasse.


Door met ruime cijfers 7-1 te winnen van Velocitas werd promotie een feit nadat vorige week uit met 2-2 werd gelijk gespeeld. 

In de competitie 4e worden en dan zo overduidelijk promoveren is een compliment waard! De jongens van Wessel, Jan en Peter kregen de handen dan ook terecht op elkaar van het massaal opgekomen publiek, die de jongens de gehele wedstrijd hebben ondersteund.

2e elftal, staf en begeleiding van harte gefelicteerd!

Ook Gert Jan Teuben bedankt voor die mooie ererondrit.............


Vrouwen 1………KAMPIOENUUUUUUUH!!!!

We schrijven maandag 9 mei 2016.

Op het trainingsveld zijn de dames zich aan het voorbereiden op de laatste wedstrijd van het seizoen…….uit naar KZC`08. Onze concurrent speelt deze avond een inhaalwedstrijd in Coevorden tegen Nkvv/Csvc/Germanicus. Geen gemakkelijke klus voor St Beilen/Fitboys. Bij puntverlies zouden onze dames Kampioen zijn. In de rust van deze inhaalwedstrijd maar even gebeld naar Coevorden om de ruststand te weten te komen. Germanicus leidt met 1-0……er klinkt een licht gemor bij onze dames…….zonder zelf te spelen en dan kampioen worden lijkt hun toch niet zo leuk. Ze willen het zelf graag beslissen op het veld zaterdag de 14e mei. We zetten de training gewoon voort en sluiten af met een goed partijspel! Na de training wacht het team in spanning het resultaat af van de bovengenoemde inhaalwedstrijd. Na alle troepen te hebben ingeseind om even bij de kantine aanwezig te zijn kon dan de mededeling gegeven worden dat het in Coevorden gelijk was geëindigd…..2-2!!

Na een korte aarzeling gingen de meiden compleet uit hun dak…….het besef was er dat we kampioen waren geworden en dat voor het 2e jaar op rij…….Het was nog een poos onrustig onder de overkapping. Toch werd de wens uitgesproken om de uitwedstrijd tegen KZC`08 serieus aan te pakken en het seizoen waardig af te sluiten. SUPER instelling!!!

Wat een dagen……..er werden 2 bussen geregeld…..meer dan 100 supporters langs de kant. Een organisatie die zich van hun beste kant liet zien door veel te regelen ( René, Hans en Anita…….KANJERS!!).

Zaterdag 14 mei 2016…….

Onze kampioenswedstrijd!! Tuurlijk waren we officieel al kampioen……maar het randgebeuren heeft er toe bijgedragen dat we zaterdag wel dat bijzondere gevoel hebben gekregen. Rookpotten, veel getoeter en veel publiek op de kar…..een schitterende entourage!!!

De wedstrijd verliep voor ons voorspoedig…..na 13 minuten al op 0-2 voorsprong door een mooi boogballetje van Carien en een afstandschot van Mandy. Vlak voor rust zette Mandy met wederom een afstandschot de ruststand op het scorebord 0-3. Na de  rust en veel doorwisselen draaide het even niet, de tegenstander profiteerde hiervan en wist de achterstand te verkleinen tot 2-3. Gelukkig werden de meiden daarna weer wakker en trokken het spel weer naar zich toe. Uit een corner wist Mandy met een prachtige volley ( haar 54e goal!!!) de 2-4 eindstand op het scorebord te zetten.

Dus heeft het team na het behaalde kampioenschap waardig afscheid genomen van een bizar en bijzonder seizoen…………22 wedstrijden gespeeld, 20 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren……doelsaldo 101 voor en maar 16 doelpunten tegen.

IK ZEG……..DIK EN DIK VERDIEND DE NR.1    Op naar de 3e klasse!!!!!

Langs deze weg wil ik namens het complete team iedereen bedanken die dit kampioenschap tot een hele bijzondere heeft gemaakt………Schmitz transport, de activiteitencommissie, de supportersvereniging, supporters ( C1….top!!!), bestuur, firma 58 en John Tonnis en natuurlijk onze toppers van sponsoren,…….Tok producties, Bliss Events, Autobedrijf Sanders, Koos Peters, De Gelegenheid en JHP Montage.

Trainertje

 

Poiesz Actie levert € 1278,- op.

De Poiesz actie van de laatste maanden bracht de vv Musselkanaal op de eerste plaats en leverde een bedrag op van € 1278,-.

Vaantjes en aanstekers vv Musselkanaal te koop

De supportersvereniging heeft vaantjes van de vv Musselkanaal laten maken en zijn te koop achter de bar voor maar 5 euro per stuk, de activiteiten commissie heeft speciale aanstekers laten maken en deze zijn verkrijgbaar voor maar 1,50 per stuk of 4 voor 5 euro.

Dames 1 in het nieuw gestoken.

Bliss Events, TOK producties en autobedrijf Sanders hebben de dames van nieuwe trainings cq warming-up pakken voorzien.
 
Het team is erg blij met dit geweldig gebaar van deze sponsoren!

Parkeerverbod rondom ingang sportpark

Velen weten het wel, maar overwint gemak ten opzichte van het verbod. Wij willen iedereen er graag op wijzen dat op de strook rondom de ingang van het sportpark duidelijk wordt aangegeven dat hier geen voertuigen geparkeerd mogen worden. Veiligheid voor onze leden en toeschouwers staat voorop en wij gunnen u tevens geen bekeuring. Er zijn meer dan voldoende parkeerplaatsen bij het sportpark waar het wel toegestaan is om te parkeren.

Bij voorbaat dank !

Bestuur vv Musselkanaal

Nieuws vanuit de Technische Commissie

Afgelopen weken hebben vanuit de Technische Commissie (TC) gesprekken plaatsgevonden met de jeugdtrainers. Wij als TC zijn blij te horen dat alle trainers zeer enthousiast waren over hun teams en de vereniging. Bijna allemaal hebben ze de intentie om ook volgend jaar nog  trainer te zijn bij VV Musselkanaal.

Voor de A, B en C junioren zijn de trainers al vastgelegd. Voor een eventuele A2 en/of B2 proberen we ook z.s.m. een invulling aan te geven. De lagere junioren (D,E en F teams)  is mede afhankelijk van het aantal teams maar ook hier hebben we goede hoop dat voor het volgende seizoen alle teams de juiste begeleiding krijgen.
Voor A1 is Wessel Woortman vastgelegd, voor B1 Hendrik Melgers, voor C1 Kars Wiering en voor C2 Marlin Dekker.
Alle trainers waren zeer tevreden over hun huidige team en zien nog genoeg potentie om dit verder uit te bouwen.

TC vv Musselkanaal

Musselkanaal C1 dankt hun sponsoren

De jongens van VV Msselkanaal C1 hebben nieuwe kleding en tassen in ontvangst mogen nemen met dank aan de sponsoren. C1 wil de sponsoren nogmaals bedanken voor de kleding en tassen, zonder hen was dit niet mogelijk geweest. C1 doet het supergoed in de competitie en zijn op dit moment koploper in de tweede klasse.

Helaas konden onderstaande sponsoren niet aanwezig zijn om samen met de C1  op de foto te gaan.
Shell de IJzeren Klap Musselkanaal
De Jonge Sport Stadskanaal
Restaurant Ramses Musselkanaal
Dak Techniek M.S.K. 

Namen bij de foto: boven van links naar rechts:
Simon en Barbara Strockmeijer (Strockmeijer geluid en licht), Peter Rolfes (De Gelegenheid), Harold Stoker ((Stoker Keukenmontage), Hendrik Melgers, Melvin Wiering, Mitchell Anakotta, Dennis Kuiper, Roy Stoker, Arvid Oost, Lennart Fehrmann, Rik Schulte, Jos de Boer, Hermen Schomaker en John Tonnis (van Firma 58) en Frank Westen (Westen tapijt en wonen).
Onderste rij:
Sten Schulte, Dion Schomaker, Derk Arnoldus, Edwin Melgers, Milan Moesker, Dion Bunk en Robin van der Dries.

Westen Tapijt & Gordijnen sponsort de vv Musselkanaal met nieuw tapijt

Westen tapijt en Gordijnen aan de Marktstraat 60 te Musselkanaal heeft de vv Musselkanaal geweldig geholpen met de verbouwing van de bestuurskamer, commissiekamer en nieuwe koffie verkooppunt.

Droevig nieuws

Donderdag 14 januari zijn twee trouwe supporters van de VV Musselkanaal overleden. Eerst bereikte ons het bericht dat Piet Neuwitter was overleden. Piet was al een tijdje ziek en is op de veel te jonge leeftijd van 56 jaar overleden. Wij wensen de familie Neuwitter veel sterkte de komende tijd.
Even later bereikte ons ook het bericht dat Jan Wilken was overleden. Op de dag dat hij 60 jaar gehuwd was is hij overleden. Wij wensen ook de familie Wilken veel sterkte de komende tijd.

De VV Musselkanaal

Nieuwjaarsreceptie 2 januari een gezellige avond

Het was weer gezellig op de nieuwjaarsreceptie van de vv Musselkanaal, met als boodschap : Laat het glas eens half vol zijn ipv half leeg. 

F jeugd compleet in de eigen kledinglijn vv Musselkanaal.

Onlangs zijn al onze F pupillen en hun trainers / leiders voorzien van nieuwe trainingspakken.

Bernd van Bolhuis ook volgend seizoen trainer van de vv Musselkanaal

Het bestuur van de vv Musselkanaal heeft het contract met Bernd van Bolhuis met 1 jaar verlengd.

Musselkanaal twee ereleden rijker

Tijdens de algemene jaarvergadering van de VV Musselkanaal op 7 december werden er twee nieuwe ereleden benoemd. Bert de Vries en Jans Schomaker viel deze eer te beurt.

vv Musselkanaal steunt Julians stichting met cheque van € 1258,09

Arko Kuiper, Jeroen van der Laan en Henk Honken hebben namens de organisatie van het ‘Batse Jeugdvoetbaltoernooi’ van voetbalvereniging Musselkanaal deze week een cheque van 1258,09 euro overhandigd aan Dirk Kloen en Jan Vlieghuis van de Julians Stichting.

Dit bedrag werd tijdens het toernooi in 2015 bij elkaar gevoetbald door honderden jeugdvoetballers uit de gehele regio. Elk team doneert een bedrag welke rechtstreeks naar het goede doel wordt overgemaakt. Dit jaar werd gekozen voor de Julians Stichting. Het ‘Batse Jeugdvoetbaltoernooi’ beleefde in juni 2015 alweer haar vierde editie.

Vanwege het overweldigende succes van dit toernooi in combinatie met het goede doel wordt volgend jaar opnieuw het jeugdvoetbaltoernooi gehouden, en wel op 10 en 11 juni 2016. Aanmelden en het verkrijgen van meer informatie is mogelijk. Zie hiervoor de site www.vvmusselkanaal.nl onder het kopje “Batse toernooi”.

 

Sinterklaas feest een groot succes

Sinterklaas en zijn zwarte pieten werden afgelopen zaterdag per brandweerwagen naar het sportpark van de vv Musselkanaal gebracht.

Elftal foto's actueel op de team pagina's

Alle elftal foto's zijn weer gemaakt.  Mochten er nog geen namen onder vermeld staan ( 3e en 4 e elftal )  graag door geven aub !

Foto's van dames 2 en het 1e en 2 e in wedstrijd tenue volgen spoedig.

Supportersvereniging geeft de club en haar leden een fantastische steun in de rug.............

Een pracht kado voor de club en hun leden, 14 nieuwe barkrukken met rugleuningen sieren de bar van de vv Musselkanaal.

Activiteiten Commissie vv Musselkanaal pakt uit.....

Vanochtend om 08.00 uur stonden vele leden van de Activiteiten commissie dozen uit te pakken met daarin prachtige barkrukken voor aan de 2 staantafels.

Teuben transport shirtsponsor vv Musselkanaal

Teuben Transport uit Ter Apelkanaal staat voor de komende 3 jaar voor op de borst bij het eerste en het tweede elftal van de vv Musselkanaal.

Dakpannen Reiniging Heller shirtsponsor vv Musselkanaal

Vandaag voetbalden het eerste en het tweede elftal in een compleet nieuw tenue. Dankzij drie nieuwe shirtsponsoren, die zich voor langere periode binden aan de club.

Handelsprijzen.nl shirtsponsor vv Musselkanaal

Vandaag voetbalden het eerste en het tweede elftal in een compleet nieuw tenue. Dankzij drie nieuwe shirtsponsoren, die zich voor langere periode binden aan de club.

Vandaag tekende Robert Geerts zijn contract met de vv Musselkanaal. Achter op het shirt staat: "Handelsprijzen.nl". Robert Geerts heeft zich voor zes jaar verbonden aan de vv Musselkanaal.

Schildersbedrijf Peters verrast de vv Musselkanaal

Schildersbedrijf Peters heeft twee prachtige staantafels gemaakt en aangeboden aan de voetbalvereniging.

Eigen kledinglijn vv Musselkanaal is nu te bestellen bij de Jonge Sport

De vv Musselkanaal heeft een eigen kledinglijn binnen de club en dit is voor iedereen bestelbaar bij de Jonge Sport te Stadskanaal. 

Erelid Be Manning in het zonnetje gezet

Afgelopen zondag werd Bé door het bestuur bedankt voor zijn jarenlange trouwe inzet en niet zo maar even.........nee al vijftig jaar en dat verdient natuurlijk een bos bloemen.

Musselkanaal tekent 6 jarig sponsor contract met Hummel en de Jonge Sport.

Afgelopen zaterdag 22 Augustus tekende de vv Musselkanaal een 6 jarig contract met Kledingsponsor Hummel en De Jonge Sport Stadskanaal.

Foto's Batsetoernooi

Vrijdag 12 en zaterdag 13 juni verzamelden voetbalteams uit de regio zich op het sportpark van VV Musselkanaal voor het Batsetoernooi. De foto's van dit zeer geslaagde toernooi zijn te vinden op onze website. 

Ga naar het fotoalbum van het Batsetoernooi 2015

Batse jeugdvoetbal toernooi zeer succesvol verlopen.

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd met veel zon en een klein regenbuitje voor de afkoeling het “Batse jeugd voetbal toernooi” gehouden. Meer dan veertig teams streden om de grote bokaal. Vrijdagavond was HOC B1 de terechte winnaar.

Wij steunen:

Sponsoren: